Proteste anti-rez. organizare, idei (doar pentru anti-rezi!)

for future reference; read only..
oopsminded
senior
senior
Posts: 173
Joined: Mon Nov 24, 2003 5:13 pm

Postby oopsminded » Mon Dec 01, 2003 6:22 pm

Succes. Din pacate vad ca nu incearca/reuseste nimeni sa aduca alaturi de noi/voi pe cineva "din interior". Chiar toata comisia aia e multumita sa fie asociata cu examenul de anul asta?

medo
Posts: 2
Joined: Fri Nov 28, 2003 5:58 pm
Location: bistrita

Postby medo » Mon Dec 01, 2003 6:45 pm

examenul acesta s-a dovedit un esec! nu promoveaza candidatii pe criteriu valoric.nu spun nimic nou.insa observ ca,precum "avocatul diavolului" incepem sa cautam argumente legale,mai mult sau mai putin viabile, prin care sa ne sustinem protestul,ignorand de fapt esentialul.
vorbesc din postura celui care s-a uitat cu sufletul la gura pe toate canalele de stiri in speranta ca altii ii vor face dreptate, a celui care nu a inghetat de frig ,pana acum, in fata MSF/DSP,a celui care a asteptat..
o singura solutie avem!sa iesim in strada si sa-i determinam pe cei "sus pusi"sa ia o decizie corecta.dar trebuie sa fim organizati.in fiacare centru universitar este nevoie de un lider care sa coordoneze aceasta miscare de revolta.repet,avem nevoie de sustinerea studentilor.

User avatar
octavg
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Mon Nov 17, 2003 9:43 pm
Location: iasi
Contact:

Postby octavg » Mon Dec 01, 2003 7:49 pm

Imi pare bine sa vad ca speranta nu a murit.Eu am fost saptamana trecuta,si la faza cu Blanculescu si la intalnirea cu Popa.Din pacate,atunci,cand inca era "calda" situatia(ca afara era sigur frig) eram doar o mana de oameni.Nu acuz,nu caut explicatii...caut in schimb solutii.Ma intreb cati din cei din Bucuresti care au dat rezi anul asta sunt de acord cu examenul,si ma mai intreb ,daca ei nu s-ar putea aduna,de data asta mai multi la minister,sa stabileasca ceva concret,in sensul actiunilor de protest.
Este dificil pentru cei din alte orase sa raspunda unor apeluri de genul "marti la minister",insa am putea sustine intr-un fel sau altul o atitudine de tipul intentarii unui proces in instanta,care ar misca sufletele celor de la MSF,ar mai misca si presa,si chiar ar putea "sparge" indiferenta si "miserupism-ul" partenerilor de discutie pe care i-am avut.
In urma cu o saptamana,era un coleg care sustinea ca are in familie un avocat dispus sa ne sustina gratis,sau macar consultanta gratis(tot e ceva).S-a mai discutat subiectul,s-a decis ceva,s-a constituit o persoana juridica care sa ne reprezinte? Ce mai,avem vreo sansa?-deorece am certitudinea data de experienta ca doar 40 de medici tineri ce fac scandal pe holurile etajului 2 nu reprezinta ABSOLUT NIMIC...
fluturas nu mai ai aripioare

User avatar
uno
senior
senior
Posts: 109
Joined: Tue Nov 25, 2003 2:23 pm

Postby uno » Mon Dec 01, 2003 7:53 pm

Din pacate am ajuns foarte tarziu sa citesc de intalnirea de marti si nu cred ca voi ajunge. Daca vorbiti cu presa sau cu careva din minister intrebati si voi cum e posibil ca in acelasi examen cei cu nota maxima sa fie departajati prin baraj iar cei care nu au nota maxima, dar au acelasi punctaj si aceeasi medie ponderala sa fie departajati pe alte criterii (care or fi alea?) Rezulta ca se folosesc 2 criterii de departajare in acelasi examen, ceea ce mi se pare ilegal!

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Mon Dec 01, 2003 8:46 pm

marti la MSF!

User avatar
doctorSG
Posts: 3
Joined: Sun Nov 30, 2003 8:02 pm
Location: in IAD

Postby doctorSG » Mon Dec 01, 2003 9:51 pm

ne vedem maine la 10.00 la MSF. Eu vin sigur. Daca e careva pe forum sa-mi zica si mie cum ajung din p-ta Victoriei la MSF.
fortza

User avatar
doctorSG
Posts: 3
Joined: Sun Nov 30, 2003 8:02 pm
Location: in IAD

Postby doctorSG » Mon Dec 01, 2003 10:12 pm

e pe str.Ministerului 1-3 ?
fortza

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Tue Dec 02, 2003 12:41 am

Daca exista un numar de locuri pentru care exista un buget alocat iar rectorii au fost de acord sa le "absoarba", nu vad de ce nu se scot la concurs?
Sau pilele functioneaza?...
Suplimentarea este mai corecta decat concursul?

User avatar
sl0bizz
elder
elder
Posts: 671
Joined: Mon Jul 14, 2003 7:33 pm
Location: Boston
Contact:

Postby sl0bizz » Tue Dec 02, 2003 8:25 am

Coool! Inspirat de fortzele naturii!!
L-ati luat la mishto pe Blanculexu cind v-a zis sa mai treceti pe la el luni (adica ieri), stiind ca el o stie pe-a lui, una si buna. Ati ris si mai amar cind ati aflat miercuri ca el nici nu mai e ministru, dar si-a permis sa va cheme.
Acum o sa rideti si mai mult. Trezindu-ma prea devreme, am observat la ProTV pe scrollul de jos de la stiri ca Blanculexu v-a reclamat la presa ca nu v-ati prezentat la el. Adica cum bre, sare omul peste discursul lui nea Nelu, peste defilare si fasolea primarilor de sector, ca sa va primeasca in calitatea lui de ministru al mai multor chestii si a nimic, dispus sa va zica sa va acceptati soarta cu demnitate, si voi lipsiti? La gazeta cu voi!!
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

User avatar
medstar
junior
junior
Posts: 78
Joined: Fri Aug 22, 2003 11:09 pm
Contact:

Postby medstar » Tue Dec 02, 2003 10:39 am

Astazi dimineata la Stirile Protv de la ora 9.00 s-a spus ca la intalnirea ce era programata intre contestatarii acestui concurs de rezidentiat si D-l Blanculescu, nu s-a prezentat nimeni.

doctorlary
junior
junior
Posts: 42
Joined: Thu Nov 27, 2003 6:15 pm
Location: bucuresti

Postby doctorlary » Tue Dec 02, 2003 10:40 am

in legatura cu locurile care nu au fost ocupate la medicina de familie ma intreb si eu de ce nu le transfera ca suplimentari la chirurgie unde este nevoie.sau ei fac totul in ultima secunda ca sa nu stii si tu ce sa faci mai departe!

User avatar
medstar
junior
junior
Posts: 78
Joined: Fri Aug 22, 2003 11:09 pm
Contact:

Postby medstar » Tue Dec 02, 2003 10:43 am

Cu proteste linistite nu se va obtine nimic. Dau ca exemplu Roman Brasov cum sunt nemultumiti blocheaza drumurile. Chiar daca este impotriva legii nu patesc nimic si obtin ce vor. Nu zic sub nici o forma sa facem si noi la fel, dar trebuie neaparat sa fim in numar cat mai mare. Chiar si pe centre, dar sa ii implicam si pe studentii UMF deoarece stiu sigur ca sunt multi ce vor sa schimbe ceva.

