Spania - rezidențiatul
- emptyspaces
- senior

da e maine dele:) mersi.pai s au schimbat cateva chestii doar la capitolul apostila de la haga si toate alea care ingreunau procesul echivalarii din romania;adik nu mai ai nevoie sa mergi la mec k sa poata cineva sa ti le traduca in spaniola..de la biroul atasat mi au dat urmatoarul link : http://www.sgci.mec.es/ro/index.htm
mai am o intrebare: cand le ai depus tu aveai compostila aia de la biroul atasat din romania?sau doar actele traduse si legalizate?
mai am o intrebare: cand le ai depus tu aveai compostila aia de la biroul atasat din romania?sau doar actele traduse si legalizate?
- emptyspaces
- senior

- otalen
- senior

courtesy of emptyspaces: http://www.mec.es/sgci/ro/es/convalidac ... ario.shtml
btw ... uitasem de asta .... de compulsat mi-au compulsat actele la agregaduria. era o secretara tare draguta acolo la vremea respectiva (acu´un an jumate sau mai bine). ne-am facut si cópii de siguranta si mama compulselor... daca incerci sa ti-o pui (sic) in spania o sa-ti fie cam greu caci sunt refractari sa compulseze acte ce nu tin de ei (unii chiar evita sa compulseze documente spaniole).
divagatie1:
compulsa asta e de fapt o stampila a oricarui organism al statului care baga mana in foc pt tine ca ai copia identica cu originalul. teoretic legea zice ca orice politie sau alte astea de aici din spania ar putea sa compulseze DOCUMENTE SPANIOLE. dar am avut probleme si totul depinde de bunavointa functionarului. ba chiar, pt o copie compulsada a dni-ului (!!!) a trebuit sa merg la oficina de politie care l-a eliberat (!!!) putin cam absurd. sa nu mai vorbesc de compulsarea documentelor romanesti...pt care mai mult ca sigur ca te-ar trimite la consulat/ambasada. unde, f probabil, sa te puna sa platesti pt asta cativa euro buni. dar e doar o banuiala.
divagatie2:
o sa remarcati ca in spania totul e fff la discretia functionarului. te trateaza bine dar te rezolva dupa cum il taie capul. si daca nu rezolvi la un ghiseu poti sa mergi la cel de langa si sa obtii ceea ce vrei (ma rog...intelegeti ce vreau sa spun).
btw ... uitasem de asta .... de compulsat mi-au compulsat actele la agregaduria. era o secretara tare draguta acolo la vremea respectiva (acu´un an jumate sau mai bine). ne-am facut si cópii de siguranta si mama compulselor... daca incerci sa ti-o pui (sic) in spania o sa-ti fie cam greu caci sunt refractari sa compulseze acte ce nu tin de ei (unii chiar evita sa compulseze documente spaniole).
divagatie1:
compulsa asta e de fapt o stampila a oricarui organism al statului care baga mana in foc pt tine ca ai copia identica cu originalul. teoretic legea zice ca orice politie sau alte astea de aici din spania ar putea sa compulseze DOCUMENTE SPANIOLE. dar am avut probleme si totul depinde de bunavointa functionarului. ba chiar, pt o copie compulsada a dni-ului (!!!) a trebuit sa merg la oficina de politie care l-a eliberat (!!!) putin cam absurd. sa nu mai vorbesc de compulsarea documentelor romanesti...pt care mai mult ca sigur ca te-ar trimite la consulat/ambasada. unde, f probabil, sa te puna sa platesti pt asta cativa euro buni. dar e doar o banuiala.
divagatie2:
o sa remarcati ca in spania totul e fff la discretia functionarului. te trateaza bine dar te rezolva dupa cum il taie capul. si daca nu rezolvi la un ghiseu poti sa mergi la cel de langa si sa obtii ceea ce vrei (ma rog...intelegeti ce vreau sa spun).
-
neagoevera
- newbie

din nou
Merci mult otalen!Asta am facut si data trcuta, am dat post replay in topicul spania si tot aiurea mi a aparut!Ca sa ma interesez de noile conditii pt acte trebuie sa merg la consulat?
Viorica Neagoe
-
neagoevera
- newbie

- otalen
- senior

Re: din nou
neagoevera wrote:Merci mult otalen!Asta am facut si data trcuta, am dat post replay in topicul spania si tot aiurea mi a aparut!Ca sa ma interesez de noile conditii pt acte trebuie sa merg la consulat?
nu stiu nimic despre noile conditii pt acte. intreaba pe cei de aici care depun acum dosarul (din cate am inteles, emptyspaces tocmai face asta). la ambasada poti sa intrebi despre actele de omologare a diplomei. despre actele de inscriere la mir nu au de ce sa stie. si cum ei nu stiu nici ceea ce ar trebui sa stie...ma indoiesc ca au info despre ceva ce nu e neaparat nevoie sa stie
despre minimanuale...depinde de fiecare.
unii spun ca ajunge materia din facultate. altii spun ca ajung minimanualele. altii spun ca e bine sa faci cursuri la academii private. toti pot sa aiba dreptate. depinde de cum invata sau cum au invatat, cat invata sau cat au invatat si ce specialitate vor sa aleaga.
bafta
-
neagoevera
- newbie

- otalen
- senior

otalen wrote:neagoevera wrote:
Buna la toata lumea!Am citit mai toate anunturile voastre de pe aici si am cateva nelamuriri:
1 in afara de diploma,foaie matricola si examenul de limba ce acte maii sunt necesare?
2 daca conteaza notele din timpul facultatii?
3In ce perioada a anului se sustine examenul pt mir?
Va multumesc frumos.
Vera!
1: http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php? ... c&start=80
http://www.boe.es/boe/dias/2006/09/22/p ... -33316.pdf
2: da, conteaza si chiar f mult (aprox 25% din nota finala) = expediente academico
http://www.boe.es/boe/dias/2006/09/22/p ... -33316.pdf (banuiesc ca acesta e motivul pentru care ne cere foaia matricola)
3: in ultimii 3 ani s-a tinut in 20-21 ianuarie:
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php? ... c&start=80
http://www.boe.es/boe/dias/2006/09/22/p ... -33316.pdf
neagoevera wrote:Deci examenul se da in ianuarie...iar rezultatele se dau in mai?
am zis doar ca in ultimii ani au fost in ianuarie. nu stim sigur cand o sa fie urmatorul. inainte vreme (acum cativa ani) se dadeau in noiembrie si in aprilie (specialitati si respectiv familie - sau invers...
sunt zvonuri cum ca s-ar decala prin oct-nov. aceleasi zvonuri au fost si anul trecut si acum doi ani. nu inseamna ca nu se va intampla!!
zvonistica e variata. unii zic ca se doreste introducerea unei probe practice. altii ca se va introduce o nota prag. nu toate zvonurile sunt intotdeauna false!!! zvonul cu introducerea exam de limba s-a adeverit.
iar la a doua parte a intrebarii: rezultatele au inceput sa se dea de prin februarie (grila corecta si apoi rezultatele provizorii) pana la sfarsitul lui martie. tot putin cate putin.
bafta multa si ... rabdare la cititul topicului (n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 30-45minute).
-
neagoevera
- newbie

- otalen
- senior

neagoevera wrote:Ok am inteles si mersi inca odata otalen.Mai ma o intrebare,e obligatoriu sa ai ceva optionale facute?pana acum nu am facut niciunul,daca imi trebue sa incerc sa fac anul viitor macar.
de asta chiar ca nu am habar.
vezi ca s-a mai discutat despre asta aici: http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=443&start=200
dar fara nici un feedback din partea userului care intreba. cred ca, de obicei, forumul e utilizat doar pt a obtine informatii. nu si pentru a le difuza. persoanele de fata se exclud, normal...
- Tamango
- senior

Biostatistica medicala
E intr-adevar o problema, pentru ca la mine Biostatistica era optionala si, bineinteles n-am facut-o.
De unde sa aflu io prin `93-94 de ANOVA & comp.?
Otalen , la tine a fost obligatorie?
- otalen
- senior

- emptyspaces
- senior

otalen wrote:courtesy of emptyspaces: http://www.mec.es/sgci/ro/es/convalidac ... ario.shtml
divagatie1:
divagatie2:
deci nu incerc sa...vezi BoLDUL DE MaI SUS...in spania =)) ci doar sa dau examenul de rezidentiat acolo:)
si da incerc sa imi omologhez diploma.cei care au intrebari despre ce si cum..sa sune la biroul atasat de la amsabada spaniei sau sa intre pe site ul de mai sus.a nu se interpreta k nu vreau sa spun nimic,dar nu am acces la internet decat ff rar pt k romtelecomul doarme si pana va raspund eu sa nu fie prea tarziu.
- emptyspaces
- senior

- emptyspaces
- senior

-
neagoevera
- newbie

- georgia
- junior

parerea mea personala este sa faceti neaparat statistica !!!
1. pt ca cele mai multe intrebari se dau din digestiv si pe locul 2 e statistica ... incredibil, dar adevarat
2. e o materie care nu o poti toci singur acasa, e un fel de mate cu probleme , mas o menos
3. noua nu ne-au cerut-o pt omologarea diplomei pt ca am terminat facultatea mai de mult, dar voua s-ar putea sa v-o ceara, lucrurile se schimba atat de repede incat nici chiar functionarii nu stiu toate noutatile
mult succes !
1. pt ca cele mai multe intrebari se dau din digestiv si pe locul 2 e statistica ... incredibil, dar adevarat
2. e o materie care nu o poti toci singur acasa, e un fel de mate cu probleme , mas o menos
3. noua nu ne-au cerut-o pt omologarea diplomei pt ca am terminat facultatea mai de mult, dar voua s-ar putea sa v-o ceara, lucrurile se schimba atat de repede incat nici chiar functionarii nu stiu toate noutatile
mult succes !
- otalen
- senior

emptyspaces wrote:
deci nu incerc sa...vezi BoLDUL DE MaI SUS...in spania =)) ci doar sa dau examenul de rezidentiat acolo:)
cu putina perseverenta ...
bafta multa, emptyspaces. i wish you´ll fill them eventually with joy and good luck (the emptyspaces, i mean)
ta-ta
- emptyspaces
- senior

- otalen
- senior

cu juma´ de norma, asa ... la medio dÃa .... se mai gaseste un rincón cerca de la puerta del sol ...
dar mai bine iti depui dosarul la mec si msc ca sa dai rezi ... nu e asa de "fascinant" si "distractiv" ... dar sigur si prin spital se va gasi un sef tarat (i.e. cu tare
) care sa indeplineasca, macar pe plan moral, "boldul de mai sus"
si pe bani mai putini, evident.
gata. ca o sa se cruceasca lumea de aberatiile astea.
bafta multa, EspaciosVacÃos!!
si multa bafta, de asemenea, tuturor "victimelor nevinovate" ale acestui schimb de posturi slightly offtopic
may God forgive us 
dar mai bine iti depui dosarul la mec si msc ca sa dai rezi ... nu e asa de "fascinant" si "distractiv" ... dar sigur si prin spital se va gasi un sef tarat (i.e. cu tare
gata. ca o sa se cruceasca lumea de aberatiile astea.
bafta multa, EspaciosVacÃos!!
si multa bafta, de asemenea, tuturor "victimelor nevinovate" ale acestui schimb de posturi slightly offtopic
-
Alinutza
Buna!
Din cate am citit eu pe aici, voi sunteti mai mari si vorbiti in special despre rezidentiat...
Eu sunt in anul II la Medicina si as vrea sa plec sa continuu facultatea in Spania. Cred, totusi ca e prea tarziu sa plec din anul III, dar macar as putea sa incerc in anul IV...Sincer, habar nu am daca pot sa plec...si daca as putea, ce trebuie sa fac, daca se dau diferente acolo, daca se da test de limba, daca se recunoaste ce am facut aici...si tot felul de aspecte legate de asta...Bine, ar fi si partea financiara...cat este taxa acolo, ca daca nu plec cu bursa Erasmus, cred ca va trebui sa platesc o taxa, nu?
Daca stie cineva ceva legat de asta as fi f multumita daca ar putea sa ma ajute...
Ms...pa-pa
Din cate am citit eu pe aici, voi sunteti mai mari si vorbiti in special despre rezidentiat...
Eu sunt in anul II la Medicina si as vrea sa plec sa continuu facultatea in Spania. Cred, totusi ca e prea tarziu sa plec din anul III, dar macar as putea sa incerc in anul IV...Sincer, habar nu am daca pot sa plec...si daca as putea, ce trebuie sa fac, daca se dau diferente acolo, daca se da test de limba, daca se recunoaste ce am facut aici...si tot felul de aspecte legate de asta...Bine, ar fi si partea financiara...cat este taxa acolo, ca daca nu plec cu bursa Erasmus, cred ca va trebui sa platesc o taxa, nu?
Daca stie cineva ceva legat de asta as fi f multumita daca ar putea sa ma ajute...
Ms...pa-pa
-
andans0822
- newbie

- lara_
- senior

-
andreeaaeerdna
- newbie

-
andreeaaeerdna
- newbie

- alimori
- elite

Stai linistita ca ajung cu "servieta diplomatica"; nu primesti nicio confirmare, primesti direct scrisoarea in care te anunta ca s-au omologat.
S-a inscris cineva la MIR din Romania, prin consulat?
Anul trecut a aparut in BOE din 14 sept ca inscrierile incep pe 25 sept; cine sa-si mai gaseasca avion+cazare in 10 zile? Sau se anuntase intr-un BOE mai vechi care=i data examenului?
S-a inscris cineva la MIR din Romania, prin consulat?
Anul trecut a aparut in BOE din 14 sept ca inscrierile incep pe 25 sept; cine sa-si mai gaseasca avion+cazare in 10 zile? Sau se anuntase intr-un BOE mai vechi care=i data examenului?
-
Mello
- newbie

Scrisoare de confirmare
Eu am primit dupa 3 luni o scrisoare de la MEC in care ma anuntau ca dosarul meu a fost trimis la comisia de echivalare. Mi-au dat o adresa de mail si un nr de telefon pt a ma interesa de stadiul in care a ajuns dosarul. Aceasta cred ca este o scrisoare de confirmare.
-
oana_N
- newbie

Re: Scrisoare de confirmare
Multumesc de promtitudinea cu care mi-ati raspuns.
- georgia
- junior

tot ce stiu e ca s-au inscris multi straini din diverse tari prin intermediul ambasadelor si consulatelor si s-au prezentat la examen , nu am cunoscut pe nimeni personal , dar la cto medicina am avut multi colegi straini ai caror prieteni invatau in tara de origine
da si tu un tel la ambasada si intreaba , sau mai bine zis fa-le o vizita ca nu le place sa raspunda la tel
da si tu un tel la ambasada si intreaba , sau mai bine zis fa-le o vizita ca nu le place sa raspunda la tel
- otalen
- senior

cateva informatii, nu neaparat esentiale, despre natiile care dau MIrul si despre expedientes académicos (info luate de pe blogul lui gangas - MIRentrelazados):
Expedientes en el MIR 2006
Comparativa MIR 2005 vs 2006 por nacionalidades
bafta multa!!
Expedientes en el MIR 2006
Comparativa MIR 2005 vs 2006 por nacionalidades
bafta multa!!
-
andans0822
- newbie

EXPEDIENTE
pt cei care deja isi cunosc expediente , ar putea sa-mi spuna cate credite aveau pe diploma si daca facusera optionale?
formula aia de calcul pt expediente din BOE e putin neclara pt mine, asta ca sa ma exprim elegant
multumiri anticipate si SUERTE CHICOS!!!!
P.S. pt cei care deja au inceput stagiille acolo, ati putea sa ne spuneti cum e atmosfera, cum va descurcati si ce nemultumiri aveti
formula aia de calcul pt expediente din BOE e putin neclara pt mine, asta ca sa ma exprim elegant
multumiri anticipate si SUERTE CHICOS!!!!
P.S. pt cei care deja au inceput stagiille acolo, ati putea sa ne spuneti cum e atmosfera, cum va descurcati si ce nemultumiri aveti
-
andreeaaeerdna
- newbie

-
nadya
salut
m-am inscris la cursul intensiv Asturia si am renuntat din motive personale sa sustin examenul de rezidentiat in Spania.
Mi-au ramas cartile si m-am gandit ca poate cineva doreste aceste carti.
eu sunt dispusa sa dau cartile la un pret mult mai mic decat le-am achizitionat in Spania.
Crtile sunt originale
- 26 de carti de specialitate
-7 carti de grile si examene anterioare,
-CD -uri cu inregistrari cursuri,
-simulacre de examene,
- carti ajutatoare pentru alegerea locului si planificarea timpului.
deci toata materia.
m-am inscris la cursul intensiv Asturia si am renuntat din motive personale sa sustin examenul de rezidentiat in Spania.
Mi-au ramas cartile si m-am gandit ca poate cineva doreste aceste carti.
eu sunt dispusa sa dau cartile la un pret mult mai mic decat le-am achizitionat in Spania.
Crtile sunt originale
- 26 de carti de specialitate
-7 carti de grile si examene anterioare,
-CD -uri cu inregistrari cursuri,
-simulacre de examene,
- carti ajutatoare pentru alegerea locului si planificarea timpului.
deci toata materia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
masquenada
- senior

salutare...
carti ajutatoare pentru alegerea locului..wow...pana acum nu s-a vorbit de asa ceva...oare sunt prea pretioase?
nu se mai aude nimic de cei care au luat miru...
v-ati facut vreo parere de ce e mai bine sa alegi (comunitate, spital, criterii)? in afara blog-urilor .es nu prea se gasesc informatii...
ati luat primul salariu?
carti ajutatoare pentru alegerea locului..wow...pana acum nu s-a vorbit de asa ceva...oare sunt prea pretioase?
nu se mai aude nimic de cei care au luat miru...
v-ati facut vreo parere de ce e mai bine sa alegi (comunitate, spital, criterii)? in afara blog-urilor .es nu prea se gasesc informatii...
ati luat primul salariu?
-
irina83
- newbie

carti Asturia
Buna Nadya!
Ma intereseaza oferta ta. Ti-am trimis un pm. Astept vesti!
Ma intereseaza oferta ta. Ti-am trimis un pm. Astept vesti!
-
nadya
Cartile sunt editie 2006 si sunt complete.
mai sunt Cd-uri cu cursuri din Clasa.
Sunt si carti care te invata cum sa iti alegi cel mai bun loc in functie de punctaj, si deasemenea carti care te ajuta sa iti programezi timpul pentru invatat.
Examene comentate si examenele care s-au dat in anii precedenti la MIR.
Eu am platit 1340 de Euro pt ele insa le dau cu 700 de euro.
cred ca este un pret corect.
Cartile nu sunt subliniate sau deteriorate, sunt aproape noi.
Am incercat sa invat cateva luni dupa ele dar am renuntat datorita unui motiv personal care m-a determinat sa nu mai dau MIR-ul.
Cine este interesat mail-ul meu este maryanadya@yahoo.com
mai sunt Cd-uri cu cursuri din Clasa.
Sunt si carti care te invata cum sa iti alegi cel mai bun loc in functie de punctaj, si deasemenea carti care te ajuta sa iti programezi timpul pentru invatat.
Examene comentate si examenele care s-au dat in anii precedenti la MIR.
Eu am platit 1340 de Euro pt ele insa le dau cu 700 de euro.
cred ca este un pret corect.
Cartile nu sunt subliniate sau deteriorate, sunt aproape noi.
Am incercat sa invat cateva luni dupa ele dar am renuntat datorita unui motiv personal care m-a determinat sa nu mai dau MIR-ul.
Cine este interesat mail-ul meu este maryanadya@yahoo.com
- otalen
- senior

nu stiu daca aveati deja informatia asta...dar nu strica sa fie postata aici:
http://www.msc.es/profesionales/formacion/MIR/
aceasta si multe alte info legate de MIR gasiti pe blogurile lui gangas: MIRentrelazados I si MIRentrelazados II
bafta multa
http://www.msc.es/profesionales/formacion/MIR/
Información inicial relativa a las convocatorias de pruebas selectivas de 2007/2008 de acceso a plazas de formación sanitaria especializada
Novedad respecto al modelo 790 de solicitud
Posibilidad que tienen determinados aspirantes, de no presentar fotocopia compulsada del documento de identificación
Ciudadanos extranjeros nacionales de paÃses cuya lengua oficial no sea el castellano
aceasta si multe alte info legate de MIR gasiti pe blogurile lui gangas: MIRentrelazados I si MIRentrelazados II
bafta multa