Si care este numarul ala?monicutza wrote:pentru ca trebuie pana la sf fac sa ai un an nr de optionale facut
intrebari ANUL I
- Cammy88
- junior

Re: intrebari ANUL I
- aztecul_dilit
- senior

Cammy88 wrote:Si care este numarul ala?monicutza wrote:pentru ca trebuie pana la sf fac sa ai un an nr de optionale facut
parca 2 optionale in 6 ani.asa stiam eu
- alice18
- senior

l4z4r0s4 wrote:ar trebui sa va speriem, ca lucrarile alea conteaza f mult...ca sa mai invatati si voi
dap,
- lazarosa
- senior

- alice18
- senior

fiecare are dreptul la o parere. daca am face-o toti pe moralistii pe aici saracii oameni care vor sa dea la medicina sau sunt abia la inceput si vor sa afle niste informatii ar crede ca totul e roz, sau mai rau, ca daca esti la medicina trebuie sa inveti pana nu mai poti la toate obiectele. faptul ca toti profii spun ca obiectul lor e foarte important nu e relevant. omu e pasionat de asa ceva sau e profesia lui si atunci nu are cum sa spuna "stati acasa, nu invatati". daca imi dadea si mie cineva niste raspunsuri la timp stiam cu ce se mananca facultatea asta. daca nici noi nu ne ajutam reciproc cu niste informatii adevarate sau cu niste ponturi pentru ce mai e forumul asta? sa le impuiem capul tuturor cu ce aud si de la profi sau cu informatii de la niste oameni care au trecut prin anii respectivi? si sa nu ai impresia ca sunt una din aia care e paralela cu facultatea. ma intereseaza si imi place ce fac, invat si nu pentru nota, ci pentru mine, dar mai am si viata personala. deci nu dau sfaturile astea din postura de student pe care nu-l doare de fac asta.
- i_love_chipmunks
- senior

l4z4r0s4 wrote:ce naiba sa comentezi la asa ceva?) bobocei, n-o bagati in seama
A punctat foarte bine Alice, trebuie sa fii foarte ipocrit sa zici dupa primul an ca fiecare materie trebuia invatata dumnezeieste. Biofizica este o materie de mare umplutura si nici nu inveti mare lucru, nu ramai cu cine stie ce dupa ce faci ! Aparatele alea sunt de pe vremea lu' mamare , nu merg, pierzi timpul la lp-uri si asa mai departe. Am preferat sa invat fizio, anato, biochimie asa cum trebuie !
I'm a real bitch sometimes and I have a hard time saying sorry. Should I change myself ?
- lazarosa
- senior

oh god...nu ma refeream la ce faceti la lp, ma refeream la cursurile de biofizica.
mie una mi-au fost f utile. analizatorii de exemplu, nici nu i-am mai invatat la fizio in anu 2, ptr k ii stiam de la biofizica...asa ca, cine nu stie ce urmeaza, sa nu dea cu papagalu
mie una mi-au fost f utile. analizatorii de exemplu, nici nu i-am mai invatat la fizio in anu 2, ptr k ii stiam de la biofizica...asa ca, cine nu stie ce urmeaza, sa nu dea cu papagalu
.
- alice18
- senior

pai cred ca cine a dat cu papagalu stie ce a urmat, de aia a vb, nu ca sa se afle in treaba.
- monicutza
- elder

aztecul_dilit wrote:Cammy88 wrote:Si care este numarul ala?monicutza wrote:pentru ca trebuie pana la sf fac sa ai un an nr de optionale facut
parca 2 optionale in 6 ani.asa stiam eu
nu trebuie sa fie pentru cei care sunt acuma anii 1-4 6 optionale in cei 6 ani si pt cei care sunt anii 5 si 6 2 optionale ..
- shamaya
- newbie

ei asta-i buna! de cand regula asta?
- Riley
- elder

Nu stiu, informatiile sunt (evident
) contradictorii. Pe topicul de anul 5 este o discutie similara unde am aflat ca Senatul Facultatii ar fi aprobat ca nu trebuie 2 optionale. Pe de alta parte am colegi care imi zic ca la facultatea de farmacie anul trecut au existat cazuri care in anul 5 (terminal) au trebuit sa faca optionale ca nu terminau facultatea. A big mess!

viewtopic.php?f=1&t=1550&start=520
viewtopic.php?f=1&t=1550&start=520
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
-
Bex
- newbie

Re: Anul I - sa facem cunostinta
alice18 wrote:Bex, intr-adevar, daca dai la medicina nu poti tine si un loc de munca. Si part time e foarte greu. Se poate dar cu eforturi mari dupa parerea mea. Mai ales ca acum am inteles ca prezenta e obligatorie si la cursuri. Deci e foarte greu sa gasesti ceva care sa se muleze pe un orara atat de tampita ca cel de la medicina. Cel putin in primii doi ani e crima. Ai ore imprastiate in toata ziua, pana la 18-20. E un haos. Din anul 3 incepe sa fie mai compact 8-14, 8-16 max. Cel putin din cate am observat si din proprie experienta. Cand imi zicea cineva in anul 1 ca materiile nu le poti invata in sesiune ziceam ca e nebun. Am intins coarda pana in sesiune si nu mai stiam pe unde sa fug. Asa ca trebuie mai mereu sa fii in priza, la curent macar cu ce se face la curs, sa inveti pt lucrarile din timpul anului. Ajuta foarte mult. Si eu eram entuziasmata, ca dau la medicina sa ajut oameni. Asa e in mare parte numai ca sistemul asta te face sa-ti fie scarba de tot ce inseamna UMF Bucuresti cel putin. Esti bombardat cu informatii la ore, pe care nu le retii si multe nu-ti folosesc atat de mult. Iar despre ce se intampla in facultate, optiuni, schimbari nu esti informat deloc. Te trezesti ca stii una si ei fac alta. Aroganta medicilor (in special a celor care se razbuna pe studenti din cauza frustrarilor lor, ca nu se pot da mari si tari in fata altora mai sus ca ei) e cam greu de suportat, cel putin din privinta mea si a multor colegi de-ai mei. Dar daca ai rabdare in anii mai mari intri in spital, se mai schimba lucrurile. In primii doi ani e pura toceala fara sens, apoi inveti lucruri palpabile, logice, exemplificate pe pacienti. E altceva.
In incheiere medicina e frumoasa, dar trebuie sa fii tare sa rezisti psihic sistemului si gandului ca poate vei face bani, poate nu vei face...Depinde de perseverenta si 80% de noroc sau pile. In majoritatea cazurilor, sa nu generalizam... Parerile sunt foarte impartite, asta e realitatea vazuta de mine. Nu e totul roz, dar nici negru. Succes
Multumesc pentru raspuns!
- monicutza
- elder

shamaya wrote:ei asta-i buna! de cand regula asta?
am inteles ca de anul asta e in vigoare regula
pe topicu de anu 5 intr-adevar este cu 2 optionale pt ca cei din anii 5 si 6 nu trebuie sa aiba decat 2 optionale facute pe cand noi cei din anii 1-4 inclusiv trebuie sa avem 6 optionale adica minim un optioal pe an sa zic
oricum cel putin la md deja materiile care erau optioale se fac in mod obligatoriu de toti ca sa avem nr de optionale efectuat
nu stiu exact cum e la voi dar e bine de intrebat
- DNCF
- junior

Nu cred ca e posibil sa facem 6 optionale in 6 ani (vorbesc despre cei care sunt acum in anul 3 ... nu stiu care e situatia pentru cei din anii 1-2), pentru ca in anul I nu am putut sa ne alegem un optional, iar in anii urmatori nu ti se ia in consideratie mai mult de o materie.
Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. (Albert Einstein)
- monicutza
- elder

pai din cate am inteles k nici noi nu am avut de unde alege dont worry
dar acuma de ex pedagogia e obligatorie si mcs si stiinte cred ca intra la categ optionale
oricum la noi in anu 4 mai sunt vreo 2 d'astea care le facem ca trebuie si se mai pot face nustiu cum doar 1 pe an ca sigur sunt 2 la noi in anu 4 ca astia nu aveau destule si de aia a bagat cate 2
poate doar 1 pe semestru ...
oricum cel mai bine e de intrebat la secretariat sa va zica exact ca e ceva f recent
dar acuma de ex pedagogia e obligatorie si mcs si stiinte cred ca intra la categ optionale
oricum la noi in anu 4 mai sunt vreo 2 d'astea care le facem ca trebuie si se mai pot face nustiu cum doar 1 pe an ca sigur sunt 2 la noi in anu 4 ca astia nu aveau destule si de aia a bagat cate 2
poate doar 1 pe semestru ...
oricum cel mai bine e de intrebat la secretariat sa va zica exact ca e ceva f recent
- red_ish
as vrea sa stiu si eu cand luam prima vacanta....stie careva structura anului universitar?

How can I stand here with you and not be moved by you?
Would you tell me how could it be any better than this?
Would you tell me how could it be any better than this?
-
Keira
- junior

prima vacanta e de pe 22 decembrie pana pe 4 ianuarie 
- b3
- elite

monicutza wrote:dar acuma de ex pedagogia e obligatorie si mcs si stiinte cred ca intra la categ optionale
MCS e obligatorie in anul 4 sau 5, nu mai stiu, dar e obligatorie.
Pedagogia e obligatorie ??! Asta e culmea. Mai bine ar face-o obligatorie pentru preparatori/asistenti/etc. , eventual cu retestare a cunostintelor din 5 in 5 ani, ca libera practica. Si zic ca e culmea pentru ca ani de zile studentii au vrut sa faca materia dar n-a existat cineva sa o predea :-s
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- Riley
- elder

MCS anul 4. eu am vrut sa fac optionalul de pedagogie si ni s-a zis ca nu se tine ca nu au cadre sa tina (asta undeva in anul 2). Dar sa o faca obligatorie deja......

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- monicutza
- elder

pai noi suntem md si avem cine sa tina cursu da stiam k cei de la mg faceau la noi nu stiu detalii da stiu sigur ca se tinea cursu la noi la facultate
si app de mcs s-a bagat de au asta care a trecut ca am inteles ca trebuie
si la noi e ped obligatorie ca sa fie siguri ca facem toti un optional ca e cam mare dezorganizarea cred
si app de mcs s-a bagat de au asta care a trecut ca am inteles ca trebuie
si la noi e ped obligatorie ca sa fie siguri ca facem toti un optional ca e cam mare dezorganizarea cred
- Virgin.Black
- junior

La biochimie la examen si lucrari, grilele chiar se regasesc in cartea lor de grile? sau fabrica altele?
You know, we're living in a SOCIETY!!!
-
ferret
- newbie

keira din cate stiu eu programul e cam asa:
SEM I
1oct - 20dec =>facultate
22dec - 4 ian => vacanta
5ian - 7 febr => facultate
9febr - 21 febr => sesiune de iarna
23febr - 27febr =>vacanta postsesiune
SEM II
2martie - 18 apr => facultate
20apr - 26apr => vacanta
27apr - 27iun => facultate
29iun - 25iul =>sesiune de vara
27iul - 13sept=> vacanta restante
14sept - 27sept => sesiune de restante
28sept - 30sept => sesiune de marire
sper sa fie ok programul.....noi il avem de la dna dogaru. bafta
SEM I
1oct - 20dec =>facultate
22dec - 4 ian => vacanta
5ian - 7 febr => facultate
9febr - 21 febr => sesiune de iarna
23febr - 27febr =>vacanta postsesiune
SEM II
2martie - 18 apr => facultate
20apr - 26apr => vacanta
27apr - 27iun => facultate
29iun - 25iul =>sesiune de vara
27iul - 13sept=> vacanta restante
14sept - 27sept => sesiune de restante
28sept - 30sept => sesiune de marire
sper sa fie ok programul.....noi il avem de la dna dogaru. bafta

-
ferret
- newbie

scuza-ma keira. acum am vazut ca red_ish a intrebat. my bad 
- lazarosa
- senior

Virgin.Black wrote:La biochimie la examen si lucrari, grilele chiar se regasesc in cartea lor de grile? sau fabrica altele?
la lucrari nu mai tin minte cum era, dar la examen se regasesc toate !
.
- Doddy
- elder

Au vreo importanta lucrarile din timpul anului? Adica cica o sa dam lucrare la biochimie, genetica, in curand, au vreo importanta notele, sau sunt doar asa, ca sa ne puna sa mai invatam?
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- DNCF
- junior

Depinde de mateie. Stiu ca la biochimie la Mohora activitatea din timpul anului a influentat nota finala. La genetica nu-mi aduc aminte sa fi dat vreo lucrare, iar la fizio stiu sigur ca lucrarile reprezinta un procent din nota finala.
Oricum e bine sa citesti cat de cat pentru lucrari pentru ca o sa-ti fie mai usor in sesiune ... mai ales la biochimie, unde materia e multa si grea.
Oricum e bine sa citesti cat de cat pentru lucrari pentru ca o sa-ti fie mai usor in sesiune ... mai ales la biochimie, unde materia e multa si grea.
Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. (Albert Einstein)
-
yoko2toko
- newbie

stie cineva cam pe ce se axeaza dna mohora la lucrarile de la biochimie?:D
- DNCF
- junior

Din cate imi aduc eu aminte, sunt niste intrebari grila si niste subiecte scrise. La SB scrise o sa va dea chestiile chiar importante - di-/polizaharide, GAG - chestii de genul asta. Grilele sunt in principiu din cartea de grile a catedrei si o sa fie poate un pic mai grele ca subiectele, dar per total lucrarea e ok daca ai citit cat de cat.
- Doddy
- elder

Si daca nu se ia 5 sau mai mult la prima lucrare la biochimie e vreo tragedie (in afara de faptul ca "decad in ochii asistentei - vai ce rau imi pare
) ?
Sau mai bine zis - Atanasiu tine cont de notele de la lucrari ?
Sau mai bine zis - Atanasiu tine cont de notele de la lucrari ?
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
- DNCF
- junior

Nu stiu ce face Atanasiu, pentru ca nu am facut cu el biochimia
Daca iei sub 5 la lucrare, e foarte posibil sa nu conteze - cred ca depinde insa de asistent.
- alice18
- senior

intr-adevar depinde de asistent. eu am facut cu Beatrice Dogaru, o femei si o profa deosebita. pe cei care au luat note mici (sub 5) i-a sfatuit sa se mai gandeasca daca sunt pregatiti pentru partial. dar nu a impiedicat pe nimeni sa intre la partial. cei care au avut note mari in lucrari iar la examenul de lp ar fi luat nota mai mica a considerat ca poate nu e tocmai ziua lui buna si a pus o nota finala mai mare. noua ni s-a zis ca se va tine cont de notele de la lp pt nota finala la examenul din vara dar nu a fost asa. lucrarile astea va ajuta doar sa aprofundati materia pana la examen. eu le-am cam ignorat si sincer mi-a parut rau. prinde bine sa inveti ca lumea pt lucrari.
- alice18
- senior

DNCF wrote: per total lucrarea e ok daca ai citit cat de cat.
lucrarea poate, dar asta nu e valabil la examen. pt examen trebuie sa INVATATI. sincer biochimia nu prea o treci sau nu o treci cu o nota buna daca doar "citesti". multi se exprima asa, "cititi", dar putine examene se iau cu termenul asta. poate info, engleza, pedagogie, chestii de genul...
- Cammy88
- junior

La Atanasiu se tine cont de notele de la lucrari in sensul ca trebuie sa le iei ca sa intri in examen/partial...Mai ales pe semestrul 1...acelasi lucru este valabil si pt nota de la examenul practic...Insa nu tine cont de nota daca ai peste 5, eu de exemplu am avut 10 la toate si nu mi-a dat nici un punct in plus la examen...
- DNCF
- junior

alice18 wrote:DNCF wrote: per total lucrarea e ok daca ai citit cat de cat.
lucrarea poate, dar asta nu e valabil la examen. pt examen trebuie sa INVATATI. sincer biochimia nu prea o treci sau nu o treci cu o nota buna daca doar "citesti". multi se exprima asa, "cititi", dar putine examene se iau cu termenul asta. poate info, engleza, pedagogie, chestii de genul...
Intr-adevar, faza cu cititul "ca pe un ziar" nu prea merge la medicina.
Nimeni nu zice ca o pici daca nu treci de 10 ori prin materie pana la lucrare. Ideea e ca trebuie sa inveti cum sa citesti materia ca s-o intelegi si sa-ti ramana in cap macar ideile principale din fiecare curs. Inca o chestie - la biochimie si la anato (si adevarul e ca nici la altele) nu prea merge faza cu ingrasatul porcului pentru ca sunt multe chestii de tinut minte si o sa ajungi sa le incurci intre ele daca te apuci cu o seara inaintea lucrarii. Bafta oricum! Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. (Albert Einstein)
- Virgin.Black
- junior

voiam si eu sa intreb... de fapt cat de mult conteaza notele de la lucrarea de la biofizica? noua asistentul ne tot spune ca mai bine invatam 1-2 cursuri decat subiectele alea ca ne-ar ajuta mai mult si ca numai in cazul in care luam 9 sau 10 ne ajuta cu 0.50 la nota finala.
deci cat de mult ajuta sau conteaza practic nota?
deci cat de mult ajuta sau conteaza practic nota?
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- DNCF
- junior

Intr-adevar, daca ai nota mare la examenul final de la LP si la lucrare o sa-ti rotunjeasca nota de la grile in favoarea ta. Crede-ma, punctul ala in plus chiar o sa-ti foloseasca, pentru ca nu prea se iau note mari (i.e. de la 8 in sus) pe grila.
- alice18
- senior

conteaza. eu am avut in grupa o tipa care a luat 7 (cea mai mare nota de la lucrarile noastre) si a trecut-o cu destul de putine grile bune. la noi a picat si a corectat la sange dar a tinut cont de prezentele de la curs (nu stiu daca mai face) si de nota de la lucrare. eu am facut cu profa aia in varsta da sincer nu mai stiu cum o cheama.
-
pisicutaro
- newbie

- deena01
- senior

alice18 wrote:conteaza. eu am avut in grupa o tipa care a luat 7 (cea mai mare nota de la lucrarile noastre) si a trecut-o cu destul de putine grile bune. la noi a picat si a corectat la sange dar a tinut cont de prezentele de la curs (nu stiu daca mai face) si de nota de la lucrare. eu am facut cu profa aia in varsta da sincer nu mai stiu cum o cheama.
Sonia Herman o chema.
If you always do what you've always done you'll always get what you always got.
- vyorella89
- newbie

are cineva cursurile de genetik?..ma gandesc mai mult la cineva de anul 2 care e dispus sa faca o fapta buna:)
Cand femeia spune "Nu", insemana "Poate", cand spune "Poate", inseamna "Da". Si daca spune "Da" ? Inseamna ca nu-i femeie!