User avatar
medstar
junior
junior
Posts: 78
Joined: Fri Aug 22, 2003 11:09 pm
Contact:

Postby medstar » Tue Dec 02, 2003 2:23 pm

http://www.bunaziuaardeal.ro/modules.ph ... e&sid=1139
:roll:

* Odraslele membrilor PSD au fost admise din primul foc la rezidentiat

Prin ordin de ministru, examenul de rezidentiat a fost validat, in cele din urma, in ciuda protestelor candidatilor, pe motiv ca nu au existat dovezi de fraudare. Ministrului Controlului, Ionel Blanculescu, nu i s-a parut suspect faptul ca numai la Bucuresti in salile de examen forfota a fost in floare, candidatii au intrat cu telefoanele mobile, au iesit si au intrat cand au vrut, iar majoritatea medicilor care au obtinut punctaje maxime au absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din capitala.

Aceasta in conditiile in care anii trecuti jumatate dintre candidatii admisi la rezidentiat proveneau din centrul universitar Cluj. Cel putin suspect este si faptul ca toate odraslele PSD-istilor au fost admise, avand punctaje maxime sau aproape de maximum, iar acolo unde nu erau suficiente au fost ajustate.

Pentru ministrul interimar al Sanatatii, Ionel Blanculescu, n-a contat nici modul de organizare a examenului, pe baza de grile, problema fiind constituita in special de publicarea grilelor inainte de examen si de numarul redus al acestora - aproximativ 4000. In strainatate insa, acestea se ridica la 15.000, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca medicii sa memoreze pe dinafara toate grilele. Acest lucru a determinat o goana nebuna a candidatilor pentru invatarea acestora si trecerea in plan secund a parcurgerii bibliografiei. Astfel s-a ajuns la una dintre cele mai aberante situatii (mai ales la specialitatile chirurgicale), cand, pentru cele 264 locuri scoase la concurs s-au obtinut 259 de punctaje maxime (950), 91 (949), 61 (948).

§i oligofrenii au memorie buna, nu?

Comisia de rezidentiat nu s-a gandit oare ca, intrucat toate grilele se vor extrage din baza de date de pe Internet, aceasta masura egalizeaza intr-un mod incorect sansele candidatilor la rezidentiat, crescand "norocul" celor care au ales sa memoreze grilele si defavorizand pe cei care au invatat de luni si chiar ani de zile? §eful Comisiei centrale de rezidentiat, prof. Florin Popa, considera ca "a memora, cel putin din punct de vedere biologic, 4000 de teste este aproape imposibil. Ei tot trebuie sa citeasca cartea, doar ca bibliografii inscrise la fiecare test, dar nu cred ca se pot face conexiuni daca citesc numai 5 randuri ale bibliografiei. Textele, adica bibliografia trebuie trecuta in totalitate, iar problema testelor publicate, este o chestiune moderna facuta si in alte tari, nu numai la noi. Eu cred ca daca unul stie 4000 de teste stie destul. "§eful Comisiei omite insa faptul ca in alte tari numarul grilelor publicate este de peste 15.000, prin urmare posibilitatea de memorare in intregime este mult redusa. Pe buna dreptate se intreaba candidatii care este nivelul de pregatire al candidatilor, daca marea parte a acestora au tocit grilele? Astfel vom avea rezidenti care la intrebarile pacientilor vor raspunde cu: a, b, c, d, sau e, pentru ca atat stiu.

Copiii PSD-istilor sunt geniali

Cum poti face o diferentiere calitativa, nu cantitativa, intre cei care au obtinut 950, respectiv 949 si 948 de puncte? Diferenta este data de un raspuns sau doua gresite sau omise, la o intrebare cu complement multiplu. O problema delicata apare in momentul repartizarii locurilor. Teoretic, 259 de candidati sunt pe primul loc si au dreptul sa isi aleaga locul in spital. In aceste conditii organizatorii au ales sa nu respecte metodologia de examen si anunta examen de baraj. Prin urmare, o incalcare flagranta a regulilor concursului, facuta de dragul imaginii politice, caci se apropie alegerile, iar PSD-ul nu mai vrea sa aiba un scandal pe cap. De altfle, nu mai putin de 7 odrasle ale unor presedinti de filiale PSD au fost admisi, mai celebri fiind fiul lui Sorin Oprescu, care a obtinut 949 de puncte la chirurgie, dar la o recorectare s-a constat ca avea 950, si fiica fostului ministru Mircea Beuran. Oricum, o parte dintre candidati s-au hotarat deja sa dea organizatorii in judecata. O alta lacuna, in metodologie, separarea candidatilor printr-o medie ponderata se aplica doar pentru a-i diferentia in alegerea specialitatilor si nu pentru a fi declarati admisi sau respinsi, asa cum se va intampla cu cei 91 de candidati care au 949 de puncte si se bat pentru 5 locuri. "Am decis validarea examenului de rezidentiat pentru ca nu au existat probe concrete care sa dovedeasca fraudarea acestuia. A fost un concurs in care o parte dintre candidati au obtinut rezultate de exceptie. Performantele celor care au realizat punctaj maxim merita felicitarile atat ale noastre, cat si ale colegilor de generatie, si nu votul de blam al acestora", a tinut sa precizeze Blanculescu. Totodata, acesta il acuza pe seful Comisiei de Sanatate din PNL, Sorin Paveliu, ca incearca politizarea situatiei de fata si isi permite sa interpreteze Juramantul lui Hipocrate, care ar indemna medicii sa isi respecte profesorii care i-au invatat si care au organizat acest concurs, nu sa ii indemne la gesturi nefiresti. Asa cum, probabil, studentii ar trebui sa il respecte si sa actioneze precum conf. Mircea Beuran, chiar daca stiu ca acesta a plagiat.

Baraj cu forta

Pentru grupa specialitatilor chirurgicale si grupa specialitatilor medicale se introduce o proba obligatorie de departajare pentru candidatii care au obtinut punctajul maxim posibil (950 pentru grupa specialitatilor chirurgicale, respectiv 940 pentru grupa specialitatilor medicale). Proba obligatorie de departajare va avea loc in data de 07.12.2003, ora 10,00, la sediul Facultatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti si va consta dintr-un test grila cu 100 de intrebari cu raspunsuri multiple din tematica si bibliografia aprobata, avand o durata de 2 ore. Intrebarile vor fi alcatuite de comisii de specialisti desemnati de conducerile UMF-urilor din Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara si aprobati prin ordin de ministru. Corectura se va face electronic in prezenta candidatilor. Rezultatele vor fi folosite pentru realizarea unei ierarhizari a candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil. Ierarhizarea va fi stabilita in 07.12.2003. Alegerea specialitatii si a centrului de pregatire pentru grupa specialitatilor chirurgicale si grupa specialitatilor medicale va avea loc in 14 decembrie, prin teleconferinta.

Irina ORLANDA

stelutza
Posts: 4
Joined: Fri Oct 31, 2003 10:39 am

Postby stelutza » Tue Dec 02, 2003 4:27 pm

Oare nu am rezolva ceva daca am trimite un memoriu (care sa cuprinda toate neregulile) catre Senat? Am inteles ca exista o comisie speciala care se ocupa de problemele medicale. Poate gasim acolo oameni care ne sustin... :roll:

doctorlary
junior
junior
Posts: 42
Joined: Thu Nov 27, 2003 6:15 pm
Location: bucuresti

Postby doctorlary » Tue Dec 02, 2003 5:09 pm

Cine imi poate spune ce s-a intamplat astazi la intalnirea de la 10 de la Ministerul Sanatatii :?: S-a ajuns la un rezultat :?:

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Tue Dec 02, 2003 6:22 pm

Am primit o promisiune din partea unui prieten, ce detine un ISP ca ne va ajuta cu gazduirea si realizarea unui site de petitii si reclamatii :idea:

Cand se vor aduna mai multe semnaturi, le vom trimite catre Ministere, Presa si alte Organizatii de Evaluare Medicala :idea:

vlad
Posts: 3
Joined: Mon Dec 01, 2003 1:35 pm
Location: cluj-napoca

Postby vlad » Tue Dec 02, 2003 6:50 pm

Joi 4 decembrie ora 12.00 in fata sediului DSP CLUJ va avea loc o manifestatie de protest in care vom cere anularea rezidentiatului, respectarea metodologiei si BLOCAREA examenului de baraj. Pentru a avea succes trebuie sa ne coordonam cu manifestari similare in toate centrele universitare si cu o manifestare in numar mare la Bucuresti in fata MSF. Nu uitati sa anuntati mass-media. Trebuie sa fim cat mai multi sa se vada ca nu a fost doar un foc de paie. La Cluj-Napoca se asteapta participarea a peste 150 de persoane. Organizati-va , alegeti-va purtatori de cuvant, descrieti clar situatia, nu ii blamati pe cei cu punctaj maxim. Ei nu au nici o vina! Responsabili sunt organizatorii acestui concurs care ne-au tratat cu superficialitate si care trebuie sa-si recunoasca vina! Candidatii nu au nici o vina pentru situatia actuala.
Important este sa fie acolo mass-media.
Sa vedem acum ce capacitate au televiziunile de a TRANSMITE DIN MAI MULTE CENTRE deodata! joi 4 decembrie ora 12.00. Sa aruncam tara in aer, este o nedreptate strigatoare la cer! Atentie, cat mai multi la Ministerul Sanatatii! Sa vedem acum cat suntem de solidari !
_________________
salazin

User avatar
val
senior
senior
Posts: 144
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:05 am

Postby val » Tue Dec 02, 2003 9:18 pm

Am inceput sa obosesc sa tot citesc mesaje in care tot apare "adaptabilitatea merituosilor". Examenul asta nu ar fi trebuit sa fie un examen de testare a cunostintelor? A capacitatii de a aduna cat mai multa informatie si de a o reda? Adica sa poti sa canalizezi ce ai invatat in scopul de a face bine? Sau macar de a nu face rau...
In fata pacientului nu te intreaba nimeni cat de "adaptabil" esti, ca nu-i soferie sa virezi stanga-dreapta in caz ca apare un obstacol, acolo trebuie spontaneitate completata cu un bagaj mare de informatii. M-am saturat sa vad "invingatori" care imi flutura pe sub nas un punctaj de 950 in conditiile in care daca ii intrebi de ce la grila aia raspunsul e C D E ei sa-ti spuna ca "ala e raspunsul corect".
De unde stia domnul presedinte PSD Slatina ca fiica-sa facuse punctaj maxim atata vreme cat ea a iesit la jumatate de ora dupa mine din sala? In momentul ala eu am stiut ca am pierdut examenul. Care era probabilitatea ca sa ma intalnesc eu, un neica-nimeni, cu o pila? Faptul ca s-a intamplat asta mie mi-a spus ca-s atat de multe pile incat pana si eu am ocazia sa vad una.
Mi s-a luat si de preparatori, doctoranzi si alte cadre universitare care isi obtin posturile prin triada rude-prieteni-bani, care au un CV plin de participari la congrese inexistente si de articole publicate in revistele parintilor.
Sunt convinsa ca printre cei cu punctaje foarte mari sunt oameni care s-au chinuit vara asta, asa cum sunt si printre cei cu punctaje mai putin mari. Dar nu-i pacat si de cel care a luat pe capul lui 950 de puncte sa-si aleaga o specializare de 2 bani pentru ca si barajul va fi poluat de aceleasi scursuri care, indiferent de modalitatea de examinare, vor reusi sa fie intotdeauna primii? Iar astia sunt oamenii care si mai tarziu vor fi concurentii nostri in cariera. Si daca acum reusesc poate sa ma strecor printre ei pentru ca numarul de locuri este mai mare decat numarul lor, mai tarziu ce sanse am?

User avatar
medstar
junior
junior
Posts: 78
Joined: Fri Aug 22, 2003 11:09 pm
Contact:

Postby medstar » Tue Dec 02, 2003 9:19 pm

Astazi la jurnalul de la ora 14 a fost prezentat un reportaj despre protestul celor de la Cluj. Mai erau reporteri si de la alte televiziuni.

blue_orchid
newbie
newbie
Posts: 14
Joined: Sun Nov 23, 2003 11:59 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby blue_orchid » Tue Dec 02, 2003 11:50 pm

Ati auzit ceva de faptul ca s-au facut initial 2 pachete a cate 200 de grile, din care s-a ales mai apoi pachetul care ni s-a dat la examen? Este posibil? Daca da... mai are rost sa intreb?

User avatar
bsd
junior
junior
Posts: 34
Joined: Sun Nov 16, 2003 1:20 am

Postby bsd » Tue Dec 02, 2003 11:57 pm

Tin sa subliniez urgenta protestelor organizate. Probabil actuala "dictatura" doreste sa ne puna in fata faptului implinit imediat dupa proba de baraj. Partidele ne-au primit fericite ca le acordam atentie si ne-au dat ceea ce ne-au dat dintotdeauna: promisiuni ca se va discuta la nivel inalt, parlament, etc. Iar ziua nationala ne-a impiedicat sa atragem presa.

Cu siguranta nu trebuie sa asteptam un raspuns, ci mai degraba sa-l determinam prin presiuni. Poate stie cineva pe cineva din presa doritor/cu acces sa intervieveze pe primul ministru. Din discutii am inteles ca doar el poate invalida actele figurantului Blanculescu. Cred ca rolul unui reporter bine intentionat este esential pentru surprinderea si mediatizarea evenimentelor asa cum sunt ele in realitate, nedistorsionat si cu o pondere egala a opiniei ambelor parti aflate in conflict. Mai mult decat atat, nu a relatat nimeni pana acum parerea oamenilor simpli, eventual pacientii din spitale, sau parerea unor cadre didactice din invatamantul superior nemedical.
Energy is the essence of life.

