Cazul de incompatibilitate

de dat il dam, dar il mai terminam ?
auranoway
junior
junior

Cazul de incompatibilitate

Postby auranoway » Thu Oct 08, 2009 4:09 pm

Care ar fii pasii de urmat in cazul in care esti deja rezident si dai din nou ex de rezidentiat anul asta,avand in vedere faptul ca din septembrie se specifica in OG nr 18/2009 ca apare starea de incompatibilitate?nu de alta dar nu as vrea sa ma trezesc pe dinafara dupa 2 ani de rezi

gaurav_singh_md
elder
elder

Re: Cazul de incompatibilitate

Postby gaurav_singh_md » Thu Oct 08, 2009 4:17 pm

la noi nici nu stiau de og (la spital platitor)....am luat adeverinta de la spital ca sunt rezident.....o sa intreb maine la ASP exact ce trebuie facut.

auranoway
junior
junior

Postby auranoway » Thu Oct 08, 2009 4:21 pm

gaurav_singh_md wrote:la noi nici nu stiau de og (la spital platitor)....am luat adeverinta de la spital ca sunt rezident.....o sa intreb maine la ASP exact ce trebuie facut.

daca esti din timisoara nu are rost. a fost o colega si i-au zis de la asp ca nu stiu nimic si ca trebuie sa intrebam la minister.dar ministerul ala e mare.... si nu stiu de ce am asa o presimtire ca nici acolo nu e nimeni dispus sa iti ofere un raspuns concret.nasol :evil:

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Thu Oct 08, 2009 4:25 pm

auranoway wrote:
gaurav_singh_md wrote:la noi nici nu stiau de og (la spital platitor)....am luat adeverinta de la spital ca sunt rezident.....o sa intreb maine la ASP exact ce trebuie facut.

daca esti din timisoara nu are rost. a fost o colega si i-au zis de la asp ca nu stiu nimic si ca trebuie sa intrebam la minister.dar ministerul ala e mare.... si nu stiu de ce am asa o presimtire ca nici acolo nu e nimeni dispus sa iti ofere un raspuns concret.nasol :evil:

cred ca la doamna Chivu, prin doamna Ivanescu (de la ASP)....oricum o sa aflu maine.

auranoway
junior
junior

Postby auranoway » Thu Oct 08, 2009 4:27 pm

daca aflii ceva te rog sa postezi sa stim si noi restu :?

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Thu Oct 08, 2009 7:01 pm

Am o nelamurire (?cine stie, va rog sa imi raspunda) , in situatia in care esti deja rezident si dai din nou ex de rezidentiat din motivul de incompatibilitate , ei zic in ordonanta emisa ca in termen de 15 zile sa anunti Ministreul Sanatatii cu privire la aceasta stare de incompatbilitate....in termen de 15 zile de cand? dupa ce sustii noul concurs de rezidentiat? sau dupa ce are loc repartitia?care e mersul lucrurilor? voi ce stiti?

Multumesc si spor mult la citit! Sa prindeti ce va doriti! :allright:

auranoway
junior
junior

Postby auranoway » Thu Oct 08, 2009 7:22 pm

invatacel wrote:Am o nelamurire (?cine stie, va rog sa imi raspunda) , in situatia in care esti deja rezident si dai din nou ex de rezidentiat din motivul de incompatibilitate , ei zic in ordonanta emisa ca in termen de 15 zile sa anunti Ministreul Sanatatii cu privire la aceasta stare de incompatbilitate....in termen de 15 zile de cand? dupa ce sustii noul concurs de rezidentiat? sau dupa ce are loc repartitia?care e mersul lucrurilor? voi ce stiti?

in termen de 15 zile de la sustinerea ex tre sa anunti cazul de incompatibilitate si in urm 15 zile ce alegi : optezi sa ramai pe prima specializare sau pe cea aleasa la repartitia din 2009

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Thu Oct 08, 2009 7:36 pm

auranoway wrote:
invatacel wrote:Am o nelamurire (?cine stie, va rog sa imi raspunda) , in situatia in care esti deja rezident si dai din nou ex de rezidentiat din motivul de incompatibilitate , ei zic in ordonanta emisa ca in termen de 15 zile sa anunti Ministreul Sanatatii cu privire la aceasta stare de incompatbilitate....in termen de 15 zile de cand? dupa ce sustii noul concurs de rezidentiat? sau dupa ce are loc repartitia?care e mersul lucrurilor? voi ce stiti?

in termen de 15 zile de la sustinerea ex tre sa anunti cazul de incompatibilitate si in urm 15 zile ce alegi : optezi sa ramai pe prima specializare sau pe cea aleasa la repartitia din 2009

aha, mersi pt raspuns....deci ai o luna in total .....si pina la 1 ianuarie anul urmator cand te vei incadra in noua specializare, ramai pe vechea specializare, adica esti pontat in continuare in vechea specialitate?

auranoway
junior
junior

Postby auranoway » Thu Oct 08, 2009 7:41 pm

invatacel wrote:
auranoway wrote:

aha, mersi pt raspuns....deci ai o luna in total .....si pina la 1 ianuarie anul urmator cand te vei incadra in noua specializare, ramai pe vechea specializare, adica esti pontat in continuare in vechea specialitate?

sincer mai departe nu stiu ce se intampla pt ca ramane o fereastra de 15 zile daca faci calculul.asa ca de pe 15 dec pana pe 1 ianuarie nu stiu ce se intampla.

