Noua Zeelanda

User avatar
Khaos
senior
senior
Posts: 272
Joined: Tue Aug 26, 2003 1:16 pm
Contact:

Noua Zeelanda

Postby Khaos » Tue Aug 26, 2003 6:42 pm

:shock: A auzit, stie cineva ceva?
כי העולם הוא רק תחנה של זמן
את מחפשת סודותיו בכל פינה
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

User avatar
The Hobbit
junior
junior
Posts: 41
Joined: Wed Oct 01, 2003 10:06 pm
Location: The Shire
Contact:

Postby The Hobbit » Mon Oct 06, 2003 10:39 pm

Informatii sunt destule pe http://www.mcnz.org.nz/ , dar ca sa-ti spun mai pe scurt, un usmle ar fi mai bun decat nzrex-ul lor. (deh, impune respect...)
Ar mai fi, dar tot pe google le gasesti mai usor.
To avoid delay, please have all your symptoms ready.
(Notice in an English doctor's waiting room).

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Tue Oct 28, 2003 4:32 pm

are cineva idee unde cum si in ce fel se da nzrex-ul? sau daca australia si noua zeelanda recunosc si usmle?

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3194
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Postby tapirul » Tue Nov 04, 2003 7:45 am

daca sapi mai mult pe site-ul ala gasesti mai multe. Pentru USMLE poti sa le trimiti un email.
Incepi aici de exemplu

sleepy
Posts: 2
Joined: Sat Nov 22, 2003 8:47 pm

Stiti pe cineva emigrat in NZ cu medicina?

Postby sleepy » Sat Nov 22, 2003 9:11 pm

Salutare,

Uite maine am rezidentiat dar ma roade rau dorinta de plecare in NZ. am citit si rascitit regulile de emigrare si se pare ca dupa un an negru pentru doritorii de asemenea sporturi extreme din decembrie va fi mai usor de plecat.

Stiti pe cineva care a obtinut viza de rezidenta terminand medicina generala sau fiziokineto?

Linkuri utile:

Siteul oficial guvernamental pentru emigrare (aici tot ce scrie este litera legii si trebuie citit cu atentie)
http://www.immigration.govt.nz/

Diploma de medic de la UMF este recunoscuta pentru formalitatile de emigrare dar pentru a practica trebuie sa fii inregistrat acolo:

Inregistrare pentru cei care au terminat fiziokineto:
http://www.physioboard.org.nz/registration_overseas.asp

Inregistrare pentru cei care au terminat medicina generala (tre' Step1, Step 2 si un ex cu cei de acolo in loc de step 3):
http://www.mcnz.org.nz/registration/overseastrained/

Forumuri pe care puteti discuta cu cei de acolo si nu numai:
http://www.desprecopii.com/forum/topic. ... IC_ID=4303
http://www.desprecopii.com/forum/topic. ... C_ID=14830

http://www.emigrare.info/forum/viewforum.php?f=1

Daca mai stiti linkuri postati de zor :)

Dr.Botescu-Fianu Adrian
Fkt.Botescu-Fianu Mihaela

abracadabra
Posts: 3
Joined: Tue Nov 25, 2003 10:42 am
Location: Christchurch, New Zealand
Contact:

eu sunt aici, va pot ajuta ?

Postby abracadabra » Tue Nov 25, 2003 10:59 am

Buna tuturor, am dat de forumul acesta azi cautind info despre ce s-a mai intimplat la rezi, caci cumnata mea s-a muncit cu asa ceva zilele trecute. Si in loc sa citesc oarisce ortopedie pt miine, am stat vreo 2 ore in fata calculatorului!

Eu sunt in NZ de un an, am trecut de toate examenele si am inceput sa lucrez de o saptamina. Adevarul e ca nu am emigrat obtinind puncte pt facult de medicina, ci sotul meu ( care de altfel e tot medic ) a fost atit de curajos sa se reprofileze si sa vina aici ca si analist programator. Alta sansa nu prea aveam! El a lucrat in IT pina acum, cind eu am inceput sa lucrez in spital, iar el a inceput sa invete pt stepuri.

Daca vreti sa ma intrebati una alta, promit sa raspund. Nu stiu cit de repede, caci inceputurile mele in sist medical NZ sunt destul de tumultoase si time consuming.

