intrebari ANUL I
-
nic
- newbie

Re: intrebari ANUL I
ce stiti despre examenul de anato cu chirculescu ? Asistent fiind dr Bistran...
- Bogdan_DD
- senior

E un examen dificil, porti o discutie de 20-30 de minute cu el. Pt nota mare, vrea altfel de discutie, nu cea tipica tip tragi-subiectul-si-turui-fara-o-structura-a-discursului. Ideea e sa stii foarte bine embrio, eventual din carti cat mai noi (si sa-i specifici) si cu notiuni pe langa ce a predat el la curs. Chiar si la celelalte 2 subiecte e bine sa incepi cu o parte introductiva de embrio (de ex daca iti pica canalul inghinal dregi discutia spre descensus testis, te descurci pe loc). Si sa stii bine "cablajul" (inervatia mai ales), iar aici la fel. Daca tragi un subiect nasol gen muschii anteriori ai antebratului duci discutia spre inervatie (pe care s-o stii bine) si te va intreba din ea.
-
nic
- newbie

multumesc. sper sa fie ok
- vyorella89
- newbie

stie cineva cum e nanea la examen?:)
Cand femeia spune "Nu", insemana "Poate", cand spune "Poate", inseamna "Da". Si daca spune "Da" ? Inseamna ca nu-i femeie!
-
De3a
- senior

Pana la urma am aflat cum e cu Filipoiu la examen. E super ok daca ai bafta .
Da app are cineva cursurile lui ALbu? Si e naspa la examen la el nu ? asa am inteles ....
Da app are cineva cursurile lui ALbu? Si e naspa la examen la el nu ? asa am inteles ....
- Doddy
- elder

Hai ca mai am si eu o intrebare pt examenu de anatomie cu D. Ispas (ultima, promit)... este posibil ca dupa ce trag subiectul sa ma retrag? Eu nu stiu toate subiectele din lista aia, si oricum nu mai am timp sa le preg pe toate cum trebuie (nici la jumatate nu cred ca ajung)... si daca nu trag subiecte pe care sa le stiu, ma pot retrage si sa dau la vara examenu? Sau mai bine sa nu ma duc deloc? (desi mi se pare ca as fi cam nesimtit sa nu ma prezint deloc).
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- Riley
- elder

Nu stiu cum e la Ispas, dar da, (cel putin la Chirculescu asa era) dc nu iti placeau subiectele atunci te puteai retrage si aveai absenta (deci dai in vara nu in toamna). Dar prima cerinta in a promova un examen este sa te prezinti la el, plus k in vara o sa fie mai multa materie (se aduna si fizio, biocel, biofiz dupa caz, biochimia si ea si anatomia- cap si gat). Asa ca eu zic sa va duceti, nu stiti ce noroc aveti in ziua respectiva. Dar ca sa il ai trebuie sa te prezinti, nu?
Mult succes, spor si bafta!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
-
Keira
- junior

da, si la ispas te poti retrage dupa ce tragi subiectele (daca nu le stii) si dai toata materia in vara
multa bafta
multa bafta
-
moksha
- junior

Doddy wrote:Hai ca mai am si eu o intrebare pt examenu de anatomie cu D. Ispas (ultima, promit)... este posibil ca dupa ce trag subiectul sa ma retrag? Eu nu stiu toate subiectele din lista aia, si oricum nu mai am timp sa le preg pe toate cum trebuie (nici la jumatate nu cred ca ajung)... si daca nu trag subiecte pe care sa le stiu, ma pot retrage si sa dau la vara examenu? Sau mai bine sa nu ma duc deloc? (desi mi se pare ca as fi cam nesimtit sa nu ma prezint deloc).
Poti sa te retragi dar asta iti va garanta o nota maxima vreodata la anatomie de 8, poate daca esti stralucit 9, dar nu am vazut decat 1 caz. Eu zic sa mergi, conteaza foarte mult pentru el prima impresie si este cea care te va nota practic 2 ani la rand. Plus ca din seria mea doar 1 persoana sau maxim 2 stiau chiar toate subiectele, toata lumea are subiecte mai bine stiute si altele deloc stiute, asa ca mai mult curaj!
Daca lasi subiectele mai ai o sansa in vara.
Multa bafta !
- Doddy
- elder

moksha wrote:Poti sa te retragi dar asta iti va garanta o nota maxima vreodata la anatomie de 8, poate daca esti stralucit 9, dar nu am vazut decat 1 caz. Eu zic sa mergi, conteaza foarte mult pentru el prima impresie si este cea care te va nota practic 2 ani la rand. Plus ca din seria mea doar 1 persoana sau maxim 2 stiau chiar toate subiectele, toata lumea are subiecte mai bine stiute si altele deloc stiute, asa ca mai mult curaj!
Daca lasi subiectele mai ai o sansa in vara.
Multa bafta !
In concluzie, e mai ok sa ma duc sa incerc si daca nu stiu sa las pentru la vara... decat sa nu ma duc deloc :p... asa o sa fac
Mersi pentru raspunsuri
- Virgin.Black
- junior

Bine c-a trecut si anatomia din sem I... tare nu mi-a placut sa invat la ea... examenul de embriologie cu Budai mi-a lasat o impresie ffff proasta.
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- vyorella89
- newbie

Virgin.Black wrote:Bine c-a trecut si anatomia din sem I... tare nu mi-a placut sa invat la ea... examenul de embriologie cu Budai mi-a lasat o impresie ffff proasta.
cum a fost budai? a dat note mici?..ma rog..a contat la ceva nota de la embrio?
Cand femeia spune "Nu", insemana "Poate", cand spune "Poate", inseamna "Da". Si daca spune "Da" ? Inseamna ca nu-i femeie!
- Virgin.Black
- junior

vyorella89 wrote:
cum a fost budai? a dat note mici?..ma rog..a contat la ceva nota de la embrio?
desi toti spuneau ca pune intrebari grele, nu e adevarat... punea pur si simplu intrebari care nu se regaseau in curs; nu erau intrebari "de gandire", pur si simplu nu se regaseau in curs sau dupa ce ii raspundeai spunea ca nu e bine si ma jur ca spunea acelasi lucru care l-ai spus tu inca odata.
notele au variat, dar nu erau prea mari si nici nu cred ca a tinut cont Ispas de ele. El a fost f corect in notare.
-
ferret
- newbie

am si eu o intrebare in legatura cu examenul de biofizica. subiectele sunt axate pe ceva cursuri anume, mai importante, sau acopera toata materia in mod egal? singurele cursuri mai interesante din materia asta plictisitoare mi se par cele legate de analizatori.....poate si ceva biomecania fluidelor si contractie musculara...dar in rest mi se par cam imposibil de invatat
ceva sfaturi? multumesc
- dr.ruxy
- senior

in general era cate putin din toate... si totusi cred ca cele de cibernetica si electricitate au fost mai multe.
invata tot
)
invata tot
Nu exita esec, exista feedback!
-
ferret
- newbie

mai am o intrebare mica
cine pica acum mai da ex direct la toamna? ca am auzit ca cica s-ar mai organiza ex pe parcursul anului pt cei picati
-
vuk23
cine are cartea de grile pt biofizica?macar niste exemple ceva:D
- Virgin.Black
- junior

vuk23 wrote:cine are cartea de grile pt biofizica?macar niste exemple ceva:D
pe site-ul catedrei gasesti exemple de teste... vreo 2 teste cu tot cu rezolvari
http://biofizica-umfcd.ro/
- Doddy
- elder

ferret wrote:mai am o intrebare micacine pica acum mai da ex direct la toamna? ca am auzit ca cica s-ar mai organiza ex pe parcursul anului pt cei picati
Si eu am aceeasi intrebare... Am auzit ambele variante... poate ne raspunde cineva care a picat...
Cea mai urata materie mi se pare asta... asta si cu genetica... si cursuri facute prost, si multe chestii neimportante, si pretentii mari la examen...
Dar, c'est la vie...
- ars medicina
- junior

daca tie ti se par cursurile la biofizica facute prost, atunci eu nu stiu ce sa mai zic.
mi se pare cea mai organizata catedra si examenul cel mai corect... de pana acum.
mi se pare cea mai organizata catedra si examenul cel mai corect... de pana acum.
Medicină ”bazală” pe dovezi
-
vuk23
pai de siteu catedrei stiam si eu,credeam ca mai sunt si altele disponibile:D
ms oricum
ms oricum
-
yoana
- junior

stie cineva cam cand apar notele la examenul de genetica, cu bohiltea. l-am dat ai si nu sunt prea multumita, in plus am am auzit niste chestii cam nashpa( cum ca ar fi bine sa fii prezent cand iti trece nota in carnet sau cam asa ceva). daca l am picat sau nu mi convine nota pot sa l mai dau in mai, o data cu cei absenti? sau direct in toamna?
-
yoana
- junior

cu cei absenti azi, bineinteles
-
durere de cap
- senior

yoana wrote:cu cei absenti azi, bineinteles
daca nu-ti convine nota te duci la marire.daca ai picat din cate stiu e restanta.
-
De3a
- senior

Stie cineva daca ai restanta te poti duce la marire ?
- dr.ruxy
- senior

oficial nu ai voie. asa scrie in regulament.
in anii trecuti s-a facut exceptie de la aceasta regula. nu stiu de ce.
si nu stiu daca vor mai face si anul acesta
Nu exita esec, exista feedback!
- DentStudent
- senior

cumpar craniu!!! dak are cineva vreunul de dat...lasati un pm:D mc
-
camivslu
- newbie

cum e federache (ceva de genul)la fizio?
- Riley
- elder

la dr Ferechide(parca asa il chema) te referi? Nu l-am avut la lp, ne-a tinut niste cursuri pe la digestiv cu secretia salivara si pancreatica, foarte multe mecanisme, detalii, vorbeste repede, se intelege destul de putin din tot ce zice. Dar nu stiu cum este in alte conditii sau ce pretentii are. Bafta!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Doddy
- elder

De3a wrote:Stie cineva daca ai restanta te poti duce la marire ?
dr.ruxy wrote:oficial nu ai voie. asa scrie in regulament.
Stati putin ca nu inteleg. Daca ai restanta la o materie, sa zicem, nu mai poti da marire la materia respectiva, sau nu mai poti da nici o marire ???
Par example, daca o sa am restanta la biochimie, o sa pot sa dau marire la genetica?
- Calico
- addicted

Doddy wrote:Stati putin ca nu inteleg. Daca ai restanta la o materie, sa zicem, nu mai poti da marire la materia respectiva, sau nu mai poti da nici o marire ???
Par example, daca o sa am restanta la biochimie, o sa pot sa dau marire la genetica?
Oficial, daca ai o restanta la biochimie nu poti sa dai marire la genetica, cel putin asa era acum 2-3 ani. Si mi se pare normal.
- daby
- senior

stie cineva ceva despre dr.Eremia(lp fizio)
- Doddy
- elder

MumaPadurii wrote:Oficial, daca ai o restanta la biochimie nu poti sa dai marire la genetica, cel putin asa era acum 2-3 ani. Si mi se pare normal.
Mmm... treaba ar fi discutabila... mi s-ar parea normal sa nu se poata da marire la materia la care ai avut restanta, dar cu alte materii nu ar trebui sa se intersecteze... Cred ca sunt destui studenti care lenevesc in primul semestru, pica un exam, iau 5-6 la celelalte, pe sem 2 "se trezesc" si iau peste 8, insa nu isi pot mari "boacanele" din primul pentru o restanta... (problema care ma doare pe mine e nota mea de 7 la genetica, care in opinia mea nu e o nota mica, insa tinand cont ca vreo jumate de serie a luat 10, e f posibil sa ma traga in jos la medie... chiar, note foarte mari anu asta la genetica, si putini picati).
Acuma depinde din ce unghi privesti... Regula asta i-ar avantaja clar pe cei care nu au restante.
D'eh, dar cum eram convins la biofizica de faptul ca voi pica, si totusi am trecut, poate voi trece si la nesuferintza de biochimie
Mai am si eu o intrebare... am auzit unul din "zvonurile supacalifragilistice" cum ca daca nu vii la partial la biochimie (sau daca nu intri in el), la examenul din vara te pica domnu' Atanasiu indiferent ce faci. E cumva vreo regula asta, sau sunt obisnuitele "vorbe in vant" care circula prin facultate? Ideea e ca in sambata cu pricina e foarte posibil sa am "niste treburi" care sa nu-mi dea voie sa vin...
- Calico
- addicted

Doddy wrote: Cred ca sunt destui studenti care lenevesc in primul semestru, pica un exam, iau 5-6 la celelalte, pe sem 2 "se trezesc" si iau peste 8, insa nu isi pot mari "boacanele" din primul pentru o restanta...
La aspectul asta nu m-am gandit. Pe vremea mea leneveam in timpul vacantei. Acum se leneveste in primul semestru si se invata vara? Da' nu-i mai bine sa mergeti la mare?
- b3
- elite

Asta cu "pe vremea mea" e cum ma innebuneste tata ca el era olimpic la chimie, canta in orchestra scolii si cate si mai cate facea.. :p Trebuie totusi sa tii cont ca la "astia mici" e in vigoare Top 400. Si are dreptate cu ce spune, poate pe sem 1 n-ai lenevit, dar ai avut o problema serioasa care nu ti-a permis sa inveti si ai o restanta si note mici la restul materiilor, dar pe sem 2 iti revii si iei note mari. Facultatea nu te lasa sa dai mariri daca ai restanta asa ca ramai cu media mica si foarte probabil treci la taxa in anul urmator.
Probabil ca se poate face cerere la facultate sa te lase sa dai si restanta si mariri si daca ei considera ca e justificata te lasa. Si probabil nu sunt nici asa multe cazuri de "probleme serioase". Dar daca ti se pare o incalcare a unui drept, o chestie de principiu, ca vorba ta, poate vrei sa lenevesti pe primul semestru, poti incerca sa-ti convingi colegii si sa faceti o cerere de modificare a regulei (btw, e scrisa pe unde regula asta?) pe care sa o dai sefului de serie sau reprez din consiliu sau direct la rector, desi prima cale e aia "legala".
Probabil ca se poate face cerere la facultate sa te lase sa dai si restanta si mariri si daca ei considera ca e justificata te lasa. Si probabil nu sunt nici asa multe cazuri de "probleme serioase". Dar daca ti se pare o incalcare a unui drept, o chestie de principiu, ca vorba ta, poate vrei sa lenevesti pe primul semestru, poti incerca sa-ti convingi colegii si sa faceti o cerere de modificare a regulei (btw, e scrisa pe unde regula asta?) pe care sa o dai sefului de serie sau reprez din consiliu sau direct la rector, desi prima cale e aia "legala".
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- Calico
- addicted

b3 wrote:Asta cu "pe vremea mea" e cum ma innebuneste tata ca el era olimpic la chimie, canta in orchestra scolii si cate si mai cate facea.. :p
Intr-adevar, n-am fost corecta. Si pe vremea mea erau de-astia care leneveau in primul semestru (si nu numai in primul) si apoi se duceau in vara la restante si mariri. Dupa cum se stie, in general e mai usor sa iei o nota mare la o marire (si uneori chiar la o restanta), decat la examenul propriu-zis.
b3 wrote:Trebuie totusi sa tii cont ca la "astia mici" e in vigoare Top 400.
Daca pe vremea meaar fi fost in vigoare top 400, ar fi fost un motiv in plus sa nu lenevesc in primul semestru. Deci top 400 nu e o circumstanta atenuanta, ci o circumstanta agravanta.
b3 wrote:Si are dreptate cu ce spune, poate pe sem 1 n-ai lenevit, dar ai avut o problema serioasa care nu ti-a permis sa inveti si ai o restanta si note mici la restul materiilor, dar pe sem 2 iti revii si iei note mari.
Da, dar el nu vorbea de cazul in care ai o problema, vorbea de lenevit. Eu am raspuns acestei atitudini. Nu ma deranjeaza sa dai marire daca ai o restanta, ma deranjeaza mai mult atitudinea asta cu "e ok sa lenevesc si sa nu invat nimic in primul semestru si sa am numai note mici, dar eu vreau sa am si medie mare". Poate sunt eu de moda veche, dar cred ca medicina se invata mai bine in timpul anului, cand te duci la seminarii, la stagii, la cursuri, decat vara cand stai acasa.
Oricum, nu mai exista sesiune de absente in vara? Daca un student a avut o problema serioasa si stie ca nu a invatat, nu-i mai bine sa nu se prezinte si sa vina in vara, la sesiunea de absente? Stiu ca nu se considera restanta, ma insel?
- Doddy
- elder

Treaba cu "lenevitul" poate ca nu m-am exprimat foarte corect.
Ideea e ca in primul semestru majoritatea elevilor inca invata in ritmul in care erau obisnuiti la liceu, si nu au trecut prin experienta primei sesiuni, inteleg una-alta despre exigenta profesorului insa nu o testeaza "pe pielea lor"... Degeaba iti zic colegii "invata ca e groasa" sau alte minuni, pana nu vezi pe pielea ta cum e sesiunea
Probabil ca pe Muma Padurii a deranjat-o formularea de leneveala, uite reformulez intr-un mod mai finut treaba: unde am scris "leneveste", citeste "nu a apreciat bine dificultatea / exigenta sesiunii si nu s-a pregatit suficient de bine"... e mai ok asa?
Ideea e ca in primul semestru majoritatea elevilor inca invata in ritmul in care erau obisnuiti la liceu, si nu au trecut prin experienta primei sesiuni, inteleg una-alta despre exigenta profesorului insa nu o testeaza "pe pielea lor"... Degeaba iti zic colegii "invata ca e groasa" sau alte minuni, pana nu vezi pe pielea ta cum e sesiunea
Probabil ca pe Muma Padurii a deranjat-o formularea de leneveala, uite reformulez intr-un mod mai finut treaba: unde am scris "leneveste", citeste "nu a apreciat bine dificultatea / exigenta sesiunii si nu s-a pregatit suficient de bine"... e mai ok asa?
- Chingachgook
- addicted

pai daca nu a apreciat ghinionul lui.
restul cum de au apreciat.
la sesiunea urmatoare o sa abordeze problema in cunostinta de cauza
restul cum de au apreciat.
la sesiunea urmatoare o sa abordeze problema in cunostinta de cauza
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- b3
- elite

MumaPadurii: cu postul asta sunt de acord !
Tu nu stiu daca vezi asa de bine, dar eu moderand si mutand posturi de colo colo in topicurile in care trebuiau puse de studenti care se inscriu pe forum doar ca sa ceara cursuri si grile, si mai citind si toate topicurile de la anii mici, am senzatia ca din ce in ce mai mult se alearga dupa "scurtaturi", discutiile despre spitale se rezuma la "e lejer / e nasol examenul", despre optionale "se da 10" (chiar am crezut ca tampesc cand am citit un mesaj dat de un prof univ care invita studentii la optionalul lui si in final zicea ca in toti anii s-a luat 10. Am incercat sa-mi imaginez ca vroia s spuna ca e atat de misto cursul incat lumea intelege si invata si iau toti 10.)
Dar chestia asta ca in toamna se iau notele mai lejer nu e vina studentului. Ar trb sa aiba aceeasi exigenta si in toamna. E aiurea si aia ca daca tot nu inveti si nu inveti pana la urma tot iei in re-re-re-re ca i se face profului scarba de tine. Si iar ajungem la care e "regula", ca de fapt n-ai voie decat de 2 ori sa dai un examen dar i se mai face mila de tine si te trece absent etc. .
Nu stiu daca mai exista sesiunea de absente dar in exemplul meu cu problema care nu te lasa sa inveti n-ar fi viabila, pentru ca ai avea vreo 6 absente + sesiunea normala din vara. Ca presupunem ca nu te prezinti la nici unul si ca daca te-ai prezenta ai pica doar unul pentru ca ai avut ghinion :p Ma rog, deja discut discutii
Dar chestia asta ca in toamna se iau notele mai lejer nu e vina studentului. Ar trb sa aiba aceeasi exigenta si in toamna. E aiurea si aia ca daca tot nu inveti si nu inveti pana la urma tot iei in re-re-re-re ca i se face profului scarba de tine. Si iar ajungem la care e "regula", ca de fapt n-ai voie decat de 2 ori sa dai un examen dar i se mai face mila de tine si te trece absent etc. .
Nu stiu daca mai exista sesiunea de absente dar in exemplul meu cu problema care nu te lasa sa inveti n-ar fi viabila, pentru ca ai avea vreo 6 absente + sesiunea normala din vara. Ca presupunem ca nu te prezinti la nici unul si ca daca te-ai prezenta ai pica doar unul pentru ca ai avut ghinion :p Ma rog, deja discut discutii
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.