Rezidentiat 2009

de dat il dam, dar il mai terminam ?
kaktus
newbie
newbie

Re: Rezidentiat 2009

Postby kaktus » Mon Dec 22, 2008 7:03 pm

:peace:

dyddy
junior
junior

Postby dyddy » Mon Dec 22, 2008 7:08 pm

din toate "intepaturile " astea de pe forum, cu bostanul botosaniul, etc, ca faceti ghiveci aici,
eu cred ca e bine de luat aminte: "invatati, invatati, invatati"... caci alea voastre vor fi locurile (si posturile) :allright: :D
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Mon Dec 22, 2008 7:10 pm

aspirina wrote:Alina,ai mai multa incredere in tine si te asigur ca totul va fi oki doki.Eu sunt sigura ca ai destule cunostinte sa promovezi acest examen si o sa iei un punctaj bun daca muncesti olecutza. :allright:
Cu acest stress nu ajungi departe,"succesul" ( :lol: ) meu la rezi s-a datorat in primul rand relaxarii si in al doilea rand cunostintelor generale,dar relaxarea e pe primul plan,hai ,fii un pic mai barbata ca am dat si tu si eu si restul o gramada de examene pana acum,pe mine una m-a calit ex de la gine :lol: ,ala a fost singurul ex la care am fost pur si simplu.....stresata.
Sa fim seriosi acuma ...si cum zicea cineva ,rezi nu e un ex pt genii,toti mergem acolo (sau am fost),faptul ca nu ai luat din prima cu 3 sapt de invatat nu tre sa te demoralizeze,daca invatai 6 luni si nu luai nici macar mf atunci da,era de inteles inseamna ca ori nu ai inv cum trebuie ori ai tu o pb,dar asa...

Ma opresc aici ca iar zice colegu' ca ma duc pe la botosani!!! :lol: :lol: :lol:

Haideti fratilor sa nu fim rai macar saptamana asta, ca vine craciunul si pentru o mare parte din omenire e perioada in care se fac lucruri frumoase. mersi de incurajari aspirina, si multumesc si pt. critici celor care mi le-au facut. Hai sa nu ne mai certam pe subiectul asta si fara a ajunge la Botosani (pentru cei care nu stiu ca acolo este o puscarie si presupun ca cel care tot pomeneste de botosani e moldovean) zic sa lasam sa treaca sarbatorile ca degeaba ne strofocam noi aici pe forum si ne jignim unii pe altii, pentru ca in final altii sunt cei care iau hotararile. mult spor la invatat celor care o fac, si relaxare placuta celorlati. :x-mas: occasion16.gif
khabi kushi khabie gham...

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Mon Dec 22, 2008 7:11 pm

kaktus wrote:
aspirina wrote:Eu sunt cea care spune ca poti invata in 6 luni,deci daca ai ceva ce vrei sa imi transmiti,fa-o fara rusine,dar numai in cazul in care te aflii in cunostinta de cauza,adica ai dat rezi pana acum,iar daca nu ai dat iti spun cu cel mai mare drag ca o sa fii uimit cat de multe lucruri poti invata in 6 luni,de tine vorbesc ,nu de mine superdotata.( houly mouly sunt 180 de zileee)
Cum am spus si inainte fiecare are ritmul sau si invata cum vrea,nu trebuie sa ne urmeze pe noi.....superdotatii cum zici tu.

Lumea o mai ia prin botosani pt ca nu se stie inca nimic despre schimbarea materiei,got it? Nobody knows,nici macar chinezoiul ala de badiu.Aveti rabdare,si noi am avut,sansele sunt egale pt toti!!

si daca eu nu am rabdare si ma plictisesc acasa, si vreau sa fac peste 800 de puncte ca sa dorm linistit intre examenul de rezi si teleconferinta, care e problema ta? sunt uimit de cat ai invatat tu in 6 luni :roll: tocmai de aceea mi-am propus sa nu te dezamagesc :allright:
si vroiam sa stiu materia de pe acum, dar daca se va schimba, CE se va schimba va fi la fel pentru toata lumea, o vom lua de la zero. DAR prefer sa risc in plus, decat sa risc in minus, intelegi?

Asa mah.....fii barbat si zii direct omului cu care vrei sa vorbesti!!! Bravo,bravo!
Eu inteleg mah ce vrei sa zici tu,dar tu trebuie sa intelegi ca nu se stie nimic de pe acuma,iar daca mai vorbim si alte lucruri pe aici TOT LEGATE DE REZI nu stiu de ce te aprinzi asa.Eu nu am nimic cu tine,in concluzie nu am nici o problema,iar din partea mea poti sa inveti si in noaptea de revelion ca nu e problema mea ,nu sunt eu contabilul timpului tau.

O rugaminte am la tine,nu mai fii ironic ca nu ai de ce ,oki? Si uite ca sa vezi ca nu sunt rea,o sa iti spun ca nici eu nu am rabdare pana in martie si o sa citesc asa incet incet tot din MR.HARRY si aceleasi teme ca anul trecut.Anul asta o iau mai din timp pt ca merg si la servici. :peace:

bostani,botosani,pt mine tot aia e ,ma gandesc ca ai vrut sa zici "aiurea",scz acuma ce vrei am -3 dipotria. :lol:

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Mon Dec 22, 2008 7:13 pm

aspirina wrote:
kaktus wrote:
aspirina wrote:Eu sunt cea care spune ca poti invata in 6 luni,deci daca ai ceva ce vrei sa imi transmiti,fa-o fara rusine,dar numai in cazul in care te aflii in cunostinta de cauza,adica ai dat rezi pana acum,iar daca nu ai dat iti spun cu cel mai mare drag ca o sa fii uimit cat de multe lucruri poti invata in 6 luni,de tine vorbesc ,nu de mine superdotata.( houly mouly sunt 180 de zileee)
Cum am spus si inainte fiecare are ritmul sau si invata cum vrea,nu trebuie sa ne urmeze pe noi.....superdotatii cum zici tu.

Lumea o mai ia prin botosani pt ca nu se stie inca nimic despre schimbarea materiei,got it? Nobody knows,nici macar chinezoiul ala de badiu.Aveti rabdare,si noi am avut,sansele sunt egale pt toti!!

si daca eu nu am rabdare si ma plictisesc acasa, si vreau sa fac peste 800 de puncte ca sa dorm linistit intre examenul de rezi si teleconferinta, care e problema ta? sunt uimit de cat ai invatat tu in 6 luni :roll: tocmai de aceea mi-am propus sa nu te dezamagesc :allright:
si vroiam sa stiu materia de pe acum, dar daca se va schimba, CE se va schimba va fi la fel pentru toata lumea, o vom lua de la zero. DAR prefer sa risc in plus, decat sa risc in minus, intelegi?

Asa mah.....fii barbat si zii direct omului cu care vrei sa vorbesti!!! Bravo,bravo!
Eu inteleg mah ce vrei sa zici tu,dar tu trebuie sa intelegi ca nu se stie nimic de pe acuma,iar daca mai vorbim si alte lucruri pe aici TOT LEGATE DE REZI nu stiu de ce te aprinzi asa.Eu nu am nimic cu tine,in concluzie nu am nici o problema,iar din partea mea poti sa inveti si in noaptea de revelion ca nu e problema mea ,nu sunt eu contabilul timpului tau.

O rugaminte am la tine,nu mai fii ironic ca nu ai de ce ,oki? Si uite ca sa vezi ca nu sunt rea,o sa iti spun ca nici eu nu am rabdare pana in martie si o sa citesc asa incet incet tot din MR.HARRY si aceleasi teme ca anul trecut.Anul asta o iau mai din timp pt ca merg si la servici. :peace:

bostani,botosani,pt mine tot aia e ,ma gandesc ca ai vrut sa zici "aiurea",scz acuma ce vrei am -3 dipotria. :lol:

:peace:

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Mon Dec 22, 2008 7:15 pm

dyddy wrote:din toate "intepaturile " astea de pe forum, cu bostanul botosaniul, etc, ca faceti ghiveci aici,
eu cred ca e bine de luat aminte: "invatati, invatati, invatati"... caci alea voastre vor fi locurile (si posturile) :allright: :D

:lol: ....buna asta... :allright:

kaktus
newbie
newbie

Postby kaktus » Mon Dec 22, 2008 7:16 pm

dyddy wrote:din toate "intepaturile " astea de pe forum, cu bostanul botosaniul, etc, ca faceti ghiveci aici,

eu fac parte din lumea PRO - invatat. nu inteleg de ce restul lumii i-a sarit in cap unuia care a intrebat si el nevinovat daca a aparut programa... cu chestii gen "sa nu cumva sa te apuci de invatat asa devreme, ca nuuuu e cazul" . treaba lui. discutia era despre programa cea noua, nu despre cum sa NU te apuci de invatat decat in mai. Fiecare invata cand crede el ca e mai bine.

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Mon Dec 22, 2008 8:46 pm

da' invatati, oameni buni, fiecare dupa cum ii permite timpul, banii, nervii, etc. nu inteleg de ce musai trebuie sa aveti aprobarea cuiva pentru asta. :wink: . cat despre altii, au fost cazuri care intr-adevar au cedat inainte/in timpul rezului. eu cred ca dupa 6 ani fiecare se cunoaste pe sine insusi daca e cat de cat sincer, astfel incat o reteta sau alta nu e universal valabila, maaai ales cand se gasesc atatia critici atoatestiutori.
va doresc un ministru care sa dea o materie de bun simt pentru rezi, locuri destule cat sa stimuleze competitivitatea si posturi fara obligativitate (cred ca asta a fost pacatul rezului de anul acesta-obligativitatea de a alege post sau a renunta, asta a dat multa lume peste cap si a lasat pe multi pentru rezul de anul viitor - nu cred ca inca an de toceala ii va face mai performanti, eventual mai sictiriti poate, ceea ce numa bine nu e).

Bafta fratilor, dar pana atunci sarbatori fericite, multa sanatate si la multi ani cu performante! :x-mas:

mamamia

Postby mamamia » Mon Dec 22, 2008 9:22 pm

Stiu ca nu esti topicul cel mai bun ca sa pun intrebarea asta: Credeti sau e sigur ca in 2010 se vor scoate programa si bibliografie noi?

Riley
elder
elder

Postby Riley » Mon Dec 22, 2008 10:56 pm

chivu wrote:Stiu ca nu esti topicul cel mai bun ca sa pun intrebarea asta: Credeti sau e sigur ca in 2010 se vor scoate programa si bibliografie noi?

In sfarsit un coleg de suferinta cu mine :) . Pai, dupa cate vezi nu e nimic clar nici pentru 2009, dar totusi se pare ca va ramane aceeasi tematica pt anul viitor. Cat despre 2010, nimeni nu poate spune cu certitudine nimic, adica ei vor sa schimbe cu ghidurile europene, sa redacteze o care sa carte alba in care sa traduca aceste ghiduri, dar cat va dura pana sa se hotarasca CE din ghiduri sa fie materie pt examen (ghidurile de cardio cel putin sunt f f stufoase, Fi. Atriala are de ex zeci de pagini si nu stiu cat se suprapune cu cate pagini are in Harry 17 de ex). Sa nu uitam ca odata ce s-a hotarat CE sa fie la examen, ele trebuie sa fie traduse,redactate, tiparite (aici bataie la edituri, pile,conflicte de interese, etc, ca doar e Romanica), si puse pe masa cu cel putin 8-10 luni inainte de examen (adica inceputul lui 2010, conform protestelor din oct 2008). Facand un calcul simplu, mai ramane un an fix in care ei trebuie sa vada daca sunt in stare sa faca marea schimbare. Oricum noi vom afla destul de tarziu daca se va schimba sau nu pt 2010 totul este functie de ritmul si stadiul traducerii la inceputul anului 2010. Dar pana la rezi 2010 si chiar si 2009, Craciun Fericit pentru toti, relax, vine Revelionul, La anul si la multi ani, viata e frumoasa, noi toti sa fim sanatosi! ;)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

mamamia

Postby mamamia » Mon Dec 22, 2008 11:01 pm

Msi Riley, deci nu se stie nimic. Eu nu inteleg de ce in Romania nicio programa nu e definitiva.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Mon Dec 22, 2008 11:07 pm

Ca sa nu ne plictisim vreodata... :)). Iti dai seama daca s-ar sti, ce anost ar fi? ;)) Hai ca vorbesc si in rime ;)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

mamamia

Postby mamamia » Mon Dec 22, 2008 11:09 pm

Da, foarte anost, dar poate asa nu am avea sanse sa ne desfiintam ca stat. :lol:
Eh, rabdare sa avem si sanatate.

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Mon Dec 22, 2008 11:31 pm

chivu wrote:Stiu ca nu esti topicul cel mai bun ca sa pun intrebarea asta: Credeti sau e sigur ca in 2010 se vor scoate programa si bibliografie noi?

Intrebarea asta mi-a starnit un zambet...unul foarte larg. :D (scuze, nu m-am putut abtine)

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Mon Dec 22, 2008 11:36 pm

Cineva scria prin septembrie, si mi-a placut sugestia: invatati si atunci cand restul sigur se ocupa cu altceva. :devil: Sa va dau sugestii? m-ati injura... :hate:

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Tue Dec 23, 2008 1:13 am

didiland11 wrote:

Cineva scria prin septembrie, si mi-a placut sugestia: invatati si atunci cand restul sigur se ocupa cu altceva. :devil: Sa va dau sugestii? m-ati injura... :hate:

E misto chestia asta,o sa o tin minte :lol: ,vroiai sa sugerezi sa invete de craciun si de rev? read2.gif :bud:

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Tue Dec 23, 2008 11:28 am

:rightblinky:

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Wed Dec 24, 2008 2:41 am

pt cei interesati exista acest mail din parte peresedintei ssmb:

Buna,

Dupa cum stiti, avem angajamentul scris am Ministerului Sanatatii ca vor publica materia pt rezi 2009 pana la 15 Dec.

Cum a trecut data si... nimic, am sunat la ei mi-au spus ca azi se instaleaza Sinistrul, pardon, Ministrul cel nou si ca nu poa sa-mi zica nimic legat de asta.

Whatever...asteptam pana dupa Craciun, iar luni, pe 29, ii sun sau le trimit fax.

Va tin la curent!

In alta ordine de ideei,

Sarbatori Fericite! Liniste, fericire si lumina!
Numai bine!

Oana

Dr.Angel
senior
senior

Postby Dr.Angel » Wed Dec 24, 2008 11:33 am

Cu parere de rau: :lol: si chiar ati crezut k se vor tine de cuvant?....trebuie sa se mentioneze o clauza acolo....pana pe 15 dec....dak nu : depagubirea tuturor viitorilor rezidenti ce vor sustine la anu examenu' sau altceva si mers frumos la notariat k sa fie legal....si apoi altfel statea treaba. nu sa stai sa suni dupa ei si sa-ti insiruie scuze.........se mergea in instanta si apoi e invata ala respect si cuvat!!! :allright:
Oricum a :devil: fost buna incercarea, data viitoare trebuie perfectionata tactik.....
PS si toate cheltuielile ar trebui sa fie suportate de DSP sau Colegiul medicilor k doar la ei platesc medicii toate cele si ei se ocupa de "binele" nostru al tuturor.......fara rezident nush ce se vor face ei, chiar dak ni se spune " parte aparte".... :rightblinky:
Savantii au ajuns la concluzia ca cele mai multe vitamine se gasesc in farmacie

dyddy
junior
junior

Postby dyddy » Mon Dec 29, 2008 5:40 pm

aspirina wrote:
didiland11 wrote:

E misto chestia asta,o sa o tin minte :lol: ,vroiai sa sugerezi sa invete de craciun si de rev? read2.gif :bud:

evident... asa ...sa repeti diareea din ciofu in noaptea de revelion... sa vezi ce repede tii minte reechilibrarea hidro-electrolitica :devil:
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!

minichoix
junior
junior

Postby minichoix » Mon Dec 29, 2008 9:42 pm

Dragi colegi, eu am dat rezi anul acesta si sincera sa fiu nu e cine stie ce. Nu este un examen stresant ci pur si simplu ca un test grila ca pana la urma asta si este un test grila. Te asezi linistit in bancuta ta(eu am avut locul langa un geam unde era instalat un calorifer, deci la caldurica) atmosefera era numai buna pentru a te concentra . Iti incercuiesti pe caitelul tau preferabil in 3 ore raspunsurile pe care le crezi tu corecte si apoi incepi sa imbulinezi, mie mi-a luat cam o ora imbulinatul si sincera sa fiu am constientizat ca am gresit la o intrebare cu CS dar nu am mai cerut o alta foaie, nu aveam rabdare, vroiam sa ies mai repede. Nu am mai stat sa analizez raspunsurile alese de mine cand am imbulinat caci imi era teama ca o sa gresesc mai mult. Nu am cerut la toaleta , chiar daca era nevoie , examenul era mai important. Greseala mea a fost ca m-am grabit. Sa nu va grabiti, analizati intrebarile timp de 3 ore si lasati o ora pt imbulinat. Nu am inteles prea bine ce este un clasament. Am zis ca un punctaj de 658 poate sa imi aduca un loc bun insa pana la 658 s-a facut seara si mai tot era taiat pe lista mea, bine eu nici nu mi-am luat cu mine foile cu chirurgiile si nici posturile :D pentru ca vroiam un loc preferabil in Constanta. :D

minichoix
junior
junior

Postby minichoix » Mon Dec 29, 2008 9:45 pm

Ehh, am luat un loc de MF in Cta , norocul meu ca am mai prins si o sa incerc sa dau la anu din nou, sa iau ceea ce imi doresc eu, bine inteles daca scot un punctaj bun. :roll:

reimus
senior
senior

Postby reimus » Wed Dec 31, 2008 3:23 am

Ideea care e: daca n-au afisat materia pana la 15 Dec, ramane automat cea din anul precedent? (adik cea pt Rez 2008)?

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Dec 31, 2008 11:28 am

reimus wrote:Ideea care e: daca n-au afisat materia pana la 15 Dec, ramane automat cea din anul precedent? (adik cea pt Rez 2008)?

NU!!!!..........ai uitat ca traiesti in romania?

dyddy
junior
junior

Postby dyddy » Wed Dec 31, 2008 1:26 pm

reimus wrote:Ideea care e: daca n-au afisat materia pana la 15 Dec, ramane automat cea din anul precedent? (adik cea pt Rez 2008)?

eu cred ca ramane aceeasi materie; nu sunt astia in stare sa gaseasca alte carti, nici nu cred ca sunt din astea romanesti care sa acopere materia dorita de ei. Asa ca cititi materia din 2008...

adriana13
newbie
newbie

Postby adriana13 » Sat Jan 03, 2009 2:05 pm

nu cred sa se schimbe materia in 2009. si in 2008 se zvonea ca or sa schimbe harrison 14 si or sa bage editia 16 sau gherasim. undeva prin ianuarie-februarie au afisat aceeasi bibliobrafie ca in 2007.
am dat anul trecut rezi si am luat ce am dorit (cardio bucuresti). m-am apucat de invatat undeva prin noiembrie, dar mai serios, dupa sarbatori si dupa ce s-a afisat programa. stiam deja de unii care se apucasera undeva din vara sau chiar din anul 5. cand am inceput sa citesc am scapat de stresul ca "eu nu am citit si altii deja citesc de mult".
am citit undeva pe forum ca pt ca sa iei un punctaj de 900 ar trebui sa treci de 4-6 ori prin materie. prima oara este pentru ca sa intelegeti (si va sfatuiesc sa cautati ce nu este clar si prin alte carti ca sa nu mai pierdeti timpul cautand mai tarziu).
daca ar fi sa mai dau o data as proceda astfel:
1. m-as apuca de invatat serios dupa sarbatori. trebuie sa va faceti un plan: de cate ori vreti sa treceti prin materie, cand va propuneti sa terminati de citit materia prima data, cate subiecte noi cititi pe sapt, etc... fiecare stie cum invata mai bine. s-ar putea ca la unii dintre voi (la mine asa a a fost) planul sa se decaleze.
2. as merge undeva unde sa pot invata serios (pt mine, sala de lectura este locul ideal, desi unii invata la fel de bine acasa in pat). daca mai mergeti cu un coleg/colega este mai bine, mai lamuriti unele lucruri intre voi in pauza.
3. este bine ca sa nu includeti si weekend-urile in planul de invatat, cel putin la inceput. daca o sa invatati tot timpul o sa va plictisiti. daca simtiti intr-o zi ca nu merge sau nu aveti chef, mai bine faceti ce vreti ca oricum nu o sa invatati mare lucru.
4. faceti grile (asta daca nu se schimba materia). eu am facut grilele din 2004. multe din cele de pe rezitest sunt de acolo, dar acolo sunt mai multe. in cele din 2004 nu sunt toate temele. daca facti grile din tema pe care tocmai ati citit-o o sa aveti un punctaj super mare, iar daca mai puneti si din ce ati citit mai in urma o sa vedeti ca nu o sa mai fiti la fel de sigur pe raspunsuri.
5. intre licenta si rezidentiat trebuie sa mai repetati o data toata materia. mie mi-ar fi trebuit cam 3 saptamani ca sa o recitesc lejer pe toata. incepeti sa repetati subiectele mai mari, din care, in general, nu doar foarte multe detalii. subiectele mai nasoale, pe care le-am citit de 1-3 ori au fost: AVC, HIV, arsuri, hernii. capitolul de AVC este greu si iti ia mult timp pana intelegi sindroamele. grilele, insa au fost simple si am avut punctaj maxim la toate, in timp ce la unele grile din capitole pe care le-am citit de mai multe ori am avut punctaj mai mic. in ultima saptamana recititi subiectele mai mici (7-10 pagini), din care dau detalii. eu, din pacate, nu am facut asa. mi-am lasat doar 2 sapt si nu am mai recitit multe din subiectele mici. daca vedeti ca nu o sa aveti timp sa recitit tot, mai bine lasati un subiect mare si greu. am avut multe subiecte pe care nu le-am repetat ultima data. din fericire pt mine, totul a fost bine.
6. ar fi bine sa nu cititi prea mult in ziua de dinainte de rezi. mai bine o scoateti de tot din calcul si daca stiti ca, in general, nu terminati materia la timp pt un examen, mai bine va propuneti sa terminati de recapitulat cu 3-7 zile mai devreme decat ar fi trebuit. la noi s-a amanat cu o sapt si multi oameni au fost fericiti.
7. dormiti in noaptea de dinainte de examen. poate ar fi bine ca in ziua de dinainte sa vedeti exact sala in care dati, asta daca nu cumva sunteti pe la inceputul alfabetului si veti da in Fac. eu trebuia sa ajung in politehnica si am ajuns intai in leu, dupa care am alergat si am cautat facultatea. intr-adevar in majoritatea salilor din politehnica a fost foarte frig, mai ales ca nu te lasau cu haina pe tine, dar deja nu mai ti cont de toate astea. lasati-va cam o ora ca sa le imbulinati. eu am gresit 2 la complement simplu din prostie si au fost anulate. nu depasiti conturul cercului, pentru ca altfel nu le ia scanner-ul (eu am mai pierdut 6 puncte asa, si 6 puncte pot sa insemne ca urci cu 5-6 pozitii atunci cand ai un punctaj mai mare).

cam astea ar fi. poate cineva are de invatat din greselile mele.
unii spun ca rezidentiatul nu e mare lucru. cred ca, intr-adevar, daca e sa compari cu ce urmeaza nu este la fel greu, dar pentru ca sa ajungi acolo trebuie sa iei rezidentiatul. din punctul meu de vedere, rezidentiatul este examenul care determina cursul vietii. nu se merita sa mergeti pe la cursuri in anul VI (cu atat mai mult stagii lungi, de ex. obstetrica, daca nu asta vreti sa faceti, si poate nici daca asta vreti, pentru ca veti invata in rezidentiat) si nici sa pierdeti timpul invatand pentru examenele din timpul anului. cu lucrarea de licenta nu va strasati prea tare. toti iau nota 10 indiferent daca au copiat sau au citit studii noaptea si au recitit capitolele de 3 ori. eu fac parte din ultima categorie si pot sa spun ca am ramas cu un gust amar dupa licenta vazand ca unul care nu stia cu ce se mananca lucrarea lui a luat aceeasi nota ca si mine. cei din comisie doar frunzaresc lucrarea. nu scrieti sute de pagini ca platiti de aiurea la printat. conteaza mai mult daca treceti si profesorul pe coperta ca si coordonator si ar fi foarte bine daca acesta ar fi in comisie.

sper ca din tot ce am scris cineva sa gaseasca niste informatii utile. multa bafta tuturor!!!!!

PS: daca vrea cineva materia de anul trecut inca o mai am (asta pana nu sun la maculatura)

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Sat Jan 03, 2009 5:48 pm

Ce imi plac mie astea cu in anul VI nu trebuie sa mergi la scoala.... :roll: .Poate la voi in Bucuresti se practica..In alte centre cum ar fi Clujul de ex se face prezenta la gine...ai garzi obligatorii, se pica la sanatate publica,derma...
M-am saturat de examene in anul VI...
Eu propun sa se dea o lege sa nu mai existe anul VI si in acel an toata lumea sa invete pt rezidentiat.... :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Sat Jan 03, 2009 8:37 pm

dr_dr wrote:Ce imi plac mie astea cu in anul VI nu trebuie sa mergi la scoala.... :roll: .Poate la voi in Bucuresti se practica..In alte centre cum ar fi Clujul de ex se face prezenta la gine...ai garzi obligatorii, se pica la sanatate publica,derma...
Eu propun sa se dea o lege sa nu mai existe anul VI si in acel an toata lumea sa invete pt rezidentiat.... :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D

Mda,cam asa e,pe noi in anul 6 ne-au rupt,adica prezenta la gine de 3 ori pe sapt plus curs o data pe sapt.Asta era numai la gine,vreau sa va spun ca eu am mers in anul 6 zi de zi la scoala,aveam de facut referate,prezentari de caz plus alte minuni.
Am facut teribila greseala de a-mi scrie personal lucrarea de licenta. Spre uimirea voastra eu am terminat la sibiu,unde unii zic ca nu e facultate, ci e postliceala :lol: sau "scoala de 2 lei",dar....cam asta a fost: prezenta ca la clasa intai si la cursuri si la stagii. La licenta nu toata lumea a luat 10,nu ma refer la prezentarea lucrarii,ci la lucrarea scrisa.A fost un fel de simulare rezi,ce sa zic.....nu era mare lucru ca nu am avut toate capitolele pt rezi de inv ,dar treaba asta cerea timp oricum.

Am prieteni ce au terminat la bucuresti si imi spuneau acelasi lucru ca d-ra dr de mai sus,muream de ciuda ca noi nu puteam sa facem treaba asta.Oricum sfaturile dansei sunt bune,apreciati-i efortul,dar din pacate nu toti pot face la fel,asta e,fiecare se va descurca cum va putea mai bine.Mult succes!

reimus
senior
senior

Postby reimus » Sat Jan 03, 2009 9:52 pm

dr_dr wrote:Ce imi plac mie astea cu in anul VI nu trebuie sa mergi la scoala.... :roll: .Poate la voi in Bucuresti se practica..In alte centre cum ar fi Clujul de ex se face prezenta la gine...ai garzi obligatorii, se pica la sanatate publica,derma...

Mai, copii, nu stiu cum draq peste tot in provincie va vaitati ca ati rupt cartea in facultate, ca la Cluj, Timi etc s-a facut prezenta zilnic la absolut toate materiile in anul 6 (by the way, si pe noi, in Buc, ne-au rupt la Sanatate Publica, e adevarat ca am facut in anul 4)...
Sa va explic ceva, ca deveniti agasanti cu placa "in Buc nu se face": aici sunt muuult mai multe serii si clinici decat in provincie si intr-adevar in unele din ele nu se face, dar nu este o stare de spirit generala. Cat despre constiinciozitatea cu care se face carte in celelalte centre am dubiile mele, avioane din astea nu mai halesc de mult...

O alta paranteza, pentru cultura generala a tuturor: la Bucuresti a aparut baza de intrebari pt examenul de licenta in anul 2005, adica la 2 ani dupa ce stia toata lumea ca grilele de la examenul de licenta in Cluj si Timi circulau cu 1 zi inauntea examenului... No comment...

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Sat Jan 03, 2009 10:26 pm

reimus wrote:

Mai, copii, nu stiu cum draq peste tot in provincie va vaitati ca ati rupt cartea in facultate, ca la Cluj, Timi etc s-a facut prezenta zilnic la absolut toate materiile in anul 6 (by the way, si pe noi, in Buc, ne-au rupt la Sanatate Publica, e adevarat ca am facut in anul 4)...
Sa va explic ceva, ca deveniti agasanti cu placa "in Buc nu se face": aici sunt muuult mai multe serii si clinici decat in provincie si intr-adevar in unele din ele nu se face, dar nu este o stare de spirit generala. Cat despre constiinciozitatea cu care se face carte in celelalte centre am dubiile mele, avioane din astea nu mai halesc de mult...

O alta paranteza, pentru cultura generala a tuturor: la Bucuresti a aparut baza de intrebari pt examenul de licenta in anul 2005, adica la 2 ani dupa ce stia toata lumea ca grilele de la examenul de licenta in Cluj si Timi circulau cu 1 zi inauntea examenului... No comment...

:lol: ........cred ca este mai mult decat necesar un topic de contradictii, luari "peste picior" si chestii asemanatoare.... :lol:. oricare ar fii subiectul tot la contradictie se ajunge.
PS. La iasi in anul 6 se face scoala serioasa, asta ca sa mai faca niste bani pe ultima suta de metri de la studenti, :pauk: pentru ca absentele se platesc si de cele mai multe ori oamenii se trezesc cu absente fara sa le faca. asa ca prezenta e maxima.....

diagnostic
newbie
newbie

Postby diagnostic » Sat Jan 03, 2009 11:14 pm

adriana13 wrote:nu cred sa se schimbe materia in 2009. si in 2008 se zvonea ca or sa schimbe harrison 14 si or sa bage editia 16 sau gherasim. undeva prin ianuarie-februarie au afisat aceeasi bibliobrafie ca in 2007.
am dat anul trecut rezi si am luat ce am dorit (cardio bucuresti). m-am apucat de invatat undeva prin noiembrie, dar mai serios, dupa sarbatori si dupa ce s-a afisat programa. stiam deja de unii care se apucasera undeva din vara sau chiar din anul 5. cand am inceput sa citesc am scapat de stresul ca "eu nu am citit si altii deja citesc de mult".
am citit undeva pe forum ca pt ca sa iei un punctaj de 900 ar trebui sa treci de 4-6 ori prin materie. prima oara este pentru ca sa intelegeti (si va sfatuiesc sa cautati ce nu este clar si prin alte carti ca sa nu mai pierdeti timpul cautand mai tarziu).
daca ar fi sa mai dau o data as proceda astfel:
1. m-as apuca de invatat serios dupa sarbatori. trebuie sa va faceti un plan: de cate ori vreti sa treceti prin materie, cand va propuneti sa terminati de citit materia prima data, cate subiecte noi cititi pe sapt, etc... fiecare stie cum invata mai bine. s-ar putea ca la unii dintre voi (la mine asa a a fost) planul sa se decaleze.
2. as merge undeva unde sa pot invata serios (pt mine, sala de lectura este locul ideal, desi unii invata la fel de bine acasa in pat). daca mai mergeti cu un coleg/colega este mai bine, mai lamuriti unele lucruri intre voi in pauza.
3. este bine ca sa nu includeti si weekend-urile in planul de invatat, cel putin la inceput. daca o sa invatati tot timpul o sa va plictisiti. daca simtiti intr-o zi ca nu merge sau nu aveti chef, mai bine faceti ce vreti ca oricum nu o sa invatati mare lucru.
4. faceti grile (asta daca nu se schimba materia). eu am facut grilele din 2004. multe din cele de pe rezitest sunt de acolo, dar acolo sunt mai multe. in cele din 2004 nu sunt toate temele. daca facti grile din tema pe care tocmai ati citit-o o sa aveti un punctaj super mare, iar daca mai puneti si din ce ati citit mai in urma o sa vedeti ca nu o sa mai fiti la fel de sigur pe raspunsuri.
5. intre licenta si rezidentiat trebuie sa mai repetati o data toata materia. mie mi-ar fi trebuit cam 3 saptamani ca sa o recitesc lejer pe toata. incepeti sa repetati subiectele mai mari, din care, in general, nu doar foarte multe detalii. subiectele mai nasoale, pe care le-am citit de 1-3 ori au fost: AVC, HIV, arsuri, hernii. capitolul de AVC este greu si iti ia mult timp pana intelegi sindroamele. grilele, insa au fost simple si am avut punctaj maxim la toate, in timp ce la unele grile din capitole pe care le-am citit de mai multe ori am avut punctaj mai mic. in ultima saptamana recititi subiectele mai mici (7-10 pagini), din care dau detalii. eu, din pacate, nu am facut asa. mi-am lasat doar 2 sapt si nu am mai recitit multe din subiectele mici. daca vedeti ca nu o sa aveti timp sa recitit tot, mai bine lasati un subiect mare si greu. am avut multe subiecte pe care nu le-am repetat ultima data. din fericire pt mine, totul a fost bine.
6. ar fi bine sa nu cititi prea mult in ziua de dinainte de rezi. mai bine o scoateti de tot din calcul si daca stiti ca, in general, nu terminati materia la timp pt un examen, mai bine va propuneti sa terminati de recapitulat cu 3-7 zile mai devreme decat ar fi trebuit. la noi s-a amanat cu o sapt si multi oameni au fost fericiti.
7. dormiti in noaptea de dinainte de examen. poate ar fi bine ca in ziua de dinainte sa vedeti exact sala in care dati, asta daca nu cumva sunteti pe la inceputul alfabetului si veti da in Fac. eu trebuia sa ajung in politehnica si am ajuns intai in leu, dupa care am alergat si am cautat facultatea. intr-adevar in majoritatea salilor din politehnica a fost foarte frig, mai ales ca nu te lasau cu haina pe tine, dar deja nu mai ti cont de toate astea. lasati-va cam o ora ca sa le imbulinati. eu am gresit 2 la complement simplu din prostie si au fost anulate. nu depasiti conturul cercului, pentru ca altfel nu le ia scanner-ul (eu am mai pierdut 6 puncte asa, si 6 puncte pot sa insemne ca urci cu 5-6 pozitii atunci cand ai un punctaj mai mare).

cam astea ar fi. poate cineva are de invatat din greselile mele.
unii spun ca rezidentiatul nu e mare lucru. cred ca, intr-adevar, daca e sa compari cu ce urmeaza nu este la fel greu, dar pentru ca sa ajungi acolo trebuie sa iei rezidentiatul. din punctul meu de vedere, rezidentiatul este examenul care determina cursul vietii. nu se merita sa mergeti pe la cursuri in anul VI (cu atat mai mult stagii lungi, de ex. obstetrica, daca nu asta vreti sa faceti, si poate nici daca asta vreti, pentru ca veti invata in rezidentiat) si nici sa pierdeti timpul invatand pentru examenele din timpul anului. cu lucrarea de licenta nu va strasati prea tare. toti iau nota 10 indiferent daca au copiat sau au citit studii noaptea si au recitit capitolele de 3 ori. eu fac parte din ultima categorie si pot sa spun ca am ramas cu un gust amar dupa licenta vazand ca unul care nu stia cu ce se mananca lucrarea lui a luat aceeasi nota ca si mine. cei din comisie doar frunzaresc lucrarea. nu scrieti sute de pagini ca platiti de aiurea la printat. conteaza mai mult daca treceti si profesorul pe coperta ca si coordonator si ar fi foarte bine daca acesta ar fi in comisie.

sper ca din tot ce am scris cineva sa gaseasca niste informatii utile. multa bafta tuturor!!!!!

PS: daca vrea cineva materia de anul trecut inca o mai am (asta pana nu sun la maculatura)

MULTUMIM, Adriana13 !!!! :angel: :B-fly: :smilecolros:
Tot ceea ce te inconjoara este ceea ce ai atras. Primesti ceea ce esti.

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Sun Jan 04, 2009 12:31 am

Eu am zis cum am trecut eu prin anul 6,atat,nu zic ca la bucuresti nu se face sau in alta parte se bate toaca la stagiile de gine. Pe mine una m-a stresat f tare acest an 6,asta nu inseamna ca toti am fost stresati sau doar sibiul a fost cel mai cel.
E drept,in centre cu multi studenti,nu toate seriile pot avea un asistent "cu chef" si sunt de acord ca asta nu trebuie sa devina o pb generala
Am vrut doar sa spun ca nu merge treaba asta cu anul 6 la toata lumea.Atat.In rest sfaturile adrianei sunt chiar ok.

reimus
senior
senior

Postby reimus » Sun Jan 04, 2009 2:00 am

N-am vrut sa iau pe nimeni peste picior, la mine anul 6 a fost impartit, adica am avut stagii la care s-a putut lipsi si am avut si stagii nasoale rau de tot, cu prezenta stricta si examene urate. Si am ales seria, adica m-am orientat spre seria care parea cea mai lejera. Ori daca in seria mea, cu spitale cat de cat OK, am avut stagii nasoale, nu vreau sa ma gandesc ce au patit cei din seriile cotate drept "grele"...

Am avut interventia precedenta pt ca in multe locuri pe forum e scris ca la Buc toate sunt bune, frumoase si simple... lucru care nu prea e adevarat... Din 12 serii 2 au fost cotate ca simple... Restul... Nu mai zic de timpul pierdut pe drum pana la spital, in trafic... Ca nu peste tot poti ajunge cu metroul. Oricat de aglomerat ar fi traficul si in celelalte centre, e clar ca se ajunge mai repede la spital decat in Bucuresti... Iar 1 ora pe zi conteaza... mai ales ca petrecand-o in mijloace de transport ora aia te oboseste teribil...

kaktus
newbie
newbie

Postby kaktus » Sun Jan 04, 2009 10:38 am

Daca stagiile sunt grele, daca e cu prezenta obligatorie, daca stai doua ore in trafic.... nu mai cautati scuze. Unii stau la camin, aia ce sa mai zica? Cine vrea sa invete, invata.

kyralina
junior
junior

Postby kyralina » Sun Jan 04, 2009 8:40 pm

kaktus wrote:Daca stagiile sunt grele, daca e cu prezenta obligatorie, daca stai doua ore in trafic.... nu mai cautati scuze. Unii stau la camin, aia ce sa mai zica? Cine vrea sa invete, invata.

Ai dreptate.
Eu am dat anul trecut. Am fost la stagii, mi-am facut singura lucrarea de diploma si nu mi s-a parut ca m-am stresat foarte tare, m-am apucat de invatat prin martie si serios in mai, am invatat sustinut un numar de teme pe zi (bineinteles am inceput cu cate una de antrenament), grile dupa fiecare tema si uneori si din urma, am facut toata materia de 3 ori mai putin AVC si infectiile la copil peste care am sarit, cateva teme "preferate" de 4 ori si am luat 823 de puncte. Si nu am mai citit nimic cu 4 zile inainte de examen.
Bafta tuturor!

reimus
senior
senior

Postby reimus » Sun Jan 04, 2009 8:49 pm

kaktus wrote:Daca stagiile sunt grele, daca e cu prezenta obligatorie, daca stai doua ore in trafic.... nu mai cautati scuze. Unii stau la camin, aia ce sa mai zica? Cine vrea sa invete, invata.

Nu cautam nici un fel de scuza, explicam doar ca facultatea in Buc nu e deloc simpla, asa cum mai auzi pe cate unul.
Cine vrea sa invete invata si la buda.

she-doc
junior
junior

Postby she-doc » Mon Jan 05, 2009 7:38 pm

exista deja o lege prin care nu exista anul VII ..... asta ptr cei care au nevoie de un an intreg in care sa stea numai acasa si sa invete ptr rezi...

ANKKON
senior
senior

Postby ANKKON » Tue Jan 06, 2009 12:34 pm

aspirina wrote:

Mda,cam asa e,pe noi in anul 6 ne-au rupt,adica prezenta la gine de 3 ori pe sapt plus curs o data pe sapt.Asta era numai la gine,vreau sa va spun ca eu am mers in anul 6 zi de zi la scoala,aveam de facut referate,prezentari de caz plus alte minuni.
Am facut teribila greseala de a-mi scrie personal lucrarea de licenta. Spre uimirea voastra eu am terminat la sibiu,unde unii zic ca nu e facultate, ci e postliceala :lol: sau "scoala de 2 lei",dar....cam asta a fost: prezenta ca la clasa intai si la cursuri si la stagii. La licenta nu toata lumea a luat 10,nu ma refer la prezentarea lucrarii,ci la lucrarea scrisa.A fost un fel de simulare rezi,ce sa zic.....nu era mare lucru ca nu am avut toate capitolele pt rezi de inv ,dar treaba asta cerea timp oricum.

Am prieteni ce au terminat la bucuresti si imi spuneau acelasi lucru ca d-ra dr de mai sus,muream de ciuda ca noi nu puteam sa facem treaba asta.Oricum sfaturile dansei sunt bune,apreciati-i efortul,dar din pacate nu toti pot face la fel,asta e,fiecare se va descurca cum va putea mai bine.Mult succes!

Subscriu..si eu am terminat la sibiu si stiu ce stress am avut la gine...au picat vreao 30 de persoane care si-au dat examenul cu 2 zile inainte de lcienta.Cant despre faptul ca facultatea se crede ca e de 2 lei..adevarat ...prin unele centre nici macar nu stiu ca exista la Sibiu facultate....

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Tue Jan 06, 2009 1:29 pm

[/quote]

Subscriu..si eu am terminat la sibiu si stiu ce stress am avut la gine...au picat vreao 30 de persoane care si-au dat examenul cu 2 zile inainte de lcienta.Cant despre faptul ca facultatea se crede ca e de 2 lei..adevarat ...prin unele centre nici macar nu stiu ca exista la Sibiu facultate....[/quote]

Si eu am terminat la Sibiu...Am fost colega de "suferinta" cu Aspirina.
La noi in anul 6, pe langa gine, a mai existat un stress: psihiatrie! Au fost chiar si picati, iar cei care au luat nu au avut note prea mari...

Medicina la Sibiu...o fi "o facultate de 2 lei", cum zic unii, dar exista!
"Poti zidi o lume-ntreaga, poti s-o sfarmi, orice ai spune, peste toate o lopata de tarana se depune..."

drzuzu
senior
senior

Postby drzuzu » Tue Jan 06, 2009 1:34 pm

aspirina wrote:Mda,cam asa e,pe noi in anul 6 ne-au rupt,adica prezenta la gine de 3 ori pe sapt plus curs o data pe sapt.Asta era numai la gine,vreau sa va spun ca eu am mers in anul 6 zi de zi la scoala,aveam de facut referate,prezentari de caz plus alte minuni.

Apropos de prezente, ca mi-am adus aminte, la stagiile de psihiatrie cerea prezenta, daca aveai mai mult de o absenta, plateai si recuperai. La fel a fost si la infectioase: daca lipseai, plateai absenta, recuperai ca daca nu...adio examen...la toamna!
"Poti zidi o lume-ntreaga, poti s-o sfarmi, orice ai spune, peste toate o lopata de tarana se depune..."

Return to “Rezidentiat 2009”