Discutii generale rezidentiat 2003

for future reference; read only..
User avatar
Draso
senior
senior
Posts: 300
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:58 am
Location: Cluj-Napoca
Contact:

Postby Draso » Fri Nov 28, 2003 2:13 pm

Am cercetat mai atent listele cu rezultate de la acest rezidentiat ca sa vad cam cum e situatia.

Din cei care au luat punctaj maxim pe chirurgie eu nu stiu nici unul care sa fi fost "oportunist", asta din cei din Cluj care au terminat in acest an o data cu mine. In schimb intre cei cu punctaj mai mic am gasit o multime de oameni care ar fi meritat pe deplin sa fie printre cei cu 950 la fel cum am gasit o multime de oameni care n-au ce cauta la punctaje asa mari ...
Mi se pare revoltator ca un sef de promotie din Cluj sa nu ia acest rezidentiat! Veti spune ca notele din timpul facultatii nu arata valoarea oamenilor si aveti partial dreptate dar ganditi-va ca in timp ce la 95% din examene majoritatea studentilor luau note mari mai era si un procent de 5% examene cu adevarat serioase la care numai cei mai buni luau note mari asa ca cei cativa care au terminat facultatea printre primii sunt oameni valorosi.

Tragand o linie la ceea ce am vazut pe liste acum consider ca cea mai corecta solutie fata de toata lumea ar fi ca la acest test de baraj sa intre si cei cu punctaje mai mici de 950 si as merge cu limita inferioara pana la punctajul de 900 (ceea ce inseamna cam 1000 de candidati). Aceste cifre sunt doar pentru chirurgie, la medicala nu pot aprecia situatia.

Fara sa vreau sa jignesc pe nimeni cei care au luat sub 900 pe chirurgie cred ca nu au fost suficient pregatiti pentru acest examen si anularea rezidentiatului le-ar da o sansa pe care nu o merita. La fel anularea nu ar fi corecta pentru cei de la stoma, farma etc. Toata lumea a stiut ca acest examen se va sustine din grilele de pe net iar cine nu a stiu asta nu cred ca are o scuza. S-a scris pe internet, s-a scris in Viata Medicala, s-a spus in mai multe conferinte de presa acest lucru. Totusi ca viitori medici trebuie sa fim informati si sa ne informam activ asa ca nu cred ca exista asa o scuza.

Deci in concluzie, parerea mea personala e ca cel mai corect ar fi organizarea unui baraj care sa includa si candidatii cu punctaje mai mici (consider limita corecta pe la 900 de puncte pe chirurgie) iar barajul sa se desfasoare peste 1-2 luni. Anulearea nu mi se pare corecta din motivele de mai sus. Asa cred eu ca ar fi cel mai bine, asta in conditiile in care am luat 950.

M-a durut foarte tare sa citesc editorialul din Evenimentul Zilei, desi cred ca a descris cel mai bine starea de fapt al acestui concurs, totusi nu cred ca toti cei care au luat punctaj maxim merita sa fie stigmatizati ca si armata de mediocrii, inundatie de genii medicale, “straluciti”

User avatar
bogy
junior
junior
Posts: 30
Joined: Tue Nov 25, 2003 3:15 pm

Postby bogy » Fri Nov 28, 2003 2:29 pm

Mai oameni am observat acum ceva ce nimeni nu a observat pana acum: exista in cei cu 949 care ajung sigur sa aleaga MULTE cazuri de 3, 4 sau chiar 5 oameni cu media PONDERATA egala!!!!! Astia cum aleg? In ce ordine? Si sunt destul de multi! La astia alta departajare?? Este o DEMENTA!! Nu exista solutie la problema! Atentionati si ministerul ca este o situatie fara iesire!

doctorlary
junior
junior
Posts: 42
Joined: Thu Nov 27, 2003 6:15 pm
Location: bucuresti

Postby doctorlary » Fri Nov 28, 2003 2:40 pm

catalint wrote:Am HALUCINATII!!!! Pe Realitatea TV cei cu 950 de puncte nu mai vor baraj si pretind ca se pot INTELEGE intre ei cum vor alege.Se poate asa ceva , chiar in halul asta am ajuns???

este o magarie ce se intampla.singura solutie ar fii suplimentarea :!:

doctorlary
junior
junior
Posts: 42
Joined: Thu Nov 27, 2003 6:15 pm
Location: bucuresti

Postby doctorlary » Fri Nov 28, 2003 2:47 pm

cine poate sa imi spuna ce s-a intamplat la intalnirea de astazi de la 10 din fata M.S.?

User avatar
class
junior
junior
Posts: 43
Joined: Tue Sep 30, 2003 8:55 pm
Location: ce conteaza?!

Postby class » Fri Nov 28, 2003 3:20 pm

PROTEST

Stimati colegi care, regretabil, dar inevitabil (ca la orice concurs) ati picat acest examen!

Vreau sa va spun ca o parte dintre voi ati devenit josnici! in aberatiile voastre!

Cunosc mai multe persoane care au picat acest examen desi ar fi putut sa-l ia, dar care au avut demnitatea sa recunoasca faptul ca au picat din vina sistemului (cu care nu am fost si nu sunt nici eu de acord!), dar NU din VINA CELOR CARE AU LUAT 950 PCT!

NU va dati seama cat de ridicoli ati devenit cand invocati ca acest examen a fost fraudat pt. ca au iesit candidatii "masiv sa se pi...." la jumatatea examenului! Da, RECUNOSC eu dupa 50 min am iesit sa ma pi..., asta pentru ca TERMINASEM SUBIECTELE, si am iesit sa ma relaxez inainte sa incep sa fac bulinute!

Unde draqu' puteai sa pui o carte de 400 pag.? in chiloti?, in pantofi? Ha-Ha, s-a furat rez.la WC !!! PENIBIL...

Sperati sa va ajute Dumnezeu daca voi scuipati in colegii vostri?! si in munca lor, in loc sa loviti in sistem!!!

Sa va fie rusine!!!

P.S. Pt. administratorii acestui site, imi cer scuze pt. tonul mai putin elevat, dar cand am vazut presa din aceasta dimineata mi-a venit sa vars!!! Halal colegi!!!

User avatar
medicrap
junior
junior
Posts: 25
Joined: Tue Oct 07, 2003 5:30 pm

Postby medicrap » Fri Nov 28, 2003 3:33 pm

Class, hai pe "baraj-info organizare", si raliaza-te protestului NOSTRU de presa...

User avatar
muky
junior
junior
Posts: 58
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:56 am
Location: prin zona...

Postby muky » Fri Nov 28, 2003 6:02 pm

Referitor la acuzatiile aduse modului de desfasurare a concursului de rezidentiat, Biroul de presa al Ministerului Sanatatii este imputernicit sa prezinte declaratia dlui. Ionel Blanculescu, fostul ministru interimar al Sanatatii:



“Am decis validarea examenului de rezidentiat pentru ca nu au existat probe concrete care sa dovedeasca fraudarea acestuia. A fost un concurs in care o parte dintre candidati au obtinut rezultate de exceptie. Performantele celor care au realizat punctaj maxim merita felicitarile atat ale noastre cat si ale colegilor de generatie, si nu votul de blam al acestora, asa cum din pacate s-a intamplat. Niciodata nu am afirmat ca sunt interesat de cantitate si nu de calitate. Cred ca am demonstrat faptul ca sunt interesat inainte de toate de calitate in cele 40 de zile in care am fost ministru al Sanatatii, timp in care am demarat cea mai ampla reforma sanitara din ultimii zeci de ani din Romania, cat si in intreaga perioada de cand sunt Ministru al Controlului. Discutia despre calitate si cantitate a fost scoasa din contextul unei discutii mai largi pe care am purtat-o cu rezidentii care au pierdut examenul si care a fost, din cate vad, rauvoitor interpretata. Singura apreciere pe care am facut-o in cadrul acelei discutii in ceea ce priveste cantitatea s-a referit la faptul ca masurarea rezultatelor prin adunarea punctelor din grila de concurs reprezinta un element de analiza cantitativa si nu calitativa. Reamintesc aici faptul ca acei rezidenti care nu au trecut examenul au solicitat masurarea calitativa a rezultatelor, lucru care este imposibil in conditiile in care examenul a fost unul tip-grila.



De asemenea, nu inteleg de ce seful Comisiei de Sanatate din PNL, dr. Sorin Paveliu, incearca politizarea situatiei de fata. Nu credeam ca aceasta cangrena politicianista se poate intinde si peste examenul de rezidentiat, care este de fapt un concurs in care tinerii medici trebuie sa demonstreze cat de bine si-au insusit cunostintele dobandite in timpul facultatii. Daca dl. dr. Paveliu s-ar intoarce catre Juramantul de credinta al lui Hipocrate, ar trebui sa ii indemne pe tinerii medici sa isi respecte profesorii care i-au invatat si care au organizat acest concurs pentru ei si sa ii cinsteasca, nu sa ii indemne pe acestia la gesturi nefiresti.”, a declarat dl. Ionel Blanculescu, fostul ministru interimar al Sanatatii.



Biroul de presă

User avatar
muky
junior
junior
Posts: 58
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:56 am
Location: prin zona...

Postby muky » Fri Nov 28, 2003 6:03 pm

In urma sedintei care a avut loc astazi la sediul Ministerului Sanatatii, Comisia Centrala de Rezidentiat a imputernicit Biroul de Presa al MS sa transmita urmatorul comunicat de presa oficial:

COMISIA CENTRALA DE REZIDENTIAT

Prin Ordin al Ministrului Sanatatii, concursul de rezidentiat 2003 a fost validat. Pentru grupa specialitatilor chirurgicale si grupa specialitatilor medicale se introduce o proba obligatorie de departajare pentru candidatii care au obtinut punctajul maxim posibil (950 pentru grupa specialitatilor chirurgicale respectiv 940 pentru grupa specialitatilor medicale).

Aceasta proba de departajare a fost acceptata si in sedinta Comisiei Centrale si Zonale din 28.11.2003, in prezenta rectorilor Universitatilor de Medicina si Farmacie (UMF) din Timisoara, Cluj, Craiova, si a prorectorului Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti.

Proba obligatorie de departajare va avea loc in data de 07.12.2003, ora 10,00, in sediul Facultatii de medicina si farmacie din Bucuresti (bd. Eroilor Sanitari nr. 2-4), si va consta dintr-un test grila cu 100 de intrebari cu raspunsuri multiple din tematica si bibliografia aprobata, si va avea o durata de 2 ore.

Candidatii vor avea acces in salile de concurs in intervalul 8,30-9,45.

Intrebarile vor fi alcatuite de comisii de specialisti desemnati de conducerile UMF-urilor din Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara, si aprobati prin Ordin al Ministrului.

Corectura se va face electronic in prezenta candidatilor, in sala.

Rezultatele vor fi folosite pentru realizarea unei ierarhizari a candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil. Ierarhizarea va fi stabilita in ziua de 07.12.2003, si comunicata incepand cu ora 15,00 prin citire in sala de concurs si afisare la sediul CNPPMFAPSSAM din str. Bodesti nr. 1.

Alegerea specialitatii si a centrului de pregatire pentru grupa specialitatilor chirurgicale si grupa specialitatilor medicale va avea loc in ziua de 14.12.2003, prin teleconferinta. Candidatii pot fi prezenti in unul din centrele universitare medicale: Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Tg, Mures, Timisoara, Arad, Brasov, Constanta, Sibiu, Oradea, conform urmatoarei programari:
• ora 8,00-10,30 - grupa specialitatilor chirurgicale
• incepand cu ora 11,00 grupa specialitatilor medicale

Pentru sustinerea probei obligatorii de departajare nu se percepe taxa.


