Discutii generale rezidentiat 2003
-
- newbie
- PLast
- senior
Scria cineva ca si daca dai foaia "goala" la acel examen de baraj, nu conteaza, se poate considera intrat... Eu zic sa aveti putina rabdare pana va apare si metodologia pt. acel examen. "Baietii" acum il elaboreaza si s-ar putea sa apara niste surprize. Stiu doar ca vor fi 100 de grile cu complement multiplu, deci punctajul maxim va fi de 500. Dar daca vor introduce si punctaj minim de 250? Ce procent dintre cei cu 950 credeti ca vor lua acest punctaj minim la grile la prima vedere? De aceea, consider ca ar trebui sa li se permita sa intre la baraj si cei pana la 940 sau chiar mai putin sau sa repete examenul pe chirurgie... Asa ar fi cel mai echitabil.
Oricum, sunt convins ca sunt multe interese la mijloc, iar acest examen, pe mine n-a facut decat sa ma convinga ca in Romania sistemul medical si sistemul de invatamant nu e facut pt. cei care vor sa invete logic si sa si gandeasca ci doar pentru cei care sunt in stare sa "recite". La acest examen eu am facut greseala ca am gandit si astfel am obtinut 948...
Oricum, sunt convins ca sunt multe interese la mijloc, iar acest examen, pe mine n-a facut decat sa ma convinga ca in Romania sistemul medical si sistemul de invatamant nu e facut pt. cei care vor sa invete logic si sa si gandeasca ci doar pentru cei care sunt in stare sa "recite". La acest examen eu am facut greseala ca am gandit si astfel am obtinut 948...
- Dan
- Master of Disaster
Va rog nu transformati acest topic in chat. Inteleg incoradarea, si eu sunt cu okii pe ei...Multumesc pentru intelegere.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
http://www.imed.ro/forum
- class
- junior
PLast wrote:La acest examen eu am facut greseala ca am gandit si astfel am obtinut 948...
Draga PLast, te apreciez prea mult pt. tot ce ai facut pt.candidatii de acest an ca sa pot sa fiu ironic cu tine.
Dar am o rugaminte, nu mai insinua ca cei care au luat 950 nu au gandit, pt. ca nu e corect fata de majoritatea dintre ei (pt. mine cel putin!)
Sincer imi pare rau, chiar daca nu te cunosc personal, ca ai pierdut 2 pct. si sunt convins ca trebuia ca tu sa iei acest examen.
-
- senior
class wrote:PLast wrote:La acest examen eu am facut greseala ca am gandit si astfel am obtinut 948...
Draga PLast, te apreciez prea mult pt. tot ce ai facut pt.candidatii de acest an ca sa pot sa fiu ironic cu tine.
Dar am o rugaminte, nu mai insinua ca cei care au luat 950 nu au gandit, pt. ca nu e corect fata de majoritatea dintre ei (pt. mine cel putin!)
Sincer imi pare rau, chiar daca nu te cunosc personal, ca ai pierdut 2 pct. si sunt convins ca trebuia ca tu sa iei acest examen.
Zi-mi si mie ce-ai gandit la "Statia II ganglionara cuprinde:". Si nu-mi spune ca se deduceau raspunsurile, ca te intreb: care e statia a II a la cancerul de pancreas? Dar la cancerul intestinului subtire? Dar la cancerul de colon transvers?
- muky
- junior
Ma voi kiar credetzi ca rezidentziatul de anul trecut sau aku 2 ani erea pentru cei care gandeau asha de logic incat sa-tzi stea mintea in lok? Intrebari gen "incidentza fibromului este x" etc sunt intrebari de logica? sau faptul ca tc la traumatizatul abdominal are 5 indicatzii mari shi late e o kestie de logica?? hai sa fim serioshi ...daca vretzi intrebari de logica vizitatzi shi voi un site de plab sau usmle...asta e sistemul in romania...tzara ne vrea proshti 

-
- newbie
[quote="PLast"]
Scria cineva ca si daca dai foaia "goala" la acel examen de baraj, nu conteaza, se poate considera intrat...
Si eu zic ca-i normal sa fie asa.
Si stii de ce????????????
Pentru ca cei care au punctaje maxime TREBUIAU FELICITATI si MINISTERUL trebuia sa gaseasca alte solutii de solutionare.
Nu sa-i supui la un nou STRES!
Nu-i includ aici neaparat pe cei care au invatat doar grilele, ci pe cei care au invatat sa ajunga PRIMII!
La care "unii" vor si ei sa participe desi nu sint "in carti".
Ca sa fi putut avea dreptul la acest al "doilea tur" trebuia sa treci de primul.
Intr-adevar a fost un Rezidentiat mai mult decit DISCUTABIL dar va sugerez sa vegheati pentru cel de la anul!
