Serenity. wrote:la o facultate...
Medicina nu e o facultate. E Facultatea.

bafta.
Serenity. wrote:la o facultate...
Serenity. wrote:Hehehe! Asa e. Eu azi am avut examenul de licenta la facultatea la buget pe care o termin/am terminat-o. L-am luat cu nota 10 si sunt asa de fericita!3 ani din viata incheiati cu succes pana la urma. Nimic nu se compara cu senzatia asta, chiar daca nu vreau sa continui in domeniu, ma simt implinita.
Si ca sa fim on topic: am constatat zilele trecute ca taxa de admitere s-a facut 200 RON, iar cea de scolarizare/an 7.200. Marturisesc ca prima mea reactie a fost sa ma intreb daca am halucinat sau nu cand stiam ca e 70 inscrierea si 5000 anul de scolarizare. Parca n-am halucinat, nu?Si, chiar daca nu vreau sa cobesc, ma gandesc si ca ar fi foarte, FOARTE tare sa le mai mareasca un pic pana pe 22 iulie...
![]()
Bafta tuturor la repetat!
kooksee wrote:Serenity. wrote:Hehehe! Asa e. Eu azi am avut examenul de licenta la facultatea la buget pe care o termin/am terminat-o. L-am luat cu nota 10 si sunt asa de fericita!3 ani din viata incheiati cu succes pana la urma. Nimic nu se compara cu senzatia asta, chiar daca nu vreau sa continui in domeniu, ma simt implinita.
Si ca sa fim on topic: am constatat zilele trecute ca taxa de admitere s-a facut 200 RON, iar cea de scolarizare/an 7.200. Marturisesc ca prima mea reactie a fost sa ma intreb daca am halucinat sau nu cand stiam ca e 70 inscrierea si 5000 anul de scolarizare. Parca n-am halucinat, nu?Si, chiar daca nu vreau sa cobesc, ma gandesc si ca ar fi foarte, FOARTE tare sa le mai mareasca un pic pana pe 22 iulie...
![]()
Bafta tuturor la repetat!
ce facultate ai terminat?
pana la examen nu cred ca se mai mareste taxa.
casatoreste-te, schimba-ti numele, da examen la medicina si intri la fara taxa.
Serenity. wrote:Si ca sa fim on topic: am constatat zilele trecute ca taxa de admitere s-a facut 200 RON, iar cea de scolarizare/an 7.200. Marturisesc ca prima mea reactie a fost sa ma intreb daca am halucinat sau nu cand stiam ca e 70 inscrierea si 5000 anul de scolarizare. Parca n-am halucinat, nu?Si, chiar daca nu vreau sa cobesc, ma gandesc si ca ar fi foarte, FOARTE tare sa le mai mareasca un pic pana pe 22 iulie...
![]()
kooksee wrote:cand mergi sa te inscrii la examen te duci cu diploma de bac in original si declari senina ca e prima facultate din viata ta.
NU EXISTA NICIO STATISTICA.
aia cu a 2 facultate care se plateste se refera ca intri fara examen (datorita faptului ca mai ai o licenta).
ma enerveaza obtuzitatea unor oameni pe care vrei sa ii inveti de bine
kooksee wrote:atuncea sa nu mai vina sa se vaite pe aicea ca e 70 de milioane /an
Serenity. wrote:@Cosmina-Gabriela: Din moment ce am invatat pentru examen, nu cred ca mai e timp sa ma razgandesc la jumatatea drumului si sa-mi bat joc de munca mea. As regreta toata viata...
Serenity. wrote:kooksee wrote:atuncea sa nu mai vina sa se vaite pe aicea ca e 70 de milioane /an
Stai un pic ca nu de asta ma vaitam. Ma vaitam ca s-a modificat asa subit. Adica au luat o hotarare, sute de candidati stiau de ea si se pregateau in consecinta, insa cu o luna inainte de examenul propriu-zis, revin asupra hotararii respective, cu o modificare substantiala de aprox. 50%. N-am mai auzit de asa ceva pana acum, tocmai d-asta si radeam ironic ca ar fi foarte tare sa o mai comita o data, eventual prin septembrie, cu o alta majorare. Asta mi se pare aiurea, ca daca dadeam 5000, o sa vad cum-necum si o sa dau 7200 pana la urma.
Iar ce spui tu, acele "invataminte de bine" se numesc, in limbaj juridic, fals si uz de fals in declaratii. Stii filmul "One Fine Day"? Era o vorba acolo "better safe than sorry" pe care traducatorii o redau ca "mai bine fraiera decat proasta".
@Cosmina-Gabriela: Din moment ce am invatat pentru examen, nu cred ca mai e timp sa ma razgandesc la jumatatea drumului si sa-mi bat joc de munca mea. As regreta toata viata...
Serenity. wrote:
b) Cand trebuie achitata prima transa -- in perioada 1-5 octombrie. De fapt, de asta este conditionata inscrierea in primul an de studiu, deci sa nu visati la amanari de plata cum se faceau pe la Unibuc (O alta deosebire de UniBuc, fiindca acolo achitai in maxim 15 zile prima transa ca sa-ti confirmi intentia de a ocupa locul respectiv...ma mira ca aici nu e la fel).
AnneMona wrote:
Si inca ceva... cred ca am mai intrebat, insa: sunt diferente mari intre cartea de bio din 2008 si cea din 2009?
Multumesc!
Alfa_omega wrote:Da.....sunt complet schimbate, desi asta de bio din 2009 are multe greseli.
Serenity. wrote:Am fost chiar ieri la UMF si am intrebat la secretariatul general, de la decanat:
a) Care este taxa pentru cei la a doua facultate sau cand se va stabili -- va ramane aceeasi. Da, stiu, mizam si eu tot ca va fi mai mica, dar erau vreo 5 secretare acolo si raspunsul e unanim: tot 7200 RON va trebui sa platim si noi.
b) Cand trebuie achitata prima transa -- in perioada 1-5 octombrie. De fapt, de asta este conditionata inscrierea in primul an de studiu, deci sa nu visati la amanari de plata cum se faceau pe la Unibuc (O alta deosebire de UniBuc, fiindca acolo achitai in maxim 15 zile prima transa ca sa-ti confirmi intentia de a ocupa locul respectiv...ma mira ca aici nu e la fel).
c) Daca am absolvit deja o facultate, sunt inscrisa automat pe locurile la buget, conform metodologiei. Insa in urma rezultatelor, indiferent de punctaj, voi fi repartizata la un loc cu taxa. Tinand cont ca anul asta vor fi 198 de locuri in regim de taxa, cand imi anunt optiunea de a ocupa locul la taxa -- imediat dupa afisarea rezultatelor, insa anul trecut abia prin septembrie s-a intrunit Consiliul Facultatii sa decida cine era acceptat si cine era respins. Probabil ca si anul acesta la fel, abia pe la mijlocul lui septembrie vom afla; oricum, important e sa luam peste 50,00 si sa ne incadram in top 198 respinsi buget:)).
Si cu asta...m-am retras, ca era cam trecut de 15:00, pana la cat aveau dansele program cu publicul. Daca mai are cineva vreo intrebare care mie nu mi-a trecut mie ieri prin minte, va rog sa le postati aici sau sa-mi lasati un mesaj privat, fiindca eu stau aproape de UMFCV si cum mai multe capete gandesc mai bine decat unul...![]()
Cat despre ultima medie la cu taxa...nu stiu. Am vazut listele cu rezultatele de anul trecut: la buget ultima medie a fost 69p, iar la taxa tot de la 69p (tineti cont si de sistemul de departajare!) si pana la...0,00 (chiar erau vreo 9 candidati cu performanta asta). Bine...imi imaginez ca ei nu au intrat, dar nu pot sa-ti spun care a fost ultima medie fiindca nu stiu cati au acceptat sa studieze in regim de taxa. Sunt multi, multi care isi imagineaza ca intra 100% la buget si nu-si pot permite taxele de scolarizare, deci...
Iar diferente intre culegeri...eu am doar varianta 2009, deci nu te pot ajuta, sorry. Oricum, bafta la invatat!
Maks wrote:daca nu invatati sa luati la fara taxa. cum credeti ca veti face fata in facultate daca nu reusiti sa va mobilizati sa luati un amarat de examen de admitere? daca nu-l luati puteti sta acasa un an sa invatati. va prinde bine experienta asta.
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests