2007 18.11.2007 - www.rezidentiat2007.info

Punct si de la capat. MS propune o noua lege pentru rezidentiat
TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Thu Mar 08, 2007 11:09 am

trident wrote:mi se pare corect ce-a zis tibizgatu. astept totusi momentul cand va fi trunchi comun-da comun, pt toate incl stoma si farmaco

asta n-ar fi in regula, pentru ca facem facultati diferite
contesting is a life style

kuky_nic
junior
junior

18.11.2007

Postby kuky_nic » Thu Mar 08, 2007 1:22 pm

s-a facut un poll pt trunchi comun la rezidentiat 2007 http://amrezro.evonet.ro/ si am vazut si pe aici pe forum,pe undeva chestia asta.intrebarea mea e urmatoarea:in ce masura se tine cont de rezultatele acestui vot?

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Thu Mar 08, 2007 1:24 pm

pai nu s-a tinut cont de pol din moment ce mai marii au hotarat deja ca e trunchi comun. ramane de vazut ce decid legat de tematica sau bibliografie..cica s-ar anunta pe 1 mai...vad ca tot lungesc termenul...sa speram ca anunta pana in noiembrie :D :twisted:

matrix
elder
elder

Postby matrix » Thu Mar 08, 2007 1:43 pm

de ce in stirile de pe newsin este precizata data de 1 mai cand aici pe forum si la discutiile cu decani era vorba de 15 martie ??
mie mi se pare corect sistemul, dar era normal sa se anunte la 1 octombrie. cat despre cum o sa se ia locurile nu stiu de ce cred ca tot cardiologia o sa se ia prima inaintea multor specialitati chirurgicale.

ideea e ca o sa fie o abrambureala totala pentru ca nici dupa ce iti stii punctajul nu vei stii cam ce poti sa iei...nu ai de unde sa stii daca aia din fata ta sunt de medicale sau chirurgie.

macar locurile sper sa se mentina...adica la momentul adunarii medicale+chirurgie sa iasa mai putine decat ar trebui :P

PS: vad ca Badiu zicea de o RESTRUCTURARE A MATERIEI SI ACTIALIZARE A EI deci s-ar putea ca nici macar harry 14 si angelescu sa nu mai ramana ? sa capete si ele un update ? asta ar fi chiar mizerabil.
Last edited by matrix on Thu Mar 08, 2007 1:46 pm, edited 2 times in total.
Viata lunga si prospera!

offlorin24
newbie
newbie

Postby offlorin24 » Thu Mar 08, 2007 1:43 pm

cica s-ar anunta pe 1 mai...vad ca tot lungesc termenul...sa speram ca anunta pana in noiembrie :D :twisted:[/quote]

de unde naiba a mai aparut si zvonul asta?

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Thu Mar 08, 2007 1:46 pm

"NewsIn" - presedintele comisiei de rezidentiat dr Corin Badiu

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Thu Mar 08, 2007 1:48 pm

NewsIn =agentie de presa a realitatii tv . Interviul a fost publicat marti, 6 martie

luly_boy
senior
senior

Re: 3 stiri pe NewsIn

Postby luly_boy » Thu Mar 08, 2007 1:56 pm

Lex wrote:Rezidenţiatul 2007 va fi un examen comun pentru toate grupele din profilul medicină

Mediciniştii nu cred că tematica pentru rezidenţiatul 2007 va fi publicată pe 1 mai

NewsIn, 6 martie - Studenţii în anii terminali la facultăţile de medicină sunt sceptici cu privire la data avansată de autorităţi în privinţa publicării tematicii pentru examenul de rezidenţiat, deoarece consideră că modificările intenţionate pentru metodologia examenului vor întârzia publicarea bibliografiei.

Din acest motiv, studenţii spun, într-o scrisoare adresată ministrului sănătăţii, ministrului educaţiei, colegiului medicilor şi universităţii Carol Davila că şi în condiţiile unei abordari susţinute şi foarte bine organizate, termenul de 1 mai, care a fost avansat pentru publicarea completa a noii bibliografii pentru rezidenţiat, este nerealist.

Pe de altă parte, preşedintele comisiei de rezidenţiat, conferenţiar Corin Badiu a precizat, marţi, pentru NewsIn că bibliografia pentru rezidenţiatul de anul acesta va fi publicată mai devreme de termenul legal, care prevede minim şase luni în avans faţă de examenul propriu-zis. Potrivit lui Badiu, bibliografia pentru rezidenţiat ar putea fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare.

Sunt 3 stiri aparute ieri pe NewsIn.

De aici am inteles ca la pana pe 19martie ar treb sa apara totusi tematica si biblio...hai, pana la sfarsitul lui martie (deci nu cum era inainte, cu 6luni inainte de rezi, adica in mai). Acuma...om trai si om vedea.

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Thu Mar 08, 2007 1:59 pm

abureala cu 1 mai a fost bagata in tampenia aia de scrisoare, cand nu se stia nimic inca de termenul 15 martie, iar papagalii de la newsin au pulbicat-o ca atare, insa nu e de actualitate. deci nu va mai agitati

luly_boy
senior
senior

Postby luly_boy » Thu Mar 08, 2007 2:02 pm

Ce-i drept, Badiu spune "AR PUTEA fi gata"...de aici si pana la "SIGUR VA FI GATA" e cale lunga, asa ca ne putem considera norocosi daca pana la sfarsitul lui martie vom avea tematica. Sau, macar un cadou de iepuras...

tavu_big
junior
junior

De ajuns

Postby tavu_big » Thu Mar 08, 2007 2:25 pm

urmaresc forumul vostru de ceva timp si ah hotarat sa ma inregistrez pentru a-mi exprima parerile.
1. Nu conteaza dak se da sau nu trunchi comun, toti vom da acelasi examen, deci cei buni vor ramane, cei mai putin buni vor incerca inca o data.
2. Bibliografia este putin importanta, vital este sa se anunte /publice tematica intr-un timp rezonabil - minim 4 luni dupa parerea mea.
3. Colegii de la Bucuresti cred . care au redactat buclucasa scrisoare de prostest sunt la fel de comunisti si de intransparenti ca si sistemul pe care il acuza atat de virulent. Domnilor si doamnelor, intr-o democratie se intreaba intai parerea majoritatii, apoi se scriu scrisori si memorii in numele lor. Chiar daca toti medicinistii din tara ar striga la unison k nu vor trunchi comun si mai stiu eu ce , nu cred ajuta la nimik, urechile ministerului fiind tunate pe alte frecvente
4. Indiferent k se va da din Harrison, Ciofu, Angelescu sau mai stiu eu ce autor, materia tot trebuie invatzata, asa k nu vad de ce atata agitatzie :?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Mar 08, 2007 5:14 pm

uite o parere pertinenta de la craiova
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

dragos297
senior
senior

Re: De ajuns

Postby dragos297 » Thu Mar 08, 2007 5:34 pm

tavu_big wrote:4. Indiferent k se va da din Harrison, Ciofu, Angelescu sau mai stiu eu ce autor, materia tot trebuie invatzata, asa k nu vad de ce atata agitatzie :?

Atunci ia si citeste niste Angelescu, daca nu conteaza din ce se da.

tavu_big
junior
junior

Postby tavu_big » Thu Mar 08, 2007 6:05 pm

dragosh, imi pare rau k nu ai inteles ideea . sa iti explic- nu conteaza autorul dupa care invatzam, chirurgia tot chirurgie ramane, valabil si pt interne, si pt stoma si pt incarcat brichete, capischi ?
norocul ii ajuta pe cei cutezatori

woody
senior
senior

Postby woody » Thu Mar 08, 2007 6:14 pm

tavu_big wrote:dragosh, imi pare rau k nu ai inteles ideea . sa iti explic- nu conteaza autorul dupa care invatzam, chirurgia tot chirurgie ramane, valabil si pt interne, si pt stoma si pt incarcat brichete, capischi ?

alo craiova voi ati avut curiozitatea sa va uitati pe ceva grile?????? se pare ca nu dc considerati ca nu conteaza autorul ia puneti mana si comparati harr14 cu 16 si sa vedeti ce diferente sunt sua mai rau comparati ciofu cu nelson si sa vedeti cifre diferite .............. si dupa aia sa vorbiti ca nu conteaza bibliografia :evil: :twisted:

dragos297
senior
senior

Postby dragos297 » Thu Mar 08, 2007 6:18 pm

chirurgia ramane chirurgie pana cand devine medicala.

tavu_big
junior
junior

Postby tavu_big » Thu Mar 08, 2007 6:23 pm

CAPALAI :hrr: !!!!!!!!!
Din toate grilele, daca sunt 3% cu valori, si alea sunt consacrate - tableta de aspenter, nr de ore la enzimele din IMA etc, da asa sunteti voi , speriatzi.Nu stiti patogenie si clinica da va tocitzi neuronii cu neshte valori :((. Sa nu imi spui k in Har 14 morfina se da 2-4 mg si in Har 16 se da 8-12 mg k nu te cred :lol:

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Thu Mar 08, 2007 6:34 pm

tavu_big...daca tot sustii ca nu conteaza asa mult de unde citesti, ca o enzima din har14 e aceeasi cu cea din 16 etc etc..inseamna ca vei fi un medic bun ce nu se limiteaza la ce spune doar "o carte". Dar dupa cum stim, rezidentiatul nu are nicio treaba cu a fi bun sau nu k medic ci cu nr de neuroni ramasi intacti capabili sa inmagazineze tona de informatie. Eu zic ca la urma urmei chiar conteaza de unde citesti ptr ca grila va fi formulata din acea carte...chit ca e aceasi boala (nu cred ca harr 16 reinventeaza patogenia ulcerului) dar daca in 14 scrie ulcerul are perete anfractuos si in 16 scrie perete abrupt iar grila e dupa harr 14...tu ce vei alege in grila intre anfractuos si abrupt?
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

tavu_big
junior
junior

Postby tavu_big » Thu Mar 08, 2007 6:39 pm

hmm, I just got knoked the F**k out :oops:
In privinta asta ai perfecta dreptate. Sa nu uitam concursul de admitere dupa manualul de biologie de clsa XI-a :)) . Cele mai bune glume sunt glumele proaste facute bine :D

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Thu Mar 08, 2007 7:49 pm

so...conteaza bibliografia, atat incat, daca oficial se anunta ca se da din harry 14, sa nu inveti din 16. pana atunci, cine vrea, citeste, cine nu, se odihneste.
si da, craiova a avut curiozitatea sa se uite pe grile, asa incat ii pot spune lui cyph3r sa nu se teama, ca in editia de grile 2004 nu se exista grila cu referire la marginile anfractuoase/abrupte ale ulcerului. sau perete. sa speram ca nu se va elabora una inadins. :lol:
si da, intr-adevar sunt cifre diferite intre harisoane si nelson/ciofu, la date de epidemiologie si diverse statistici, care ar trebui sa ne preocupe cel mai putin, sau ma rog...daca vi se par mai plictisitoare/dificile fiziopatologia, tabloul clinic si tratamentul, n-aveti decat sa va bateti capul cu cat la suta din americani mor de IMA inainte sa ajunga la hospital.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Mar 08, 2007 7:56 pm

hai ba ca va aberati.
nu sunt grile din cifre
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Thu Mar 08, 2007 7:58 pm

nu numai ca exista diferente de cifre intre carti.........insa chiar si in aceeasi tema exista diferente de procentaj.....asa este la ch ....la medicala nu stiu cum este
iar sa inv materia in 4 luni si sa iei ce specialitate vrei tu.......asta este cea mai mare aberatie pe care am auzit-o pana acum :D
all good things come to an end

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Thu Mar 08, 2007 8:02 pm

da ma, daca toti invata aceeasi materie in 4 luni, unii vor lua ce specialitate vor... asa cum?
la fel, aceleasi diferente de procentaj existente in cadrul aceleiasi teme exista pt toti cei care au de invatat tema respectiva.
nu inteleg de ce victimizeaza unii atat de mult.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Mar 08, 2007 8:03 pm

pana acuma ti-am gasit tot felul de scuze, dar nu se mai poate. trebuie sa iti spun direct: esti proasta.
mintea ta nu poate sa inteleaga ca daca introduce nelsonul (de ex) toata materia e la fel pentru toti? de novo. noua. virgina. neatinsa. deci din momentul ala se da startul pentru toti. nu conteaza ca sunt 4 luni, 6 luni, 1000 de luni. cu cat perioada e ami mica scad puncatjele uniform. dar curba s ementine. conteaza cine invata mai mult in perioada respectiva.
astept un reply cu " ba tu esti prost" ca sa imi confirmi ce-am scris.

later edit. cu crisalia vorbeam

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Thu Mar 08, 2007 8:04 pm

buey, asa am zis si eu, ca ar fi la fel pt toti...la ce ma faci proasta? :lol:
edit: ok

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Thu Mar 08, 2007 8:06 pm

nu cred ca este cazul sa ne jignim!
eu ma refeream la faptul ca va ramane aceea programa cu 80% harris 14 si 20% angelescu
dc tu nu intelegi despre ce este vb atunci este problema ta!
all good things come to an end

adellyne_85
elder
elder

Postby adellyne_85 » Thu Mar 08, 2007 8:11 pm

mai, stai linistita, ca nici cei ce voiau pe medicale n-au ajuns prea departe (asta cei mai harnici), sa nu mai zic ca unii nici nu s-au apucat. de ex, eu nu cunosc pe nimeni care sa aibe cu ce sa se laude. pe bune. si cei ce vor timp atat de mult, parerea mea...inseamna ca au nevoie de el...

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Thu Mar 08, 2007 8:32 pm

tavu_big wrote:"urmaresc forumul vostru de ceva timp si ah hotarat sa ma inregistrez pentru a-mi exprima parerile.
1. Nu conteaza dak se da sau nu trunchi comun, toti vom da acelasi examen, deci cei buni vor ramane, cei mai putin buni vor incerca inca o data.
2. Bibliografia este putin importanta, vital este sa se anunte /publice tematica intr-un timp rezonabil - minim 4 luni dupa parerea mea.
3. Colegii de la Bucuresti cred . care au redactat buclucasa scrisoare de prostest sunt la fel de comunisti si de intransparenti ca si sistemul pe care il acuza atat de virulent. Domnilor si doamnelor, intr-o democratie se intreaba intai parerea majoritatii, apoi se scriu scrisori si memorii in numele lor. Chiar daca toti medicinistii din tara ar striga la unison k nu vor trunchi comun si mai stiu eu ce , nu cred ajuta la nimik, urechile ministerului fiind tunate pe alte frecvente
4. Indiferent k se va da din Harrison, Ciofu, Angelescu sau mai stiu eu ce autor, materia tot trebuie invatzata, asa k nu vad de ce atata agitatzie" se pare k nu ai fost atent la toate replicile de pe acest forum....ceea ce incerci tu sa spui a mai fost scris si de altzii(ex.trident),diferentza e ca a fost folosita alta exprimare....baiete,forumu-ul asta nu-i pt "desteptzi"ca tine sau pt unul care incearca sa dovedeasca asta,zau asa....stim si noi k pana la urma este doar un concurs si reuseste cine este capabil,nu cine toceste...[/b][/i]

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Thu Mar 08, 2007 8:33 pm

tavu_big wrote:"urmaresc forumul vostru de ceva timp si ah hotarat sa ma inregistrez pentru a-mi exprima parerile.
4. Indiferent k se va da din Harrison, Ciofu, Angelescu sau mai stiu eu ce autor, materia tot trebuie invatzata, asa k nu vad de ce atata agitatzie" se pare k nu ai fost atent la toate replicile de pe acest forum....ceea ce incerci tu sa spui a mai fost scris si de altzii(ex.trident),diferentza e ca a fost folosita alta exprimare....baiete,forumu-ul asta nu-i pt "desteptzi"ca tine sau pt unul care incearca sa dovedeasca asta,zau asa....stim si noi k pana la urma este doar un concurs si reuseste cine este capabil,nu cine toceste..

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Thu Mar 08, 2007 9:13 pm

bai gavrilescule, ne mai plictisesti mult cu cate 270 de spoturi dublate? tu cu ce-ai venit nou pe forumu asta, huh?

woody
senior
senior

Postby woody » Thu Mar 08, 2007 9:19 pm

[quote="kooksee"]pana acuma ti-am gasit tot felul de scuze, dar nu se mai poate. trebuie sa iti spun direct: esti proasta

mai ce vocabular ai uitat colega ca e 8 martie sa vezi ce o sa fie la gura colegelor acum de ne fac pe toti troaca de porci :roll:

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Thu Mar 08, 2007 10:23 pm

tibiGZU,diferentza dintre noi este k tu te-ai inscris inaintea mea pe acest forum,deci ai plictisit pe altzii mult mai mult decat am reusit eu...stai linistit nu te voi intrece,cum as putea?la ce experientza de viatza ai tu in domeniul asta nu as putea reusi....;)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Mar 09, 2007 12:12 am

voi va stiti de undeva?

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Fri Mar 09, 2007 12:17 am

daca mutam discutzia la topicu diverse iti zic de unde-l stiu

matrix
elder
elder

Postby matrix » Fri Mar 09, 2007 12:21 pm

dupa mine lucruri importante sunt :

1.sa apara programa...orice fel de programa, dar sa apara...conditiile sunt egale pt toata lumea...
2.cand apare programa sa avem deja publicate/traduse toate subiectele ca sa nu mai asteptam nu stiu ce brosura

apoi fiecare cat o putea invata/toci.

in ciuda multor pareri contrare...rezidentiatul e un examen extrem de corect...adica toata lumea are aceleasi sanse....ca nu testeaza ce trebuie asta e partea a-2-a

deci 15 martie ramane in picioare ?
Viata lunga si prospera!

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Fri Mar 09, 2007 12:23 pm

matrix wrote:deci 15 martie ramane in picioare ?

poate-ti raspunde badiu sau nicolaescu, daca intra din intamplare pe imed :))

dr_anca
senior
senior

Postby dr_anca » Fri Mar 09, 2007 2:16 pm

tematica mea proprie si personala:...cred ca 80 % asta va fi
harri 14 :D
Bronsita cronica. Emfizemul pulmonar. Obstructia cailor respiratorii (1)
2. Pneumoniile (1)
4. Astmul bronsic. (1)
6. Insuficienta respiratorie. (1)
7. Infarctul miocardic acut. (1)
8. Tulburari de ritm si de conducere (tahicardie paroxistica supraventriculara, flutterul si fibrilatia atriala, tahicardia ventriculara, fibrilatia ventriculara, blocurile atrio-ventriculare). (1)
9. H.T.A ; urgente hipertensive. (1)
10. Insuficienta cardiaca (1)
11. Moartea subita si resuscitarea cardio- respiratorie (1)
12. Ocluzia arteriala acuta (1)

14. Diabetul zaharat (1)

16. Ciroza hepatica si complicatiile cirozei (1)

22. Anemii (generalitati, anemia feripriva, megaloblastica, hemolitice autoimune) (1)
23. Infectiile tractului urinar (1)
24. Hepatite acute virale (1)
25. Septicemia (1)
26. Accidente vasculare cerebrale ischemice si hemoragice (1)
27. Socul hipovolemic (1)

43. Valvulopatii mitrale si aortice (1)
44. Trombembolismul pulmonar (1)
45. Hepatitele cronice (1)
46. Leucemiile acute (1)
55. Hemostaza normala (6, pg 337-340)
56. Genomul uman; principii de genetica umana (6 , pg 359-379)
57. Celulele stem si hematopoeza (6, pg. 392-397)
58. Hormon - Receptor, relatia structura-functie (6, pg 2067-2073)

iar din angelescu

612. Pancreatitele acute (1)
13. Cancerul pancreasului exocrin (1)
14. Ulcerul gastric (1)
15. Ulcerul duodenal (1)
16. Cancerul gastric (1)
18. Icterul mecanic (1)
19. Litiaza veziculara (1)

26. Peritonite acute (1)
27. Ocluzii intestinale (1)
28. Apendicita acuta (1)
29. Traumatismele abdominale (1)
30. Cancerul la san (1)
31. Tumorile maligne ale colonului (1)
40. Hemoragii digestive (1)
47. Litiaza urinara (1)
48. Adenomul de prostata (1)
49. Cancerul de prostata (1)

51. Cancerul de col uterin (1)
...
si mai raman vreo 3-4 din ciofu si vreo 3-4 din ancar
si vreo cateva pe care nu le aveam pana acum
acum putem invata pe cele care erau comune din harri 14 resp angelescu

este doar o parere,nu ma certati :oops:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Mar 09, 2007 2:19 pm

dr_anca wrote:tematica mea proprie si personala:...:

:lol: :lol: nu te certam, dar sa radem avem voie?

eu cred ca 11 trebuie inlocuit cu 10
parerea mea

mrs
newbie
newbie

Postby mrs » Fri Mar 09, 2007 3:53 pm

tavu_big wrote:dragosh, imi pare rau k nu ai inteles ideea . sa iti explic- nu conteaza autorul dupa care invatzam, chirurgia tot chirurgie ramane, valabil si pt interne, si pt stoma si pt incarcat brichete, capischi ?

Daca aceasta e parearea ta, atunci spune-mi si mie cum poti sa nu te agiti daca citesti Angelescu + cateva subiecte din Harrison si afli in iunie ca ai citit degeaba si de fapt 75% din materie o sa fie din Harrison.

Fata morgana
newbie
newbie

Postby Fata morgana » Fri Mar 09, 2007 4:08 pm

trident wrote:
dr_anca wrote:tematica mea proprie si personala:...:

:lol: :lol: nu te certam, dar sa radem avem voie?

Nu esti singurul care e amuzat de ... tematici nou-nascute dupa care fiecare invata ... spor acelora :D :D :D
I'm a princess, can't U tell?

Return to “Rezidentiat 2007”