NU VREM AMANAREA REZIDENTIATULUI

schimbarea schimbarii...
Chingachgook
addicted
addicted

Re: NU VREM AMANAREA REZIDENTIATULUI

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 4:54 pm

nu ma nu mi se schimba.
deci trebuie timp ca sa faceti proteste si pt asta sa se amane rezi?
chiar nu vad unde e motivul.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 4:56 pm

kooksee wrote:in mod sigur din cauza elucubratiilor unor personaje ca avlee, ciaki, dr dr, moga, etc persoane cu bun simt se abtin sa scrie pe forum. si brusc enumeratii de mai sus se trezesc purtatori de mesaj, ca doar vezi doamne nu ii contrazice nimeni.

elucubratii? daca nu ai fi foarte prost ai fi chiar destept, as putea spune...
practic pe creaturi ca tine imi face placere sa le jignesc din pasiune, aproape ca e un hobby pt mine asta...
faptul ca unii din noi avem pareri si le supunem discutiei, iti da tie motiv sa iei notite, nu sa critici, eventual in timp ce iei notite poti sa faci si gargara cu moloz ca sa nu uiti gustul materialului din care esti facut...(m'am abtinut sa scriu fecale, ca nu e deontologic)
e bine ca si tu sa fii cu bun simt si sa te abtii din a tasta, nu de alta, dar un frustrat de mefist dintr-un oras care nici nu exista pe harta tarii, CA TINE, poate mai are de prasit dupa ce termina orele de la C.A.P si nu as vrea sa-l stanjenesc tocmai eu din procesul sau de cultivare...a pamantului
cu mult respect, unu' mai destept ca tine :devil:
Last edited by ceacky2 on Fri Oct 17, 2008 4:58 pm, edited 2 times in total.
APA TRECE, BIVOLII RAMAN!

luly_boy
senior
senior

Postby luly_boy » Fri Oct 17, 2008 4:56 pm

Daca sunt atat de bine pregatiti cei care tipa atata "nu vrem amanare, doar suplimentarea locurilor, cereti suplimentarea locurilor!" ...de ce mai vor locuri in plus?! Ca doar vor iesi printre primii 100, nu?

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 4:59 pm

kooksee wrote:nu ma nu mi se schimba.
deci trebuie timp ca sa faceti proteste si pt asta sa se amane rezi?
chiar nu vad unde e motivul.

Pai dupa cum vezi, se merge din negociere in negociere... Cui crezi tu ca i-ar arde de intalniri cu Nicolaescu si de proteste daca examenul ar fi pe 9 noiembrie ?
Da, poate ca aia care au luat initiativa nu au castigat nici un concurs de miss (mister) si nici unul de popularitate, dar se duc la minister si incearca sa schimbe ceva, in schimb ce noi stam acasa si recitim materia... Pentru asta eu le multumesc!
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 4:59 pm

asa asa.
ne intalnim la anu la simpozioane de mefe si dicutam atunci ca intre colegi.
sau decat sa iei mefe mai bine stai un an acasa?
:D
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 5:02 pm

kooksee wrote:asa asa.
ne intalnim la anu la simpozioane de mefe si dicutam atunci ca intre colegi.
sau decat sa iei mefe mai bine stai un an acasa?

=)) ce fac eu nu te fu.te pe tine grija...dar daca chiar esti curios sa aflii, pot sa'ti zic asa...nu atarn eu dupa mizeria asta de rezidentiat, vad eu daca prind ce vreau daca nu...am ce face...nu te mai zbuciuma tu de grija mea

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:02 pm

ceacky1 wrote:
kooksee wrote:in mod sigur din cauza elucubratiilor unor personaje ca avlee, ciaki, dr dr, moga, etc persoane cu bun simt se abtin sa scrie pe forum. si brusc enumeratii de mai sus se trezesc purtatori de mesaj, ca doar vezi doamne nu ii contrazice nimeni.

practic pe creaturi ca tine imi face placere sa le jignesc din pasiune, aproape ca e un hobby pt mine asta...
faptul ca unii din noi avem pareri si le supunem discutiei, iti da tie motiv sa iei notite, nu sa critici, eventual in timp ce iei notite poti sa faci si gargara cu moloz ca sa nu uiti gustul materialului din care esti facut...(m'am abtinut sa scriu fecale, ca nu e deontologic)
e bine ca si tu sa fii cu bun simt si sa te abtii din a tasta, nu de alta, dar un frustrat de mefist dintr-un oras care nici nu exista pe harta tarii, CA TINE, poate mai are de prasit dupa ce termina orele de la C.A.P si nu as vrea sa-l stanjenesc tocmai eu din procesul sau de cultivare...a pamantului

posturi ca asta chiar nu se justifica...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 5:04 pm

lasa de ce nu?
sub stres se vede adevarata personalitate

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:07 pm

ceacky1 wrote:

Daca ai fi (mai destept adica), ai gasi contraargumente, nu injurii...
Last edited by jeromeKjerome on Fri Oct 17, 2008 5:10 pm, edited 1 time in total.

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 17, 2008 5:08 pm

kooksee wrote:lasa de ce nu?
sub stres se vede adevarata personalitate

insemna ca la tine e O
ca nu ai avut nici un stres
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 5:09 pm

jeromeKjerome wrote:
Daca ai fi (mai destept adica), ai gasi contraargumente nu injurii...

poate mai dai browse pe forum sa vezi ARGUMENTE LA POSTARILE mele de aici, dar cand vin toti c.a.p-istii sa spuna ca aberam pe aici si elucubram, parca NU VAD NICI ASTA CA PE UN ARGUMENT...

icerose
senior
senior

Postby icerose » Fri Oct 17, 2008 5:11 pm

Anexa nr.1

"Revendicările absolvenţilor:

1. Consultarea Universităţilor şi a Facultăţilor de Medicină din ţară, asupra numărului real de locuri pentru pregătirea în rezidenţiat.
Acest lucru îl susţinem în baza declaraţiilor preşedintelui Colegiului Medicilor din România, d-l Prof. Dr. V. Astărăstoaie, care a declarat public faptul că nu s-a luat în considerare solicitările de locuri disponibile ale Centrelor de pregătire în Rezidenţiat din ţară.

2. Menținerea numărului și structurii locurilor pentru Concursul de Rezidențiat într-o componență similară cu cea din Sesiunea 19 noiembrie 2007, deoarece dorim aceleasi şanse ca şi promoțiile anterioare.
Ca urmare cerem suplimentarea numărului de locuri pentru rezidențiatul pe loc cu cel puțin 1000 de locuri.
Pentru susținerea acestor afirmații dorim să vă prezentăm următoarele cifre:
-pentru Concursul de Rezidențiat sesiunea 9 noiembrie 2008 au fost alocate 2048 de locuri + posturi, iar pentru sesiunile iunie 2008 și noiembrie 2007 au fost scoase la concurs un total de 3018 locuri + posturi (2327 locuri în noiembrie 2007 și 691 posturi în iunie 2008). Nu am luat în calcul locurile scoase la concurs pentru Concursul de Rezidențiat cu timp partial deoarece acesta se referă la absolvenții de pana la promoția 2005 inclusiv.

Din aceste date reiese că apoximatix 2000 dintre candidații înscriși la concurs pentru sesiunea din noiembrie 2007 nu au ocupat un post sau un loc de rezident pana în acest moment, iar dacă adunăm la această sumă şi numărul total de absolvenţi ai promoției 2008, adică aproximativ 2600, ajungem la o estimare de cel puţin 4500 de candidaţi pentru această sesiune. Cu toate aceste cifre ne vedem în situaţia de a contrazice Ministerul Sănătății Publice cu privire la afirmația că în acest an la sesiunea de rezidențiat din noiembrie va fi o concurență mult mai mică ( conform răspunsului către preşedintele FASMR, nr. VIIId.EN/10491 10 oct.2008, semnat de Directorul General Ec. Marcela Iordache).
În plus, la dezbaterile cu privire la introducerea Rezidențiatului pe post, reprezentanţii studenţilor au fost asiguraţi de către Ministerul Sănătăţii Publice că această formă de rezidenţiat nu va afecta numărul de locuri scoase la concurs pentru Redințiatul pe loc. Pe de altă parte dorim să contrazicem și motivația din răspunsul reprezentantului M.S.P., Ec. Marcela Iordache cu privire la numărul scăzut de locuri scoase la concurs în acest an la sesiunea din noiembrie, care declară că nu sunt suficiente cadre didactice care să pregătească un număr mai mare de rezidenți.
S-a mai afirmat că „ în centrul universitar Iaşi capacitatea de pregătire este depăşita pentru specialităţile: anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, chirurgie dento-alveolara, dermatovenerologie, farmacie clinica, medicină de laborator, medicină muncii, neurologie, oftalmologie, ortopedie şi traumatologie, pneumologie, psihiatrie, radiologie-imagistică medicală, reumatologie, sănătate publică şi management”, dar la suplimentarea locurilor de către M.S.P. au suplimentate locurile la următoarele specializări:
- Cardiologie- 2 locuri;
- Dermatovenerologie- 3 locuri;
- Oftalmologie- 2 locuri;
- Ortopedie ÅŸi traumatologie- 2 locuri;
-Reumatologie- 2 locuri;
-Sănătate publică şi Management- 1 loc;
Suplimentarea ulterioară a locurilor în aceste specialităţi, despre care s-a afirmat anterior urmatoarele: „ Capacitatea de pregătire este depăşită pentru Centrul Universitar Iaşi”, dovedeşte că este posibilă suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat şi că numărul și competența cadrelor didactice este suficient de mare pentru a pregăti un numar mai mare de rezidenti.
Pe lângă aceste lucruri se mai ştie că anul trecut au plecat să muncească în străinătate peste 1000 de medici , iar în acest an au fost deja înregistrate un număr similar de cereri din partea medicilor din ţară în vederea eliberării actelor pentru a putea profesa în străinătate, iar la noi în ţară numărul medicilor la mia de locuitori este la mai puţin de jumătate faţă de ţările dezvoltate ale Uniunii Europene. Iar nu în ultimul rând Președintele Colegiului Medicilor din România, Prof. Dr. V. Astărăstoaie, a recunoscut lipsa acută de medici din sistemul sanitar român dând exemplul anesteziștilor a căror necesar este acoperit doar în proporție de 27%. Ținând cont de toate aceste argumente solicităm Ministerului Sănătății Publice suplimentarea cu cel puţin 1000 a numărului de locuri scoase la concurs pentru examenul de rezidențiat din 9 noiembrie 2008.

3. În cazul în care suplimentarea nu este posibilă, dorim ca numărul de posturi să fie încadrate ca şi locuri, cu posibilitatea concurenţilor de a încheia facultativ un contract cu un anumit spital pentru asigurarea unui loc de muncă sigur fără să fie condiţionaţi în acest sens.

4. Solicităm suplimentarea sau redistribuirea locurilor:
- în Centrul Medical Cluj la următoarele specialităţi: psihiatrie, alergologie, hematologie, gastroenterologie, sănătate publică şi management, menţionăm că sunt 0 locuri;
- în Centrul Medical Iaşi, la anestezie-terapie intensivă, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, , radiologie-imagistică medicală, pneumologie, menţionăm că sunt 0 locuri.

5. Suplimentarea numărului locurilor în specialitatea medicină de familie pentru concurenţii care promovează examenul de rezidenţiat şi nu se încadrează în numărul locurilor şi posturilor disponibile.

6. Reprogramarea examenului de rezidenţiat după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008. Propunem datele de 7 sau 14 decembrie 2008.
Motivăm această cerinţă prin:
- oferirea timpului necesar pentru a consulta universităţile asupra numărului real de rezidenţi care pot fi pregătiţi şi a Colegiului Medicilor din România cu privire la numărul estimativ de medici necesar în România în următorii 5 ani, aşa cum se procedează în alte ţări din Uniunea Europeană.
- faptul că în acest an intervalul de timp alocat pregătirii pentru examenul de rezidenţiat a fost mai scurt decât în ultimii ani,
- acest examen are o importanţă majoră în hotărârea viitorului nostru ca medici, iar comunicarea cu doar 35 de zile înaintea examenului de Rezidenţiat a numărului foarte redus de locuri şi posturi ne-a influenţat negativ procesul de învăţare.
Anexa nr. 2

Cerinţele studenţilor pentru examenul de rezidenţiat:

1. Publicarea în timp util a bibliografiei, precum şi a numărului de locuri scoase la concurs pentru fiecare specialitate din fiecare centru universitar în parte.
Solicităm publicarea acestor informaţii cu minimum 8 luni înainte de data stabilită a examenului.
Considerăm acest termen ca fiind unul absolut necesar pentru acomodarea cu sursele bibliografice recomandate, precum şi pentru o orientare în cunoştinţă de cauză a absolvenţilor către o anumită specialitate şi un anumit centru universitar.

2. Menţinerea pentru examenul de rezidenţiat 2009 a aceleiaşi bibliografii ca şi pentru examenul de rezidenţiat 2008 (aşa cum s-a stabilit în data de 30 mai a.c., la întâlnirea de la Bucureşti la care au participat Rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţară, reprezentanţi ai Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, precum şi un reprezentant a studenţilor medicinişti, în persoana Preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România-FASMR) şi modificarea acesteia începând cu examenul din 2010, odată cu redactarea compendiului special adresat pregătirii examenului de rezidenţiat, întocmit de autori români şi conţinând date la zi din domeniul medical.

3. Separarea, la nivel formal, a locurilor de rezidenţiat pe post faţă de locurile de rezidenţiat pe loc, chiar dacă cele doua examene se desfăşoară concomitent. SoliAcităm acest lucru întrucât numarul de locuri alocat rezidenţiatului pe loc în urma examenului din 2008 este drastic redus faţă de ceilalţi ani.

4. Solicitarea şi luarea în considerare a situaţiilor furnizate de Universităţile de Medicină din ţară cu privire la capacitatea fiecărui centru în parte de a şcolariza rezidenţi, atunci când se elaborează numărul de locuri scoase la concurs la nivel naţional.

Anexa nr.3

Revendicările rezidenţilor:

1. Condiţii de muncă corespunzătoare activităţii medicale prestate:
• Implementarea unui nou sistem performant de managenment al datelor medicale care sa inlocuiască actualul sistem învechit, menit sa uşureze munca rezidenţilor
• Suport logistic adecvat (calculatoare, imprimante şi alte echpamente IT) pentru o mai bună gestionare a datelor medicale
• Un nou statut al rezidentului si o noua curiculă de pregatire, adaptată medicinii moderne
• Organizarea unui sistem eficient de specializare în cadrul rezidenţiatului, comparabil cu cel din Uniunea Europeană
• O noua bibliografie a examenului de specialitate, susţinut după rezidenţiat, actuala bibliografie fiind depasită.
2. Acordarea sporurilor de periculozitate în concordantă cu mediul de lucru şi riscurile legate de specialitatea aleasă:
• Multe specialităţi medicale fără sporuri de periculozitate îşi desfaşoară activitatea în medii cu un înalt risc epidemiologic, mulţi rezidenţi sunt în contact direct cu afecţiuni cronice cu potenţial transmisibil
• Considerăm oportună reevaluarea specialităţitor care necesită sporuri de periculozitate
3. Salariul de încadrare decent, corespunzator perioadei de studii;
• Dorim un salariu decent care să ne poată asigura subzistenţa; nu mai dorim sa fim întreţinuţi de familiile noastre.
4. Salariul minim net 1800 RON;
5. Servicii medicale gratuite pentru medici ÅŸi rudele lor de gradul 1;
6. Plata orelor suplimentare efectuate în timpul specializării, în funcţie de numarul acestora
• Medicul rezident este deseori nevoit sa stea în clinică cu mult peste orele de program aceste ore suplimentare nefiind contorizate sau plătite
• Solicităm un sistem eficient de pontaj şi plata orelor suplimentare
7. Zi liberă după fiecare gardă, plata gărzilor efectuate in afara celor obligatorii
8. Decontarea chiriilor şi a transportului public în interes de serviciu."