Biroul de presă

sursa http://www.ms.ro

cataghe
senior
senior
Posts: 123
Joined: Sun Oct 19, 2003 3:25 pm

Postby cataghe » Fri Nov 28, 2003 6:18 pm

Fratilor, poate s-a mai scris dar nu am timp sa citesc toate mesajele, faceti-va unul pomana si lamuriti-ma si pe mine, ce inseamna cuvintele "cerere anonimat" care apar pe listele cu rezulate in loc de numele candidatilor (intimplator toti sint din Bucuresti, sau cel putin pe chirurgicale citi am avut eu rabdare sa ma uit!)
Multam!
P.S. Cind am dat eu examen in 2000 va spun drept ca si pe mine ma taia pipi la un moment dat de muream, dar nici nu s-a pus problema sa ies la toaleta pentru ca pierdeam examenul!!! Din momentul in care s-au inchis usile nu mai avea voie sa iasa nimeni decit daca preda teza. Nu s-a pus problema nici de telefoane mobile pentru ca singurul lucru pe care ai avut voie sa-l iei cu tine in banca era buletinul. Mai, ce mult s-au mai schimbat lucrurile in 3 ani!!!...
Pacat ca nu sinteti uniti sa boicotati simulacrul asta de examen si sa va cereti drepturile... si unul din drepturile voastre ar fi fost tocmai sa sustineti un examen corect care sa va reflecte in mod real cunostintele. Dar nu e o surpriza, asa e cu doctorii in general: "eu s-o duc bine, restul nu ma intereseaza!!!" Si din cauza asta am ajuns sa avem salariile pe care le avem, sa fim priviti de populatie asa cum sintem priviti, iar cei care nu mai suportam mizeria sa ne luam lumea in cap si sa plecam din tara asta cit vedem cu ochii. Mai tirziu, cind veti fi vajnici rezidenti, o sa pricepeti despre ce vorbesc... dar va fi prea tirziu. ACUM ati fi avut ocazia sa spuneti NU acestui sistem. Dar "divide et impera" a fost bine utilizat si de data asta...

bambina
Posts: 3
Joined: Mon Nov 24, 2003 9:40 pm

Postby bambina » Fri Nov 28, 2003 7:03 pm

M-am uitat la tvr…Blanculescu a fost penibil…a “descoperit el mersul pe jos”…campanie electorala fratilor!!!!!!
Cum nu s-au tocilarit grilele ? cea mai buna dovada este simplul fapt ca s-a raspuns de maxim la grile gresite….iar la chirurgire nu mai vorbesc… s-a raspuns corect la o intrebare la care nici cel mai mare chirurg nu stie sa raspunda ! Probabil stie « GENIUL » de florian a lu’ popa daca acea intrebare nu a fost anulata.RUSINE LU ‘ blanculescu !

User avatar
dReamer
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Fri Nov 28, 2003 7:06 pm
Location: p-acilea

rezul, eternul rez...

Postby dReamer » Fri Nov 28, 2003 7:16 pm

rezul de anul asta a fost ca si in ceilalti ani. legat de scandaluri. ca si in ceilalti ani. cauza principala o constituie totusi numarul prea mic de locuri raportat la numarul prea mare de candidati. intotdeauna o sa existe frustratzi, orice metoda de departajare s-ar aborda.

da anul asta parca s-au auzit mai multe voci.
bafta la baraj tuturorura.

karanar
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Mon Nov 24, 2003 1:31 pm
Contact:

Postby karanar » Fri Nov 28, 2003 7:34 pm

am nevoie urgent de lista cu persoanele care sunt pt anularea rezidentiatului si seriile de buletin.ADRIAN NASTASE AJUNGE DUMINICA LA CJ UNDE SE VA INTALNI CU DECANUL.DECANUL VA SUSTINE ANULAREA!!!!! NU E BASCA! ARE NEVOIE DE SUSTINEREA NOASTRA!DECI URGENT LISTA LA radubunda@yahoo.com!!!

bogdanoti
newbie
newbie
Posts: 17
Joined: Thu Nov 27, 2003 2:20 pm

Postby bogdanoti » Fri Nov 28, 2003 7:42 pm

Spor la repetat, atat cat se mai poate, tuturor celor care vor sustine barajul!
Lansez un indemn celor de la Medicala care nu au scor maxim,dar care au reusit sa promoveze examenul totusi, cat si celor admisi de la Stoma, Farmaco, Laborator si MF: fiti alaturi de noi, cei cu 950 de puncte si sustineti-ne, daca nu vreti sa traiti cosmarul de a vedea examenul anulat datorita unor kamikaze disperati de invidie, acei "colegi" care ar face orice ca sa il impinga deoparte pe cei merituosi doar ca sa le ia locul.

codrin
newbie
newbie
Posts: 14
Joined: Thu Nov 27, 2003 8:16 pm

Postby codrin » Fri Nov 28, 2003 7:52 pm

Succes la baraj candidatilor merituosi care au obtinut 950 de puncte!!

denisa
newbie
newbie
Posts: 20
Joined: Sat Nov 15, 2003 7:47 pm

Postby denisa » Fri Nov 28, 2003 8:14 pm

Stie cineva unde se va alege specialitatea si centrul de pregatire in Bucuresti? Pt stoms ma intereseaza, am inteles ora 10.30-11.30, duminica, dar unde?

