Ma mir ca n-ati scos-o pe aia cu "dar pe forum nu se pune".
Acum ca am socializat un pic (

) hai sa nuantam pozitiile.
Da, aveti parte de o surpriza naspa de tot. Cum ziceam si în alta parte, Bourescu al nostru tot vrea sa-i lege pe medici de glie, si se pare ca o face trecând treptat toate locurile spre locuri pe post.
Da, e naspa sa te trezesti ca asta poate fi mai bour decât ne puteam imagina cu totii.
Da, poate ca anul trecut au fost conditii relativ mai ok pentru absolventii de atunci, dar asa e-n fotbal si nu poti cere sistemului sa faca Stop cadru un pic alaltaieri. Pentru ca s-ar putea sa-ti serveasca un Stop cadru ras-alaltaieri si uiti rapid de cerere. Oricum, ideea e ca actiunile bourului sunt suficient de aberante si fara sa te compari cu alte generatii si sa te dai lovit de discriminare. Intotdeauna se va schimba ceva si unii vor sari în sus si altii în jos.
Generatia mea s-a trezit ca absolva si nu da niciun rezidentiat. Apoi, în anul urmator, s-au înghesuit doua generatii (plus vestigiile de la alte generatii) la concurs, si evident ca nu erau de doua ori mai multe locuri. Asta ca fapt divers, si niciun pierzant de atunci nu a facut scandal la minister sa continue cu un concurs la doi ani ca sa nu fie discriminare cu generatiile ce vin. Scandal s-a facut dar fara comparatii din astea, si ce folos o sa ziceti, ca uite cine a nimerit în fotoliu dup-aia.
Mie personal îmi scapa logica unei competitii feroce între oameni pe cele mai naspa joburi posibile într-o tara data. In mod normal pe joburi naspa vine angajatorul si te implora sa vii la el, si tu îi arati un deget. Dar fie, asta e, e fiecare cu socotelile lui.
Eu n-o sa zic "vai, ce "misto" de voi, sau sic-sic ce naspa an ati prins". Insa ma deranjau niste invocari care dpmdv nu-si aveau rostul. In plus, e o gramada de gargara si victimizare, cu tot felul de idei de actiuni fara cap si coada.
Acum, sa privim un pic si partea buna a lucrurilor. Au loc alegeri în curând, si s-ar putea sa scapam de Bourescu si de planul lui de transformare în "pe post" a locurilor (ca si de alte solutii magice ce-i poarta pecetea). Deci ar fi sanse ca la anul sa se revina la organizari mai normale.
Singura durere suportabilă e durerea altora.