Topic de incurajari

schimbarea schimbarii...
metalu
senior
senior

Re: Topic de incurajari

Postby metalu » Sun Oct 12, 2008 11:30 pm

trageti tare .. ingrasati porcu cat mai puteti homework.gif

se poate lua :allright:

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Sun Oct 12, 2008 11:32 pm

andy gavrilescu wrote:oricum, multe din grilele de pe rezitest sunt varza, facute cum a inteles fiecare grilist materia.

Corect dar in lipsa de altceva mai bun ....
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.

I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

alexa_doc
junior
junior

Postby alexa_doc » Mon Oct 13, 2008 4:42 pm

Astazi am ras pentru prima oara pe seama invatatului pt rezi... pentru ca i-am zis tatalui meu sa plateasca..fracturile :D (si nu facturile...) Oare e semn rau? :lol:

crazy_doc
senior
senior

Postby crazy_doc » Mon Oct 13, 2008 4:46 pm

alexa_doc wrote:Astazi am ras pentru prima oara pe seama invatatului pt rezi... pentru ca i-am zis tatalui meu sa plateasca..fracturile :D (si nu facturile...) Oare e semn rau? :lol:

e clar.....tu realizezi k nu mai ai nici o sansa?

catre toti ceilalti : puneti mana si invatati pana confundati facturile cu fracturile, nutritia cu militia,diareea cu coreea, astm cu basm......
A young doctor has to do what a young doctor has to do.

antalgic
elder
elder

Postby antalgic » Sat Oct 18, 2008 12:34 am

andy gavrilescu wrote:oricum, multe din grilele de pe rezitest sunt varza, facute cum a inteles fiecare grilist materia....

Cand fac grile, ma amuz. Voi nu?

Incurajare... ma bucur de fiecare zi sau ore pe zi in care ma poticnesc, iau pauza si ma uit la o comedie idioata. Intelegeti?
Sa dormiti bine in ultimele zile. Spor si bafta!
tzara de la pagina 5, here we are!

crazy_doc
senior
senior

Postby crazy_doc » Tue Oct 21, 2008 6:29 pm

alexa_doc wrote:Astazi am ras pentru prima oara pe seama invatatului pt rezi... pentru ca i-am zis tatalui meu sa plateasca..fracturile :D (si nu facturile...) Oare e semn rau? :lol:

Se pare k e contagios :((..azi vb cu ai mei si in loc de inspectie am zis infectie:((((((
A young doctor has to do what a young doctor has to do.

zana_ale
senior
senior

Postby zana_ale » Sun Nov 02, 2008 5:26 pm

buna!
acum am facut o pauza siam citit ce scrie in acest topic. am ras cu lacrimi... sarumana! :lol:
mamica unei zane!

dr.mirabela
junior
junior

Postby dr.mirabela » Sun Nov 02, 2008 9:37 pm

eu maine iau pauza,fac ce-mi place,ma uit la filme...si de marti incepe recapitularea finala si ma bazez sa retin cat mai multe amanunte in aceste ultime zile.
vreau sa scap cred ca si voi vreti acelasi lucru.
eu cred ca daca ai invatat cat de cat se ia rezi,doar daca nu esti prea prost(avem si din astia in an)
bafta si spor la invatat in continuare!
If you are first you are first. If you are second you are nothing.

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Sun Nov 02, 2008 9:40 pm

Pai uite eu fac o profetie.Cine va scoate 65% va avea macar MF sau post de ales.

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

zana_ale
senior
senior

Postby zana_ale » Sun Nov 02, 2008 9:58 pm

AvLee wrote:Pai uite eu fac o profetie.Cine va scoate 65% va avea macar MF sau post de ales.

da doamne!!!!!!!!!!!!!!!
mamica unei zane!

helios
senior
senior

Postby helios » Sun Nov 02, 2008 10:07 pm

Uitasem sincer de topicul de incurajari, ma bucur ca a fost reinviat. Haideti ca sa poate, daca acoperi minim 75-80 la suta din materie si faci si grile,nu ai cum sa pici. Si cel putin in ultima saptamana sa treci fulger prin 30-35 de subiecte. Macar sa te uiti,si tot e ceva. Daca se da ca anul trecut,eu zic ca o sa fie bine. Iar legat de profetia cu MF, sunt de acord cu AvLee :D
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

zana_ale
senior
senior

Postby zana_ale » Sun Nov 02, 2008 10:19 pm

anul trecut ex a fost usor. eu nu am citit niciodata materia pt rezi,m-am dus de curiozitate (acum ma oftic de mor ca nu am citit sau facut grilele macar odata,mai ales ca unele intrebari au fost de pr rezitest) si am facut 560 de puncte. anul acesta am citit materia aproape toata odata si acum fac grilele a doua oara,dar imi a teama c NU SCOT NICI 500....
mamica unei zane!

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Sun Nov 02, 2008 10:34 pm

Pai hai sa gandim asa.2000 sunt absolventi din alti ani.Cine a luat anul trecut sa zicem MF si akum incearca din nou si nu prinde decat tot MF ce face? Iar la rezidentiatul pe post din vara parca au ramas posturi neocupate nu?.Si sunt multi care vor ceva anume mai bine stau acasa sa invete decat sa ia un post(eventual un MF).Deci cine va fi cu 65% va avea optiuni(proaste dar tot optiuni).

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Sun Nov 02, 2008 10:36 pm

Eu prefer MF...Si apoi ma las de medicina........ :hate: :hate: :hate:
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Sun Nov 02, 2008 10:41 pm

dr_dr wrote:Eu prefer MF...Si apoi ma las de medicina........ :hate: :hate: :hate:

Toata lumea prefera MF si fuge de posturi.Tocmai de acea zic ca vor ramane posturi pentru toata lumea.

Eu mi-am reevaluat optiunile.In cazul cel mai rau iau orice post al carui rezidentiat pot sa-l fac in Craiova. Un an de stat pe bara e extrem de daunator, trust me :peace:

zana_ale
senior
senior

Postby zana_ale » Sun Nov 02, 2008 10:44 pm

AvLee wrote:
dr_dr wrote:Eu prefer MF...Si apoi ma las de medicina........ :hate: :hate: :hate:

Toata lumea prefera MF si fuge de posturi.Tocmai de acea zic ca vor ramane posturi pentru toata lumea.

Eu mi-am reevaluat optiunile.In cazul cel mai rau iau orice post al carui rezidentiat pot sa-l fac in Craiova. Un an de stat pe bara e extrem de daunator, trust me :peace:

daca alegi anul acesta un post,poti sa renunti la anul si sa dai din nou rezi?
mamica unei zane!

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Sun Nov 02, 2008 10:45 pm

zana_ale wrote:
AvLee wrote:

daca alegi anul acesta un post,poti sa renunti la anul si sa dai din nou rezi?

Da dar cu anumite consecinte, de genul returnatului banilor incasati.

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Sun Nov 02, 2008 11:01 pm

De curiozitate, a reusit careva dintre voi sa scoata pe rezitests punctajul maxim cu toate temele fara sa triseze. Sau care a fost cel mai mare punctaj obtinut.

zana_ale
senior
senior

Postby zana_ale » Mon Nov 03, 2008 12:03 am

780
mamica unei zane!

wally
junior
junior

Postby wally » Mon Nov 03, 2008 9:09 am

zana_ale wrote:anul trecut ex a fost usor. eu nu am citit niciodata materia pt rezi,m-am dus de curiozitate (acum ma oftic de mor ca nu am citit sau facut grilele macar odata,mai ales ca unele intrebari au fost de pr rezitest) si am facut 560 de puncte. anul acesta am citit materia aproape toata odata si acum fac grilele a doua oara,dar imi a teama c NU SCOT NICI 500....

asa a fost si la mine si am scos 598, si acu am zile cand scot la grile si 416 de toata jena, parca e mai bine cu mintea odihnita decat toata materia+ stress :rightblinky: :evil:
Cel mai mult am scos 823

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Mon Nov 03, 2008 9:13 am

Eu scot ...multumitor de mult, cu 4 teme neinvatate. Insa nush daca are vreo relevanta pt ca nu mai sunt grile la prima vedere, desi de foarte multe nu-mi aminteam sa le mai fi vazut.Sunt destul de increzator si inspaimantator de putin stresat. Vreau doar sa se termine. Maine incep ultima recapitulare si dupa exam va invit la un foc de tabara din cursuri. :wink:
Succes tuturor! (de pe forum) :D

zana_ale
senior
senior

Postby zana_ale » Mon Nov 03, 2008 11:13 am

didiland11 wrote:Eu scot ...multumitor de mult, cu 4 teme neinvatate. Insa nush daca are vreo relevanta pt ca nu mai sunt grile la prima vedere, desi de foarte multe nu-mi aminteam sa le mai fi vazut.Sunt destul de increzator si inspaimantator de putin stresat. Vreau doar sa se termine. Maine incep ultima recapitulare si dupa exam va invit la un foc de tabara din cursuri. :wink:
Succes tuturor! (de pe forum) :D

vin si eu,desi le-am promis zanei ca si jucarii.... :lol:
mamica unei zane!

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Mon Nov 03, 2008 6:15 pm

Nu vrei sa facem un foc mai mare ca aduc si eu cursurile mele,ORICUM BAFTA TUTUROR SI CATE 900 de pcte la fiecare.

corymp
junior
junior

Postby corymp » Mon Nov 03, 2008 6:24 pm

io nu mai pot de stres. Ma ia cu tremurat cand ma gandesc. mi-e frica sa fac test din toate temele ca daca vad ca nu stiu o iau razna de tot. :roll: Mi se pare imposibil de trecut examenul asta, cateodata ma gandesc cata minte tre' sa ai ca sa faci peste 700 de puncte. Iti trebuie un creier cat o casa cu 2 etaje sa memorezi atata informatie pe care sa ti-o si aduci aminte in ziua examenului.
Hai, incurajati-ma :cry: :? ca am nevoie, pliiizzz :cry: :cry: :cry:
cei care au trecut prin asta sa ne dea un sfat, o idee, e chiar asa de greu? iti aduci aminte ce ai invatat cand ai grilele in fatza? :cry:

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Mon Nov 03, 2008 6:30 pm

corymp wrote:io nu mai pot de stres. Ma ia cu tremurat cand ma gandesc. mi-e frica sa fac test din toate temele ca daca vad ca nu stiu o iau razna de tot. :roll: Mi se pare imposibil de trecut examenul asta, cateodata ma gandesc cata minte tre' sa ai ca sa faci peste 700 de puncte. Iti trebuie un creier cat o casa cu 2 etaje sa memorezi atata informatie pe care sa ti-o si aduci aminte in ziua examenului.
Hai, incurajati-ma :cry: :? ca am nevoie, pliiizzz :cry: :cry: :cry:
cei care au trecut prin asta sa ne dea un sfat, o idee, e chiar asa de greu? iti aduci aminte ce ai invatat cand ai grilele in fatza? :cry:

Cineva zicea ca repetatul final e de baza..........eu l-am inceput azi...
Se face lumina e drept....dar tot nu cred ca imi voi aduce aminte toate liniutele...
Sunt multe si asemanatoare...dar daca ne uitam pe grila de anul trecut constatm ca dracu nu e chiar asa de negru....
Hai treci la repetat....nu te stresa pe ulima suta... :morning: :morning: :morning: si mai reciteste ceva...orice ...

corymp
junior
junior

Postby corymp » Mon Nov 03, 2008 6:51 pm

dr_dr wrote:Cineva zicea ca repetatul final e de baza..........eu l-am inceput azi...
Se face lumina e drept....dar tot nu cred ca imi voi aduce aminte toate liniutele...
Sunt multe si asemanatoare...dar daca ne uitam pe grila de anul trecut constatm ca dracu nu e chiar asa de negru....
Hai treci la repetat....nu te stresa pe ulima suta... :morning: :morning: :morning: si mai reciteste ceva...orice ...

si totusi...care e secretul celor care intra in primii 200 sa zicem. Ce au ei si ceilalti nu au? ce ce ce???? :lol: ( <-----ras isteric de stres)

helios
senior
senior

Postby helios » Mon Nov 03, 2008 6:58 pm

corymp wrote:
dr_dr wrote:Cineva zicea ca repetatul final e de baza..........eu l-am inceput azi...

si totusi...care e secretul celor care intra in primii 200 sa zicem. Ce au ei si ceilalti nu au? ce ce ce???? :lol: ( <-----ras isteric de stres)

In primul rand e vorba de multa ambitie. E greu sa te tii de un program constant de invatat, si nu uita ca multi au inceput sa invete in urma cu un an, altii doar in urma cu cateva luni. E totusi o diferenta, indiferent cat de destept esti, materia trebuie repetata de multe ori, grilele macar de 2 ori facute per-total.
Doi la mana, tine foarte mult de memorie. Oricat de mult ne-am chinui trebuie sa intelegem ca suntem diferiti si unii pur si simplu sunt mai inteligenti ca ceilalti. Sigur ca memoria se poate antrena, e ca un muschi...daca nu faci sport se atrofiaza, daca mergi constant la sala, e tonic. :D Insa daca nu ai si ceva in bagajul genetic, degeaba. Sunt unii care citesc de maxim 2-3 ori un subiect si ti-l reproduc la perfectie si peste cateva saptamani, si altii care uita dupa cateva zile. Cel mai important este sa ne cunoastem limitele si sa acceptam adevarul...unii pur si simplu sunt poate mai constiinciosi, mai destepti, mai organizati si in unele cazuri, putin schizofrenici.
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Mon Nov 03, 2008 7:19 pm

Auuuuuu
Helios ai atins cuvantul magic ala cu s...
In rest mare dreptate...La grile nu stiu ce sa zic...dupa ce le-am facut odata le-am cam retinut...ma enerveaza sa le mai fac si a 2-a oara, asa ca rar mai fac...
Sincer mie acum mi se pare mai important sa repet chestiile importante....

Voi mai aveti rabdare sa stati pe scaun......... :help: :help: :help:
Eu zic sa cerem o amanare pana in 7..... :D :lol: :lol: :lol: :lol:

razi
senior
senior

Postby razi » Mon Nov 03, 2008 7:33 pm

corymp wrote:

Cred ca memoria mai buna,ca de invatat invata multa lume...important este ce retii.Eu va pot spune ca anul trecut am facut teste de pe un site-http://www.rezidentiat.etim.ro/gentest.php.Sunt grile din vremea cand nu era totul la prima vedere,deci cred ca sunt mai usoare decat cele de pe rezitests.Faceam mereu vreo 650 de puncte ca nu mai voiam sa merg la examen,si la rezi am luat cu 100 de puncte mai mult.In principiu am insistat mai mult pe repetat decat pe teste si m-a ajutat mult cititul din ultimele 3 zile(asta chiar daca simti ca nu mai poti).Succes tuturor si sa auzim de bine!

razi
senior
senior

Postby razi » Mon Nov 03, 2008 7:38 pm

Oricum site-ul respectiv este depasit acum ca nu are subiecte de chiru,dar eu ma verificam bine cu el ca oricum intrebarile de anul trecut din chirurgie au fost foarte usoare.

zana_ale
senior
senior

Postby zana_ale » Mon Nov 03, 2008 9:03 pm

simt ca o iau razna!!!!!!! incerc sa fiu tare,dar nu reusesc...
nu ma incadrez in program,ma dor ochii si spatele, mai am o groaza de grile de facut, de repetat nici nu m-am apucat,am stat un an acasa,daca mai stau unul o iau razana, si colac pt pupaza zana a facut a doua zi la rand febra 40.......... :( :( :(
mamica unei zane!

sokie
junior
junior

Postby sokie » Mon Nov 03, 2008 9:06 pm

zana_ale wrote:simt ca o iau razna!!!!!!! incerc sa fiu tare,dar nu reusesc...
nu ma incadrez in program,ma dor ochii si spatele, mai am o groaza de grile de facut, de repetat nici nu m-am apucat,am stat un an acasa,daca mai stau unul o iau razana, si colac pt pupaza zana a facut a doua zi la rand febra 40.......... :( :( :(

:( ..nurofenu', nurofenu'..
If you're going through hell, keep going!!

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Mon Nov 03, 2008 9:09 pm

corymp wrote:
dr_dr wrote:

Secret? nu cred. ...tre sa stii ce vrei, pentru ce lupti. Daca pleci cu gandul ca ai vrea oftalmo dar e buna si psihiatria,mf...cam greu sa fii in primii 200. Apoi ambitie si multa, multa rabdare. Si ei sunt cei care depasesc mediocritatea.Nici macar nu tre sa fii vreun geniu. Si in timpul examenului: tuturor ne vor tremura genunchii in dimineata respectiva insa cei 200 se vor calma dupa ce fac primele 10 grile si observa ca e mai usor decat se asteptau.Pentru restul...golul din stomac va continua pe parcursul celor 4 ore. Si faza cu adrenalina,la care se mai face trimitere pe aici pe forum, care te va ajuta sa-ti aduci aminte mai multe amanunte...e cu dus si intors...zic ca depinde de doza, pentru ca prea multa te va face sa te indoiesti si de ceea ce erai sigur. De asta unii care pleaca de acasa cu 850+ pe rezitests pot scoate mai putin in examen, ei vor cauta chichita acelor grile care li se vor parea prea usoare. Hai ca deja v-am plictisit. Spor la treaba!

corymp
junior
junior

Postby corymp » Mon Nov 03, 2008 10:47 pm

da, cred ca trebuie sa accept ca am limite (e f greu sa ajungi sa iti dai seama de asta :cry: ). Desi am invatat ca tembela de un an de zile, ma doare spatele de mor, daca imi scot ochii din foi ma ia cu ameteli; Desi inteleg tot ce citesc si mi se pare firesc si logic ce e scris acolo, desi stiu ca sunt multi care stiu mult mai putin decat mine nu pot sa nu ma gandesc si sa fiu frustrata ca nu pot sa fiu si eu printre elite, printre cei din top, care au acea memorie de elefant, care, cum ati spus si voi, citesc de 2 ori si stiu sa iti reproduca si peste cateva saptamani.
Ce ma tine pe picioare e memo plus, care e mai mult placebo..dar in fine, e singurul lucru de care ma mai agat tongue3.gif

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Mon Nov 03, 2008 10:59 pm

corymp wrote:da, cred ca trebuie sa accept ca am limite (e f greu sa ajungi sa iti dai seama de asta :cry: ). Desi am invatat ca tembela de un an de zile, ma doare spatele de mor, daca imi scot ochii din foi ma ia cu ameteli; Desi inteleg tot ce citesc si mi se pare firesc si logic ce e scris acolo, desi stiu ca sunt multi care stiu mult mai putin decat mine nu pot sa nu ma gandesc si sa fiu frustrata ca nu pot sa fiu si eu printre elite, printre cei din top, care au acea memorie de elefant, care, cum ati spus si voi, citesc de 2 ori si stiu sa iti reproduca si peste cateva saptamani.
Ce ma tine pe picioare e memo plus, care e mai mult placebo..dar in fine, e singurul lucru de care ma mai agat tongue3.gif

try breathing exercises...kicks the stress and boosts oxygen supply to the brain....

andrita
elder
elder

Postby andrita » Mon Nov 03, 2008 11:00 pm

corymp wrote:

au memorie de scurta durata mai buna.au noroc.au inspiratie.au logica medicala(pe ici pe colo in intreb de la rezi,dar sunt).au rabdare.au stapanire de sine.au mai multa ambitie decat altzii.sunt perseverentzi.
si...au mai multe ..erau mai multe liniutze.ultimele 2 nu le mai stiu. :oops:
este imposibil sa stii f bine atatea pagini,atatea boli,atatea ...de toate.
la un moment dat (dupa 2-3 treceri prin materie) se leaga info intre ele si e mai ushor de retinut/invatat.daca nu gandesti un pic nu ai cum sa "retii" niste manifestari sau niste teste de diagn.
intrebarea "de ce?" trebuie pusa inca din anul 5 si incet incet sa ti se alunge toata negura din creierash. la inceputul anului 6 trebuie sa ai toata materia intzeleasa si ingurgitata cam 60-70 % si in anul 6 sa slefuiesti sau sa adaugi amanunte .
chestiile care sunt ilogice..le iei ca atare sau ...nu le memorezi.depinde de persoana.
in grilele de la rezi sunt intrebari si de baza dar si intr care fac diferentzierea gen cifre,chestii de finetze,exceptii....
intr un cuvant.....bafta!
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

antalgic
elder
elder

Postby antalgic » Mon Nov 03, 2008 11:03 pm

cory, hai ca mai e putin.
eu am trecut pe pauze cat mai lungi si dese. nu am facut tot anul cumparaturi si plimbari cat am facut sapt asta. ma duc pt o aluna 1 km pe jos :D
tzara de la pagina 5, here we are!

corymp
junior
junior

Postby corymp » Tue Nov 04, 2008 12:40 am

antalgic wrote:cory, hai ca mai e putin.
eu am trecut pe pauze cat mai lungi si dese. nu am facut tot anul cumparaturi si plimbari cat am facut sapt asta. ma duc pt o aluna 1 km pe jos :D

:lol: :lol: :lol:
hai ca m-am amuzat :lol: :lol: :lol:

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Tue Nov 04, 2008 1:09 am

Inteligenta si memoria sunt lucruri diferite.Ca diferenta intre procesor si harddisk.Examenul asta e unul de memorie.Poti sa ai si un IQ de 200 si sa inveti 14h pe zi si tot pici examenul.

Plus tine si de afinitatea fiecaruia pentru diferite subiecte.Eu de exemplu m-am mai linistit cand am vazut abia ieri grilele de anul trecut(m-am abtinut pana akum ca sa nu pornesc cu pareri preconcepute), multe din intrebarile acelea pot fi rezolvate logic.

hauziran
newbie
newbie

Postby hauziran » Tue Nov 04, 2008 2:27 am

corymp wrote:da, cred ca trebuie sa accept ca am limite (e f greu sa ajungi sa iti dai seama de asta :cry: ). Desi am invatat ca tembela de un an de zile, ma doare spatele de mor, daca imi scot ochii din foi ma ia cu ameteli; Desi inteleg tot ce citesc si mi se pare firesc si logic ce e scris acolo, desi stiu ca sunt multi care stiu mult mai putin decat mine nu pot sa nu ma gandesc si sa fiu frustrata ca nu pot sa fiu si eu printre elite, printre cei din top, care au acea memorie de elefant, care, cum ati spus si voi, citesc de 2 ori si stiu sa iti reproduca si peste cateva saptamani.

:)
bafta

Return to “Rezidentiat 2008”