REZIDENTIAT MF -info utile
- Chingachgook
- addicted

ANKKON wrote:salutere......are cineva idee la care stagii se mai poate chiuli????
la toate
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- irina_607
- newbie

Salut!
Poate sa ma ajute si pe mine cineva? Am mare nevoie de urmatoarele carti, nu le pot gasi nicaieri, poate le are cineva in format electronic? Va multumesc!
1. Bazele medicinei de familie, vol I, A. Restian, Ed. Medicala, Buc., 2001
2. Ghid practic de medicina familiei, A. Restian, M. Mateescu, Ed. Universitara C.Davila Buc., 1998
3. Medicina familiei, A. Jompan, Ed. Helicon, Timisoara, 1998
4. Diagnostic si tratament în practica medicala, L. Tierney, S.J. McPhee, M.A. Papadakis, Ed. Stiintelor Medicale, Buc., 2001
5. Bazele medicinei de familie, vol. II, A. Restian, Ed. Medicala, Buc., 2002
6. Bazele medicinei de familie, vol. III, A. Restian, Ed. Medicala, Buc., 2002
7. Ghid de practica medicala, vol. I, Ed. Infomedica, Buc., 1999
8. Ghid de practica medicala, vol. II, Ed. Infomedica, Buc., 2001
Poate sa ma ajute si pe mine cineva? Am mare nevoie de urmatoarele carti, nu le pot gasi nicaieri, poate le are cineva in format electronic? Va multumesc!
1. Bazele medicinei de familie, vol I, A. Restian, Ed. Medicala, Buc., 2001
2. Ghid practic de medicina familiei, A. Restian, M. Mateescu, Ed. Universitara C.Davila Buc., 1998
3. Medicina familiei, A. Jompan, Ed. Helicon, Timisoara, 1998
4. Diagnostic si tratament în practica medicala, L. Tierney, S.J. McPhee, M.A. Papadakis, Ed. Stiintelor Medicale, Buc., 2001
5. Bazele medicinei de familie, vol. II, A. Restian, Ed. Medicala, Buc., 2002
6. Bazele medicinei de familie, vol. III, A. Restian, Ed. Medicala, Buc., 2002
7. Ghid de practica medicala, vol. I, Ed. Infomedica, Buc., 1999
8. Ghid de practica medicala, vol. II, Ed. Infomedica, Buc., 2001
- Chingachgook
- addicted

alea de Restian eu le-am luat de la Ed medicala de pe Pache Protopopescu.
parca 100 ron toate 3
parca 100 ron toate 3
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- irina_607
- newbie

kooksee wrote:alea de Restian eu le-am luat de la Ed medicala de pe Pache Protopopescu.
parca 100 ron toate 3
Nu stiu daca le mai au pe toate 3 , la http://www.ed-medicala.ro nu e decat vol.III.
- agorima
- senior

-
qsa
- senior

- Madi
- elder

-
qsa
- senior

Madi wrote:Si se poate alege tot dintre cele de la 15 iulie? (interne, infectioase... si ce-a mai fost)
Cei care am fost astazi am luat tot stagiu de o luna...Eu am intrebat daca luna viitoare pot sa aleg un stagiu mai lung(MI,pediatrie), chiar daca nu au terminat ceilalti stagiul respectiv si mi-au zis ca pot sa aleg ce vreau. Sper sa fie asa!
- Madi
- elder

- agorima
- senior

- Madi
- elder

- 187.92a
- addicted

- Madi
- elder

Nici mie.
Dar e suficient ca ma sacrific eu pe altarul medicinei romanesti. Cum spunea un clasic in viata: "cineva trebuie sa aduca bani in casa in timp ce nevasta se joaca de-a medicina", deci: please, ai idee unde e mai "safe" sa ia chirurgie sau gineco? Intre timp am auzit ca la militar nu e chiar asa "safe"!
Madi
Madi
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!
- 187.92a
- addicted

- Madi
- elder

Jorj wrote:Gineco la Polizu. Mai safe de atat nu se poate. Toate "tratativele" se duc cu secretara directorului.
Chirugie - in urma cu vreo 2 ani "am facut" stagiul la Pantelimon... pe vremea aia era safe, acum nu mai stiu...
Din pacate au de ales doar dintre militar, gerota si angelescu la chirurgie. La toate specialitatile au cam putine spitale la care se pot face stagiile...
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!
- 187.92a
- addicted

- casandra13
- senior

- agorima
- senior

-
qsa
- senior

- Chingachgook
- addicted

cum adica adeverinta de pontaj?
imi parafeaza pontajul si apoi imi da o adeverinta pentru ce?
"se adevereste ca dr gigi isi indeplineste sarcinile trasate, vine la serviciu zilnic, si trateaza pacienti.
s-a eliberat prezenta in caz ca pontajul atasat nu emana suficienta credibilitate"
imi parafeaza pontajul si apoi imi da o adeverinta pentru ce?
"se adevereste ca dr gigi isi indeplineste sarcinile trasate, vine la serviciu zilnic, si trateaza pacienti.
s-a eliberat prezenta in caz ca pontajul atasat nu emana suficienta credibilitate"
-
qsa
- senior

Adeverinta
D-na Dr.......medic rezident anul I,repartizata in stagiul de pregatire in spitalul nostru,la sectia....clinica...si-a desfasurat activitatea in perioada....prestand program zilnic in medie de 7 ore.
Stagiul de....se termina la data de...
Primeste spor de.......
S-a eliberat adeverinta spre a-i servi la justificarea prezentei la Spitalul....
E clar?
D-na Dr.......medic rezident anul I,repartizata in stagiul de pregatire in spitalul nostru,la sectia....clinica...si-a desfasurat activitatea in perioada....prestand program zilnic in medie de 7 ore.
Stagiul de....se termina la data de...
Primeste spor de.......
S-a eliberat adeverinta spre a-i servi la justificarea prezentei la Spitalul....
E clar?
-
qsa
- senior

-
qsa
- senior

pc7 wrote:draga, da pe matale TE doare mana sa-ti faci singur pontaju si sa scrii x% ?
intrebi safu de sectie cat e sporu si scrii la fel, ie grele?
Care e problema ta?Nu face rezidentul niciun pontaj!!! Pontajul il face secretarul/a sectiei,el/ea merge cu el la semnat si il duce la RUNOS,de unde noi primim adeverinta aia si atat!!!Pricepi sau iti fac o schema?
- Chingachgook
- addicted

qsa wrote:pc7 wrote:Nu face rezidentul niciun pontaj!!!
sa mori tu?
eu mi le fac cu mana mea.
sau gasesc cate un coleg rezident sa le scrie el.
deci adeverinta e pentru aia mai neajutorati
-
qsa
- senior

kooksee wrote:qsa wrote:pc7 wrote:Nu face rezidentul niciun pontaj!!!
sa mori tu?
eu mi le fac cu mana mea.
sau gasesc cate un coleg rezident sa le scrie el.
deci adeverinta e pentru aia mai neajutorati
Spre deosebire de altii chiar nu postez ce nu stiu...Intreaba si tu alti rezidenti de la Obregia si o sa vezi....Si eu mi-am facut pontajele la alte stagii,dar aici e asa cum am scris...Eu zic sa o lasam mai usor cu "shmechereala"cand nu e cazul!
- 187.92a
- addicted

pc7 wrote:draga, da pe matale TE doare mana sa-ti faci singur pontaju si sa scrii x% ?
intrebi safu de sectie cat e sporu si scrii la fel, ie grele?
bine, la noi sporul il scrie alcineva, da pomntaju il scrii matale. ideea este: neatent Dã neatent sa fie ala care poate sa-si scrie singur sporul sinu-si trece 75% sau 100%, indiferent