Admitere 2009

Voi ce intrati lasati orice speranta
Iri Iri
newbie
newbie

Re: Admitere 2009

Postby Iri Iri » Sat Jan 24, 2009 8:47 pm

Buna.
aveti idee de facultatea de medicina la freventa redusa sau ceva de genu', pt cei cu serviciu....
Omul trebuie sa isi aleaga destinul nu sa il accepte!

razvv
senior
senior

Postby razvv » Sat Jan 24, 2009 9:29 pm

Iri Iri wrote:Buna.
aveti idee de facultatea de medicina la freventa redusa sau ceva de genu', pt cei cu serviciu....

:lol:

durere de cap
senior
senior

Postby durere de cap » Sun Jan 25, 2009 12:11 am

da.toamna asta se infiinteaza special pt tine!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sun Jan 25, 2009 12:13 am

Facultatea cu frecventa scazuta ti-o faci tu, acum sa iti permita si asistentii la lucrarile practice. La curusri se poate sunta, nu prea se face prezenta (sau poate la anii mici se face? :( ). Ideea este ca se poate, eu am colegi de grupa/an care lucreaza part-time sau undeva catre full-time desi este destul de greu full-time, dar in anii mari orarul este mult mai aranjat, adica ai ore de dimineata de la 8 pana la 13 si eventual ceva dupa-amiaza, oricum fata de anii mici unde ai un orar de te dai cu capul de toti peretii, adica ai pauze si "pauzele" de 2 ore in care mare lucru nu poti face, decat sa mananci ceva, o sueta cu colegii si sa mai citesti un curs/doua daca ai chef si elan de invatatura. Dar orice se poate in viata asta, trebuie doar sa iti propui. :allright:
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

ars medicina
junior
junior

Postby ars medicina » Sun Jan 25, 2009 12:59 am

durere de cap wrote:

da.toamna asta se infiinteaza special pt tine!

@ durere de cap: am dureri de cap cand ma gandesc ca suntem colegi. nu stiu de ce ai raspuns cu atitudinea asta vindicativa. pers. respectiva vroia sa afle o informatie, mi-e de-a dreptul jena... de fapt ce ma mai mira. vei ajunge departe cu atitudinea asta! succes!
Medicină ”bazală” pe dovezi

Raluuuuu
junior
junior

Postby Raluuuuu » Sun Jan 25, 2009 1:54 am

au aparut culegerile si de biologie(care culmea nu mai sunt facute de Dr. Filipoiu), si de fizica, de chimie nu am fost atenta...

nikolletaaa
newbie
newbie

Postby nikolletaaa » Sun Jan 25, 2009 11:42 am

buna..pana la urma la examen se dau intrebari din culegerile respective sau totul e la prima vedere?:-??

Virgin.Black
junior
junior

Postby Virgin.Black » Sun Jan 25, 2009 2:11 pm

tu ai merge sa te tratezi la un medic care a facut medicina la frecventa redusa? :D
You know, we're living in a SOCIETY!!!

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jan 25, 2009 2:31 pm

Mai pica unele asemanatoare dar sunt la prima vedere, intrebarile se fac cu o zi inainte de examen.

Sunt alte facultati de medicina in tara care dau insa intrebari din culegeri. Nu stiu sa-ti dau exemple exact, parca Timisoara.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Iri Iri
newbie
newbie

Postby Iri Iri » Sun Jan 25, 2009 7:36 pm

Mersi de raspunsuri...ideea e ca vreau neaparat sa fac aceasta facultate insa mi-e teama sa renunt la jobul meu pt asta. V-am mai spus, lucrez in ministerul de interne, am un job mult prea bun ca sa nu intervina si ratiunea in procesul deciziei. Ars medicina,nu te mai consuma pt raspunsuri gen durere de cap. Fiecare are frustrarile lui dar unii chiar nu le pot controla. Eu asa am interpretat raspunsul lui. Oricum, doctorul care mi-a spus intr-un min de discutie ca am astm bronsic, fara sa imi faca vreun control, degeaba a facut facultatea la zi iar cel care o indopa pe mama cu Locren (in conditiile in care avea pulsul 40) la fel. Noroc cu mine ca am o pasiune pt treaba asta si i-am interzis mamei sa-l mai ia...asta ca fapt divers...ca sa mai schimbam subiectul...oricum, poate o sa va mai stresez cu intrebari inteligente si sunt suficient de selectiva si voi sti sa iau ce e mai bun si inteligent din raspunsurile voastre.....sanatate!

razvv
senior
senior

Postby razvv » Wed Jan 28, 2009 12:04 pm

A aparut tematica pentru 2009 care a ramas aceeasi cu cea din 2008(MG). La biologie au mai scos cateva subcapitole fata de anul trecut: Lucrari practice; Notiuni elementare de igiena si patologie; Disfunctii endocrine (pag. 61); Rolul si valoarea energetica a nutrimentelor; Sanatatea reproducerii (pag. 123)

nikolletaaa
newbie
newbie

Postby nikolletaaa » Wed Jan 28, 2009 1:07 pm

mi.am cumparat si eu culegerea de bio...cea de chimie nu a aparut inca...la md programa a ramas cam aceeasi din cate am observat si la chimie si la bio...

nikolletaaa
newbie
newbie

Postby nikolletaaa » Wed Jan 28, 2009 1:07 pm

mi.am cumparat si eu culegerea de bio...cea de chimie nu a aparut inca...la md programa a ramas cam aceeasi din cate am observat si la chimie si la bio...

regina de negru

Postby regina de negru » Wed Jan 28, 2009 2:41 pm

salut ! am si eu o intrebare , probabil o sa para prosteasca dar am auzit mai multe raspunsuri si cred ca voi sunteti in masura sa imi raspundeti corect....bun, se da admitere la biologie si optional chimie sau fizica...dar cat conteaza media de la bac !? media generala din liceu !?

razvv
senior
senior

Postby razvv » Wed Jan 28, 2009 2:51 pm

Departajarea se face astfel: 1) dupa punctajul total la admitere 2) dupa punctajul obtinut la biologie 3) dupa nota la bac

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jan 28, 2009 3:31 pm

Adica nu prea conteaza nota la Bac decat daca esti printre ultimii..

off topic: Iri Iri, in calitate de ce (profesional vorbind) ai oprit tratamentul dat de un medic ? Nu esti multumita de un medic, e dreptul tau sa alegi altul, si altul, si altul. Medic de familie ai (sau mama ta are) ? Sistemul sanitar e cum e in Romania, dar cand ai o urgenta esti vazut imediat in spital, daca ai considerat ca e o problema cu tratamentul primit de mama ta te puteai duce la urgenta si sa lasi un medic sa ia decizii medicale.
Iar despre intrebarea cu medicina la frecventa redusa: exista un motiv pentru care facultatea dureaza 6 ani, specializarea 5 si apoi citesti in continuu si te duci la congrese ca sa fii la curent cu noutatile - volum imens de informatie, necesitatea unui timp indelungat ca sa intelegi toata informatia si sa o ai bine sistematizata in cap, sa poti face legaturi, cat mai multi bolnavi vazuti, experienta. Sa pui diagnostice cu Google si sa alegi tratamente in acelasi mod e extrem de facil dar tot extrem de superficial. Ca facultatea nu iti ofera toate astea si ca de multe ori inveti singur este adevarat dar daca tu crezi ca poti sa faci o meserie asa solicitanta (ma refer la fac+rezi+profesat apoi) in paralel cu postul tau de la MIRA iti urez nervi de otel si succes.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

nikolletaaa
newbie
newbie

Postby nikolletaaa » Wed Jan 28, 2009 4:22 pm

stiti cumva cam cate probleme se dau la admitere la md?ca am vazut ca la carboxilici sunt destule probleme...

nikolletaaa
newbie
newbie

Postby nikolletaaa » Wed Jan 28, 2009 4:22 pm

stiti cumva cam cate probleme se dau la admitere la md?ca am vazut ca la carboxilici sunt destule probleme...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jan 28, 2009 4:23 pm

mama ce castane dupa cap merita iri iri
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

razvv
senior
senior

Postby razvv » Wed Jan 28, 2009 5:45 pm

nikolletaaa wrote:stiti cumva cam cate probleme se dau la admitere la md?ca am vazut ca la carboxilici sunt destule probleme...

nu e nevoie sa postezi mereu de 2 ori. 100 de intrebari grila (60 biologie + 40 fizica/chimie) conform cu noua culegere de biologie(2009).

nikolletaaa
newbie
newbie

Postby nikolletaaa » Wed Jan 28, 2009 7:47 pm

crede.ma ca nu asta este intentia mea..de a posta de 2 ori..nu stiu ce se intampla...ma refer la problemele cu calcule "stufoase"...profa mea spunea ca de la an la an se dau mai putine :?

razvv
senior
senior

Postby razvv » Wed Jan 28, 2009 8:04 pm

Anul trecut nu au fost probleme, deci putin probabil anul acesta.

