intrebari ANUL I

Raluuuuu
junior
junior

Re: intrebari ANUL I

Postby Raluuuuu » Mon Dec 15, 2008 11:14 am

va roggggg.... vreau si eu psihologie medicala de iamandescu volumul 1(renumita carte neagra cu floare pe ea) si PSIHOLOGIE MEDICALĂ (Baze teoretice şi aplicaţii practice pentru medici şi psihologi)" (O.Popa-Velea, L.Diaconescu, I.Necula Cioca, Ed. Universitară "Carol Davila", Bucureşti, 2006). Va rog frumos. :)

DNCF
junior
junior

Postby DNCF » Mon Dec 15, 2008 11:28 am

Cred ca le gasesti la xeroxul din facultate (cel de la subsol).
Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. (Albert Einstein)

dr.ruxy
senior
senior

Postby dr.ruxy » Mon Dec 15, 2008 3:49 pm

parca xeroxul nu mai avea voie sa traga cartile de la UMF?
Nu exita esec, exista feedback!

alice18
senior
senior

Postby alice18 » Mon Dec 15, 2008 10:12 pm

la xerox dar cel mai sigur la libraria din facultate. sau pe net.

vyorella89
newbie
newbie

Postby vyorella89 » Sun Jan 04, 2009 10:35 pm

are cineva cursuri de genetica? de stugaru
Cand femeia spune "Nu", insemana "Poate", cand spune "Poate", inseamna "Da". Si daca spune "Da" ? Inseamna ca nu-i femeie!

Virgin.Black
junior
junior

Postby Virgin.Black » Wed Jan 07, 2009 5:06 pm

La partialul de la biochimie subiectele vor fi dintre cele afisate pe site http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=1381 ?
You know, we're living in a SOCIETY!!!

durere de cap
senior
senior

Postby durere de cap » Wed Jan 07, 2009 10:27 pm

Virgin.Black wrote:La partialul de la biochimie subiectele vor fi dintre cele afisate pe site http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=1381 ?

da. ar trebui sa le afiseze,

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Fri Jan 16, 2009 10:14 pm

Salutare! Mai am si eu cateva probleme "egzistentiale"

1. Cum este examenul de genetica la domnul Bohaltea? Sunt intrebari generale sau intrebari de genul "detaliul detaliului"?? Si este grila sau scris?
2. Pentru genetica, e bine sa imi iau cartea de jos de la xerox, sau sa invat din "cursuri" (desi nimeni nu cred ca le are complete) ?
3. Cursurile toate de genetica le are cineva?
4. La biofizica, daca pic acuma examenul, se poate da in vara, cand dau seriile care fac biofizica in sem II ?
5. La psihologie (cu domnul Ovidiu Popa Velea), intrebarile sunt in genul celor puse pe siteul lor sau mai simple (acuma sincer, cele de pe health psy mi s-au parut ale naibii de grele, chiar si cele pentru 7 erau incalcite rau)
6. Cum e doamna Budai la embriologie?
7. Cum asculta domnul Ispas la cadavru?

Scuzati avalansa de intrebari, dar... mici curiozitati inainte de sesiune :)
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

alice18
senior
senior

Postby alice18 » Sat Jan 17, 2009 4:28 am

Doddy wrote:Salutare! Mai am si eu cateva probleme "egzistentiale"

2. Pentru genetica, e bine sa imi iau cartea de jos de la xerox, sau sa invat din "cursuri" (desi nimeni nu cred ca le are complete) ?

4. La biofizica, daca pic acuma examenul, se poate da in vara, cand dau seriile care fac biofizica in sem II ?
5. La psihologie (cu domnul Ovidiu Popa Velea), intrebarile sunt in genul celor puse pe siteul lor sau mai simple (acuma sincer, cele de pe health psy mi s-au parut ale naibii de grele, chiar si cele pentru 7 erau incalcite rau)

eu la genetica am invatat din cursuri. nu mai stiu cu ce prof am facut exact. noi am avut vreo 5 subiecte parca de sinteza. din cate imi amintesc a fost un subiect la care m-am uitat urat ca nu stiam de unde sa-l iau. in rest cam tot a fost din curs. dar iti dau un sfat. nu invata doar generalitatile, arunca-ti ochii si pe detalii, alea care "nu sunt importante".

la biofizica eu am facut cu Sonia care initial a zis ca absentele nu le da in vara ci ca restanta in toamna. pana la urma a fost obligata sa dea. dar daca il pici clar in toamna. doar sa mai fi aterizat pe pamant sa faca gestul asta. nu e genul. pica si in toamna pt 1-2 intrebari cu zambetul pe buze. la ea conteaza prezenta la curs, pune jumate de pct la nota finala si se uita si pe nota de la lucrare. te doare capu... :help:

la psihologie mi una mi s-a parut greu examenul. parerea mea e sa dai subiecte de 10. diferenta la dificultate nu e foarte mare si ai sanse sa iei o nota mai mare. trage tare la lp sa iei nota mare ca se adauga pct la nota finala. pune intrebari si din istoric, adunarile alea ale lor, nu mai stiu cum se numesc etc. in orice caz, chestii la care nu te astepti. ca sa iei nota mare sau sa-l iei trebuie sa inveti bine si sa fii sigur pe tine ca raspunsurile sunt ff ambigue.

Succes. Mie astea mi s-au parut cele mai urate materii in anul 1.

rox
elder
elder

Postby rox » Sat Jan 17, 2009 9:06 am

Doddy wrote:Salutare! Mai am si eu cateva probleme "egzistentiale"

1. Cum este examenul de genetica la domnul Bohaltea? Sunt intrebari generale sau intrebari de genul "detaliul detaliului"?? Si este grila sau scris?
3. Cursurile toate de genetica le are cineva?
6. Cum e doamna Budai la embriologie?
7. Cum asculta domnul Ispas la cadavru?

Scuzati avalansa de intrebari, dar... mici curiozitati inainte de sesiune :)

1. acu' o mie de ani cind am dat ( adica 4 :) ) a fost scris, 10 subiecte, unele mai bizare, s-a copiat intr-un mod barbar, note ca la loterie
2 cursuri am avut noi
3 -
4 depinde cu cine, eu am facut cu Ganea si nu.
5. la psiho in anul 1 eu am facut cu OPV la lp si Iamandescu la curs, si mi s-a parut mai simplu la Iamandescu decit la OPV. cu toate astea notele au fost bune cu efort nu foarte mare ( am citit cartuliile alea ale lor pe post de ...lectura si am luat 10). Total diferit de anul 2, cind am facut cu OPV la curs si am luat...7. Deci se anunta complicat, grilele sunt intr-adevar naspa, din amintirile mele.
6. ok
7. ok
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat Jan 17, 2009 12:55 pm

Amintirile mele cu Psiho med si SCU... ORIBIL examenul, adica grilele infernale, cu grila pana la h, i, j, k,l bine ca nu era z), in anul I stiu ca dupa ce am dat examenul eu pusesem SIGUR 1 grila :( si eram convins ca il pic. Si am luat 10, de fapt multa lume a luat 10. Sunt de acord sa dai subiecte de nota 10, cele de nota 7 erau "sugerate" strainilor :(. Oricum mie nu mi-a placut de nicio culoare materia si m-am bucurat din tot sufletul cand s-a terminat. Multa bafta in sesiune si sa stii ca desi poate sa para imposibil acum, foarte multe generatii inaintea ta au dat si luat examenele. Cu timpul te obisnuiesti. Spor si succes! Si don't panic! Viata e prea scurta pt porcarii din astea! ;)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

dyddy
junior
junior

Postby dyddy » Sat Jan 17, 2009 1:03 pm

salut!
din ceea ce citesc aici, reiese ca se face psihologie medicala si in anul 1 si in 2? cand eram eu, adik acu vreo 5 ani, am facut doar in anul 2, parca un semestru, cu iamandescu la curs si cu o tanti psiholog la lp, la sahia
acu se face doi ani? nu e numai iamandescu? ziceti mi si mie sa ma mai updatez si eu
mersi :)
si ce mai faceti voi in plus?
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!

durere de cap
senior
senior

Postby durere de cap » Sat Jan 17, 2009 1:52 pm

dyddy wrote:salut!
din ceea ce citesc aici, reiese ca se face psihologie medicala si in anul 1 si in 2? cand eram eu, adik acu vreo 5 ani, am facut doar in anul 2, parca un semestru, cu iamandescu la curs si cu o tanti psiholog la lp, la sahia
acu se face doi ani? nu e numai iamandescu? ziceti mi si mie sa ma mai updatez si eu
mersi :)
si ce mai faceti voi in plus?

in anul 2 se face SCU= stiinte comportamentale umane....despre droguri,alcool,obezitate.cartea de baza este cea a lui iamandescu, dar sunt necesare ( daca vrei nota mare) si cateva articole din cartea lui OVP.Ca profi sunt iamandescu si OVP.
si nu se mai fac virusii si parazitii in anul 2 ci in anul 3.
Igiena se face in anul 3, chirurgia in anul 4 ( in loc de anul 3).
Era sa uit..in anul 1 au bagat marketing si au scos infomed.
Infomed se face in anul 2, nu stiu daca ambele semestre,
Cam astea sunt noutatile.

lazarosa
senior
senior

Postby lazarosa » Sat Jan 17, 2009 2:19 pm

in anul 2 mi a picat EXACT aceeasi grila la scu ca si in anu' 1 :lol:
.

yoana
junior
junior

Postby yoana » Sat Jan 17, 2009 10:23 pm

cum e cergan la examen? :roll:

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat Jan 17, 2009 11:26 pm

Eu cu Cergan am dat ex de radioanatomie in anul 1 si 2. E mistocar... adica pune intrebari de detaliu "arata-mi vena paraazygos pe CT, sau mai stiu eu ce cisterna pedunculara, etc". Daca gresesti ceva te ia cu mistouri. Dar nu stiu daca se pica, oricum nu prea a dat note bune. Stau sa ma gandesc cat de mult ma stresam la ex de anto si cat de neimportante mi se par acum. Dar pe vremea aia "transpiram" nu gluma! Bafta,spor,curaj si o sa fie ok! ;)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

nic
newbie
newbie

Postby nic » Wed Jan 21, 2009 10:54 am

salut !
Imi poate spune cineva cum e examenul de genetica la dr. Albu ? Are ceva cursuri preferate sau trebuie invatat tot ce a predat ? Si cum au fost notele in anii trecuti ?
Multam'

coffee&tv
junior
junior

Postby coffee&tv » Wed Jan 21, 2009 2:50 pm

Eu am facut parte din prima serie care a dat examen grila cu dr.Albu. Daca in momentul de fata se da tot examen grila este ok (la modul ca ai mai multe sanse sa iei decat daca ai fi dat scris).
Pe vremea mea (ce ciudat suna!) toata lumea a avut aceleasi grile, dar amestecate. Multe grile din sindroame...stiu ca asta m-a uimit. S-a putut vorbi, dar foarte putin. Note cam mici, am avut colegi care au si picat.
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.

nic
newbie
newbie

Postby nic » Thu Jan 22, 2009 2:16 pm

multumesc

yoana
junior
junior

Postby yoana » Thu Jan 22, 2009 9:40 pm

multumesc pt incurajari. oricum, la practic o sa avem 'sarmulite' infipte in cadavru, sectiuni etc- deci o sa avem toti aceleasi intrebari. apoi extragem biletele...

Raluuuuu
junior
junior

Postby Raluuuuu » Sun Jan 25, 2009 1:47 am

Dragii mei, circula in ultimul timp zvonuri cum ca domnul Albu(genetica) ar avea nevoie de o oarecare atentie din partea studentilor(ba chiar studentilor li s-a sugerat ca anul acesta se poarta cadourile individuale) ........is it true?eu banuiesc...sau sper ca daca as invata nu ar fi nevoie..nu?

P.S: Trebuie sa precizez ca toate acestea le-am auzit de la colegi, nu am fost personal la secretara, deci nu pot confirma 100% asta.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sun Jan 25, 2009 2:54 am

Noi, acum 4 ani, nu am dus nimic. A fost primul an cand am dat grile. Din experienta proprie de 5 ani in UMF cu privire la cadouri si atentii: mult zgomot si multa agitatie (plus bani) pentru nimic. In loc sa alergati sa strangeti bani si cadouri, invatati si e mai mult decat ok. Genetica nu este ea cea mai usoara materie, dar nici cea mai mare filosofie. Important e sa aveti cursurile si sa le cititi musai pe ultimele foarte bine, are o placere pt sindroamele alea si protoncogene. Grilele au fost ok.
E drept ca la noi in serie nu s-au dat note foarte mari (dar nici nu s-a facut Gauss, a fost primul an si am avut 50 de grile,iar notele s-au pus conform nr de grile corect rezolvate adica 50=10, 45=9, 40=8 s.a.m.d) dar parca de picat nu a picat nimeni. Acuma ramane la latitudinea voastra cum actionati mai departe. Succes!

daby
senior
senior

Postby daby » Sun Jan 25, 2009 12:56 pm

stie cineva cum este examenul la genetica cu bohaltea?da grila,sinteza

exe
senior
senior

Postby exe » Sun Jan 25, 2009 1:26 pm

5 subiecte sinteza...note de la 4 la 10

vyorella89
newbie
newbie

Postby vyorella89 » Sun Jan 25, 2009 4:52 pm

a dat cineva ex la lp genetik cu Dragotoiu Rodica sau asa? dk da,cum a fost?
Cand femeia spune "Nu", insemana "Poate", cand spune "Poate", inseamna "Da". Si daca spune "Da" ? Inseamna ca nu-i femeie!

nic
newbie
newbie

Postby nic » Tue Feb 03, 2009 5:36 pm

ceva sfaturi pentru examenul de Psihomed cu Iamandescu ???

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Feb 03, 2009 5:50 pm

Da. Multa rabdare si tutun... :lol: :lol:
Revenind si serios vb, a fost unul din cele mai ciudate examene de pe planeta asta.
Oricum sa citesti cartuliile alea ale lui, nu cursuri (de fapt a facut vreun curs serios cap-coada? ) si capitolele alea cu predilectie placebo-nocebo si relatia medic-pacient si tipurile psihocomportamentale.
Grilele sunt aiurea, variante pana la j,k,l (bine ca nu ajunge pana la z), eu cand am iesit de la examen am fost sigur doar pe o grila (dar am luat 10 totusi :D). E destul de ciudat, intrebarile nu stiu cine le gandeste (stiu k era una in care trebuia sa alegi ca ef fizic scade TA, ceea ce e adev dar trebuie specificat ca NU in timpul efortului fizic se intampla asta).
A, si nu va luati grila din aia de nota 7, nu e mare diferenta si mai iei si nota mica degeaba. Daca e bal, bal sa fie :D
Mult succes si tinem pumnii boboceilor la prima sesiune ;)
Trece si asta! :allright:

Virgin.Black
junior
junior

Postby Virgin.Black » Tue Feb 03, 2009 8:14 pm

Riley wrote:Mult succes si tinem pumnii boboceilor la prima sesiune ;)
Trece si asta! :allright:

multumim :) o sa avem nevoie :?
You know, we're living in a SOCIETY!!!

mia madalina
junior
junior

Postby mia madalina » Wed Feb 04, 2009 12:05 am

am dat si eu azi examenul la psihologie medicala....in primul rand...puteau scrie mai mic de atat de folile alea?(mi-a luat ceva timp sa le citesc) ca sa nu mai zic ca la unele din ele..nu prea am inteles intrebarea....ciudat... :|

nic
newbie
newbie

Postby nic » Wed Feb 04, 2009 3:46 am

multumesc pentru rapsunsuri

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Wed Feb 04, 2009 5:09 pm

mia madalina wrote:am dat si eu azi examenul la psihologie medicala....in primul rand...puteau scrie mai mic de atat de folile alea?(mi-a luat ceva timp sa le citesc) ca sa nu mai zic ca la unele din ele..nu prea am inteles intrebarea....ciudat... :|

Si eu am avut examenu luni... tot asa, foarte nemultumit.
Cazul clinic partial OK (doar partial), iar intrebarile foarte foarte anapoda... greu de citit, greu de inteles, raspunsuri ambigue. La nici una n-am fost sigur pe mine... 'tare mi-e ca o sa fie restanta examenul asta... Mais, c'est la vie :lol: . Pacat, ca materia e interesanta, dar ramane o impresie destul de aiurea despre ea prin prisma acestui examen.

Multumesc si eu celor care mi-au raspuns la intrebari :p O pagina mai in spate! :)

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed Feb 04, 2009 5:59 pm

Doddy wrote:
mia madalina wrote:am dat si eu azi examenul la psihologie medicala....in primul rand...puteau scrie mai mic de atat de folile alea?(mi-a luat ceva timp sa le citesc) ca sa nu mai zic ca la unele din ele..nu prea am inteles intrebarea....ciudat... :|

Si eu am avut examenu luni... tot asa, foarte nemultumit.
Cazul clinic partial OK (doar partial), iar intrebarile foarte foarte anapoda... greu de citit, greu de inteles, raspunsuri ambigue. La nici una n-am fost sigur pe mine... 'tare mi-e ca o sa fie restanta examenul asta... Mais, c'est la vie :lol: . Pacat, ca materia e interesanta, dar ramane o impresie destul de aiurea despre ea prin prisma acestui examen.

Stiu, same here acum multi ani :lol:. Dar stai linistit, este obisnuita senzatia asta dupa un asemenea examen (si eu dupa cum spuneam am avut aceeasi senzatie), dar pana la urma s-a dovedit a fi foooaarte bine :allright: . Acesta este (asa cum imi place mie sa zic) examen de balast. Nu va lasati coplesiti de psiho med. Si multa bafta la ce mai urmeaza, acolo sa va concentrati sa sa faceti bine ;)

daby
senior
senior

Postby daby » Wed Feb 04, 2009 8:39 pm

si eu l-am dat azi o mare prostie la scrisul ala cu lupa trebuia sa venim timp insuficient subiecte interpretabile :(

De3a
senior
senior

Postby De3a » Wed Feb 04, 2009 11:47 pm

Examenul la anato cu Filipoiu cum e?
ca stiu ca unii ziceau ca e super de treaba si altii ziceau ca e naspa ....deci ? :roll:

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Thu Feb 05, 2009 1:41 am

De3a wrote:Examenul la anato cu Filipoiu cum e?
ca stiu ca unii ziceau ca e super de treaba si altii ziceau ca e naspa ....deci ? :roll:

Eu am inceput sa nu mai halesc ce zic "unii si altii"...
Uite, par example, mie despre ispas mi s-a spus... ba ca e rau si daca gresesti putin la un subiect te pica, ba ca e bun si ca trage de tine sa te treaca.

Despre Filipoiu nu stiu ce sa zic, sa spuna cineva care a facut cu el ;)

octavia06

Postby octavia06 » Sat Feb 07, 2009 2:40 pm

anato cu cergan si lp cu banu...cine imi da o idee despre cum va fi examenul ?:)

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sun Feb 08, 2009 7:43 pm

Aveti idee, doamna Budai pica la examenul de lp de embrio? Mi-e tare teama ca nu o sa recunosc lama aia la microscop, plus ca nici cu materia nu stau foarte bine...

durere de cap
senior
senior

Postby durere de cap » Sun Feb 08, 2009 8:47 pm

Doddy wrote:Aveti idee, doamna Budai pica la examenul de lp de embrio? Mi-e tare teama ca nu o sa recunosc lama aia la microscop, plus ca nici cu materia nu stau foarte bine...

daca nu recunosti lama te intreaba din cursuri.profii se uita mai mult pe nota de la cadavru decat pe cea de la embrio.

moksha
junior
junior

Postby moksha » Mon Feb 09, 2009 12:06 pm

Doddy wrote:Aveti idee, doamna Budai pica la examenul de lp de embrio? Mi-e tare teama ca nu o sa recunosc lama aia la microscop, plus ca nici cu materia nu stau foarte bine...

Lama e doar un pretext pentru a te asculta din toate cursurile, cele mai ciudatele si grele intrebari posibile, uneori nici nu e prea atenta la raspuns sau iti zambeste si iti tranteste un 7. Te sfatuiesc sa citesti foarte bine cursurile de embrio, mai ales daca e vreunul tinut de ea, cum s-a mai intamplat in alti ani.
Multa bafta!

vyorella89
newbie
newbie

Postby vyorella89 » Mon Feb 09, 2009 8:54 pm

cam cum o sa fie examenu la anato cu nanea? :) kiar tre sa cunosti f multe detalii pt o nota decenta?

Return to “Anii 1-3”