este cineva pe psihiatrie pediatrica>?[/quote]
da, eu. nu stiu de ce am senzatia de deja-vu. a mai intrebat cineva acelasi lucru acu cateva luni si s-a oprit la intrebarea asta.

vmc wrote:Sehr geehrter Chefarzt ...,
Ich habe Ihre Stellenangebote am Internet gefunden . Seit ... bin ich eine Assistenzärztin im Facharbeit ... in....
Wie Sie aus meinem beigefügten Lebenslauf feststellen habe ich ein Universitätsabschluss in Bereich Allgemeinmedizin und zeige besonderes Interesse für die ...
Ich bin daran interessiert meine Kenntnisse in ..., diagnostische und therapeutische Verfahren in der ...., intervenieren Therapieverfahren sowohl theoretisch als auch praktisch zu vertiefen.
Wenn möglich ist, ich möchte meine Weiterbildung für ... in Ihre Klinik weiter machen.
In der Hoffnung eines baldigen Gesprächs würde ich mich sehr freuen.
Mit freundlichen Grüßen,
ceva simplu, probabil cu greseli (inca nu-mi dau seama), dar a functionat pentru mine
nu-mi cereti Lebenslauf-ul ca ala nu-l postez

cum se numeste foaia de observatie in germana ?!

tinairina wrote:Ich brauche Hilfe,aber dringend.
In urma cu cateva zile am primit contractu sa-l semnez.sa vezi surpriza.apare o clauza conform careia dk vreau sa plec mai repede de 3 ani tre sa platesc Vertragsstrafe-enorm.cand am negociat cu clinica nici nu era vb de asa ceva.Cum se poate introduce asa ceva cand una am semnat la inceput?am avut un contract pe 3 luni care nu includea asa ceva. si acu e cu totu altceva.
E cineva prin Erfurt(Thüringen) sau prin apropiere??

madmed wrote::help: cum se numeste foaia de observatie in germana ?!
ceva cu bemerkung?sau...
stiu ca s-a scris pe una din cele 46 pagini dar nu mai gasesc.
multumesc

camish wrote:Si te-au primit cu chestia aia?
Facand abstractie de greselile gramaticale, exista cateva reguli de baza.
Incepi clar. Vreau sa lucrez la Dumneavoastra. Exemplu:
Auf Ihrer Klinikswebseite habe ich entnommen, dass Sie eine offene Assistenzarztstelle haben. Deshalb bewerbe ich mich bei Ihnen.
sau:
Ich möchte mich für die Stelle einer Assistenzärztin bei Ihnen bewerben.
Arata dorinta, nu vrajeala. Dar fii concret. Spune ce vrei.
Apoi scrii despre tine: din nou concret.
De ce vrei sa te muti in Germania?
Tu nu faci nici un Weiterbildung, ca esti aproape gata.
Tu ai deja experienta clinica, nu ca noi, cand ne-am trimis chestiile.
Ultima fraza e, in schimb, foarte buna. E un mod placut de a-ti incheia pledoaria.

vmc wrote:imagineaza-ti ca m-au primit. si inca de doua ori, adica asta am trimis cand nu stiam germana si mi l-a facut o colega (care a plecat inaintea mea cu vreo 4 luni) si apoi dintr-o lene absolut patologica am schimbat doar localitatea si ultimul loc de munca. si imagineaza-ti ca cu aberatia asta de scrisoare de intentie au mai reusit inca 28 (douazeci si opt) de alti colegi din Romania(da' mai, ma mai laud cu asa ceva). acum dintr-o acuta lipsa de timp am cam lasat-o mai incet cu adusul colegilor in Germania (imi cer scuze
).
daca esti tu cel mai luminat posteaza ceva cu ce ai reusit tu personal. nu da sfaturi de genul celor insirate mai sus ca asta stie toata lumea. compune frumusel o scrisoare de intentie si posteaz-o aici.
si ce fac eu daca nu fac "Weiterbildung"? frec menta? stii care e titulatura ta cand incepi rezidentiatul in Germania? "ARZT IN WEITERBILDUNG". asta scrie in toate contractele.
si daca scrii in aceasta scrisoare de intentie ce stii tu sa faci si ce ai facut ce mai scrii in CV? sau dai copy-paste?

vmc wrote:S-ar oftica colegul din Finlanda care ne sfatuia sa nu alegem Germania ca...pute.

vmc wrote:Am glumit cand am zis ca te oftici. Parca ziceai ca soacra ta are Praxis in Germania, cred ca cunosti foarte bine situatia. Sunt rezidenta, anul 2.
Medicii germani se relocheza in tarile nordice, dar multi se re-relocheaza acasa dupa ce dau de nasoala limba, lumina putina, ganduri sinucigase, etc
Eu zic ca pentru un rezident din Romania, Germania e alegerea ideala: siguranta locului de munca, salariu excelent, clima destul de apropiata de Ro (nu alegeti Bremen), practic posibilitatea reala de a face o specializare fara prea multa bataie de cap si cu un confort material de neimaginat.
Poate ca diferenta e se 1000 de euro, dar oricat ai incerca nu ai sa-mi poti demonstra ca 230 euro e chiria a doua camere in oricare tara nordica. Si iarasi nu mi se poate demonstra ca 150 euro sunt suficienti o luna petru mancare. Concluzia: sa facem comparatii corecte.
in ce zona is preturile asa bune??ce land mai exact ?
vmc wrote:Am glumit cand am zis ca te oftici....

camish wrote:Nu o sa-ti spun cat esti de mizerabila, pt. ca nu cred asta.
camish wrote:Numai ca lauda de sine pute. Iar in cazul tau, chiar si cand incerci sa nu te dai desteapta, tot miroase.
camish wrote:Tu faci Weiterbildung, iar dupa atitudine ma pot astepta ca nici nu mai iesi din el
Are daca vorbeste bine germana.breki wrote: are sanse sa mearga afara si sa devine rezident in germania
alexa_doc wrote: cateva lucruri despre rezi pe radiologie in Germania.
Ce as vrea sa stiu in mod deosebit e care este programul de lucru- am auzit ca atunci cand se semneaza contractul exista posibilitatea de a opta pentru 6/8/10 ore de lucru pe zi. Este asa?

wolu wrote:in ce zona is preturile asa bune??ce land mai exact ?

vmc wrote:Acum o sa fiu rea, dar am primit toate seriile din Dr. House si pana imi trece "valul" nu mi-o luati in nume de rau. Breki

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests