2007 18.11.2007 - www.rezidentiat2007.info

Punct si de la capat. MS propune o noua lege pentru rezidentiat
187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Mar 16, 2007 12:40 am

cuvantul zilei: comasare. specialitatile intre ele, subiectele intre ele, la anu va fi un singur subiect amre mare din tot

si evident o singura grila la rzi. da din aia stufoasa

Psyche
junior
junior

Postby Psyche » Fri Mar 16, 2007 12:45 am

:D
NETMEDIC.ro - Portal de cultura medicala

bogdan_jalba
newbie
newbie

Postby bogdan_jalba » Fri Mar 16, 2007 12:45 am

TibiGZU wrote:cateva rectificari:

in concluzie e destul de mult si din angy, iar cei care au invatat pana acum tre sa aiba motive de bucurie. dupa parerea mea nutritie copil si tiroida nu trebuiau bagate.

S-a vrut la un moment dat sa se mai scoata din capitolele de pediatrie (vezi nutritia) si sa se introduca ceva de chirurgie. S-a plecat de la faptul ca sunt multe cifre akolo si pana la urma rezid nu este un exam in care treb sa invatzam ca nebunii precente, grame, etc. Insa tot a ramas pediatrie.
Dar, s-a propus ca la examen sa nu fie intrebari de genul "care este procentul/incidenta unei boli..." ca oricum nu sunt relevante si nu reflecta ceea ce stim...si s-a promis ca o sa tina cont de acest lucru... :roll: ...vom vedea...
Daca te simti bine, nu fi ingrijorat; va trece!

bogdan_jalba
newbie
newbie

Postby bogdan_jalba » Fri Mar 16, 2007 12:46 am

in concluzie e destul de mult si din angy, iar cei care au invatat pana acum tre sa aiba motive de bucurie. dupa parerea mea nutritie copil si tiroida nu trebuiau bagate.

S-a vrut la un moment dat sa se mai scoata din capitolele de pediatrie (vezi nutritia) si sa se introduca ceva de chirurgie. S-a plecat de la faptul ca sunt multe cifre akolo si pana la urma rezid nu este un exam in care treb sa invatzam ca nebunii precente, grame, etc. Insa tot a ramas pediatrie.
Dar, s-a propus ca la examen sa nu fie intrebari de genul "care este procentul/incidenta unei boli..." ca oricum nu sunt relevante si nu reflecta ceea ce stim...si s-a promis ca o sa tina cont de acest lucru... :roll: ...vom vedea...

bogdan_jalba
newbie
newbie

Postby bogdan_jalba » Fri Mar 16, 2007 12:47 am

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Mar 16, 2007 12:48 am

si nici cuvinte, ca nu e examen de memorat cuvinte :x :x
si nici tabele, ca nu suntem la gradi sa invatatm poze. si tot asa.

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Fri Mar 16, 2007 12:49 am

ho ushor, bogdy, ca am intzeles din prima! :lol:

bogdan_jalba
newbie
newbie

Postby bogdan_jalba » Fri Mar 16, 2007 12:51 am

adellyne_85 wrote:ho ushor, bogdy, ca am intzeles din prima! :lol:

Scuze...am baut cam multa cafea si mai imi tremura mana pe "soarece"...:D...ma cunosti doar...

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Fri Mar 16, 2007 12:52 am

ntzo...partea cu mana tremuranda...habar n-aveam.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Mar 16, 2007 1:00 am

chiar, nu va pare rau de ocluzia arteriala?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Mar 16, 2007 1:01 am

nici pneumotoraxu nu mai e...
parerea mea e ca e ca la ex de admitere
e din ce in ce mai usor, doar doar s-or completa locurile
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Mar 16, 2007 1:03 am

mai e da e intricat, cica

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Fri Mar 16, 2007 1:10 am

kooksee wrote:nici pneumotoraxu nu mai e...

e brea. da nu stiu la ce l-au mai bagat, la cat de greu e o sa avem probleme.
contesting is a life style

bogdan_jalba
newbie
newbie

Postby bogdan_jalba » Fri Mar 16, 2007 1:12 am

trident wrote:chiar, nu va pare rau de ocluzia arteriala?

ala da capitol...visul oricarui student...:D...eu propun (nu ca s-ar mai schimba ceva) sa scoata AVC si sa introduca ocluzia arteriala... 8)

offlorin24
newbie
newbie

Postby offlorin24 » Fri Mar 16, 2007 1:38 am

partea cea mai naspa e ca este mult mai mult de invatat indiferent pe ce eram hotarati sa dam. probabil asta a fost si motivul pentru care s-a afisat faimoasa lista cu 8 luni inainte!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Mar 16, 2007 1:41 am

din care pom ai picat?
e mai mult fata de ce?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Mar 16, 2007 1:41 am

Chiar e mult mai mult de invatat? Aveam impresia ca inainte erau 60 de subiecte si acuma sunt 50...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Mar 16, 2007 1:42 am

dar acum, fiind comasate, e evident mai mult

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Fri Mar 16, 2007 1:45 am

1. in primul rand studentii au fost chemati la aceasta sedinta doar doar le'o tace candva si lor gura. Nu au stat la masa de discutii..ci prin spatele rectorilor, nu li s'a dat o mapa cu subiectele propuse iar la cererea de a li se da o mapa au fost refuzati prompt cum ca rectorii reprezinta facultatea. lista aia era noua pentru majoritatea si din start daca noi ne'am gandit la propuneri pt r cea veche nu aveai cum sa le aplici la cea noua.
2. era clara treaba de la inceput ca orice am fi zis noi aia mici negri aka student era degeaba...fie ca ziceai de harry 16 sau de angelescu sau chiar si de amanarea cu 1 luna a rezului..ei tineau una si buna..dom'le noi am muncit...v'am facut o tematica daca nu va convine alta vine abia peste 2 saptamani..moment in care toti..aa..pai nu..lasati asa ca macar avem din ce invata..cine stie ce bagati/mutati pana peste 2 saptamani
surprinzator e ca desi toti pareau in ceata..apare o intrebare de la stundeti..dom'le dar cine e asta Rebedea..ca eu nu l'am gasit la librarii sau biblioteca...adik de unde stiai nene de cartea asta daca era prima oara cand era propusa in bibl...
3. ptr ce sa te chinui sa resuscitezi ce s'a dat anul trecut cand deja ni s'a spus..mai e trunchi comun..fie ca acceptati sau nu
concluzia ac sedinte: daca studentii vroiau modificari insemna amanarea afisarii bibliografiei cu inca minim 2 sapt (spusele rectorului de la Bucuresti) ceea ce ptr toti studentii din sala a parut innaceptabil.
asa ca d'zeu sa ajute neuronii nostri..ca ministerul sigur nu ii vrea intregi
P.S. Un singur lucru bun s'a zis la aceasta sedinta: ma..daca vroiam rezidentiat greu va dadeam.dar nu mai vrem rezidenti schizoizi (din nou din perlele rectorului de la Bucuresti)
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Mar 16, 2007 1:54 am

esti un om rau

angry4ever
junior
junior

Re: Despre sedinta de la Ministerul Sanatatii

Postby angry4ever » Fri Mar 16, 2007 1:54 am

sorela wrote:Vad ca nimeni nu spune exact ce a fost acolo azi. Am sa va spun eu care am fost prezenta la discutii:

La sedinta au participat: Bucuresti, Constanta, Cluj, Craiova, Oradea, Timisoara, Tg.Mures, Brasov, Sibiu si Iasi
Cei de la IASI in frunte cu Lidia aia a lor a sustinut: TRUNCHI COMUN + aditional ei au transmis prin rectorul lor ca vor bibliografie NETRADUSA adica HARISON XVI!!!!!! culmea acelasi lucru a sustinut si in sedinta ca ei nu sunt deranjati daca nu este tradusa bibliografia

Cei de la BUCURESTI - au sustinut ca nu e bine trunchi comun si vor de la anul

Cei de la CRAIOVA - au sustinut TRUNCHI COMUN + aditional rezidentiatul sa nu fie grila

Cei de la CONSTANTA - au sustinut TRUNCHI COMUN

Cei de la TIMISOARA - au sustinut TRUNCHI COMUN

Cei de la CLUJ - au sustinut TRUNCHI COMUN

Cei de la ORADEA - au sustinut TRUNCHI COMUN

Cei de la TARGU MURES - au sustinut si ei la sfarsit TRUNCHI COMUN chiar daca la inceput erau impotriva. La sfarsit au urmarit doar scoaterea unui subiect despre Nutritia copilului care nu se va scoate

Cam asta au facut in mare reprezentantii studentilor.

Desi rectorul de la Bucuresti tot intreba daca sunt propuneri NICI UNUL nu a reusit sa impuna vreo popunere la care sa aduca si argumente puternice. Ca atare asta este ceea ce a fost.

Au amintit pueril de defuncta FASMR care este degeaba federatie si atat pentru ca nu toti sunt afiliati la ea din cate am inteles.

Parere personala: Noua forma a rezidentiatului este ceea ce este si in alte tari din CE iar noua tematica si bibliografie este in ajutorul nostru. Trunchiul Comun este ceva benefic pentru ca unii nu mai mergeau decat la stagiile de care erau interesati pentru rezi si atat. Facem Medicina sa stim orice nu numai chirurgicale sau medicale.

Pt. Kooksee: analfabet esti tu cei care au facut programa sunt niste oameni destupati si care sunt trecuti prin multe. Daca nu-ti convine ia instrumentul si fa-ti hara-kiri.

Lidia aia a lor...hmm ...in fond traim pe aceeasi planeta si respiram acelasi aer...cam aici se opreste partea cu "a lor" :)

angry4ever
junior
junior

Postby angry4ever » Fri Mar 16, 2007 1:58 am

Pregatiti-va fratilor...se pare ca de prin toata tara vine o generatie de soc... mai ales ca nu cred ca s-a scos portita cu echivalarea asist. univ(preparatori) in rezidenti+ muuuulte muulte alte portite. :) Si inca o data spun...astia ne vor fi sefi

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Mar 16, 2007 1:58 am

Ei, hai acuma, copii, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru liderii/reprezentantii nostri.
Ce, daca o sa iasa Becali presedinte credeti ca o sa mai conteze ca voi n-ati votat cu el? ;)

gabyy

Postby gabyy » Fri Mar 16, 2007 2:02 am

se va alege inainte specializarea medicala sau chirurgicala, sau fiecare va putea alege ce vrea dupa

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Mar 16, 2007 2:05 am

se va alege inainte specializarea medicala sau chirurgicala, sau fiecare va putea alege ce vrea dupa

E o intrebare sau o afirmatie?
E o intrebare sau o afirmatie.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Mar 16, 2007 2:05 am

pai nu ati ales?!?!
stiu ca umblau niste liste prin facultate
fiecare se trecea acolo cu ce vrea la rezi
vezi poate mai gasesti listele la seful de serie

rolyzoly
senior
senior

Postby rolyzoly » Fri Mar 16, 2007 2:05 am

dupa cum scrie intr-un text atasat de cineva pe aici (oficial):

Propunem ca incepdnd cu anul 2007, concursul de reziden{iat sa se
desfigoare pe domenii : medicina, medicina dentara si farmacie. In acest caz
selec{ia candida(ilor se va face pe baza cunostiintelor din pregitirea de baza si
nu de pregitire in specialitate.
Totodati se asigura un concurs clasant nalional pentru absolvenJi cu
aceeagi formare de baza.
Specialititile vor fi alese in ordinea descrescltoare a punctajelor,
indiferent de profil, inclusiv specialitatea medicina de familie,

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Mar 16, 2007 2:05 am

cica juamte din moldovence se cheama lidia

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Fri Mar 16, 2007 2:07 am

gabyy care parte din "comun" nu ai inteles..inceputul "co" sau sfarsitul "mun"
nu iti alegi nimic nici inainte nici dupa...dai examen si apoi k prin minune esti pe o lista de rezidenti (prin minune specific).
daca nu iti convine specializarea mai astepti un an ..sau dai rezi pe post..and so on..dupa cum se scria mai sus..mai sunt si alte posibilitati ptr cei cu activitati conexe..
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Mar 16, 2007 2:09 am

stiu ca umblau niste liste prin facultate
fiecare se trecea acolo cu ce vrea la rezi
vezi poate mai gasesti listele la seful de serie

A, cachi, si acuma spui omule? Pun pariu ca s-au ocupat toate locurile pe chirurgie cardio-vasculara... si ca au mai ramas doar niste SPM-uri prin Iasi si niste MF-uri.

gabyy

Postby gabyy » Fri Mar 16, 2007 2:12 am

MumaPadurii wrote:

E o intrebare sau o afirmatie?
E o intrebare sau o afirmatie.

era o intrebare

gabyy

Postby gabyy » Fri Mar 16, 2007 2:18 am

decanul de la UMF CRAIOVA a spus la un post de radio local k se va alege specialitatea inainte de rezidentiat, asa k eu cu cine votez???

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Mar 16, 2007 2:26 am

decanul de la UMF CRAIOVA a spus la un post de radio local k se va alege specialitatea inainte de rezidentiat, asa k eu cu cine votez???

Observ acum prezenta a trei semne de intrebare, foarte bine, foarte bine, inseamna ca nu vorbesc in vant...

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Fri Mar 16, 2007 3:08 am

gabyy wrote:decanul de la UMF CRAIOVA a spus la un post de radio local k se va alege specialitatea inainte de rezidentiat, asa k eu cu cine votez???

cetateanule turmentat :lol: sunt doar vorbe in vant

PANA SE VA PUBLICA METODOLOGIA, toate sunt la nivelul de zvonuri (ca sunt spuse de portar sau de ministru, tot zvon este)
de aia se numesc zvoneri si raspandaci :p

de aia zic... nu va mai agitati, asteptati sa se publice undeva: Viata Medicala sau Monitorul Oficial
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

ALBA IULIAN
senior
senior

Postby ALBA IULIAN » Fri Mar 16, 2007 9:29 am

Multumim de info Sorela si Cypher ...

matrix
elder
elder

Postby matrix » Fri Mar 16, 2007 9:53 am

s-a discutat la sedinta si UNDE se va da examenul ? adica fiecare in centrul lui, toti la bucuresti, tragere la sorti, alfabetic ?!

sincer sper sa dam fiecare in centrul lui. eventual cu comisii diferite, adiac sa se plimbe comisiile prin tara si nu studentii.

poate punem mana de la mana si facem un pdf mare cu toata materia :P
Viata lunga si prospera!

steluzza
junior
junior

Postby steluzza » Fri Mar 16, 2007 10:59 am

SE MAI AMANA SAU NU REZIDENTIATUL?
oo strujica die slana+un botz die braanza+un ardaau+oo porodica+uun coltug die pita..tulai:)

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Mar 16, 2007 11:01 am

[

poate punem mana de la mana si facem un pdf mare cu toata materia :P[/quote]

good ideea! sa ne ingrozim mai bine cind vedem nr de pagini...1 to 600... :lol: :twisted: :cry:

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Fri Mar 16, 2007 11:10 am

andrita wrote:[

poate punem mana de la mana si facem un pdf mare cu toata materia :P

good ideea! sa ne ingrozim mai bine cind vedem nr de pagini...1 to 600... :lol: :twisted: :cry:[/quote]

care 850?

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Fri Mar 16, 2007 11:11 am

steluzza wrote:SE MAI AMANA SAU NU REZIDENTIATUL?

se amana

Return to “Rezidentiat 2007”