salarii

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Mon Feb 05, 2007 10:08 pm

Nu stiu unde vezi tu suparare.
Daca vrei sa vorbim de lucruri care nu exista...
„Art.231.(1) Personalul contractual din unităţile sanitare publice finanţate de la bugetul de stat, beneficiază de o indemnizaţie pentru activitatea de prevenţie sanitară în procent de 15% din salariul de bază.
(2) Indemnizaţia prevăzută la alin. (1) nu face parte din salariul de bază.
Art.232. (1) Pentru asigurarea stabilităţii în sistemul sanitar, personalul va beneficia de o indemnizaţie de stabilitate egală cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată.
(2) Indemnizaţia prevăzută la alin.(1) se acordă anual şi se plăteşte în luna aprilie odată cu achitarea drepturilor aferente lunii martie a anului pentru care se face plata.
(3) Personalul contractual care a beneficiat de drepturile prevăzute la alin.(1) şi ale căror raporturi de muncă încetează este obligat să restituie suma necuvenită calculată proporţional cu perioada nelucrată până la sfârşitul anului.
(4) Prevederile alin.(3) nu se aplică în cazul în care personalului contractual i-a încetat contractul individual de muncă din motive neimputabile acestuia.”

Deci toate astea nu le iei.

clody
junior
junior

Postby clody » Mon Feb 05, 2007 10:27 pm

Oricum nu ne ajutau cu nimic... la salariul nostru "n-are rost". Ori cu indemnizatii ori fara tot aia e. :( :( :(

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Mon Feb 05, 2007 10:46 pm

In privinta indemnizatiei de stabilitate: "Art. 412. - Pentru asigurarea stabilităţii în sistemul sanitar, personalul va beneficia de o primă de stabilitate a cărei sumă va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului."
Deci daca ramane sa mai dea guvernu' inca o hotarare si pentru asta nu cred ca o sa se intample.
Indemnizatia asta este un fel de prima de fidelitate , primesti 10 min gratuite in retea.

clody
junior
junior

Postby clody » Mon Feb 05, 2007 10:51 pm

:ohmamma: :ohmamma: :ohmamma:

clody
junior
junior

Postby clody » Mon Feb 05, 2007 10:52 pm

:ohmamma: :ohmamma: :ohmamma:

rez_ista
senior
senior

Postby rez_ista » Mon Feb 05, 2007 11:56 pm

terim_terim wrote:In privinta indemnizatiei de stabilitate: "Art. 412. - Pentru asigurarea stabilităţii în sistemul sanitar, personalul va beneficia de o primă de stabilitate a cărei sumă va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului."
Deci daca ramane sa mai dea guvernu' inca o hotarare si pentru asta nu cred ca o sa se intample.
Indemnizatia asta este un fel de prima de fidelitate , primesti 10 min gratuite in retea.

Asta cu stabilitatea e cea mai tare. Adica ...inteleg eu, daca esti cuminte si lucrezi in patrie pe niste bani de mizerie, fara sa te gandesti sa faci dracului altceva sau sa mai muncesti si prin alte tari, ca aici "nu se mai poate"... guvernul (n-am gasit un "g" mai mic) iti este profund recunoscator si se gandeste el ce sa-ti dea cadouas ca ai fost ascultator si fidel saraciei. E tare de tot !!!!!

Multumesc, terim, pentru revenire si explicatii ! Nuj de ce m-am gandit ca esti suparat. Poate de la avatarul tau, turcul ala are coltul buzelor asa de deprimate... :wink:

matrix
elder
elder

Postby matrix » Tue Feb 06, 2007 12:43 pm

cu indemnizatia aia de fidelitate vor sa te faca dependent de sistem....daca ai fost baiat bun guvernul iti da o bucatica de zaharel, dar sa nu uiti cine ti-a dat ...sa mai vii si la anul :P
Viata lunga si prospera!

clody
junior
junior

Postby clody » Tue Feb 06, 2007 4:05 pm

da matrix dar cam toti ne ducem dupa zaharelul ala ca niste ... si da mai venim si la anu'. le merge, nu?

medstud
senior
senior

Postby medstud » Tue Feb 06, 2007 5:17 pm

mai terim mai...cand scrii o chestie aici baga si sursa ...adik un site ceva, o pila la guvern... de unde ai scos asta?
A intrat in vigoare ordonanta.
Ordonanţă nr. 23 din 31/01/2007
A disparut indemnizatia pentru activitatea de prevenţie sanitară si cea pentru stabilitate.

medstud
senior
senior

Postby medstud » Tue Feb 06, 2007 5:21 pm

plus ca,
Banii sanitarilor la Guvern 31/01/2007

Ministerul Muncii a dat aviz favorabil proiectului de act normativ privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice, in forma incheiata cu Ministerul Sanatatii, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Potrivit ministrului Barbu, ordonanta a fost semnata de MMSSF si nu se mai afla in institutia pe care o reprezinta de luni la pranz. "Am dat aviz favorabil asa cum a fost stabilit in memorandum. Nu vor avea motiv sa iasa in strada", a spus ministrul Muncii, precizand ca de acum doar Ministerul Sanatatii Publice este responsabil pentru aprobarea documentului in Guvern. Federatia Sanitas a amenintat, luni, Guvernul cu greva generala daca, pana la sfarsitul lunii ianuarie, nu va fi aprobat actul normativ privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice, in forma incheiata cu Ministerul Sanatatii Publice. Potrivit Sanitas, proiectul de act normativ a fost negociat timp de trei luni cu Ministerul Sanatatii Publice, insa el nu a primit aviz favorabil nici de la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, nici de la cel al Finantelor Publice.

eliza
senior
senior

Postby eliza » Tue Feb 06, 2007 5:40 pm

a aparut in mof nr 85 din 02/02/2007 ordonanta cu pricina(23 din 31/01/2007),dar ink nu am textul exact.

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Tue Feb 06, 2007 6:07 pm

Din monitorul oficial, de unde puteam sa am informatia.
L-a semnat si ministru muncii si inca cativa.
Nu am atasat textul ptr ca dupa cum am mai zis continutul este acelasi cu cel al proiectului cu exceptia indemnizatiilor alora.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Tue Feb 06, 2007 6:27 pm

pentru cine nu stie... downloadati fisierul si redenumite-l cu extensia .doc
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

medstud
senior
senior

Postby medstud » Tue Feb 06, 2007 6:56 pm

mersi terim
adik in loc de indemnizatia de preventie sanitara ne dau tichetele de masa... care oricum le primeam inainte de la anu 3 in sus....

luci28
junior
junior

Postby luci28 » Tue Feb 06, 2007 7:02 pm

daca cititi bine se observa ca se maresc salariile noastre fata de decembrie 2oo6 cu 20 si respectiv 17%, dar cereti parerea unuia de la salarii.............

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Tue Feb 06, 2007 7:19 pm

Scuze ptr treaba asta, nu am observat ca are atatea puncte in titlu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

eliza
senior
senior

Postby eliza » Tue Feb 06, 2007 7:35 pm

multumim terim_terim

kid
newbie
newbie

Postby kid » Tue Feb 06, 2007 9:02 pm

Si bonurile de masa de cand trebuie sa le luam?

adrian branisteanu
junior
junior

sa-i invii?i

Postby adrian branisteanu » Tue Feb 06, 2007 10:51 pm

sa-si bage asa zisele marii in c--,pote o sa se simta ei mai bine ca noi tot asa de bine o sa ne simtim. poate propune cineva un spor de CHIRIE si daca astea il dau eu unul nu mai vreau nici un spor.

rez_ista
senior
senior

Postby rez_ista » Wed Feb 07, 2007 12:20 pm

Art. 24. - (1) Personalul contractual din sistemul sanitar, în condiţiile plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, beneficiază de servicii medicale, tratament şi medicaţie, în regim gratuit, numai la recomandarea medicului de specialitate, suportate din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi de la bugetul de stat, după caz, potrivit normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice şi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Bon, asa zice articolul 24. Poate nu interpretez eu bine aceasta fraza...dar cum adica ne diagnosticam si ne tratam gratuit daca pana la urma oricum platim Contributia de Asigurare Sociala si de Sanatate?!

