Discutii generale rezidentiat 2003

for future reference; read only..
ibogdan

Postby ibogdan » Wed Nov 26, 2003 10:38 am

Faceti apel si la studentii de la medicina din Facultatea Carol Davila.

Practic nu luptati numai pentru voi, luptati pentru toti studentii si pentru cei care sunt rezidenti si au un salariu de nimic.

dumitru
newbie
newbie

ITI ESTE FRICA ACUM, BLANCULESCU!

Postby dumitru » Wed Nov 26, 2003 10:51 am

DACA NU SUPLIMENTEAZA LOCURILE?

NU NE POT DEPARTAJA CU MEDIE PONDERATA DECAT PE SPECIALITATI, NU CA ADMIS/RESPINS

SCRIETI ASTA CEI CARE AVETI 949.
NE PUTEM FACE AUZITI.

LE ESTE FRICA

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Wed Nov 26, 2003 11:00 am

DUMITRU, DACA NU TE OPRESTI CU SPAM-UL ASTA ITI IEI BAN SI NU MAI POTI POSTA NIMIC.
ULTIMUL AVERTISMENT. NU VREA NIMENI SA TE TAIE. POSTEZA LA THREADUL CUVENIT

asilum
junior
junior

Postby asilum » Wed Nov 26, 2003 11:21 am

Chiar daca ti-ai dat seama cine sunt, nimeni nu-ti da dreptul sa scrii pe acest forum cine sunt.Te anunt oficial ca da ca imi dezvalui identitatea te voi actiona in justitie.Sa fie clar!!!

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Wed Nov 26, 2003 11:27 am

vei actiona in justitie pe ce baza musiu? da' faptul ca ti-ai batut joc de toti si ai incercat sa ii sa ii dezinformezi nu trebuie actionate in justitie? faptul ai parintii in consiliul local si ca esti nu's ce pe la un ***** de partid nu iti da drept sa iti bati joc de oameni.

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Wed Nov 26, 2003 11:33 am

Vaaai denim..itzi este cumva frica ca numele tau sa nu fie patat? Sunt probleme de imagine? La puterea cu care te lauzi ca o ai in spate chiar conteaza ca numele tau apare pe un forum ca asta? Sau sunteti in campanie de imagine ca toata lumea buna?
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

Tyby
Dungeon Keeper

Postby Tyby » Wed Nov 26, 2003 11:36 am

asilum wrote:Chiar daca ti-ai dat seama cine sunt, nimeni nu-ti da dreptul sa scrii pe acest forum cine sunt.Te anunt oficial ca da ca imi dezvalui identitatea te voi actiona in justitie.Sa fie clar!!!

1. Nu e locul aici pentru asa ceva

dar, pentru punctul urmator, il voi lasa aici:

2. Pe ce motiv ne actionezi in justitie? ... nu intreb pe cine - banuiesc ca unul dintre noi - ci pe ce motiv ...

Nu de alta, dar la cate clone tzi-ai tot tras, ar trebui sa stii si cu okii inchisi regulamentul ... Iar cum este un forum public, la o adica fiecare poate spune ce-i place ... Ca de exemplu: denim este cutare ... pardon ... asilum ... Si asta se poate sterge sau lasa de catre moderatorii / administratorii acestui forum ...

Nu am nimic personal cu tine, dar abtine-te de la aberatii ... nu faci decat sa cresti inutil tensiunile ... si se pare ca o faci cu multa buna-stiinta... Nu de alta, da' ne-a cam ajuns zilele astea - ma refer la administratia forumului ...
formerly known as gaurika ...

May the best from your past be the worst in your future!

Tyby out!

muky
junior
junior

Postby muky » Wed Nov 26, 2003 11:57 am

Denim sau sa-tzi spun asilum ori poate preferi adinutza sau sarpe daca ash fi in lokul tau cred ca ash fugi in padure...dupa ce ai lansat pe forumul asta atat de apropiat inimii tale zeci de zvonuri incat cred ca shi dom' profesor virgil magureanu ar invidios, ai jignit 300 de oameni o data cu "shobolanii de camin" acu ai tupeul sa amenintzi cu judecata??Io zic Vladimire sa ai grija cand vii la baraj ca nu se shtie....aaa sau am uitat tu nu eshti din cei care vor da baraj pentru ca eshti preparatorul lu' tata...cred ca ar fi timpul pentru tine sa te retragi de pe forumul asta shi macar aku sa nu mai jigneshti pe cei care au picat ca puteai fi oricand in lokul lor...dar presupun ca pt tine nu erea o problema. LA REVEDERE!! :evil: :evil: :priest:

muky
junior
junior

Postby muky » Wed Nov 26, 2003 12:21 pm

Victor wrote:maine la 10 la minister! personal cred ca nu e bine sa imi dau cu parerea in legatura cu anularea rezidentiatului sau nu, nu sunt direct implicat in el - dar pentru la anu' incerc sa pun in fata tot de ce nu s-a tinut cont anul acesta.

Victore cred ca cea mai buna solutzie ar fi sa protestam impotriva legii lui ifrim ca daca aku vom cere anularea rezidentziatului pentru ca anu asta prea multzi oameni au avut polakiurie sau disurie atunci cand vom ieshi in strada pentru o problema care ne priveshte pe noi shi inka cateva generatzii care vin dupa noi,atunci o sa patzim ca ciobanul care a strigat lupul la oi shi nu o sa ne mai bage nimeni in seama...shi intrebatzi-va daca nu cumva kiar asta ishi doresc: cainii latra shi caravana trece ( cainii fiind noi shi caravana cei care in cateva zile vor vota ACEA lege in parlament )

irinel
junior
junior

Postby irinel » Wed Nov 26, 2003 12:49 pm

eugen wrote:of... ieri eu ziceam ca cea mai mare pedeapsa pentru astia ar fi ca toti cei 250 sa saboteze barajul

Si eu am luat 950, dar imi doresc din tot sufletul sa se anuleze si sa se repete, pentru ca, consider ca acest examen nu a fost corect (moral vorbind, dar si juridic pe ici pe colo) si, cu riscul de a-mi jigni cativa colegi, spun sus si tare ca SUNT NISTE SPECIMENE PRINTRE CEI CU 950 DE PCT CARE NU MERITA SA FIE MEDICI NICI IN 10 ANI DE AICI INCOLO.Adica seful nostru de promotie ia 932 de puncte, pt ca a invatat materia si studenti de 6-7 toata facultatea iau 950 de pct, ca cica i-a lovit inteligenta pe 23 noiembrie ?
Trebuie sa luam atitudine si in primul rand, noi cei cu 950 trebuie sa ne retragem din mascarada asta cu barajul si sa cerem REPETAREA examenului !!!!!
Si de ce sa faca mai mult rau anularea ?

danut
newbie
newbie

Postby danut » Wed Nov 26, 2003 1:05 pm

[quote="irinel"][quote="eugen"]

Salut

Chestia cu sefii de promotie las-o balta, cel putin la MEDICINA nu tine!

Stii si tu poate cum erau "mentinuti" in frunte!

Si nu uita ca peste 50% din cei cu medii maxime AU INVATAT!

Daca esti printre ei ar trebui sa stii ca A INVATA este GREU si nu o fac cum spui tu numai "SEFII DE PROMOTIE"!

Succes la Baraj!

C.M
senior
senior

Postby C.M » Wed Nov 26, 2003 1:20 pm

Am si eu o intrebare:cand se afiseaza listele definitive?Astazi?Si unde? pls,raspundeti!
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!

irinel
junior
junior

Postby irinel » Wed Nov 26, 2003 1:25 pm

danut wrote:Si nu uita ca peste 50% din cei cu medii maxime AU INVATAT!

Daca esti printre ei ar trebui sa stii ca A INVATA este GREU

Si peste 70 % din cei cu pctaje intre 930 si 949 crede-ma ca au invatat si au invatat din GREU, si DA stiu cum este sa inveti.Tocmai de aceea ar trebui ca mascarada asta sa se repete si sa fie un examen dur, corect si sever.Spun asta, chiar cu riscul ca eu sa nu il iau.
Nu cred ca te-ai lasa operat de niste persoane, care au luat 950 si pe care nu le voi numi aici, ca e atac la persoana si nu se cade.Eu unul nu ma voi lasa tratat de nici un medic dintre aia "capabili", pe care ii stiu.Dar ce ma fac cu cei pe care nu ii stiu ?

vaivaiofof

Postby vaivaiofof » Wed Nov 26, 2003 1:33 pm

Intai am sa reamintesc postul lui Muky:

M-am gandit sa nu il las pe Eugen singur in cushca leilor shi sa va arat cam cum gandea aku 2 luni un protestatar care astazi lupta din greu contra sistemului shi nu are sinceritatea ca sa nu zic altfel sa zica ca de fapt el vrea sa mai dea odata pentru ca prima data pur shi simplu nu a fost bine...

sl0bizz wrote:

Bey, imi ruinati sansele, eu azi ma apuc de invatat (din motive serioase nu am avut timp pina acum).
Bine inteles, nu vreau sa citesc mai mult decit grilele.
Va e frica ca va iau locul? Daca ati fost intelepti si ati citit din carte de 4 luni de cind se stie, o sa ma depasiti cu 2-3 ture

asta se intampla la 4 luni dupa ce fusese anuntzata bibliografia...deh sistemul

astazisl0bizz wrote:

Avem nevoie si de presa. Trebuie chemati si ceilalti care nu intra aici. La urma urmelor e si inteesul celor care vor da mai tirziu, pentru a evita mascarada.
Pai daca nu ma incurcam cu cartea si invatam numai grile (daca puteam, dar nu am putut) cu cele 5 capitole care mi-au ramas necitite si tot luam. Mie mi se cam rupea de luat, dar faptul ca am pierdut 40 de zile de facultate (la a doua, pe care o platesc) ma enerveaza la culme
...trebuie sa recunosc ca are ceva din fidel castro ( nu am nimik cu tine sl0bizz )

40 de zile de facultate...

am recitit discutziile de acu 3 luni shi va zic ca pe numarate erau 30 de useri care postau constant shi care nu erau de acord cu examenul pe baza grilelor...ma intreb ceilaltzi care astazi vor sa skimbe sistemul unde erau atunci...cred ca prea preocupatzi sa toceasca cat mai bine grilele....am mai spus shi o mai spun eram 100% de acord sa ies atunci i n strada, sa ies in strada sa impiedic votarea legii care se incearca a fi introdusa pentru ca doar asha punand problema potzi sa skimbi ceva...dar cum a zis shi eugen studentzii la medicina nu shtiu decat sa se improashte cu noroi unii cu altzii shi sa iasa in strada cand nu mai au nik de pierdut...e trist shi in acelashi timp riscatzi sa cadetzi in ridicol cu texte din astea ieftine
acum comentariul meu< fac parte din cei cu 950 si nu am nici o vina ca examenul a fost de c...t si sunt intrutotul de acord cu asta. Am vorbit cu o firma de avocati iar in cazul anularii rez daca dau singur (1 din 300 de punctaje de 950) MS in judecata am 100% sanse de castig intrucat NU AU FOT FRAUDE!!!!!!!!!!!!!!!!!1
cat despre postul de mai sus NO COMMENT

danut
newbie
newbie

Postby danut » Wed Nov 26, 2003 1:33 pm

[quote="irinel"][quote="danut"]

Iti mai pot spune ceva.

Stii de ce s-a ajuns aici?

Te-ai interesat in ce sistem SANITAR din lume se SCOLARIZEAZA de 4 ori mai multi MEDICI si bineinteles si alte PROFESII!

Nici intr-un caz pentru a fi CONCURENTIAL!!!!!!!

Ci pentru ca NIMENI nu se gindeste ce vor face cei ce nu pot avea o specializare?

Pe EI ii intereseaza ca la un MOMENT DAT ( a se in telege tot timpul) sa aiba un anumit numar de studenti ASIGURAT pentru buna lor bunastare.

Restul ....................

NO COMENT!

Daca vreti sa contestati ceva ar fi bine sa va ginditi si la asta!

bogy
junior
junior

Postby bogy » Wed Nov 26, 2003 1:42 pm

Mai oameni, am auzit cu surprindere ca domn' Ministru a spus ca este fericit ca avem o generatie de tineri "atat de bine pregatiti" :wink: Asta demonstreaza ca el nu a inteles nimic din acest examen. El nu pricepe ca avem o generatie de foarte buni memoratori si atat. Printre "perfecti" sunt oameni care nu au vazut Angelescu. La baraj se duc dau foaia alba si sunt admisi, nu primii dar mai prind ei o neurochirurgie. Peste 10 ani vor opera pe creier. :shock: Mai oameni buni ce facem aici ca nu dam admiterea la contabilitate sa stim tabla inmultirii pe de rost!

C.M
senior
senior

Postby C.M » Wed Nov 26, 2003 1:43 pm

Am si eu o intrebare:cand se afiseaza listele definitive?Astazi?Si unde? pls,raspundeti! Am postat si eu mai sus o simpla intrebare:se afiseaza listele pe net?Unde? E chiar asa de greu sa mi se raspunda?Ma ignorati deliberat sau sunteti prea ocupati cu altele........

darkside
senior
senior

Postby darkside » Wed Nov 26, 2003 1:44 pm

daca ar fi sa se mai respecte programul , rezultatele finale ar trebui sa fie publicate pe net pe site-ul oficial al rezidentiatului : http://rezidentiat2003.ro
vineri , nu se stie ora.
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

tipistetz
newbie
newbie

medicale-rezultate

Postby tipistetz » Wed Nov 26, 2003 1:45 pm

subscriu: cand se afiseaza listele definitive?Astazi?Si unde? pls
some

C.M
senior
senior

Postby C.M » Wed Nov 26, 2003 1:47 pm

Mersi mult Darkside!

vacuta nebuna
senior
senior

Postby vacuta nebuna » Wed Nov 26, 2003 1:48 pm

Hai salut,
Eu sunt fata de la particulara...si am venit din nou sa-mi dau si eu cu parerea....Spun din nou pentru ca acu' cateva luni cand spuneam ca sistemul e tampit si ca ar trebui sa se dea examenul de rezidentiat din trei in trei luni ca nu e uman sa iei unui om un an din viata...multi mi-au sarit in cap si mi-au pus pumnul in gura spunand ca eu de la particulara nu stiu dar medicinistii invata si rezidentiatul e un examen serios care-i triaza pe cei mai buni!! Spuneati atunci ca doamne fereste sa nimeresti pe mana unuia de la particularala cat invatam noi...Acu' brusc nu v-ati mai da nici pe mana celor cu 950...unii au avut decenta sa spuna "unii din cei cu 950"...Am dat si eu rezidentiat pe stoma...si nu l-am luat pentru ca n-am reusit sa invat 5000 de grile pe de rost...nu spun ca daca s-ar fi dat la prima vedere as fi luat...DAr am colegi care l-au luat...Sa va fac o lista ca sa va feriti?
Oricum imi dau seama ca sunt rea...si voi ati fost rai cu mine...oricum n-am venit sa invart cutitul in rana...
Baiatul meu a dat rezidentiatul si a luat 950 de puncte dupa un an de invatat continuu, un an mizerabil cand de multe ori era sa o luam razna si el si eu...Si nu spun cum am stat eu la cluj stiind ca e singur aici si ca daca doamne fereste se intampla ceva nu e nimeni langa el si ca daca ma intorc si nu-l gasesc bine o iau si eu razna...si tot asa...Si cand m-am intors ma asteptam sa-l vad si pe el bucuros si linistit dupa un an de cosmar... Surpriza maxima...Era mai obosit si mai dezgustat si mai mahnit decat il lasasem...Si va ganditi ca am scapat de stres? A Nu! o luam de la capat dar de data asta in tari straine...
Daca mai aveam vreun dubiu cum ca breasla medicala e cea mai dezbinata din cate exista acu' nu mai am nici unul...Ne dezbina sistemul intr-adevar dar nici noi nu suntem oameni de calitate...Ii plang pe cei care au picat dar de ce aruncati cu pietre in cei care au luat 950 de puncte?Aveti cumva impresia ca ei au scapat de griji sau ca vor povesti nepotilor ca in 2003 au participat la un examen la care au iesit atat 1 cat si al 250-lea si au fost cei mai buni?
Oricum daca ma gandeam candva (sunt un om optimist de felul meu) ca va fi candva bine si in romania si ca vom trai si noi normal acum mi s-a spulberat orice nadejde... Si poate primesc ban dar nu ma pot abtine sa spun ca traim asa cum traim si ca ne da sistemul suturi in fund pentru ca acceptam...Aia care ne conduc sunt cativa...noi suntem mult mai multi...dar ce folos ca fiecare si ei si noi ne vedem doar interesul propriu...
Am vazut o mama la televizor, medic si ea care spunea ca e convinsa ca daca s-ar da din nou toti cei cu 950 ar pica...In halul asta am ajuns...E trist...
DAca eu sunt suparat si mi-e rau ...sa fac sa-mi fie mie mai bine? Nu! Sa fac in asa fel incat sa le fie tuturor rau...DAca asa gandim atunci e clar ca se duce Romania de rapa Si asa cum spunea Denim ca suntem sobolani de camin(si eu am stat 2 ani in camin) o sa fiu din nou sobolan si voi parasi corabia care se scufunda...
Pentru DENIM...Puiule lumea-i mica si tura asta ai scapat...Eu sincer N-am inteles (is mai razboinica asa) cum ai plecat intreg din Bucuresti... Ar trebui in loc sa scoti sagetele otravite pe gura sa te gandesti cum sa faci in asa fel de acum inainte sa nu mai superi pe nimeni si sa mai faci si bine in viata...

danut
newbie
newbie

Postby danut » Wed Nov 26, 2003 2:01 pm

[quote="vacuta nebuna"]

Daca ai timp citeste si asta,

Stii de ce s-a ajuns aici?

Te-ai interesat in ce sistem SANITAR din lume se SCOLARIZEAZA de 4 ori mai multi MEDICI si bineinteles si alte PROFESII!

Nici intr-un caz pentru a fi CONCURENTIAL!!!!!!!

Ci pentru ca NIMENI nu se gindeste ce vor face cei ce nu pot avea o specializare?

Pe EI ii intereseaza ca la un MOMENT DAT ( a se in telege tot timpul) sa aiba un anumit numar de studenti ASIGURAT pentru buna lor bunastare.

Restul ....................

NO COMENT!

Daca vreti sa contestati ceva ar fi bine sa va ginditi si la asta!

sl0bizz
elder
elder

Postby sl0bizz » Wed Nov 26, 2003 2:11 pm

vaivaiofof wrote:sl0bizz wrote:

Bey, imi ruinati sansele, eu azi ma apuc de invatat (din motive serioase nu am avut timp pina acum).
Bine inteles, nu vreau sa citesc mai mult decit grilele.
Va e frica ca va iau locul? Daca ati fost intelepti si ati citit din carte de 4 luni de cind se stie, o sa ma depasiti cu 2-3 ture

Si daca am luat 750, nu inseamna ca am fost depasit cu 2-3 ture????
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

med fam

Postby med fam » Wed Nov 26, 2003 2:31 pm

Adam, daca tot corectezi, ia textul de la inceput. ...a-ti inceput sa o luati... Te intelegem , toceala

asilum
junior
junior

Postby asilum » Wed Nov 26, 2003 2:57 pm

Pe europa FM, Turcescu a dat dreptate celor care au luat 950 de puncte.Si asa este si corect.Victoria este a celor puternici. V.P. va pupa dulce si va ureaza bafta la anul la rezidentiat 2005.

bogy
junior
junior

Postby bogy » Wed Nov 26, 2003 3:12 pm

Tinere nu sunteti cei multi si puternici, daca facem un concurs cu grile la prima vedere cel putin jumatate din voi nu nimeriti nici 600 de puncte ca la memorat materia este ceva mai greu decat la grile. Astept sa va vad la departajare cum luati toti "puternicii" 200-300 de puncte ca sa se vada ca de fapt nu aveti haber de materia pe care tocmai ati stiut-o PERFECT!!

sl0bizz
elder
elder

Postby sl0bizz » Wed Nov 26, 2003 3:24 pm

asilum wrote:Pe europa FM, Turcescu a dat dreptate celor care au luat 950 de puncte.Si asa este si corect.Victoria este a celor puternici. V.P. va pupa dulce si va ureaza bafta la anul la rezidentiat 2005.

Da, si dupa aia a adaugat ca a aflat adevarul de la unul Denim.
Fabulezi, tinere.
Tac'tu stie ce faci aici?
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

catalint
junior
junior

Postby catalint » Wed Nov 26, 2003 3:29 pm

Ceva concluzii de azi de la M.S.?
"Oh well, whatever...nevermind"Kurt Cobain

crazydoc
newbie
newbie

Postby crazydoc » Wed Nov 26, 2003 3:31 pm

Dragi colegi,oameni buni! Nu va mai legati de alde asylum-denim-vader sau cum l-ar mai chema,nu merita atentia noastra. Dumnezeu e acolo sus si le vede pe toate,iar un tip de teapa lui nu va scapa nepedepsit. Din cate se pare,lucrurile incep sa capete o turnura mai clara.Eu sunt dezamagit,dar se pare ca nu mai avem ce face.Poate sunt pesimist,dar asta e,simt ca nu mai se poate schimba nimic in bine.Poate ma insel.De m-ar auzi cineva acolo sus...

costin
senior
senior

Postby costin » Wed Nov 26, 2003 3:41 pm

Captura live de la EuropaFM: http://med.pub.ro/EuropaFM_Romania_Live ... 96kbps.mp3 (17.2MB)
Image Get Firefox!

bogy
junior
junior

Postby bogy » Wed Nov 26, 2003 3:42 pm

Ce a fost la MS? Am auzit ca ministrul a cam taiat-o din Bucuresti cu "treburi". Cu cine ati vorbit, daca ati vorbit? La Iasi am dat interviuri pe la Tv, radio. La Bucuresti ce faceti??

ancacj
newbie
newbie

sa vada toti colegialitate!

Postby ancacj » Wed Nov 26, 2003 3:52 pm

"SUNT Radbata Daniel am luat 950 .
1>In nici un caz nu trebuie sa se anuleze ex de rezi! Noi am jucat dupa regulile lor la fel ca si ceilalti iar noi am castigat Ce vina am eu ca altii au luat nota mai mica? Nu cred ca exista vreun temei legal pt anulare nu a fost frauda! Este o situatie ce s-aR PUTEA REPETA (CEL PUTIN TEORETIC) in orice alt moment asa ca este o situatie normala!
2>Barajul ar fi ultima solutie Nu stiu daca am putea cadea deacord la repart locurilor dar eu unu vreau Gine poate sunt dispus sa cedez si pt altceva
3>Eu spun ca cea mai corecta metoda de a ne departaja este media anilor de facultate! sau de licenta!
4>Am "urlat" azi de dim. pe forum la "discutii generale ..... "cu parerile mele in extenso despre ce e si ce nu e corect. daca credeti ca e necesar am sa le repostez si aici.
5>pool-ul cu repetarea ex nu e semnificativ cei picati sunt majoritari! si cel cu 650-700 pc vrea sa se repete e normal.Dar asta pt ca "sunt multi" nu le da dreptate mai degraba se aplica zicala [color=red]"prosti da multi"

Eu am fost deacord sa ne organizam Nu am cunoscut prea multi cu 950 pe chir dar pe cei ce i-am cunoscut i-am sunat si le-am propus asta inca de la iesirea din sala!Sper ca strigatul meu sa nu fie in zadar!" [/color]
mie mi se pare strigator la cer ca un om care la iesirea din examen a declarat :"asta a fost un examen pentru IDIOTI"..acum sa\i faca pe ceilalti "prosti dar multi"...nu stiu de unde atata infatuare..RADBATA cu majuscule..nu ma incadrez printre cei "multi dar prosti"dar nici printre cei care au luat un examen pt idioti..ma intreb cine e om mai putin dotat intelectual..el ca aluat punctaj maxim si acum nu-si mai incape in piele ca a memorat cele 4000 de grile sau ceilalti sunt idioti ca au luat si ei 950 de puncte ...Sick of him!..
si tot pe domnul radbata..cred ca cei "
multi si prosti"care vor sa se repere anul sunt ma degraba cei cu punctaje peste 940..nu cei intre 600-700..si printre care putea fi si Domnia sa printr-o simpla neatentie

eugen
Site Admin

Postby eugen » Wed Nov 26, 2003 4:16 pm

cam la ce s-a ajuns: scrie unul nou intrat (si proaspat iesit :evil: ) pe forum:

"Lansez o alta idee: daca se va da saptamana viitoarea "departajarea" haideti sa mergem la Bucuresti si sa-i "lasam" sa intre in sali pe fericitii posesori de 950."

de-acum inainte pentru chestii din astea, BAN instant - aviz amatorilor

victor
elder
elder

Postby victor » Wed Nov 26, 2003 4:17 pm

concluzii si note de la discutiile de azi de la ministerul sanatatii intre cei prezenti acolo (~100 (+/- 50) participanti la exam de rezi pe medicala, chirurgie si 1 pe laborator - si anu 6) - si dn prof F. Popa si dn. dr. Ghe. Popescu - resurse umane MS. Ministrul blanculescu nu a participat si comunicare cu daunsul a fost realizata de dn. popescu telefonic - dn ministru reconfirmand ca va da ordin de ministru cu barajul. Dn. prof. Popa a zis ca nu a primit acest OM inca.

discutii:

- bibliografia nu a fost stabilita in termenul legal de 6 luni; eu unul nu am sesizat nici o concluzie;
- intrebarea "statia ganglionara nr 2" (38 caiet b) - contestata de 12 candidati - are indiciu de localizare in raspuns - la chirurgie nu s-a anulat nici o intrebarel; intr A 53 contestata de 3 candidati - cu imagistica - idem. la medicala s-ar fi anulat 2, crescandu-se si mai mult nr de punctaje maxime.
- au fost 2 participanti cu 950 de pct din care 1 cerea anulare rezi;
- declaratii: concursul este in desfasurare, a fost bine organizat, sunt nemultumiti cei care au picat; a fost imposibila departajarea in conditii de metodologie, concursul de rezidentiat nu e ilegal; nici o contestatie nu a fost acceptata pe chirurgie; nu sunt conditii de frauda care sa permita repetarea rezidentiatului.
- solutii discutate : redarea rezi pentru toate specialitatiile/doar medi - chiru; se accepta reprezentanti in com centrala de rezidentiat - care probabil se va intruni vineri; comisia centrala de rezi s-a opus extinderii bazei de date de grile prin includerea in baza de date a grilelor de bucuresti sosite la centru mai tarziu;

solutia deja hotarata de Blanculescu - reconfirmata telefonic si totusi nesemnata inca: ordin de ministru cu examen de departajare pentru cei cu puntaj maxim: s-a ales varianta care se poate sustine in justitie; anularea rezi ar da posibilitatea celor care au luat 950 de pct (cei care au facut un efort extraordinar) sa dea in judecata justificat MS. solutia rezista in justitie; ordinul va fi dat probabil joi dupa afisarea oficiala a punctajelor.

barajul - ar include 100 de intrebari, nu 150, comisie centrala nationala cu repr din toate umf, ar fi saptamana urmatoare, in fc de sarbatorile de 1 si 6 dec;

nota: comisia centrala de rezidentiat executa deciziile ministerului - si poate face doar propuneri catre cele doua ministere (mect si ms). mect e cam total afara din probleme, relatiile si responsabilitatiile celor 2 ministere si ale centrului ca factori de decizie, executie si confirmare sunt definite in Hotarire nr. 899 din 08/22/2002 ( http://med.pub.ro/forum-old/viewtopic.php?p=7475#7475)
Last edited by victor on Wed Nov 26, 2003 4:31 pm, edited 3 times in total.

jack carter
junior
junior

Postby jack carter » Wed Nov 26, 2003 4:17 pm

postez cam rar nu prea ma cunoasteti, dar am si eu o perere. Printre astia 300 cu 950 sunt tipi multi care siau cumparat grilele. Ce mod mai perfect de a disimula ca ai vandut grilele de3cat asat , vreo 150 siau cumparat sau 100, restul au tocit. Au iesit perfect. Dai un baraj si oricum cine a platit a luat .Stiu concret exemple de cretini cu bani care nu au tocit nici grilele, nici materia alcool si nota 6 toata facultatea si au luat 950.
Denim = asilum sau cum ii sia cumparat examenul , nu e in stare sa fotografieze.

victor
elder
elder

Postby victor » Wed Nov 26, 2003 4:21 pm

daca e doar perere - multumim ca ai impartasit-o cu noi. altceva? daca ai dovezi - suntem foarte interesati de ele.:twisted:

kalimantan
newbie
newbie

Postby kalimantan » Wed Nov 26, 2003 4:25 pm

deci nu se mai da azi nici un comunicat cu privire la metodologia de baraj?
Si presupun ca in aceste conditii in care cresc nr de puntaje la medicala se da sigur baraj. S-a precizat ceva in sensul asta?
momentan http://www.rezidentiat2003. ro a picat.. oare tocmai au afisat ceva?

kalimantan
newbie
newbie

Postby kalimantan » Wed Nov 26, 2003 4:28 pm

si-a revenit site-ul. nimic nou..

tulip
senior
senior

URGENT!!pentru candidatii cu 949 la specialitatea chirurgie

Postby tulip » Wed Nov 26, 2003 4:30 pm

candidatii cu acest punctaj sunt rugati sa sune la nr de telefon 411 24 14
persoana de contact ene dragos, in vederea obtinerii unui transfer al locurilor neocupate de pe disciplina "medicina de famile" pe "chirurgie"
in urma discutiilor purtate cu florian popa, acesta parea deschis la aceasta solutie ...

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Wed Nov 26, 2003 4:37 pm

vaivaiofof wrote:fac parte din cei cu 950 si nu am nici o vina ca examenul a fost de c...t si sunt intrutotul de acord cu asta. Am vorbit cu o firma de avocati iar in cazul anularii rez daca dau singur (1 din 300 de punctaje de 950) MS in judecata am 100% sanse de castig intrucat NU AU FOT FRAUDE!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Iar eu zic tot cu caps: AU FOST FRAUDE! 26 DE PERSOANE AU AVUT GRILELE DE EXAMEN CU O SEARA INAINTE!

Bineinteles ca nu am nici o dovada, dar tocmai asta e ideea: nici daca ar fi adevarat , daca ar fi fost 100 cu cele 200 de grile de examen cumparate tot nu s-ar putea observa ca in anii precedenti cand sareau in ochi daca erau nu 100, ci 10 cu punctaj maxim.
Last edited by oopsminded on Wed Nov 26, 2003 4:43 pm, edited 1 time in total.

Return to “rezidentiat 2003”