Germania - rezidențiatul (arhivă)
-
blackd33vil
- newbie

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?
am si eu o intrebare...o sa trebuiasca sa ma duc si eu peste o luna la un interviu in germania si sunt curios cum decurge interviul acolo? ce te intreaba? cum ar trebui sa ma pregatesc? ce ar trebui sa fac sa mearga totu bine?
multumesc
multumesc
-
Tiberius13
- junior

Salut!stie cineva daca ATI-ul e bagat in trunchi comun cu ceva?adica poti sa continui pe altceva dupa primul an facut pe ati fara sa pierzi anul respectiv?thx
- cris3
- senior

Am inceput si eu sa alerg dupa miile de acte si mi-am innodat urechile....am senzatia ca nu o sa reusesc sa le finalizez
...
Am si eu o intrebare...pentru apostilarea diplomei de licente si a foii matricole, e nevoie de viza de la Ministerul Sanatatii sau Educatiei?
Multumesc mult!
...Am si eu o intrebare...pentru apostilarea diplomei de licente si a foii matricole, e nevoie de viza de la Ministerul Sanatatii sau Educatiei?
Multumesc mult!
- Electric
- junior

cris3 wrote:Am inceput si eu sa alerg dupa miile de acte si mi-am innodat urechile....am senzatia ca nu o sa reusesc sa le finalizez...
Am si eu o intrebare...pentru apostilarea diplomei de licente si a foii matricole, e nevoie de viza de la Ministerul Sanatatii sau Educatiei?
Multumesc mult!
Eu am incercat sa obtin viza de la minister.nu am reusit.
trebuie sa te duci la secretariatul rectoratului si sa ceri adeverinta de autenticitate a diplomei (stiu...suna absurd ca o adeverinta sa iti ateste veridicitatea diplomei...insa...functioneaza). Adeverinta costa parca 35 lei si se elibereaza in 2-3 zile.adeverinta iti este oprita la prefectura in schimbul apostilei.
Succes!
You don't need eyes to see,
You need vision !
You need vision !
- mila
Salut! Ma aflu si eu de ceva timp in stadiul de adunat si trimis hartii, insa mie nu mi s-a cerut nicio apostilare. A fost de ajuns copia legalizata a diplomei si a foii matricole. Am trimis si actele pentru certificatul de conformitate, care insa va fi eliberata, dupa cum am citit doar in 30 de zile lucratoare
. Probabil ca n-ar trebui sa am mari sperante de a-l primi inca in acest an (craciun, revelion etc.), dar totusi a avut cineva experienta placuta de-al primi inainte de acest termen?
-
alia
- newbie

salut,este cineva pe ATI in Germania?sau stie cineva orice in legatura cu specializarea aceasta?
-
green
- junior

Din cate stiu eu ATI este treaba serioasa aici (la fel si restul specialitatilor), trebuie sa faci garzi mai des, dar mai scurte decat restul colegilor de pe interne. La primul meu spital, cine nu se descurca bine pe interne la garzi, era trimis la stagiu de ATI. Cred ca este obligatoriu sa faci 6 luni de ATI daca esti pe interne si daca incepi cu ATI poti continua pe orice specialitate.
Iata inforatile mele "foarte exacte"

-
alia
- newbie

green wrote:Din cate stiu eu ATI este treaba serioasa aici (la fel si restul specialitatilor), trebuie sa faci garzi mai des, dar mai scurte decat restul colegilor de pe interne. La primul meu spital, cine nu se descurca bine pe interne la garzi, era trimis la stagiu de ATI. Cred ca este obligatoriu sa faci 6 luni de ATI daca esti pe interne si daca incepi cu ATI poti continua pe orice specialitate.
multumesc mult pentru informatii,ai idee cati ani este rezidentiatul pe ATI?
- mila
cris3 wrote:Am inceput si eu sa alerg dupa miile de acte si mi-am innodat urechile....am senzatia ca nu o sa reusesc sa le finalizez...
Multumesc mult!
Salut! Ma aflu si eu in stadiul de adunat si trimis hartii in Germania, dar mie nu mi s-a cerut niciun fel de apostilare. Era de ajuns copia legalizata a diplomei si a foii matricole.
Am trimis si actele pentru certificat de conformitate in data de 17 nov, si poate ca n-ar trebui sa am mari sperante de-al primi inca anul acesta (30 de zile lucratoare, sarbatori etc.), dar totusi a avut cineva surpriza placuta de a primi certificatul inainte de acest termen?
-
docX
- junior

cris3 wrote:Am si eu o intrebare...pentru apostilarea diplomei de licente si a foii matricole, e nevoie de viza de la Ministerul Sanatatii sau Educatiei?
Multumesc mult!
ma puiule, de ce te legi tu la cap fara sa te doara ? ai uitat de binefacerile regimului basescian ? dn 2007 suntem in UE, la coada ce-i drept, dar suntem in UE. si daca ai si o idee cat de mica despre apostila asta, atunci instantaneu ti se aprinde becul. daca e ars, iti spun eu ca de apostila au nevoie doar statele care nu sunt membre UE. trust me, nu alerga degeaba ca pierzi vremea.
keep on walking
- cris3
- senior

docX wrote:
ma puiule, de ce te legi tu la cap fara sa te doara ? ai uitat de binefacerile regimului basescian ? dn 2007 suntem in UE, la coada ce-i drept, dar suntem in UE. si daca ai si o idee cat de mica despre apostila asta, atunci instantaneu ti se aprinde becul. daca e ars, iti spun eu ca de apostila au nevoie doar statele care nu sunt membre UE. trust me, nu alerga degeaba ca pierzi vremea.
keep on walking
Mai, ce bine ca m-ai luminat
-
blackd33vil
- newbie

am si eu o intrebare o sa trebuiasca sa ma duc in aproximativ o lunja in germania la interviu si as dorii sa stiu cem decurge un interviu la o clinica? ce te intreaba? despre ce e discutia? cum ar trebui sa ma pregatesc ca sa decurga interviul bine? ce ar trebui sa fac? pls ajutatima
multumesc
multumesc
-
Tiberius13
- junior

si eu sunt f interesat de ATI deoarece sunt cam "constrans" sa incep cu asta 1 an,insa eu vreau o specializare chirurgicala.am un fisier cu desfasurarea rezidentiatului pe fiecare specializare dar mi-am cam prins urechile in ea.de ex pe chirurgie cardiaca se fac si 12 luni de cardio medicala,dar scrie ca in cele 48 de luni de specializare ulterioara celor 24 de chirurgie generala si nu stiu daca se pot face si la inceput.pe ORL scrie "bis zu 12 Monate im ambulanten Bereich abgeleistet werden".la ati cere 18 luni.deci daca faci 12 luni pe ati ti se iau in considerare pt ORL de ex?pls help
-
liv
- junior

este cineva care face Weiterbildung im ambulanten Bereich? Daca da atunci as vrea sa intreb ceva...
- vmc
- elite

@Tiberius 13: pe chirurgie e obligatoriu in primii doi ani sa faci 6 luni de ATI (common truck), mai departe depinde de specializaze (pe chiru gen, viscerala, unfall, vasculara nu mai trebuie sa faci ATI, pe restul nu stiu)
nicht wahr?
-
camish
- senior

Da' cum ti-or zis aia ca vor apostile cris?
Cum au formulat cuvantul, eu nici nu stiu cum se zice la apostila?
Cum au formulat cuvantul, eu nici nu stiu cum se zice la apostila?
- coolscript58
- senior

