Admitere 2009

Voi ce intrati lasati orice speranta
Chingachgook
addicted
addicted

Re: Admitere 2009

Postby Chingachgook » Mon Mar 30, 2009 12:08 pm

Serenity. wrote:
kooksee wrote:
Sonnia wrote:.da ma atrage mult de tot chirurgia..s

daca esti fata uita chirurgia

Ce abordare misogina...De ce sa uite chirurgia doar pentru ca e fata? De multe ori fetele exceleaza si sunt superioare baietilor chiar si in domenii care, teoretic, ar trebui sa fie dominate de baieti.

Eu ii urez succes si sunt convinsa ca, daca munceste mult, o sa reuseasca tot ce-si propune! :allright:

eu astept momentul sa renuntati la atitudini din astea.
ai fost vreodata intr-o sala?
stii ce se intampla acolo. si cum se intampla? si cat dureaza o operatie? si cat stai in garzi?
si cum te basholdesti la 40 de ani?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Mon Mar 30, 2009 12:34 pm

Sa inteleg ca acum regreti ca esti la medicina? Oricum, imi scapa relevanta: care e diferenta intre o fata si un baiat? Ce, baietilor nu le e greu? Baietii nu se...cum ai spus tu, pana la 40 de ani? Sa fim seriosi... :?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Mar 30, 2009 12:42 pm

eu nu regret nimic si nu sunt chirurg
dar daca tu sustii ca o fata este la fel de rezistenta ca un baiat (asta e relevanta) nu cred ca avem puncte comune de discutie.
in jur de 30 de ani apare si un copil. e recomandabil ca mama sa stea pe langa el nu 1-2 nopti pe saptaman in garzi in spital. (si eventual a 2-a zi chiauna de somn)
e destul de aiurea ca in anul 2-3 de rezi sa faci 2 ani intrerupere ca sa nasti. greu mai recuperezi.

stiu ca din afara se vede frumos.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

alexlucinescu
newbie
newbie

Postby alexlucinescu » Mon Mar 30, 2009 1:33 pm

salut,

incer - din nou- sa aflu de la cineva daca anul trecut ( 2008) la admitere( MG ) - proba fizica - au fost date si probleme sau doar teorie? ( umf carol davila)

am inteles ca testele sunt grila - stiti cumva cite intrebari ptr fiecare materie? ( cite bio si cite restul fizica sau chimie)

va multumesc

sanguine.add1ction
newbie
newbie

Postby sanguine.add1ction » Mon Mar 30, 2009 1:46 pm

40 chimie/fizica, 60 biologie
[color=#FF0000]medicine, blood, medicine. blood, blood, medicine.....[/color]

alexlucinescu
newbie
newbie

Postby alexlucinescu » Mon Mar 30, 2009 2:13 pm

multumesc ptr informatie - sanguine.add1ction

stiti cumva daca la fizica s-au dat probleme si/ sau teorie?

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Mon Mar 30, 2009 3:54 pm

Serenity. wrote:Sa inteleg ca acum regreti ca esti la medicina? Oricum, imi scapa relevanta: care e diferenta intre o fata si un baiat? Ce, baietilor nu le e greu? Baietii nu se...cum ai spus tu, pana la 40 de ani? Sa fim seriosi... :?

Draga fata, se cheama trolling. Chirurgia e legata imuabil de fraza "esti femeie, muta-ti gandul"
Cine vrea musai sa ajunga chirurg, o sa o ajunga; restul poate sa sustina feminismul in continuare. :)

Virgin.Black
junior
junior

Postby Virgin.Black » Mon Mar 30, 2009 7:29 pm

alexlucinescu wrote:multumesc ptr informatie - sanguine.add1ction

Eu am dat la fizica. Nu s-au dat probleme de calcul. Adica ce se apropia de o problema era de calculat rezistenta echivalenta la un circuit. Era usor. In schimb se dau intrebari aparent teoretice, de "gandire". Te-as sfatui sa le ai bine cu teoria. :)
You know, we're living in a SOCIETY!!!

sanguine.add1ction
newbie
newbie

Postby sanguine.add1ction » Mon Mar 30, 2009 7:36 pm

Virgin.Black wrote:
alexlucinescu wrote:multumesc ptr informatie - sanguine.add1ction

Eu am dat la fizica. Nu s-au dat probleme de calcul. Adica ce se apropia de o problema era de calculat rezistenta echivalenta la un circuit. Era usor. In schimb se dau intrebari aparent teoretice, de "gandire". Te-as sfatui sa le ai bine cu teoria. :)

din ce capitol a cazut cel mai mult?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Mar 30, 2009 10:52 pm

Ioana. wrote:Draga fata, se cheama trolling. Chirurgia e legata imuabil de fraza "esti femeie, muta-ti gandul"
Cine vrea musai sa ajunga chirurg, o sa o ajunga; restul poate sa sustina feminismul in continuare. :)

ioana esti chirurg sau si tu vorbesti din carti?

