mad_maddie wrote:Intrebare: Colegii care au dat si au luat rezi pe post in vara si au fost repartizati sa faca de ex. psihiatrie in Craiova ce fac? Fac stagiul acolo ori s-a detasat fiecare pe unde ii e casa?
Eu as zice sa nu va bazati pe detasari, pt ca la cum arata tabelul ala cu repartizarea locurilor (halucinant de-a dreptul) toti vor dori transfer/detasare si nu m-ar mira sa nu se mai aprobe. Sper sa nu am dreptate, dar... Mi se pare tare ciudat: 9 locuri pe derma in Tg Mures in conditiile in care pana acum nu pregateau deloc; psihi deloc in Iasi (de fapt, daca nu ma insel, Iasi-ul pregateste f putine specialitati fata de alti ani), boli infectioase 17 locuri (35 anul trecut), anatomo-pat 20 de locuri, anul trecut 30, etc. Inteleg ca a fost rezi pe post, dar pana la urma cred ca cei care dau anul asta rezi s-ar fi multumit sa fie doar clasicul rezidentiat pe locuri, cred ca ar fi iesit mai castigati. In mod normal ar fi trebuit sa fie tot atatea locuri (macar) ca si anul trecut si, IN PLUS sa vina cu locuri pe post.

Dar nu se avea in vedere aici interesul absolventilor, asta e clar! Exact cum spunea AVLee, ministrul va iesi in fata si va spune teribil de indignat ca a facut tot posibilul sa asigure servicii medicale in toata tara. Si, pana la urma, m-as duce si in celalalt capat de tara daca as avea un salariu decent, dar banii nu ne ajung nici macar de chirie.
Eu vroiam sa-mi schimb specialitatea, dar, vorba cuiva, si de-as lua prima si tot n-as putea obtine ce vreau pt ca ce vreau eu nu mai este acolo unde-mi pot permite sa locuiesc