trident wrote:pe masura ce se parcurge drumul de la taran incredibil de prost la hai sa zicem taran cilivizzat, intai se invatza cuvantul civilizatie apoi toleranta
100% agree with you !
Desigur, realizez ca eu sunt taranul incredibil de prost din poveste, upgradat la taran civilizat... dar what the HACK ? ! Suntem in Romania si asa e aici ("Zi-le ca sunt prosti ! Asta te va face sa pari destept !").
Trident, initial si eu m-am gandit ca si tine..."pai asta nu e lipsa de toleranta ?...faptul ca nu prea sunt agreati fumatorii pe acolo...presupun ca totusi si suedezii fumeaza..."
Apoi m-am gandit la faptul ca e posibil ca in Suedia mass media si alte forme de informare (poate doctorii) sa fi facut o treaba buna in a costientiza populatia ca fumatul este la urma urmei... fumuri, cancer, ateroscleroza si consecintele ei ( IM, picioare amputate, impotenta), BPOC si altele la fel de frumoase. Sper ca vei tolera aceasta concluzie, doctore, indiferent daca fumezi sau nu

Probabil ca la derma nu vezi multe de astea, dar te asigur ca exista bolile astea si ca au prevalenta mult mai mare la fumatori (activi sau pasivi).
Daca intr-adevar suedezii au ajuns la concluzia asta, eu zic ca sunt cu 1000 inaintea noastra la capitolul civilizatie. La urma urmei, e tara lor si au dreptul sa aiba ce pretentii vor ei si sa isi apere sanatatea si stratul de ozon