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Tue Mar 31, 2009 12:35 am

O sa te ignor, nu-ti fie cu suparare.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Mar 31, 2009 12:43 am

pe mine poti sa ma ignori dar macar abtine-te de la sfaturi pentru ceilalti

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Tue Mar 31, 2009 11:34 am

Serenity. wrote:care e diferenta intre o fata si un baiat?

good and relevant question bduh.gif
especially for a future doctor

maybe tipical for a future (female)surgeon? :shock:

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Tue Mar 31, 2009 11:42 am

Bang bang

da' ce alea nu's femei?

ca mame ne-a zis deja Kuxi ca nu (mai) sunt.

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Tue Mar 31, 2009 12:05 pm

pai am pus in paranteza, asa de rezerva. in general chirurgilor nu le prea place endocrinologia si chestiile care sunt mai abstracte decat aria de ngluenta a bisturiului. no offence, cei mai sinceri si realisti dintre ei recunosc asta asa ca imi permit sa o afirm si eu. daca nu e cu banat...

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Tue Mar 31, 2009 4:07 pm

dr_bang wrote:pai am pus in paranteza, asa de rezerva. in general chirurgilor nu le prea place endocrinologia si chestiile care sunt mai abstracte decat aria de ngluenta a bisturiului. no offence, cei mai sinceri si realisti dintre ei recunosc asta asa ca imi permit sa o afirm si eu. daca nu e cu banat...

ce iti e si cu invidia asta dom'le. si ia zi bre, sint acrii strugurii, nu?
qpepsi.gif

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Mar 31, 2009 4:21 pm

cred ca m-am grabit mai sus

sunt si specialitati chirurgicale pentru fete. de ex orl.
marmotul e cel mai bun exemplu

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Tue Mar 31, 2009 4:23 pm

kooksee wrote:cred ca m-am grabit mai sus

sunt si specialitati chirurgicale pentru fete. de ex orl.
marmotul e cel mai bun exemplu

si bineinteles ca aia care nu reusesc sa prinda nici o specialitate amarita ajung ca tine :wink:
qpepsi.gif

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Mar 31, 2009 4:24 pm

da, dar macar au demnitatea sa nu dea pe post

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Tue Mar 31, 2009 4:26 pm

kooksee wrote:da, dar macar au demnitatea sa nu dea pe post

:D :D :D :D
aici m-ai atins. sah mat.
oricum nu ma pun cu tine la chestii de genul. ai muult mai multa experienta ca mine
qpepsi.gif

Virgin.Black
junior
junior

Postby Virgin.Black » Tue Mar 31, 2009 8:12 pm

sanguine.add1ction wrote:din ce capitol a cazut cel mai mult?

A fost destul de echilibrat... poate din optica sau o fi doar impresia mea ptr ca optica n-o stiam prea bine.
Nu cred ca au vreo preferinta ptr un anumit capitol. Invatati-le bine pe toate. ;)
You know, we're living in a SOCIETY!!!

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Tue Mar 31, 2009 9:09 pm

Marmo,care e faza cu Bmf-ul pana la urma? :D

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Wed Apr 01, 2009 6:09 am

marmotul wrote:ia zi bre, sint acrii strugurii, nu?

BRE, nu-s acri deloc. da chiar deloc. or fi acri da alti struguri... nu chirurg am vrut sa ma fac bootyshake.gif

bubann

Postby bubann » Wed Apr 01, 2009 8:00 pm

eu sunt clasa a 11 a si m-am hotarat sa dau la medicina dentara...as avea cateva intrebari :) credeti ca pana la anul se mai schimba programa?adica as putea sa incep sa invat din programa de anul aceste de la bio si fizica?si este necesar sa fac meditatii?adica voi nu v-ati descurcat fara?de unde pot cumpara cartile cu teste de la bio si fizica?

Danyshk
newbie
newbie

Postby Danyshk » Wed Apr 01, 2009 11:14 pm

bubann wrote:eu sunt clasa a 11 a si m-am hotarat sa dau la medicina dentara...as avea cateva intrebari :) credeti ca pana la anul se mai schimba programa?adica as putea sa incep sa invat din programa de anul aceste de la bio si fizica?si este necesar sa fac meditatii?adica voi nu v-ati descurcat fara?de unde pot cumpara cartile cu teste de la bio si fizica?

Anul trecut cand am dat eu admiterea s-a schimbat programa, dar nu m-a deranjat prea tare. Eu invatasem chimia dupa alte carte si n-am facut decat sa citesc noua materie de admitere, diferenta era f mica

Dupa parerea mea biologia o poti invata singur, nu e mare lucru, e totul de toceala. Chiar daca se schimba programa, pana la urma e aceiasi biologie. Te ajuta mult daca inveti din timp, se sedimenteaza mai bine informatia.

La fizica nu ma pronunt, eu am dat la chimie.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed Apr 01, 2009 11:30 pm

Danyshk wrote:Chiar daca se schimba programa, pana la urma e aceiasi biologie.

aceeasi

sanguine.add1ction
newbie
newbie

Postby sanguine.add1ction » Thu Apr 02, 2009 10:38 am

Danyshk wrote:
bubann wrote:eu sunt clasa a 11 a si m-am hotarat sa dau la medicina dentara...as avea cateva intrebari :) credeti ca pana la anul se mai schimba programa?adica as putea sa incep sa invat din programa de anul aceste de la bio si fizica?si este necesar sa fac meditatii?adica voi nu v-ati descurcat fara?de unde pot cumpara cartile cu teste de la bio si fizica?

Anul trecut cand am dat eu admiterea s-a schimbat programa, dar nu m-a deranjat prea tare. Eu invatasem chimia dupa alte carte si n-am facut decat sa citesc noua materie de admitere, diferenta era f mica

Dupa parerea mea biologia o poti invata singur, nu e mare lucru, e totul de toceala. Chiar daca se schimba programa, pana la urma e aceiasi biologie. Te ajuta mult daca inveti din timp, se sedimenteaza mai bine informatia.

La fizica nu ma pronunt, eu am dat la chimie.

pe langa toceala. trebuie sa si intelegi, altfel degeaba tocesti, ca uiti :)

bubann

Postby bubann » Thu Apr 02, 2009 7:01 pm

si cartile cu teste pt bio si fizica de unde le pot lua?

simona g

Postby simona g » Thu Apr 02, 2009 7:53 pm

eu sunt in a 11-a si ma gandesc de ceva timp s dau la medicina,dar...vreau s stiu in mare...e chiar atat d mult si de greu de invatat?...sau exista si o oarecare exagerare?...banuiesc c atata timp cat inveti si te concentrezi p materie...poti s reusesti s treci cu bine. din cate am auzit fac din Iasi ar fi cea mai buna...la Buc cum e? dak ma pasioneaza medicina...imi place...darrrr...am o pb cu invatatul...mi-e frica c la un mom nu o s mai pot si o s clachez...voi c spuneti?...e chiar atat d rau?...sau ar tre s incerc? :?

sanguine.add1ction
newbie
newbie

Postby sanguine.add1ction » Thu Apr 02, 2009 8:25 pm

simona g wrote:eu sunt in a 11-a si ma gandesc de ceva timp s dau la medicina,dar...vreau s stiu in mare...e chiar atat d mult si de greu de invatat?...sau exista si o oarecare exagerare?...banuiesc c atata timp cat inveti si te concentrezi p materie...poti s reusesti s treci cu bine. din cate am auzit fac din Iasi ar fi cea mai buna...la Buc cum e? dak ma pasioneaza medicina...imi place...darrrr...am o pb cu invatatul...mi-e frica c la un mom nu o s mai pot si o s clachez...voi c spuneti?...e chiar atat d rau?...sau ar tre s incerc? :?

cand faci ceva din placere nu e nimic greu :D

peyton
senior
senior

Postby peyton » Thu Apr 02, 2009 8:28 pm

simona g wrote:eu sunt in a 11-a si ma gandesc de ceva timp s dau la medicina,dar...vreau s stiu in mare...e chiar atat d mult si de greu de invatat?...sau exista si o oarecare exagerare?...banuiesc c atata timp cat inveti si te concentrezi p materie...poti s reusesti s treci cu bine. din cate am auzit fac din Iasi ar fi cea mai buna...la Buc cum e? dak ma pasioneaza medicina...imi place...darrrr...am o pb cu invatatul...mi-e frica c la un mom nu o s mai pot si o s clachez...voi c spuneti?...e chiar atat d rau?...sau ar tre s incerc? :?

Si eu sunt a 11a. Stiu ca probabil voiai un raspuns de la cineva mai experimentat dar ma introduc si eu.

Deci...acum conteaza si daca vrei la medicina generala sau stomatologie(nu ai precizat). Cu invatatul iti dai si tu seama ca merge mult mai usor daca iti place materia(despre care aud ca este exagerat de voluminoasa si uneori inutila). Daca te pasioneaza medicina si pana acum ai mai invatat si tu una alta, o sa te descurci :allright: . Eu zic ca trebuie sa te obisnuiesti cu invatatul inca din liceu.

Nu stiu nimic despre facultatea din Iasi dar mi-au zis mai multi ca Facultatea de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti este ff buna. Also, in Constanta cica le merge bine. Dar acolo admiterea se da doar la biologie deci nu stiu cat de serioasa e.

Daca vrei sa ocupi un loc la buget cred ca trebuie sa faci mai mult decat sa incerci :D Trebuie sa te implici serios.
Anyway, sper ca te-am ajutat macar putin.
Asteptam feedback de la ceilalti :D

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Thu Apr 02, 2009 9:06 pm

simona g wrote:banuiesc c atata timp cat inveti si te concentrezi p materie...poti s reusesti s treci cu bine

Din cate stiu eu, doar in araba se omite scrierea vocalelor.
La inceput mi-am zis ca am imbatranit si nu mai sunt la curent cu exprimarile la moda, dar vad mai jos postul unui alt elev de varsta ta care stie sa scrie omeneste.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu Apr 02, 2009 9:21 pm

derevko wrote:

Si eu sunt a 11a. Stiu ca probabil voiai un raspuns de la cineva mai experimentat dar ma introduc si eu.

Deci...acum conteaza si daca vrei la medicina generala sau stomatologie(nu ai precizat). Cu invatatul iti dai si tu seama ca merge mult mai usor daca iti place materia(despre care aud ca este exagerat de voluminoasa si uneori inutila). Daca te pasioneaza medicina si pana acum ai mai invatat si tu una alta, o sa te descurci :allright: . Eu zic ca trebuie sa te obisnuiesti cu invatatul inca din liceu.

Nu stiu nimic despre facultatea din Iasi dar mi-au zis mai multi ca Facultatea de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti este ff buna. Also, in Constanta cica le merge bine. Dar acolo admiterea se da doar la biologie deci nu stiu cat de serioasa e.

Daca vrei sa ocupi un loc la buget cred ca trebuie sa faci mai mult decat sa incerci :D Trebuie sa te implici serios.
Anyway, sper ca te-am ajutat macar putin.
Asteptam feedback de la ceilalti :D

facultatea din ct e ok, se face destula carte si acolo. cei din zona ardealului sunt oameni seriosi, se face carte buna acolo- cluj, tirgu mures. la iasi, unde am terminat si eu e facultate mare, multa lume, etc etc si e viata mai ieftina.
sfatul meu e urmatorul: cauta o facultate mai aproape de casa sau intr-un oras unde sa ai rude/prieteni sa te ajute cu cazarea si alte chestii de genul caci cei 6 ani de facultate sunt ai dracu de lungi. nu te lua dupa faptul ca facultatea x nu are prestigiu sau mai stiu eu ce, caci facultatea e doar o chestie pe care o faci ca sa ai o idee despre medicina si in care inveti ce si cum sa inveti mai departe. tot ceea ce conteaza e rezidentiatul pe care il faci dupa ce termini facultatea, acolo inveti cu adevarat meseria si doar ala conteaza cu adevarat. chiar daca ai terminat in buc sau sibiu de exemplu tot 0 barat esti daca nu iei rezidentiatul.
ps- la examenul de rezidentiat nu conteaza nici macar notele din timpul facultatii, nu mai e ca la bac :D
qpepsi.gif

Sonnia
junior
junior

Postby Sonnia » Thu Apr 02, 2009 9:44 pm

eu fac parte din aia care deja incep sa tremure pentru luna iulie :)) mai precis pt 23 iulie : :(

in primu rand trebuie sa ti placa..sa te atraga ..macar una din materiile de admitere. biologia mie mi se pare frumoasa..destul de interesanta. sunt si niste lucruri logice da e de tocit...si repetat constant ca se uita..cel putin la mine. iar chimia...hmmm...fac med de anu trecut cu una din cele mai bune profesoare din oras...din mana ei toti au intrat...doar ca eu am urat :hate: chimia si profesoara :)de la inceput...deci am avut nevoie de ceva timp sa incep sa o inteleg si sa mearga treaba! si da ar fi un plus daca te ai apuca de acum...cel putin de fizica/chimie! o sa ti fie mai usor la anu cand se aduna multe (materiile de bac..si daca mai ai ghinionu sa fi la profil mate-info o sa injuri tot ce tine de sistemul de invatamant de la noi ).

dar pana la urma pt orice facultate trebuie sa invetzi si sa depui ceva efort...si daca te atrage ce tine de medicina..se merita! :allright:
Ai invins ? Continua! Ai pierdut ? Continua!

peyton
senior
senior

Postby peyton » Thu Apr 02, 2009 9:50 pm

Sonnia wrote:si daca mai ai ghinionu sa fi la profil mate-info o sa injuri tot ce tine de sistemul de invatamant de la noi

Am ghinionul :lol: Am inceput de pe acum cu injuratul :help:

Eu unul tind spre Bucuresti. Pana la anul sper sa nu cedez tentatiei de a da admitere doar la bio.

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Thu Apr 02, 2009 9:51 pm

bubann wrote:si cartile cu teste pt bio si fizica de unde le pot lua?

De la sediul facultatii. Eu am fost sambata si mai erau doar 2 de chimie (cu putin noroc o prindeti pe ultima), iar de biologie cateva...Deci chiar daca abia au o luna de cand au aparut...se dau repede.

@dr_bang: Nu-mi scoate afirmatiile din context, te rog. Nu pretind ca sunt nimic mai mult decat o alta candidata in vara. Una putin trecuta de 18-19 ani, dar lipsita de experienta in domeniu. Discutia cu koksee (in care, recunosc, nu trebuia sa ma avant) a fost deformatie profesionala, in mediul meu se discuta mult chestiunile sociale, iar discriminarea, drepturile omului sunt la ordinea zilei. Din nou, greseala mea. O sa incerc sa ma limitez strict la topic-ul sectiunii prezente.

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Thu Apr 02, 2009 11:24 pm

Trece prea reeeeeepeeede timpul :))) ce n-as da sa ma trezesc in dimineata asta si sa fie 24 Iulie, sa am admitere data, luata, la fara taxa bineinteles :) si... 2 luni s-o fac lata.. dar lata rau.. hai fie, doar 1 luna.. restu de 1 luna imi ocupa mutarea la bucuresti si toate cele...

Ontopic : Daca are nevoie cineva de niste grile de la MG Constanta ( toate capitolele, foarte foarte foarte multe grile ) , sa dea un strigat! sau mai simplu, sa-mi ia id-ul din profil :)

Numa' bine!
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Thu Apr 02, 2009 11:26 pm

si cu WOW-ul cum stai :) ?

Sonnia
junior
junior

Postby Sonnia » Fri Apr 03, 2009 7:04 am

defcut tu ai fost un caz fericit >:P te ai jucat wow si n perioada asta :) eu din septembrie nu m am mai jucat :-< doar putin dupa wotlk sa vad ce e pe acolo :P o ora 2 :) ti am dat add (roxana) ...vreau si eu subiectele...sa ma uit pe ele..pana la urma e un ex in plus :P mc anticipat :P
Ai invins ? Continua! Ai pierdut ? Continua!

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Fri Apr 03, 2009 2:07 pm

cosmina-gabriela wrote:si cu WOW-ul cum stai :) ?

Lvl 70 full epic :) Numai joc wow de cateva luni, nu prea e timp. Cele 4-5 ore pe care le petreceam jucandu-ma in week-end prefer sa le petrec prin oras. E mai relaxant :)

Sonnia, nu am primit friend request. Daca e id-ul rtarded02 acolo la profile, e gresit, nu-l mai am. Da-i add pe andrei.0205
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.

Return to “Pre-med”