Metodologie rezidentiat noiembrie 2008

schimbarea schimbarii...
dr_dr
elder
elder

Re: Metodologie rezidentiat noiembrie 2008

Postby dr_dr » Fri Oct 03, 2008 2:26 pm

Klebsiella wrote:io nunteleg ceva ( adica mai multe ) :D , trebuie sa mentionat la inscriere ca dam pe post sau pe loc?
nu scrie nimic acolo sau spune cand alegem ?

Spunem cand alegem..Si daca baba surda care va sta la catedra nu intelege...sau sistemul de comunicare e prost cine stie poate te trezesti rezident la bai....coi si nici nu o sa poti proteta ca au avut martori :hate: :hate: :hate: :hate: :hate:
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

airoh
newbie
newbie

Postby airoh » Fri Oct 03, 2008 2:27 pm

Acel mirific rezi pe post din iunie a "secat" nr de locuri disponibile pentru sesiunea din noiembrie. Daca e corecta organizarea a DOUA concursuri de Rezidentiat intr-un an pe acelasi nr de locuri disponibile in clinicile univeristare??? Bineinteles ca nu e corect !!!! DAR CUI II PASA !!!!??????? Sigur nu celor care au.... " gandit (?) " acest lucru.Pt ca banuiesc ca stiti ca pregatirea se face tot intr-un centru univ. indiferent daca ai ales post sau loc.

andreea_bv
newbie
newbie

Postby andreea_bv » Fri Oct 03, 2008 2:29 pm

Klebsiella wrote:io nunteleg ceva ( adica mai multe ) :D , trebuie sa mentionat la inscriere ca dam pe post sau pe loc?

Trebuie sa specifici pentru ce obtezi cand te inscrii asta e problema ..........daca alegi posturi libere te trezesti la sf rezidentiatului ca nu ai post ........daca alegi post poti sa ai marea surpriza sa ajungi.........la cucuietii din deal sau din vale.....

apetrei_cosmin
junior
junior

Postby apetrei_cosmin » Fri Oct 03, 2008 2:34 pm

andreea_bv wrote:

Trebuie sa specifici pentru ce obtezi cand te inscrii asta e problema ..........daca alegi posturi libere te trezesti la sf rezidentiatului ca nu ai post ........daca alegi post poti sa ai marea surpriza sa ajungi.........la cucuietii din deal sau din vale.....

dai examenul iei punctajul si in functie de el alegi ...dc mai ai ce ...loc, post, baicoi, otelu rosu, lunca de sus ....etc. cam asta e mersu'

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 03, 2008 2:36 pm

airoh wrote:Acel mirific rezi pe post din iunie a "secat" nr de locuri disponibile pentru sesiunea din noiembrie. Daca e corecta organizarea a DOUA concursuri de Rezidentiat intr-un an pe acelasi nr de locuri disponibile in clinicile univeristare??? Bineinteles ca nu e corect !!!! DAR CUI II PASA !!!!??????? Sigur nu celor care au.... " gandit (?) " acest lucru.Pt ca banuiesc ca stiti ca pregatirea se face tot intr-un centru univ. indiferent daca ai ales post sau loc.

Nu e corect dar nu vezi ca nu reactioneaza nimeni....De dimineata toata lumea se agita ca pepsi acum liniste...au fugit toti la tocit....Si sa fim seriosi...rezidentiatul din iunie a fost o L....trista. daca adunam locuile au sarit bine de 2300 ..... super tare ei au luat tot restu luam M....U...... :respect: Asta e au avut mai multi pilosi in an...trebuiau sa faca ceva ca altfel nu isi luau rezidentiatul veci. :hrr: :hrr: :hrr: :hate: :hate: :hate:

apetrei_cosmin
junior
junior

Postby apetrei_cosmin » Fri Oct 03, 2008 2:42 pm

dr_dr wrote:
airoh wrote:Acel mirific rezi pe post din iunie a "secat" nr de locuri disponibile pentru sesiunea din noiembrie. Daca e corecta organizarea a DOUA concursuri de Rezidentiat intr-un an pe acelasi nr de locuri disponibile in clinicile univeristare??? Bineinteles ca nu e corect !!!! DAR CUI II PASA !!!!??????? Sigur nu celor care au.... " gandit (?) " acest lucru.Pt ca banuiesc ca stiti ca pregatirea se face tot intr-un centru univ. indiferent daca ai ales post sau loc.

Nu e corect dar nu vezi ca nu reactioneaza nimeni....De dimineata toata lumea se agita ca pepsi acum liniste...au fugit toti la tocit....Si sa fim seriosi...rezidentiatul din iunie a fost o L....trista. daca adunam locuile au sarit bine de 2300 ..... super tare ei au luat tot restu luam M....U...... :respect: Asta e au avut mai multi pilosi in an...trebuiau sa faca ceva ca altfel nu isi luau rezidentiatul veci. :hrr: :hrr: :hrr: :hate: :hate: :hate:

sincer as face dar ...ce? nu cred ca o sa ne bage nimeni in seama , ministrul va gasi o explicatie gen tara are nevoie de medici peste tot ... si cam asta e sa speram ca toti vom fi in primii 10 ca sa ne putem alege ce ne dorim si eventual unde dorim

gnight_stewey
newbie
newbie

Postby gnight_stewey » Fri Oct 03, 2008 2:45 pm

apetrei_cosmin wrote:
dr_dr wrote:

sincer as face dar ...ce? nu cred ca o sa ne bage nimeni in seama , ministrul va gasi o explicatie gen tara are nevoie de medici peste tot ... si cam asta e sa speram ca toti vom fi in primii 10 ca sa ne putem alege ce ne dorim si eventual unde dorim

Nici daca sunt pe primul loc nu iau ce vreau, pt. ca nu mai exista ce vreau unde vreau :twisted: .

lanaiba
senior
senior

Postby lanaiba » Fri Oct 03, 2008 2:46 pm

deci eu cu 30 de sub invatzate pot sa stau bine acasa.va urez succes:)

apetrei_cosmin
junior
junior

Postby apetrei_cosmin » Fri Oct 03, 2008 2:54 pm

lanaiba wrote:deci eu cu 30 de sub invatzate pot sa stau bine acasa.va urez succes:)

nu ai de ce sa stai acasa ...pana la urma mai e o luna in care poti invata inca 20 ... si dc tot veni vorba sincer cred ca vor ramane libere destule posturi ... majoritatea se vor ocupa de cei care chiar nu au de ales sau care sunt din orasele respective

helios
senior
senior

Postby helios » Fri Oct 03, 2008 3:02 pm

E clar un lucru. Cine vrea in Bucuresti trebuie sa ia peste 790-800 de puncte (excluse locurile de MF). Anu' trecut puteai sa iei cu 720-760 locuri pe medicala, radio,chiar si chirurgie generala (pe ici-colo). Intre 800 de pct (aprox locul 300) si 730 de pct (aprox locul 1000) erau 700 de candidati...cam cate locuri sunt anul asta :( E cam tragic,asta e, strangem cureaua si mergem inainte, ca de iesit pe strada ne pierdem vremea si n-avem cu cine.
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

airoh
newbie
newbie

Postby airoh » Fri Oct 03, 2008 3:03 pm

Cred ca unul dintre lucrurile care trebuie schimbat este afisarea locurilor disponibile odata cu prezentarea tematicii. Sunt multi care s-au pregatit in speranta ca vor prinde un loc intr-o specialitate care acum nu e disponibila in centrul univ in care si-au dorit sa se pregateasca.
Oricum REZIDENTAT noiembrie 2008 e un mare KK.....(scuzati limbajul)

apetrei_cosmin
junior
junior

Postby apetrei_cosmin » Fri Oct 03, 2008 3:06 pm

ce bine ar fi sa nu se prezinte nimeni.....

cloramina
junior
junior

Postby cloramina » Fri Oct 03, 2008 3:12 pm

normal asa ar fi sa afiseze locurile odata cu tematica
eu unul daca as fi vazut locurile acum cateva luni nu ma mai apucam de invatat imi vedeam bine mersi de MF meu.Acum chiar sunt in mare dilema nu stiu daca sa ma duc sau nu mai ales ca am facut numai 3/4 din materie si nici aia nu o mai stiu prea bine.
k sa prinzi un loc cat de cat trebuie sa faci cel putin un 770-780 ceea ce e mult.

dr.danna
junior
junior

Postby dr.danna » Fri Oct 03, 2008 3:13 pm

apetrei_cosmin wrote:ce bine ar fi sa nu se prezinte nimeni.....

ai dreptate,dar nu stiu cine nu are curajul sa se prezinte,chiar si in conditiile astea
trebuie sa iti incerci norocul,numia sa nu ajungi psihiatru pe la gainile din cucuietii din vale :devil:

lanaiba
senior
senior

Postby lanaiba » Fri Oct 03, 2008 3:21 pm

am avut eu 791 acum 2 ani pe chir si n am luat nimik.(pardon, am luat mf).sa i ia naiba cu tocitul harrisonului cu tot! punctajele din anii precedenti nu tb sa fie incurajatoare.cu un an inainte de a da eu cu 791 se lua ortopedie...

Sirbu
newbie
newbie

Postby Sirbu » Fri Oct 03, 2008 3:24 pm

Pai nu mai pricep rezi pe loc nu se mai da pe centre cum era vorba???amandoua se dau la Bucuresti?

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Fri Oct 03, 2008 3:28 pm

care doua? e unul singur
Life's not fair, get used to it

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 03, 2008 3:30 pm

Sirbu wrote:Pai nu mai pricep rezi pe loc nu se mai da pe centre cum era vorba???amandoua se dau la Bucuresti?

:lol: :lol: :lol: Buna dimineata...bine ca de 3 ore s-au scris 300 de mesaje despre kkatu de rezi..si degeaba

Insomnia
senior
senior

Postby Insomnia » Fri Oct 03, 2008 3:32 pm

dr.danna wrote:

ai dreptate,dar nu stiu cine nu are curajul sa se prezinte,chiar si in conditiile astea
trebuie sa iti incerci norocul,numia sa nu ajungi psihiatru pe la gainile din cucuietii din vale :devil:

si eu cred ca ar fi marfa sa ramana si fara candidati...dupa deficitul de medici,sa apara si the big problem-deficitul de candidati.
poate e doar un impuls de nervi si de frustrare...dar momentan, cred ca voi fi destul de curajoasa sa-mi introduc pixul in examenul asta,atata timp cat nu prea vad cum as putea sa iau bucurestiul ca centru de pregatire pt psihiatrie,din moment ce e 0 psihi pe bucuresti...si,sincer as fi dat acest examen pt a ma specializa in psihiatrie,nu a lua orice,oriunde...ce optiuni am?sa-mi las familia,sa-mi las totul si sa plec de nebuna(ca tot vreau psihiatrie :) ) in alt oras care e si departe,in speranta ca ce?ca voi reusi sa ma transfer?sau?sa plec cu toata familia dupa mine?pentru ce?
poate exagerez,dar e stupid sa-mi dau viata peste cap pentru un salariu de ***** si perspective identice..
cum sa fim?realisti?idealisti?nehotarati?
What Goes Around...Comes Around

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Oct 03, 2008 3:34 pm

Ce nu inteleg eu este impartirea locurilor pe centre: adica la cardio de ex: 60 = 26 posturi + 34 locuri. Din alea 34 cate sunt repartizate Buc, Cluj, Craiova, Tg Mures, Timisoara ???? adica la Buc de ex raman 20 cat au afisat?? cate din alea 20 din Buc sunt pe post? :? :?
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 03, 2008 3:38 pm

Eu zic sa il sunam pe ministru sa ne explice el..desi nu cred ca mai are curaj sa dea ochii cu oamenii.... :hate: :hate: :hate:

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Fri Oct 03, 2008 3:39 pm

Pauly wrote:Ce nu inteleg eu este impartirea locurilor pe centre: adica la cardio de ex: 60 = 26 posturi + 34 locuri. Din alea 34 cate sunt repartizate Buc, Cluj, Craiova, Tg Mures, Timisoara ???? adica la Buc de ex raman 20 cat au afisat?? cate din alea 20 din Buc sunt pe post? :? :?

Asta si unde si cand ne inscriem?
Simtul umorului e o dovada de inteligenta

Insomnia
senior
senior

Postby Insomnia » Fri Oct 03, 2008 3:41 pm

Pauly wrote:Ce nu inteleg eu este impartirea locurilor pe centre: adica la cardio de ex: 60 = 26 posturi + 34 locuri. Din alea 34 cate sunt repartizate Buc, Cluj, Craiova, Tg Mures, Timisoara ???? adica la Buc de ex raman 20 cat au afisat?? cate din alea 20 din Buc sunt pe post? :? :?

cred ca special le-au conceput in asa maniera,incat sa nu inteleaga nimeni nimic..
eu zic sa-l sunam sa-i zicem ceva de dulce si promisiunea ca vom apela la mama omida :devil:
What Goes Around...Comes Around

drwikiwiki
senior
senior

Postby drwikiwiki » Fri Oct 03, 2008 3:41 pm

Singura forma de protest pe care o am si poate fi pusa in practica:
1.n am sa dau 300 ron taxa
2.Aplic pt Spania
3.Sa faca MS cate concursuri de rezidentiat vrea! si scoata posturi pana la polivara!
5.va pup pe toti
6.Am scapat de un stress!

icerose
senior
senior

Postby icerose » Fri Oct 03, 2008 3:46 pm

even if we can't afford, the sky is over...

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 03, 2008 3:47 pm

Va jur ca daca iau primul ii zic sa-mi S....P... si nu aleg nimic............ :devil: :devil: :devil: :hate: :hate: :hate:

cloramina
junior
junior

Postby cloramina » Fri Oct 03, 2008 3:47 pm

Nu am putea oare sa ne adresam vreunei televiziuni realitateaTV ,NASU , OTV :) naiba stie care poate ne baga si pe noi cineva in seama.

dr.danna
junior
junior

Postby dr.danna » Fri Oct 03, 2008 3:48 pm

tu esti unul dintre norocosii care au si alta alternativa, unii dintre noi sunnt obligati sa ramana in tara sa suporte in continuare sistemul asta mai mult decat comunist pus in aplicare de marele ministru,numai pe vremea odiosului mai erau obligati medicii sa plece la tara cine stie pe unde,acum e mai voalat insa, e rezi pe post,in fond aceeasi marie cu alta palarie

apetrei_cosmin
junior
junior

Postby apetrei_cosmin » Fri Oct 03, 2008 3:49 pm

Insomnia wrote:
dr.danna wrote:

si eu cred ca ar fi marfa sa ramana si fara candidati...dupa deficitul de medici,sa apara si the big problem-deficitul de candidati.
poate e doar un impuls de nervi si de frustrare...dar momentan, cred ca voi fi destul de curajoasa sa-mi introduc pixul in examenul asta,atata timp cat nu prea vad cum as putea sa iau bucurestiul ca centru de pregatire pt psihiatrie,din moment ce e 0 psihi pe bucuresti...si,sincer as fi dat acest examen pt a ma specializa in psihiatrie,nu a lua orice,oriunde...ce optiuni am?sa-mi las familia,sa-mi las totul si sa plec de nebuna(ca tot vreau psihiatrie :) ) in alt oras care e si departe,in speranta ca ce?ca voi reusi sa ma transfer?sau?sa plec cu toata familia dupa mine?pentru ce?
poate exagerez,dar e stupid sa-mi dau viata peste cap pentru un salariu de ***** si perspective identice..
cum sa fim?realisti?idealisti?nehotarati?

sunt exact in aceeasi situatie ..vreau psihiatrie dar la iasi ...bine ca au scos la constanta 30 de locuri de rezidentiat unde sunt 2 asistente univ care nu au habar pe ce lume se afla si un prof care cred ca are 200 de ani si care e mai ticnit decat toti pacientii lui la un loc (acolo am facut facultatea si o sa regret toata viata). Cu sesiunea asta dobitocul de ministru vrea sa acopere deficitul de medici din toate catunele si deficitul de rezidenti din toate centrele de mizerie care dupa ce distrug eventuali viitori candidati la rezidentiat vor sa distruga si viitori medici.

dr.danna
junior
junior

Postby dr.danna » Fri Oct 03, 2008 3:52 pm

bine macar ca e psihi la constanta,ca in alte centre zero

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 03, 2008 3:54 pm

Ardealu-i fruntea ca de obicei........... :peace: :peace: :peace:

mc00000
junior
junior

Postby mc00000 » Fri Oct 03, 2008 3:55 pm

sunt exact in aceeasi situatie ..vreau psihiatrie dar la iasi ...bine ca au scos la constanta 30 de locuri de rezidentiat unde sunt 2 asistente univ care nu au habar pe ce lume se afla si un prof care cred ca are 200 de ani si care e mai ticnit decat toti pacientii lui la un loc (acolo am facut facultatea si o sa regret toata viata). Cu sesiunea asta dobitocul de ministru vrea sa acopere deficitul de medici din toate catunele si deficitul de rezidenti din toate centrele de mizerie care dupa ce distrug eventuali viitori candidati la rezidentiat vor sa distruga si viitori medici.
:lol:
Nu ai vazut si restul psihiatrilor din ct. :help: mai bine renunti la specializare decat sa faci psihi in ct

cloramina
junior
junior

Postby cloramina » Fri Oct 03, 2008 3:56 pm

nu credeti ca o sa mearga transferul/detasarea pe perioada rezidentiatului?
anii trecuti s-au dat in draci.

werger
senior
senior

Postby werger » Fri Oct 03, 2008 4:01 pm

Ce placere sadica pe mine azi...am gasit ceva interesant....

Cat despre iesit in strada, voi ati primit mass-ul asta pe messenger?

"Dragi colegi medici din intreaga tzara, VA PROPUN SA IESIM IN STRADA SI SA NE CEREM DREPTURILE………..poate vreti locuri la rezi mai multe....Poate vreti GARZI PLATITE, ZI LIBERA DUPA GARDA, SERVICII MEDICALE GRATUITE atat pentru voi, cat si pentru familiile voastre, salarii minime nete de 2000 RON si DECONTAREA CHIRIEI (asa cum fac cei din M Ap N )……………………In data de 06-10-2008 ne intalnim in fatza sediului ASP din fiecare judet,la ora 14...Cine nu ne sustine, inseamna ca este multumit, ca atata merita !!!! DA ACEST MESAJ MAI DEPARTE TUTUROR, INDIFERENT CA esti MEDIC SAU NU"
fost student, actual pervers, viitor medic

drwikiwiki
senior
senior

Postby drwikiwiki » Fri Oct 03, 2008 4:02 pm

sincer sa fiu am tocit toata materia de 5 ori si sunt bine pregatit!
dar nu merita sa pierd vremea intr-un sistem muribund cu functionari fosiliformi,un mic asistent in alta parte stie mai mult si mai bine decat un prof de la noi!
Ura si la gara!

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Fri Oct 03, 2008 4:03 pm

werger wrote:Ce placere sadica pe mine azi...am gasit ceva interesant....

Cat despre iesit in strada, voi ati primit mass-ul asta pe messenger?

"Dragi colegi medici din intreaga tzara, VA PROPUN SA IESIM IN STRADA SI SA NE CEREM DREPTURILE………..poate vreti locuri la rezi mai multe....Poate vreti GARZI PLATITE, ZI LIBERA DUPA GARDA, SERVICII MEDICALE GRATUITE atat pentru voi, cat si pentru familiile voastre, salarii minime nete de 2000 RON si DECONTAREA CHIRIEI (asa cum fac cei din M Ap N )……………………In data de 06-10-2008 ne intalnim in fatza sediului ASP din fiecare judet,la ora 14...Cine nu ne sustine, inseamna ca este multumit, ca atata merita !!!! DA ACEST MESAJ MAI DEPARTE TUTUROR, INDIFERENT CA esti MEDIC SAU NU"

Dap, de vreo 863218638628169269216 de ori in ultima saptamana
Simtul umorului e o dovada de inteligenta

Sirbu
newbie
newbie

Postby Sirbu » Fri Oct 03, 2008 4:03 pm

deci nu se mai da rezi in cele 6 centre univ cum era vorba?

Alexul
junior
junior

Postby Alexul » Fri Oct 03, 2008 4:04 pm

drwikiwiki wrote:sincer sa fiu am tocit toata materia de 5 ori si sunt bine pregatit!
dar nu merita sa pierd vremea intr-un sistem muribund cu functionari fosiliformi,un mic asistent in alta parte stie mai mult si mai bine decat un prof de la noi!
Ura si la gara!

Cand te aud cu tocit de 5 ori materia imi vine sa ma iau cu mainile de cap...
Frate...cand ai reusit? la tine ziua tot 24 de ore are?

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 03, 2008 4:05 pm

Da l-am primit.......pun pariu ca nu va iesi nimeni............ :evil:

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Oct 03, 2008 4:06 pm

acelea erau centrele de pregatire.rezi se da la bucales,ca is infometati oamenii.vrei sa se imparta profitul la 4 cum a fost pana acum?
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

Return to “Rezidentiat 2008”