Buna tuturor,
Mi-am facut un ID special pt discutiile legate de rezidentiatul din Germania, am postat ceva si inca nu a aparut, asa ca apelez la vechiul id pe care nu l-am folosit de aproape un an, in speranta ca de data asta va fi afisat. Sunt anul 6, si iau in calcul doarte serios ideea de a ajunge in Germania. Nu stiu limba in schimb

, nu am avut contact cu germana decat in anul 1, undeva prin Sibiu, si asta pt o foarte scurta perioada de timp ( 2 ore o data pe sapt, era o materie de "umplutura" ).Cert e, ca mi-a placut, dar pe atunci nu-mi trecea prin minte ca o sa am cu adevarat nevoie de limba, mult mai tarziu. Am citit cu mare interes cam tot ce s-a scris aici, si apreciez mult informatiile gasite.
Din experienta celor care au trecut prin pasul pregatirii limbii, credeti ca am vreo sansa sa ajung la B1 pana la terminarea anului scolar (cu lectii programate zilnic,max 1 hr si jumatate) ? Am in calculator o serie de programe, audio/pdf la care pot apela. Stiu ca cea mai buna solutie (mai ales pt cineva care nu stie deloc limba) ar fi cursurile cu profesor, dar deocamdata optiunea asta iese din discutie. Iar la Goethe, dureaza 2 ani (

) din cate am citit ca sa ajungi la nivel B2 ( pe langa suma deloc neglijabila pe care o dai). O alta chestiune ar fi examenul de rezidentiat, daca ar trebui sa-l dau aici (sau nu) si apoi sa plec, iar in cazul in care nu o sa fac fata in germania din diferite motive sa am o portita de intoarcere (ca sa fiu cumva acoperita)

. Sunt destul de descurajata de situatia mea....dar nu renunt inca.

sunt aprox 3000 posturi pt rezi (promotia 2009) si 5000 de candidati. Cand mi s-a transmis asta prin telefon de catre o prietena m-am gandit la restul de 2000 de oameni, ce vor face ei??