salarii
- terim_terim
- senior
Nu stiu unde vezi tu suparare.
Daca vrei sa vorbim de lucruri care nu exista...
„Art.231.(1) Personalul contractual din unităţile sanitare publice finanţate de la bugetul de stat, beneficiază de o indemnizaţie pentru activitatea de prevenţie sanitară în procent de 15% din salariul de bază.
(2) Indemnizaţia prevăzută la alin. (1) nu face parte din salariul de bază.
Art.232. (1) Pentru asigurarea stabilităţii în sistemul sanitar, personalul va beneficia de o indemnizaţie de stabilitate egală cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată.
(2) Indemnizaţia prevăzută la alin.(1) se acordă anual şi se plăteşte în luna aprilie odată cu achitarea drepturilor aferente lunii martie a anului pentru care se face plata.
(3) Personalul contractual care a beneficiat de drepturile prevăzute la alin.(1) şi ale căror raporturi de muncă încetează este obligat să restituie suma necuvenită calculată proporţional cu perioada nelucrată până la sfârşitul anului.
(4) Prevederile alin.(3) nu se aplică în cazul în care personalului contractual i-a încetat contractul individual de muncă din motive neimputabile acestuia.â€
Deci toate astea nu le iei.
Daca vrei sa vorbim de lucruri care nu exista...
„Art.231.(1) Personalul contractual din unităţile sanitare publice finanţate de la bugetul de stat, beneficiază de o indemnizaţie pentru activitatea de prevenţie sanitară în procent de 15% din salariul de bază.
(2) Indemnizaţia prevăzută la alin. (1) nu face parte din salariul de bază.
Art.232. (1) Pentru asigurarea stabilităţii în sistemul sanitar, personalul va beneficia de o indemnizaţie de stabilitate egală cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată.
(2) Indemnizaţia prevăzută la alin.(1) se acordă anual şi se plăteşte în luna aprilie odată cu achitarea drepturilor aferente lunii martie a anului pentru care se face plata.
(3) Personalul contractual care a beneficiat de drepturile prevăzute la alin.(1) şi ale căror raporturi de muncă încetează este obligat să restituie suma necuvenită calculată proporţional cu perioada nelucrată până la sfârşitul anului.
(4) Prevederile alin.(3) nu se aplică în cazul în care personalului contractual i-a încetat contractul individual de muncă din motive neimputabile acestuia.â€
Deci toate astea nu le iei.
-
- junior
- terim_terim
- senior
In privinta indemnizatiei de stabilitate: "Art. 412. - Pentru asigurarea stabilităţii în sistemul sanitar, personalul va beneficia de o primă de stabilitate a cărei sumă va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului."
Deci daca ramane sa mai dea guvernu' inca o hotarare si pentru asta nu cred ca o sa se intample.
Indemnizatia asta este un fel de prima de fidelitate , primesti 10 min gratuite in retea.
Deci daca ramane sa mai dea guvernu' inca o hotarare si pentru asta nu cred ca o sa se intample.
Indemnizatia asta este un fel de prima de fidelitate , primesti 10 min gratuite in retea.
- rez_ista
- senior
terim_terim wrote:In privinta indemnizatiei de stabilitate: "Art. 412. - Pentru asigurarea stabilităţii în sistemul sanitar, personalul va beneficia de o primă de stabilitate a cărei sumă va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului."
Asta cu stabilitatea e cea mai tare. Adica ...inteleg eu, daca esti cuminte si lucrezi in patrie pe niste bani de mizerie, fara sa te gandesti sa faci dracului altceva sau sa mai muncesti si prin alte tari, ca aici "nu se mai poate"... guvernul (n-am gasit un "g" mai mic) iti este profund recunoscator si se gandeste el ce sa-ti dea cadouas ca ai fost ascultator si fidel saraciei. E tare de tot !!!!!
Multumesc, terim, pentru revenire si explicatii ! Nuj de ce m-am gandit ca esti suparat. Poate de la avatarul tau, turcul ala are coltul buzelor asa de deprimate...

-
- junior
-
- senior
-
- senior
plus ca,
Banii sanitarilor la Guvern 31/01/2007
Ministerul Muncii a dat aviz favorabil proiectului de act normativ privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice, in forma incheiata cu Ministerul Sanatatii, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Potrivit ministrului Barbu, ordonanta a fost semnata de MMSSF si nu se mai afla in institutia pe care o reprezinta de luni la pranz. "Am dat aviz favorabil asa cum a fost stabilit in memorandum. Nu vor avea motiv sa iasa in strada", a spus ministrul Muncii, precizand ca de acum doar Ministerul Sanatatii Publice este responsabil pentru aprobarea documentului in Guvern. Federatia Sanitas a amenintat, luni, Guvernul cu greva generala daca, pana la sfarsitul lunii ianuarie, nu va fi aprobat actul normativ privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice, in forma incheiata cu Ministerul Sanatatii Publice. Potrivit Sanitas, proiectul de act normativ a fost negociat timp de trei luni cu Ministerul Sanatatii Publice, insa el nu a primit aviz favorabil nici de la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, nici de la cel al Finantelor Publice.
Banii sanitarilor la Guvern 31/01/2007
Ministerul Muncii a dat aviz favorabil proiectului de act normativ privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice, in forma incheiata cu Ministerul Sanatatii, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Potrivit ministrului Barbu, ordonanta a fost semnata de MMSSF si nu se mai afla in institutia pe care o reprezinta de luni la pranz. "Am dat aviz favorabil asa cum a fost stabilit in memorandum. Nu vor avea motiv sa iasa in strada", a spus ministrul Muncii, precizand ca de acum doar Ministerul Sanatatii Publice este responsabil pentru aprobarea documentului in Guvern. Federatia Sanitas a amenintat, luni, Guvernul cu greva generala daca, pana la sfarsitul lunii ianuarie, nu va fi aprobat actul normativ privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice, in forma incheiata cu Ministerul Sanatatii Publice. Potrivit Sanitas, proiectul de act normativ a fost negociat timp de trei luni cu Ministerul Sanatatii Publice, insa el nu a primit aviz favorabil nici de la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, nici de la cel al Finantelor Publice.
- terim_terim
- senior
Din monitorul oficial, de unde puteam sa am informatia.
L-a semnat si ministru muncii si inca cativa.
Nu am atasat textul ptr ca dupa cum am mai zis continutul este acelasi cu cel al proiectului cu exceptia indemnizatiilor alora.
L-a semnat si ministru muncii si inca cativa.
Nu am atasat textul ptr ca dupa cum am mai zis continutul este acelasi cu cel al proiectului cu exceptia indemnizatiilor alora.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- elder
- terim_terim
- senior
- adrian branisteanu
- junior
sa-i invii?i
sa-si bage asa zisele marii in c--,pote o sa se simta ei mai bine ca noi tot asa de bine o sa ne simtim. poate propune cineva un spor de CHIRIE si daca astea il dau eu unul nu mai vreau nici un spor.
- rez_ista
- senior
Art. 24. - (1) Personalul contractual din sistemul sanitar, în condiţiile plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, beneficiază de servicii medicale, tratament şi medicaţie, în regim gratuit, numai la recomandarea medicului de specialitate, suportate din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi de la bugetul de stat, după caz, potrivit normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice şi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Bon, asa zice articolul 24. Poate nu interpretez eu bine aceasta fraza...dar cum adica ne diagnosticam si ne tratam gratuit daca pana la urma oricum platim Contributia de Asigurare Sociala si de Sanatate?!
Adica cu ce ma deosebesc eu de nenea Gigi care lucreaza pe tractor si plateste si el asigurarea de sanatate?... Ca doar si el se interneaza, se investigheaza si se trateaza (cel putin cat e compensat/gratuit) fara sa plateasca out of the pocket ...
Terim, sau altcineva, puteti sa-mi ziceti unde gresesc? Totusi, ce insemna acel "regim gratuit" ?
Bon, asa zice articolul 24. Poate nu interpretez eu bine aceasta fraza...dar cum adica ne diagnosticam si ne tratam gratuit daca pana la urma oricum platim Contributia de Asigurare Sociala si de Sanatate?!
Adica cu ce ma deosebesc eu de nenea Gigi care lucreaza pe tractor si plateste si el asigurarea de sanatate?... Ca doar si el se interneaza, se investigheaza si se trateaza (cel putin cat e compensat/gratuit) fara sa plateasca out of the pocket ...

Terim, sau altcineva, puteti sa-mi ziceti unde gresesc? Totusi, ce insemna acel "regim gratuit" ?
-
- elder
vesti.... cum vreti sa le ziceti...
am sunat la serviciul salarii la alexandria si am aflat urmatoarele:
1. pe ian salariul BRUT este 680 roni
2. vom fi platiti de la 1 ian
3. pentru bonurile de masa, mi-a zis sa revin cu un telefon dupa 10 (inca nu se stie ce si cum)
acum... cine stie exact cat % este salariul net din cel brut ?
am sunat la serviciul salarii la alexandria si am aflat urmatoarele:
1. pe ian salariul BRUT este 680 roni
2. vom fi platiti de la 1 ian
3. pentru bonurile de masa, mi-a zis sa revin cu un telefon dupa 10 (inca nu se stie ce si cum)
acum... cine stie exact cat % este salariul net din cel brut ?
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- Doll
- elder
- terim_terim
- senior
rez_ista wrote:Bon, asa zice articolul 24. Poate nu interpretez eu bine aceasta fraza...dar cum adica ne diagnosticam si ne tratam gratuit daca pana la urma oricum platim Contributia de Asigurare Sociala si de Sanatate?!
Adica cu ce ma deosebesc eu de nenea Gigi care lucreaza pe tractor si plateste si el asigurarea de sanatate?... Ca doar si el se interneaza, se investigheaza si se trateaza (cel putin cat e compensat/gratuit) fara sa plateasca out of the pocket ...![]()
O reglementarea asemanatoare cu asta a aparut de prin 2004 in legea privind exercitarea profesiei de medic (306/2004) (era pusa conditia sa fi fost membru al colegiului medicilor) dar a tot fost amanata pana anul trecut cand s-a abrogat prin legea privind reforma in dmeniul sanitar (95/2006).
Modificarea acestui articol fata de OUG 115/2004 privind salarizarea personalului sanitar, dupa parerea mea este faptul ca am beneficia de tratament gratuit in regim ambulator. Prin aceasta ordonanta ne-am incadra in "categoriile de persoane prevazute in legi speciale" (cititi atasamentul) si am avea aceleasi drepturi ca de exemple angajatii Min Apararii sau Min de Interne.
Pentru cei mai interesati am atasat un document cu niste extrase din contractul cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale si normele de aplicare a acestora.
Inafara de asta am mai atasat un document cu valorile salariului de baza ptr toti ani (postase cineva o valoare gresita).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- terim_terim
- senior
-
- elder
- TibiGZU
- elder
- 187.92a
- addicted
- terim_terim
- senior
- TibiGZU
- elder
- drsoso
- senior
ajutor legislativ
Dragi colegi intr-ale salariilor mizere, atasez si eu doua chestii din legislatie, pe care daca le scoateti la imprimanta, si mergeti cu ele la spitalul platitor... va fi imposibil sa nu se conformeze... Si acum puteti si singuri sa va calculati salariul, dupa datele din anexa. Nu uitati ca fata de anexa, a fost o marire de 6% in septembrie 2006. Si tichete de masa TREBUIE sa primim. Nu gasesc legea 142/1998, dar de data asta nu cred ca mai ne pot minti.
life sucks, and then u die
- 187.92a
- addicted
- drsoso
- senior
calculati-va salariul
1. luati baza din anexa
2. adaugati 6% (adica inmultiti cu 1.06) - cresterea din septembrie
3. adaugati 5% la suma de la pct 2 - cresterea din ianuarie
4. adaugati 12% sau 15% la suma de la pct 3 (in functie de ce an sunteti, cititi ordonanta)
5. ati obtinut baza. Mai adaugati la ea si alte sporuri pe care le mai aveti (vechime, radiologie...)
6. calculati procentele din aceasta suma datorate
- CAS 6.5%
- somaj 1%
- pensie 9.5%
7. acum obtineti suma impozabila ca:
(6)-(CAS+somaj+pensii)-250RON (suma deductibila din impozit)
8. aplicati impozitul de 16% la (7)
9. scadeti apoi din (6) toate impozitele (somaj,CAS, pensie si impozitul) si ati obtinut venitul net (in mana)
atasez fisierul excel in care am calculat (e si sporul de 20% de radiologie)
Daca am gresit pe undeva, corectati-ma. Insa am verificat cu ciferele de pe fluturash si se cam potriveste.
2. adaugati 6% (adica inmultiti cu 1.06) - cresterea din septembrie
3. adaugati 5% la suma de la pct 2 - cresterea din ianuarie
4. adaugati 12% sau 15% la suma de la pct 3 (in functie de ce an sunteti, cititi ordonanta)
5. ati obtinut baza. Mai adaugati la ea si alte sporuri pe care le mai aveti (vechime, radiologie...)
6. calculati procentele din aceasta suma datorate
- CAS 6.5%
- somaj 1%
- pensie 9.5%
7. acum obtineti suma impozabila ca:
(6)-(CAS+somaj+pensii)-250RON (suma deductibila din impozit)
8. aplicati impozitul de 16% la (7)
9. scadeti apoi din (6) toate impozitele (somaj,CAS, pensie si impozitul) si ati obtinut venitul net (in mana)
atasez fisierul excel in care am calculat (e si sporul de 20% de radiologie)
Daca am gresit pe undeva, corectati-ma. Insa am verificat cu ciferele de pe fluturash si se cam potriveste.
life sucks, and then u die
- drsoso
- senior
- terim_terim
- senior
Cu scuzele de rigoare - ultima rectificare, tot datorata neatentiei
Pentru calcularea salariului net, nu va bateti capu ca e mai greu (se schimba valoarea deducerii in fuctie se baza plus sporuri) folositi link-ul care l-a postat Doll - http://www.cciat.ro/salariu.php sau http://www.itmtimis.ro/salariu.php

Pentru calcularea salariului net, nu va bateti capu ca e mai greu (se schimba valoarea deducerii in fuctie se baza plus sporuri) folositi link-ul care l-a postat Doll - http://www.cciat.ro/salariu.php sau http://www.itmtimis.ro/salariu.php
-
- junior
- terim_terim
- senior
-
- elder