daca din tot acest memoriu, singurul lucru care va intereseaza e amanarea rezidentiatului, asta vi se pare cel mai important lucru, si daca asta e si majoritatea, atunci sincer mi-e jena. credeam ca suntem in stare sa vedem un pic mai departe de varful nasului personal. atunci intr-adevar meritam sa fim calcati in picioare de rahati cu ochi precum cei ce ne guverneaza.
va salut cu mult respect,
si scuze daca mesajul v-a deranjat cumva din cearta.
even if we can't afford, the sky is over...

laurapopescy
newbie
newbie

Postby laurapopescy » Fri Oct 17, 2008 5:12 pm

doua articole din presa despre protestul rezidentilor:

http://www.studentie.ro/PROTESTUL_MEDIC ... 91886.html
http://www.studentie.ro/PROTESTUL_MEDIC ... 91876.html

Bafta in continuare!

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Fri Oct 17, 2008 5:13 pm

kooksee wrote:hai ma jerome, da-o dracu.
daca e sa cereti ceva sa cereti locuri. cum le scot si in ce timp e problema lor directa. numarul de locuri poate fi suplimentat si dupa examen, punctajul conteaza.
adica voi muriti de grija faptului ca nu au saracii timp sa analizeze problema?
sa isi gaseasca ca de aia sunt platiti acolo.
eu nu dau rezi dar va zic ca din exterior cererea asta cu amanarea suna ca dracu de nasol. motiv pentru care o sa arunce o umbra de neseriozitate asupra intregului demers. si daca o sa va luati flit in primul rand greseala sa o cautati in curtea proprie.

nu avlee, nu vorbeste invidia.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kooksee tu chiar ai fi baiat simpatic, dar ti-ai ales prost momentu sa facem sofisme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.

I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:14 pm

ceacky1 wrote:
jeromeKjerome wrote:
Daca ai fi (mai destept adica), ai gasi contraargumente nu injurii...

poate mai dai browse pe forum sa vezi ARGUMENTE LA POSTARILE mele de aici, dar cand vin toti c.a.p-istii sa spuna ca aberam pe aici si elucubram, parca NU VAD NICI ASTA CA PE UN ARGUMENT...

Poate o sa fac asta cand imi voi gasi ceva timp sa si crosetez ceva, acu' am alte prioritati.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 5:15 pm

cu exceptia punctului 1 pe care ar fi trebuit sa marsati restul sunt prostii.
pe care vi le demonteaza si secretara lui nicolaescu.

lanaiba
senior
senior

Postby lanaiba » Fri Oct 17, 2008 5:17 pm

elucubratilor n ati auzit de indiferenta? nu i bagati in seama pe unii care vor sa va enerveze, poate le e ciuda ca in anii trecuti nu s a facut nimik, poate au bani sa si "cumpere" pacienti, pe mf, sau sunt de aia care pe la simpozioane mf, baga mancarea in traista,cat mai multa, si iau si florile de pe mese( asta am vazut cu ochii mei).
Muntele formeaza omul si marea formeaza sufletul

helios
senior
senior

Postby helios » Fri Oct 17, 2008 5:17 pm

hai ma ce naiba,ati picat in plasa lu kuxi. Nu vedeti ca asta baga zanzanie, ca altceva nu e in stare sa faca? La unii au ramas ceva reminiscente ale frustrarilor ca nu au prins specialitate, dar chiar asa sa o refuleze in mod anarhist? :devil:
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 5:20 pm

da de 3 ani am numai frustrari.
si am prins acum momentul sa mi le manifest.
in alta ordine de idei ma enerveaza faptul ca ii ingropati imediat sub mesaje pe cei care au alte pareri si asta va da o senzatie ca toata lumea e cu voi. cand nu e.
vezi initiatoarea topicului.