Scria cineva ca si daca dai foaia "goala" la acel examen de baraj, nu conteaza, se poate considera intrat...
Si eu zic ca-i normal sa fie asa.
Si stii de ce????????????
Pentru ca cei care au punctaje maxime TREBUIAU FELICITATI si MINISTERUL trebuia sa gaseasca alte solutii de solutionare.
Nu sa-i supui la un nou STRES!
Nu-i includ aici neaparat pe cei care au invatat doar grilele, ci pe cei care au invatat sa ajunga PRIMII!
La care "unii" vor si ei sa participe desi nu sint "in carti".
Ca sa fi putut avea dreptul la acest al "doilea tur" trebuia sa treci de primul.
Intr-adevar a fost un Rezidentiat mai mult decit DISCUTABIL dar va sugerez sa vegheati pentru cel de la anul!
- class
- junior
oopsminded wrote:
Zi-mi si mie ce-ai gandit la "Statia II ganglionara cuprinde:". Si nu-mi spune ca se deduceau raspunsurile, ca te intreb: care e statia a II a la cancerul de pancreas? Dar la cancerul intestinului subtire? Dar la cancerul de colon transvers?[/quote]
Si tu vrei sa-mi zici ca cine a luat 948-49 a gresit aceasta intrebare, pt ca a gandit-o!
Atunci lua 945 pct.
- roxy1977ro
- newbie
noul ministru al sanatatii
noul ministru al sanatatii e ovidiu branzan., 44 ani, timisoara. L-am cunoscut personal la Timisoara cand era doar un bagator de seama, dar tipul e ca o trestie in vant. Se orienteaza dupa cum bate vantul. Poate ca de atunci s-a mai schimbat, dar acu vreo 4-5 ani cam asa era.
-
- senior
- roxy1977ro
- newbie
- roxy1977ro
- newbie
- adyry
- senior
mai eu am mai intrebat dar nu m-a lamurit nimeni-poate voi stiati si m-ati lasat sa pricep sg. justificindu-mi intratul-daca imi apare o nota pe care eu nu o pot explica in nici un fel acum pe seit, eu ce contestatie mai depun ,unde si cui???s-au facut miscari mari pe medicala acoperiti fiind de agitatia cu chir.,eu voi avea socuri vazind metamorfozari ale notelor unor colegi,care acum citeva zile plingeau iar acumsint in bucuresti si vb. calmi la tel.,sper sa nu fiu socata vazindu-mi nota!!!
-
- junior
Pt cei care doresc anularea examenului am 2 intrebari :
1. Ce argumente puteti invoca in fata instantei pt a anula acest examen ?
Pt ca mie personal mi se pare incredibil ca unul cu "x" puncte sa mearga sa ceara anularea examenului doar pt ca s-a introdus "baraj". Nu inteleg din moment ce nu vei participa la acest baraj, cum e posibil sa vorbesti in numele celor cu 950p si sa urli pe la toate ziarele ca nu s-a respectat metodologia? Cine iti da acest drept ?
2. Cum se va putea apara MS de eventualele procese pe care le vor intenta cei cu 950p daca se anuleaza examenul ? In justitie nu merge treaba cu "60% din candidati au dorit anularea examenului". Ce argumente cu suport legal ar avea MS pt anularea examenului
Pt ca mie personal mi se pare incredibil ca unul cu "x" puncte sa mearga sa ceara anularea examenului doar pt ca s-a introdus "baraj". Nu inteleg din moment ce nu vei participa la acest baraj, cum e posibil sa vorbesti in numele celor cu 950p si sa urli pe la toate ziarele ca nu s-a respectat metodologia? Cine iti da acest drept ?
2. Cum se va putea apara MS de eventualele procese pe care le vor intenta cei cu 950p daca se anuleaza examenul ? In justitie nu merge treaba cu "60% din candidati au dorit anularea examenului". Ce argumente cu suport legal ar avea MS pt anularea examenului
- Dan
- Master of Disaster
-
- newbie
-
- newbie
terminator wrote:Pt cei care doresc anularea examenului am 2 intrebari :
suna a intimidare?
mi-ar placea sa existe macar cineva cu coloana vertebrala dintre cei care au luat punctaj maxim si sa recunoasca faptul ca rezultatele nu se datoreaza neaparat superioritatii, ci mai degraba a scurgerii de informatii, capacitatii de a memora grile etc...
-
- senior
terminator wrote:Pt cei care doresc anularea examenului am 2 intrebari :
LEGAL trebuia sa suplimenteze locurile. Vroiau din aia 250 - 100 plastica, 100 gineco si 50 oftalmo, trebuia sa suplimenteze. Astfel ramaneau locuri pe generala, ortopedie, etc care se completau cu 949, 948 ...940.
ILEGAL e acum. Si nu inteleg de ce ti/vi se pare mai ilegala repetarea decat barajul. Lumineaza-ma.