Anglia
- dragamaia
- senior
- corinutza
- newbie
Eu trebuie sa ajung la Londra pt identity check si sa aduc actele pt inregistrare.
A fost cineva in persoana , acolo cu ele, deci nu prin posta, sa0mi zica si mie cum se face?
Daca este cineva in Londra dispus sa cazeze pt 3 zile un rezident roman va rog un pm.
Nu sunt pretentioasa, nu ocup mult loc. si ar ajuta mult niste sfaturi , si directii.
A fost cineva in persoana , acolo cu ele, deci nu prin posta, sa0mi zica si mie cum se face?
Daca este cineva in Londra dispus sa cazeze pt 3 zile un rezident roman va rog un pm.
Nu sunt pretentioasa, nu ocup mult loc. si ar ajuta mult niste sfaturi , si directii.
- faramita
- senior
As putea sa-ti recomand Manchester-ul...merge mult mai repede si, daca ai noroc, poti pleca cu GMC registration certifcate in mana (o amica poloneza din spitalul unde lucrez eu a avut norocul asta...). Insa, sa ai grija, daca vrei sa platesti cash, se vor uita cam stramb la tine (cel mai bine e cu card/cec).
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!
- tzytzy
- junior
GMC-ul nu iti cere nici un test de limba. Angajatorul insa poate sa iti ceara. De exemplu pt aplicatiile de anu asta pt Foundation Programme se cere 7.5. Daca insa aplici pt posturi de sine statatoare e la latitudinea celor care organizeaza interviul daca vor sau nu un atestat de limba. Stiu o tipa care a luat post anu asta de ST, a aplicat pt un post "stand-alone" si cum la interviu a stiut sa vorbeasca bine nici nu i-a interesat de IELTS. si nu avea nici IELTS nici PLAB.
Asa e si cu GMC Registration. Peste tot se zice ca nu poti aplica pt FY1 daca nu ai sau esti eligibil pt Provisional Registration. Ei, eu eram eligibil pt Full, si tot ce am facut a fost sa sun la spital sa vad daca ei ma accepta cu Full pt F1. Cum ei au zis "orice tip de registration e bun" a fost ok.
Asa e si cu GMC Registration. Peste tot se zice ca nu poti aplica pt FY1 daca nu ai sau esti eligibil pt Provisional Registration. Ei, eu eram eligibil pt Full, si tot ce am facut a fost sa sun la spital sa vad daca ei ma accepta cu Full pt F1. Cum ei au zis "orice tip de registration e bun" a fost ok.
-
GMC reg.
Tzutzy poti sa-mi dai un pic detalii despre medici romani care s-au inregistrat cu GMC[/b]? Cand au terminat facultatea, ce experienta au , daca au perioade in care nu au practicat, etc. Ti-as fi f. recunoscatoare pt. ca am emotii mari in legatura cu inregistrarea. Eu acum fac 3 luni clinical attashment si deja ma asteapta postul. Acum in astea 3 luni imi tine locul spitalul si au angajat un locum in locul meu deocamdata. As avea nevoie de ceva idei ca sa am mai multe sanse cu inregistrarea.
- Amour-Amour
- newbie
- tzytzy
- junior
1. Traducerile le-am facut la un traducator autorizat oarecare in Romania. Din cate am observat aici, conteaza f mult sa fie o semnatura si un nume alaturi, nu mii de supra-autentificari, asa ca nu am mai mers si pe la notar.
2. In legatura cu Registration, nu stiu sa iti zic exact. Acum regulile s-au schimbat, cei care au absolvit inainte de Oct 2005 trebuie sa fi lucrat in tara minim 3 ani (ceea ce e un abuz, o prostie ceruta de dobitocii nostri de la ministeru sanatatii, cum e si certificatul de conformitate profesionala care nu atesta de fapt nimic, ci se atesta pe el insusi) iar cei care au absolvit in Oct sau dupa Oct 2005 primesc automat Full Registration fara nici o cerinta suplimentara.
Eu am aplicat chiar inainte de aceasta schimbare, si mi-au considerat aplicatia in temeiul sectiunii 19 a "Medical Act". Eu am facut in Romania 1 an Radiologie, apoi 6 luni Clinical Attachment aici, apoi vreo 6 luni de pauza, iar 6 luni Neurologie in tara, si cand am aplicat, deoarece nu aveam an de stagiu conform regulilor de aici (minim 3 luni medicala si 3 luni chirurgie) mi-au trimis aplicatia la un Assistant Registrar, un fel de superior al biroului de registration. Oricum, am primit Full.
Sotia avea an de stagiu in tara si a primit Full fara sa cracneasca astia nimic.
Un amic care a terminat in 2006 a aplicat chiar inainte de schimbarea regulilor si a luat Provisional fara probleme.
O alta amica care a inceput tot anul asta, si care a terminat in 2006 a aplicat in iulie, dupa ce se schimbasera regulile, si desi nu avea an de stagiu i s-a dat Full ca se pare ca la romani se da numai Full acum.
Unui alt cunoscut care are 2.5 ani de ATI in tara si care bineinteles a terminat inainte de Oct 2005 i s-a refuzat aplicatia pe motiv ca nu are 3 ani.
Asa ca vezi unde te situezi si ideea e sa aplici cat mai din timp, ca te tot freaca cu hartii de te inebunesc. Eu deoarece am aplicat pe baza altor reguli a trebuit sa obtin Consultant Reports (un fel de referinte tip) de la toate posturile unde am lucrat, inclusiv Attachment-urile. Asa ca am avut un pic de alergat.......
Succes mult
2. In legatura cu Registration, nu stiu sa iti zic exact. Acum regulile s-au schimbat, cei care au absolvit inainte de Oct 2005 trebuie sa fi lucrat in tara minim 3 ani (ceea ce e un abuz, o prostie ceruta de dobitocii nostri de la ministeru sanatatii, cum e si certificatul de conformitate profesionala care nu atesta de fapt nimic, ci se atesta pe el insusi) iar cei care au absolvit in Oct sau dupa Oct 2005 primesc automat Full Registration fara nici o cerinta suplimentara.
Eu am aplicat chiar inainte de aceasta schimbare, si mi-au considerat aplicatia in temeiul sectiunii 19 a "Medical Act". Eu am facut in Romania 1 an Radiologie, apoi 6 luni Clinical Attachment aici, apoi vreo 6 luni de pauza, iar 6 luni Neurologie in tara, si cand am aplicat, deoarece nu aveam an de stagiu conform regulilor de aici (minim 3 luni medicala si 3 luni chirurgie) mi-au trimis aplicatia la un Assistant Registrar, un fel de superior al biroului de registration. Oricum, am primit Full.
Sotia avea an de stagiu in tara si a primit Full fara sa cracneasca astia nimic.
Un amic care a terminat in 2006 a aplicat chiar inainte de schimbarea regulilor si a luat Provisional fara probleme.
O alta amica care a inceput tot anul asta, si care a terminat in 2006 a aplicat in iulie, dupa ce se schimbasera regulile, si desi nu avea an de stagiu i s-a dat Full ca se pare ca la romani se da numai Full acum.
Unui alt cunoscut care are 2.5 ani de ATI in tara si care bineinteles a terminat inainte de Oct 2005 i s-a refuzat aplicatia pe motiv ca nu are 3 ani.
Asa ca vezi unde te situezi si ideea e sa aplici cat mai din timp, ca te tot freaca cu hartii de te inebunesc. Eu deoarece am aplicat pe baza altor reguli a trebuit sa obtin Consultant Reports (un fel de referinte tip) de la toate posturile unde am lucrat, inclusiv Attachment-urile. Asa ca am avut un pic de alergat.......
Succes mult
-
Tzytzy, te rog spune-mi, cand a absolvit sotia ta facultatea si cand a facut stagiul? A avut pauza in cariera medicala? Eu am terminat facultatea in 2002, in 2003 am facut stagiul, ambele recunoscute de GMC, iar acum fac cele 3 luni clinical attashment.
Da-mi un pic detalii despre ce ar trebui sa contina un "raport detaliat" de la consultant referitor la acest clinical attashment. Pe deasupra particip la teaching cursuri de cate 2 ori pe saptamana cate 2 ore. Am facut ILS si ALERT cursuri. Sincer nu-mi pot da seama unde ma situez. Care ar fi solutia pt. absolventi dinainte de 2005 dar fara cei 3 ani lucrati din ultimii 5? Multumesc!
Da-mi un pic detalii despre ce ar trebui sa contina un "raport detaliat" de la consultant referitor la acest clinical attashment. Pe deasupra particip la teaching cursuri de cate 2 ori pe saptamana cate 2 ore. Am facut ILS si ALERT cursuri. Sincer nu-mi pot da seama unde ma situez. Care ar fi solutia pt. absolventi dinainte de 2005 dar fara cei 3 ani lucrati din ultimii 5? Multumesc!
- tzytzy
- junior
Sotia mea a terminat in 2004, a facut anul de stagiu in 2005 apoi 1 an pauza (ma rog, clinical attachment in uk) apoi inca un pic de rezidentiat in tara. Dar cum am mai zis, noi am aplicat in temeiul altei legi. Asa ca nu am nici o idee cum va fi acum.
Acel Consultant Report l-am pus ca attachment, dar nu stiu daca mai e aplicabil acum.
Acel Consultant Report l-am pus ca attachment, dar nu stiu daca mai e aplicabil acum.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- otalen
- senior
The GMC sent me an e-mail and wrote:New Registration Framework for Doctors
Limited registration will be abolished on 19 October 2007.
From 19 October 2007 you may be granted either provisional or full registration, provided you meet the criteria for these types of registration.
You will not need an offer of employment before you are granted registration.
If you are granted provisional registration, you will be restricted to working in a programme for provisionally registered doctors, currently Foundation Year 1.
If you are granted full registration for the first time and are taking up a new post, you will be required to work initially within a practice setting which has effective clinical governance systems and which the GMC has approved as a suitable environment for doctors new to full registration.
Please note: you must apply for registration within three years of passing Part 2 of the PLAB test, or otherwise demonstrating your capability for practice.
You can find further information about the changes, together with answers to some of the questions you may have, on our website: http://www.gmc-uk.org/doctors/new_framework/index.asp
If you would like to contact us with a query please email registrationhelp@gmc-uk.org or telephone: 0161 923 6602 to speak to the Contact Centre team.
New Registration Framework: assuring safety for patients and equality for doctors
This email and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you have received this email in error please notify gmc@gmc-uk.org
General Medical Council
St James Building, 79 Oxford Street Manchester. M1 6FQ
Regents Place, 350 Euston Road, London. NW1 3JN
The Tun, 4 Jacksons Entry, Holyrood Road, Edinburgh. EH8 8AE
Regus House, Falcon Drive, Cardiff Bay. CF10 4RU
20 Adelaide Street, Belfast. BT2 8GD
-
- junior
asa...am si eu o nedumerire: cum e mai bine, sa faci rezi in ro (ca sa ai ceva la mana) si dupa aia sa te duci in anglia/franta sa iti cauti job pe specialitatea ta sau sa faci rezi la ei si sa cauti acolo( cu sanse mici probabil de a-ti gasi, ca am inteles ca somajul e f mare dupa terminarea specialitatii). in romania este recunoscut rezi de la ei?asta e intrebarea, ca daca ar fi recunoscut atunci n-ar fi o problema sa risti sa lasi pasarea din mana pe cioara de pe gard. eu sunt rezidenta de endocrine anul II si stau sa ma gandesc oare ce sa fac, sa las rezi aici sau sa-l termin si dupa aia sa vad ce si cum?
- corinutza
- newbie
A mai aplicat cineva recently la GMC? imi zice si mie cineva cum a facut evidence of internship in cazul in care a intrat direct in rezi si nu are stagii pe chir si medicina interna cum vor aia?
Ma cert de 2 zile cu GMC la telefon si tot incerc sa le explic niste lcururi dar parca au urechile astupate.
Intrebarea mea e daca cumva cineva a obtinut de la colegiul medicilor o hartie - autorizatia aia care ne da dreptul sa practim medicina ca medici generalisti in loc de evidence of internship si a fost ok?
Ma cert de 2 zile cu GMC la telefon si tot incerc sa le explic niste lcururi dar parca au urechile astupate.
Intrebarea mea e daca cumva cineva a obtinut de la colegiul medicilor o hartie - autorizatia aia care ne da dreptul sa practim medicina ca medici generalisti in loc de evidence of internship si a fost ok?
- tzytzy
- junior
- corinutza
- newbie
Pai da....cei care eu terminat dupa oct 2005 primesc full imediat.
Cei care au terminat inainte de oct 2005 adica sept 2005 tb internship . si certif de conformitate. e o nebunie intreaga , ca astia de dinainte intra sub alta lege si cica tbn sa arate ca au lucrat min 3 ani dupa facultate. Mi-a laut 2 zile sa le explic ca din 2005 sept pana acum nu sunt nicum 3 ani si tot asa.
inca o intrebare si ma duc... pt cine a facut clinical atatchment, au platit CRB? si pt foaia aia cu heath form au facut toate vaccinurile? si ce documente au prezentat pt alea care le-au facut?alea de cand eram noi mici si regimul comunist?
Cei care au terminat inainte de oct 2005 adica sept 2005 tb internship . si certif de conformitate. e o nebunie intreaga , ca astia de dinainte intra sub alta lege si cica tbn sa arate ca au lucrat min 3 ani dupa facultate. Mi-a laut 2 zile sa le explic ca din 2005 sept pana acum nu sunt nicum 3 ani si tot asa.
inca o intrebare si ma duc... pt cine a facut clinical atatchment, au platit CRB? si pt foaia aia cu heath form au facut toate vaccinurile? si ce documente au prezentat pt alea care le-au facut?alea de cand eram noi mici si regimul comunist?

-
- junior
- otalen
- senior
in ceea ce priveste gmc-ul....idem gabitzacris
in ceea ce priveste CA-ul...variaza de la spital la spital. nu stiu cum mai e acum dar cand am facut eu CA nu mi-a trebuit CRB, attachmentul nu l-am platit (desi am inteles ca din ce in ce mai multe spitale in special din londra si imprejurimi incepusera sa ceara bani pt asta), si am stat si in caminul spitalului (nu-mi mai amintesc daca am platit ceva sau nu pt accommodation, sa-ti spun drept). cat despre vaccinuri...tu le zici de ce si cand te-ai vaccinat si ei o iau de buna. ma rog, cel putin asa a fost in cazul meu.
bafta multa.

in ceea ce priveste CA-ul...variaza de la spital la spital. nu stiu cum mai e acum dar cand am facut eu CA nu mi-a trebuit CRB, attachmentul nu l-am platit (desi am inteles ca din ce in ce mai multe spitale in special din londra si imprejurimi incepusera sa ceara bani pt asta), si am stat si in caminul spitalului (nu-mi mai amintesc daca am platit ceva sau nu pt accommodation, sa-ti spun drept). cat despre vaccinuri...tu le zici de ce si cand te-ai vaccinat si ei o iau de buna. ma rog, cel putin asa a fost in cazul meu.
bafta multa.
- tzytzy
- junior
Asa a stabilit arbitrar GMC-ul data de Octombrie 2005. Poate ca atunci am inceput negocierile pt aderare, sau atunci s-au conformat toate facultatile noastre cu normele europene. Naiba stie.
Cert e ca e legala treaba si nu poate fi contestata. E o prevedere a UE ca diplomele tarilor noi intrate obtinute inainte de aderare sa fie recunoscute doar daca au minim 3 ani consecutivi de pregatire in tara de origine. Probabil ca pt cei care nu se incadreaza ramane optiunea PLAB, pe baza caruia se acorda automat un Registration.
Cert e ca e legala treaba si nu poate fi contestata. E o prevedere a UE ca diplomele tarilor noi intrate obtinute inainte de aderare sa fie recunoscute doar daca au minim 3 ani consecutivi de pregatire in tara de origine. Probabil ca pt cei care nu se incadreaza ramane optiunea PLAB, pe baza caruia se acorda automat un Registration.
-
Salut,am picat si eu pe acest forum ..de altfel foarte util...si fiindca am vazut ca va pricepeti am zis sa va intreb si eu cate ceva.
Eu am terminat faculta in 2005-septembrie,evident..si fac rezi pe MF-sunt anul2.Din cate am inteles(dar oare am inteles bine!?:)nu mai sunt eligibila pt FY1 fiind supracalificata-pe dreacu.
Ramane sa aplic pt FY2-nu stiu cum,astept sa se anunte ceva in sensul asta.
Intrebarea mea e cum pot eu sa fac un clinical attachement,cum ma inscriu,care e procedura-pt ca am inteles de la voi ca asta ar fi un punct in plus la CV/aplicatie pt post...multumesc
Eu am terminat faculta in 2005-septembrie,evident..si fac rezi pe MF-sunt anul2.Din cate am inteles(dar oare am inteles bine!?:)nu mai sunt eligibila pt FY1 fiind supracalificata-pe dreacu.
Ramane sa aplic pt FY2-nu stiu cum,astept sa se anunte ceva in sensul asta.
Intrebarea mea e cum pot eu sa fac un clinical attachement,cum ma inscriu,care e procedura-pt ca am inteles de la voi ca asta ar fi un punct in plus la CV/aplicatie pt post...multumesc
- faramita
- senior
Fiind membrii UE, pt. UK nu mai e necesar sa dai un examen de echivalare precum STEP-urile (inainte erau PLAB-urile); trebuie sa fii absolvent si sa incerci sa aplici pentru un loc de FY1 (foundation house officer year one); procesul in sine de aplicare cred ca a fost descris pe undeva prin paginile acestui topic; daca nu, incearca http://www.mmc.nhs.uk -> foundation programme.
Multa bafta!
Multa bafta!
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!
- Dr.Lili
- elder
buna ziua, as dori sa aflu niste raspunsuri.
Vreau sa aflu daca pot da direct rezidentiatul in UK, fara sa mai pierd timpul cu rezidentiatul romanesc. Si daca se poate, a inceapa procedura din timpul facultatii, precum step-urile.
nu se mai cer minim 2 ani de experienta?
love is everything we payed
life is beautiful; try it today
life is beautiful; try it today
- 187.92a
- addicted
pt UK,plecat ca medical officer (voi stiti ce e alea ca nu ma coafeaza), link aici paote va intereseaza:
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=6380
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=6380
- tzytzy
- junior
-
- newbie
intrebari incepatoare... :-)
Salut toti forum-istii!
Am si eu (ca majoritatea celor ce intra pe acest forum
) cateva intrebari.
Recunosc ca s-ar putea sa le repet pentru unii "veterani" pe acest site (daca asta este cazul puteti sa-mi scrieti doar link-ul unde s-au postat aceleasi chestii si eu va spun "saru-mana"
si merg sa ma documentez acolo):
1. vreau sa lucrez (doar o perioada de timp, nu sa emigrez) in Anglia; daca reusesc sa-mi gasesc un clinical attachment sau un post de FY1 am nevoie de alte acte ca sa am drept de libera practica in Anglia?
2. daca da: ce acte sunt astea?
3. daca indraznesc si mai mult: de unde le pot obtine?
Precizez ca am terminat facultatea in 2002, am facut anul de stagiu in 2003 si am intrat in rezidentiat din 2005.
MULTUMESC anticipat pentru informatii.
Am si eu (ca majoritatea celor ce intra pe acest forum

Recunosc ca s-ar putea sa le repet pentru unii "veterani" pe acest site (daca asta este cazul puteti sa-mi scrieti doar link-ul unde s-au postat aceleasi chestii si eu va spun "saru-mana"

1. vreau sa lucrez (doar o perioada de timp, nu sa emigrez) in Anglia; daca reusesc sa-mi gasesc un clinical attachment sau un post de FY1 am nevoie de alte acte ca sa am drept de libera practica in Anglia?
2. daca da: ce acte sunt astea?
3. daca indraznesc si mai mult: de unde le pot obtine?
Precizez ca am terminat facultatea in 2002, am facut anul de stagiu in 2003 si am intrat in rezidentiat din 2005.
MULTUMESC anticipat pentru informatii.
-
- junior
1) doar daca lucrezi (nu si pt clinical attachment) ai nevoie de 'accession worker card'
2) se completeaza BR3 odata ce ai oferta de lucru http://www.workingintheuk.gov.uk/workin ... ms.html#A2
3) site 'Home Office' http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applyi ... unationals
chiar daca nu vrei sa emigrezi, tb sa te interesezi ce acte ai nevoie aici, ce fel de intrebari pun oamenii astia pe la interviuri, cam care e viata in general si cam care sunt cheltuielile.....
Multa bafta!
2) se completeaza BR3 odata ce ai oferta de lucru http://www.workingintheuk.gov.uk/workin ... ms.html#A2
3) site 'Home Office' http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applyi ... unationals
chiar daca nu vrei sa emigrezi, tb sa te interesezi ce acte ai nevoie aici, ce fel de intrebari pun oamenii astia pe la interviuri, cam care e viata in general si cam care sunt cheltuielile.....
Multa bafta!
- jeromeKjerome
- elder
Re: UK - PLAB examination
Buna! Pentru cei care au fost in Anglia si au obtinut un Clinical Attachement, puteti sa imi dati niste informatii despre spitalele la care ati fost si cu cine as putea legatura ? Am inteles ca acesta este primul pas in a intelege sistemul lor si as vrea sa incep sa trimit aplicatiile. Daca ma poate ajuta careva cu sfaturi si informatii, astept detalii pe adresa : angelanicolau75@yahoo.com
Multumesc si succes in toate !
Multumesc si succes in toate !

He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !
- Mephistopheles
- senior
Re: UK - PLAB examination
Salut la toata lumea, am cateva intrebari, sper ca ma puteti lamuri. Eu sunt in anul 6 si vreau sa plec dupa ce termin in UK.
1.Din cate am inteles, la romani se acorda acum numai full. Poti obtine full fara sa fi lucrat inca, adica in primul an dupa absolvirea facultatii?
2.Poti sa intri cu full reg in FY1?
3. Dc nu , poti intra in FY2, si care ar fii pasii?
Multumesc anticipat.
1.Din cate am inteles, la romani se acorda acum numai full. Poti obtine full fara sa fi lucrat inca, adica in primul an dupa absolvirea facultatii?
2.Poti sa intri cu full reg in FY1?
3. Dc nu , poti intra in FY2, si care ar fii pasii?
Multumesc anticipat.
pescar de oameni