Seagate nu mi-a placut nici o data la performante ...
Pai sa zicem IBM (chiar si Desktar) - am cateva care merg pe servere in foc continuu de catziva ani .... sin in configuratzii raid, si stand alone ... nu prea am incredere cele facute in ultima perioada cand se numeau inca IBM ... brandu' ishi cam luase gheara de pe fabrici si ieseau in rateuri ... Acu cele noi (facute sub numele Hitachi) au inceput sa mai spele din obrazul ultimelor serii
Al meu personal e un IBM Telesto ... am avut niste baduri logice date de niste pene de curent mai sanatoase ... l-am dus in garantie (3 ani) si mi-am luat-o din cauza unui misstype la seria din certificat

Maxtoru', dupa ce au preluat Quantum au facut doua mishcari inteligente:
1. au renuntat la propria serie (destul de slabuta) si au trecut pe tehnologia nou achizitionata
2. Au renuntat de asemenea la seria super-slaba a quant-umului (daca mai tzineti minte LCT-urile - mie mi-au mancat ceva sufletel).
Acum, hardurile de la Maxtor cred ca sunt, dupa WDurile high-end (scumpe ale draqu') ... sunt No.1 la performanta ... Cele cu 8 MB se mishca super, cele cu 2 MB se mishca mai bine ca seagate-uri si WDuri ... Hitachi nu am apucat sa scormon ... dar stiu ca sunt OK (dar mai trebuie asteptat, sa treaca macar un an de la inceputul seriei lor IBM).
Cat despre transfer sustinut - transfer intre 2 IBM Telesto in stand-alone (45 si 30) am avut constant 38 - 39 MB/sec. ... In teste, dadeau o medie de 39 la citire, cu 35-36 la scriere ... Seagate-urile de pe vremea aia nu treceau de 29 la scriere ... cu 32 - 34 la scriere ...