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Fri Oct 17, 2008 5:21 pm

kooksee wrote:da de 3 ani am numai frustrari.
in alta ordine de idei ma enerveaza faptul ca ii ingropati imediat sub mesaje pe cei care au alte pareri si asta va da o senzatie ca toata lumea e cu voi. cand nu e.

Corect, sustin lupta dreapta barbateasca.Mano a mano, hombre a hombre. :lol: :lol: :lol:

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Oct 17, 2008 5:28 pm

AvLee wrote:

Corect, sustin lupta dreapta barbateasca.Mano a mano, hombre a hombre. :lol: :lol: :lol:

sincer,nu te vad prea bine cu un adversar cum e kooks.dar e bine ca esti neinfricat.
intotdeauan lumea se va imparti in 2.pro si contra,bine si rau samd.amanare sau neamanare,locurile is importante.si daca pt asta e nevoie de timp...lasa ca mai repetam materia intr o saptamana.ca n o fi foc. :twisted:
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

helios
senior
senior

Postby helios » Fri Oct 17, 2008 5:29 pm

Alte pareri? Da ce,suntem la un talk show politic, la "Sinteza zilei", unde fiecare isi exprima ideile ? Aici nu e vorba de o parere, o opinie personala, e vorba de o mare nedreptate care ni s-a facut. Dar daca ofereau 300 de locuri, trebuia sa ne vedem in continuare de hartoagele noastre? Crezi ca noi am hotarat ca vrem 2000 de locuri asa,aleator, ca e o cifra rotunda? Asa a fost in anii trecuti, numarul absolventilor (indiferent de calitate) se mareste de la an la an, e normal sa se mentina aceleasi conditii. Dar daca anul asta nu se scoteau locuri pe cardio, gineco, endocrine si toate specialitatile pentru care se chinuie opozantii astia (sau ma rog, spera ei sa le prinda), sa vezi ce se mai ofticau. Si asa e full de rezidenti acolo,si posturi cucu,ar fi fost justificata o astfel de decizie. Americanii au o vorba "If it ain't broken, don't fix it" Vrem aceleasi conditii ca in anii trecuti. PUNCT!
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Fri Oct 17, 2008 5:30 pm

Kooksee ce vina avem noi frate daca: certificatul care atesta ca suntem apti psihic nu expira in 10 noiembrie, ca familia si prieteni nu ne urasc asa de mult incat sa se ocupe pentru noi de niste rezervari si bilete, si ca nu avem prietena gravida? Zi si tu ce vina avem noi....

Si akum sincer daca ma vedeai pe mine spunand unul din motivele de mai sus, te abtineai sa nu mi-o tragi peste bot? Dar fi sincer:P

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 5:32 pm

da de ce nu vreti aceleasi conditii ca in 1976?
atunci cand nu s-a scos nici un loc la specializare. ce inseamna in anii trecuti?
2005?
2006?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 5:33 pm

AvLee wrote:Kooksee ce vina avem noi frate daca: certificatul care atesta ca suntem apti psihic nu expira in 10 noiembrie, ca familia si prieteni nu ne urasc asa de mult incat sa se ocupe pentru noi de niste rezervari si bilete, si ca nu avem prietena gravida? Zi si tu ce vina avem noi....

Si akum sincer daca ma vedeai pe mine spunand unul din motivele de mai sus, te abtineai sa nu mi-o tragi peste bot? Dar fi sincer:P

stai ca nu inteleg
din postul asta reise ca tu vrei sa se aman sau nu?

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 5:34 pm

SI ACUM HAI SA DAU DIN CASA...am avut o interesanta "conversatie" prin PM cu dl dr de renume mondial kooksee sau cum dracu ii zice, eh si a zis "daca pana acuam eram indiferent acuam sunt contra . propunerea mea o sa fie sa se mai reduca din locuri ca da posibilitatea prea multor prosti ca sa intre in sistem."
cu alte cuvinte el are ceva de spus in privinta numarului de locuri care vor fi sau care nu vor fi, deci tot acest timp ati fost cam fraieri sa umblati cu jalba-n protap la minister cand la el trebuia de fapt sa mergeti sa vorbiti....
aloooo? vocile ce'ti mai spun kooksee? :help:
Last edited by ceacky2 on Fri Oct 17, 2008 5:35 pm, edited 1 time in total.

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Fri Oct 17, 2008 5:35 pm

Buna intrebare.
Raspuns: personal imi e indiferent. Dar din motivele pro si contra amanare cele pro au fost de mai mult bun simt.

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 17, 2008 5:36 pm

kooksee wrote:da de ce nu vreti aceleasi conditii ca in 1976?
atunci cand nu s-a scos nici un loc la specializare. ce inseamna in anii trecuti?
2005?
2006?

2005 2006...626...606

helios
senior
senior

Postby helios » Fri Oct 17, 2008 5:41 pm

kooksee wrote:da de ce nu vreti aceleasi conditii ca in 1976?
2005?
2006?

Stii bancul ala cu Bula si cu ursul? Tu vad ca tii cu ursul aici :D
Ma,inteleg sa nu te implici intr-o problema care te vizeaza si pe tine, ca doar nah,
indiferenta e mare si sa comentezi e cel mai simplu. Faptul ca nu esti de acord cu demersul asta (prin care repet, nu cerem nimic in plus, doar sa ni se dea ce ni s-a luat) imi pune mari semne de intrebare. Ori esti nihilist, ori esti indiferent. Dupa mine potopul, ca doar ai dat rezi,ai scapat de el si te doare in pix. Iar daca ar fi sa ne intoarcem putin in istorie, da, as dori conditiile din perioada interbelica, cand un medic avea un statut demn, si salariul apropiat cu al unui ministru.

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:41 pm

ceacky1 wrote:SI ACUM HAI SA DAU DIN CASA...am avut o interesanta "conversatie" prin PM cu dl dr de renume mondial kooksee

... si consideri ca meriti admiratia noastra pentru asta ?
Ia mai intereseaza-te o data ce e ala un "P"."M"...
Ce ne spune noua copii cuvantul "private" ?

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:42 pm

Si oricum, care-i baiul ? Fiecare are dreptul sa fie pro sau contra, ce e asa o mare filozofie ?

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 5:43 pm

jeromeKjerome wrote:Ce ne spune noua copii cuvantul "private" ?

ghici din 3 incercari 8-|
ma gandeam ca daca omul asta are asa putere de decizie in privinta locurilor era de interes general, ca parca asta ne macina pe toti...whatever =;

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:44 pm

ceacky1 wrote:daca pana acuam eram indiferent acuam sunt contra . propunerea mea o sa fie sa se mai reduca din locuri ca da posibilitatea prea multor prosti ca sa intre in sistem

Iata-ti si argumentele pe care nu le gaseai... :lol:

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 5:45 pm

jeromeKjerome wrote:
ceacky1 wrote:daca pana acuam eram indiferent acuam sunt contra . propunerea mea o sa fie sa se mai reduca din locuri ca da posibilitatea prea multor prosti ca sa intre in sistem

cine a zis ca vroia macar sa asculte ce are de zis asa un personaj...? sau argumentele lui? eu sigur, nu

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 5:48 pm

helios wrote: Dupa mine potopul, ca doar ai dat rezi,ai scapat de el si te doare in pix.

daca ma durea in pix ma uitam cu scarba la unele posturi de pe aici si gata.
dar tocmai ca ma intereseaza problema ma sperii de anumite mentalitati.
oameni care nu stiu ce e aia un deadline, nu inteleg sa respecte un contract ( vezi cum cauta toti solutii sa faca rezi pe post dar sa fuga dupa aia), oportunisti ( de ce nu a protestat nici dracu cand s-a anuntat rezi ep post din iunie?- alea sunt luate din felia voastra. stiu, mai era mult pana in nov). nimeni nu pleaca de la premisa sa intre in alea 1902. toti se imagineaza in secret ca macar vot prinde unu din alea suplimentate. evident sub masca grijei fata de colegii mai napastuiti pe care i-a durut la basca toata vara si acuma s-au trezit ca e mult de studiu si ar merge o suplimentare de locuri, o amanare de o saptamana, o maslina, orice. asta e mentalitate de loser.

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:49 pm

ceacky1 wrote:
jeromeKjerome wrote:

cine a zis ca vroia macar sa asculte ce are de zis asa un personaj...? sau argumentele lui? eu sigur, nu

Da' tie ti se pare ca pentru tine s-a facut referendum ca sa te ascultam, sau cum ?

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 17, 2008 5:50 pm

jeromeKjerome wrote:Si oricum, care-i baiul ? Fiecare are dreptul sa fie pro sau contra, ce e asa o mare filozofie ?

[quote="kooksee"] eu am impresia ca e o tehnica de evitare. adica decat sa realizezi ca esti prost mai bine incerci sa amani examenul. sa injuri sistemul, etc.. ce ma surprinde e cat de convinsi sunt ca au dreptate[quote]

2005 ....2006.....626....606....

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Oct 17, 2008 5:51 pm

ceacky1 wrote:SI ACUM HAI SA DAU DIN CASA...am avut o interesanta "conversatie" prin PM cu dl dr de renume mondial kooksee sau cum dracu ii zice, eh si a zis "daca pana acuam eram indiferent acuam sunt contra . propunerea mea o sa fie sa se mai reduca din locuri ca da posibilitatea prea multor prosti ca sa intre in sistem."
cu alte cuvinte el are ceva de spus in privinta numarului de locuri care vor fi sau care nu vor fi, deci tot acest timp ati fost cam fraieri sa umblati cu jalba-n protap la minister cand la el trebuia de fapt sa mergeti sa vorbiti....
aloooo? vocile ce'ti mai spun kooksee? :help:

jalnic!din start ,dand din casa,ti ai taiat craca.cine va avea de a face cu tine,va trebui sa stie ce sa vb cu tine.nu esti om de calitate!nu contest celelalte "calitati" ale tale de om,medic si alte cele.
Last edited by andrita on Fri Oct 17, 2008 5:54 pm, edited 1 time in total.
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Fri Oct 17, 2008 5:52 pm

Aa deci voi sunteti din aia care ''stati in pene'' (cu toate ca eu am terminat anu trecut si am si trecut prin materie de cateva ori) eu imi sustin colegii pana si aia de la NOKIA sunt mai uniti ca noi acum e momentu sa-i punem la zid eu am fost azi la asp si au zis ca le-au cerut un tabel cu ceva locuri disponibile daca mai au spitalele si ce credeti spitalele mai au nevoie doar aia de la minister sa le accepte.

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 5:52 pm

kooksee wrote:
helios wrote: Dupa mine potopul, ca doar ai dat rezi,ai scapat de el si te doare in pix.

toti se imagineaza in secret ca macar vot prinde unu din alea suplimentate.

Eu nu. Pe mine ma sperie ideea ca multi se vor repezi sa ia o specialitate pe care nu si-o doresc, doar ca sa ramana in capitala..., pe cand eu vreau specialitatea aia si numai pe aia ... :mrgreen: E tot o forma de egoism.

Return to “Rezidentiat 2008”