salarii
-
good sam
- junior

Salarii mai mari pentru rezidenti
18 Noiembrie 2008
Un medic rezident anul I, cu un salariu de baza de 900 de lei in prezent, ar urma sa castige, de la 1 ianuarie 2009, cel putin 1.125 de lei pe luna, potrivit clauzelor din acordul semnat de Ministerul Sanatatii si Federatia Sindicala Sanitas.
"Cu certitudine, la salariul de baza se vor adauga sporuri de preventie de 15% si o marire salariala de cel putin 10%. Practic, orice medic din sistem va avea o marire totala de cel putin 25%", a precizat, pentru NewsIn, liderul Sanitas, Marius Petcu.
Pe langa marirea de cel putin 25 de procente, un medic rezident debutant va primi, anual, trei prime de stabilitate, fiecare echivalenta cu un salariu de baza. "De asemenea, se va adauga prima de vacanta, care este tot echivalentul salariului de baza", a mai spus Petcu.
Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat, vineri, la sediul ministerului, acordul privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, in 2009, potrivit unui act normativ care va definitivat pana la 15 decembrie.Lefurile din Sanatate vor creste diferentiat, astfel incat de cele mai importante majorari sa beneficieze angajatii cu salarii mici.
Majorarea cu pana la 25 de procente se va aplica la salariul de baza. Potrivit acordului, in afara de aceasta crestere, vor fi majorate, tot din ianuarie 2009, si sporurile de preventie, de la 11 la 15%, iar angajatii din sistem vor beneficia de trei prime anuale de stabilitate, in loc de doua, cat primesc in prezent.
Sursa: http://www.pharma-business.ro/stirea-zi ... denti.html
Un medic rezident anul I, cu un salariu de baza de 900 de lei in prezent, ar urma sa castige, de la 1 ianuarie 2009, cel putin 1.125 de lei pe luna, potrivit clauzelor din acordul semnat de Ministerul Sanatatii si Federatia Sindicala Sanitas.
"Cu certitudine, la salariul de baza se vor adauga sporuri de preventie de 15% si o marire salariala de cel putin 10%. Practic, orice medic din sistem va avea o marire totala de cel putin 25%", a precizat, pentru NewsIn, liderul Sanitas, Marius Petcu.
Pe langa marirea de cel putin 25 de procente, un medic rezident debutant va primi, anual, trei prime de stabilitate, fiecare echivalenta cu un salariu de baza. "De asemenea, se va adauga prima de vacanta, care este tot echivalentul salariului de baza", a mai spus Petcu.
Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat, vineri, la sediul ministerului, acordul privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, in 2009, potrivit unui act normativ care va definitivat pana la 15 decembrie.Lefurile din Sanatate vor creste diferentiat, astfel incat de cele mai importante majorari sa beneficieze angajatii cu salarii mici.
Majorarea cu pana la 25 de procente se va aplica la salariul de baza. Potrivit acordului, in afara de aceasta crestere, vor fi majorate, tot din ianuarie 2009, si sporurile de preventie, de la 11 la 15%, iar angajatii din sistem vor beneficia de trei prime anuale de stabilitate, in loc de doua, cat primesc in prezent.
Sursa: http://www.pharma-business.ro/stirea-zi ... denti.html
Cui i s-a dat mult i se va cere mult
- 187.92a
- addicted

Re: salarii
eu ma mir ca nu l-a lasat inima sa dea mai mult, ca doar nu da de la el, zau. daca tot e alegeri, alea..
eu as fi dat fara numar, sa zica toti ce generos e pnl-ul
eu as fi dat fara numar, sa zica toti ce generos e pnl-ul
-
klau78
- newbie

buna !
mama mea care e asistenta , a primit deja si prima de stabilitate si tichete cadou in valaore de 500 ron. Stiti ceva despre acordarea tichetelor cadou pt rezidenti????
mama mea care e asistenta , a primit deja si prima de stabilitate si tichete cadou in valaore de 500 ron. Stiti ceva despre acordarea tichetelor cadou pt rezidenti????
-
Osmosis
- newbie

salu
spuneti-mi si mie daca inghet anul sau plec pur si simplu primele de stabilitate le dau innapoi??
spuneti-mi si mie daca inghet anul sau plec pur si simplu primele de stabilitate le dau innapoi??
- magdutz
- elder

hai s-o vedem si p'asta (mega-marirea salariala...woow, 1125 mi se pare deja o suma fabuloasa, o sa castig, finally, mai mult decat bona mea
).
tichete cadou pentru rezidenti?

edit: klau, suntem invidiosi pe mama ta, clar! tichete cadou de 500 RON? fratilor, e grav daca ma dau pe spate sumele astea, nu?
).tichete cadou pentru rezidenti?
edit: klau, suntem invidiosi pe mama ta, clar! tichete cadou de 500 RON? fratilor, e grav daca ma dau pe spate sumele astea, nu?
-
smarias
- junior

buna,ca medic rezident in anul 1 la ginecologie cat ai salariul si cat este sporul? Multumesc
-
codita
- senior

smarias wrote:buna,ca medic rezident in anul 1 la ginecologie cat ai salariul si cat este sporul? Multumesc
Ai spor de 15%
- BellaDonna
- senior

smarias wrote:buna,ca medic rezident in anul 1 la ginecologie cat ai salariul si cat este sporul? Multumesc
draguta, pana la salariu ma asteptam sa te "m"ute alte griji...dar deh...asa-si da omu' arama pe fata...vaz ca-n alte posturi te lauzi cum intorceai tu in facultate carti intregi si puteai sa le reproduci exact, sigur o sa te ajute mult skillul asta pe specialitatea pe care-ai ales-o.
acuma, peste cateva luni cand o sa vezi cu ce se mananca ce-ai ales m-astept sa-ncepi sa te vaiti si tu ca altia alti frustrati ca traim intr-o tara de ra.hat si bla bla bla.
sa-ti aduci atunci aminte ce intrebari puneai pe-aici pe forum si de vorba aia: mananci ra.hat, produci ra.hat. si sa nu te vaiti ca vorbesc obscen, dra ginecolog. e vorba de turkish delight aici, bineinteles, la ce te gandeai?
-
smarias
- junior

Am intrebat pentru ca trebuie sa imi fac ceva calcule cum o sa ma descurc.Fiind total impotriva mitei si bacsisului ma voi descurca strict din salariu.Ma intretin singura si toate cheltuielile mele atat in ceea ce priveste casa,masa cat si altele va trebui sa le suprt din acest salariu.Daca imi raspundeati la obiect probabil va si multumeam,acum totusi ma aflu in postura de a va anunta ca am ales aceasta specializare pt ca mi-am dorit foarte mult nu pt ca ma "m"ute grija de salariu sau banii obtinuti...am alte metode de a ma "m"ute spre deosebire de dumneavoastra.Va multumesc!
- BellaDonna
- senior

stii foarte bine ca sporul pe gineco nu are cum sa fie atat de mare incat sa faca diferenta pentru una care chipurile se intretine singura. de specializarile de genul asta, ca anatomopat, stie toata lumea, li s-a dus buhul.
iar daca alegeai din placere..ce mai conta salariul...
si uite-asa te gandisi tu ca daca alegi gineco o sa te descurci mai usor.
-
smarias
- junior

BellaDonna wrote:stii foarte bine ca sporul pe gineco nu are cum sa fie atat de mare incat sa faca diferenta pentru una care chipurile se intretine singura. de specializarile de genul asta, ca anatomopat, stie toata lumea, li s-a dus buhul.
Am ales gineco pentru ca asta imi doream,nu am nici cea mai vaga idee de cat este sporul sau salariul.Daca voiam bani nu dadeam la medicina.A fost o intrebare la care nu erai obligata sa raspunzi,era frumos sa raspunzi daca stiai....dar probabil nu ai gasit un raspuns pt ca nimic nu e frumos in viata ta .Nu ma cunosti si nu cred ca esti in masura sa faci supozitii in ceea ce ma priveste
-
aura
- newbie

stie cineva cat este salariul pe epidemiologie anul 1?epidemiologia are spor?
- pc7
- elite

este cineva pe gineco care traieste din salariu? vrem si noi sa-i vedem statuia
Life's not fair, get used to it
-
pasarilatilungila
- elder

stati linistiti, nici un rezident nu o sa primeasca marirea de 25%
rezidentii de anul 1 au salariul brut peste 1000 de lei cu marea marire de luna aceasta (brutul e ceva in jurul sumei de 1020)
marirea de 25% este pentru personalul auxiliar cu salarii mici (gen infirmiere, asistente debutante, etc.)
cine nu ma crede, sa scada din net-ul din luna noiembrie sporul de preventie de 11% (sau 11 + cate alte sporuri mai au la specialitatile fiecaruia), si pe siteul http://www.calculatorsalariu.ro/ isi poate calcula brutul
rezidentii de anul 1 au salariul brut peste 1000 de lei cu marea marire de luna aceasta (brutul e ceva in jurul sumei de 1020)
marirea de 25% este pentru personalul auxiliar cu salarii mici (gen infirmiere, asistente debutante, etc.)
cine nu ma crede, sa scada din net-ul din luna noiembrie sporul de preventie de 11% (sau 11 + cate alte sporuri mai au la specialitatile fiecaruia), si pe siteul http://www.calculatorsalariu.ro/ isi poate calcula brutul
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- 187.92a
- addicted

-
dr_arm
- senior

kooksee wrote:haoleo. dar noi astia care terminam contractul cu spitalul acuma la 31 dec?
mai luam ceva?
mie, la Sf. Spiridon- Iasi, mi-au spus ca prima ar trebui sa intre pe 15 decembrie, impreuna cu salariul, dar inca nu e nimic sigur pentru ca nu stiau ce bani vor primi. mi s-a mai spus ca daca acesti bani nu vin pe 15 decembrie nu mai vin deloc (si eu termin anul asta contractul). no comment... al 13-lea salariu va intra pe card in ianuarie sau februarie
-
andriusa
- newbie

Salut!
Tocmai am luat rezidentiatul si urmeaza sa-mi aleg spitalul platitor. Am inteles ca sunt vreo 4 spitale. Pe care mi-l recomandati si de ce?
Multumesc!
Tocmai am luat rezidentiatul si urmeaza sa-mi aleg spitalul platitor. Am inteles ca sunt vreo 4 spitale. Pe care mi-l recomandati si de ce?
Multumesc!
- claudya
- senior

- Medex
- elder

Sf. Petru 
Nu mai intrebati toti acelasi lucru
Nu mai intrebati toti acelasi lucru

Incredible as is seems, my life is based on a true story.
- rolyzoly
- senior

oare n-ar fi de bun simt sa se gindesca cine face grila de salarizari ca un rezident (va sa zica un adult, nu puiul mamei), sa aiba bani cit sa-si permita o chirie?? la o ipotetica retrezire a protestelor a-propos de bani cred ca un minim de la criteriul asta s-ar putea negocia. nu vi se pare corect?
-
maria1979
- junior

LA MULTI ANI, ROMANIA!!!!!!!!!!!!!
IMI SPUNETI SI MIE REZIDENTII PE POST SUNT PLATITI DE SPITALUL ANGAJATOR SAU TOT DE MINISTER CA RESTUL REZIDENTILOR?
IMI SPUNETI SI MIE REZIDENTII PE POST SUNT PLATITI DE SPITALUL ANGAJATOR SAU TOT DE MINISTER CA RESTUL REZIDENTILOR?
- BLODR
- junior

maria1979 wrote:LA MULTI ANI, ROMANIA!!!!!!!!!!!!!
d spitalul angajator
''Partidul Noua Generatie are o orientare de centru, cand la stanga, cand la dreapta, de la caz la caz.''
-
andriusa
- newbie

Salut din nou!
Vb de spital platitor in Bucuresti (neatentia, bat-o vina!)
Vb de spital platitor in Bucuresti (neatentia, bat-o vina!)
- razvan.f
- senior

Ce stiti? Se mai da al 13-lea salariu?
Eu am auzit ca la Municipal nu s-ar mai da anul asta...(dar nu o luati ca o stire buna deoarece am auzit de la cineva care auzise de la cineva....).
Eu am auzit ca la Municipal nu s-ar mai da anul asta...(dar nu o luati ca o stire buna deoarece am auzit de la cineva care auzise de la cineva....).
- dr.rezidentx1
- senior

razvan.f wrote:Ce stiti? Se mai da al 13-lea salariu?
BANII PT PRIMA DE STABILITATE SI SAL 13 PT REZIDENTI, VIN DIN FONDURI SEPARATE DE LA BUGET PRIN INTERMEDIUL SPIT PLATITOR....NU STIU INSA CUM STA TREABA CU REZU PE POST...
SALARIUL 13 SE DA DUPA 1 IAN, DE REGULA, INSA PRIMA DE STABILITATE,CARE E VALAB SI PT REZIDENTI, AR TREBUI SA SE DEA PANA DE SARBATORI
- aever
- junior

Saptamana trecuta cand am fost cu pontajul tanti de la personal a spus ca prima se va da in decembrie, nu chiar pe 15 decembrie odata cu salariul, ci un pic mai tarziu, speram ca pana in Craciun. E vorba de SUUB(aka Municipal)
-
mady0812
- junior

aever wrote:Saptamana trecuta cand am fost cu pontajul tanti de la personal a spus ca prima se va da in decembrie, nu chiar pe 15 decembrie odata cu salariul, ci un pic mai tarziu, speram ca pana in Craciun. E vorba de SUUB(aka Municipal)
multumim pt. informatii!!
-
myx
- newbie

salut!
tocmai am luat rezi pe post pe psihiatrie.poate sa-mi spuna cineva ce salariu voi avea?si daca puteti sa-mi spuneti la ce ar trebui sa fiu atenta cand semnez contractul.
multumesc.
tocmai am luat rezi pe post pe psihiatrie.poate sa-mi spuna cineva ce salariu voi avea?si daca puteti sa-mi spuneti la ce ar trebui sa fiu atenta cand semnez contractul.
multumesc.

- ChrisP
- senior

Ai aici salarii de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar pentru 2008 !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- pc7
- elite

eu n-am avut la 01.07 cat scrie acolo, abia in 01.10 dupa marire am ajuns la cifra respectiva
Life's not fair, get used to it
-
swiss
- elite

aici trebuia sa postez aia cu salariile....
Tipurile de salarii din Romania:
Salariul Ceapa: il vezi, il iei in mana si iti dau lacrimile.
Salariul Nenorocit: nu te ajuta la nimic, doar te face sa suferi, insa nu poti trai fara el.
Salariul Dietetic: te face sa mananci din ce in ce mai putin.
Salariul Ateu: te indoiesti de existenta lui.
Salariul Magic: face cateva miscari si dispare.
Salariul Furtuna: nu stii cand o sa apara si nici cat o sa tina.
Salariul Umor Negru: razi ca sa nu plangi. Salariul Prezervativ: iti taie pofta.
Salariul Impotent: atunci cand ai mai multa nevoie te dezamageste.
Salariul Menstruatie: vine o data pe luna si tine 4 zile.
Tipurile de salarii din Romania:
Salariul Ceapa: il vezi, il iei in mana si iti dau lacrimile.
Salariul Nenorocit: nu te ajuta la nimic, doar te face sa suferi, insa nu poti trai fara el.
Salariul Dietetic: te face sa mananci din ce in ce mai putin.
Salariul Ateu: te indoiesti de existenta lui.
Salariul Magic: face cateva miscari si dispare.
Salariul Furtuna: nu stii cand o sa apara si nici cat o sa tina.
Salariul Umor Negru: razi ca sa nu plangi. Salariul Prezervativ: iti taie pofta.
Salariul Impotent: atunci cand ai mai multa nevoie te dezamageste.
Salariul Menstruatie: vine o data pe luna si tine 4 zile.
-
mony221
- senior

Oare primim salariile pana vineri 19 decembrie, mai apucam sa pregatim masa de Craciun??
- marmotul
- elite

- vampyblue
- senior

stie cineva daca medicii rezideti beneficiaza de prima de concediu sau al 13-lea salariu?mai exact stie careva legea pe baza careia s-ar acorda aceste drepturi salariale?
eu sunt rezi an I, de fapt II de la 1 ian, si de la resuse umane (spitalul judetean Ct) mi s-a spus ca nu imi da nimeni bonusurile asta..sa zic mersi dc primesc prima de stabilitate..
m-am uitat si eu pe tabel..salariul meu de incadrare(cel scris sus pe fluturas inainte de scaderi si adunari) e mai mic, de ce oare?
eu sunt rezi an I, de fapt II de la 1 ian, si de la resuse umane (spitalul judetean Ct) mi s-a spus ca nu imi da nimeni bonusurile asta..sa zic mersi dc primesc prima de stabilitate..
ChrisP wrote:Ai aici salarii de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar pentru 2008 !
m-am uitat si eu pe tabel..salariul meu de incadrare(cel scris sus pe fluturas inainte de scaderi si adunari) e mai mic, de ce oare?

- magdutz
- elder

si eu am observat ca in luna octombrie pe fluturas salariul brut era 970 RON si pe adeverinta pe care mi-au eliberat-o pentru codul de parafa salariul era 1019 RON..ce se intampla cu diferenta asta? cui ii intra in buzunar??

vorba poetului:
N-avem puteri si chip de-acum
Sa mai traim cersind mereu,
Ca prea ne schingiuiesc cum vreu
Stapanii luati din drum!
Sa nu dea Dumnezeu cel sfant
Sa vrem noi sange, nu pamant!
Cand nu vom mai putea rabda,
Cand foamea ne va rascula,
Hristosi sa fiti, nu veti scapa
Nici in mormant!

vorba poetului:
N-avem puteri si chip de-acum
Sa mai traim cersind mereu,
Ca prea ne schingiuiesc cum vreu
Stapanii luati din drum!
Sa nu dea Dumnezeu cel sfant
Sa vrem noi sange, nu pamant!
Cand nu vom mai putea rabda,
Cand foamea ne va rascula,
Hristosi sa fiti, nu veti scapa
Nici in mormant!
- Medex
- elder

Pe fluturasul din octombrie a fost trecut salariul din septembrie. Pe adeverinta din octombrie salariul de incadrare era cel din luna respectiva- octombrie. De asta era diferenta. 
- magdutz
- elder

nu, medex..probabil nu m-am exprimat eu clar..pe fluturasul pe care scria luna 10/2008 SB=970 ron, pe adeverinta in care scria SB luna oct 2008 era o suma mai mare; la fel , aceeasi problema la alti colegi platiti de SUUB..am copia dupa adeverinta si fluturasul, serios
- dr.rezidentx1
- senior

magdutz wrote:nu, medex..probabil nu m-am exprimat eu clar..pe fluturasul pe care scria luna 10/2008 SB=970 ron, pe adeverinta in care scria SB luna oct 2008 era o suma mai mare; la fel , aceeasi problema la alti colegi platiti de SUUB..am copia dupa adeverinta si fluturasul, serios
pai...fluturasu era pt luna oct cu salariul aferent lunii sept...iar adeverinta e altceva,daca aveai adev cu marirea din oct,si fluturasul de salariu primit in luna nov,nu aveai cum sa mai sesizezi diferenta...
- Medex
- elder

Pe flututrasul pe care scria 10/2008 era trecut salariul din 09/2008. In anul I in februarie primesti un fluturas pe care scrie 02/2008 dar reprezinta plata aferenta lunii ianuarie. Adeverinta mentioneaza salariul din luna respectiva, nu cel din luna precedenta (septembrie) pe care il primesti in octombrie. Simplu.