Intrebari anul 3
-
- senior
- groopy
- elder
- rox
- elder
Re: Intrebari anul 3
Cum se afla notele la Sajin? Le afiseaza pe undeva sau tre' sa te prezinti tu la ea si sa intrebi ( nu ca as avea ce sa intreb sau saaflu, dupa asemenea grile de ***....si nu, desi am nms-u n-am avut nici una din el. soarta). daca pici acuma asta poti sa-l mai dai in vara cum era cu fiziologia si biochimia sau e restanta pe toamna?
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
-
- senior
rox wrote:Cum se afla notele la Sajin? Le afiseaza pe undeva sau tre' sa te prezinti tu la ea si sa intrebi ( nu ca as avea ce sa intreb sau saaflu, dupa asemenea grile de ***....si nu, desi am nms-u n-am avut nici una din el. soarta). daca pici acuma asta poti sa-l mai dai in vara cum era cu fiziologia si biochimia sau e restanta pe toamna?
depinde de realtia voastra cu profa dar se paote da dar tb sa se aibe bine sefu de serie cu ea , notlee sunt mici oricum

- rox
- elder
relatia noastra cu profa este 0 (poate relatia mea cu profa sa fie ceva, ca s-a mai impiedicat de mine prin suub ) . deci nimic
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Riley
- elder
eu stiam k la Sajin se afiseaza notele acolo langa amfiteatru de la Babes , pe peretii aia,doar k mai intarzie cu corectatul si notele sunt puse aiurea! asta din ce am auzit/vazut anul trecut..eu nu am facut cu Sajin.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- Bogdan_DD
- senior
rox wrote:Cum se afla notele la Sajin? Le afiseaza pe undeva sau tre' sa te prezinti tu la ea si sa intrebi ( nu ca as avea ce sa intreb sau saaflu, dupa asemenea grile de ***....si nu, desi am nms-u n-am avut nici una din el. soarta). daca pici acuma asta poti sa-l mai dai in vara cum era cu fiziologia si biochimia sau e restanta pe toamna?
Le afiseaza langa amfiteatru din babes... notele sunt mai la shto asa, o sa vezi tu si la onco in anul 4

-
- junior
cei care au trecut de anu 3, daca ar putea sa imi spuna pls cum e cu farmacologia. daca nu dai partialu, in vara se dau tot atatea intrebari dar din materia de tot anu sau se da dublu nr de grile? si daca e mai lejera materia de sem 1 dupa ce treci si prin sem2 ; adica daca ar fi un avantaj sa dai tot in vara. thx
- rox
- elder
Bogdan_DD wrote:
Le afiseaza langa amfiteatru din babes... notele sunt mai la shto asa, o sa vezi tu si la onco in anul 4.. ori multi de 7 ori multi de 9-10
De data asta a fost cu multi de 9 si 10

In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Scanteioara
- junior
SuperflySister wrote:cei care au trecut de anu 3, daca ar putea sa imi spuna pls cum e cu farmacologia. daca nu dai partialu, in vara se dau tot atatea intrebari dar din materia de tot anu sau se da dublu nr de grile? si daca e mai lejera materia de sem 1 dupa ce treci si prin sem2 ; adica daca ar fi un avantaj sa dai tot in vara. thx
Trebuia sa te duci la partial. Materia de semestru 2 e mult mai complexa decat cea de sem 1. In sem 1 te abureste cu farmacocinetica, farmacodinamie, 2 formule, 3 grafice. In semestrul 2 vin medicamentele adevarate peste tine si o sa te cam aglomerezi. Mie mi s-a intamplat acum vreo 3 ani farmacologia, si nu-mi mai amintesc prea bine daca cei care nu au dat patialul au avut un numar dublu de grile [

Bafta maxima!
Oboseala si lenea au aceleasi simptome.
- AllBlue
- senior
spuneti-mi, va rog, in ce consta examenul practic la semio in coltea? pas cu pas: cum se impart bolnavii, cat timp ai sa faci anamneza si exam obiectiv, daca se mai cere si altceva, cum sunt cei trei profi? multumeeeesc
Carpe Diem, Baby!
- Bogdan_DD
- senior
Veti da 3-4 grupe/zi, cu un cadru didactic de rang inalt, ales prin tragere la sorti de catre seful grupei dimineata la prima ora. Este vorba de Bruckner, Minerva, Isacoff, Spataru/Gurghean. Grupele respective vor fi repartizate in alte saloane decat in cele in care au facut stagiul practic in timpul anului.
Studentul si pacientul, o ora jumate, anamneza, ex clinic. Examenul decurge ca o vizita, treceti pe la fiecare pat in parte si va intreaba la fiecare pacient pe toti, chiar daca nu e al vostru. Va pune sa faceti si o manevra-doua la pacientul propriu. Trebuie in ora aia sa scrieti anamneza si ex obiectiv pe o foaie ordonat, ca o sa se uite pe ele.
Sa stiti bine cardio, mai putin la Isacoff ca nu prea le are
Studentul si pacientul, o ora jumate, anamneza, ex clinic. Examenul decurge ca o vizita, treceti pe la fiecare pat in parte si va intreaba la fiecare pacient pe toti, chiar daca nu e al vostru. Va pune sa faceti si o manevra-doua la pacientul propriu. Trebuie in ora aia sa scrieti anamneza si ex obiectiv pe o foaie ordonat, ca o sa se uite pe ele.
Sa stiti bine cardio, mai putin la Isacoff ca nu prea le are

- Bogdan_DD
- senior
Cu Spataru si Bruckner este foarte ok, relaxant. Minerva este chitibusara, examenul tine mult (cam 3 ore, fata de 2-2,5 cu ceilalti). Iar la Isacoff, vedeti ce-i ziceti, ca s-ar putea sa faca un misto de voi de sa le cada perfuziile pacientilor de ras
.

- AllBlue
- senior
- Ina_M
- junior
Re:
du-te si intreaba-ti secretara...ea stie cel mai bn
grasuX wrote:Salut! Am si eu o intrebare de "baraj" care ma tot roade si vreau sa vad daca stie cineva cu siguranta. Eu am de dat examenul de credit la fizio pe 28 noiembrie. Intrebarea mea este ce se intampla daca nu iau nici acum...raman repetent acuma la sfarsitul semestrului I? Pai daca e asa oricum o iau in gura ca daca ma duc in anul II nu mai intru in nici un examen din cauza absentelor. Ma poate lamuri cineva? Merci...
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...
- iuria
- junior
Pt cei care au facut morfopat cu dna dr costache(ea): cum e examenul pe sem 2? ma refer la subiectele preferate pt ca in rest stiu cam cum se desfasoara
si niste sfaturi, impresii despre fiziopat cu dr gheorghiu(mihaela cred..).Multumesc anticipat 

- azotase
- junior
intrebari examen Semio Pantelimon
Poate cineva sa mi spuna si mie cum decurge exam de semio de la pantelimon? De preferat cineva care a facut acum un an sau doi.
plus cursuri bune sau mai bine subiecte care s-au dat sau ce se da daca are cineva!!!
PLSSSSSS !
plus cursuri bune sau mai bine subiecte care s-au dat sau ce se da daca are cineva!!!
PLSSSSSS !
It hurts to see that who we want to be will never be!
-
Re: intrebari examen Semio Pantelimon
[quote="azotase"]Poate cineva sa mi spuna si mie cum decurge exam de semio de la pantelimon? De preferat cineva care a facut acum un an sau doi.
PLSSSSSS ![/quote]
Semiologia in Pantelimon e jale din toate pct de vdr: nimeni nu are chef de tine, nu le pasa dc vii sau nu la stagiu, examenul la fel...un fel de n-ar mai fi!!!Nu sunt anume cursuri din care se da la examen in special,noi am avut cam din toate...examenul a fost usor, si scrisul si practicul, pe care l-am dat dat cu dr Tanaseanu. Totusi e f bine sa inveti semiologia, te ajuta mult in anul 4! Bafta la examen!
PLSSSSSS ![/quote]
Semiologia in Pantelimon e jale din toate pct de vdr: nimeni nu are chef de tine, nu le pasa dc vii sau nu la stagiu, examenul la fel...un fel de n-ar mai fi!!!Nu sunt anume cursuri din care se da la examen in special,noi am avut cam din toate...examenul a fost usor, si scrisul si practicul, pe care l-am dat dat cu dr Tanaseanu. Totusi e f bine sa inveti semiologia, te ajuta mult in anul 4! Bafta la examen!

-
Buna! M-ar interesa cateva pareri despre spitalele Sf Ioan Si Coltea 

- Bogdan_DD
- senior
Citeste in paginile din urma ca sa-ti faci o idee.
-
sa inteleg ca in anul IV spunand ca ai facut semio la Coltea faci o impresie buna, dar si asteptarile sunt pe masura
si in mare parte totul depinde de asistenti, indiferent ca alegi Sf IOan sau Coltea; vorba aia, avantaje si dezavantaje.in fine, crdeam ca faptul ca examenul practic la Coltea e foarte greu e doar un zvon, dar pare sa nu fie asa, chit ca unii au fost exceptii de la regula

si in mare parte totul depinde de asistenti, indiferent ca alegi Sf IOan sau Coltea; vorba aia, avantaje si dezavantaje.in fine, crdeam ca faptul ca examenul practic la Coltea e foarte greu e doar un zvon, dar pare sa nu fie asa, chit ca unii au fost exceptii de la regula
-
- elder
La Sf Ioan inveti carte, dar nu ai stres la examen, se dau note mari.
Asistentii de ocupa de studenti, cursurile sunt foarte bune.
La Coltea de asemeni se invata carte dar la examen este un oarecare exces de zel. Adica e posibil sa inveti mult si s-o dai in bara.
Acum depinde de tine daca vrei adrenalina sau nu...
Comparand studenti care au facut la Sf Ioan cu cei care au facut la Coltea, in anii ce au urmat nu am observat nicio diferenta in cunostinte si modul gandirii clinice.
Tragi de concluzii vrei tu.
Asistentii de ocupa de studenti, cursurile sunt foarte bune.
La Coltea de asemeni se invata carte dar la examen este un oarecare exces de zel. Adica e posibil sa inveti mult si s-o dai in bara.
Acum depinde de tine daca vrei adrenalina sau nu...
Comparand studenti care au facut la Sf Ioan cu cei care au facut la Coltea, in anii ce au urmat nu am observat nicio diferenta in cunostinte si modul gandirii clinice.
Tragi de concluzii vrei tu.
-
- senior
De acord cu Enemy. Doar ca la Sf. Ioan e mult mai relaxat examenul. Acolo inveti de frica asistentilor insa
))

-
- newbie
la sf.Ioan noi am sprijinit peretii 90% din stagiu...in 10 % eram spectatori de endoscopii ...Doar vreo doua grupe au avut asistenti "binevoitori", in rest pierdere de vreme. Asta era acum cativa ani , poate s-o mai fi schimbat treaba. Dar examenul e lejer .
-
- elder
oriunde sunt si asistenti pe care nu-i intereseaza studentii. Vorbeam in general.
Daca vrei iti dau exemple si la coltea de indivizi care fug de studenti
Daca vrei iti dau exemple si la coltea de indivizi care fug de studenti
-
multumesc mult
m-am hotarat pt Coltea momentan, sper sa nu ma sucesc iar, dar distanta pe care o am de parcurs pana la Sf Ioan ma omoara

- iuria
- junior
Poate sa-mi spuna cineva cum e examenul de semio din vara(SUUB)? cum sunt grilele, din ce cursuri sunt cele mai multe intrebari?
- Riley
- elder
Este un ex destul de dificil, dar se face Gauss. Mai multe intrebari mi s-au parut din cursurile de limfoame, leucemii si boli reumatismale, din Hiv-SIDA o intrebare parca si usurica (eu nici nu am citi cursul ala). Din cel cu hemostaza vreo 3, ceva cu cromozomul din boala von Willebrand si cum se manifesta purpura Henoch-Schonlein. Am avut TEP si RAA pe semestrul asta desi au fost facute pe sem I. Din renal nu au fost asa de multe, era ceva cu testul la captopril, pe aia am tinut-o minte, era cea mai dificila. Gastro a fost usor, dar a intrebat din hepatite, inclusiv cele autoimune. In concluzie te cam trece prin tot, dar fiind complemet simplu le mai si scoti din context. Bafta
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Riley
- elder
si sa nu uit..semnele din cursul de urgente abdominale...durerea iradiata in umar stang, semn Kehr, unde si cum apare....sa te uiti pe cursul ala, destul de multe intrebari si de acolo..dc imi mai vin in minte mai scriu pe aici! spor
- iuria
- junior
Stiu de la partial ca se face Gauss si ca intrebarile nu sunt tocmai usoare.Ma interesa pe ce cursuri se insista.De ex, renalul a fost facut de Ionescu
in cea mai mare parte si sunt niste cursuri f putin consistente("oricum scrie tot in carte"
).Si mai e cursul de semiologia articulatiilor a dr.Dragos Dorin care e fooarte dens-sunt multe intrebari din el?(la partial au fost destule grile din cursurile lui).Din TEP si RAA se mai da si sem asta?Din cardio se mai dau grile?Intreb pt ca am facut sd coronariene, insuficienta cardiaca, si ceva vascular-artere,vene si HTA(de pe sem1,dar pe care il dam acum). Mersi mult pt indicatii!Multa bafta si tie! 

- Riley
- elder
Din renal eu personal am invatat exclusiv din cursuri..de fapt la semio am inv exclusiv din cursuri....in afara de chestia aia cu testul la captopril care e explicat in carte intrebarile au fost din curs..eu asa tin minte. da, se da din cardio in sem 2, exact ce ai zis tu, noi am avut si TEP si RAA in caietul de intrebari. La HTA a intrebat o singura chestie...sunt niste procente in curs, a intrebat ceva de procente dar nu a insistat. Au fost intrebari din cursul de osterarticular, nu imi mai vine in minte acuma niciuna dar tin minte k au fost destul de multe (5-6), oricum accentul sa cada pe artrite si artroza, mai putin distrofii osoase si ce mai era pe acolo, parca era ceva cu criteriile in artrita reumatoida, oricum mie mi s-a patrut de detaliu
Din cursurile cu leucemii si limfoame si cel cu sindroame mieloproliferative iar au fost intrebari si destul de multute si grele.
Nu intreaba f de detaliu la sdr coronariene, nu a cerut clasificari, scoruri TIMI si nu stiu ce..au fost intrebari ok,una era cu criterii de IMA anterior intins (le ai oricum si la fiziopat).
Imi pare rau k nu mai tin minte acum intrebarile, dupa fiecare ex grila imi propun sa notez grilele, dar anul trecut a fost ultimul ex din ses de vara si pur si simplu nu m-a mai interesat! oricum dc citesti cat de cat o sa fie ok, nu trebuie visata materia. Eu am mers fara sa citesc cursul de HIV-SIDA si cel de hemostaza si parca ceva la renal (insuficienta renala, unde btw cred k intreaba ceva de stadiile insuf renale cronice, e un tabel uratel cu valori si stadii, parca era ceva). Oricum spor si o sa fie totul ok!
Din cursurile cu leucemii si limfoame si cel cu sindroame mieloproliferative iar au fost intrebari si destul de multute si grele.
Nu intreaba f de detaliu la sdr coronariene, nu a cerut clasificari, scoruri TIMI si nu stiu ce..au fost intrebari ok,una era cu criterii de IMA anterior intins (le ai oricum si la fiziopat).
Imi pare rau k nu mai tin minte acum intrebarile, dupa fiecare ex grila imi propun sa notez grilele, dar anul trecut a fost ultimul ex din ses de vara si pur si simplu nu m-a mai interesat! oricum dc citesti cat de cat o sa fie ok, nu trebuie visata materia. Eu am mers fara sa citesc cursul de HIV-SIDA si cel de hemostaza si parca ceva la renal (insuficienta renala, unde btw cred k intreaba ceva de stadiile insuf renale cronice, e un tabel uratel cu valori si stadii, parca era ceva). Oricum spor si o sa fie totul ok!

-
exam semio pantelimon
Poate sa mi spuna si mie cineva plsssssss in ce consta exam scris de semio de la pantelimon? Am inteles k ne dau 10 subiecte ( nu am dat partial ). Cam cat dureaza exam? Se poate vorbi intre noi ? Avem subiect comun sau diferit? Ne baga pe toti in amfiteatrul ala mic sau cu juma de serie..........?????
-
- junior
Salut!
Pt cei ce au facut chirurgia la Floreasca.. Se iau note bune? Oare in toamna este mai lejer?
Tnks
Pt cei ce au facut chirurgia la Floreasca.. Se iau note bune? Oare in toamna este mai lejer?
Tnks
-
Re: exam semio pantelimon
somebody?? anybody????
-
- newbie
stie cineva daca grilele de la farmaco se repeta de la an la an?
-
- newbie
Buna !
ati putea sa imi spuneti cum este examenul de chirurgie la Sf Maria (cu prof Constantinoiu)? daca stiti cum e practicul (cam ce intrebari pune proful), dar si scrisul (eventual daca mai tineti minte niste subiecte, cum sunt notele), v-as fi foarte recunoscatoare.
ati putea sa imi spuneti cum este examenul de chirurgie la Sf Maria (cu prof Constantinoiu)? daca stiti cum e practicul (cam ce intrebari pune proful), dar si scrisul (eventual daca mai tineti minte niste subiecte, cum sunt notele), v-as fi foarte recunoscatoare.
-
- senior
La scris sunt 10 subiecte si nu prea se poate misca. singurul subiect pe care mi-l amintesc este furunculul antracoid. La oral e sperietura mare cu caietul ala nenorocit cu cazuri , si culmea k profu se uita pe el . In rest ai cam 3 intrebari la oral . Una cu un instrument (cum se numeste), o radiografie si o intrebare de valori normale ale unui parametru in sange sau urina. La scris notele nu sunt conforme cu ce ai scris, intrucat scretara corecteaza lucrarile si da notele fix dupa ce scrie in carte. Bafta multa !
-
- senior
Si am uitat sa zic : dai examen practic si cu asistentul de grupa. Eu am facut cu Narcis Copca pe care nu l-am cunoscut decat la examen si cu el exam a fost o formalitate
- Galileo
- newbie
Asistenta noastra de grupa ne-a tot zis ca grilele de farmaco sunt aceleasi de ani de zile, aproape ca ne indemna sa le cautam. Daca aveti, macar si modele de grila, vreau si eu va rog frumos!