Bafta tuturor celor cu rezi!!!

PS Era sa uit, mai puteti sa cititi pareri despre viata de aici pe : http://www.romania.co.nz

User avatar
adyry
senior
senior
Posts: 178
Joined: Tue Jul 08, 2003 1:14 pm
Contact:

Postby adyry » Tue Nov 25, 2003 11:19 am

abracadabra,te rog mult daca imi poti raspunde pina simbata-cu atit mai mult cu cit esti implibata in sist. medical-eu trebuie sa-mi aleg dum. specializarea pe medicala-cam ce este bine sa aleg sa pot pleca din tara in 1-2 ani??in nz cam ce se cere?stiu ca suna a comert,voi alege totusi si in functie de ce-mi place dar trebuie neaparat sa profit acum cit sint la inceput si sa plec din mocirla asta!multumesc anticipat!

abracadabra
Posts: 3
Joined: Tue Nov 25, 2003 10:42 am
Location: Christchurch, New Zealand
Contact:

alegere specialitate

Postby abracadabra » Tue Nov 25, 2003 11:52 am

buna, cred ca alegerea ta de simbata nu va influenta sansele de ajunge aici si de a-ti fi aici mai usor. Practic venit incoace vei constata ca trebuie sa o iei cu totul de la inceput, asa ca nu are nici o importanta ce specialitate vei incepe acasa. Iar de venit ca si specialist, chiar daca web site-ul Medical College of NZ spune ca se poate, in realitate nu este nici o sansa, chiar pt cei veniti din tari mai cu renume pt cei de aici ( de Romania nici nu au auzit! :( ). Asa ca, daca tragi tare ce stepurile, cu cit ajungi aici mai repede, cu atit mai bine, nu pierzi ani buni din viata. Eu cred ca am ajuns la momentul potrivit, cit sa nu-mi para rau ca am irosit anii de rezidentiat( in fact am facut doar 2 juma), desi poate ca s-ar fi putut si mai repede. Dar pe vremea cind alegeam eu ce o sa fac dupa rezi mai aveam inca elan muncitoresc de vindecat poporul romin, asa ca la tine se intimpla mai repede. Curaj si burta pe carte!

Cu prietenie,
abra

User avatar
ciulipanez
newbie
newbie
Posts: 15
Joined: Sat Sep 27, 2003 9:06 pm

Postby ciulipanez » Wed Nov 26, 2003 1:36 pm

Abracadabra, da-mi te rog mai multe relatii daspre examene. Cat timp ai invatat pentru stepuri? Cat de greu este sa treci nzrex-ul? De la anul se va da si step 2 CS? Stii cumva daca va fi necesar si asta?
Cred ca trebuie profitat de orice ocazie de a pleca din tara asta. Mai ales dupa rezidentiatul asta.

User avatar
The Hobbit
junior
junior
Posts: 41
Joined: Wed Oct 01, 2003 10:06 pm
Location: The Shire
Contact:

Vreau si eu in NZ!!!!

Postby The Hobbit » Fri Nov 28, 2003 12:12 am

Abra draga, eshti o comoara ca ai postat shi tu aici! :D Nu credeam ca voi gasi un sfatuitor prea curand, cu toate ca am incercat si pe forumul de pe "romania.nz...", dar nu s-a inghesuit nimeni sa isi dea cu parerea cam cu ce ar trebui sa ma inarmez...
Eu sunt in anul 5, de-abia m-am apucat de invatzat pentru stepuri, pentru ca the main problem sunt fondurile :agrue: . E adevarat ca nzrex-ul e 3000, aproape?
2)Acolo, cand ajungi, e obligatoriu sa ai un an de internship? (adica mai dau rezi aici, sau o "shterg" cat pot de repede?)
3)Cam cat e amount-ul de bani cu care ar trebui sa ajung acolo, tzinand cont de faptul ca sunt single, shi ca exista probabilitatea sa nu iau un post, chiar daca iau nzrex-ul?
4)Conteaza punctajul de la step-uri? Poti sa spui cat ai avut? :oops:

Intrebari am cu carul, asha ca o sa te mai stressez shi alta data, nu de alta dar imi doresc tare mult sa ajung pe acolo, pe unde nu e capatul lumii, ci unde eu cred ca incepe lumea... :medic:
To avoid delay, please have all your symptoms ready.

(Notice in an English doctor's waiting room).

sleepy
Posts: 2
Joined: Sat Nov 22, 2003 8:47 pm

buna abracadabra

Postby sleepy » Wed Dec 03, 2003 2:36 pm

Esti o adevarata magiciana si felicitari ca ai reuit sa ajungi acolo.

Astept cu nerabdare sa vad care vor fi noile reglementari de emigrare care vor fi afisate acum in decembrie.

Pana atunci sunt totusi curios cum ati reusit sa plecati, sotul tau fiind medic dar aplicand ca analist programator. Ma intereseaza asta pentru ca si eu lucrez in domeniul IT de ceva timp dar nu am nici o diploma care sa sustina asta. Din cate scrie la ei pe site trebuie sa ai o diploma pe o calificare, experienta minim 2 ani pe calificarea respectiva. Cum a reusit? sau nu ati plecat avand rezidenta?

Eu si cu sotia mea speram sa putem pleca aplicand ea ca Fiziokinetoterapeut si eu ca sot care a terminat si el medicina generala. Deocamdata totul a ramas in aer iar noua legislatie pare a fi mai permisiva. Aplicatia de intentie de emigrare cu punctaj de minim 100 pct. o vom putea face dar dupaia nu stiu ce sanse mai avem sa fim invitati sa aplicam, asa cum frumos suna noua reglementare.

Cand mai ai timp sa mai scrii pe aici pentru ca eu cred ca aveam nevoie cu totii si de un pic de speranta ca totusi se mai poate ajunge in Noua Zeelanda.

Adrian si Mihaela.

karanar
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Mon Nov 24, 2003 1:31 pm
Contact:

Postby karanar » Wed Dec 03, 2003 11:54 pm

pt abracadabra:de unde incep?care sunt primii pasi pt emigrare?din cate stiu eu in romania nu exista ambasada a noii zeelande..cum procedez? mai exact cum ai procedat?

abracadabra
Posts: 3
Joined: Tue Nov 25, 2003 10:42 am
Location: Christchurch, New Zealand
Contact:

TOT EU, ABRA

Postby abracadabra » Tue Dec 16, 2003 8:52 am

nu mai stiu exact cine ce a intrebrat de NZ.

Raspunsuri:

1. Parca era vb despre cit am invatat pt stepuri: in total vreo un an jumate pt stepuri, 2 ani cu NZREX cu tot, in mare, dar in RO am si lucrat la o firma de medicamente, asa ca timpul de invatat a fost redus. NZREX nu e un examen greu, cheia succesului e sa stii la ce sa te astepti, adica sa faci rost de cazuri date la examen si sa vezi la ce se asteapta ei e la tine. Si cel mai important sa ai un study patner cu care sa practici cazuri la infinit ca si la examen. Din pct meu de vedere nu e un examen care necesita atit de multe cunostiinte ca si stepurile.

2. NZREX e cred 3300 NZD mai nou, dar mai bine uitati-va pe http://www.mcnz.org.nz , cit ar costa viata pe aici pt o persoana pe luna, depinde de cit de tare poti sa stringi din dinti. Sfatul meu ar fi sa vii aici cu 2-3 luni inainte de examenul practic, sa ai vreme sa-ti cauti ceva parteneri cu care sa inveti si sa gasesti cazuri de pe la ex anterioare. Suma, tare greu de zis, intre 900-1100 NZD pe luna ( din care numai chiria cu cheltuielile, pt o camera intr-o casa cu altii, ar fi cam 500-600). Dupa ce vei lua examenul cam trec vreo 5-6 luni pina sa gasesti un post. Asta e varianta buna, caci s-au cam umplut locurile cu cei din bridging program, si nici chiar ei nu mai gasesc slujbe cu usurinta. Dar dupa ce vei lua examenul poti sa si lucrezi ceva, caci aici numai daca nu vrei nu gasesti ceva de facut.Despre stepuri nu va stresati sa luati pctaje mari, numai in eventualitatea ca va ginditi si la State, altfel aici, doctorii de prin spitale habar nu au ce sunt aceste examene, ma intrebau daca e ceva examen de limba!!!?? Doar sa fie "PASS" si atit! An de internship, cred ca era anul nostru de stagiu, cred ca ideea cea mai buna e sa faceti anul de stagiu acasa. Nu stiu sa zic ce s-ar fi intimplat daca nu l-as fi avut!

3. cu venirea noastra aici a fost cam la risc, cum tot ce am facut a fost la risc. Cred ca ideea e sa fi undeva la mijloc, intre a risca tot si a fi precaut. In primul rind sa stii la ce sa te astepti, adica la greu. Nu am venit direct cu rezidenta, ci succesiunea a fost viza turistica-viza de lucru-( aici am aparut si eu in NZ, caci initial venise doar sotul meu)-aplicatie pt rezidenta-si in 9 luni, rezidenta. Dar treaba asta nu se mai poate face, caci vizele de turist se dau din ce in ce mai greu, iar de angajat nu te mai angajeaza aproape nimeni cu viza de turist. Nu stiu nimic despre noile reglementari de emigrare.

4. despre fizioterapie, pot sa va spun ca exista examene si pt recunoasterea diplomei de fzioterapeut, chiar acum de curind o prietena a dat aceste examene. Din cite stiu totul incepe prin a contacta colegiul lor si a le trimite detalii despre ce ai facut in facultate si despre experienta.

5. primii pasi spre emigrare sunt a stii tot sau aproape tot despre care sunt regulile. Nu prea pot sa ajut, caci s-au schimbat de vreo 2-3 ori de cind am venit noi aici. Citeste pe net totul in site-ul lor oficial si totul despre conditiile de recunoastere a diplomei pe site-ul colegiului medicilor ( vezi mai sus adresa )

butchmanson
Posts: 1
Joined: Sun Dec 11, 2005 8:44 pm
Location: Chicago
Contact:

Pt abra

Postby butchmanson » Sun Dec 11, 2005 8:58 pm

Buna

manumesc Claudiu si am facut MG la Cluj si ca multi dintre noi am plecat si eu spre locuri "mai insorite" cum ar fi de exemplu america insa am plecat cu J1 si am ramas in speranta ca pot sa fac aici ceva cu facultatea numai ca in america cum stie cam toata lumea grosimea portofelului si de nu putine ori si cea a obrazului atirna f mult in balanta ,asa ca inca ma lupt cu sistemul si el cu mine si deocamdata se pare ca sistemul e mai tare in fibra. Asi avea si eu citeva intrebari si anume daca este vreo diferenta intre stepurile din US si cele din NZ si unde pot gasi cartile. Merci mult .

User avatar
dac
senior
senior
Posts: 117
Joined: Tue Jul 27, 2004 6:24 pm
Location: Tara Iluziilor
Contact:

Postby dac » Wed Feb 22, 2006 8:25 pm

adica nu ai bani destui?
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33

Marlene
elder
elder
Posts: 522
Joined: Fri Nov 11, 2005 5:11 pm

Postby Marlene » Mon Mar 26, 2007 2:55 pm

ce mai stiti? s-a schimbat ceva post aderare?
poti pleca sa-ti continui rezidentiatul acolo?
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

User avatar
mihai_525
elite
elite
Posts: 8403
Joined: Sat Aug 02, 2008 12:14 pm

Re: Noua Zeelanda

Postby mihai_525 » Sat Feb 07, 2015 9:11 am

noutati?
ma intereseaza si pe mine.
America first

User avatar
jomil
elite
elite
Posts: 12076
Joined: Tue Apr 23, 2013 12:49 pm

Re: Noua Zeelanda

Postby jomil » Sun Feb 08, 2015 4:33 am

Nimic nou. E ff greu. Nici sa nu te gandesti.

Psihic te distruge.

Am auzit ca au obiceiul de a te tortura pana te lepezi de tara si de parinti si te juri ca nu o sa dai 10 euro taxa pentru drumuri si poduri in tara de obarsie. NZ inseamna scotieni, fiecare cent scos din tara e o crima.

Daca nu faci cum vor ei te lasa pe o insula, la canibali.
The end.
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

https://www.youtube.com/watch?v=YUaxVQPohlU


Return to “Australia - NZ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests