ceva informatii despre viata unui REPREZENTANT MEDICAL
- 187.92a
- addicted
- grasshopper
- elder
- 187.92a
- addicted
- matrix
- elder
am citit si eu cu multa rabdare topicul asta si speram sa aflu ceva concret. adica sa ne spuna un rep med concret cum a ajuns rep si ce face in fiecare zi, cat e de greu.
dar cand colo o bataie rezident vs rep med...care mai tare si mai mare
din punctul meu de vedere cei mai tari sunt aia de la minister+directorii de spitale. de ce ? ....simplu pentru ca aia fac o firma de medicamente din varful pixului. daca ei nu isi iau spaga nu se face nici un contract. poti fi tu cel mai bun reprezentant din lume si sa ai directorul general de la lilly/novartis cu tine la negocieri. nu dai banul nu se face nimic. evident o parte din bani ajung in buzunarele partidului din care face parte ministrul/directorul/secretarul de sta etc.
vanzarea de medicamente fiind un lucru din care se castiga ENORM de multi bani se bazeaza pe spagi, comisioane, sponsorizari si mult mai putin pe pregatirea senzationala a angajatilor. evident ca trebuie si ei sa fie competitivi pt ca TOTI dau spagi asa ca trebuie sa se descurce.
PS: cat despre faptul ca un rep il da pe spate pe un doctor bun cu prezentarea lui....ar trebui sa nu se amageasca nici un rep....un DOCTOR BUN e mult mai bine pus la curent cu produsul x decat rep-ul....si pare dat pe spate doar pentru comision.
iar doctor care face pe placul unui rep pe gratis eu nu am vazut (cel putin prin spitalele din bucuresti). la unii chiar se discuta de la inceput fara nici o prezentare....preascriu atat....imi dai atat ....daca nu-ti convine e colegul de la concurenta la usa.
PPS: nici o munca nu e rusinoasa. dar nici nu trebuie ridicata in slavi ca fiind cea mai corecta, morala si mai grea din lume. si sa rezulte ca doar un om cu niste capacitati fenomenale o poate face.
dar cand colo o bataie rezident vs rep med...care mai tare si mai mare

din punctul meu de vedere cei mai tari sunt aia de la minister+directorii de spitale. de ce ? ....simplu pentru ca aia fac o firma de medicamente din varful pixului. daca ei nu isi iau spaga nu se face nici un contract. poti fi tu cel mai bun reprezentant din lume si sa ai directorul general de la lilly/novartis cu tine la negocieri. nu dai banul nu se face nimic. evident o parte din bani ajung in buzunarele partidului din care face parte ministrul/directorul/secretarul de sta etc.
vanzarea de medicamente fiind un lucru din care se castiga ENORM de multi bani se bazeaza pe spagi, comisioane, sponsorizari si mult mai putin pe pregatirea senzationala a angajatilor. evident ca trebuie si ei sa fie competitivi pt ca TOTI dau spagi asa ca trebuie sa se descurce.
PS: cat despre faptul ca un rep il da pe spate pe un doctor bun cu prezentarea lui....ar trebui sa nu se amageasca nici un rep....un DOCTOR BUN e mult mai bine pus la curent cu produsul x decat rep-ul....si pare dat pe spate doar pentru comision.
iar doctor care face pe placul unui rep pe gratis eu nu am vazut (cel putin prin spitalele din bucuresti). la unii chiar se discuta de la inceput fara nici o prezentare....preascriu atat....imi dai atat ....daca nu-ti convine e colegul de la concurenta la usa.
PPS: nici o munca nu e rusinoasa. dar nici nu trebuie ridicata in slavi ca fiind cea mai corecta, morala si mai grea din lume. si sa rezulte ca doar un om cu niste capacitati fenomenale o poate face.
Viata lunga si prospera!
- Im
- elite
matrix wrote:am citit si eu cu multa rabdare topicul asta si speram sa aflu ceva concret. adica sa ne spuna un rep med concret cum a ajuns rep si ce face in fiecare zi, cat e de greu.
Si tu te asteptai sa vina vreun rep si sa recunoasca public ca are un job de tot r*h*tul, în care aptitudinea cea mai intelectuala este sa tina un plic în mâna îndreptat spre medic ?
matrix wrote:iar doctor care face pe placul unui rep pe gratis eu nu am vazut (cel putin prin spitalele din bucuresti). la unii chiar se discuta de la inceput fara nici o prezentare....preascriu atat....imi dai atat ....daca nu-ti convine e colegul de la concurenta la usa.
Exact. Si repii fac spume daca le spui asta, de parca ar trai într-un univers paralel unde ei sunt stimati si respectati oriunde se duc, pentru calitatile lor umane deosebite. Si doar pe forum apare Im si le da bobârnace parintesti, Im cel rau cu repii.
matrix wrote:nici o munca nu e rusinoasa
In principiu. Acum în realitate, nu e rusinos sa faci liceul si sa vinzi medicamente din poarta-n poarta, dar e rusinos sa faci medicina si sa te faci pres la usile cabinetelor fostilor tai colegi, zâmbindu-le de parca ti-ar fi frati, stiind foarte bine ca fratii tai nu dau nici un scuipat pe tine si ca dupa ce si-au primit ofranda au uitat instant de existenta ta.
- grasshopper
- elder
tana wrote:pe de alta parte atunci cand tratezi pe cineva acela isi va aduce aminte de tine cu recunostinta toata viata, am vazut asta de fiecare data
cu ce i-ai tratat?
ai vazut de fiecare data??
pai cum toata viatza? treceu stixu rapid dupa ce i=ai tratat de si-au adus aminte de tine toata viazta?
Death makes angels of us all
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws