Hihi, draguta expresia cu piticutii!
La mine frecventa intrebarii "cand te intorci?" cu variantele "tot aici esti?" si "deci ai ramas inca!" era cam de o data la 2 saptamani, progresiv crescanda in ultimele saptamani de stagiu. Asa, ca sunt ei curiosi.
M-au intrebat si daca am serviciu in Romania

Tot pura curiozitate, desigur...
Sa nu crezi ca nu am ripostat; am facut-o, si inca dur si poate si cand si cu cine nu era cazul, dezvoltasem chiar o mica paranoia, dar diferenta dintre mine si ei era ca eu trebuia sa raman, totusi, in limitele "diplomatiei".
Ca o comparatie, de curand am cunoscut o echipa de traineri americani veniti cu un proiect in Bucuresti. Am facut trainingul, m-am simtit excelent, la sfarsit mi-au spus-o si pe aia cu "you know, you're so smart, you can do anything you want!", ba m-au si intrebat ce am de gand dupa terminarea rezidentiatului. Call me mad, dar felul in care a fost pusa aceasta intrebare nu a avut nici o legatura cu felul in care aceeasi intrebare a fost pusa in Franta...
Personal ma simt mult ma apropiata de Franta, am lucrat acolo, mi-a placut sistemul in sine, cu toate neajunsurile lui, mi-a placut felul in care e format rezidentul francez si in care se invata meserie fiind aruncat in apa, mi-a placut sa vad ca la nivel de intern esti considerat medic si ca parerea ta conteaza practic, am invatat enorm de multe lucruri acolo din punct de vedere profesional si uman, inclusiv munca de la 9 dimineata pana la 8.30 seara si intoarcerea acasa cu ultimul autobuz disponibil, am facut anticorpi de la mersul cu metroul francez seara pana la acel autobuz, am avut inclusiv perioade in care nu ajungeam acasa pentru ca a) era (iar) greva pe transporturi sau b) iar fusesera agresiuni asupra soferilor de autobuz (era perioada in care baietii veseli dadeau foc la masini seara ca sa se distreze, intr-o seara am gasit geamurile de la sediul companiei de transport facute zob si cioburi peste tot pe jos)
Nu a fost o perioada usoara dar tot am ramas la parerea ca stagiul a meritat pana la ultimul minut.
Poate ca o sa se mai schimbe mentalitatea in urmatorii ani, daca se va rezolva problema celor care stau degeaba si le consuma resursele.
Faptul ca ei nu ar putea sa ramana in alta tara... e de inteles pentru cei care vorbesc doar franceza

desi gurile rele spun ca multi studenti francezi prefera facultatea belgiana celei franceze pt ca n-are numerus clausus.