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Thu Jan 29, 2009 11:09 am

Profa mea pregateste elevi numai pentru medicina Bucuresti si chiar mi-a garantat ca nu se vor da probleme de calcul anul acesta. Nu stiu in ce masura e de rau sau de bine acest lucru dar, m-as bucura nespus de mult sa nu se dea probleme! Doamne Ajuta! :?
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Thu Jan 29, 2009 8:08 pm

eu stiu ca nu ne lasa cu calculatoare in sali;deci ar trebui sa nu se dea probleme ce au calcule prea mari.dar chiar sa nu se dea probleme deloc e putin probabil dupa mine,cel putin.fiindca daca e sa ne gandim culegerea pentru admitere e plina de probleme si unele nu sunt chiar usoare,dar la care daca faci 2-3 calcule :? :) ...

nikolletaaa
newbie
newbie

Postby nikolletaaa » Thu Jan 29, 2009 8:32 pm

da,numai ca programa pt med dentara nu cuprinde tot...iar cele mai multe probleme sunt la hidrocarburi..de care noi am scapat :D dar sunt si la carboxilici destule...

Iri Iri
newbie
newbie

Postby Iri Iri » Thu Jan 29, 2009 9:59 pm

b3, mama era internata cand ii dadea tratamentul cu Locren (printre altele). Mama m-a sunat seara sa imi spuna ca ii este foarte rau, a anuntat asistentele iar ele au spus sa ia pastilele in continuare "ca stie medicul de ce le-a dat". Avea pulsul 40, asistentel i-au spus ca "o sa-si revina", eu i-am spus mamei sa nu mai ia Locrenul in seara respectiva, iar cand i-a spus toate acestea doctorului a doua zi la vizita, doctorul a spus ca "a fost inspirata fata dumneavoastra sa va spuna sa nu mai luati" si de atunci nu i-a mai dat. Asta la o faimoasa clinica privata, la un faimos medic.....dar asta e o poveste din mii cate se intampla in Romania...iar castanele imi plac copate, preferabil in Salzburg (acolo e si atmosfera potrivita).... :allright: succes!

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Thu Jan 29, 2009 11:49 pm

Defcut wrote:Profa mea pregateste elevi numai pentru medicina Bucuresti si chiar mi-a garantat ca nu se vor da probleme de calcul anul acesta. Nu stiu in ce masura e de rau sau de bine acest lucru dar, m-as bucura nespus de mult sa nu se dea probleme! Doamne Ajuta! :?

de unde scoate profa ta astfel de fantasmagorii? :lol: :lol: :lol:

am un sfat:incearca reiki.
echilibreaza

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jan 30, 2009 3:07 am

E posibil sa nu se mai dea problema complicate, cu calcul mult. Nu stiu daca poate garanta cineva asta, dar e posibil.

Bine, Iri Iri, le stii pe toate, nu mai ai nevoie sa pierzi timpul facand Medicina la zi.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Fri Jan 30, 2009 4:24 pm

off topic .... :D
vreau si eu sa stiu daca e cineva pe forum si imi poate da niste informatii despre facultatea de biochimie,bucuresti,departament cercetare cred ca i se spune,in cadrul universitatii probabil.am cautat pe www.unibuc.ro/ro/spec_bioch_ro
dar nu gasesc informatii despre admitere(la ce se da admitere),cate locuri sunt la buget... :?:

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jan 30, 2009 4:28 pm

nu te uitai unde trebuie ;) http://www.bio.unibuc.ro/admitere/index.html
este in cadrul facultatii de biologie din universitatea bucuresti

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Fri Jan 30, 2009 4:34 pm

b3 wrote:nu te uitai unde trebuie ;) http://www.bio.unibuc.ro/admitere/index.html
este in cadrul facultatii de biologie din universitatea bucuresti

multumesc pentru lamuriri... :D :D :D

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Sat Jan 31, 2009 1:49 am

cosmina-gabriela wrote:
Defcut wrote:Profa mea pregateste elevi numai pentru medicina Bucuresti si chiar mi-a garantat ca nu se vor da probleme de calcul anul acesta. Nu stiu in ce masura e de rau sau de bine acest lucru dar, m-as bucura nespus de mult sa nu se dea probleme! Doamne Ajuta! :?

echilibreaza

Chiar n-am idee dar, de undeva tot le scoate :P Intrebarea mea pt. tine, Cosmina-Gabriela, este urmatoarea : Te plictisesti ?

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Sat Jan 31, 2009 2:06 am

Aproape c-am uitat! Imi recomanzi reiki ? is adept reiki! merci frumos oricum!

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sat Jan 31, 2009 3:17 pm

Defcut wrote:
cosmina-gabriela wrote:

echilibreaza

Chiar n-am idee dar, de undeva tot le scoate :P Intrebarea mea pt. tine, Cosmina-Gabriela, este urmatoarea : Te plictisesti ?

invat.spre deosebire de altii, eu sunt in sesiune

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Sun Feb 01, 2009 12:19 am

Multa bafta!!! desi, nu cred ca ai nevoie. Esti prea bine pregatita, am dreptate?

capsunik_cristinik

Postby capsunik_cristinik » Mon Feb 02, 2009 7:36 pm

hello!!!!
daca cineva de cls a 12 a isi face griji de dmitere eu ce mai pot zice. cand eram cls a 12a faceam meditatii la anatomie in constanta cu un prof de la medicina....... cand am aflat de chimie am dat bir cu fugitiii si singura facultate la care se dadea admitere la anatomie (ca sa pot valorifica munca de un an ) era ANFS :allright:
dupa un an de de zile ortopedu imi comunica cu zambetu pe buze: daca mai faci sport o sa porti baston!!!!!!!!! :( si imi iau transferu la minunata Univarza Spiru Haret -kinetoterapie si motricitate speciala
acum sunt anu 2 (poti sa ai numai 10 la toate materiile astia nu echivaleaza nimic si am refacut anul 1) ma gandeam sa mi incerc norocu anu asta la anatomie invat si la chimie dau cu banu :peace: daca intru vad eu ce fac!!!!!!! :help: daca anu asta se intampla minunea si devin studenta la Carol Davila voi invatat atat cat e nevoie sa recuperez 3 ani pierduti !!!!! mult curaj si bafta tuturor :allright:

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Mon Feb 02, 2009 9:32 pm

capsunik_cristinik wrote:hello!!!!
daca cineva de cls a 12 a isi face griji de dmitere eu ce mai pot zice. cand eram cls a 12a faceam meditatii la anatomie in constanta cu un prof de la medicina....... cand am aflat de chimie am dat bir cu fugitiii si singura facultate la care se dadea admitere la anatomie (ca sa pot valorifica munca de un an ) era ANFS :allright:
dupa un an de de zile ortopedu imi comunica cu zambetu pe buze: daca mai faci sport o sa porti baston!!!!!!!!! :( si imi iau transferu la minunata Univarza Spiru Haret -kinetoterapie si motricitate speciala
acum sunt anu 2 (poti sa ai numai 10 la toate materiile astia nu echivaleaza nimic si am refacut anul 1) ma gandeam sa mi incerc norocu anu asta la anatomie invat si la chimie dau cu banu :peace: daca intru vad eu ce fac!!!!!!! :help: daca anu asta se intampla minunea si devin studenta la Carol Davila voi invatat atat cat e nevoie sa recuperez 3 ani pierduti !!!!! mult curaj si bafta tuturor :allright:

Dramatic.
cand aflasi? cu o sapt inainte de marele ex al vietii?

freaky_dr
newbie
newbie

Postby freaky_dr » Mon Feb 02, 2009 11:36 pm

Buna seara tuturor!
Am citit si eu acum postarile voastre si am aflat ca au aparut grilele la biologie !
Voiam sa va intreb daca stiti cumva ... daca la medicina dentara intra si "Notiuni elementare de igiena si patologie" :? ... in admiterea 2009 .

O seara placuta
Cu prostul nescolarizat te lupti putin si ai scapat /dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala

razvv
senior
senior

Postby razvv » Mon Feb 02, 2009 11:48 pm

freaky_dr
newbie
newbie

Postby freaky_dr » Mon Feb 02, 2009 11:54 pm

Da,am citit si eu programa si am observat ca nu mai intra metabolismul ! Faza urata e ca in programa pentru 2008 nu intra la medicina dentara si "Notiuni elementare de igiena si patologie" si pana acum nici macar nu mi-am clatit ochii pe ele :(( !
Asta este ...profit de cele 5-6 luni ramase :| sa mai recuperez .
Cu prostul nescolarizat te lupti putin si ai scapat /dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala

Return to “Pre-med”