Rezidentiat 2009

de dat il dam, dar il mai terminam ?
raluca_doc
senior
senior

Re: Rezidentiat 2009

Postby raluca_doc » Fri Apr 10, 2009 5:35 pm

zia buna tuturor! sunt doar in trecere pe aici, am vrut sa vad daca s-a schimbat ceva dupa nebunia de anul trecut, si vad ca NU. eu am avut sansa sa iau ce am vrut si acum sunt bine-mersi in franta, dar cunosc destui oameni bine pregatiti care au fost victimele sistemului astuia tembel de repartitie. vreau doar sa va spun ca e un timp PIERDUT asta cu petitii si mai stiu eu ce miscari de protest, pentru ca (istoria o demonstreaza) tot ce vrea ministerul se intampla. bagati mare la invatat si lasati locurile/posturile pentru dupa afisarea clasamentului. daca nu, va adaugati inca un stress (inutil) peste STRESS-ul deja imens al acestui examen (ma repet) TOTAL TEMBEL, dar care va poate da serios peste cap toata viata. BAFTA TUTUROR SI NERVI DE OTEL!!!! :allright:

Doktorita
senior
senior

Postby Doktorita » Tue Apr 21, 2009 8:31 pm

ceacky1 esti sigur de ceea ce spui?..judecand dupa ceea ce ai spus tu...in momentul in care se termina locurile pt specialitatea X in toate orasele universitare posturile ar trebui anulate nu?..pentru ca n-ar mai LOC intr-un centru universitar de pregatire...Ceea ce nu s-a intamplat daca te uiti putin pe statisticile din 2007 si 2008

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Apr 21, 2009 10:10 pm

A zis bine, asa e. Confuzia apare din modul cum sunt scrise locurile si posturile cand le afiseaza ei (si apropo, ar cam trebui sa le anunte, ca in protocolul semnat in oct 2008 s-au angajat sa le anunte cu cel putin 6 luni inainte de exam.. adica 15 mai) plus lipsa de informare cronica a medicinistilor.

Sa zicem ca pt pediatrie Bucuresti pe foaie apare ca sunt 5 locuri. Total pe tara sa zicem ca sunt 50 de locuri. Tot total pe tara sunt si 20 posturi. Aici apare confuzia. Alea 50 de locuri nu sunt doar locuri pentru cei care vor rezidentiat pe loc. Sunt si locuri de pregatire pentru cei care vor rezidentiat pe post. Adica in total, pe tara, pt pediatrie ai doar 30 locuri-loc si 20 de locuri-post, desi ele acolo apar ca 50 de locuri si ai senzatia ca alea toate sunt locuri si aia cu posturile - pastele lor, nu te intereseaza.

Si incepe repartitia. Primul care vrea pediatrie vrea loc-loc la Bucuresti. Au mai ramas 4. Al doilea care vrea pediatrie vrea loc-loc la Bucuresti. Au mai ramas 3. Al treilea la fel, raman 2. Al patrulea se gandeste ca ce face peste 5 ani, daca nu gaseste post ? Asa ca alege loc-post, adica isi alege rezi pe post la Roznov dar locul de pregatire si-l alege in Bucuresti, ca are voie. Si mai ramane un singur loc la Bucuresti pt pediatrie pe care sa zicem ca-l ia tot unul care vrea loc-loc. Gata Bucurestiu'.

Si ceacky1 zicea ca pentru cei neatenti din sala care si-au notat doar cine a luat loc, nu si pe cei care au luat post, chestia asta pare ciudata.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Doktorita
senior
senior

Postby Doktorita » Wed Apr 22, 2009 10:58 am

Inteleg ce zici tu....insa tu intelegi de ce nu-mi este mie clar? ...Sa simplificam situatia ....la locul 800 se termina loc-loc Pediatrie in toate centrele universitare .....insa POSTURI mai sunt inca .... dupa regula ( care n uexclud sa fie adevarata) spusa de voi..acele posturi ar trebui automat anulate...ori eu vad pentru 2008 .....pe cineva care cu locul peste 1000 a luat post de endocrine ....si locurile de endocrine se terminasera de foarte mult timp in toate centrele ...deci..asta cum e posibil? ...app..mai are cineva repartitia aia facuta pana la locul 1031 in 2008? ...poate sa o postez? ..multumesc :)

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Wed Apr 22, 2009 11:10 am

Doktorita wrote:Inteleg ce zici tu....insa tu intelegi de ce nu-mi este mie clar? ...Sa simplificam situatia ....la locul 800 se termina loc-loc Pediatrie in toate centrele universitare .....insa POSTURI mai sunt inca .... dupa regula ( care n uexclud sa fie adevarata) spusa de voi..acele posturi ar trebui automat anulate...ori eu vad pentru 2008 .....pe cineva care cu locul peste 1000 a luat post de endocrine ....si locurile de endocrine se terminasera de foarte mult timp in toate centrele ...deci..asta cum e posibil? ...app..mai are cineva repartitia aia facuta pana la locul 1031 in 2008? ...poate sa o postez? ..multumesc :)

nr locuri+nr posturi =nr locuri in centrele universitare (arad, bucuresti, craiova etc)
ce nu-ti este clar
daca ai lista locurilor si posturilor de anul trecut si ai habar de matematica pune mana si calculeaza si vezi ce iti iese
logica asta e grea al draqului :roll:
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Apr 22, 2009 12:03 pm

dr_dr, nu e cazul sa ne tragem de urechi si intre noi...

Doktorita, m-ai blocat pentru cateva minute cu chestia asta :D Cred ca explicatia e asa: in fiecare centru universitar a fost afisat un numar de locuri total care de fapt era numar de locuri si numar de posturi+loc (adica loc-loc si loc-post ce ziceam mai sus). Insa in momentul cand a inceput repartitia si cand iti alegeai loc-loc nu aveai cum sa alegi unul din locurile-post pentru ca ti se zicea "de fapt in centrul x sunt doar atatea locuri, restul sunt ale celor cu post". Asa ca era imposibil sa mai ramana doar posturi fara locuri-post in centrele de pregatire. Si in cazul asta, dupa un anumit punctaj si dupa ce si-au ales cativa post si centrul de pregatire, nici cu post nu-ti poti lua orice centru de pregatire, ci doar in cele in care au mai ramas locuri-post.

Si cand te gandesti ca toata chestia asta era mult mai simpla si transparenta daca afisau pur si simplu separat locurile si posturile sau iti alegeai postul dupa ce luai locul.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

swiss
elite
elite

Postby swiss » Wed Apr 22, 2009 1:48 pm

b3 wrote:Si cand te gandesti ca toata chestia asta era mult mai simpla si transparenta daca afisau pur si simplu separat locurile si posturile sau iti alegeai postul dupa ce luai locul.

Cel mai simplu era sa se faca teleconferinta aia online, pe internet, sa vada tot omul, si de acasa, din pat, dus sau de le birou ce se intampla.
Pur si simplu faceau un soft accesibil numai de ei, pe care sa il si "testeze" inainte sa vada daca merge, cu ajutorul caruia sa se poata face mai rapid distribuirea locurilor si a posturilor intr-o ordine oarecum cronologica si mult mai rapida... (sa nu mentionez cazul de la craiova din 2007 : http://www.youtube.com/watch?v=L1hQ01Np ... re=related )

Uitati un model de gestionare facut de un absolvent:(ei de ce nu pot face la fel???)
http://www.zambesc.com/aplicatie-pentru ... #more-1302

cocolino2
junior
junior

Postby cocolino2 » Wed Apr 22, 2009 3:04 pm

la mai multe locuri pentru anul acesta :D

Doktorita
senior
senior

Postby Doktorita » Thu Apr 23, 2009 7:07 pm

Am o intrebare referitoare la sesiunea de rezidentiat cu timp partial iubie 2008....Tocmai am gasit o intrebare din anemii feriprive care nu este din paginile aferente subiectului ...Este cineva care a dat in iunie 2008 si stie mai mult?..au fost probleme cu intrebarea aceasta?..S-a anulat? ...sau e corecta si nu m-am uitat eu bine ...:)

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu Apr 23, 2009 7:15 pm

Doktorita wrote:Am o intrebare referitoare la sesiunea de rezidentiat cu timp partial iubie 2008....Tocmai am gasit o intrebare din anemii feriprive care nu este din paginile aferente subiectului ...Este cineva care a dat in iunie 2008 si stie mai mult?..au fost probleme cu intrebarea aceasta?..S-a anulat? ...sau e corecta si nu m-am uitat eu bine ...:)

Eu zic ca te complici.
Mai bine ai posta intrebarea, si apoi o sa primesti raspunsul corect. Ca nu are nimeni cum sa-ti ghiceasca intrebarea. Oricum, cauta topicul cu grile, ca aici suntem OT.

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu Apr 23, 2009 7:30 pm

raluca_doc wrote:vreau doar sa va spun ca e un timp PIERDUT asta cu petitii si mai stiu eu ce miscari de protest, pentru ca (istoria o demonstreaza) tot ce vrea ministerul se intampla. bagati mare la invatat si lasati locurile/posturile pentru dupa afisarea clasamentului. daca nu, va adaugati inca un stress (inutil) peste STRESS-ul deja imens al acestui examen (ma repet) TOTAL TEMBEL, dar care va poate da serios peste cap toata viata. BAFTA TUTUROR SI NERVI DE OTEL!!!! :allright:

Da tu de unde stii ca e un timp pierdut, ai luat tu atidudine si nu s-a rezolvat nimic sau ce?

Sper ca nu sunt toti la fel ca tine de individualisti, ca asa nu se mai poate face nimic si nu mai e cale de scapare...
Ma bucur ca esti bine, acolo unde esti, dar te rog eu, abtine-te in a face comentarii aiurea.

O sa inveti acolo in Franta, ca atunci cand cineva e nemultumit de ceva, isi poate spune opinia liber.
Atunci cand mai multi sunt nemultumiti, exista mari sanse sa fie si auziti si bagati in seama.
Atunci cand fac un prostest sau o greva(inca nu te-ai obisnuit cu grevele lor???) au sansa sa si li se rezolve din nemultumiri.

Eu le recomand colegilor mai tineri sa-si strige drepturile, sa-si faca auzite nemultumirile, si nu sa stea cu coada intre picioare, sa lase timpul sa treaca, sau sa fie promovati prin clasicile metode comuniste : 1.saparea colegului de breasla, si inaintarea propriei in ochii sefului sau 2.clasicul sistem de pile si spaga...

PS: Mi-a zis cineva de aici, care a plecat de 25 de ani din Romania...ceva ce abia acum ma pune pe ganduri: prietene, in Romania inca se fura, si nu ai cum sa inaintezi intr-o societate ca asta, fara sa te contopesti cu multimea si sa furi si nici nu o sa poti sa-i educi sau sa le schimbi mentalitatea la toti dintr-o data...trebuie timp...din pacate noua ne ia cam mult.

Doktorita
senior
senior

Postby Doktorita » Thu Apr 23, 2009 11:43 pm

Eu zic ca te complici.
Mai bine ai posta intrebarea, si apoi o sa primesti raspunsul corect. Ca nu are nimeni cum sa-ti ghiceasca intrebarea. Oricum, cauta topicul cu grile, ca aici suntem OT.[/quote]

Ok asa am sa fac...intrebarea a fost urmatoarea : "In tratamentul anemiei feriprive, se pot utiliza urmatoarele preparate cu fier pentru administrare orala" ..... intrebare care isi gaseste raspuns intr-un tabel care nu este in paginile din materia pentru rezi ..... intreb daca s-a intamplat ceva cu astfel de intrebari...daca aceasta chiar a fost contestata, daca s-a anulat, daca cineva a discutat-o....sau daca sa ne asteptam la altele, fara ca nimeni sa faca sau sa zica nimic :) ..

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Fri Apr 24, 2009 1:47 am

Doktorita wrote:Eu zic ca te complici.
Mai bine ai posta intrebarea, si apoi o sa primesti raspunsul corect. Ca nu are nimeni cum sa-ti ghiceasca intrebarea. Oricum, cauta topicul cu grile, ca aici suntem OT.

Ok asa am sa fac...intrebarea a fost urmatoarea : "In tratamentul anemiei feriprive, se pot utiliza urmatoarele preparate cu fier pentru administrare orala" ..... intrebare care isi gaseste raspuns intr-un tabel care nu este in paginile din materia pentru rezi ..... intreb daca s-a intamplat ceva cu astfel de intrebari...daca aceasta chiar a fost contestata, daca s-a anulat, daca cineva a discutat-o....sau daca sa ne asteptam la altele, fara ca nimeni sa faca sau sa zica nimic :) ..[/quote]
tabelul nu este dar text cu tratament este inclus in pg.

Doktorita
senior
senior

Postby Doktorita » Fri Apr 24, 2009 1:23 pm

tabelul nu este dar text cu tratament este inclus in pg.[/quote]

Da .. dar in text nu sunt scrise preparatele alea care apar in tabel .. este scris doar la un moment dat in paranteaza (tab 106-6) ...si tabelul nu e in paginile pt rezi ...asta inseamna ca trebuie invatate inclusiv toate trimiterile astea din text catre pagini sau subiecte care nu apar in programa ? :((

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Apr 24, 2009 3:34 pm

A fost discutia daca trebuie invatate trimiterile anul trecut, cand au vrut sa le bage dar in urma unui mic scandal facut de studenti s-au scos. Deci trimiterile nu trebuie invatate, doar subiectele si paginile mentionate in bibliografie.

Din cate am citit eu pe forum in anii trecuti, cand au fost intrebari cu probleme (gresite variantele de raspuns, nu faceau parte in bibliografie, era interpretabil raspunsul etc.), au sesizat cei care au dat examenul intrebarile (prin contestatii) si s-au anulat intrebarile si punctajele aferente pentru toata lumea. Nu stiu daca pentru toate intrebarile gresite si alte detalii dar anul trecut de exemplu stiu sigur ca a fost pentru doua intrebari. Vezi pe forum in arhiva la Rezidentiat 2008.

sandman
senior
senior

Postby sandman » Fri Apr 24, 2009 9:05 pm

holliday wrote:
b3 wrote:Si cand te gandesti ca toata chestia asta era mult mai simpla si transparenta daca afisau pur si simplu separat locurile si posturile sau iti alegeai postul dupa ce luai locul.

Cel mai simplu era sa se faca teleconferinta aia online, pe internet, sa vada tot omul, si de acasa, din pat, dus sau de le birou ce se intampla.
Pur si simplu faceau un soft accesibil numai de ei, pe care sa il si "testeze" inainte sa vada daca merge, cu ajutorul caruia sa se poata face mai rapid distribuirea locurilor si a posturilor intr-o ordine oarecum cronologica si mult mai rapida... (sa nu mentionez cazul de la craiova din 2007 : http://www.youtube.com/watch?v=L1hQ01Np ... re=related )

Uitati un model de gestionare facut de un absolvent:(ei de ce nu pot face la fel???)
http://www.zambesc.com/aplicatie-pentru ... #more-1302

Ideea absolventului e laudabila. De ce nu pot face si ei la fel? Raspunsul e simplu: pentru ca nu ii intereseaza. Orice absolvent de informatica poate realiza un soft simplu. Dar trebuie sa existe oameni care sa se intereseze de acest lucru. Probabil absolventii de medicina nu prezinta un interes deosebit pentru cei care se ocupa de organizarea unui concurs atat de "important".
Life is good

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Apr 24, 2009 9:16 pm

da la probabilitatea ca softul ala sa crape nu va ganditi?
avand in vedere nivelul calculatorist al celr ce sustin consider ca pentru momentul actual afisarea pe perete cu retroproiectorul e normal.
nu mai devreme de asta toamna erau oameni care credeau ca se fura locuri la repartitie. :lol:

si alegerea de acasa din pat e tricky. daca iti cade netul sau curentul?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Apr 24, 2009 9:29 pm

Plus ca e greu cu verificarea identitatii. Ar trebui ca de la ASP sa-ti dea un plic inchis cu user si parola personale cu care sa te conectezi la super siteul pt repartitie in ziua alegerii. Si vorba lui kooksee, pica netu, pica siteu', pierzi plicu', iti intra hackerii coreeni (pt cunoscatori :) ) in calculator... e SF sa alegi din pat de acasa dar ce s-ar putea face intr-adevar ar fi ca in fiecare centru in sala unde se face repartitia sa fie un informatician, un calculator conectat la internet (plus inca un calculator si inca o conexiunea la internet de backup dar iar o dam in SFuri), un videoproiector. Si sa existe un site securizat pe care sa fie logate toate centrele cu un programel ca cel de mai sus astfel incat sa fie totul cat se poate de transparent si demn de secolul XXI.

Si poate asta ar duce si la disparitia povestilor horror de dupa repartitie cu gravida in 8 luni lasata sa stea in picioare in timp ca scaunele erau ocupate de absolventi, mamici, tatici, bunici sau ca nu puteau sa plece din sala la o cafea, tigara, toaleta ca sa nu piarda randul la bifat pe hartie locurile luate :roll:

Toate nimicurile astea sunt foarte importante pentru modul de gandire ulterior, daca toata lumea accepta tot felul de umilinte d-astea minore fara sa spuna nimic si fara sa incerce sa schimbe nimic, unde se opresc toate astea ? Hai ca in facultate am inteles, marele bau bau ca "daca zic ceva imi poarta astia pica si nu mai termin facultatea", da' de acum ce scuze mai exista?

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri Apr 24, 2009 9:46 pm

b3 wrote:ce s-ar putea face intr-adevar ar fi ca in fiecare centru in sala unde se face repartitia sa fie un informatician, un calculator conectat la internet (plus inca un calculator si inca o conexiunea la internet de backup dar iar o dam in SFuri), un videoproiector. Si sa existe un site securizat pe care sa fie logate toate centrele cu un programel ca cel de mai sus astfel incat sa fie totul cat se poate de transparent si demn de secolul XXI.[/b]

Pai eu asta am zis, numai ca s-a inteles gresit...toata lumea sa vada ce se intampla, de acasa...nu ca sa iti alegi locul de acasa...sa mergi singur la repartitie nu cu bunicu, bunica...amantu...mai stiu eu...iar ceillalti sa urmareasca de acasa "minunea".

Si sa fie repartizarea in 2 zile...jumatate din candidati intr-o zi si ceilalti in ziua urmatoare(asa au si aia mai "nehotarati" timp sa-si updateze locurile ramase)... ca sa nu se mai stea aiurea...un pic mai organizat, ce Dumnezeu, chiar asa greu o fi?

In fine, voi nu v-ati plictisit sa le dam noi solutii, pentru ca ei sa-si faca treaba?

Eu le-as propune sa inverseze macar o luna salariul de parlamentar, cu cel de rezident.

cocolino2
junior
junior

Postby cocolino2 » Sat Apr 25, 2009 11:04 am

spor la invatat pentru toata lume .. fie ca anu asta sa fie mai multe locuri ca anul trecut

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Apr 25, 2009 6:12 pm

cocolino termina cu spamu' si reclama !

holiday, eu inca nu m-am plictisit sa le dau solutii, e o datorie civica sa te implici :p Problema e ca nu le ascultaaaaaa :hate: Si nici n-au de ce daca suntem nici 1% care ii batem la cap :roll: Cum ar fi ca in toamna cand se inscrie toata lumea la ASPuri pt rezi (parca acolo ne inscriem si parca ASP e responsabil cu repartitia ?) sa depuna si o hartie cu sugestia de mai sus. Asta ca sa nu exagerez si sa cer sa faca un drum sublimentar acum, in mai, sa o depuna, ca sa nu spuna ASP ca nu mai e timp pt licitatie pt facut soft, gasit informatician, calculator, videoproiector, prelungitor, priza, curent electric... :-p

Inapoi la oile noastre, mesaj de pe grupul SSMB:
Buna,

In primul rand, Hristor a inviat! Noroc, sanatate etc.... :)

In alta ordine de ideei, l-am prins 5 min pe Prof Sinescu, Director la Centrul de Perfectionare si am aflat cum mai marge treaba:

- pt rezi 2009, lista cu locurile si posturile disponibile se va publica ca si anul trecut cu vreo luna inainte

- pt rezi 2010 vor fi schimbari. au fost trimise solicitari la umf-uri sa faca propuneri inclusiv de bibiografie si termenul de raspuns expira prin iunie. prin iunie/ iulie o sa fie o noua intrunire a grupului de lucru.

Keep in touch!

Oana :)

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sat Apr 25, 2009 6:52 pm

nu ziceau ca dau locurile cu 6 luni inainte?
Life's not fair, get used to it

dr_
elder
elder

Postby dr_ » Sun Apr 26, 2009 1:27 pm

In 2008 am obtinut specialitatea dorita dar pe un loc din provincie.
Anul asta dau si sper sa obtin aceeasi specialitate pe BUCURESTI.

Inteleg ca se echivaleaza primul an facut in provincie, corect?

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sun Apr 26, 2009 2:27 pm

pc7 wrote:nu ziceau ca dau locurile cu 6 luni inainte?

Cred ca o sa pun inregistrarile de la negocieri pe youtube.
b3 wrote:holiday, eu inca nu m-am plictisit sa le dau solutii, e o datorie civica sa te implici :p Problema e ca nu le ascultaaaaaa :hate: Si nici n-au de ce daca suntem nici 1% care ii batem la cap :roll:
:)

Unde sunt tinerii revolutionari, care vor sa schimbe ceva...sau s-au lamentat toti dupa revolutie, s-au plafonat si accepta tot ce li se da mura in gura???

Eu unul mi-am "luat-o", am inceput sa ma lupt cu sistemul si mi-am dat seama ca ma lupt nu numai cu sistemul, si cu colegii mei si cu prietenii mei si cu familia si apoi am concluzionat ca ma luptam si cu mine... si mi-am zis, la ce bun, sa incerc sa fac bine cu "forta" pentru cineva care nu vrea, nu e recunoscator sau il doare la basca, pentru ca crede ca e normal???

Ia sa mai faca si altii, ca e fain sa stai acasa sa privesti la televizor si sa comentezi pe Imed :D ...

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Apr 26, 2009 6:16 pm

holliday wrote:Eu unul mi-am "luat-o", am inceput sa ma lupt cu sistemul si mi-am dat seama ca ma lupt nu numai cu sistemul, si cu colegii mei si cu prietenii mei si cu familia si apoi am concluzionat ca ma luptam si cu mine... si mi-am zis, la ce bun, sa incerc sa fac bine cu "forta" pentru cineva care nu vrea, nu e recunoscator sau il doare la basca, pentru ca crede ca e normal???

Ia sa mai faca si altii, ca e fain sa stai acasa sa privesti la televizor si sa comentezi pe Imed :D
.
..

cum ai zis pe topicul despre mefe? ce e importat trebuie repetat ? :allright:

si eu inteleg indemnul tau nu ca replica absolut handicapata "da' de ce nu faci tu? de ce-mi spui mie sa fac?" pe care o urasc din toata fiinta, pentru ca arata cate idei preconcepute au unii si cate scuze isi gasesc altii, ci exact cum ai scris tu: am facut, am reusit, concluzia e ca tre' sa facem toti, ca se poate, si rezultatul e mai bun si mai mare si mai putin consumator de energie daca face fiecare cate putin decat daca face un singur nebun totul (plus ca nebunul mai oboseste, se mai satura, mai pleca din tara si atunci restul si-au luat-o pentru ca nu mai are cine sa le rezolva problemele :lol: ). concluzia mea este: ajuta-te singur, nu te mai plange si atat! :help: si nu, nu doar cu iesit in strada si hai sa facem greva, fii creativ. si citeste legea, la naiba, ca cele mai multe probleme ale noastre sunt rezolvate deja prin legi, si atata vreme cat mie mi se cere sa respect legea si imi iau bobarnace daca i se pare unuia ca nu o fac, nu vad de ce sa nu dau si eu bobarnace cand nu o respecta altul ? sau chiar sa vin cu propuneri concrete de a o schimba, cand e proasta.

gata cu predica pe ziua de azi, mai ales ca e si off-topic. :mrgreen:

rezi
junior
junior

Postby rezi » Mon May 25, 2009 5:01 pm

daca ma apuc de invatat doar acum mai am vreo sansa? :help:

RADDAR
newbie
newbie

Postby RADDAR » Fri May 29, 2009 7:24 pm

io m-am apucat in iulie si am luat ce am vrut

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Fri May 29, 2009 8:56 pm

si ce ai vrut?

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sat May 30, 2009 7:15 am

rezi wrote:daca ma apuc de invatat doar acum mai am vreo sansa? :help:

bineinteles. da apuca-te mai repede si nu mai intreba atit pe forum
qpepsi.gif

latvia
elder
elder

Postby latvia » Sun May 31, 2009 11:23 am

ixact.
cu cat stai mai putin pa imed cu atat mai bine.
nu l mai egaleaza nimeni pe trident.
deci ramane numa kuxi.

Dr.Lexie
newbie
newbie

Postby Dr.Lexie » Mon Jun 22, 2009 10:30 pm

rezi wrote:daca ma apuc de invatat doar acum mai am vreo sansa? :help:

eu, anul trecut, m-am apucat de invatat prin iulie, invatam maxim 8 ore/zi, iar sambata nu citeam nimic, era ziua mea de relax.
invatam cam 1 capitol/zi apoi faceam o data testele. Am luat in primii 300.
Sfatul meu ptr tine este sa fi organizat si sa nu lasi pe unul, altul sa te descurajeze cu faze gen ''eu am trecut de 7 ori prin materie pana acum'' sau ''eu repet 5 capitole/zi''... fiecare are ritmul lui.

Bafta!
imaginatia este mai importanta decat cunoasterea.
cunoasterea este limitata; imaginatia poate inconjura lumea
(A.Einstein)

Surgeon_XX
newbie
newbie

Postby Surgeon_XX » Wed Jun 24, 2009 1:37 pm

Stie cineva unde se poate intreba cand ne vor afisa locurile scoase la concurs? Era vorba ca le vor afisa cu 6 luni inainte de examen.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed Jun 24, 2009 3:00 pm

Surgeon_XX wrote:Stie cineva unde se poate intreba cand ne vor afisa locurile scoase la concurs? Era vorba ca le vor afisa cu 6 luni inainte de examen.

1.da
2.nu
qpepsi.gif

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Wed Jun 24, 2009 5:47 pm

Surgeon_XX wrote:Stie cineva unde se poate intreba cand ne vor afisa locurile scoase la concurs? Era vorba ca le vor afisa cu 6 luni inainte de examen.

Este un an dificil dpdv economic,si aceasta dificultate se reflecta si asupra loc pt rezi 2009.Din ce am auzit inca se cauta solutii pt finantarea acestor loc.Plb e destul de serioasa caci nu prea sunt fonduri.......in rest cum zice pilotul..doamne ajuta!!

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed Jun 24, 2009 6:11 pm

nici anul trecut nici acum 2 ani nu s-au afisat locurile la rezi cu 6 luni inainte, ci mult mai tirziu.
rezidante, tu auzi cam multe...ca sa spun doar atit
qpepsi.gif

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Wed Jun 24, 2009 7:08 pm

marmotul wrote:nici anul trecut nici acum 2 ani nu s-au afisat locurile la rezi cu 6 luni inainte, ci mult mai tirziu.

Ai rabdare si ai sa vezi ce am auzit prin MS,dc esti iritat?
Din parte mea poti sa zici tot ce ai vrea sa spui,insa iti atrag atentia ca tot ce vei vrea sa vb,va fi ft legat de educatia ta!!

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jun 26, 2009 11:31 am

marmotul wrote:nici anul trecut nici acum 2 ani nu s-au afisat locurile la rezi cu 6 luni inainte, ci mult mai tirziu.

Irelevant. In anii trecuti nu stiu daca exista vreo prevedere pe undeva ca locurile trebuie anuntate cu 6 luni inainte. Insa anul asta ea exista, este parte a protocolului semnat intre reprezentantii studentilor& absolventilor& rezidentilor si MS in octombrie 2008. A pus holliday linkul comunicatului de presa mai sus. Partea cu bibliografia anuntata pana la 15 decembrie (o alta prevedere a protocolului) au respectat-o partial la insistentele reprezentantilor, au publicat in ianuarie parca.

optimus
senior
senior

Postby optimus » Fri Jun 26, 2009 1:54 pm

Ii doare pe ei undeva de acordul cu studentii..Nu vedeti ce haos e in guvern? Acu' is ocupati si cu gripa porcina :D Nu m-ar mira sa scoata mai putine locuri ca anul trecut ca ,deh, e criza acum. :mrgreen:
REST IN PEACE!

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Fri Jun 26, 2009 3:02 pm

optimus wrote:Ii doare pe ei undeva de acordul cu studentii..Nu vedeti ce haos e in guvern? Acu' is ocupati si cu gripa porcina :D Nu m-ar mira sa scoata mai putine locuri ca anul trecut ca ,deh, e criza acum. :mrgreen:

MS si MEd insista pt 3000 de locuri pt 2009,e o plb cu finantarea acestor loc vom muri si vom vedea!!

optimus
senior
senior

Postby optimus » Fri Jun 26, 2009 3:33 pm

Pai sa mai renunte la becurile alea din parlament care ard aiurea si consuma energie de milioane de euro si cu banii economisiti sa finanteze locurile. :devil:
REST IN PEACE!

Return to “Rezidentiat 2009”