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Wed Dec 03, 2003 12:04 am

Astazi de la MFS am primit o copie dupa o petitie trimisa de cei cu 950 din Cluj.
Aceeasi petitie o flutura si dl. Florian Popa la intalnirea cu cei cu 950 de la rectorat (ora 13): "cei din Cluj tot timpul au fost mai .....", dar despre protestele din Cluj...("ciocu' mic").
Dl. Florian Popa:-"au fost trei propuneri de ministru - EU, ..., Sorin Oprescu(care a refuzat) si am fost intrebat de dl.Blanculescu ce as face in calitate de ministru "I-AS BAGA PE TOTI CEI PESTE 475 PUNCTE IN CLINICILE DIN TOATA TARA SI AS DA EXAMEN SERIOS DUPA 6 LUNI", si...."(asa nu am ajuns ministru);
- "eu sunt un executant, decizile sunt luate de minister, ei au organizat concursul, ei ..."
- "eu, dl.Presedinte, primul ministru, ministrul sanatatii, TOTI(opinia publica??), suntem de parere ca a fost un examen corect";
- "primul ministru a declarat ca este normal sa fie 1200 nemultumiti si 260 multumiti"
- "am sa renunt la aceasta functie, m-am saturat..., nici unul din comisie nu mai ramane"
- "acest concurs a fost sub 4B (Bartos, Beuran, Blanculescu si (asta... cum ii zice...) Branzan). Toti au dat cate un ordin...."
- "anul viitor o sa anuntam totul din timp, cu 6 sau 10 luni..."
- "in prima seara a iesit alta ordine a celor cu 949, a treia zi alta...., am intrebat informaticienii si mi-au raspuns ca era calcularorul incins"
- "dl. Blanculescu a luat decizia dupa ce a chemat 4-5 juristi si i-a pus sa faca scenarii de procese..."
- "am un coleg la Iasi, baiatul sau a luat 950 , a intrat a 5-a oara la facultate..."
-"de ce nu ne-ati sustinut, i-ati lasat doar pe ceilalti...?"

Unul dintre colegii cu 950 intreaba "cum facem (ca anul viitor) sa fie un examen corect, nu ca anul acesta?" Dl. Popa:" daca o sa mai fiu presedinte..."
Last edited by kULA on Fri Dec 05, 2003 1:39 am, edited 2 times in total.

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Wed Dec 03, 2003 12:22 am

Ne cerem scuze domnului Blanculescu, domnului ministru Branzan si domnului presedinte al CCR, dl. Florian Popa ca de ziua nationala ( 1-12-2003) am lipsit de la "intalnire" dar credem ca am avut motive serioase:
- majoritatea am fost la Alba Iulia si ne asteptam sa-i intalnim acolo pe distinsii domni;
- cei care au ramas in Bucuresti ne-au declarat ca au dorit sa fie prezenti la "intalnire" dar mirosul de tuica si frica de efectele secundare date de fasolea cu carnati i-a impiedicat:
Dupa cum vedeti noi nu avem nici o vina.
Last edited by kULA on Wed Dec 03, 2003 1:03 am, edited 2 times in total.

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Wed Dec 03, 2003 12:27 am

M-am saturat!
Last edited by kULA on Wed Dec 03, 2003 8:30 pm, edited 1 time in total.

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Wed Dec 03, 2003 1:01 am

miercuri, 03 decembrie 2003, orele 13.00, la Palatul Victoria,
Guvernul Romaniei, intrarea D, sala de Conferinte de presa, parter


conferinta de presa comuna sustinuta de

dl. Ovidiu BRINZAN, ministrul Sanatatii
si
dl. Ionel BLANCULESCU, fostul ministrul interimar al Sanatatii



CINE TREBUIE SA INTELEAGA VA INTELEGE!!!
(unde ne vedem???)

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Wed Dec 03, 2003 1:19 am

Trebuie sa iesim si noi pe 4!!!!!
Cinste clujenilor!

User avatar
octavg
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Mon Nov 17, 2003 9:43 pm
Location: iasi
Contact:

Postby octavg » Wed Dec 03, 2003 1:53 am

Din punctul meu de vedere este FOARTE BINE CA NU A PARTICIPAT NIMENI LA INTALNIREA CU BLANCULESCU deoarece ar fi insemnat o recunoastere implicita a validarii examenului de anul acesta.Raman la ideea mea ca vom fi luati in seama doar daca ne constituim in persoana juridica si ii chemam in instanta.
fluturas nu mai ai aripioare

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Wed Dec 03, 2003 1:56 am

Ia cetitzi urmatoarele articole din Evenimentul Zilei:

http://www.expres.ro/topstory/?news_id=139190

http://www.expres.ro/editorial/?news_id=139191


Boala doctorilor


Cornel Nistorescu




de Cornel Nistorescu
Miercuri, 3 Decembrie 2003


Exodul medicilor e un subiect. Are la baza, in primul rind, viciile sistemului de sanatate romanesc. Mostenite de la comunism sau dezvoltate in ultimii ani. Plecarea doctorilor din Romania e o boala ce contamineaza toate sectoarele. Poate ca o descoperim abia acum, cind aberatiile au atins cote greu de imaginat. Tranzitia din serviciile secrete ale lui Ceausescu a dat o casta alcatuita din politicieni, oameni de afaceri si impostori. Tranzitia din sanatate a dat feude politico-medicalo-financiare. Toate figurile celebre ale medicinii romanesti au cam iesit din scena. Domnitorii neincoronati ai chirurgiei, ai oncologiei, ai urologiei s-au retras. Adevarul este ca sfirsitul comunismului ne-a prins cu mai toti sefii de scoala medicala in pragul senectutii. Locul lor a fost luat in chiar vremurile tulburi de catre cei cu tupeu si cu o mai puternica foame de putere. Meritele au jucat un rol nesemnificativ sau in prea putine cazuri au facut diferenta intre aspiranti. Si astfel ne-am trezit cu o structura dominata de criterii neprofesionale. Fosti secretari de partid, gineri de profesori, turnatori, servitori la utc, la partid sau vinatori de zestre, toti au marit strocul (ritmul in vislit) si au luat fata celor cu vocatie si cu carte. Pentru ca disputele au devenit crincene, unii au recurs la politica si au folosit-o ca argument suplimentar in competitia devenita automat neloiala. Rezultatul: un sistem viciat pina la incheieturi. Daca tendinta continua, in urmatorii ani, in cazurile complicate, nu vom fi examinati decit de secretari de partid PSD, deveniti profesori, sefi de clinici, directori de spitale, sefi de directii judetene, directori in minister. Dar de o incompetenta la fel de crasa ca si puterea obtinuta prin mijloace extraprofesionale.
Ce vreau sa spun? Partidul condus de Adrian Nastase a ajuns la o anume iresponsabilitate in materie de sanatate. Pe toti cei care vin si se gudura la usa lui ii imbratiseaza si ii trimite inapoi inarmati cu carnet de membru si cu cutitul cu care sa imparta totul. Aberatiile din sistem, din importul de aparatura si medicamente, din gestionarea banilor unor spitale au la baza dezinvoltura politica a membrilor PSD. Dezastrul din sanatate este rezultatul comportamentului clientelar-politic al ierarhiilor, promovarilor, responsabilitatilor si cheltuirii banilor. Mici dictaturi in alb, parte dintr-un comportament de clica politica. Urmarea este vizibila: profesori citi ciupercile, concursuri aranjate, rezidentiate mincinoase, plagiate. Si o atmosfera irespirabila pentru cei care nu vor sa ia forma acestui mediu. Ce va spun numele urmatorilor: Dan Georgescu, Stefan Dragulescu, Serban Bradisteanu, Alexandru Ciocalteu, Laurentiu M. Popescu, Sorin Simion, Sorin si Dorin Oprescu, Florin Popa? Somitati? Sa fim seriosi! Ei sint doar campionii tranzitiei.
Medicii plecati din Romania nu tac. Unul dintre ei, ajuns sef de departament oncologic la New York, descrie peisajul: “Sistemul medical romanesc e unul tribal. Seful, masculul alfa, este temut si respectat. Urletul sefului de trib este lege, indiferent de aberatiile pe care le striga. In al doilea rind, linguseala. Maimutele mai tinere il cauta pe sef de purici si incearca cu orice chip sa-i intre in gratii. In al treilea rind, maimutareala. Fiecare gest al sefului este imitat cu fidelitate”. Descrierea este antologica si de la ea trebuie sa inceapa reformarea sistemului.
N-as vrea sa spun ca slabiciunile perioadei i-au atins pe toti. Doamne fereste! Cu greu, caracterele supravietuiesc si isi fac meseria. Nimeni nu este insa interesat sa le puna in valoare!
Nu pot sa inchei aceste rinduri amare fara doua vorbe despre Vasile Ivanescu, copilul de taran de la Orastioara de Sus, ajuns brancardier la Paris pentru ca nu suporta aberatiile din Romania, apoi medic si adjunct de sef de sectie in capitala Frantei. Vasile, un om care merita gloria si toate cele dulci care o insotesc, a murit din cauza unui astrocitom la Paris, la 51 de ani!


Exodul medicilor


Paul Doru Mugur, 34 ani, seful departamentului de oncologie-hematologie la un spital din New York si Cristi Marin, 35 de ani, medic in laboratorul de anatomie patologica de la Hopital Henri Mondor din Creteil




Simona Popa
Remus Radu
Miercuri, 3 Decembrie 2003


Intre 10 si 20 la suta din medicii romani pina in 35 de ani pleaca din tara in fiecare an. Directia dominanta este SUA. De citiva ani, ei au patruns masiv si in Franta si Germania, tari care si-au deschis clinicile din cauza lipsei de specialisti indigeni. Statistica nu este oficiala, insa este sustinuta de date ale Colegiului Medicilor din Romania (CMR). “E o drama si e o alarma nationala”, opineaza profesorul Mircea Cinteza, presedintele CMR. Dupa ani de munca si de umilinte, medicii romani au ajuns sa se miste dezinvolt in marile spitale ale lumii. Cum au reusit? Ce-au lasat in urma? I-am rugat pe citiva sa-si spuna chiar ei povestea. Astazi cititi despre un chirurg roman de la New York si despre un medic de anatomie patologica din Paris. In episodul urmator, despre alti medici romani si despre experienta lor de peste hotare.
Paul Doru Mugur, 34 de ani, nascut in Constanta, crescut la Bucuresti, profeseaza medicina la New York din 1996.
Este seful Departamentului de Oncologie - Hematologie Medicala dintr-un spital de stat.

Ceea ce reprosez in primul rind medicilor care profeseaza in Romania, ma refer doar la cei cu care am avut neplacerea sa interactionez, este lipsa de omenie.
Sistemul romanesc e unul tribal

Americanii sint foarte severi cu erorile medicale...
Pacientii si colegii te pot suna pe pager la orice ora din zi si din noapte.

Nu atit numarul plecarilor conteaza. Important e cine pleaca! Dintre cei care au terminat medicina in primii 50, majoritatea (90%) sint plecati: seful nostru de promotie, Mircea Ivan, e la Harvard. Si din clasa mea din liceu (matematica-fizica nr. 1 din Bucuresti) cei mai buni la invatatura au plecat in strainatate. Pe cei mai slabi pregatiti nu ii vrea nimeni.
doctor Paul Doru Mugur, oncolog la New York

A plecat din Romania in Franta in 1991, in anul al IV-lea de studentie, cu o bursa “Tempus” a Comunitatii Europene. Ultimul an de facultate l-a facut la Paris. “Am avut ocazia sa cunosc indeaproape trei sisteme medicale: romanesc (un sistem tribal - trafic de influenta, ciubucuri, medicul roman este un mic Dumnezeu), francez (un sistem birocratic - administratie rigida, medicul este un functionar) si american (un sistem de business - pacientul nostru, clientul nostru, medicul este un om de afaceri).
In general, in Statele Unite, contractele intre medic si spital se fac pe un an. Salariul este fix. Un medic in pregatire (intern, rezident, fellow) cistiga intre 2.200 si 2.500 dolari dupa plata taxelor. Salariile medicilor specialisti incep de la 6.000 dolari.
In sapte ani am avansat pe toate treptele specializarii medicale: intern - rezident - fellow - medic specialist - sef de sectie. Pentru mine este foarte important sa-mi pot trata pacientii indiferent de posibilitatile lor financiare. Este unul dintre motivele pentru care am preferat un spital de stat unuia privat”.

Timpul liber - cel mai scump lucru in SUA

Americanii sint foarte severi cu erorile medicale. Avocatii abia asteapta sa faca un ban de pe urma neglijentei medicilor. Culpele medicale se pedepsesc in raport cu consecintele lor, mergind pina la interzicerea practicarii medicinii sau la inchisoare.
O asigurare medicala obisnuita pentru un medic specialist este de aproximativ 10.000 de dolari pe an. In cazul unei erori medicale dovedite, pacientul primeste pina la 3 milioane de dolari. Ginecologii au asigurari mult mai mari, unii dintre ei platind anual mai mult de 100.000 de dolari. Problema principala a medicilor este cvasi-inexistenta timpului liber, cel mai scump lucru din SUA. “Pacientii si colegii te pot suna pe pager la orice ora din zi si din noapte”. Paul Mugur se fereste de judecati generale despre medicii din Romania, dar ne descrie impresiile despre cei pe care i-a cunoscut.
“Am fost socat de incompetenta citorva medici pe care i-am intilnit. Sistemul medical romanesc e unul tribal! Seful, masculul alfa, este temut si respectat. Urletul sefului de trib este lege, indiferent de aberatiile pe care le striga. In al doilea rind, linguseala. Maimutele mai tinere il cauta pe sef de pureci si incearca cu orice chip sa-i intre in gratii. In al treilea rind, maimutareala.
Fiecare gest al sefului este imitat cu fidelitate. Urmariti un grup de medici dintr-o institutie publica din Romania”. Incercind sa-i ajute pe romanii de acasa, Paul Doru Mugur a creat un site de consultatii gratuite pe Internet, http://revistarespiro.com/ Cabinet Medical/index2000.html”

“Ucigasi cu licenta”

“Ceea ce reprosez in primul rind medicilor care profeseaza in Romania, ma refer doar la cei cu care am avut neplacerea sa interactionez, este lipsa de omenie. Intr-o tara in care medicamentele sint un lux pentru pensionari, unii medici sint, pur si simplu, ucigasi cu licenta.
Acum citiva ani am vizitat cabinetul particular al unui ilustru chirurg oncolog din Bucuresti care cistiga foarte bine raportat la standardul salariilor din Romania.
Chirurgul administra si chimioterapie si, cind i-am spus ca acesta este domeniul meu de expertiza si ca m-ar interesa sa colaborez cu el, poate chiar sa lucrez citeva luni pe an in Romania, mi-a taiat-o scurt. Mi-a spus ca si el se pricepe la fel de bine ca un specialist oncolog sa prescrie chimioterapie si m-a sfatuit “prieteneste” sa nu revin in tara sa practic medicina. M-a privit cu compatimire si mi-a mai spus ca intoarcerea mea in Romania ar fi o “imensa greseala”.
Cu alta ocazie, acelasi chirurg a refuzat sa admita ca o pacienta, careia ii diagnosticasem pe o tomografie facuta la New York recidiva unui cancer ovarian, ar fi avut leziuni pe ficat (ce stiu ei, americanii astia?).
Pina cind n-am venit pina in Romania si i-am incercuit cu un creion rosu direct pe film locul in care se aflau nodulii cancerosi, chirurgul a continuat sa sustina cu vehementa ca tomografia este in “limite normale”.
La insistenta familiei si a mea, pacienta a fost operata, si metastazele hepatice indepartate. Dupa doi ani insa a reinceput sa aiba dureri abdominale si l-a vizitat din nou pe ilustrul chirurg de la Fundeni, in care avea o incredere oarba. Acesta i-a facut o tomografie abdominala si i-a spus sa nu-si faca griji pentru ca rezultatele sint in “limite normale”.
Dupa trei saptamini de dureri atroce, sarmana femeie a murit. Cu citeva zile inainte de deces i s-a facut o investigatie la care s-a constatat prezenta de leziuni multiple abdominale, cea mai mare dintre ele masurind 10 cm!”

“Dam si noi la aia care mai au o sansa”

“Cu alta ocazie, mama unui bun prieten din copilarie, doamna M., m-a rugat sa ma uit peste analizele ei si sa-i dau un sfat privind cancerul ganglionar (limfom non-Hodgkin) de care suferea. Medicul ei oncolog ii spusese ca este vindecata, in schimb o trimisese la un dentist care ii scosese toti dintii. Doamna M. se plingea de dureri in zona cervicala si, examinind-o, am constatat elemente multiple care indicau prezenta cancerului. M-am dus sa discut cu medicul oncolog care o tratase. Acesta mi-a spus ca acceptase sa o trateze “numai din mila”, avind in vedere ca femeia era saraca. Acum insa boala avansase si, dupa cum sustinea, nu mai avea nici un fel de chimioterapie disponibila. “Dam si noi la aia care mai au o sansa”. In lipsa de alte resurse, pentru a-i mentine moralul, o anuntase pe doamna M. ca boala ei se vindecase si o trimisese la un dentist sa-i scoata toti dintii, procedura menita, in opinia lui, sa reduca riscul infectiilor. I-am atras atentia ca este impotriva oricaror legi ale eticii sa dezinformeze un pacient asupra bolii sale. In plus, scoaterea dintilor, avind in vedere ca pacienta mai avea doar citeva luni de trait, era o incalificabila cruzime. Doctorul a sarit ca ars si a inceput sa-mi spuna pe un ton rastit si dusmanos ca medicina din Romania este complet diferita de cea din Statele Unite.A adaugat ca, daca am sa-i spun doamnei M. ca boala ei nu este vindecata, el va refuza sa o mai trateze. Ne-am despartit fara sa ne privim, fara sa ne salutam. Dupa trei luni, Doamna M. a murit”.

Paul Doru Mugur a creat un site de consultatii gratuite http://revistarespiro.com/CabinetMedical/index2000.html


Cristi Marin, 35 de ani, din Alexandria, judetul Teleorman. A terminat Facultatea de Medicina la Bucuresti in 1993.
Casatorit cu Mariana, medic pediatru.
Ne-am acomodat profesional repede, pe principiul ca esti aruncat in apa si inveti sa inoti.
Nu am auzit de un roman care sa nu fi facut fata cerintelor.

La serviciu in Romania, trei ore pe zi

“In 1993-1994 am fost medic stagiar in Bucuresti, timp in care nu am facut mare lucru, mai mult ne uitam la medicii din sectie cum consultau. In Romania, ca rezident, nu esti lasat sa pui mina pe bolnav pentru ca apoi nu mai stie pacientul cui sa dea plicul. Sistemul acesta cretin de plata a medicilor din Romania a fost primul lucru care m-a indemnat sa plec din tara. In 1994 am dat rezidentiatul in Romania si am ales ca specialitate anatomia patologica. Mariana a ales pediatria. Eu mergeam la serviciu pe la ora 9.00, citeam ziarele, lucram putinul care mi se dadea si la 12.00 plecam. Eram considerat printre cei mai silitori. Am hotarit impreuna cu sotia sa dam examenul organizat de ambasadele Frantei in tarile care recunosteau diploma DIS (Diplome Interuniversitaire de Specialisation). Ni se oferea ocazia sa ne specializam timp de patru-cinci ani, dar fara drept de lucru in Franta. Credeam ca in cinci ani lucrurile se vor schimba in bine in medicina din Romania si ca o sa ne intoarcem acasa.”

La serviciu in Franta - zece ore pe zi

Am reusit la examen, in aceleasi specialitati, dar eu a trebuit sa merg la Strasbourg, iar Mariana la Paris. Timp de sase ani ne-am vazut un weekend la doua saptamini si in cele cinci saptamini de concediu pe care le are oricine lucreaza in Franta. Ne-am acomodat profesional repede, pe principiul ca esti aruncat in apa si inveti sa inoti. Am constatat ca aveam o buna pregatire teoretica, dar ne lipseau indeminarea si rapiditatea francezilor. Cind am ajuns eu la Strasbourg, in 1995, erau zece romani DIS. Pina in 1999 erau in Alsacia cam 40 de medici romani, majoritatea DIS. Nu am auzit de un roman care sa nu fi facut fata cerintelor. Cind am ajuns am fost platit cu 950 euro pe luna, plus o camera in caminul spitalului si masa de prinz de un euro pe zi. Salariul DIS-ilor (romani, libanezi, algerieni etc.) era cam cu 25a mai mic decit al omologilor francezi, desi aveam aceeasi munca. Beneficiam de aceleasi asigurari de sanatate ca si francezii si de aceleasi plati pentru pensii. Cei care aveau copii au putut sa-i scolarizeze fara nici o taxa. In afara acestei diferente de salariu nu au fost discriminari din partea profesorilor sau colegilor. Munca dura pina dupa ora 19.00, dar sotia statea si pina la 21.00 la serviciu, zi de zi.

Si medic, si student

In 1999 am terminat specializarea DIS la Strasbourg si am decis sa nu ne intoarcem acasa. In domeniul meu este o intirziere de 20 de ani in tehnicile folosite sau mijloacele de diagnostic fata de ceea ce se practica aici. Chiar daca exista si in Romania medici foarte bine pregatiti si locuri unde poti beneficia de o medicina de virf, acestea sint exceptii, accesibile celor “initiati”, si nu tuturor platitorilor de asigurari medicale din tara”. Pentru a fi recunoscuti ca medici cu drepturi depline in spatiul francez, Mariana si Cristi Marin au trebuit sa faca din nou facultatea de medicina la Paris, trecind examene in trei ani cit altii in sase. “In toamna lui '99 am devenit medecin attache (medic asistent) la Strasbourg, cu un salariu de 1.600 euro pe luna. Am venit in 2001 la Paris, am reusit sa trec de anul intii la Facultatea de Medicina de la Creteil (Paris XII) si sint acum in anul VI. In acelasi timp lucrez trei zile pe satamina ca medecin attache in laboratorul de anatomie patologica de la H™pital Henri Mondor din Creteil. Tot aici sint si student. Ma chinuiesc cu pregatirea examenului de internat pentru iunie 2004. Daca il iau, intru “in spirala” medicului francez, daca nu, o sa ramin medecin attache cu timp plin. Am preferat sa alegem si eu, si sotia calea intortocheata a echivalarii diplomei de medic in Franta, decit sa infruntam situatia actuala din medicina romaneasca.”

Medici umiliti la intoarcerea in tara

“Ca noi sint foarte multi medici romani; multi au copii sau doar o singura persoana din cuplu care sa lucreze. Unii au reusit sa-si echivaleze diploma de medic generalist printr-un examen special organizat pentru strainii aflati de mult timp in Franta, dar care nu se mai da dupa 2002. Ei lucreaza ca medecin attache si asteapta bunavointa comisiilor de calificare pentru a obtine echivalarea diplomei de medic specialist. Cu toate dificultatile, nu aud pe nimeni ca ar vrea sa se intoarca in tara. Citiva au fost in Romania sa-si obtina diploma de medic specialist in urma unui concurs organizat conform intelegerilor semnate de Ministerul roman al Sanatatii. Toti povestesc ca au avut o experienta foarte proasta, au fost jigniti si desconsiderati profesional si uman de catre profesorii din comisiile de examinare.”
Au avut si bucurii sotii Marin. Au reusit sa cunoasca si o alta cultura, sa practice in conditii profesionale foarte bune, sa viziteze locuri din lume care-ar fi ramas doar iluzii de carti postale daca ar fi lucrat in Romania. Regreta insa ca ritmul de munca nu le-a permis sa aiba un copil. In Romania mergeau mai des la spectacole. N-au reusit sa ajunga nici la aniversarea a 10 ani de la sfirsitul liceului si nici la cea de 10 ani de la terminarea facultatii. Mai mult de jumatate din colegii lor de serie de la facultate sint in strainatate.

In Romania, sotii Marinnu s-ar mai intoarce

Mariana si Cristi locuiesc intr-un apartament de doua camere de 40 de metri patrati, cu incalzire centrala, la marginea Parisului, intr-o zona considerata “calma”, la 30 de minute cu metroul de centrul orasului. Chiria, intretinerea, lumina si gazele ii costa 650 euro pe luna. “In Franta, un salariu de 1.500 euro este considerat bun, iar o familie cu un venit de peste 3.000 pe luna nu are dificultati sa obtina un credit de la o banca pentru un apartament. Aici cartile sint cumparate din banii spitalului, fiecare sectie are biblioteca ei. Sint foarte putini francezi care-si cumpara carti de medicina, dar si atunci pot sa-si deduca suma din impozitele globale. Ei stau la serviciu pina isi termina treaba, inclusiv lectura, iar acasa se ocupa doar de viata personala. De mult ori weekend-urile le folosim pentru “recuperare”, adica dormim pur si simplu”, marturiseste Cristi Marin.
Sotii Marin spun ca nu s-ar mai intoarce in Romania. Doar aparitia unui sistem medical privat concurential cu cel de stat, care sa depaseasca 50 la suta din activitate, i-ar face sa se gindesca la intoarcere.


In Romania, ca rezident, nu esti lasat sa pui mina pe bolnav pentru ca apoi nu mai stie pacientul cui sa dea plicul.
Scrieti-ne pentru ca ne intereseaza
In editia de miine a ziarului vom scrie despre alti medici romani si despre experienta lor de peste hotare. Scrieti-ne, pentru ca ne intereseaza, in aceeasi masura, si alte experiente ale medicilor romani care si-au gasit implinirea profesionala departe de tara de bastina.




karanar
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Mon Nov 24, 2003 1:31 pm
Contact:

Postby karanar » Wed Dec 03, 2003 2:23 am

poate sa'mi zica si mie careva ce s'a intamplat la cj? nu am mai reusit sa aflu nimic..a vorbit pana la urma decanu' cu nastase?

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Wed Dec 03, 2003 2:28 am

kULA wrote:"SCRISOARE DE PROTEST IN VEDEREA ANULARII EXAMENULUI DE REZIDENTIAT"
"Catre Ministerul Sanatatii si Familiei"


"Prin prezenta reclamatie cerem modificarea examenului de reziedentiat datorita nerespectarii metodologiei de examinare si neacordarii sanselor egale de reexaminare."

"Cererea noastra va fi inamanata Ministerului Sanatatii de catre Rectorul UMF Cluj, Prof. Dr. Marius Bojita"


"Anulare" sau "modificare" :?: :idea:

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Wed Dec 03, 2003 2:37 am

Inca un link:

http://www.expres.ro/transilvania/?news_id=139245

Medicinistii ies in strada




Madalina Prundea
Miercuri, 03 Decembrie 2003


Aproximativ treizeci de absolventi ai UMF Cluj au pichetat, ieri, Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj, dupa care si-au prezentat nemultumirile prof. dr. Nicolae Miu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF. Potrivit reprezentantului protestatarilor, absolventul UMF Cluj, Vlad Petru (nota mea: Vlad Petcu), examenul de rezidentiat la Chirurgie, „este un esec, releva o situatie grava in sistemul sanitar si trebuie luata atitudine”. Protestatarii au trimis la Ministerul Sanatatii si Familiei (MSF), joia trecuta, o scrisoare de protest, in care au cerut anularea examenului de rezidentiat, reclamind nerespectarea metodologiei de examinare si neacordarea sanselor egale de reexaminare. Vinerea trecuta, semnatarii protestului au inaintat MSF doua reclamatii, semnate de aproximativ 80 de absolventi din majoritatea centrelor universitare, la care va trebui sa primeasca raspuns in 30 de zile. La intilnirea de ieri, absolventii au solicitat anularea examenului, repetarea acestuia in conditii egale, cu grile la prima vedere si recunoasterea publica de catre MSF ca examenul a fost un esec. In plus, reclamatii vor organiza miine, un alt miting in fata DSP Cluj, unde se estimeaza ca vor participa circa 150 de absolventi.


Last edited by cdarau on Wed Dec 03, 2003 3:37 am, edited 1 time in total.

User avatar
octavg
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Mon Nov 17, 2003 9:43 pm
Location: iasi
Contact:

Postby octavg » Wed Dec 03, 2003 2:54 am

Cand vad ca cei din Cluj se misca,incep sa-mi fac sperante...As vrea sa ne putem organiza asa si cei din Iasi,sau ,mai bine zis,cei ce am terminat la Iasi.Oricum,vom fi multi cei ce trebuie sa fim pe 4 in fata DSP Iasi,asa ca am putea sa dicutam macar cu rectorul,sa-i inmanam o scrisoare.Sunt convins sa Stanciu s-ar arata sensibil la chestia asta,mai ales dupa faza cu mutarea chirurgiei de la Iasi.Asa ca, INTREBARE
Are cineva intrare la rectoratul UMF Iasi,pentru depunerea unei scrisori-protest de genul celei propuse de Cluj?(sper ca mai este rector Stanciu,nu vorbesc prostii,nu? :? )
fluturas nu mai ai aripioare

User avatar
uno
senior
senior
Posts: 109
Joined: Tue Nov 25, 2003 2:23 pm

Postby uno » Wed Dec 03, 2003 11:40 am

Joi pe 4 decembrie trebuie sa ne strangem in centrele universitare pentru a ne lua repartitia pentru stagiu. Cred ca ar fi o ocazie excelenta pentru a strange semnaturi de la cei nemultumiti! Poate cineva sa posteze un formular unic care sa fie semnat de cei nemultumiti?(presupun ca majoritatea celor prezenti la repartitii ar fi de acord cu anularea rezidentiatului!)

ancacj
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Tue Nov 25, 2003 6:53 pm
Location: cluj-napoca
Contact:

asta facem si la cluj!

Postby ancacj » Wed Dec 03, 2003 5:17 pm

maine, absolventii UMf cluj ne intalnim pt repatirii la ora noua, si de aceea am si cerut acest protest in aceeasi zi , intre orele 12-13...iar de data aceasta cu APROBARE de la primarie...ieri era sa primim o mama de amenda...va sfatuiesc ..daca maia veti timp sa cereti si voi aprobarile..asa cere legea.
O sa incercam maine sa le explicam si altor colegi ce s-a intamplat in ultimele zile la cluj si la bucuresti..am intalnit coegi pe strada care habar nu aveau ca au fost proteste..si ca noi cerem anularea...si unii chioar ma intrebau nedumeriti:"dar de ce cerem anulare?a fost ceva incorect"?:)./....eu pun poe seama faptului ca fie au invatta doar grilele si sp0au resemnat ca au pierdut...fie suntprea suparati sa se mai gandeasca sa protesteze...cu acelsi gand "oricum nu se mai poate face nimik"
parerea mea e ca totusi se poate..ati vauzt ca in cluj presa scrisa e de partea noastra...si chiar am obtinut spatiu pe la radio...ieri au fost si televizunile locale.Pacat ca ieri am fost destul de putini...si mai stiu ca ati aflat ca OSM-urile ne vor sustine....cel putin cei de la cj ..si vor incerca sa mobilizeze si anii 4-6.Noi am anuntat ca vom fi cam 150..sper sa ne adunam atatia...
Buna ziua ardeal...din cate ziare am ciit eu..impreuna cu cei de la Adevraul..au scris saptamana aceasta aproape in fiecare zi CEEA ce au zis reprezentantii nostri. articolul de iz din Buna ziua ardeal il gasiti
la:
http://www.bunaziuaardeal.ro/socec.php

User avatar
octavg
newbie
newbie
Posts: 9
Joined: Mon Nov 17, 2003 9:43 pm
Location: iasi
Contact:

Postby octavg » Wed Dec 03, 2003 5:52 pm

Ok,cu riscul de a repeta apelul: CINEVA DIN IASI,SAU CARE A TERMINAT LA IASI?
-ca eu nu pot sa cred ca sunt singurul...-
Stie cineva,cumva,cum pot sa dau de vreun reprezentant al ssmn Iasi,ca azi pe la 1.30 nu era picior de student la sediul lor.Ma refer la cineva care sa-i cunoasca personal,un nr de tel,orice ,sa putem lua legatura cu ei azi,sau macar maine dimineata,pentru a cere o opinie a reprezentantilor studentilor din IS,si prin ei ,si a rectoratului UMF IASI?
Maine dimineata,banuiesc ca vom fi ceva oameni la DSP,dar ar fi bine sa incercam sa organizam ceva din seara asta,pentru ca actiunile spontane au slabe sanse sa se concretizeze in ceva...Mai astept...
fluturas nu mai ai aripioare

kULA
junior
junior
Posts: 44
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:34 am

Postby kULA » Wed Dec 03, 2003 8:26 pm

Maine (joi) iesim in fata MSF!

tudor
junior
junior
Posts: 64
Joined: Mon Sep 29, 2003 3:21 pm

Postby tudor » Wed Dec 03, 2003 9:13 pm

uno wrote:Joi pe 4 decembrie trebuie sa ne strangem in centrele universitare pentru a ne lua repartitia pentru stagiu. Cred ca ar fi o ocazie excelenta pentru a strange semnaturi de la cei nemultumiti! Poate cineva sa posteze un formular unic care sa fie semnat de cei nemultumiti?(presupun ca majoritatea celor prezenti la repartitii ar fi de acord cu anularea rezidentiatului!)


Intre spitalul Coltea, unde se fac, repartitiile si MSF este o distanta foarte mica. Am auzut pe unii dintre stagiari exprimandu-si dorinta de a veni in premiera la proteste. Cred ca ar fi bine-veniti, voi ce ziceti?

sesen
newbie
newbie
Posts: 6
Joined: Mon Nov 24, 2003 4:39 pm

Postby sesen » Wed Dec 03, 2003 10:27 pm

la ce ora ne intalnim maine (joi) la msf?

ionut
Posts: 1
Joined: Wed Dec 03, 2003 10:28 pm

SFAT PENTRU TOTI !!!!

Postby ionut » Wed Dec 03, 2003 10:39 pm

:!: :idea: va sfatuiesc pe toti cei care veti face protest sa va abtineti !!!! s-ar putea sa va para foarte rau ! in plus, exam. de rezidentiat nu se mai poate anula !!! mai bine ganditi-va de 3 ori inainte de a va duce la protest - nu veti protesta decat impotriva unora mult mai puternici ca voi !!! va sfatuiesc mai bine sa invatati pentru la anul, altfel nu veti intra nici atunci !!! :idea:

Edit ptr caps. Moderatori.

sesen
newbie
newbie
Posts: 6
Joined: Mon Nov 24, 2003 4:39 pm

Re: SFAT PENTRU TOTI !!!!

Postby sesen » Wed Dec 03, 2003 11:07 pm

ionut wrote::!: :idea: VA SFATUIESC PE TOTI CEI CARE VETI FACE PROTEST SA VA ABTINETI !!!! S-AR PUTEA SA VA PARA FOARTE RAU ! IN PLUS, EXAM. DE REZIDENTIAT NU SE MAI POATE ANULA !!! MAI BINE GANDITI-VA DE 3 ORI INAINTE DE A VA DUCE LA PROTEST - NU VETI PROTESTA DECAT IMPOTRIVA UNORA MULT MAI PUTERNICI CA VOI !!! VA SFATUIESC MAI BINE SA INVATATI PENTRU LA ANUL, ALTFEL NU VETI INTRA NICI ATUNCI !!! :idea:


suna a amenintare sau mi se pare mie? :shock:


Return to “rezidentiat 2003”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests