Rezidentiat 2009

de dat il dam, dar il mai terminam ?
reimus
senior
senior

Re: Rezidentiat 2009

Postby reimus » Mon Dec 08, 2008 12:10 am

well, n-a zis nimeni ca nu se poate face lucrarea de catre absolvent, am zis doar ca nu merita efortul...

oricum, faptul ca cei din comisie au tacut nu implica neaparat si faptul ca au fost atenti si ca au urmarit... insa cum tu ai fost acolo, nu noi, va trebui sa te credem pe cuvant... :lol:

cat despre interesul starnit de tema lucrarii, come on... cata rabdare sa ai sa auzi 20-30 de lucrari intr-o zi? orice s-ar expune acolo, tot i-ar plictisi de moarte... stiu ca unii sunt mai idealisti, insa asta va spun ca asa e...

imi veti da dreptate cand o sa participati la primul congres: chiar daca se spun multe noutati ci chiar daca cei care participa platesc o taxa de inscriere, multe figuri sunt total plictisite si pe jumatate adormite... uneori nici cei din comisia de organizare nu urmaresc ceea ce se expune...

dyddy
junior
junior

Postby dyddy » Mon Dec 08, 2008 1:37 am

da, iti cam mananca timp lucrarea de diploma si chiar nu se uita nimeni pe ea; plus de asta nu ai venit cu nimic nou, pentru ca ai facut doar o copiere din diverse carti, eventual dupa lucrarile mai vechi;totusi partea speciala, partea practica e interesanta, mai ales daca singur ai stat prin arhiva si ti ai luat cazurile, e un prim pas in a prezenta un studiu, a evalua niste cazuri clinice si a trage niste concluzii; cred ca te ajuta pe mai departe;
eu am facut o singurica, dr mi a dat cateva materiale, a fost ok; in vacanta dintre anii 5 si 6
s-a desavarsit totul :)
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Mon Dec 08, 2008 12:29 pm

[quote="trident"]sigur ca am dreptate. si oricum toata lumea ia 10, e o peirdere de timp si o teapa.
unii o dau si cu .ppt in pretul ala :)

mie nu mi-au dat 10 :( pt ca a trebuit sa prezint lucrarea in timp ce reparam laptopul de pe care se presupunea ca voi prezenta ppt-ul. cica profa (n-o uit in veci, razbunarea va fi crunta :box: ) din comisie sa ii povestesc ce si cum cu lucrarea pana rezolv laptopul.... si pana am scos la interval ppt-ul, happy ca am reusit, aia cica multumesc, urmatorul. am facut cu nervii de ciuda. urmatorii au prezentat fara ppt... da macar au luat 10. :(

vokuro
junior
junior

Postby vokuro » Mon Dec 08, 2008 6:07 pm

la noi, la sibiu vreau sa spun, comisia era atat de plictisita (cea de pe medicale, ca la cei de pe chirurgicale nu stiu exact) incat ne-au spus sa trecem peste partea teoretica a expunerii si sa ne prezentam contributzia proprie....adica studiile clinice....a.k.a. cateva tab-uri, imagini frumoase si atat....va imaginatzica in 3 minute ne-a terminat pe fiecare in parte(cu expunerea lucrarii, bineintzeles :P:P:P)....multzumirea a fost totushi ca ne-au cam dat la toti 10, mai putin 2 colege care au luat 9.80....deh.....vasazica nu se putea sa stie chiar toata lumea de 10......;)

in rest, numa de bine......
Verum est, quod legitur, fronte capillata, sed plerumque sequitur occasio clavata.

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Mon Dec 08, 2008 7:37 pm

prezentare de lucrare de diploma si examen de licenta sunt praf in ochii pentru oameni care nu au nici o legatura cu fac de med (cei din fac stiu ca e o farsa).... si nu conteaza nici unde nota de la ex de licenta si la prez de luc de diploma.....cred ca de aia rezi pare asa dificil (examenul)....

folositorul
senior
senior

Postby folositorul » Mon Dec 08, 2008 8:23 pm

de chestii zeflemitoare sunt satul din alte thread-uri
when the goin' get's tough, the tough get's goin'!

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Tue Dec 09, 2008 11:32 am

fratilor....mai merge rezitestul sau se face altceva pentru 2009?
khabi kushi khabie gham...

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Wed Dec 10, 2008 6:20 pm

Ca tot veni vorba de licenta , chiar nu are rost sa te chinui sa ti-o faci singur pt ca la urma urmei nu intereseaza pe nimeni.
Eu mi-am facut-o singura din exces de zel sa ii zic asa,dar nu se merita
Am facut-o pe legala si am numarat la violate de mi-a venit rau,bine eu am vrut la morti dar profu' a zis ca e multa munca,mult miros si trebuie sa platesc reactivii.In fine...banuiesc ca nu avea chef de morti si cu mine.Tare trista am mai fost...
Cand am prezentat lucrarea am fost mai mult avocat decat doctor :lol:
Am fost multumita,a fost munca mea,dar recunosc ca n-as mai repeta miscarea asta :hammer:

Asa ca,invatati pt rezi lasati naiba lucrarile ca si asa vi le pun astia de la decanat pe foc!

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Dec 10, 2008 7:32 pm

cam asa este. eu am facut pe cardiologie pediatrica si am stat o luna in vrafuri intregi de foi sa caut cazuri si am scris de m-a luat cu rau. a fost bine dar nici eu nu as repeta schema. altii pe vremea aia stateau la mare, la soare si eu inghiteam praf. si acu mor de ciuda cand imi aduc aminte. puneti mana de invatati pentru rezi, ca e destul de nasoala materia, nu va luati dupa "inteligentii " care spun cate in luna si in stele, ca lor le-au cam decedat laudatorii.

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Thu Dec 11, 2008 12:52 am

La legala cu ei!!!!!!!!!!!! :priest:

LightnessOfBeing
newbie
newbie

Postby LightnessOfBeing » Thu Dec 11, 2008 5:35 pm

Scuze ca sunt offtopic dar poate cineva sa dea linkul cu grilele date anul acesta la rezidentiat, sesiunea nov.? sau sa le uploadeze din nou, va rog. Stiu ca erau pe undeva pe aici dar nu le mai gasesc. Au disparut?? :shock:

Si eu dau tot anul viitor dau rezidentiatul si m-am apucat deja de invatat desi cu nu prea mare tragere de inima ptr ca ma gandesc la o eventuala schimbare de programa. Ar fi cazul sa o updateze un pic ptr ca Harissonul e depasit.
Sunt atat de fericit astazi
de parca mi-as lua la revedere de la viata,
de parca mi-as baga in inima un mar
ca sa nu mai bata, ci sa stea dracului,
ca sa pot sa ma apropii de tine si sa-ti spun:
- Ma, ti-o fi sete!
Ia si tu si musca un mar!

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Thu Dec 11, 2008 5:53 pm

LightnessOfBeing wrote:Scuze ca sunt offtopic dar poate cineva sa dea linkul cu grilele date anul acesta la rezidentiat, sesiunea nov.? sau sa le uploadeze din nou, va rog. Stiu ca erau pe undeva pe aici dar nu le mai gasesc. Au disparut?? :shock:

Si eu dau tot anul viitor dau rezidentiatul si m-am apucat deja de invatat desi cu nu prea mare tragere de inima ptr ca ma gandesc la o eventuala schimbare de programa. Ar fi cazul sa o updateze un pic ptr ca Harissonul e depasit.

calmeaza-te ca daca e vb sa faca o schimbare de programa trebuie sa aiba intai cu ce sa schimbe. atata vreme cat nu exista asa ceva, totul ramane la fel. in plus mai aveti putintica rabdare, ca 15 decembrie e luni si la negocieri s-a promis ca dupa 15 decembrie se afiseaza tematica pe 2009. sunt sigura ca ar fii sfarsitul lumii daca s-ar intampla asa cum au promis, dar ......... sa vedem.

LightnessOfBeing
newbie
newbie

Postby LightnessOfBeing » Thu Dec 11, 2008 6:11 pm

Am gasit postul in care erau grilele viewtopic.php?f=31&t=7532 ptr cei interesati si care n-au timp sa caute. Eu trecusem pe langa el de cateva ori ..fara sa-l vad :)))

Noua ne-a spus Decanul ca in feb. e posibil sa se stie sigur tematica. Nu cred ca asa repede, pe 15 dec. vom afla. Nu cred ca se misca astia asa de repede. Au dreptul legal sa ne anunte cu 6 luni inainte.
Sunt atat de fericit astazi
de parca mi-as lua la revedere de la viata,
de parca mi-as baga in inima un mar
ca sa nu mai bata, ci sa stea dracului,
ca sa pot sa ma apropii de tine si sa-ti spun:
- Ma, ti-o fi sete!
Ia si tu si musca un mar!

delia008
junior
junior

Postby delia008 » Thu Dec 11, 2008 7:03 pm

stie cineva daca in 2009 se mai da rezidentiat pe post? ceva zvonuri?

delia008
junior
junior

delia008
junior
junior

delia008
junior
junior

Postby delia008 » Thu Dec 11, 2008 7:04 pm

scuze ca am postat de 2 ori

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Thu Dec 11, 2008 8:38 pm

Dragi colegi,eu zic sa va calmati un pic ,faceti si voi sarbatorile ca oamenii ca mai este destul timp sa tociti,aaaa...zic bine?
Oricum nu se stie nimic de pe acum ,aveti si voi putintica rabdare ca astia abia s-au dezmeticit dupa rezi 2008 si voi vreti 2009 :lol:

Puteti conta pe mine cu noutatile ca si eu mai dau o data la anul! Pe curand!

Alexandru Ungureanu
junior
junior

Postby Alexandru Ungureanu » Sat Dec 13, 2008 10:32 pm

Salut! In primul rand felicitari si toata stima pentru cei care au reusit sa ia anul asta ce si-au dorit....in al doilea rand, bafta celorlalti care urmam.
Exista zvonuri ca weekend-ul trecut la Bucuresti a avut loc o intalnire a liderilor studentilor, unde s-a vorbit si despre bibliografia pentru rezi 2009. Se pare ca dr. Florian Popa ar dori sa ramana aceeasi tematica, dar sa se schimbe bibliografia si in mod deosebit Harrison. :roll:
Banuiesc ca nu vor afisa pana pe 15, asa ca daca aflati ceva...mai ales cei din Bucuresti...scrieti si pentru cei mai putin fericiti!
Spor in toate!

reimus
senior
senior

Postby reimus » Sun Dec 14, 2008 12:38 am

Nu sunt neaparat un fan al Harri-ului, insa problema majora cu el este traducerea care lasa de dorit (sunt elegant, nu :lol:)... OK, o s-o spun direct: traducerea care este da ***... Cred ca si profei de engleza din generala i-ar fi iesit mai bine... Asa ca indiferent daca ramane aceeasi editie sau se introduce una mai recenta, problema traducerii ramane, ca doar n-o ia nimeni de la zero, o modifica doar pe ici, pe colo, unde difera cate ceva... Adica un pik pe la tratament, eventual pe la patologie...

Cat despre faptul ca Harri ar fi o carte obsolete... Pai alternativa ar fi Gherasim (cel putin pt temele de Medicina Interna), iar daca Harri editia 14 e obsolete, Gherasim e de-a dreptul antica...

Cat despre publicarea tematicii pt Rez 2009 pe 15 Dec... Taaare curios sunt sa vad daca se va respecta promisiunea... mai e putin si ne lamurim cu totii...

revoltataaa
junior
junior

Postby revoltataaa » Sun Dec 14, 2008 12:02 pm

delia008 wrote:stie cineva daca in 2009 se mai da rezidentiat pe post? ceva zvonuri?

Legea asta din octombrie zice sa se vor scoate posturi doar in spitalele cu deficit mai mare de 75%, deci cred ca vor fi mult mai putine si majoritatea pe la comunale, dispensare etc.
Hai sa speram la un ministru sanatos la cap si cu o echipa la fel, de ei macar depinde numarul de locuri/posturi daca tematica o fac tot astia de acum pt 15 dec

diagnostic
newbie
newbie

Postby diagnostic » Mon Dec 15, 2008 8:41 am

a venit si 15 decembrie. pana acum nu a aparut nimic.....a gasit cineva ceva? :shock: :crazyeyes: :aaa:
Tot ceea ce te inconjoara este ceea ce ai atras. Primesti ceea ce esti.

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Mon Dec 15, 2008 5:27 pm

diagnostic wrote:a venit si 15 decembrie. pana acum nu a aparut nimic.....a gasit cineva ceva? :shock: :crazyeyes: :aaa:

nu mai visati cu ochii deschisi. nu ati vazut ca guvernul este instabil , si toti spera la o rasturnare de situatie? credeti voi ca numa de asta le pasa lor acu?......lua-i-ar sa ii ia.

optimus
senior
senior

Postby optimus » Mon Dec 15, 2008 5:46 pm

Pai nu vedeti ca nea Stolo s-a retras din functia de prim ministru?Numai la voi nu se gandesc vulturii aia. :mrgreen:
REST IN PEACE!

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Tue Dec 16, 2008 1:10 am

yo tot nu inteleg ce va grabiti asa :orchestra: :x-mas:

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Tue Dec 16, 2008 11:50 pm

http://www.perfmed.ro/index.php?id=conc ... item=m0054

scrie acolo ca ne anunta in 2008 noua materie si bibliografie din 2009..deci.. se schimba! :arrow:

hylldegar
junior
junior

Postby hylldegar » Wed Dec 17, 2008 12:20 am

eu nu inteleg de ce tre' sa se apuce lumea asa de devreme de citit..? ca pana nu simti stresul examenului o lalai degeaba si ti se mai face si lehamite..cred ca din vara e mai bine asa cate putin,mai usor cu muntele marea strainataturile,prin septembrie incepi sa rupi stilul si pana la examn esti cat de cat "stabilizat"..bine,eu nu am folosit metoda asta ca mi-am tras gagiu asta vara si numai de rez nu m-a durut capu'..dar prin sept-oct m-am inchis in casa..nu sunt exemplu de luat..dar nici sa va puneti tzolul in cap din cauza unui stupid fuck de examen...

dr.olaf
newbie
newbie

Postby dr.olaf » Wed Dec 17, 2008 1:08 am

cat de tari suntem noi cei care:--nu invatam decat din vara
--cumparam lucrarea de diploma
--asimilam precum fat frumos.
Sincer,dragi colegi nu-i mai criticati pe tocilari si pe cei care muncesc pt ca ii jigniti,mai bine puneti mana pe carte sa nu mai stati acasa inca un an(se stiu ei care).
Puteti rade cu c.... de mine dar eu vreau sa stiu noutatile, vreau sa ma apuc de invatat,etc.
Daca intradevar sunteti asa destepti ar trebui sa stiti deja ce e respectul celui mai slab

milex
newbie
newbie

Postby milex » Wed Dec 17, 2008 1:24 am

dr.olaf wrote:cat de tari suntem noi cei care:--nu invatam decat din vara
Sincer,dragi colegi nu-i mai criticati pe tocilari si pe cei care muncesc pt ca ii jigniti,mai bine puneti mana pe carte sa nu mai stati acasa inca un an(se stiu ei care).
Puteti rade cu c.... de mine dar eu vreau sa stiu noutatile, vreau sa ma apuc de invatat,etc.
Daca intradevar sunteti asa destepti ar trebui sa stiti deja ce e respectul celui mai slab

Sunt plin de lacrimi si muci de emotie!! :( :( :( :( Nimeni nu va schimba programa.
Nu sunt in stare. Asa ca : bagati fratilor.
Eu zic sa incepeti cu cifrele, tabelele si paragrafele subliniate. :mrgreen: :mrgreen:
MAXIMA CELEBRA (EVENTUL IN LATINA)

hylldegar
junior
junior

Postby hylldegar » Wed Dec 17, 2008 1:32 am

dr.olaf wrote:cat de tari suntem noi cei care:--nu invatam decat din vara

noi incercam sa mai destindem atmosfera si tu ce faci?..stai linistit ca pana la urma fiecare face cum ii taie mintea..deja aduci in discutie termeni prea duri pt ceea ce se vrea a fi.."jigniti","respectul",o discutie lejera,libera..si daca mai povestim din experientele noastre este pt a incuraja si a vedea ca pe undeva nu e dracu asa de negru..dar repet,fiecare face cum stie...

dr.olaf
newbie
newbie

Postby dr.olaf » Wed Dec 17, 2008 3:54 am

Daca tu crezi ca se destinde atmosfera cu posturi de genul Cumparati va lucrarea, oricum o lalaim mioritic pana la vara si oare de ec vreti sa va apucati de acum de invatat,inseamna ca eu nu am simtul umorului si o sa ma autoexclud pentru ca am indraznit sa ma simt jignit de posturi din categoria CE BAZAT/BAZATA SUN T EU.
conform convingerilor tale cred ca nu te <jignesc> dc am impresia ca socotesti rezi cam la fel cu morfopatul la babes nu?...glumeam doar
hai spor la toceala ...sau la lalaiala :D

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Wed Dec 17, 2008 12:29 pm

[/quote]Sunt plin de lacrimi si muci de emotie!! :( :( :( :( Nimeni nu va schimba programa.
Nu sunt in stare. Asa ca : bagati fratilor.
Eu zic sa incepeti cu cifrele, tabelele si paragrafele subliniate. :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Eu v-as sugera sa uitati de cifre!

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Wed Dec 17, 2008 1:28 pm

Ce aveti mah cu lucrarea cumparata? Ascultati la mine "tocilarilor" ( nu e o jignire nu ma intelegeti gresit),cand o sa terminati de facut lucrarea si va fi gata sa fie depusa pe mesele calailor ,o sa imi dati dreptate ca e pierdere de timp,nu intelegeti ca vi le arunca pe foc?Sa aveti asa exces de zel la doctorat,nu la lucrarea de licenta.
Si eu mi-am facut-o singura,si ce? Credeti ca m-au asteptat aia cu lauri la intrare? No way,baby,nici macar nu au frunzarit-o pe toata si asa grafice frumoase am facut :(

In legatura cu invatatul pt rezi 2009 ma refeream la trecerea sarbatorilor,nu sa asteptati oct 2009 si va vand un pont:anul asta nu a fost nicio cifra nici un procent,asa ca trebuie sa invatati tot

Si va mai zik ceva: daca le pui la misto faci intre 550 si 580 lejer ca asa e sistemul de notare (daca te concentrezi olecutza),daca mai si inveti pe bune 6 luni,o sa iei un punctaj ca lumea
Faceti sarbatorile ca oamenii si nu mai folositi cuvinte mari ca nu vrea nimeni sa jigneasca pe nimeni,toti am trecut prin asta,iar cei ce dau sfaturi sunt deja rezidenti si mai ganditi-va la o treaba,daca toti ar invata un an intreg,cine ar mai lua mf-ul,aaa? :lol: :lol: Glumesc.

So,relax....nimeni nu va jigneste ca vreti sa invatati,chiar va admiram pt ca unii dintre noi nu am avut vointa asta de fier sau posibilitatea de a invata cu un an inainte! Parerea mea e ca tot mr Harry va fi al putere!

Uite daca chiar vreti sa invatati va dau eu o idee! Alegeti capitole usoare pt inceput pana va obisnuiti,invatati unul ,faceti grilele de la el(grilele de pe rezitest sunt doar pt verificarea cunostintelor,nu din alea va da la rezi)
Multa bafta!

kaktus
newbie
newbie

Postby kaktus » Wed Dec 17, 2008 1:53 pm

eu chiar nu inteleg care e problema voastra. :D daca unii vor sa se apuce, lasati-i sa se apuce, care e problema voastra?!?? nu am nimic cu aia care se apuca in primavara :lol: unii mai trebuie sa ia si ce ramane la urma, trebuie sa se ocupe toate locurile, nu? :allright:

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Dec 17, 2008 2:24 pm

kaktus wrote:eu chiar nu inteleg care e problema voastra. :D daca unii vor sa se apuce, lasati-i sa se apuce, care e problema voastra?!?? nu am nimic cu aia care se apuca in primavara :lol: unii mai trebuie sa ia si ce ramane la urma, trebuie sa se ocupe toate locurile, nu? :allright:

mai apucati-va de cand vreti voi de invatat. numai sa nu uitati sa spuneti, seara inainte de culcare, o rugaciune pentru tata ministru sa nu se apuce sa schimbe materia de rez ca atunci sa boceasca lumea mai rau ca la mormantare.

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Dec 17, 2008 2:27 pm

PS: stiu pe cineva care s-a apucat de la inceputul anului 5 de facultate de invatat pentru rezidentiat si a luat punctaj mai mic decat mine. si nu era dintre aia prosti. numai ca totul tine de noroc si de inspiratia de moment. asa ca .......nu se stie cine ramane la urma.

mariac81
junior
junior

Postby mariac81 » Fri Dec 19, 2008 7:27 pm

aspirina wrote:In legatura cu invatatul pt rezi 2009 ma refeream la trecerea sarbatorilor,nu sa asteptati oct 2009 si va vand un pont:anul asta nu a fost nicio cifra nici un procent,asa ca trebuie sa invatati tot

au fost cifre si procente dar tot nu merita sa le invatati

mariac81
junior
junior

Postby mariac81 » Fri Dec 19, 2008 7:31 pm

aspirina wrote:Si va mai zik ceva: daca le pui la misto faci intre 550 si 580 lejer ca asa e sistemul de notare (daca te concentrezi olecutza),daca mai si inveti pe bune 6 luni,o sa iei un punctaj ca lumea

Multa bafta!

si nu mai plecati de la ideea ca pui la misto si faci 550 ca asa ajungi sa mai dai si la anul. sincer ca sa faci 700 trebuie sa inveti, ca sa faci 500 nu trebuie dar s-ar putea unii sa fiti surprinsi cat inveti pentru alea 200 si ceva de puncte in plus

kaktus
newbie
newbie

Postby kaktus » Fri Dec 19, 2008 10:37 pm

mariac81 wrote:
aspirina wrote:Si va mai zik ceva: daca le pui la misto faci intre 550 si 580 lejer ca asa e sistemul de notare (daca te concentrezi olecutza),daca mai si inveti pe bune 6 luni,o sa iei un punctaj ca lumea

Multa bafta!

si nu mai plecati de la ideea ca pui la misto si faci 550 ca asa ajungi sa mai dai si la anul. sincer ca sa faci 700 trebuie sa inveti, ca sa faci 500 nu trebuie dar s-ar putea unii sa fiti surprinsi cat inveti pentru alea 200 si ceva de puncte in plus

Exact. Detaliile fac diferenta. Sa faca fiecare cum crede de cuviinta :peace: :devil:

agressoru
junior
junior

Postby agressoru » Sat Dec 20, 2008 9:01 pm

Cine doreste lucrare de diploma de cardiologie + prezentare i-o ofer la un mini pretz ! Noroc !

Return to “Rezidentiat 2009”