intrebari ANUL I
- serp
- junior

Re: intrebari... anul 1
ce conteaza, albastra sa fie
- medic_pagan
- senior

Da d ce naiba nu iei cursurile care circula daca nu ma nsel si p dc ?
Sunt bine structurate si ... ma ndoiesc ca vei sta sa rasfoiesti toate inbaxelile din carte.
Sunt bine structurate si ... ma ndoiesc ca vei sta sa rasfoiesti toate inbaxelile din carte.
morti la tava
- danhia
- elite

eiii cand esti anul intai si te lupti cu biofizica disiul nu e prima chestie care sa le treaca prin cap sau sa stie de ea. de aia suntem noi aici sa-i indrumam, sa-i ajutam sa creasca mari doctori.
Red Apple
- crisalia
- senior

nu mai sunt valabile alea 1001 de grile care circulau pe vremuri....ingalbenite...unele batute la masina....altele la comp?
all good things come to an end
- serp
- junior

cam care au fost notele de la biofizica?
- serp
- junior

cam care au fost notele de la biofizica?
- lazarosa
- senior

nu te lua dupa ce auzi in stanga si'n dreapta...fizica e usurica daca o citesti cu atentie, grilele sunt usoare...faci usor 25/30 si ai 9 asigurat. depinde mult si de notele de la lucrari, lp si prezenta la curs...eventual acel referat despre aplicatiile fizicii in medicina sau ceva de genul asta...
.
- serp
- junior

mersi frumos. sa trec pe la curs atunci
- amnezyca
- senior

la noi nu a contat nici un referat , ft putin notele , 1 punct pt prezenta la curs ( te treceau colegii ) .
mie nu mi s a parut asa usurica , cel putin nu din cursuri . am gasit o carte , de eremia parca , unde totul era simplu si usor de nteles....fiecare cu experienta lui ...
mie nu mi s a parut asa usurica , cel putin nu din cursuri . am gasit o carte , de eremia parca , unde totul era simplu si usor de nteles....fiecare cu experienta lui ...
- lazarosa
- senior

mey, eu nu am facut pic de fizica in liceu si ma gandeam ca o sa fie teroare la examen.
oricum, nici sa citesti cu 3-4 zile inainte toata materia nu poti...eu am fost la toate cursurile, nu doar fizic...
adica am si incercat sa si inteleg, iar dupa ce am terminat de citit toate cursurile am facut niste grile sa-mi verific nivelul si sa vad unde mai trebuie sa citesc.
sunt vreo 3-4 intrebari la examen care fac departajarea....10 intrebari ptr trecut materia de 2 ori, iar celelalte cat sa iei un 6
oricum, nici sa citesti cu 3-4 zile inainte toata materia nu poti...eu am fost la toate cursurile, nu doar fizic...
sunt vreo 3-4 intrebari la examen care fac departajarea....10 intrebari ptr trecut materia de 2 ori, iar celelalte cat sa iei un 6
.
- exe
- senior

eu la biofizica am citit cursurile cu o zi inaintea examenului si am luat 9
. e unul din cele mai usoare ex din anul 1
- kalice
- newbie

hey
sper sa fie topicul potrivit;)) stie cineva creditele exact pt fiecare materie de an I?
-
durere de cap
- senior

kalice wrote:heysper sa fie topicul potrivit;)) stie cineva creditele exact pt fiecare materie de an I?
anato-15
bioch-11
engl-4
sport-4
fizio-5,parca
psiho-2
biocel-5
biofizica-5
info,parca nu mai faceti,asa ca uita-te la avizier pt celelalte
- kalice
- newbie

ok 10x:) o sa ma uit da, nu facem info insa am facut marketing care cica ar avea 1 credit
si apoi mai era genetica care presupun ca are tot 5.
-
ssss
- elder

durere de cap wrote:kalice wrote:heysper sa fie topicul potrivit;)) stie cineva creditele exact pt fiecare materie de an I?
anato-15
bioch-11
engl-4
sport-4
fizio-5,parca
psiho-2
biocel-5
biofizica-5
Nu stiu despre voi, dar mie mi se pare stupid ca anato are mai multe credite decat fizio si biocel la un loc. O fi o treaba de lobby.
Reality is an illusion due to lack of wine
-
durere de cap
- senior

ssss wrote:durere de cap wrote:kalice wrote:heysper sa fie topicul potrivit;)) stie cineva creditele exact pt fiecare materie de an I?
anato-15
bioch-11
engl-4
sport-4
fizio-5,parca
psiho-2
biocel-5
biofizica-5
Nu stiu despre voi, dar mie mi se pare stupid ca anato are mai multe credite decat fizio si biocel la un loc. O fi o treaba de lobby.
pt ca e materie de 2 semestre,nu de unu ca fizio si biocel
-
ssss
- elder

Pai e puncata de 3 semestre, atunci.
- deena01
- senior

fiecare materie are numarul de credite direct proportional cu numarul de ore.
la anato, in primul an, fiecare semestru are 7,5 credite. ai 8 ore pe saptamana (Lp+curs). la fizio 6, si la biocel 4 (parca).
de aici diferenta intre numarul de credite
la anato, in primul an, fiecare semestru are 7,5 credite. ai 8 ore pe saptamana (Lp+curs). la fizio 6, si la biocel 4 (parca).
de aici diferenta intre numarul de credite
If you always do what you've always done you'll always get what you always got.
-
ssss
- elder

Ok, te cred, ideea era ca se acorda importanta disproportionata anatomiei comparativ cu alte materii mult mai relevante pentru practica medicinii. Toata lumea e terorizata cu anatomia si nu prea inteleg de ce. Poate posatul asta trebuie mutat la propuneri.
- danhia
- elite

pai e una din alea de baza. in combin cu fiziopat si biochem/biocel. te ajuta sa pricep ce se intampla si mai exact unde.
Red Apple
-
ssss
- elder

Really? Si eu, care credeam ca e numai distractia de la disectie...
The point is ca notiunile se predau schizofrenic, neintegrat, este foarta putina mentiune de fiziologie la histologie, de exemplu . Stundetii sunt bombardati cu o gramada de informatie pe care o invata si o uita instantaneu, in loc sa li se ofere o perspectiva. Adica ne uitam cu microscopul electronic, dar am uitat de lupa. La ce iti foloseste tie in practica de medicina interna, sa zicem, ca vertebra nu stiu care lombara are corpi mamilari cand notiunile tale despre ficat sunt varza pentru ca nimic nu e integrat cum trebuie. Cine vrea cu adevarat sa inteleaga, o face prin studiu individual, dar atunci de ce mai mergem la cursuri, si de ce trebuie sa invatam aberatii (pentru note) pe care sa ne chinuim apoi sa le uitam.
Trebuie sa existe integrare clinic-preclinic si trebuie sa fie o bibliografie serioasa, nu orice pseudosomitate sa scoata nu stiu ce pseudomanual pe care sa scoata bani adevarati. De exemplu, la examenul de ATI am pierdut un punct pentru ca ideea lui Tulbure de anestetice locale era diametral opusa ideii din cartea de Farma. Fiziologia este extrem de relativa, in functie de cine o preda. De ce nu un singur manual, Guyton, sa spunem.
UIte ca m-ai starnit, si intreb retoric. Don't mind me, mergeti la cursuri si somn usor.
The point is ca notiunile se predau schizofrenic, neintegrat, este foarta putina mentiune de fiziologie la histologie, de exemplu . Stundetii sunt bombardati cu o gramada de informatie pe care o invata si o uita instantaneu, in loc sa li se ofere o perspectiva. Adica ne uitam cu microscopul electronic, dar am uitat de lupa. La ce iti foloseste tie in practica de medicina interna, sa zicem, ca vertebra nu stiu care lombara are corpi mamilari cand notiunile tale despre ficat sunt varza pentru ca nimic nu e integrat cum trebuie. Cine vrea cu adevarat sa inteleaga, o face prin studiu individual, dar atunci de ce mai mergem la cursuri, si de ce trebuie sa invatam aberatii (pentru note) pe care sa ne chinuim apoi sa le uitam.
Trebuie sa existe integrare clinic-preclinic si trebuie sa fie o bibliografie serioasa, nu orice pseudosomitate sa scoata nu stiu ce pseudomanual pe care sa scoata bani adevarati. De exemplu, la examenul de ATI am pierdut un punct pentru ca ideea lui Tulbure de anestetice locale era diametral opusa ideii din cartea de Farma. Fiziologia este extrem de relativa, in functie de cine o preda. De ce nu un singur manual, Guyton, sa spunem.
UIte ca m-ai starnit, si intreb retoric. Don't mind me, mergeti la cursuri si somn usor.
- i_love_chipmunks
- senior

Cel mai penibil este atunci cand se supara unii k nu inveti din cartea lor
sau k nu inveti dupa cursurile lor...
I'm a real bitch sometimes and I have a hard time saying sorry. Should I change myself ?
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
ssss wrote:Ok, te cred, ideea era ca se acorda importanta disproportionata anatomiei comparativ cu alte materii mult mai relevante pentru practica medicinii. Toata lumea e terorizata cu anatomia si nu prea inteleg de ce. Poate posatul asta trebuie mutat la propuneri.
Pfuah, e o chestie "antropologică". La anatomie nu numai că înveţi tuberculul peronier al lui Mamelouk, dar e şi un fel de iniţiere: unu, pentru că e cu cadavre, ceea ce înseamnă un rit secret prin care eşti acceptat în gaşca Marelui Orient al Medicinii, doi, fiindcă iei primul contact dur cu sistemul ierarhic de Moş Teacă cu care ne reîntâlnim în rezidenţiat. Prin supunerea teroristă faţă de Maeştrii, înveţi docilitatea care îţi e atât de utilă mai târziu. Cu puncte în plus pentru niţel pupat în fund. Dacă pe vremea mea, când nu exista taxă, tot tremuram ca tâmpiţii, acum mai e şi ameninţarea taxei (care e imensă, pură speculă), creditelor, şi ce alte meschinării mai inventează minţile de negustoraşi cinstiţi de pe la rectorat.
Io n-am învăţat frate după cursuri la anato. Am citit Testut, o minunată carte de sfârşit de sec. XIX cu imagini care l-ar ruşina pe Netter.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- adi
- elder

vlad stroescu wrote:Am citit Testut, o minunată carte de sfârşit de sec. XIX cu imagini care l-ar ruşina pe Netter.
cred ca am auzit povestea asta de la cel cu care ai facut la sala de disectie
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali
-
anjou
in legatura cu examenul de fiziologie cu Artino.
Stie cineva daca se da din cartea ei de grile ?
Stie cineva daca se da din cartea ei de grile ?
- doareu_mm
- senior

Ohohoooo cata dreptate aveti... Noi il aveam pe unul la anatomie care ne dicata pro-po-zi-ti-e cu pro-po-zi-ti-e... si eu il rugam sa ne lase draq sa citim noi, sa-l intreb ce n-am inteles, sa ne explice... "sa muncim" la cadavru, nu doar sa facem dic-ta-re.... dar colegii mei preferau asa cu dictare pentru ca era mai simplu, si pentru ei, si pentru el....
In plus, intr-adevar vlad, materia este predata schizofrenic...muuuuuuuuuuult si prost, de ajungem in anul 4 (eu, adica, si toti colegii mei de grupa) sa nu mai stim unde e spatiul morrisson ...
Bafta la sintetizat putin materia si sper sa reusiti sa invatzatzi logic, pentru ca altfel n-are nici o valoare aceasta facultate.
In plus, intr-adevar vlad, materia este predata schizofrenic...muuuuuuuuuuult si prost, de ajungem in anul 4 (eu, adica, si toti colegii mei de grupa) sa nu mai stim unde e spatiul morrisson ...
Bafta la sintetizat putin materia si sper sa reusiti sa invatzatzi logic, pentru ca altfel n-are nici o valoare aceasta facultate.
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta
- kalice
- newbie

heey:) revenind la fizio;)) stie cineva cum se da exam in anul 1 la artino? dak se afiseaza grilele pe ecran , dak grilele sunt din cartea ei si ce altceva mai stiti:D multumesc anticipat
-
durere de cap
- senior

kalice wrote:heey:) revenind la fizio;)) stie cineva cum se da exam in anul 1 la artino? dak se afiseaza grilele pe ecran , dak grilele sunt din cartea ei si ce altceva mai stiti:D multumesc anticipat
anul trecut iti dadea foile in fata; eu am gasit multe grile din cartea ei.Daca ai cursurile ei, grilele sunt cuvant cu cuvant din ele.
in toamna a dat sinteza.
multa bafta!
-
dea
- junior

Buna!!! Am intrat si eu anul acesta la medicina si daca tot am oportunitatea de a "profita" de voi, astia mai mari si de experienta voastra de viata, as vrea sa va intreb si eu ceva......
....aaaa.... poate ca vi se va parea aiurea ca nu intreb de biochimie, biofizica, genetica sau alte materii care sperie lumea, dar eu sunt....."antitalent" la sport si as vrea foarte mult sa stiu cam cum sta treaba p-acolo....Auzisem eu ceva cum ca facultatea ar avea si bazin de inot sau.....zvonuri ca de obicei?
- elddar
- senior

Re:
nu te complica cu inotu'...nici nu se stie sigur dk termnina bazinu de la umf....si dk nu-l termina tre' sa te duci la lia manaliu , in fine dk vrei sa nu te stresezi inscrie-te la tenis de masa ( conteaza prezenta
) si terminati si repede ,prin mai cel tarziu se dau probele ( care oricum sunt formale ) , iar profii sunt de treaba.
,,[..]I walk to the horizon
And there I find another[...]"
And there I find another[...]"
-
dea
- junior

Mersi pentru sfat, elddar. Chiar imi faceam griji pt sport...in liceu am avut scutire si imi inchipuiam k aici nu mai merge asa. Mi-ar fi placut inotul pentru k este in apa ma simt in largul meu, iar in afara de asta sunt chiar antitalent in adevaratul sens al cuvantului. Am citit pe forum muuuulte pagini si am observat k lumea se cam plimba prin bucuresti k sa ajunga la cursuri, intrebarea ar fi.....se si calculeaza timpul necesar pt a ajunge dintr-o parte in alta sau ar trebui sa ne teleportam ?:)
- damonik
- senior

teleportarea e cuvantul magic. culmea e ca e practicata (de cei care merg la toate cursurile) aproape zilnic. vezi in ce facultate ai nimerit? 
Ai avut sansa unica de a capata forma omeneasca. NU-TI PIERDE TIMPUL!
-
dea
- junior

Mda.....asta e....Daca nu as fi stiut ce ma asteapta as fi avut o scuza, dar asa...n-am ce face, o sa ma conformez 
- kalice
- newbie

are cineva idee care a fost anul trecut ultima medie pt fara taxa dupa topul acela pt anul 2? si cum se calculeaza media pt top daca e aritmetica sau ponderata:) ms
-
meee3
- newbie

se face media ponderata pt buget-taxa si media aritmetica pt bursa. media pt buget de anul trecut parca a fost de 7,25 iar acum 2 ani a fost 7,45
-
durere de cap
- senior

meee3 wrote:se face media ponderata pt buget-taxa si media aritmetica pt bursa. media pt buget de anul trecut parca a fost de 7,25 iar acum 2 ani a fost 7,45
7,20 a fost anul trecut!
- kalice
- newbie

s-a anuntat ceva legat de mariri anul I? in special anatomie dak stie cineva:) ms