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Thu Oct 08, 2009 8:00 pm

da, ramane o fereastra, dar probabil ramai pe vechea specializare , oricum e perioada sarbatorilor atunci....cred ca in mod intentionat au lasat acea fereastra, dar logic tu esti angajat, incadrat pina la 1ian, deci platit pina atunci, apoi intri pe noua curricula ,.....

in ceea ce priveste echivalarea stagiilor comune, cum se procedeaza? e pe baza notelor din carnet? e multa umblatura dupa aprobari si parafe?

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Thu Oct 08, 2009 8:02 pm

viewtopic.php?f=18&t=9209
se dezabate si aici subiectul...ceatza e la fel de mare si la minister :help:

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Thu Oct 08, 2009 9:00 pm

mah mie mi-a puiat mintea o chestie: in alea 15 zile imi iau concediu medical, pentru ca nici un contract de munca nu se desface peste concediul medical, numai dupa. si gata. sa vedem.

bounty
junior
junior

Postby bounty » Thu Oct 08, 2009 9:48 pm

http://www.paginamedicala.ro/video/Rezi ... egale_244/

este aici un filmulet...nu mai stiu care anume este cel in care se explica situatia de incompatibilitate...

maryyy
junior
junior

Postby maryyy » Fri Oct 09, 2009 8:57 am

eu am inteles ca esti in incompatibiliatate din momentul in care iti alegi altceva la rezi.....daca nu, de ce sa mai anunti ministerul?e penibil...ca oricum am un contract de munca incheiat

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 09, 2009 9:16 am

vampyblue wrote:http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=9209
se dezabate si aici subiectul...ceatza e la fel de mare si la minister :help:

ceata e deasa pt ca voi faceti asa :roll:
luati-va draq adeverinta aia, mergeti inscrieti-va la examen
si o sa vedeti cum dupa se rezolva toate :brush:
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Fri Oct 09, 2009 3:09 pm

Am mers cu legea la purtator si dupa interpretarile a 2 avocati si un judecator: cu unanimitate de voturi putem merge sa dam/ luam reziul de n ori.
Iar daca unul din noi are timp sa se judece cu MS se poate declara legea prin care un rezi nu are acces la master ca fiind neconstitutionala!!!

maryyy
junior
junior

Postby maryyy » Fri Oct 09, 2009 4:44 pm

si daca nu ia un punctaj bun......raamane pe spec actuala nu?

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Fri Oct 09, 2009 6:18 pm

maryyy wrote:si daca nu ia un punctaj bun......raamane pe spec actuala nu?

da, ramane pe vechea specialitate...

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Fri Oct 09, 2009 8:16 pm

maryyy wrote:si daca nu ia un punctaj bun......raamane pe spec actuala nu?

(6) In cazul in care rezidentul aflat in stare de incompatibilitate nu isi exprima optiunea potrivit alin. (5), iar starea de incompatibilitate continua sa existe, se considera de drept ca acesta a renuntat la calitatea de rezident dobandita anterior aparitiei starii de incompatibilitate, acest fapt fiind constatat de Ministerul Sanatatii.
cred ca este destul de clar....trebuie sa informezi pe MS ce spec. ai ales (in scris).

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sat Oct 10, 2009 1:44 am

draci baltati! cre`ca e destul de clar ca NU trebuie sa informezi, dar daca iei rezi ei considera ca ai renuntat la prima
Life's not fair, get used to it

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sat Oct 10, 2009 2:29 am

daca "dai" (si nu daca iei) rezi si nu informezi inseamna ca ai renuntat la prima (ai 30 zile sa gandesti). daca vrei sa pastrezi ce ai avut inainte sa dai rezi din nou, tre sa informezi MS in scris.
(3) Prin incompatibilitate, in sensul prevazut la alin. (2) lit. d), se intelege situatia in care un rezident, pe parcursul pregatirii, sustine un alt concurs de rezidentiat.

Ciociolina
senior
senior

Postby Ciociolina » Sat Oct 10, 2009 8:29 am

in timpul rezidentiatului, poti sustine linistit rezi de cate ori vrei.
chiar si dc il iei, nu se intampla nimic dc nu te duci la repartitie. se anuleaza si atat. a si chiar si dc te duci la repartitie. anunti apoi dsp-ul sau centrul de perf ca renunti la loc si gata.

la rezi renunti in momentul in care iti dai demisia de la spital. si atat!
Liberate tutemet ex inferis!

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Sat Oct 10, 2009 6:38 pm

voi nu vedeti ca nu vor sa inteleaga
o tin pe a lor si gata :roll:
eu propun sa stati acasa nu care cumva sa va treziti bidoctorezi :what:

Dr.Angel
senior
senior

Postby Dr.Angel » Sat Oct 10, 2009 9:59 pm

intrebare de baraj...............un rezident, da rezi anu acesta iar, il si ia, ia si ce doreste..............trec 15 zile........anunta .....ce se intampla mai departe?........in loc sa se intoarca din 16 noiembrie la lucru...........sau ma rog, din 1 decembrie..........e pe stand-by pana in ianuarie?......... :hate:
Savantii au ajuns la concluzia ca cele mai multe vitamine se gasesc in farmacie

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sat Oct 10, 2009 10:02 pm

Dr.Angel wrote:intrebare de baraj...............un rezident, da rezi anu acesta iar, il si ia, ia si ce doreste..............trec 15 zile........anunta .....ce se intampla mai departe?........in loc sa se intoarca din 16 noiembrie la lucru...........sau ma rog, din 1 decembrie..........e pe stand-by pana in ianuarie?......... :hate:

cred ca din 15 dec pana la 1 ian.

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Sun Oct 11, 2009 11:22 am

Dr.Angel wrote:intrebare de baraj...............un rezident, da rezi anu acesta iar, il si ia, ia si ce doreste..............trec 15 zile........anunta .....ce se intampla mai departe?........in loc sa se intoarca din 16 noiembrie la lucru...........sau ma rog, din 1 decembrie..........e pe stand-by pana in ianuarie?......... :hate:

din 15 noiembrie pina in 30 noiembrie (adica 15 zile) trebuie sa instiinteze MS (in scris) cu privire la starea de incompatibilitate, apoi din 30 nov pina la 15 dec( urmatoarele 15 zile) trebuie sa anunte MS ( tot in scris) la care specialitate va ramane si la care renunta...prin urmare, eu am inteles ca din 16 nov se poate intaorce la lunru pina in 15 dec., apoi urmeaza 2 sapt (15 dec-1 ian) in care e pe stand by....asa reiese din ordonanta nr 18/2009

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Sun Oct 11, 2009 3:47 pm

voi stiti ce e aia "CARTE DE MUNCA"
daca nu stati jos si nu mai puneti intrebari idioate :roll:

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Tue Oct 13, 2009 2:08 pm

ia spune-ne tu.

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Tue Oct 13, 2009 2:20 pm

pai nu va mai spun
ca mi-am batut gura degeaba
voi intelegi numai ce vreti

dr.rezidentx1
senior
senior

Postby dr.rezidentx1 » Tue Oct 13, 2009 9:37 pm

dr_dr wrote:voi stiti ce e aia "CARTE DE MUNCA"
daca nu stati jos si nu mai puneti intrebari idioate :roll:

daca ai luat rez pe altceva se anunta spitalul platitor ca ti dai demisia conform nu stiu carui articol, nu l mai retin : cu acordul ambelor parti, incepand cu data de 1 ian....cand incepi rezu in alta parte....pana atunci muncesti cu drag si spor la actualul loc de munca, sau ma rog, iti faci formalitatile de incadrare la noul spital platitor, depinde cum te intelegi cu indrumatoru sa te invoiasca sau iti iei concediu de odihna daca mai ai ce lua.
adevarul e ca frecusul e mare cu actele de incadrare, cazier, alte analize medicale, inchiderea cartii de munca la fostu spital,etc,etc. dar in nici un caz nu ai treaba cu ministeru, nu tb sa anunti nicaieri mai sus.
demersurile care le-am amintit sunt pt rezy pe loc, nu stiu cum sta treaba cu cei care au luat rez pe post, si vor sa renunte la post si sa mai dea inca o data rezu

Velvet Underground
senior
senior

Postby Velvet Underground » Tue Oct 13, 2009 11:06 pm

nu stiu cum sta treaba cu cei care au luat rez pe post, si vor sa renunte la post si sa mai dea inca o data rezu

Asta ar fi interesant de aflat, pe post cum e.

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Tue Oct 13, 2009 11:15 pm

Pai cum ar putea fi? diferentele logice ar fi doar ca-ti dai demisia de la un spital platitor care te astepta peste 3-7 ani, urmand sa platesti (sau nu) conform deciziilor judecatoresti ulterioare. Imi scapa ceva?

Dr.Angel
senior
senior

Postby Dr.Angel » Wed Oct 14, 2009 3:23 pm

ba tokmai k stiu.........stiu si cum era pana sa se afirme "incompatibilitatea" in varianta tampitilor de la minister......carora li s-a cam rupt de 2 mandate incoace..........si de aia intrebam pe cineva cat de cat competent in tema actuala nu in aia de la bunica in coace.........pe care o stiu si o pot gasii in destule locuri pe forumul acesta............ :devil:

dr_dr wrote:pai nu va mai spun
ca mi-am batut gura degeaba
voi intelegi numai ce vreti
Savantii au ajuns la concluzia ca cele mai multe vitamine se gasesc in farmacie

Return to “Rezidentiat 2009”