User avatar
Vic
junior
junior
Posts: 67
Joined: Sat Jul 26, 2003 12:43 pm
Location: Ubiquitar

Postby Vic » Fri Nov 28, 2003 8:35 pm

Bucureşti, 28/11/2003

COMUNICAT DE PRESĂ


Referitor la acuzatiile aduse modului de desfasurare a concursului de rezidentiat, Biroul de presa al Ministerului Sanatatii este imputernicit sa prezinte declaratia dlui. Ionel Blanculescu, fostul ministru interimar al Sanatatii:

“Am decis validarea examenului de rezidentiat pentru ca nu au existat probe concrete care sa dovedeasca fraudarea acestuia. A fost un concurs in care o parte dintre candidati au obtinut rezultate de exceptie. Performantele celor care au realizat punctaj maxim merita felicitarile atat ale noastre cat si ale colegilor de generatie, si nu votul de blam al acestora, asa cum din pacate s-a intamplat. Niciodata nu am afirmat ca sunt interesat de cantitate si nu de calitate. Cred ca am demonstrat faptul ca sunt interesat inainte de toate de calitate in cele 40 de zile in care am fost ministru al Sanatatii, timp in care am demarat cea mai ampla reforma sanitara din ultimii zeci de ani din Romania, cat si in intreaga perioada de cand sunt Ministru al Controlului. Discutia despre calitate si cantitate a fost scoasa din contextul unei discutii mai largi pe care am purtat-o cu rezidentii care au pierdut examenul si care a fost, din cate vad, rauvoitor interpretata. Singura apreciere pe care am facut-o in cadrul acelei discutii in ceea ce priveste cantitatea s-a referit la faptul ca masurarea rezultatelor prin adunarea punctelor din grila de concurs reprezinta un element de analiza cantitativa si nu calitativa. Reamintesc aici faptul ca acei rezidenti care nu au trecut examenul au solicitat masurarea calitativa a rezultatelor, lucru care este imposibil in conditiile in care examenul a fost unul tip-grila.
De asemenea, nu inteleg de ce seful Comisiei de Sanatate din PNL, dr. Sorin Paveliu, incearca politizarea situatiei de fata. Nu credeam ca aceasta cangrena politicianista se poate intinde si peste examenul de rezidentiat, care este de fapt un concurs in care tinerii medici trebuie sa demonstreze cat de bine si-au insusit cunostintele dobandite in timpul facultatii. Daca dl. dr. Paveliu s-ar intoarce catre Juramantul de credinta al lui Hipocrate, ar trebui sa ii indemne pe tinerii medici sa isi respecte profesorii care i-au invatat si care au organizat acest concurs pentru ei si sa ii cinsteasca, nu sa ii indemne pe acestia la gesturi nefiresti.”, a declarat dl. Ionel Blanculescu, fostul ministru interimar al Sanatatii.

Biroul de presă

http://www.ms.ro/r_ms/ms.htm
Last edited by Vic on Fri Nov 28, 2003 9:02 pm, edited 1 time in total.

geoultras
Posts: 3
Joined: Mon Nov 24, 2003 3:59 pm

Oprescu?

Postby geoultras » Fri Nov 28, 2003 8:44 pm

Stie cineva ce rezultat a obtinut baiatul lui Oprescu?

User avatar
PLast
senior
senior
Posts: 246
Joined: Tue Jul 08, 2003 3:43 pm
Contact:

Postby PLast » Fri Nov 28, 2003 8:46 pm

Dupa cum ai observat au fost unii care erau trecuti <<***** cerere anonimat>>...

User avatar
miihai
junior
junior
Posts: 67
Joined: Thu Nov 27, 2003 5:36 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby miihai » Fri Nov 28, 2003 8:46 pm

nu stiu exact, dar parca l-am vazut pe unul ieri cu numele de Oprescu la cei fara medie de admitere...parca!

bijoux
newbie
newbie
Posts: 7
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:44 pm
Location: bucuresti
Contact:

Postby bijoux » Fri Nov 28, 2003 9:47 pm

ati casunat acum pe oprescu! jesus! oare ce mai urmeaza?!???!
linistiti-va! nu a dat rezidentiatul!

User avatar
raluca25
senior
senior
Posts: 210
Joined: Fri Sep 19, 2003 12:54 pm

Postby raluca25 » Fri Nov 28, 2003 10:20 pm

Buna seara !
Se stie care a fost atitudinea noului ministru fata de situatia actuala? Am inteles ca s-a discutat azi ceva la MSF. Victor, poti sa ne dai informatii?

User avatar
miXtik
newbie
newbie
Posts: 11
Joined: Mon Oct 13, 2003 11:07 pm
Location: printre randuri

Postby miXtik » Fri Nov 28, 2003 11:28 pm

Am crezut ca o discutie despre repartitie ar fii binevenita...
Daca nu sunteti de acord sa o deschideti acum v-as ruga sa o faceti cat mai curand. Chiar si prima interventie a fost interesanta ...dupa parerea mea.
Imi cer scuze daca am stricat socotelile cuiva dar ... poate va razganditi.
yes...I'm falling...
how much until I'll hit the ground?

User avatar
Al
newbie
newbie
Posts: 14
Joined: Mon Nov 24, 2003 4:47 pm
Location: Iasi
Contact:

Postby Al » Fri Nov 28, 2003 11:31 pm

"examenul de rezidentiat, care este de fapt un concurs in care tinerii medici trebuie sa demonstreze cat de bine si-au insusit cunostintele dobandite in timpul facultatii"

Ce barba...
Ala e la furat rau...
Sandel

User avatar
Al
newbie
newbie
Posts: 14
Joined: Mon Nov 24, 2003 4:47 pm
Location: Iasi
Contact:

Postby Al » Fri Nov 28, 2003 11:45 pm

"sa ii indemne pe tinerii medici sa isi respecte profesorii care i-au invatat si care au organizat acest concurs pentru ei si sa ii cinsteasca, nu sa ii indemne pe acestia la gesturi nefiresti.”, a declarat dl. Ionel Blanculescu, fostul ministru interimar al Sanatatii.

Sa ii cinsteasca pe MARII profesori care i-au dascalit atatia ani cu atata sudoare... discurs comunist ...
Pai acesti mari profesori inafara de bani mai au alte preocupari?
Faima poate...

Cinste vor primi daca au dat cinste... dar atata timp cat si-au batut joc de stud nu merita nici ce au primit...
Nici respect nu merita... Pentru ca nu ne-au invatat nimic... poate da... sa fim si noi la fel de vicleni si parsivi...
Pai tata, Harissonu ne invata pe el il respectam, sau ma rog, Trat Angelescu. Sau mai exact testele, fratilor.

Traiasca testele !
Sandel

User avatar
besty
senior
senior
Posts: 102
Joined: Sun Jul 06, 2003 4:22 am

Postby besty » Fri Nov 28, 2003 11:57 pm

Eu urez multa bafta celor cu punctaj maxim si propun sa ne vedem pe 14 decembrie seara, dupa ce are fiecare specialitatea in buzunar :allright: :drinking:

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Nov 29, 2003 12:00 am

Discutiile din comisia centrala de rezidentiat de azi de la ora 13 pe scurt:

- au participat: dn prof. F.Popa, cativa rectori (Cluj, Timisoara, Craiova, nu a venit Iasi, de la bucuresti prorector Arion, alti rectori ori nu am reusit sa ii remarc ori nu au fost -si/sau nu ii stiu (tg. mures nu am identificat si nici nu stiu, iasi clar nu a fost), director DSP Dolj, director resurse umane dr. Popescu, ceva presonal administrativ - doua doamne cu "experienta" de aplicare riguroasa a legii si contestatare la orice intiativa. Din partea protestatarilor a fost au fost 2 reprezentanti (cerebrex si kula in echivalentul de pe forum) si eu - din partea studentilor. a trecut "in trecere" si viitorul dn. ministru al sanatatii si a zis clar cand a intrat (tarziu) "a venit doar sa asculte", si a plecat repede - grabit- nu a participat la toata discutia.

concret ce s-a discutat:

1. prof. F. Popa a facut un rezumat la situatie in care s-au facut niste trimiteri la ce s-a ajuns; fundamental: s-a retrasat responsabilitatea CCrez (com centrale de organizare a rezidentiatului) de a organiza rezidentiatul in cadrul oferit de ordinele de ministri (cei 3+1 de pe sanatate, 2 de mec = rezidentiat organizat cu 6 ministri - chestie buna de aruncat la nastase :twisted: ca sa fie obligat sa ia pozitie) - si ca are in rest doar rol consultativ, de emitere recomandari. practic acum CCrez a functionat ca executant al deciziei dn. Blanculescu (care ordin de ministru OM a fost emis ieri). s-a mentionat ca actuala metodologie nu precizeaza nicaieri termenul de 6 luni. s-a facut un rezumat al contestatilor si modului in care s-au rezolvat cu succes. grila de "a doua statie ganglionara" nu s-a permis sa se aduca in discutie - s-a trecut repede la altceva.

2. si-au exprimat sprijinul pentru decizia luata de catre dn. ministru (unii chiar si aprecierea pentru felul in care s-a luat aceasta decizie in situatia actuala): dn F Popa, dn. rector Bojita (Cluj), dn. rector Dragulescu (timisoara); nu a fost din cei oficiali (nu e vb de noi-"toleratii") nici unul cu rezerve in organizarea barajului si indeplinirea OM.

3. la solicitarea cluj+bucuresti: s-a propus hotararea ca preparatorii si doctoranzi cu frecventa (care nu aleg loc) sa nu participe la baraj. a inceput un dans al "cu puntajul de admiter", "in limita locurilor" - fiecare incercand sa faca sa fie cat mai bine pentru preparatori - si dna Ene (din departamentul resurse umane a MS) a zis ca nu se poate acum legal decat in limita locurilor. Am cerut direct referire la unde scrie ca acesti participanti nu trebuie sa aleaga loc (si m-a trimis la hg 899 unde scrie ca "sunt admisi in rezidentiat" care astfel s-ar traduce in practica, zice ea - si ca asa s-a facut intotdeauna). Am generalizat cat de acut am putut problema pl160 din camera deputatilor care incearca sa definitiveze la nivel de lege statutul prep, doctoranzi, asist, asist de cercetare ca "echivalati" direct cu rezidentiatul, am prezentat implicare viitorului ministru in proiect, in absenta dansului din pacate, am cerut consultarea in aceasta problema a participantilor la rezidentiat... s-a trecut _repede_ la urmatoare problema. fara a se manifesta direct un puct de vedere la faptul ca deja ministerul sanatatii si-a exprimat deja parerea in comisia de sanatate. dn Popescu (HR ms) a tipat tare ca e normal sa fie asa etc. s-a hotarat chestiunea in cauza, in limita locurilor. nu mi-e clar daca a extins HG 899 sau doar o aplica. dupa parerea mea, daca ar fi aplicat-o, nu era nevoie sa fie luata decizia, era doar o instintare - si nu trebuia facuta solicitare din partea cluj+buc. oricum concret elibereaza niste locuri pentru cei cu 949. deci prep+doctoranzi cum zicea si codrin pe alt post - nu participa la baraj. deja au specilitatile pe care le vor, nu stiu cum e cu renuntatul la "preparator".

4. despre metodologie: declaratii: a fost respectata, are scapari pentru departajarea celor cu puntaj maxim). despre grile: asta ar fi fost problema: au fost facute fara motivare (pe gratis) de catre universitati - nu au fost responsabil facute. s-a hotarat sustinerea recomandarilor catre senate si alte foruri de
- sa se plateasca operatiunea de "producere" de grile
- sa se responsabilizeze - grilele se vor semna
- "producatorii" de grile sa poata folosi aceste realizari pentru accederea la functii didactice, adica de la conf la prof, de la preparator la asistent etc.

asta ar duce la anu' la niste grile mai bune. propunerile: dn. F Popa si dn. Dragulesu.

despre bibliografie si publicarea in mo: dn Popescu spunea ca nu trebuia publicata in MO; eu unul - nu m-am dumirit cine a facut metodologia si e responsabil pentru ea - si nu a mai fost timp sa intreb la sfarsit - s-a spart repede sedinta.

alte declaratii:
- prof. Dragulescu - dreptatea se bazeaza pe criterii legislative;
- dn. Popescu - rezidentiatul de la anu' se va stabili in functie de data alegerilor (my oppinion: sa nu fie manifestatii de masa cand nu trebuie daac iese prost).
- dn Ene (tot HR) - poate nu se va putea sa fie cu 10 luni inainte stabilizata metodologia si tematica si etc.
-dn O. Branzan: se va sfatui cu consilieri sa vada ce se va intampla cu cele 49 de locuri bugetate ramase de la MF

