Intrebari anul 2
- amnezyca
- senior
- Calico
- addicted
asta era aia de microbi? auzisem eu ca e importanta prezenta la curs, asa ca de cate ori m-am dus m-am asezat in acelasi loc si cu acelasi plovar roz tipator. si la sfarsit a zis 'daaa, am venit si la cursuri' in vreme ce o fetita care venise la mai multe cursuri ca mine dar cu plovere diferite a fost certata ca n-a avut prezenta
Debeleac o chema? Si profa noastra de micro ne spunea mereu ca ne tine minte dar... aiurea.
La examen iti punea nota cam dupa ce faceai la grila si la examenul practic, mi se pare ca iti punea sau nu-ti punea un punct in plus. Stiu ca unei colege care a facut mai prost i-a zis "tu n-ai prea fost pe la cursuri" desi fata venise la toate si statuse in prima banca, speriata de zvonurile care circulau. Iar pe mine, care facusem bine la grila si la practic, m-a intrebat "tu ai fost la cursuri, nu?". Iar eu, desi nu prea trecusem, "daaa..." ce, eram proasta? Si ea "da, te-am vazut". Ma vazuse pe naiba, dar mi-a majorat nota sau mi-a pus un punct in plus, nu mai stiu.
- groopy
- elder
dupa ce dai grila pleci acasa sau mai freci menta o perioada pana corecteaza ea grilele si apoi ii cheama pe studenti la ea in cabinet sa puna asa-zisele note+ marirea de nota ! daca ii pari cunoscut zice k ai fost la curs ,chiar daca poate nici nu ai trecut pe acolo:)))
a mai facut ea niste foi de prezente cand cand se supara k nu frecventam cursul ei atat de special:P dar nu le-a mai verificat !
asa ca amnezyca sa faci bine sa crezi ! ca asa e ! ciudata treaba ,nu?
a mai facut ea niste foi de prezente cand cand se supara k nu frecventam cursul ei atat de special:P dar nu le-a mai verificat !
asa ca amnezyca sa faci bine sa crezi ! ca asa e ! ciudata treaba ,nu?
- lazarosa
- senior
- scarllet
- junior
- lazarosa
- senior
- groopy
- elder
- lazarosa
- senior
- groopy
- elder
- alice18
- senior
Re: Intrebari anul 2
ce stiti de examenul la virusi cu Sultana ? unii zic ca se pica pe capete si as vrea sa stiu daca e doar un mit sau e realitate. 

alice18 wrote:ce stiti de examenul la virusi cu Sultana ? unii zic ca se pica pe capete si as vrea sa stiu daca e doar un mit sau e realitate.
Eu am facut cu dr. Sultana, e o tipa cu bun simt, dar avea pretentia sa fie liniste la lp, dar e ok si e mit ceea ce zici tu, fiind o mai mare prostie, daca nu stii, pici e si normal. Cel mai bine sa inveti si sa nu stai pe forum, punand intrebari fara rost, daca stii, nu pici. Si bafta.
- alice18
- senior
nu sunt intrebari fara rost. e normal sa existe si intrebari din astea pt ca pt asta e forumul, ca cei din anii mai mici sa invete din experienta celor mai mari, sa afle informatii. eu nu am intrebat ca pici daca nu inveti, ci am intrebat pt ca am auzit ca sunt multe intrebari ambigue, timp foarte scurt, multe subiecte si exigenta foarte mare. asta era singura mea problema.
Mey, timp e destul, invata lp si iti va da parca o tabla de sah, sau cum se numea sau sa recunosti ce incluziuni sunt si un subiect de sinteza. Si tocmai un coleg de al tau in an mai mare iti zice sa iti vezi de treaba si sa nu mai asculti pe toti pt ca te vor deruta si asta din propria lui experienta. Catedra de virusologie e cea mai corecta catedra pana acum
- alice18
- senior
ok, am cam incurcat eu lucrurile. vroiam sa intreb de Simona Ruta, pe ea o am la curs. eu de examenul mare am auzit lucrurile alea, nu de cel de la lp, ca pentru el nu-mi faceam atatea griji. 

Simona Ruta e cea mai grozava profa pe care am vazut-o, din cate imi amintesc erau 10 grile si 2 subiecte de sinteza, stiu ca nu a fost absurda, adica s-a vorbit iar tipa e corecta la exam, iti da nota pe care o meriti. Invata cursurile sunt suficiente si daca vrei sa aprofundezi e cartea tatalui ei. Deci e ok exam.
- alice18
- senior
mersi pt lamurire. 

- Riley
- elder
E super profa de virusi.....inveti din placere la cursurile alea...iar de lp nu te stresa, noi am dat in aceeasi zi lp cu ex mare in acelasi examen, ceva cu efect citopatic pe o cultura celulara (era facuta o poza) si diagnostic pozitiv polio..cred. Iar la ex mare am avut din HIV un sub si ceva cu vaccinurile antigripale! spor si nu e asa de greu!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- alice18
- senior
ms pt raspunsuri. asa ne-a zis si noua ca o sa dam lp cu examenul mare odata.
- rox
- elder
Sultana la lp este SUPER ( am facut cu ea anul trecut si mi-a placut mult), explica bine, chiar daca unele chestii sunt mai plicticoase, si singurele pretentii sunt sa nu vorbiti si sa fiti atenti. In rest, e super ok, iti preda exact ce trebuie sa stii
Simona Ruta... hm, nu stiu din ce motiv nu s-a numarat printre preferintele mele (ea e super ok, dar... nu m-a "fascinat" pe mine, cred ca mi-a placut mai mult de Cilievici de la paraziti
). La examen subiectele sunt ok, grilele nu sunt foarte grele iar subiectele sunt de bun simt, partea naspa incepe daca ai fost la curs ca mine doar sa auzi, cursul concis mi s-a parut prea....concis si m-am "incumetat" la o marire in vara, pentru care am citit din cartea prof Cernescu ( mi s-a parut super aia). A fost de treaba si la marire, dar n-a dat 10 ( posibil sa ma insel, oricum, eu n-am luat 10 desi simteam ca-l merit din plin).
Simona Ruta... hm, nu stiu din ce motiv nu s-a numarat printre preferintele mele (ea e super ok, dar... nu m-a "fascinat" pe mine, cred ca mi-a placut mai mult de Cilievici de la paraziti

In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- amnezyca
- senior
cum sunt grilele la micro ?
prof debeleac
prof debeleac
- Riley
- elder
Nasoale, redactate pe hartii vechi de vreo cateva zeci de ani, tiparite la masina. De invatat cum trebuie din caiet si carte, dar nu a pus accentul pe serotipuri.....da si din hipersensibilitati, timpi de injumatatire le Ig..daca esti atenta o sa fie ok. Grilele sunt vreo 50 parca, complement grupat toate.face o "relativa" curba gauss, sa te duci la cursuri k te vede plus k mai face si prezenta din cand in cand..dc faci mai prost pe sem I dar bine pe II nu face chiar media aritmetica, iti mai creste nota cu un punct..la sfarsit o sa va cheme la ea in cabinet sa iti spuna nota, nu se afiseaza pe nicaieri...cam atat..succes!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- amnezyca
- senior
merci .
din pacate am doar cartea , cursul nu prea l-am frecventat .
atunci cand am fost nu vb despre ceva care sa nu fi gasit in carte .
sunt intrebari si despre reactiile de la lp , pe care le mentioneaza si ea succint in carte ?
sau despre anumite bacterii (adica caracteristicile bact x ) cu toate ca nu prea e vb despre asta in mat de pe sem 1?
din pacate am doar cartea , cursul nu prea l-am frecventat .
atunci cand am fost nu vb despre ceva care sa nu fi gasit in carte .
sunt intrebari si despre reactiile de la lp , pe care le mentioneaza si ea succint in carte ?
sau despre anumite bacterii (adica caracteristicile bact x ) cu toate ca nu prea e vb despre asta in mat de pe sem 1?
- Riley
- elder
Cu placere! da, asa este..eu personal am invatat numai din carte si a fost bine
. Nu intreaba pe sem I caracteristici de specie, doar chestiile generale despre alcatuirea celulei tip procariot si chestia cu rezistenta la Ab (by the way mai sunt intrebari si din Ab eu asa tin minte) si principiile diagn direct si indirect (dar nu detalii de metoda, cere doar principiul). Ce scrie in carte succint este suficient la diagn indirect nu iti trebuie din lp pe sem I.Pe sem II in schimb a mai intrebat si lucruri din lp, mai ales coloratii speciale, medii de cultura. Spor si bafta!

- amnezyca
- senior
multumesc !
bafta si tie !
bafta si tie !
-
- junior
'sunt anul 2 la medicina generala si as vrea sa ma mut la dentara la anu'. ar trebui sa dau niste diferente,ceva? ...'
- medic_pagan
- senior
Vezi ca 8 din 10 de la dentara cam au masina.
Ai masina personala ? Ai apartamentu' tau in Buc sa fii in pas cu cei mai "buni" ?
Daca nu - stai intre cei fara prea mari pretentii de la generala.
Ai masina personala ? Ai apartamentu' tau in Buc sa fii in pas cu cei mai "buni" ?
Daca nu - stai intre cei fara prea mari pretentii de la generala.
morti la tava
- lazarosa
- senior
lasa subiectivismele astea,tomitza........deciiiiiiiiiii? trebuie sa dau vreun examen,ceva?
.
-
- senior
cum ajung cu metroul la institutul de virusi?
- rox
- elder
cobori la dristor 1, mergi prin corespondenta si iesi pe la dristor 2 ( adica nu iesi direct prin stinga dupa ce ajungi la dristor 2, ci mergi pe peron pina in capat) apoi mergi inainte pe dristorului pina la intersectie, traversezi si prima cladire pe dreapta e institutul. dureaza cam 10 minute in ritm lalait 
sau iesi pe la dristor 1 si mergi pe deasupra

sau iesi pe la dristor 1 si mergi pe deasupra

In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
-
- senior
mersi mult!
-
- junior
se face numai un lp de anato de 2 ore pe sapt?
SCU e tot porcaria aia de psihologie?

SCU e tot porcaria aia de psihologie?
- exe
- senior
da, se fac doar 2 ore pe sapt. scu... o materie inutila si stupida, iar notele la examen nu sunt intotdeauna cele mai mari (depinde cu cine faci).
-
- junior
anul trecut am facut cu popa velea, la curs a fost ok dar examenul a fost complet aiurea
- exe
- senior
si examenul la scu tot aiurea o sa fie daca faci cu popa-velea
- deena01
- senior
pe ssmb vad ca nu stie nimeni, asa ca intreb si aici : pt a putea da partialul la fizio CHIAR trebuie sa ai media notelor de la lucrari minim 7 ?

If you always do what you've always done you'll always get what you always got.
- AllBlue
- senior
- rox
- elder
ehe, ce amintiri....scu... am zis ca o sa fie ca in anul 1 ( mentionez ca facusem la lp cu opv si luasem 10 cu felicitari la exam, nu intelegeam ce tot iau astia note mici si zic ca e naspa). Sfat prietenesc : FUGI. NU DA PE ACOLO. Prima parte aia de neuro-psiho-endocrino-dumnezeustiece e INGROZITOR DE PLICTISITOARE. N-am vazut in viata mea oameni mai plictisitori si curs mai monoton decit ala. Si dureaza prea mult. Apoi.... bucata de scu-propriuzis trece repede, si la examen e ... SF. Eu am zis ca e ca in anul 1, rasfoiesti o data de doua ori cartuliile alea si gata zecele. Mmmmnu chiar, din moment ce am ajuns la marire in toamna la mareata materie cu 1 credit.
Pentru partialul la fizio cred ca depinde de asistent. La mine a trebuit, la altii a fost pe "cine mai doreste cine mai pofteste"....

Pentru partialul la fizio cred ca depinde de asistent. La mine a trebuit, la altii a fost pe "cine mai doreste cine mai pofteste"....
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- exe
- senior
la fizio s-a scazut anul trecut pana la 6.50, dar cum a spus si rox, depinde de asistent.
- deena01
- senior
mda, asa a fost si anul asta, pana la urma.
bafta sambata !
bafta sambata !

If you always do what you've always done you'll always get what you always got.