Germania - rezidențiatul (arhivă)

wolu
senior
senior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby wolu » Fri Oct 16, 2009 2:31 am

dancorbeanu wrote:in general aceste "Steuererklaerung" se fac incepand din martie pana la sf. lunii mai, pentru anul trecut.
inainte de a merge la steuerberater e bine sa luati de la spital de la sectia personal sau de la financiar o hartie care se cheama Jahreslohnsteuerbescheinigung, pe care sunt centralizate veniturile (salariile) primite.
noi am mers numai cu fluturasii de salariu, e ok si asa, dar dureaza mai mult pana introduce in calc. toate datele.

si ce ti-au decontat, de exemplu ?? :D

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Fri Oct 16, 2009 2:32 pm

@ shinkeigaku

parerea mea personala este ca te vei descurca perfect si tu si sotia, doar aveti incredere ce faceti si cititi de 3 ori un brief, ca daca sunteti intrebati sa puteti sa dati un raspuns corect si nu sa bajbaiti. eu inca mai bajbai pe alocuri la anumite briefe , pacienti mai complicati, ia oberarztul brieful si imi arata ca si cum :D
in cap nu o sa va dea nimeni pt nimika in luma , trebuie sa fiti doar poate maturatori sau mecanici sa nu puteti sa puneti o branula dupa 1 luna de zile.
eu am intepat primu pacient de 5-6 ori , colegu meu mustacea,.... gura masii eram nervos, deja transpiram, ca nu ii gaseam NICI O VENA nicaieri,... si ma intreaba colegu ai citit briefu ? eu kaka bineinteles il citesem neatent. pacient narcoman de 20 de ani, cu heroina in vena .. daia nu avea vene deloc. iam bagat in picior si gata a iesit bine. deci cititi briefu sa nu transpirati degeaba, si nu iti face grije cu punctiiel sau branulele o sa iti iasa chiar daca nu din prima , dar o sa iti iasa sigur.acum am avut in 6 luni doar un pacient caruia nu am putut sa-i pun branula si am chemat un coleg sa ma ajute.

@ oftalmo girl... sxxxx someting nu pot sa imi amintesc nickurile prea bine :d scuze

mi-am depus cv-uri si au inceput sa vina raspunsuri. ce carti ai de oftalmo si ce carti de oftalmo de incepator ai . eu am un Kansky dar e in engleza, vb perfect si engleza dar vreau ceva din germania sa incep si cu formularile de oftalmo si cuvintele specifice in germana. ms mult
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea

aadyraa
junior
junior

Postby aadyraa » Fri Oct 16, 2009 8:33 pm

buna! poate sa imi spuna cineva cum se spune la agenda medicala in germana? sau care este Memomed-ul lor? Cat de necesar este sa ai unul in germana?
Multumesc

green
junior
junior

Postby green » Fri Oct 16, 2009 8:50 pm

F important: Arzneimittelpocket.

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat Oct 17, 2009 1:29 am

Arzneimittel pocket-u asta e f tare : contine f multe informatii intr-un volum atat de mic...plus ca is o gramada de modele : pt EKG,Interne,Chirurgie,Med.de urgente,ATI,med de lab...am vazut chiar si pt asistenti medicali,sau cu Termeni medicali...si nu e numai pe germana, are mai multe limbi :engleza,franceza,spaniola,italiana..chiar si romana! :allright:

iri

Postby iri » Sat Oct 17, 2009 12:47 pm

eu sunt in germania si fac curs de limba aici pe cont propriu,am terminat anul asta mg la timisoara si as vrea sa stiu in legatura cu ''certificatul d conformitate si certificatul de good-standing'' de unde le obtin?de la timisoara sau....cum fac?multumesc :o :)

vladcome
junior
junior

Postby vladcome » Sat Oct 17, 2009 5:27 pm

cel mai bine cand iti lipseste ceva care poti sa mai astepti vreo 2 sapt si nu costa f mult le zici la farma vertreter, nu am Arzneimittel Buch si tot asa si ei o sa ti aduca, eu de la ei am si carticica asta pe 2009, lanterna, linie de ekg, cana sa beau cafeau cu incalzitor pe USB(e moft), dezinfectant pt maini, si tot felul de nebunii plus invitatii la fortbildung si altele tre sa incerci vezi daca tine, poate depinde si de om.