Adica cu ce ma deosebesc eu de nenea Gigi care lucreaza pe tractor si plateste si el asigurarea de sanatate?... Ca doar si el se interneaza, se investigheaza si se trateaza (cel putin cat e compensat/gratuit) fara sa plateasca out of the pocket ... :?

Terim, sau altcineva, puteti sa-mi ziceti unde gresesc? Totusi, ce insemna acel "regim gratuit" ?

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Feb 07, 2007 1:52 pm

vesti.... cum vreti sa le ziceti...
am sunat la serviciul salarii la alexandria si am aflat urmatoarele:

1. pe ian salariul BRUT este 680 roni
2. vom fi platiti de la 1 ian
3. pentru bonurile de masa, mi-a zis sa revin cu un telefon dupa 10 (inca nu se stie ce si cum)

acum... cine stie exact cat % este salariul net din cel brut ?
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

Doll
elder
elder

Postby Doll » Wed Feb 07, 2007 3:04 pm

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Wed Feb 07, 2007 6:44 pm

rez_ista wrote:Bon, asa zice articolul 24. Poate nu interpretez eu bine aceasta fraza...dar cum adica ne diagnosticam si ne tratam gratuit daca pana la urma oricum platim Contributia de Asigurare Sociala si de Sanatate?!

Adica cu ce ma deosebesc eu de nenea Gigi care lucreaza pe tractor si plateste si el asigurarea de sanatate?... Ca doar si el se interneaza, se investigheaza si se trateaza (cel putin cat e compensat/gratuit) fara sa plateasca out of the pocket ... :?

Terim, sau altcineva, puteti sa-mi ziceti unde gresesc? Totusi, ce insemna acel "regim gratuit" ?

O reglementarea asemanatoare cu asta a aparut de prin 2004 in legea privind exercitarea profesiei de medic (306/2004) (era pusa conditia sa fi fost membru al colegiului medicilor) dar a tot fost amanata pana anul trecut cand s-a abrogat prin legea privind reforma in dmeniul sanitar (95/2006).
Modificarea acestui articol fata de OUG 115/2004 privind salarizarea personalului sanitar, dupa parerea mea este faptul ca am beneficia de tratament gratuit in regim ambulator. Prin aceasta ordonanta ne-am incadra in "categoriile de persoane prevazute in legi speciale" (cititi atasamentul) si am avea aceleasi drepturi ca de exemple angajatii Min Apararii sau Min de Interne.
Pentru cei mai interesati am atasat un document cu niste extrase din contractul cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale si normele de aplicare a acestora.

Inafara de asta am mai atasat un document cu valorile salariului de baza ptr toti ani (postase cineva o valoare gresita).

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Wed Feb 07, 2007 8:05 pm

Datorita neatentiei am gresit calculul la salariul de baza :D

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Feb 07, 2007 8:14 pm

ar fi si mai bine...
mie mi-au zis la serviciul salarii din alexandria de 680 roni pt rezidentii anul 1

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Wed Feb 07, 2007 9:44 pm

adaugand si sporul de 100% un rezident pe anatomie patologica poate ajunge din 2008 la un salariu de peste 3000 RON (anul I), respectiv 5000 RON (anul IV)??? WOW! si n-am auzit pe nimeni sa spuna ca vrea sa-si ia AP la rezidentiat! pacat ca dau pe chirurgie :evil:
contesting is a life style

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Feb 07, 2007 10:30 pm

TibiGZU wrote: :evil:

eu cunosc f multi care au dorit asta, si chiar care au luat.

baza dubla+100%=4Xsalariu

doar in anumite spitale/sectiid e mf=pat. nu intoate. nu stiu de ce.

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Wed Feb 07, 2007 11:14 pm

Oricat de greu ar fi sa stai cu mortii si toate substantele alea, o diferenta de 26 mil. intre 2 rezidenti de anul IV unu pe medicina interna si altul pe anatomie patologica e prea mare.

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Thu Feb 08, 2007 12:41 am

Trident: doar in anumite spitale/sectiid e mf=pat. nu intoate. nu stiu de ce.

ce ai vrut sa zici?
contesting is a life style

drsoso
senior
senior

ajutor legislativ

Postby drsoso » Thu Feb 08, 2007 1:43 am

Dragi colegi intr-ale salariilor mizere, atasez si eu doua chestii din legislatie, pe care daca le scoateti la imprimanta, si mergeti cu ele la spitalul platitor... va fi imposibil sa nu se conformeze... Si acum puteti si singuri sa va calculati salariul, dupa datele din anexa. Nu uitati ca fata de anexa, a fost o marire de 6% in septembrie 2006. Si tichete de masa TREBUIE sa primim. Nu gasesc legea 142/1998, dar de data asta nu cred ca mai ne pot minti.
life sucks, and then u die

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Feb 08, 2007 1:51 am

exact ce am spus. stiu un spital-nu zic care dar eu sunt in colentina-unde pe o sectie 100% spor, pe alta 50%. see?

drsoso
senior
senior

calculati-va salariul

Postby drsoso » Thu Feb 08, 2007 2:36 am

1. luati baza din anexa
2. adaugati 6% (adica inmultiti cu 1.06) - cresterea din septembrie
3. adaugati 5% la suma de la pct 2 - cresterea din ianuarie
4. adaugati 12% sau 15% la suma de la pct 3 (in functie de ce an sunteti, cititi ordonanta)

5. ati obtinut baza. Mai adaugati la ea si alte sporuri pe care le mai aveti (vechime, radiologie...)

6. calculati procentele din aceasta suma datorate
- CAS 6.5%
- somaj 1%
- pensie 9.5%

7. acum obtineti suma impozabila ca:
(6)-(CAS+somaj+pensii)-250RON (suma deductibila din impozit)
8. aplicati impozitul de 16% la (7)
9. scadeti apoi din (6) toate impozitele (somaj,CAS, pensie si impozitul) si ati obtinut venitul net (in mana)

atasez fisierul excel in care am calculat (e si sporul de 20% de radiologie)

Daca am gresit pe undeva, corectati-ma. Insa am verificat cu ciferele de pe fluturash si se cam potriveste.

drsoso
senior
senior

Postby drsoso » Thu Feb 08, 2007 2:38 am

sorry;

7. acum obtineti suma impozabila ca:
(5)-(CAS+somaj+pensii)-250RON (suma deductibila din impozit)
8. aplicati impozitul de 16% la (7)
9. scadeti apoi din (6) toate impozitele (somaj,CAS, pensie si impozitul) si ati obtinut venitul net (in mana)

luci28
junior
junior

Postby luci28 » Thu Feb 08, 2007 8:31 am

daca citest bine O 23 mai adaugi si 5% ca la tot sistemul sanitar...........Asa ca nu induce lumea in eroare

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Thu Feb 08, 2007 9:14 am

Cu scuzele de rigoare - ultima rectificare, tot datorata neatentiei :D
Pentru calcularea salariului net, nu va bateti capu ca e mai greu (se schimba valoarea deducerii in fuctie se baza plus sporuri) folositi link-ul care l-a postat Doll - http://www.cciat.ro/salariu.php sau http://www.itmtimis.ro/salariu.php

matrix
elder
elder

Postby matrix » Thu Feb 08, 2007 9:29 am

cum zicea cineva mai sus si eu cred ca nu salariul e cel mai important aspect negativ al profesiei de medic in romania (mai ales dupa rezidentiat) :idea:
Viata lunga si prospera!

clody
junior
junior

Postby clody » Thu Feb 08, 2007 11:04 am

dupa atatea calcule abia astept sa iau primul salariu ca sa-mi platesc chiria si atat ca de mancat si de imbracat si de .... nici nu mai am nevoie.iar ptr hartie ig. folosesc bonurile. super. ce viata

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Thu Feb 08, 2007 1:08 pm

Deci... iar am gresit. Eu zic ca asta e varianta corecta. Daca nu e, oricum nu mai postez niciuna ca ma fac de ras.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Thu Feb 08, 2007 4:16 pm

eu zic sa facem prognosticuri.
Red Apple

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Thu Feb 08, 2007 4:23 pm

1 la pauza, 1 la final :))

Return to “Viata in spital”