Trunchi comun
- lniculaescu
- junior
- miknik
- senior
- miknik
- senior
- miknik
- senior
- ciushka
- elder
e doar psihoza de inceput de an si de rezidentiat prea indepartat.sa punem mana sa invatam si a fim pregatiti pentru orice varianta.
ps:oricum raman la ideea mea ca treunchiul comun e o idiotenie.
ps:oricum raman la ideea mea ca treunchiul comun e o idiotenie.
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)
- DEVIL
- senior
miknik wrote:eu nu am vazut niciunde scris "trunchi comun". nu stiu de unde a sarit toata lumea cu ideea asta. formularea din proiectul de lege e aceeasi ca si anul trecut. ne ambalam prea tare
exact, nu stiu ce s-a intamplat de au inceput toti ca va fi trunchi comun..
unde e postat proiectul de lege ?.pls
-
- senior
era undeva pe la "proiecte - acte normative" pe site-ul ministerului (http://www.ms.ro) dar nu-l mai gasesc acum...
-
- senior
l-am gasit aici: http://emedic.ro/Legislatie/122.htm
- DEVIL
- senior
uita-te si aici
http://med.pub.ro/imed/forum/viewtopic. ... 3f7949dac0
„(1) ÃŽncepând cu anul 2007 rezidenţiatul se organizează pe domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, in sesiuni distincte pe locuri si pe posturi.†=aduce a trunchi comun
http://med.pub.ro/imed/forum/viewtopic. ... 3f7949dac0
„(1) ÃŽncepând cu anul 2007 rezidenţiatul se organizează pe domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, in sesiuni distincte pe locuri si pe posturi.†=aduce a trunchi comun

-
- senior
-
- elder
- udy39
- newbie
TRUNCHI COMUN
clody wrote:Da e raspunsul meu si nu e la misto cum zicea cineva mai sus.Sa fie ce subiecte vor ei ptr ca nu imi e greu sa citesc ceva nou. Mie mi se pare ca va vaitati prea mult. CE atata vaicareala> daca vrei poti. Si nu cred eu ca > unii au picat ca s_a publicat tematica nu stiu cand>
CRED CA HABAR NU AI CE VORBESTI!O SA VEZI CAND AJUNGI SI TU IN ACEEASI SITUATIE,SI DACA TU TE CREZI MAI DESTEAPTA DECAT ALTII SI AI TIMP DESTUL SA CITESTI "CEVA NOU''IN TIMP SCURT,BRAVO TIE.9O% DINTRE NOI NU SUNT LA FEL.
- mica23
- senior
hmmmm
NU...pt ca pur si simplu nu mi se pare normal sa ma puc sa invat tot felul de tipuri de interventii chirurgicale( ex Bilroth I sau II) atat timp cat nu ma intereseaza chirurgia absolut deloc...cu ce ma ajuta sa stiu chestii de genul daca eu vreau sa fac neonatologie, sau neurologie sau diabetologie etc....daca vreau sa aflu mai multe despre chirurgie pot sa o fac in functie de specializare, nu? si te rog sa ma scuzi pt ca te contrazic..dahnia( scuze dak am scris gresit numele)..dar medicina dureaza prea mult...ar trebui sa se studieze mai putin la fiecare materie pt ca..sa fim sinceri..cati dintre voi mai stiti care sunt manifestarile anginoase ala bolilor de sange( materie de ORL) ..asta ca sa dau un ex......4 ani ar fi suficienti..si poate nu s-ar mai repeta materiile( de ex la UMF Iasi de face ASistenta primara a starii de sanatate si epidemiologie.....materia e in proportie de 90% aceeasi)
-
- elder
- mica23
- senior
pasarilaetc....poate nu ar fi asa de rau.....tu de ex mai stii toate metodele alea de coloratii de pe la biocel, sau toate aparatele alea de pe la biofizica( care, intre noi fie discutia, nu se mai fol demult.....si totusi se invata...principii, tehnica etc)..sincer..in afara de anato, fizio, fizpat( care s-ar putea studia impreuna), histo+morfopat si semiologie...poate si putina biochimie..mare lucru nu se retine...si sunt o gramada de materii de umplutura...care iti iau din timp degeaba( vezi.....probleme filosofice..an 1, sociologie medicala an2, psihologie medicala an2- a venit bebe mihaescu 8 ore si ne punea sa desenam copaci si case...sa fim seriosi)
-
- elder
- Chingachgook
- addicted
mica23 wrote:a venit bebe mihaescu 8 ore si ne punea sa desenam copaci si case...sa fim seriosi)
nu ai inteles nimic din psihomed-ul ala.
pentru astia ca tine trebuia facuta materia asta in toti anii de facultate
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- mica23
- senior
va rog sa-mi scuzati ignoranta dle kookshee...da ce ar fi trebuit sa inteleg? intradevar au fost niste ore ralaxante..distractive...dar la ce mi-au folosit?...ce legatura au copacii si casutele cu medicina?.....k io nu ma duk la bolnav cand vine in EPA sa-l pun sa deseneze chestii k sa-i pot interpreta personalitatea..hai sa fim seriosi.....
astia ca mine sunt putini..pt ca sunt printre putinii studenti ( de medicina..in rest nu ma introduc) din ziua de azi care nu se duce la examene cu hands-free-ul...da poate in opinia dvs sunt mai buni aia...fiecare cu parerea lui......
astia ca mine sunt putini..pt ca sunt printre putinii studenti ( de medicina..in rest nu ma introduc) din ziua de azi care nu se duce la examene cu hands-free-ul...da poate in opinia dvs sunt mai buni aia...fiecare cu parerea lui......
- danhia
- elite
micutzo, cred ca ai auzit de tulburari psihosomatice, de cenestopatii si alte alea. psihicul are un rol foarte important in sanatatea unui om nu toata medicina e epa si fibrilatie de aia de vrei tu sa o tratezi cand vei fi mare cardiolog.
mai exista undeva pe acolo pe la semiologia veche ideea ca trebuie sa faci profilul psihic al pacientului si sa discerni intre ceea ce e suferinta reala si suferinta inchipuita. casuta si copacul au si o interpretare , nu e doar pt amuzamentul studentului la medicina;
mai exista undeva pe acolo pe la semiologia veche ideea ca trebuie sa faci profilul psihic al pacientului si sa discerni intre ceea ce e suferinta reala si suferinta inchipuita. casuta si copacul au si o interpretare , nu e doar pt amuzamentul studentului la medicina;
Red Apple
-
- junior
Ceea ce spune danhia este adevarat. Un medic trebuie sa fie un bun psiholog, sa fie capabil sa descopere o personalitate demonstrativa atunci cand este cazul si sa discearna intre o boala pur somatica si una psihosomatica. Nu cred, insa, ca un medic trebuie sa fie un foarte bun psiholog, ci doar un bun psiholog. De ce spun asta?Pentru ca pentru a fi capabil sa interpretezi testul arborelui, care nu este altceva decat un test proiectiv care atrage dupa sine subiectivitate, trebuie sa ai o experienta destul de mare si niste cunostinte psihologice mult mai aprofundate decat un curs de psihomed de anul II.
Este o arta si in a sti sa alegi testele psihologice cele mai revelatoare pentru cazul pe care il ai in fata.Si pentru personalitate exista si teste mai obiective decat testele proiective.
Este o arta si in a sti sa alegi testele psihologice cele mai revelatoare pentru cazul pe care il ai in fata.Si pentru personalitate exista si teste mai obiective decat testele proiective.
- mica23
- senior
si cu psihiatria de anu 6 cum ramane? aia nu ajuta la nimic?...nu am negat faptul ca exista o interpretare a copacului si casutei...ceea ce afirm este ca la obiectul respectiv s-ar fi putut studia chestii mult mai importante legate de psihologie....asa s-au folosit orele alea si banii UMF-ului degeaba..in timpul orelor am facut pana si hipnoza....sa fim seriosi
PS: acum sa nu ma luati k nu stiu care e dif ditre psihologie si psihiatrie
PS: acum sa nu ma luati k nu stiu care e dif ditre psihologie si psihiatrie

- mica23
- senior
?Pentru ca pentru a fi capabil sa interpretezi testul arborelui, care nu este altceva decat un test proiectiv care atrage dupa sine subiectivitate, trebuie sa ai o experienta destul de mare si niste cunostinte psihologice mult mai aprofundate decat un curs de psihomed de anul II.
Este o arta si in a sti sa alegi testele psihologice cele mai revelatoare pentru cazul pe care il ai in fata.Si pentru personalitate exista si teste mai obiective decat testele proiective.[/quote]
Multumesc....e f corect....noia am facut ceva de genul...am desenat arborele si dl Bebe a intrpretat..veva de genul " tu esti genul de om care......"...dar nu ne-a explicat de ce
Este o arta si in a sti sa alegi testele psihologice cele mai revelatoare pentru cazul pe care il ai in fata.Si pentru personalitate exista si teste mai obiective decat testele proiective.[/quote]
Multumesc....e f corect....noia am facut ceva de genul...am desenat arborele si dl Bebe a intrpretat..veva de genul " tu esti genul de om care......"...dar nu ne-a explicat de ce
- danhia
- elite
macar ai prevazut intebarea. ete ce t doare pe tine ca s-au cheltuit banii umf-ului. dar la orele la care se chiuleste in draci nu se cheltuie banii aiurea? sa lasam prefacatoria. in anul 6 se studiaza deviatiile. cursul de psihomed nu e master in psihologie, iar programa nu e tocmai asa aiurita. dar poate ca asta au expicat la celelalte cursuri la care poate nu ai fost dupa ce te-ai plictisit la ala cu copacul. Si stai linistita nu toti avem talent la desen, e ok.
Red Apple
- mica23
- senior
FYI dahnia...sunt f buna la desen....am luat mai multe premii la viata mea
.....si am fost la toate cursurile de psihomed...si in cazul asta ( eu nu stiu inca ce anume se studiaza la psihiatrie in anul 6) poate ca acele cursuri le psihomed ar fi trebuit sa contina altceva.....
PS: vad k nu se ia nimeni de biocel si biofizica....interesant

PS: vad k nu se ia nimeni de biocel si biofizica....interesant
-
- junior
-
- junior
Testele psihologice de genul testului arborelui sau al familiei nu au legatura cu talentul artistic. Tocmai de aceea astfel de teste se realizeaza de fata cu psihologul sau psihiatrul. Prin prezenta la "rezolvarea" testului, interpretatorul poate obtine detalii importate despre pacientul, clientul, cazul cu care se confrunta. Nu este important numai unde este asezat copacul, cate ramuri are, are sau nu fructe, ci si perioada de latenta pana la inceperea desenului, cum alege incadrarea in pagina, verbalizarea celor desenate si raportarile pe care pacientul le face pe baza desenului sau.
- Neo
- Nervos (C)
pasarilatilungila wrote:eu am raspuns DA
argument simplu: TOTI am terminat aceeasi facultate, TOTI ar trebui sa stim (teoretic cel putin) cam aceleasi lucruri
daca vrei sa faci chir inseamna ca nu trebuie sa stii cum sa prescrii un antiaritmic sau daca faci medicale sa nu stii cum sa reduci o fractura de exemplu ????
teoretic lucrurile acestea se cunosc deja (hmmm) din timpul stagiilor, dar sa fim seriosi....dintr-o luna jumate-2 nu prea ramai cu multe...
am ajuns sa ne limitam la principiul minimei rezistente
ceea ce facem nu mai este medicina, este un surogat
Perfect de acord, motiv pentru care am si votat DA.
Un altul ar fi ca sunt nehotarat intre 2 specialitati, una medicala si alta chirurgicala si sunt multi factori care ar putea inclina balanta in ultimul moment. Trunchiul comun ar elimina problema deciziei din timp. Si nu cred ca sunt singurul in aceasta situatie.
Thou art eternal darkness
Thou art eternal heresy
Thou art day and night
Thou art the flame inside
I'll make my misery thy saturnine
Thou art eternal heresy
Thou art day and night
Thou art the flame inside
I'll make my misery thy saturnine
- mica23
- senior
-
- elder
biocelul e practic individualizarea histologiei...o privire de detaliu, in schimb histologia ofera o privire mai de ansamblu asupra problemei
cat despre biofizica, (mai mult partea de lp decat cea de curs) mult lucruri explicate atunci le-am inteles mai usor in cadrul altor module (de ex. oftalmo sau altele)
intr-adevar, farmaco e relativ dificila mai mult prin volum

cat despre biofizica, (mai mult partea de lp decat cea de curs) mult lucruri explicate atunci le-am inteles mai usor in cadrul altor module (de ex. oftalmo sau altele)
intr-adevar, farmaco e relativ dificila mai mult prin volum
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
-
- elder
mica23 wrote:mai nu stiu cum e prin alte parti..da la noi la histo s-a facut tot cursul de biocel( fara coloratii si chestii de lab)...io de sta zic. nu stiu cum se face in alte centre da la noi asa a fost
aaaaaa..
la noi a fost cum trebuie (Buc)

And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- Chingachgook
- addicted
din moment ce nu s-a publicat nimic, e logic ca nimeni nu stie nimic
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...