silke
newbie
newbie

Postby silke » Sun Oct 18, 2009 10:54 am

@ oftalmo girl... sxxxx someting nu pot sa imi amintesc nickurile prea bine :d scuze

mi-am depus cv-uri si au inceput sa vina raspunsuri. ce carti ai de oftalmo si ce carti de oftalmo de incepator ai . eu am un Kansky dar e in engleza, vb perfect si engleza dar vreau ceva din germania sa incep si cu formularile de oftalmo si cuvintele specifice in germana. ms mult[/quote]

sxxxx :lol: ...... silke... sa stii ca e nume nemtesc :D
deci......prima mea carticica a fost aceasta :
http://www.amazon.de/Augenheilkunde-Ver ... 898&sr=1-1 -eu zic ca e buna pt incepatori, gasesti tot in ea.
Alta (care imi place mie mult) http://www.amazon.de/Augenheilkunde-sys ... 395&sr=1-1
Dupa aceea mi-am cumparat mai multe carti (si mai scumpe), de la cineva care a facut un an oftalmo, printre care http://www.amazon.de/Atlas-Klinischen-O ... =1-1-spell
Din primele carti am invatat termenii in germana (stiu sa vb bine germana dar sunt multe cuvinte pe care nu le-am cunoscut), acum fac asa : tot ce "intalnesc" in decursul saptamanii imi notez si in weekend ma pun si citesc. Altfel nu se poate, e foarte mult si nu stii de unde sa incepi.

No bine, cam atat, daca mai ai intrebari............... .

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Sun Oct 18, 2009 12:26 pm

Voua in cat timp v-au venit raspunsurile, dupa depunerea CV-ului? ... eu l-am depus de aproape doua luni si nu am niciun raspuns inca :? ... este adevarat ca am plicat prin firma de recrutare, din lipsa de timp, dar cred ca incep sa depun direct la clinici CV-ul, ca vad ca dureaza prea mult prin firma de recrutare....

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Sun Oct 18, 2009 12:46 pm

@Cei plecati pe chirurgicale, in ce consta pregatirea teoretica in timpul rezidentiatului, care e bibliografia, se tin cursuri ca la noi sau e pregatire individuala?
Si va rog niste recomandari de carti si atlase ca sa incep sa ma familiarizez cu ce inseamna chirurgie in germana. Danke!
cse kestie

shinkeigaku
senior
senior

Postby shinkeigaku » Sun Oct 18, 2009 3:08 pm

cris3 wrote:Voua in cat timp v-au venit raspunsurile, dupa depunerea CV-ului? ... eu l-am depus de aproape doua luni si nu am niciun raspuns inca :? ... este adevarat ca am plicat prin firma de recrutare, din lipsa de timp, dar cred ca incep sa depun direct la clinici CV-ul, ca vad ca dureaza prea mult prin firma de recrutare....

Prin firma Permedex a durat o luna, de cand am facut primul Bewerbung (un fel de autoreclama, cu Lebenslauf si scrisoare de intentie, apoi au tot cerut ei Lebenslauf dupa tipicul lor, in formatul lor tabelar) si pana m-au chemat la interviuri (ne-au platit hotelul, de luni pana joi ne-au plimbat pe la 5 clinici si pana la urma una din ele ne-a vrut).
Se poate si pe cont propriu, dar trebuie sa pui jos auf einmal destul de multi bani (transport pana in Germania, hotel, drumuri de la o clinica la alta, telefoane ca sa stabilesti Termine cu clinicile, ca sa-ti optimizezi drumurile si implicit cheltuielile, iar apoi, daca te accepta o clinica, incepi sa platesti actele necesare, adica Antrag si tot ce e pe lista aia pentru obtinerea Approbation sau macar deocamdata Beruferlaubnis, copii legalizate in romana si traduc ei restul etc.), asa ca mi-a convenit prin firma de intermediere (oricum le plateste clinica destul de mult pentru orice medic adus de firma).

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Thu Oct 22, 2009 11:08 pm

Cartea de munca de aici se pune ca vechime in Deutschland? Sa zicem ai carte de munca de 3 ani in .ro si ajungi acolo in anul 1 de rezi, proaspat absolvent de facultate; te incadreaza nemtii in grila de salarizare a unuia cu vechime de 3 ani?

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Fri Oct 23, 2009 4:31 pm

[quote="Bogdan_DD"]Cartea de munca de aici se pune ca vechime in Deutschland? Sa zicem ai carte de munca de 3 ani in .ro si ajungi acolo in anul 1 de rezi, proaspat absolvent de facultate; te incadreaza nemtii in grila de salarizare a unuia cu vechime de 3 ani?[/quote]

din cate stiu eu, da.

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Fri Oct 23, 2009 6:15 pm

sweet

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Oct 23, 2009 6:34 pm

Nu cumva acest aspect al încadrarii ca vechime se negociaza de la caz la caz ? Pentru ca e vorba în fond de $$$ si nu de altceva.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Sat Oct 24, 2009 8:45 am

Spuneti-mi si mie cam cat dureaza in medie sa iti aprobe actele cei de la ministerul nemtesc pentru a putea lucra acolo. Va intreb asta deoarece eu astept cam de cca 3-4 saptamani un raspuns si pana acum nu am primit nimic.

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Sat Oct 24, 2009 11:01 am

maria_m wrote:
Bogdan_DD wrote:Cartea de munca de aici se pune ca vechime in Deutschland? Sa zicem ai carte de munca de 3 ani in .ro si ajungi acolo in anul 1 de rezi, proaspat absolvent de facultate; te incadreaza nemtii in grila de salarizare a unuia cu vechime de 3 ani?

din cate stiu eu, da.

chiar daca nu ai lucrat in domeniul medical? (de ex, in timpul facultatii ai lucrat la o firma privata.. ai 5 ani pe cartea de munca, domeniul non-medical. se contabilizeaza si acesti ani la salariul de rezident din Germania?)
Bogdan S

madmed
newbie
newbie

Postby madmed » Sat Oct 24, 2009 11:12 am

salut!
stie cineva cum as putea face rost de vreun material in limba germana ca sa vad cam cum ar suna o anamneza?

m-ar interesa sa cumpar si una/mai multe carti de medicina interna in limba germana ( sau si mai bine :D germana- engleza). m-am interesat in librarii si nici urma,iar pe google nu am gasit deocamdata.

intentionez sa sun la facultatile mai din vestul tarii, cluj,tg mures, ca ei au contact mai mare cu lb germana.

multumesc anticipat celor care vor posta macar un indiciu :medic:

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat Oct 24, 2009 12:15 pm

madmed wrote:salut!
stie cineva cum as putea face rost de vreun material in limba germana ca sa vad cam cum ar suna o anamneza?

m-ar interesa sa cumpar si una/mai multe carti de medicina interna in limba germana ( sau si mai bine :D germana- engleza). m-am interesat in librarii si nici urma,iar pe google nu am gasit deocamdata.

intentionez sa sun la facultatile mai din vestul tarii, cluj,tg mures, ca ei au contact mai mare cu lb germana.

poate te ajuta asta :
http://books.google.com/books?id=pLQRFj ... q=&f=false

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sat Oct 24, 2009 1:19 pm

http://rapidshare.com/files/114927852/A ... k.pdf.html

madmed
newbie
newbie

Postby madmed » Sat Oct 24, 2009 4:05 pm

wow, multumesc mult. imi pierdusem orice speranta sa gasesc asa comoara :D
este exact ce cautam !
multumesc inca o data

lossy_m

Postby lossy_m » Sat Oct 24, 2009 4:21 pm

Buna tuturor, sunt noua pe acest forum, si am citit cu mare mareee interes tot ce s-a scris aici. Sunt anul 6 si ma gandesc serios sa plec in Germania pt rezidentiat. Nu stiu absolut deloc germana :cry: :cry: , dar incerc, incerc sa invat cat pot pana la sfarsitul anului. Nu stiu cate sanse am sa ajung cat de cat la un nivel conversational bun, ma bazez doar pe studiu individual... Ma framanta o groaza de ganduri, de la rezidentiatul de aici, din Romania (sa-l dau sau nu ?! inainte de a pleca) pana la ce pot gasi acolo, peste hotare. Din experienta celor care au plecat, credeti ca am vreo sansa sa ajung (macar) la nivel B1 ? Am in calculator cateva programe(Pimsleur,Warum Nicht,Michel Thomas- ultimul l-am deschis numai pt cateva minute sa-mi fac o idee, si nu imi place prea mult pt ca are un accent destul de aiurea si "plescaie" des, iti dai seama ca omul are peste 50 de ani numai dupa voce. Am pana si "German for Dummies" pdf. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) care sa ma ajute pt inceput. Am citit ca la Instit.Goethe dureaza 2 ani :shock: :( sa ajungi la B2 si cu siguranta nu am cum sa urmez cursurile ( asta pe langa partea financiara )
Pe aceasta cale multumesc tuturor celor care au postat informatii , plus sugestii in ceea ce priveste limba.
Wow ms mult celui ce a postat inaintea mea pt acel PDF.

Electric
junior
junior

Postby Electric » Sat Oct 24, 2009 4:26 pm

drgrecu wrote:Spuneti-mi si mie cam cat dureaza in medie sa iti aprobe actele cei de la ministerul nemtesc pentru a putea lucra acolo. Va intreb asta deoarece eu astept cam de cca 3-4 saptamani un raspuns si pana acum nu am primit nimic.

Cred ca ai asteptat destul. E timpul sa le dai tu un telefon sau un mail.
Ei nu te vor anunta cand e gata actul :D.
Succes!
You don't need eyes to see,
You need vision !

lossy_m

Postby lossy_m » Sat Oct 24, 2009 4:50 pm

:?: :?: :?:

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sat Oct 24, 2009 5:08 pm

madmed wrote:wow, multumesc mult. imi pierdusem orice speranta sa gasesc asa comoara :D
este exact ce cautam !
multumesc inca o data

daca cauti unde trebuie poti sa gasesti carti in germana, spaniola, franceza (de medicina si altele).

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Sat Oct 24, 2009 6:18 pm

gaurav_singh_md wrote:

multumim dar te rog sa-l pui pe transfer.ro pentru e mai simplu pt noi de luat.. (eu nu m-am descurcat sa-l iau).
Mersi fain!
Bogdan S

madmed
newbie
newbie

Postby madmed » Sat Oct 24, 2009 9:27 pm

acum stiu ca aici trebuie :D

sandman
senior
senior

Postby sandman » Sat Oct 24, 2009 10:41 pm

spiruet wrote:
gaurav_singh_md wrote:

multumim dar te rog sa-l pui pe transfer.ro pentru e mai simplu pt noi de luat.. (eu nu m-am descurcat sa-l iau).
Mersi fain!

Uite aici: http://ifile.it/ukqr4dc/118171___anamne ... nostik.pdf
Life is good

marrona
newbie
newbie

Postby marrona » Sun Oct 25, 2009 1:58 pm

Buna tuturor,
Mi-am facut un ID special pt discutiile legate de rezidentiatul din Germania, am postat ceva si inca nu a aparut, asa ca apelez la vechiul id pe care nu l-am folosit de aproape un an, in speranta ca de data asta va fi afisat. Sunt anul 6, si iau in calcul doarte serios ideea de a ajunge in Germania. Nu stiu limba in schimb :( , nu am avut contact cu germana decat in anul 1, undeva prin Sibiu, si asta pt o foarte scurta perioada de timp ( 2 ore o data pe sapt, era o materie de "umplutura" ).Cert e, ca mi-a placut, dar pe atunci nu-mi trecea prin minte ca o sa am cu adevarat nevoie de limba, mult mai tarziu. Am citit cu mare interes cam tot ce s-a scris aici, si apreciez mult informatiile gasite.
Din experienta celor care au trecut prin pasul pregatirii limbii, credeti ca am vreo sansa sa ajung la B1 pana la terminarea anului scolar (cu lectii programate zilnic,max 1 hr si jumatate) ? Am in calculator o serie de programe, audio/pdf la care pot apela. Stiu ca cea mai buna solutie (mai ales pt cineva care nu stie deloc limba) ar fi cursurile cu profesor, dar deocamdata optiunea asta iese din discutie. Iar la Goethe, dureaza 2 ani ( :shock: :shock: ) din cate am citit ca sa ajungi la nivel B2 ( pe langa suma deloc neglijabila pe care o dai). O alta chestiune ar fi examenul de rezidentiat, daca ar trebui sa-l dau aici (sau nu) si apoi sa plec, iar in cazul in care nu o sa fac fata in germania din diferite motive sa am o portita de intoarcere (ca sa fiu cumva acoperita) :?: :!: . Sunt destul de descurajata de situatia mea....dar nu renunt inca.

:arrow: sunt aprox 3000 posturi pt rezi (promotia 2009) si 5000 de candidati. Cand mi s-a transmis asta prin telefon de catre o prietena m-am gandit la restul de 2000 de oameni, ce vor face ei?? :roll: :roll:

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sun Oct 25, 2009 2:17 pm

2625 loc+post ptr 4400(aprox.) inscrisi la medicina

docX
junior
junior

Postby docX » Sun Oct 25, 2009 5:53 pm

marrona wrote:Buna tuturor,
Mi-am facut un ID special pt discutiile legate de rezidentiatul din Germania, am postat ceva si inca nu a aparut, asa ca apelez la vechiul id pe care nu l-am folosit de aproape un an, in speranta ca de data asta va fi afisat. Sunt anul 6, si iau in calcul doarte serios ideea de a ajunge in Germania. Nu stiu limba in schimb :( , nu am avut contact cu germana decat in anul 1, undeva prin Sibiu, si asta pt o foarte scurta perioada de timp ( 2 ore o data pe sapt, era o materie de "umplutura" ).Cert e, ca mi-a placut, dar pe atunci nu-mi trecea prin minte ca o sa am cu adevarat nevoie de limba, mult mai tarziu. Am citit cu mare interes cam tot ce s-a scris aici, si apreciez mult informatiile gasite.
Din experienta celor care au trecut prin pasul pregatirii limbii, credeti ca am vreo sansa sa ajung la B1 pana la terminarea anului scolar (cu lectii programate zilnic,max 1 hr si jumatate) ? Am in calculator o serie de programe, audio/pdf la care pot apela. Stiu ca cea mai buna solutie (mai ales pt cineva care nu stie deloc limba) ar fi cursurile cu profesor, dar deocamdata optiunea asta iese din discutie. Iar la Goethe, dureaza 2 ani ( :shock: :shock: ) din cate am citit ca sa ajungi la nivel B2 ( pe langa suma deloc neglijabila pe care o dai). O alta chestiune ar fi examenul de rezidentiat, daca ar trebui sa-l dau aici (sau nu) si apoi sa plec, iar in cazul in care nu o sa fac fata in germania din diferite motive sa am o portita de intoarcere (ca sa fiu cumva acoperita) :?: :!: . Sunt destul de descurajata de situatia mea....dar nu renunt inca.

:arrow: sunt aprox 3000 posturi pt rezi (promotia 2009) si 5000 de candidati. Cand mi s-a transmis asta prin telefon de catre o prietena m-am gandit la restul de 2000 de oameni, ce vor face ei?? :roll: :roll:

fato, pai pune mana serios pe germana, te duci si la rezi si apoi pui in balanta. dar eu zic ca rezidentiatul e pierdere de vreme, nu merita din nici un punct de vedere. germana mullti au invatat-o de la 0 fara cursuri, fara profesori. nu vad de ce tu nu ai putea. si plus ca iti consolidezi cunostintele in germania. scopul tau trebuie sa fie acela de a pleca, dupa ce ajungi la destinatie mai vezi tu. si nu pleci de la ideea ca nu poti face fata. ai plecat, pa....in romania o sa mori cu zile, crede-ma.

madmed
newbie
newbie

Postby madmed » Sun Oct 25, 2009 9:17 pm

dar un model de fisa medicala in lb. germana are cineva ?

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sun Oct 25, 2009 10:48 pm

docX wrote:
marrona wrote:Buna tuturor,

fato, pai pune mana serios pe germana, te duci si la rezi si apoi pui in balanta. dar eu zic ca rezidentiatul e pierdere de vreme, nu merita din nici un punct de vedere. germana mullti au invatat-o de la 0 fara cursuri, fara profesori. nu vad de ce tu nu ai putea. si plus ca iti consolidezi cunostintele in germania. scopul tau trebuie sa fie acela de a pleca, dupa ce ajungi la destinatie mai vezi tu. si nu pleci de la ideea ca nu poti face fata. ai plecat, pa....in romania o sa mori cu zile, crede-ma.

Aia da atitudine....ai o bere de la mine :D !!

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Mon Oct 26, 2009 7:53 pm

a fost careva la targu de joburi de la cluj? ca directorul spitalului in care lucrez s-a intors tare incantat de rezultate. cica a primit deja 36 de cv-uri.

marrona
newbie
newbie

Postby marrona » Mon Oct 26, 2009 9:01 pm

:lol: :lol: ce incurajare zdravana. Ok am inteles ideea, si bineinteles ca asta incerc sa fac. Pana si azi am auzit comentarii de o anumita dr ca ar trebui sa plecam...

docX
junior
junior

Postby docX » Mon Oct 26, 2009 10:50 pm

marrona wrote::lol: :lol: ce incurajare zdravana. Ok am inteles ideea, si bineinteles ca asta incerc sa fac. Pana si azi am auzit comentarii de o anumita dr ca ar trebui sa plecam...

gandeste-te ca trebuie sa reusesti, nu doar sa incerci. o sa fie greu la inceput, dar vei avea numai de castigat, din toate punctele de vedere. devreme ce diploma iti este recunoscuta, de ce sa nu o valorifici ? un rezidentiat in germania, oriunde te-ai duce atrage atentia; plus ca aici ai la dispozitie tot, o sa inveti foarte multe, iar cunostintele acumulate vor atarna greu mai tarziu.
so, keep walking :allright:

wolu
senior
senior

Postby wolu » Tue Oct 27, 2009 2:16 am

maria_m wrote:a fost careva la targu de joburi de la cluj? ca directorul spitalului in care lucrez s-a intors tare incantat de rezultate. cica a primit deja 36 de cv-uri.

hmmm...la care spital esti ? am fo si eu la targ,dar m-au enervat englezii cu GMC-u lor,si ca ei cauta doar medici cu experienta! erau si 2 standuri pt germania..una era ceva firma,iar celalalt era din partea clinicii "Südharz-Krankenhaus Nordhausen gGmbH"...a fost de treaba tipu,i-am si lasat cv-u! poate e spitalu la care esti tu...aaaa,tot la clinica asta cautau rezident pe neuro...

liv
junior
junior

Postby liv » Tue Oct 27, 2009 9:38 pm

marrona wrote::lol: :lol: ce incurajare zdravana. Ok am inteles ideea, si bineinteles ca asta incerc sa fac. Pana si azi am auzit comentarii de o anumita dr ca ar trebui sa plecam...

In 6 luni poti invata germana clar, cunosc caz real... 3 luni invatat sg (casete,carti,programe TV), apoi 2 luni cu un profesor 1 data pe saptamana, iar 1 luna inainte de ex B1 cateva cursuri la centru cultural german, cursuri de pregatire ptr examen cu exemple exact ca la ex. Rezultatul- diploma B1 , migrare Germania, la inceput clar nu e usor dar fara nici un curs, doar vorbiind 8 ore la lucru, scriind externari, citind carti medicale in germ. etc ajungi sa te descurci mai repede decat cu 100 cursuri intensive si de lunga durata... cel mai bine se invata limba la fata locului zic eu :wink:

In ceea ce priveste invatatul ptr rezi...eu as alege sa inv germana

Bafta si sa faci alegerea potrivita :D

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Wed Oct 28, 2009 10:48 am

wolu wrote:hmmm...la care spital esti ? am fo si eu la targ,dar m-au enervat englezii cu GMC-u lor,si ca ei cauta doar medici cu experienta! erau si 2 standuri pt germania..una era ceva firma,iar celalalt era din partea clinicii "Südharz-Krankenhaus Nordhausen gGmbH"...a fost de treaba tipu,i-am si lasat cv-u! poate e spitalu la care esti tu...aaaa,tot la clinica asta cautau rezident pe neuro...

Dar pe chirurgicale cum sta treaba? Am vazut pe niste site-uri de recrutare ca ca pe ORL si chir gen (mai ales) au multe locuri, trebuie sa te hotarasti asupra orasului. La targ ce ai vazut in privinta asta?

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Wed Oct 28, 2009 11:58 am

[quote="Bogdan_DD"][quote="wolu"]hmmm...la care spital esti ? am fo si eu la targ,dar m-au enervat englezii cu GMC-u lor,si ca ei cauta doar medici cu experienta! erau si 2 standuri pt germania..una era ceva firma,iar celalalt era din partea clinicii "Südharz-Krankenhaus Nordhausen gGmbH"...a fost de treaba tipu,i-am si lasat cv-u! poate e spitalu la care esti tu...aaaa,tot la clinica asta cautau rezident pe neuro...[/quote]

Dar pe chirurgicale cum sta treaba? Am vazut pe niste site-uri de recrutare ca ca pe ORL si chir gen (mai ales) au multe locuri, trebuie sa te hotarasti asupra orasului. La targ ce ai vazut in privinta asta?[/quote]

da, asta e clinica. cauta rezident pt ca eu in ianuarie ma mut pe psihi. eu nu am fost la targ, pt ca sunt in germania. din cate am auzit orl la noi in spital e super ok si te lasa sa faci de toate. stiu un sirian care a fost vreun an intr-o clinica de orl din magdeburg si a plecat de acolo pt ca un an de zile nu l-au lasat sa puna mana pe pacient. de chirurgii nu stiu nimic. am vecin care e pe unfall si e foarte multumit. cei de pe anestezie sunt destul de suparati. nu sunt oameni suficienti si se munceste mult. si tipul la care i-ai lasat cv-ul era probabil sefu de clinica de pe neuro.

Return to “Germania”