salarii
- adrian branisteanu
- junior

cccccccccchhhhhh
nu cred ca ar trebui sa fie diferente intre spitale atata timp cat suntem platiti de ms de la bugetul de stat toti ar trebui sa plecam de la aceiasi baza.eu am de gand sa merg la mine la spital sa cer lamurii si sa aiba tupeu sa-mi puna placa ca 15 ca le introduc contractul in cur .ori imi dau al contract de pe 15 ori ma platesc de pe 1 indiferenet cand am inceput.daca ne plateau din bugetul spitalelor poate mai inghiteam galusca?
ministru mama lui de ministru daca nu i-a atitudine??????????/
- matrix
- elder

bon..sa lamurim ceva...daca ii dai in judecata nu ai cum sa castigi banii pe cele 15 zile pe care nu le-ai lucrat. se poate demonstra cu martori ca nu ai lucrat. pe de alta parte nici nu te pot trece nemotivat pt ca nu din cauza ta nu ai in ceput pe 1.....asa ca e in coada de peste...ce e clar ca nu poti lua bani pe ce nu ai lucrat...
PS: eu inca nu am primit banuti nici pe ce am lucrat.
grava e chestia cu salariul de baza care pare sa varieze
faculatatea nu se trece la vechime ? ca eu asa stiam
la mine ma tot duc cu vorba ca o sa vina cardul maine....ca poate vin si banii luni....iar de bonuri mai vorbim noi dupa ce or veni banii...

PS: eu inca nu am primit banuti nici pe ce am lucrat.
grava e chestia cu salariul de baza care pare sa varieze
faculatatea nu se trece la vechime ? ca eu asa stiam
la mine ma tot duc cu vorba ca o sa vina cardul maine....ca poate vin si banii luni....iar de bonuri mai vorbim noi dupa ce or veni banii...
Viata lunga si prospera!
- rez_ista
- senior

Daca MS ul a dat banii la spitale pentru toata luna ianuarie, nu ai de ce sa dai in judecata MS ul.
Dar daca Spitalul a ales ca din banii aia sa dea numai jumatate la rezidentii de anul 1, iar restul sa se evapore unde trebuie...zic ca e un motiv sa dai in judecata Spitalul. Dar sper sa nu se ajunga la asa ceva si sa se rezolve la nivel mai decent.
Dar daca Spitalul a ales ca din banii aia sa dea numai jumatate la rezidentii de anul 1, iar restul sa se evapore unde trebuie...zic ca e un motiv sa dai in judecata Spitalul. Dar sper sa nu se ajunga la asa ceva si sa se rezolve la nivel mai decent.
-
atlantiana
- senior

Facultatea se considera vechime DOAR pentru stabilirea varstei de pensionare.
Salariul il puteti calcula foarte usor, aplicand procentele din ordonanta la baza din decembrie 2006. Puteti cere relatii la personal in legatura cu modul in care v-a fost calculat salariul, iar daca nu s-au acorda toate maririle/ sporurile/bonurile, le puneti in vedere faptul ca au obligatia LEGALA sa vi le dea. Neplata drepturilor salariale se cheama conflict de drepturi (litigiu de munca) si puteti chema spitalul in instanta. Nu va costa nimic si nici nu trebuie sa fiti prezenti la judecata. Procesul poate decurge si in lipsa partilor.
Salariul il puteti calcula foarte usor, aplicand procentele din ordonanta la baza din decembrie 2006. Puteti cere relatii la personal in legatura cu modul in care v-a fost calculat salariul, iar daca nu s-au acorda toate maririle/ sporurile/bonurile, le puneti in vedere faptul ca au obligatia LEGALA sa vi le dea. Neplata drepturilor salariale se cheama conflict de drepturi (litigiu de munca) si puteti chema spitalul in instanta. Nu va costa nimic si nici nu trebuie sa fiti prezenti la judecata. Procesul poate decurge si in lipsa partilor.
- adrian branisteanu
- junior

mama lor
pt mrs .incerc sa ajung la 11. chiar ma intereseaza.pt ca situaitia mea e putin mai altfel cea ce ma oftica.eu am renuntat la indemnizatia de crestere a copilului si nimeni nu mea zis ca ne platesc astea din 15.putea sa-mi intrerupt incepand cu 15 nu cu 1 si eram in castig nu?

- george.nero
- senior

- drsoso
- senior

scorpia wrote:si unde gasesc textul acestei ordonante?
se pare ca vrei chiar mura-n gura... ce naiba nu citesti si tu forumul de legislatie, sau cateva pagini mai inainte unde ai ordonanta 115 din 2004 cu toate adaugirile ulterioare... plus ordonanta din ianurie 2007 de modificare a aceleia din 2004 ??!?!?!?
le-am postat nu ca sa ma aflu in treba, sa stii !
life sucks, and then u die
- drsoso
- senior

vmc wrote:insa poti da in judecata ms-ul pentru ca nu a avut o atitudine clara, iar prin incadrarea in 1 ianuarie si inceperea stagiului in 15 ianuarie te priveaza de 15 zile de pregatire![]()
![]()
ma indoiesc ...
insa sigur castigi cu discriminarea, asa cum s-a castigat si chestia cu bonurile de masa
life sucks, and then u die
- george.nero
- senior

- george.nero
- senior

-
mrs
- newbie

Re: mama lor
adrian branisteanu wrote:pt mrs .incerc sa ajung la 11. chiar ma intereseaza.pt ca situaitia mea e putin mai altfel cea ce ma oftica.eu am renuntat la indemnizatia de crestere a copilului si nimeni nu mea zis ca ne platesc astea din 15.putea sa-mi intrerupt incepand cu 15 nu cu 1 si eram in castig nu?![]()
![]()
![]()
![]()
imi pare rau; chiar ca situatia ta e mai rea; sper din tot sufletul sa reusim ceva; ne vedem maine.
- adrian branisteanu
- junior

viata de chhhhhhhhhhhh/
tocmai am fost la mine la spitl(sf spiridon iasi) si mi sa aruncat urmatoarea pastila.profa noaste este de vina dupa spusele celor de la contabilitate ca ea cica a taiat pontajele pe jumatate de luna.frumos nu?
am mers la profa care a ramas masca cand i-am spus ca in acelas spital rez de an1 au luat salar intreg si mi-a zis ca: eu m-am consultat cu contabilitatea de la noi si ei m-au spus ca daca stagiul a inceput pe 15 tot de atunci incepe si plata,cica ar fi sunat si la bucuresti la ms si acelas raspuns i l-au dat.a promis ca mai suna o data caci i se pare si ei ceva necurat la mijloc? sunt curios ce explicatii au primit si altii de prin tara?
nu am scaner dar va prezin fl:ianuarie 2007 12156 branisteanu a medic rezident an1 sal incadrare:714 ; zile prezenta:13 ; z.nelucr.:8 ; sal.realiz:442 : CAS 9,5% :42 : 6,5% SANATATE:29 : SOMAJ1% :4;VENIT NET:367 :INDICE DED.:1; IMP CALC:19 :SALAR NET:348 ;RET.TOTAL :5 ;R.pt card :343[/b]
nu am scaner dar va prezin fl:ianuarie 2007 12156 branisteanu a medic rezident an1 sal incadrare:714 ; zile prezenta:13 ; z.nelucr.:8 ; sal.realiz:442 : CAS 9,5% :42 : 6,5% SANATATE:29 : SOMAJ1% :4;VENIT NET:367 :INDICE DED.:1; IMP CALC:19 :SALAR NET:348 ;RET.TOTAL :5 ;R.pt card :343[/b]
- matrix
- elder

MF anul I - spital jud ilfov - 343 lei si ceva maruntis. am uitat sa iau fluturasul. bonurile dupa 20 cand aducem pontajul pt februarie (chiar dupa 25 o sa ajunga banurile).
n-am contestat nimic pt ca nu e nimic de contestat...am lucrat jumatate de luna pt atat sunt platit. bine ca am rezolvat partea cu bonurile si nu am gasit un afis "noi nu eleiberam bonuri" ca la alte spitale.
PS: inca nu i-am cheltuit si nici nu m-am emotionat ....poate pt ca nu e primul salariu pe care il iau
n-am contestat nimic pt ca nu e nimic de contestat...am lucrat jumatate de luna pt atat sunt platit. bine ca am rezolvat partea cu bonurile si nu am gasit un afis "noi nu eleiberam bonuri" ca la alte spitale.
PS: inca nu i-am cheltuit si nici nu m-am emotionat ....poate pt ca nu e primul salariu pe care il iau
Viata lunga si prospera!
-
mrs
- newbie

- matrix
- elder

MS livreaza in fiecare luna salariile rezidentilor in contul spitalului ? sau e un buget mare pe tot anul care e trimis ?
pai in cel mai bun caz o sa obtii ca banii de la spital sa se intoarca la ms. cum spuneam noi nu am lucrat in perioada 1-15.
oricum e o marlanie fara margini...macar sa ne fi spus de asta si venem de pe 3 ian la cabinet.
sa intreb si eu la asp-ul meu sa vad ce zic.
amrez nu poate face ceva ? ca e vorba de f multi rezidenti.
pai in cel mai bun caz o sa obtii ca banii de la spital sa se intoarca la ms. cum spuneam noi nu am lucrat in perioada 1-15.
oricum e o marlanie fara margini...macar sa ne fi spus de asta si venem de pe 3 ian la cabinet.
Viata lunga si prospera!
- adrian branisteanu
- junior

viata chhhhhhhh
pt mrs: sper sa se rezolve in favoarea noastra pt matrix: dar daca ai semnat contractul incepand cu 1 ianuarie 2007 de ce sa nu te plateasca de pe 1.scrie undeva explicit ca salarizarea se face de pe 15?( eu am citit ca stagiul de pragatire incepe pe 15 nu salarizarea) asa ca tulbura apele caci altfel o sa mai gaseasca cei de la contabilitate cai sa te traga in piept si din cate stiu eu nu ai sal de 2000ron ca sa renunti asa usor la 200ron.
-
mrs
- newbie

matrix wrote:MS livreaza in fiecare luna salariile rezidentilor in contul spitalului ? sau e un buget mare pe tot anul care e trimis ?
si eu le-am spus ca nu ne-am dus de pe 15 pt ca asa am vrut eu;
iar in legatura cu plata este normal sa fii platit pe cat lucrezi dar de ce unii primesc salar intreg si altii nu: este vorba de discriminare. daca rezolvam ceva iti transmit.
-
mrs
- newbie

Re: viata chhhhhhhh
ptr. adrian: trebuie sa reusim; nu se poate altfel.
-
kid
- newbie

Re: viata chhhhhhhh
Tot nu au venit banii pe card.Nesimtiti astia de la floreasca...
-
uxaa
- senior

vad ca apar diferente si in ceea ce priveste acea jumatate de salariu.....iata cum arata un fluturas in cta:rezident anul 1 salariul de incadrare 714,ore regie 91,suma 442,venit brut 442,somaj 1%,CAS 9,5%,sanatate 6,5%,venit net 347,deducere sindicat 4,venit impozabil 363,impozit 16%,colegiul medicilor 5,sindicat 4,card 300.........
deci in total 300..........
- rez_ista
- senior

da, nici eu n-am inteles asta. Nu stiu ce cauta acolo "deducere sindicat" si apoi "Sindicat " din nou. Daca faci scaderile din venitul de 442 ai sa vezi ca de fapt s-a luat o data 4 roni (da' la ce sindicat platim noi, altii de ce nu platesc ?). Plus aia 5 roni la colegiu.
Adrian Branisteanu, tu ai pus deductie 1 pentru ca ai copil si atunci te-au impozitat mai putin ?
Adrian Branisteanu, tu ai pus deductie 1 pentru ca ai copil si atunci te-au impozitat mai putin ?
-
alfa
- junior

spitalul plateste in functie de pontajele pe care le-a primit
nu ma intelegeti gresit si eu vreau salariul intreg
iar la floreasca am o colega anul 1 care a primit salariul pe cele 13 zile lucrate sigur asa ca nu vad de unde si pana unde floreasca da tot salariu
eu inca nu l-am primit pt ca nu a intrat pe card
iar la floreasca am o colega anul 1 care a primit salariul pe cele 13 zile lucrate sigur asa ca nu vad de unde si pana unde floreasca da tot salariu
- adrian branisteanu
- junior

viata chhhhhhhh
am copil dar e dedus din salarul sotie. am scris exact ce este scris pe fluturas.probabil ca deducere1=250ron
- adrian branisteanu
- junior

pt matrix
mai ei te fura ne fura si tu vrei legi ordonante.ori e alba pt toti ori nu.sa nu ma intelegeti gresit nu am nimic cu cei care si-au primit sal intreg dar de ce standarde duble?
- ciushka
- elder

as dori daca se poate sa se faca o lista valabila si reala cu sporurile pe stagii si cu salariile teoretice ale rezidentilor in functie de an.
ca sa stim cand sa facem scandal si cand nu
ca sa stim cand sa facem scandal si cand nu
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)
-
mrs
- newbie

alfa wrote:spitalul plateste in functie de pontajele pe care le-a primit
Stii care e marea mea dilema: spitalul primeste toti banii pentru noi si ne da noua numai 300si ceva ron, iar restul il foloseste asa cum vrea el. Chestia aia in legatura cu pontajele e "praf in ochi".
- rez_ista
- senior

pentru Adrian Branisteanu
intrebam de deductie pentru ca fluturasul meu arata ca al tau pana la venit net 367...De la chestia asta eu mai am o taxa de 4 roni pentru Sindicat ???!!! si mai am un impozit 16% care este de 58 RON (am impresia ca la tine e numai 19 RONI), (plus 5 roni colegiul medicilor). Ma gandeam ca poate se explica prin faptul ca tu ai copil si poate ai impozit mai mic de asta ?
in final eu am luat 300 roni in capat...
Cred ca la Constanta a fost cel mai mic salariu. Da careva mai putin ??
intrebam de deductie pentru ca fluturasul meu arata ca al tau pana la venit net 367...De la chestia asta eu mai am o taxa de 4 roni pentru Sindicat ???!!! si mai am un impozit 16% care este de 58 RON (am impresia ca la tine e numai 19 RONI), (plus 5 roni colegiul medicilor). Ma gandeam ca poate se explica prin faptul ca tu ai copil si poate ai impozit mai mic de asta ?
in final eu am luat 300 roni in capat...
- ralu_anto
- senior

- adamaria
- senior

uxaa wrote:vad ca apar diferente si in ceea ce priveste acea jumatate de salariu.....iata cum arata un fluturas in cta:rezident anul 1 salariul de incadrare 714,ore regie 91,suma 442,venit brut 442,somaj 1%,CAS 9,5%,sanatate 6,5%,venit net 347,
pana aici e la fel si pe fluturasul meu
uxaa wrote:deducere sindicat 4,venit impozabil 363,impozit 16%,colegiul medicilor 5,sindicat 4,card 300.........
aici se schimba lucrurile, eu NU am deduceri sindicat si colegiul medicilor ( cum e si normal ca nu m-am inscris in asa ceva) iar restul de plata a fost 343
prin urmare daca nu cumva te-ai inscris de bunavoie in CMR si sindicat (care sindicat?????) te-au cam furat
-
carmenvochescu
- newbie