Decontare naveta zilnica centru universitar-domiciliu

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
laur
junior
junior

Decontare naveta zilnica centru universitar-domiciliu

Postby laur » Tue Feb 13, 2007 12:39 pm

Aveti idee daca este reglementata undeva decontarea navetei centru universitar - domiciliu , de catre spital sau A.S.P. ?????

Sotia este rezidenta anul 1 si nu am avut de ales decit varianta navetei pe perioada rezidentiatului adica aprox. 200 km/zi dus-intors cu microbuzul ( cost : 400 RON / luna - adica aproape tot salariul ei ) . ..... si ca ea mai sint inca 4 rezidente din oras care fac naveta ( aproape zilnic ) . :(

...sau mai cunoasteti cazuri cind a fost permis efectuarea rezidentiatului in centru neuniversitar ? ( nu pe MF ) si in ce conditii ?

....mama lui de ministru cu cresterile lui salariale cu tot ! :twisted:

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Feb 13, 2007 2:04 pm

pai cu 40roni pe luna sta in chirie in orasul respectiv. plus colegele de naveta evident.
Red Apple

laur
junior
junior

Postby laur » Tue Feb 13, 2007 3:02 pm

... asta e parerea ta !

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Feb 13, 2007 3:43 pm

. unu nu se deconteaza sau eu cel putin nu am auzit de la cei ce fac asta. doi, nu era o ironie si inteleg foarte bine ca e greu, dar paote totusi chiria e solutie aproape la feld e scumpa ca si naveta insa mai comoda. think abt it.
Red Apple

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Feb 14, 2007 12:15 am

deci fii atent aci:
5 fete X 400 ron fac 2000 de ron.
cu banii asta inkiriezi ditamai apartamentul cu 3 camere si stau fetele lejer.
cererea de decont mi se pare cam deplasata.
daca erai din constanta si faceai rezi la cluj?
cereai bilete de avion?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Feb 14, 2007 1:28 am

sau poate gasi un cuplu de doi *************** care inchiriaza la Ocazii
ASP-ul -conform legii NU deconteaza drumul-am legea in fatza- dar deconteaza orice cheltuiala pt mancare, haine, cosmo, filme sau mating. In acest sens laur poti adresa o cerere scrisa ASP-ului pe raza caruia si stai linisit in 30 de zile e obligati sa-ti raspunda

sa ne spui ce ti-au zis, te asteptam aici

laur
junior
junior

Postby laur » Wed Feb 14, 2007 10:59 am

@Danhia : imi cer scuze pt raspunsul cam dur de mai sus !

@ Trident & Kooksee
Ce sa zic , puteati sa nu ma luati la misto ! Nu cred ca era cazul .

Faza cu apartamentul inchiriat cade : 2 rezidente au copii ( ati putea voi sa stati 4-5 zile sa nu va vedeti copii ??? ) , una e angajata ca medic de medicina muncii si face si rezi in acelasi timp ( nu stiu cum dar , face ) , + ca se mai pune si familia pe prim plan , + ca sa stai 5 in apartament inchiriat aproape ca la camin ( 6 ani facultate + 5 rezidentiat) te cam saturi ....... si motivele cam pot continua .

....ma gindeam ca acest forum e sa va ajutati intre voi ca studenti/medici/rezidenti nu sa va( ma ) luati la misto !

...am urmarit pe un alt forum al profesorilor si invatatorilor chestia cu decontarea navetei zilnice ( de la un oras la altul , pt ca de la oras la tara se deconteaza deja ! ) si aproape ca au obtinut acest lucru ( este spre aprobare la Parlament) ....chestia asta v-ar putea pune pe ginduri .

Trebuie sa fiti uniti , AMREZ -ul sa se ocupe sa cistige unele drepturi , etc , nu sa stati la mina unor functionari de prin MS carora putin le pasa si care beneficiaza de asa zisele "stimulente" legal acordate la salariu pe baza nu stiu caror indicatori realizati pe spinarea voastra ( de aceea ajung la 20-30mil/luna salariu) ......si pina sa ajungeti voi sa va"pice" citeva sute de mii pe zi sau sa va faceti un cabinet particular , partea frumoasa a vietii se cam duce .....

Facem pariu ca nu toti rezidentii o sa primeasca bonuri de masa ? ....poate ca nu la inceput dar mai incolo ....

Sau faza electorala a lui Nicolaescu cu cresterea de 40% a salariului rezidentilor !!!!!
.....pentru cine nu stie e vorba de 1 mil. si ceva .

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Feb 14, 2007 1:08 pm

Oricum, dincolo de ce mai face boul de nicolaescu, ceea ce vrei tu nu exista în nici o alta tara. E fix treaba ta unde locuiesti, nu e nimeni responsabil pt distantele pe care cetatenii trebuie sa le parcurga. Lasa faza cu profesorii, ca tu nu faci parte dintr-un program guvernamental de repartitie uniforma a scolilor la sate.

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Wed Feb 14, 2007 7:42 pm

stiti ce ma distreaza pe mine?tot poporu vrea ca amrezu sa faca si sa dreaga.dar sunt curios cati s-au interesat ce pot face ca amrezul sa faca ceva.e usor sa ceri dar ca sa primesti tre sa depui ceva efort.iar faza cu decontatul cheltuielilor de drum ,ee mirabolanta.mai degraba cred ca ar trebui sa ne achite o parte din chirie cum se face in cadrul armatei.dar asta ar inseamna sa ne dubleze veniturile ,ceea ce e prea electrofantastic.

faza cu cere si ti se va da merge doar in carti,in viatza reala e ceva mai dificil
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Feb 15, 2007 6:05 am

doar in cartile de vizita :lol:
oricum banii de o uniforma de la Helios pe an tot se poate cere. cei de la amrez, faceti brea ceva, sau macar de-un stetoscop d-ala subtire

Eu zic ca Im are dreptate, perfecta dreptate

danhia
elite
elite

Postby danhia » Thu Feb 15, 2007 8:45 am

si totusi stiu cativa rezidenti care fac rezi in orasul lor de provincie- ne-centru univ. e drept ca sutn in an > 1 ( adica 4 stiu eu) Deci exista lege prin care poti face rezi asa?
Red Apple

danM
junior
junior

Postby danM » Thu Feb 15, 2007 6:04 pm

Eu am luat postul de rezi la giurgiu acum 2 ani, oras unde nu aveau medic primar de dermato si infectioase. Drept urmare erai obligat ca numai aceste 2 stagii unde nu exista medic primar pe specialitatea respectiva sa le faci in centrul universitar de care apartine orasul vostru, in cazul giurgiului, ati ghicit, boocooresti

laur
junior
junior

Postby laur » Fri Feb 16, 2007 10:09 am

Danhia : Poti sa te interesezi te rog frumos in cum si in ce conditii rezidentii pe care ii stii fac rezi in orasul lor ne-centru universitar ( spital judetean banuiesc ceea ce ar fi excelent ) .
Cred ca au fost lasati sa faca rezi in spital judetean , de catre profesorul indrumator de rezidentiat , dar la modul neoficial , adica nu sint detasati sau transferati acolo prin ASP si platiti in continuare de spitalul din centrul universitar unde au si cartile de munca ( incadrarea) .

DanM : tu ai dat rezi pe post ?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Feb 28, 2007 7:19 pm

ok. deci - se poate min 1 an -max 2( daca ai motive speciale , de sanatate, sotie gravida iminenta de avort , etc)
1. te duci cu o cerere la spit la care vrei sa faci stagiul sa-ti dea acordul ca te primesc( tre sa existe un medic primar pe specialitatea respectiva) apoi cu aia si cu o cerere t duci la spit la care ar trebui sa faci stagiul sa-ti dea acordul sa pleci, apoi cu hartiile astea te duci la CPDS sa ti le semneze.
e posibil sa trebuiasca sa schimbi si spit platitor dar nu neaparat.
bafta.
Red Apple

dr cordu
newbie
newbie

Postby dr cordu » Fri Mar 02, 2007 7:14 pm

dhania,da tu esti chiar peste tot!esti prezenta in toate topicurile!take it easy girl!
salutare!

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri Mar 02, 2007 7:46 pm

dr cordu , trebuie sa inveti sa faci diferenta intre chestii serioase si glumite cu apartamente.
sper totusi ca laur cu sotia navetista sa vada postul ala cu informatii importante pt el si bugetul familiei lui...si sa nu se poticneasca in replica ta. lasa ca esti de abia anul 1. nu ne-am nascut chiar toti invatati. :lol:
Red Apple

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri Mar 02, 2007 7:46 pm

dr cordu , trebuie sa inveti sa faci diferenta intre chestii serioase si glumite cu apartamente.
sper totusi ca laur cu sotia navetista sa vada postul ala cu informatii importante pt el si bugetul familiei lui...si sa nu se poticneasca in replica ta. lasa ca esti de abia anul 1. nu ne-am nascut chiar toti invatati. :lol:
Red Apple

dr cordu
newbie
newbie

Postby dr cordu » Fri Mar 02, 2007 8:16 pm

ce vrei mai Dhania, nu simti cat de arzatoare e dorinta mea de a ma posta in spatele tau?pup
salutare!

dr cordu
newbie
newbie

Postby dr cordu » Fri Mar 02, 2007 8:49 pm

sorry!
salutare!

Return to “Viata in spital”