Ahahahahahahaah camish am ras cu lacrimi LOOL ahahahah fluturasi in burtica primul girokonto ahahahahah 
girokonto e un kont normal de debit, la care poti sa pui si un anumit 2-5000 euro credit daca ai nevoie dupa cateva luni.
in principiu e un simplu cont in care iti dau banii ei direct, pt ca la ei nu se dau banii cash in mana ca la noi te duci la spital si iti da plicul
iti sugerez sa iti faci si 2 credit cards, una pt girokonto se numeste MAESTRO la mine si nu ai credit pe ea deloc , dar poti sa platesti oriunde cu ea la orice magazin si in afara germaniei , si alt CC Master CARD care e credit card si ai un credit pe el si poti plati si online , internet etc. si iti sugerez sa iei si online banking optiunea sa poti sa verifici totul online de www.
cris sincer apostila nici nu am auzit de cuvantul asta la ei, si mie nu mi-au cerut nici la spital nici la landesaerztekamer treaba aia . deci cum ti-au denumit-o ? sincer ,ka kamish, nici eu nu stiu cum ii zice in germana
cred ca poate iti cer doar o traducere legalizata dupa diploma de licenta si ETC acte.
p.s. pt cine cauta un post pe neuro prin germania pot sa va ajut , la mine in spital se mai cauta un medic p neuro, assistenzarzt dar e f bine daca esti deja si facharzt. daca sunteti hotarati dati un mesaj si vb cu personalabteilung.
daca vreti weiterbildung pe neuro trebuie sa specificati clar la interviu cu chefarzt si el se va preocupa de asta sa puteti sa facerti si weiterbildung.
pt toti care cauta posturi prin germania :
http://www.aerzteblatt.de/v4/stellen/maske.asp
www.kliniken.de
astea 2 siteuri si cautati singurei sau pe kliniken.de si cautati fachabteilungsuche adica pe ce meserie si va apar toate clinicile cu neuro de exemplu. dublu click pe ele si dati pe jobborse sau stelleangebote pt poate au posturi libere noi care nu au aparut inca in revistele de specialitate sau etc etc.
dureaza mai mult dar va puteti ajuta singuri , nu mai cereti ajutor daca poate cineva sa ma ajute cu un post sau asa ceva pt ca pe site aici si pe forum nu sunt samsari de joburi. doar medici care va ajuta cu sfaturi din experienta proprie si persoanala.
si camish.... keep walking
johny walker 
girokonto e un kont normal de debit, la care poti sa pui si un anumit 2-5000 euro credit daca ai nevoie dupa cateva luni.
in principiu e un simplu cont in care iti dau banii ei direct, pt ca la ei nu se dau banii cash in mana ca la noi te duci la spital si iti da plicul
iti sugerez sa iti faci si 2 credit cards, una pt girokonto se numeste MAESTRO la mine si nu ai credit pe ea deloc , dar poti sa platesti oriunde cu ea la orice magazin si in afara germaniei , si alt CC Master CARD care e credit card si ai un credit pe el si poti plati si online , internet etc. si iti sugerez sa iei si online banking optiunea sa poti sa verifici totul online de www.
cris sincer apostila nici nu am auzit de cuvantul asta la ei, si mie nu mi-au cerut nici la spital nici la landesaerztekamer treaba aia . deci cum ti-au denumit-o ? sincer ,ka kamish, nici eu nu stiu cum ii zice in germana
cred ca poate iti cer doar o traducere legalizata dupa diploma de licenta si ETC acte.
p.s. pt cine cauta un post pe neuro prin germania pot sa va ajut , la mine in spital se mai cauta un medic p neuro, assistenzarzt dar e f bine daca esti deja si facharzt. daca sunteti hotarati dati un mesaj si vb cu personalabteilung.
daca vreti weiterbildung pe neuro trebuie sa specificati clar la interviu cu chefarzt si el se va preocupa de asta sa puteti sa facerti si weiterbildung.
pt toti care cauta posturi prin germania :
http://www.aerzteblatt.de/v4/stellen/maske.asp
www.kliniken.de
astea 2 siteuri si cautati singurei sau pe kliniken.de si cautati fachabteilungsuche adica pe ce meserie si va apar toate clinicile cu neuro de exemplu. dublu click pe ele si dati pe jobborse sau stelleangebote pt poate au posturi libere noi care nu au aparut inca in revistele de specialitate sau etc etc.
dureaza mai mult dar va puteti ajuta singuri , nu mai cereti ajutor daca poate cineva sa ma ajute cu un post sau asa ceva pt ca pe site aici si pe forum nu sunt samsari de joburi. doar medici care va ajuta cu sfaturi din experienta proprie si persoanala.
si camish.... keep walking
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
- cris3
- senior

Pai, uite asa mi-au cerut:
- Diplom mit Matrikelblatt (Studienbuch) und Apostille
- Konformitätsbescheinigung mit Apostille zu beantragen beim Gesundheitsministerium in Rumänien
Nu ma apucam eu de nebuna sa umblu dupa cai verzi pe pereti...si-asa ma apuca toti nervii ptr ca am o groaza de drumuri de facut si o sa dureze muuuuuult si aici si la ei...
...ma gandesc, ca daca ajung in martie la ei, sunt chiar norocoasa...
- Diplom mit Matrikelblatt (Studienbuch) und Apostille
- Konformitätsbescheinigung mit Apostille zu beantragen beim Gesundheitsministerium in Rumänien
Nu ma apucam eu de nebuna sa umblu dupa cai verzi pe pereti...si-asa ma apuca toti nervii ptr ca am o groaza de drumuri de facut si o sa dureze muuuuuult si aici si la ei...
-
camish
- senior

Pacat. Poate le e frica de falsuri http://www.sueddeutsche.de/bayern/61/491427/text/
Scriptule, in cazul meu e din pacate mai greu: Walk leganat - J. Walker (si de la un pahar in sus Walk spre somn
)
Scriptule, in cazul meu e din pacate mai greu: Walk leganat - J. Walker (si de la un pahar in sus Walk spre somn
)-
Tiberius13
- junior

nu pot sa il incarc aici,dar am gasit de unde se poate descarca(pt cei care mi l-au cerut)
http://www.bundesaerztekammer.de/page.asp?his=1.128.129
http://www.bundesaerztekammer.de/page.asp?his=1.128.129
-
atlantiana
- senior

O intrebare in legatura cu recunoasterea diplomei de licenta: e nevoie de proceduri speciale, sau se face automat? De la Personalabteilung-ul unui spital mi s-a solicitat Anerkennung.
-
green
- junior

DA ! In multe locuri chiar se cere apostila !!!!!!! Si sunt Bezirkuri care nu accepta traducerile, daca nu sunt facute in Germania, ciudat, dar din pacate adevarat. Eu am luat apostila de la prefectura, dimineata am predat actele, m-am dus la CEC sa platesc taxa si dupa masa am ridicat actele.
- vmc
- elite

cris3: la Bremen e inca anomalia asta cu apostila, dar stai linistita ca actele merg repede la ei (intr-o saptamana sunt gata) si nu au nevoie de B2 ci doar de un interviu.
off: la mine ninge
off: la mine ninge

nicht wahr?
- cris3
- senior

vmc wrote:cris3: la Bremen e inca anomalia asta cu apostila, dar stai linistita ca actele merg repede la ei (intr-o saptamana sunt gata) si nu au nevoie de B2 ci doar de un interviu.
Asa repede? tipa de la firma de recrutare mi-a zis ca dureaza intre 4 si 6 saptamani, dar te cred pe cuvant, intrucat si cei de la personal ziceau la fel ca tine....ar fi grozav sa mearga asa repede, as ajunge din ianuarie-februarie la ei....sunt putin grabita, ptr ca mi se termina rezi si nu am post
B2 am reusit sa-l iau la FIDES.
Electric wrote:
Eu am incercat sa obtin viza de la minister.nu am reusit.
trebuie sa te duci la secretariatul rectoratului si sa ceri adeverinta de autenticitate a diplomei (stiu...suna absurd ca o adeverinta sa iti ateste veridicitatea diplomei...insa...functioneaza). Adeverinta costa parca 35 lei si se elibereaza in 2-3 zile.adeverinta iti este oprita la prefectura in schimbul apostilei.
Succes!
Multumesc mult de sfat, am fost deja dupa adeverinta la rectorat si am dat de alta acritura la secretariat, dar asta e cu totul alta poveste ... pana la urma o voi avea si pe aceasta pretioasa adeverinta....
- vmc
- elite

- coolscript58
- senior

off:
cris daca acuma dai de acrituri sa vezi dupa ce stai un pic prin germania si te obisnuiesti ca toti te ajuta si vb frumos si nu cer spaga ,sa vezi tu cand te intorci in tara 4 zile si iti loveste un nea vasile (exact asa il si cheama ) masina , ca nu se uita in oglina, atunci alearga 4 zile de vacanta de la post la politie la post de politie la asigurari si etc, spaga etc, totul merge de la incet la f incet sau deloc, la post la politie astepti 3 ore ca nu e nici un POLITAI DE SERVICIU, sa vezi cum o iei razna pe campie cum am luat-o eu acum 2 luni. dar in leg cu ce a zis vmc , da la ei merg treburile rapid, poti sa stai linistita. mie mi-au zis de la spital ca dureaza 1 sapt, de la aerztekamera mi-au zis ca poate dura 1 luna pana primesc confirmarea ca pot profesa, au sunat astia de la spital si am primit-o in 3 zile sau 4. (au zis ei ca era contractul facut pt o anumita data care deja trecuse si au pus treburile mai rpd in miscare cred ). cu firmele de recrutare nu stiu cat dureaza si c e si cum pt ca am inteles ca te costa si cam 2-3000 de euro dupa ce te angajezi la primele salarii cica tot platesti, nici asta nu stiu sigur cum e.
@atlantiana : recunoasterea diplomei de licenta cred ca se refera la certificatul EU , care dureaza 2 luni sa il scoti de la ministerul sanatatii. trebuie sa depui niste acte, te duci la minister si vezi exact ce sau pe site la ei, dupa ce le depui primesti un nr de ordine si cam 5-7 saptamani dureaza pana cand il primesti.
@ camish : la mine de la 1 bere somn, nici macar nu-mi trebe un pahar de walker. bea sotia 2-3 beri si eu juma de pahar si la nani hihihihihi, deh daca nu am antrenament. promit insa cand ajung la 65 de ani sa ma antrenez mai cu foc sa inteleg si eu de ce zic aia de la jack daniel's Jack LIVES here
hihii
si da e o idee proasta sa te duci prin B2 la interviuri prin firma de recrutare, ca iti iau banii ei doar pt faptul ca iti dau niste adrese. pe care le gasesti si singurica daca stai un pic pe net.
cris daca acuma dai de acrituri sa vezi dupa ce stai un pic prin germania si te obisnuiesti ca toti te ajuta si vb frumos si nu cer spaga ,sa vezi tu cand te intorci in tara 4 zile si iti loveste un nea vasile (exact asa il si cheama ) masina , ca nu se uita in oglina, atunci alearga 4 zile de vacanta de la post la politie la post de politie la asigurari si etc, spaga etc, totul merge de la incet la f incet sau deloc, la post la politie astepti 3 ore ca nu e nici un POLITAI DE SERVICIU, sa vezi cum o iei razna pe campie cum am luat-o eu acum 2 luni. dar in leg cu ce a zis vmc , da la ei merg treburile rapid, poti sa stai linistita. mie mi-au zis de la spital ca dureaza 1 sapt, de la aerztekamera mi-au zis ca poate dura 1 luna pana primesc confirmarea ca pot profesa, au sunat astia de la spital si am primit-o in 3 zile sau 4. (au zis ei ca era contractul facut pt o anumita data care deja trecuse si au pus treburile mai rpd in miscare cred ). cu firmele de recrutare nu stiu cat dureaza si c e si cum pt ca am inteles ca te costa si cam 2-3000 de euro dupa ce te angajezi la primele salarii cica tot platesti, nici asta nu stiu sigur cum e.
@atlantiana : recunoasterea diplomei de licenta cred ca se refera la certificatul EU , care dureaza 2 luni sa il scoti de la ministerul sanatatii. trebuie sa depui niste acte, te duci la minister si vezi exact ce sau pe site la ei, dupa ce le depui primesti un nr de ordine si cam 5-7 saptamani dureaza pana cand il primesti.
@ camish : la mine de la 1 bere somn, nici macar nu-mi trebe un pahar de walker. bea sotia 2-3 beri si eu juma de pahar si la nani hihihihihi, deh daca nu am antrenament. promit insa cand ajung la 65 de ani sa ma antrenez mai cu foc sa inteleg si eu de ce zic aia de la jack daniel's Jack LIVES here
si da e o idee proasta sa te duci prin B2 la interviuri prin firma de recrutare, ca iti iau banii ei doar pt faptul ca iti dau niste adrese. pe care le gasesti si singurica daca stai un pic pe net.
- coolscript58
- senior

ah si inca ceva :
la mine nu se contorizeaza ce stau peste program si nici nu este platit suplimentar. adica primesc liber cand vreau si daca nu mai am zile de vacanta mi se acorda, dar nu sunt platit suplimentar. am avut un coleg in urlaub 7 zile si s-a nimerit sa imi vina numai cate 4-5 aufnahme pe zi si numai dalea una si una. in mod normal la 16:30 sunt liber , dar nu a fost zi sa nu stau pana dupa 18:00 la munca , odata si pe la 20:00 am fugit spre casa. camish are dreptate in leg cu postul de pe celalat thread . munca se face pana la final, nu ii lasi fraierului de garda bolnavii neterminati sau fara medicamente si in coada de peste. cel putin asa e la mine.
la mine nu se contorizeaza ce stau peste program si nici nu este platit suplimentar. adica primesc liber cand vreau si daca nu mai am zile de vacanta mi se acorda, dar nu sunt platit suplimentar. am avut un coleg in urlaub 7 zile si s-a nimerit sa imi vina numai cate 4-5 aufnahme pe zi si numai dalea una si una. in mod normal la 16:30 sunt liber , dar nu a fost zi sa nu stau pana dupa 18:00 la munca , odata si pe la 20:00 am fugit spre casa. camish are dreptate in leg cu postul de pe celalat thread . munca se face pana la final, nu ii lasi fraierului de garda bolnavii neterminati sau fara medicamente si in coada de peste. cel putin asa e la mine.
-
blackd33vil
- newbie

cum este interviul de la angajatorul din germania, de la clinica? cum decurge? ce te intreaba? cum trebuie sa fii pregatit? pls ajutatima ca peste o luna si un oic merg si eu la un interviu si vreau sa stiu la ce sa ma astept.
multumesc

multumesc

-
adibuha
- newbie

pt cris3: cum sunt cursurile de germana la Fides? eu am inceput din octombrie la Goethe A1.1 (adica nu stiam gemana deloc) si am o profa nemtoaica care vb numai in germana si f putin in engleza. am inceput sa invat dar mi se pare cam greoi pt ca nu vorbeste deloc in romana si sunt lucruri pe care nu le inteleg. Cum sunt profii la fides?
pt cei care au facut si pregatire si Goethe sau Fides: care modalitate de invatare a limbii germane credeti ca e mai buna
multumesc!
pt cei care au facut si pregatire si Goethe sau Fides: care modalitate de invatare a limbii germane credeti ca e mai buna
multumesc!
- cris3
- senior

Nu am facut cursuri la fides, doar am dat examenul de B2...nu stiu cum sunt cursurile la ei....
Am facut la un moment dat un curs intensiv la Goethe, dar mi s-a parut ca merg intr-un ritm prea lent, la sfarsitul cursului nu stiam mare lucru....
Si ce daca vorbeste profa numai germana? este foarte bine....pe mine m-ar deranja daca ar vorbi romana...
Am facut la un moment dat un curs intensiv la Goethe, dar mi s-a parut ca merg intr-un ritm prea lent, la sfarsitul cursului nu stiam mare lucru....
Si ce daca vorbeste profa numai germana? este foarte bine....pe mine m-ar deranja daca ar vorbi romana...
- coolscript58
- senior

Goethe Institut e pe departe cel mai bun, Fides e doar o copie slabutza. Si faptul ca profesoara e nemtoaica e un mare atu, pt ca inveti in acelasi timp si o pronuntare corecta a cuvintelor, poti sa fii tu oricat de profesor in germana, pronuntarea nemtilor e altfel. deci bucurate de un profesor bun, eu am avut tot un neamt profesor dar asta se intampla in clasa a 5-a. atunci sa te tii ca eu nu vb nici germana nici engleza 
crede-ma pe cuvant e foarte bine asa cum zici.
crede-ma pe cuvant e foarte bine asa cum zici.
- coolscript58
- senior

Re: Spitale private
majoritatea spitalelor din germania sunt private , concerne precum asklepios, helios, hephata, etc etc etc sunt toate private. nu e absolut nici o dif intre privat sau stat, poate la privatz e mai mare salariul in rest e la fel tot. la ei legile sunt pt toti nu doar pt jmecheri 
-
maria_m
- senior

Poate sunt offtopic dar am o problema si momentan nu gasesc nici un raspuns. Sambata mergeam frumos pe A9, cu vreo 120 km/h. eu zic ca asta e frumos, nu? ma rog...problema e ca la un moment dat am fost blitzuita de radar. GPS imi spunea ca viteza maxima e 100 km/h. deci am depasit cu 20 de km viteza permisa? cam la ce amenda sa ma astept? si in plus cum e la astia cu punctele de penalizare? raman fara permis?nu am luat decat o amenda pt parcare pana acum, asa ca habar nu am cum functioneaza treaba asta.
- coolscript58
- senior

off topic dar iti raspund 
din pacate, din experienta personala, GPS date nu sunt intotdeauna cele mai acurate. daca intradevar aveai pana in 20 de km/h mai mult e cam 70 de euro sau 50 de euro si fara punct de penalizare, daca aveai peste 21 km/h este 95 de euro si 1 pct de penalizare si daca era cumva 80km/h si aveai 120km/h....vai de pielea ta, te las sa iti descoperi singura opera
.
se poate sa fie un semn de 80km/h pus daca erai si la intrare pe un pod,......si era pt ruhe zone o fi fost vreun sat pe sub pod....vezi tu cand vine poza cu kinder cu surprize hihihi
din pacate, din experienta personala, GPS date nu sunt intotdeauna cele mai acurate. daca intradevar aveai pana in 20 de km/h mai mult e cam 70 de euro sau 50 de euro si fara punct de penalizare, daca aveai peste 21 km/h este 95 de euro si 1 pct de penalizare si daca era cumva 80km/h si aveai 120km/h....vai de pielea ta, te las sa iti descoperi singura opera
.se poate sa fie un semn de 80km/h pus daca erai si la intrare pe un pod,......si era pt ruhe zone o fi fost vreun sat pe sub pod....vezi tu cand vine poza cu kinder cu surprize hihihi
-
maria_m
- senior

mda...multam.. eram pe autostrada si nu am vazut indicatorul cu limitarea de viteza. la intoarcere tre sa casc ochii mai bine.
- kcuf_di
- senior

cse kestie
-
maria_m
- senior

-
camish
- senior

Si pe mine m-au blitzuit saptamana trecuta. Doar ca e Blitz de oras (amenda de maxim 50 de Euro). Pe o strada cu doua Blitzuri fixe au mai pus unul (de siguranta).
- vmc
- elite

eu am asa rabla de masina ca ma pot blitzui numai pentru viteza prea mica
, dar parcari ilegale...cu nemiluita
nicht wahr?
-
blackd33vil
- newbie

cum decurge un interviu la o clinica in germania? ce te intreaba? ce te pune sa faci? cum trebuie sa fi pregatit ca sa mearga totul bine?
multumesc
multumesc