--
acum partea cu contestatari si studenti:
- in afara sedintei dn rector de la craiova si-a exprimat din nou parerea ca studentii nu au ce cauta in comisie. in comisie am prezentat protocoalele semante cu MECT (dn ministru Athanasiu) care ne sustine. ni s-a zis - ca aici e MS.
- referitor la promisiunea de intalnire luni pentru pregatirea rezidentiat 2004 - ni s-a zis (dn popescu): luni e 1 dec, pe domnul balnculescu il gasiti la ANC, nu mai e ministru - acum e un alt ministru. "mai vorbim."
- referitor la anularea rezidentiatului - CCrez nu e in masura sa decida. dn ministru si-a manifestat sprijinul pentru structura actuala de rezidentiat si pentru hotararile luate (isi va intra in atributi cat de curand). kUla si cerebrex au zis mai multe aici, din pacate ... de pomana. s-a prezentat modelul graficului punctajelor... degeaba.

--
concluzia: nu a contat prezenta in CC Rez pentru ca oricum nu are puteri de decizie acum (sunt executari OM), noul ministru "a venit doar sa asculte", rezidentiatul continua cu organizarea barajului. pentru celelalte specialitati se organizeaza departajarea duminica - vedeti afisul - maine apare si pe http://www.rezidentiat2003.ro unde si cum se face concret alegerea specialitatilor (la bucuresti probabil tot in aula la farmacie) - vedeti http://med.pub.ro/forum/download.php?id=352

--
--

dupa sedinta am reusit sa vorbim (cerebrex si eu) cu decanul baroului bucuresti dn Iordanescu - i-am prezentat pe scurt situatia si o idee care ne-a dat-o e ca ar fi punct "slabut" faptul ca ar exista practic o schimbare de bibliografie din cea initiala (de carte) in cea de grile inainte de examen- care cf legii 41 pargraf 1 ar fi trebuit confirmata prin ordin de ministru. iar acest lucru ... din cate imi aduc eu aminte anuntul acela din viata medicala cu grilele excluse din baza in care se zicea "caietul va fi alcatuit din grile din baza de date" parca nu era OM. ceea ce ar fi condus la "diferente" de grad de informare intre participanti.
Last edited by victor on Sat Nov 29, 2003 3:51 am, edited 2 times in total.

User avatar
scream
newbie
newbie
Posts: 8
Joined: Thu Nov 13, 2003 11:00 pm

Postby scream » Sat Nov 29, 2003 12:13 am

andrast79 wrote:GRUPA SPECIALITATILOR CHIRURGICALE
NR.
CRT. SPECIALITATEA BUCURESTI CLUJ
NAPOCA CRAIOVA CONSTANTA IASI ORADEA SIBIU TG
MURES TIMISOARA BRASOV TOTAL
1 CHIRURGIE CARDIACA SI A VASELOR MARI 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2 CHIRURGIE GENERALA 20 7 2 2 7 2 2 3 3 2 50
3 CHIRURGIE MAXILO-FACIALA 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2
4 CHIRURGIE PEDIATRICA 4 2 0 0 2 0 0 0 2 0 10
5 CHIRURGIE PLASTICA-MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVA 5 2 0 0 0 0 0 0 0 0 7
6 CHIRURGIE TORACICA 5 3 0 0 2 0 0 0 0 0 10
7 CHIRURGIE VASCULARA 8 4 0 0 0 0 0 4 4 0 20
8 NEUROCHIRURGIE 4 2 0 0 2 0 0 0 2 0 10
9 O.R.L. 12 5 4 0 5 0 0 4 5 0 35
10 OBSTETRICA-GINECOLOGIE 18 8 6 0 6 0 0 6 6 0 50
11 OFTALMOLOGIE 6 5 4 0 5 0 0 5 5 0 30
12 ORTOPEDIE PEDIATRICA 7 0 0 0 3 0 0 0 0 0 10
13 ORTOPEDIE SI TRAUMATOLOGIE 10 3 0 0 3 0 0 2 2 0 20
14 UROLOGIE 6 2 0 0 0 0 0 0 2 0 10
TOTAL 107 43 16 2 35 2 2 24 31 2 264
imi pare rau dar am dat copy-paste si n-a iesit prea bine.. :oops: sper sa te descurci.


andrast79 iti multumesc foarte mult pt promptitudine si informatii. cu siguranta ma descurc.

User avatar
bsd
junior
junior
Posts: 34
Joined: Sun Nov 16, 2003 1:20 am

Postby bsd » Sat Nov 29, 2003 12:44 am

vreau sa afle toti ce ******** e rectorul din cluj. ieri s-a aratat f. incantat ca a fost rugat de candidati sa duca la bucuresti un protest, semnat de destui. de fapt s-a dus sa se puna bine cu noua putere si sa-si promoveze afacerile. duplicitar, ca dr.popa. nici nu ma mai mir ca se sare peste problemele reale si se subliniaza probleme minore la care si-au pregatiti raspunsul, ca sa vada presa ce bine pregatiti sunt.

incep sa cred ca avea dreptate un cadru didactic care zicea ca astia-s toti niste *********. pana nu se schimba dr.popa cu altul care nu are nimic de pierdut nu se va alege nimic de negocieri.vezi topicul cu proteste antirezi pt motive de a-l da jos pe dr.popa.

era sa uit. zicea unu zilele trecute ca dr.popa citeste ce se scrie pe forum si e pregatit de contraatac si sa vorbim in alta parte.il invit pe dr.popa sa isi expuna parerile, iar despre vorbit pe YMessenger, cred ca sugestia chiar dr.popa i-a inspirat-o, ca sa nu stie cat mai multi candidati despre ce e vorba si sa se inabuse conflictul.
Energy is the essence of life.

User avatar
adyry
senior
senior
Posts: 178
Joined: Tue Jul 08, 2003 1:14 pm
Contact:

Postby adyry » Sat Nov 29, 2003 12:52 am

postez aici ptr. ca nu prea m-as incadra la "proteste..."ati putea voi ce contestati si faceti liste,daca tot va treceti date personale-serie,nr.buletin,sa treceti in dreptul fiecarui contestatar si punctajul cu care a picat!! :(

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Nov 29, 2003 1:07 am

o sugestie: nu prea e fair sa puneti publice nume + serii de buletin. d-asta si chestia cu "nume ascuns" la rezidentiat - cica ms a vrut sa aplice nu stiu ce lege care ar interzice sa faci asta fara acordul scris al celui implicat.

nu stiu de ce dar eu unul nu prea cred ca era necesar. e vorba de un examen public organizat de o institutie publica.

sugestii: mailuri? un group de discutii pe yahoo special pentru asta?

User avatar
bsd
junior
junior
Posts: 34
Joined: Sun Nov 16, 2003 1:20 am

Postby bsd » Sat Nov 29, 2003 1:15 am

Victor, cred si eu ca e mai bine fara seria de buletin. De ex cine iti vrea raul iti poate modifica tipul de abonament Orange pe orange.ro pt ca parola implicita e seria de buletin. Numai asa te trezesti cu o factura de sute de $. :lol:

N-ai putea crea un topic pt karanar, pe care sa aiba doar el drept de editare, unde sa puna doar numele celor care semneaza protestul ordonat alfabetic?
Energy is the essence of life.

User avatar
PLast
senior
senior
Posts: 246
Joined: Tue Jul 08, 2003 3:43 pm
Contact:

Postby PLast » Sat Nov 29, 2003 1:20 am

Pai, pt unii se pare ca era necesar... :roll:

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Nov 29, 2003 1:21 am

isi poate edita propriile posturi - de cate ori doreste.

alin
junior
junior
Posts: 49
Joined: Mon Jul 07, 2003 11:12 am

Postby alin » Sat Nov 29, 2003 12:51 pm

Am o intrebare, sper sa nu fie off-topic, dar mi-ar prinde tare bine un raspuns.Stie cineva cand incepe rezidentiatul (evident pentru cei care au luat), pentru ca stiu ca intr-un an a inceput din martie.
Multumesc anticipat.

User avatar
bsd
junior
junior
Posts: 34
Joined: Sun Nov 16, 2003 1:20 am

pt cei care spera ca nu se va schimba nimica

Postby bsd » Sat Nov 29, 2003 12:58 pm

In 2003 rezidentii au inceput serviciul in ianuarie, ca si stagiarii.
Energy is the essence of life.

bogdanoti
newbie
newbie
Posts: 17
Joined: Thu Nov 27, 2003 2:20 pm

Postby bogdanoti » Sat Nov 29, 2003 1:56 pm

VICTOR, te-am apreciat inca de prima data cand am accesat forum-ul, pentru informatiile date, mereu cu un pas inaintea celor oficiale. Ai fost de mare ajutor. Esti administrator si ai si rol de moderator. Dar se pare ca ai uitat de mijloc de vreme ce nu am auzit nici un cuvant de la tine care sa sustina si pozitia celor care au luat 950 puncte. Oare si tu ne vrei dati afara din tara si cu diplomele anulate? Ne crezi si tu "papagali" si ca putem pune in pericol viata pacientilor? Buna treaba! Esti in anul 5 si mai ai putin pana la rezidentiat. S-ar putea sa prinzi in mare aceleasi sistem. Ce-ai sa faci? Ai sa inveti numai materia, numai grilele sau ambele (dupa cum am procedat eu)? Daca ai sa fii admis si altii au sa protesteze cerand anularea, daca ziarele vor scrie povesti inveninate si daca politicienii isi vor amesteca interesele electorale cu medicina si cu viitorul nostru, ce ai sa faci? Ai sa vorbesti de drepturile omului, ai sa te legi de toate chichitele care doar-doar ar anula un examen, ai sa fugi dupa avocati sa gaseasca o fisura sau macar sa inventeze una? Sa-ti spun o chestie: cand eram in anul cinci habar nu aveam ce e rezidentiatul sau cu ce se mananca. Acum mai e cate ceva pe Internet, dar inainte circulau doar povesti, confundam licenta cu rezidentiatul, iar cei care stiau ceva erau foarte secretosi, pentru binele lor. Macar o brosura de 2 pagini sa fi scos facultatea sau SSM, sa-mi explice ce ma asteapta si pentru ce sa ma pregatesc. Am stiut in final destule, adunate de la amici, dar nu suficient ca sa evit un esec. Si atunci m-am pus pe treaba, pentru ca stiam cu ce monstru am de luptat...Si spre norocul meu am reusit. Nici nu vreau sa-mi inchipui contrariul. Nu uita ca toti avem in spate si in fata dramele noastre, si cei care au luat si cei care n-au luat. Ar trebui sa pui umarul acolo unde e nevoie daca nu vrei sa afli singur ce-i nasol si daca vrei sa schimbi ceva, nu sa-i distrugi pe unii ca sa-i salvezi pe altii. Mi-ar place sa te stiu pe mijloc acolo unde iti e locul, ca un cavaler.

User avatar
val
senior
senior
Posts: 144
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:05 am

Postby val » Sat Nov 29, 2003 2:20 pm

:D :D :D

ciupe77
Posts: 2
Joined: Sat Nov 29, 2003 1:42 pm

nu stiu cum..

Postby ciupe77 » Sat Nov 29, 2003 2:40 pm

am 949..vreau sa va sustin ..dar nu stiu cum..


bogdanoti wrote:Spor la repetat, atat cat se mai poate, tuturor celor care vor sustine barajul!
Lansez un indemn celor de la Medicala care nu au scor maxim,dar care au reusit sa promoveze examenul totusi, cat si celor admisi de la Stoma, Farmaco, Laborator si MF: fiti alaturi de noi, cei cu 950 de puncte si sustineti-ne, daca nu vreti sa traiti cosmarul de a vedea examenul anulat datorita unor kamikaze disperati de invidie, acei "colegi" care ar face orice ca sa il impinga deoparte pe cei merituosi doar ca sa le ia locul.

User avatar
adi
elder
elder
Posts: 1119
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:40 am

Postby adi » Sat Nov 29, 2003 2:50 pm

bogdanoti,
eu nu inteleg de ce impui maestrului Victoras pozitia de mijloc intr-o problema destul de clara.
second: ce Dumnezeu are a face lipsa ta de informare cu toate astea??? total aiurea... "toti avem [...] dramele noastre"--asta ce mai e? un gen de "sa sufere si altii"? :)
nu cred ca e nevoie ca un avocat, fie el chiar cretin, sa gaseasca "chichite" acestui examen. sunt chestii mari aici. eu personal nu inteleg de ex de ce la acest baraj (precizez ca nu am nici ce-l mai vag interes de o parte sau alta, drumul meu e altul) nu sunt admisi toti cei cu medii peste 9.40-9.20 sa zicem. cu grile noi, ati vedea rasturnari spectaculoase de situatie :) .
multi din "revoltatii" clubului 950 sunt persoane care au impresia ca l-au prins pe Dumnezeu de picior cu examenul asta :) . argumentele lor sunt in consecinta o expresie a disperarii cu care se leaga de ocazia nesperata. se afirma de ex ca acest examen a fost corect pentru ca toti au avut aceleasi sanse. ce aberatie! ce spuneti insa de sansele "ingropate" in subsol ale celor care au avut intr-adevar o baza solida? care subsol? ala peste care s-a facut un frumos podium de carton pe care toti cei ce citeau grilele s-au ridicat indiferent de ce au cladit anterior si au ajuns astfel la acelasi nivel cu cei care stateau deja sus. penibil!
in conditiile astea stresul la care sunt supusi aceia cu punctaj maxim care chiar merita locul castigat nu este generat de cei picati si revoltati, ci tot de colegii vostrii oportunisti dragilor. asa ca nu-i invinovatiti pe ceilalti, locul vostru a fost "mascat", inconjurat de false podiumuri. oportunistii (care si urla cel mai tare, altceva chiar nici nu au saracii ce sa faca) sunt la baza acestui scandal prin propulsarea prin mijloace artificiale in varful acestei ierarhii. a devenit o piramida inversata.
medicina romaneasca a incetat sa mai fie o stiinta si cu atat mai putin o arta. e o chestie prafuita din care pasiunea a disparut de ceva timp, in care studentii sunt din ce in ce mai slabi, selectia din ce in ce mai ridicola.

adam
junior
junior
Posts: 32
Joined: Sun Nov 23, 2003 7:57 pm

Postby adam » Sat Nov 29, 2003 4:14 pm

Din partea celor cu 950p:

Fara suparare Victore - sa ai si tu parte de o situatie asemanatoare si sa te intrebi ce ai putea sa faci pentru a lamuri lumea ca nu ai facut decat sa accepti regulile unui sistem(chiar asa confuze ,dezorientante )- ai reusit..... si nu este corect sa-ti conteste cineva munca !
Ma asteptam macar la o incercare de a intelege si ce este in sufletul celorlalti

bogdanoti ,este in asentimentul tuturor celor cu 950p,si o mare parte din cei cu 940p si a spus:

VICTOR, te-am apreciat inca de prima data cand am accesat forum-ul, pentru informatiile date, mereu cu un pas inaintea celor oficiale. Ai fost de mare ajutor. Esti administrator si ai si rol de moderator. Dar se pare ca ai uitat de mijloc de vreme ce nu am auzit nici un cuvant de la tine care sa sustina si pozitia celor care au luat 950 puncte. Oare si tu ne vrei dati afara din tara si cu diplomele anulate? Ne crezi si tu "papagali" si ca putem pune in pericol viata pacientilor? Buna treaba! Esti in anul 5 si mai ai putin pana la rezidentiat. S-ar putea sa prinzi in mare aceleasi sistem. Ce-ai sa faci? Ai sa inveti numai materia, numai grilele sau ambele (dupa cum am procedat eu)? Daca ai sa fii admis si altii au sa protesteze cerand anularea, daca ziarele vor scrie povesti inveninate si daca politicienii isi vor amesteca interesele electorale cu medicina si cu viitorul nostru, ce ai sa faci? Ai sa vorbesti de drepturile omului, ai sa te legi de toate chichitele care doar-doar ar anula un examen, ai sa fugi dupa avocati sa gaseasca o fisura sau macar sa inventeze una? Sa-ti spun o chestie: cand eram in anul cinci habar nu aveam ce e rezidentiatul sau cu ce se mananca. Acum mai e cate ceva pe Internet, dar inainte circulau doar povesti, confundam licenta cu rezidentiatul, iar cei care stiau ceva erau foarte secretosi, pentru binele lor. Macar o brosura de 2 pagini sa fi scos facultatea sau SSM, sa-mi explice ce ma asteapta si pentru ce sa ma pregatesc. Am stiut in final destule, adunate de la amici, dar nu suficient ca sa evit un esec. Si atunci m-am pus pe treaba, pentru ca stiam cu ce monstru am de luptat...Si spre norocul meu am reusit. Nici nu vreau sa-mi inchipui contrariul. Nu uita ca toti avem in spate si in fata dramele noastre, si cei care au luat si cei care n-au luat. Ar trebui sa pui umarul acolo unde e nevoie daca nu vrei sa afli singur ce-i nasol si daca vrei sa schimbi ceva, nu sa-i distrugi pe unii ca sa-i salvezi pe altii. Mi-ar place sa te stiu pe mijloc acolo unde iti e locul, ca un cavaler.

Sper sa ai o multumire din asta!


Return to “rezidentiat 2003”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests