Numar de inscrisi pe centre

next generation
DrG
junior
junior

Re: Numar de inscrisi pe centre

Postby DrG » Fri Oct 28, 2011 7:39 am

neatza!eu astazi nu am chef de nimic :|

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Oct 28, 2011 7:42 am

DrG wrote:neatza!eu astazi nu am chef de nimic :|

Eu am intrat pe ceva pagina si am vazut blogul lui Catalin Sandu ...si desi nu il cunosc iarasi m-am intristat rau de tot:(...si mi-am pierit si mie cheful...

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Oct 28, 2011 7:46 am

neatza...wooow bobi vrei sa le inveti pe astea 3 sau sa le repeti? eu m-am apucat de cardiomiopatii si as vre sa fac si TEP...

vorba lui simonel, gata LA LUPTA, soldati! :orchestra: :duel: :box:

bobi13
senior
senior

Postby bobi13 » Fri Oct 28, 2011 7:49 am

latte wrote:neatza...wooow bobi vrei sa le inveti pe astea 3 sau sa le repeti? eu m-am apucat de cardiomiopatii si as vre sa fac si TEP...

vorba lui simonel, gata LA LUPTA, soldati! :orchestra: :duel: :box:

pai anemiile sa le repet ca le-am facut demult...nu imi mai amintesc cine stie ce din ele :dizzy: si apoi sa iau leucemii si IRA...da ma uitam la asta si ii cam luuuunga...sa vad ce pot face.. :dizzy: :dizzy:

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Oct 28, 2011 7:51 am

apropos...voi la tulburari de rimt ati invatat tot sau dor ce era in paranteza? fara tratament?

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Oct 28, 2011 7:51 am

bubitza wrote:12 si un pic :D...nu exagerez cu orele de culcare... nu imi functioneaza neuronul la ore prea tarzii:P

bravo tie... eu am cazut in cap, cred. nu mai pot adormi decat in jur de 1-2... si dimineata pe la 7 ma trezesc. daca lenevesc in pat, adorm si m-as trezi greu, in jur de 10. dar daca ma ridic la 7 in picioruse, is fresh ... :multi:
si asta fara consum nici un energizant, de nici un fel... doar apa beau. si nici de mancat nu mai pot .... lol, cred ca am inceput sa traiesc cu aer. mai mananc de gura mamei, da ma apuca durerea de stomac dupa... de parca as avea ulcer gastric, LOL... tongue9.gif
Inteligenta mea sclipitoare incepe sa devina o povara . ~ Dr. House

bobi13
senior
senior

Postby bobi13 » Fri Oct 28, 2011 7:54 am

la tulb de ritm...numai ce da in paranteze...sper sa nu avem surprize

kathalinna
junior
junior

Postby kathalinna » Fri Oct 28, 2011 7:56 am

eu am citit tot dar stii cum e la astia teoria e ok practica ii omoara ceva de genu au facut si ei la tb de ritm, iti dau pag pe care tb sa le stii si in paranteza iti spun altceva :?: :dizzy: :ohmamma: :shock:

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Oct 28, 2011 7:57 am

Dixie wrote:
bubitza wrote:12 si un pic :D...nu exagerez cu orele de culcare... nu imi functioneaza neuronul la ore prea tarzii:P

bravo tie... eu am cazut in cap, cred. nu mai pot adormi decat in jur de 1-2... si dimineata pe la 7 ma trezesc. daca lenevesc in pat, adorm si m-as trezi greu, in jur de 10. dar daca ma ridic la 7 in picioruse, is fresh ... :multi:
si asta fara consum nici un energizant, de nici un fel... doar apa beau. si nici de mancat nu mai pot .... lol, cred ca am inceput sa traiesc cu aer. mai mananc de gura mamei, da ma apuca durerea de stomac dupa... de parca as avea ulcer gastric, LOL... tongue9.gif

Eu am inceput sa supravietuiesc numai cu cafea (muuulta, ca e buna si dulce) si cola...sigur o sa fac ulcer ca nici cu mancatul nu ma prea omor (o data pe zi asa)...norocul meu ca stau singura :P :devil:

romanasa
junior
junior

Postby romanasa » Fri Oct 28, 2011 7:59 am

drkano wrote:daca ai luat peste 650 la simulare eu zic ca poti sta linistita ca iei peste 750.Anu tercut mi s-a parut ca intrebarile au fost mult mai accesibile decat ceilalti ani.

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Oct 28, 2011 8:00 am

Ms, sa speram...gata eu ma introduc la treaba. Spor la toata lumea, k AMR 22! book1.gif downtown.gif

romanasa
junior
junior

Postby romanasa » Fri Oct 28, 2011 8:00 am

eu am luat 631 si abia sper la un 700
ar fi bine daca e cum zici tu

Mihai.doc
junior
junior

Postby Mihai.doc » Fri Oct 28, 2011 8:10 am

cristina1986 wrote:eu sincer am impresia ca astia fac misto de noi... deci baietii de la timisoara au stat ei si au cugetat-o profund si au pus atat locurile cat si posturile la gramada :D m-am gandit si la varianta ca cei care apar cu altceva la judet in afara de TM probabil dau pe post si s-au inscris in alte judete care au centrul universitar de pregatire timisoara... apoi m-am uitat mai bine pe liste si mi-au picat ochii pe candidatul nr 269... care ce judet are afisat in fata ....ei bine, Bucuresti :)) buna asta pe bune de nu :))

Ca sa puteti invatata linistiti/linistite astazi...am facut facultatea in Bucuresti, m-am nascut in Bucuresti, am trait in Bucuresti, m-am inscris pe loc la Timisoara de la DSP din Bucuresti... :lol: carcotasilor

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Oct 28, 2011 8:13 am

Mihai.doc wrote:
cristina1986 wrote:eu sincer am impresia ca astia fac misto de noi... deci baietii de la timisoara au stat ei si au cugetat-o profund si au pus atat locurile cat si posturile la gramada :D m-am gandit si la varianta ca cei care apar cu altceva la judet in afara de TM probabil dau pe post si s-au inscris in alte judete care au centrul universitar de pregatire timisoara... apoi m-am uitat mai bine pe liste si mi-au picat ochii pe candidatul nr 269... care ce judet are afisat in fata ....ei bine, Bucuresti :)) buna asta pe bune de nu :))

Ca sa puteti invatata linistiti/linistite astazi...am facut facultatea in Bucuresti, m-am nascut in Bucuresti, am trait in Bucuresti, m-am inscris pe loc la Timisoara de la DSP din Bucuresti... :lol: carcotasilor

Fara suparare dar imi permiti sa te intreb de ce te-ai inscris la Timisoara ?Adica mai bine zis de ce ai plecat din Bucuresti?

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Oct 28, 2011 8:13 am

Am o nelamurire...sa inteleg ca in celelalte centre s-au afisat listele si doar in Buc nu? Site'ul ala e in continuare bulit, orice as vrea sa vad acolo mi-e imposibil pt ca ma directioneaza spre ceva inexistent. Si mai au si tupeul sa puna pe prima pag ca "acest website doreste sa vina in ajutor cu informatiile necesare" ya right! Asta e deja nesimtire crunta.
Last edited by canci on Fri Oct 28, 2011 8:13 am, edited 1 time in total.

adrianastroescu
junior
junior

Postby adrianastroescu » Fri Oct 28, 2011 8:13 am

romanasa wrote:eu am luat 631 si abia sper la un 700
ar fi bine daca e cum zici tu

de obicei cu repetatul din ultima luna cresti cu 100 de puncte ( din experienta mea)
asa ca bafta

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Oct 28, 2011 8:14 am

canci wrote:Am o nelamurire...sa inteleg ca in celelalte centre s-au afisat listele si doar in Buc nu? Site'ul ala e in continuare bulit, orice as vrea sa vad acolo mi-e imposibil pt ca ma directioneaza spre ceva inexistent. Si mai au si tupeul sa puna pe prima pag ca "acest website doreste sa vina in ajutor cu informatiile necesare" ya right! Asta e deja nesimtire crunta.

Suna la facultate..poate stiu ei ceva! :roll:

dr_miky
senior
senior

Postby dr_miky » Fri Oct 28, 2011 8:14 am

canci wrote:Am o nelamurire...sa inteleg ca in celelalte centre s-au afisat listele si doar in Buc nu? Site'ul ala e in continuare bulit, orice as vrea sa vad acolo mi-e imposibil pt ca ma directioneaza spre ceva inexistent. Si mai au si tupeul sa puna pe prima pag ca "acest website doreste sa vina in ajutor cu informatiile necesare" ya right! Asta e deja nesimtire crunta.

in Iasi s-au afisat listele?daca da unde le gasesc

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Oct 28, 2011 8:16 am

Probabil o sa sun si la facultate, dc aflu ceva zic.

Si eu am colegi care regreta ca nu s-au inscris la Timisoara sau Mures ;) raspunsul e clar...cel putin pt mine.

Mihai.doc
junior
junior

Postby Mihai.doc » Fri Oct 28, 2011 8:17 am

bubitza wrote:
Mihai.doc wrote:

Fara suparare dar imi permiti sa te intreb de ce te-ai inscris la Timisoara ?Adica mai bine zis de ce ai plecat din Bucuresti?

E foarte simplu...daca raportez numarul de inscrisi la numarul de locuri disponibile pe specializarea dorita observ ca la timisoara raportul e mult mai mic, deci implicit sansele sunt mai mari.

kathalinna
junior
junior

Postby kathalinna » Fri Oct 28, 2011 8:18 am

numai la timisoara sunt afisate ca in alte centre eu nu am vazut nimic afisat

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Oct 28, 2011 8:19 am

Aha ok ...am inteles!Pai mult spor si multa bafta atunci!

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Oct 28, 2011 8:19 am

Aha, doar la Timisoara. Buuun, inseamna ca n-am ramas ultimii fraieri. :lol:

Mihai.doc
junior
junior

Postby Mihai.doc » Fri Oct 28, 2011 8:23 am

Timisoara e frunte aparent...ca si seriozitate.
Sau mai bine zis sunt chiori in tara orbilor ca si ei au intarziat cu 3-4 zile :|

adrianastroescu
junior
junior

Postby adrianastroescu » Fri Oct 28, 2011 8:23 am

la dsp mures au spus ca au numai informatiile lor, inca nu au primit datele de la minister

Sim0n3l
senior
senior

Postby Sim0n3l » Fri Oct 28, 2011 8:25 am

Intrebare intrebatoare:
Eu am facut ieri tulburarile de ritm si am facut tot. Trebuia doar ce e in paranteza? Adica fara patogenie? Adica fara tratament?! Doar ce zice la fiecare tulburare de acolo din paranteza? Nu mai inteleg!! HELP

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Oct 28, 2011 8:26 am

Doar ce e in paranteza!!!

Radonne
senior
senior

Postby Radonne » Fri Oct 28, 2011 8:29 am

Sunt 99,9% convins ca pana dupa examen nu vom afla concurenta exacta pe centre, pe loc respectiv post. Nu isi au rost nervii,, numai ne pierdem din concentrarea pe care ar trebui sa o avem la invatat. Din facultate ar trebui sa fim obisnuiti cu "povestile", "date si liste de afisare" si "pierderile de vreme aiurea". La examen conteaza ce si cum va fi, in rest sa fie sanatosi toti din UMF-uri, Ministere, Dsp-uri.... :devil:

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Oct 28, 2011 8:33 am

Radonne wrote:Sunt 99,9% convins ca pana dupa examen nu vom afla concurenta exacta pe centre, pe loc respectiv post. Nu isi au rost nervii,, numai ne pierdem din concentrarea pe care ar trebui sa o avem la invatat. Din facultate ar trebui sa fim obisnuiti cu "povestile", "date si liste de afisare" si "pierderile de vreme aiurea". La examen conteaza ce si cum va fi, in rest sa fie sanatosi toti din UMF-uri, Ministere, Dsp-uri.... :devil:

Da, ai dreptate doar ca mai am zvacniri din astea cu "la naiba, nu le afiseaza odata!" :hate: :lol:

Sim0n3l
senior
senior

Postby Sim0n3l » Fri Oct 28, 2011 8:59 am

Am terminat ITU...Trec la insuf renala..uf..cum merge la voi?

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Oct 28, 2011 9:00 am

Sim0n3l wrote:Am terminat ITU...Trec la insuf renala..uf..cum merge la voi?

Si eu tot la insuficienta sunt si merge foarte greu ...ufff ..ca e urata ca naiba!! :(

freexander
junior
junior

Postby freexander » Fri Oct 28, 2011 9:02 am

Sim0n3l wrote:Intrebare intrebatoare:
Eu am facut ieri tulburarile de ritm si am facut tot. Trebuia doar ce e in paranteza? Adica fara patogenie? Adica fara tratament?! Doar ce zice la fiecare tulburare de acolo din paranteza? Nu mai inteleg!! HELP

la fel am facut si eu ... si acum imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu tema asta (vreo 3 zile cu totul) ... si sincer cu mare lucru nu am prea ramas :hammer:

mai bine faceam alte 2-3 teme in timpul asta :(

tahicardie paroxistică supraventriculară
flutterul şi FiA

tahicardia ventriculară
flutterul şi FiV

blocurile atrioventriculare

doar astea tb facute

freexander
junior
junior

Postby freexander » Fri Oct 28, 2011 9:04 am

bubitza wrote:
Sim0n3l wrote:Am terminat ITU...Trec la insuf renala..uf..cum merge la voi?

Si eu tot la insuficienta sunt si merge foarte greu ...ufff ..ca e urata ca naiba!! :(

mie chiar mi-a placut tema asta si o mers neasteptat de bine :) (si vroiam sa o las de o parte)

Sim0n3l
senior
senior

Postby Sim0n3l » Fri Oct 28, 2011 9:04 am

Astia din MS sunt chiar fantastici. Ma uitam acum, ca ieri au dat un comunicat catre asistentii medicali, legat de ceva examen de grad. Partea interesanta e ca ii anunta pe 27.10 ca inscrierile se fac pana in 01.11 :) Saracii asistenti tre sa alerge in 2 zile sa isi rezolve treburile..ce cacaciosi..(asta ca o paranteza la cat de repede o sa ajunga si la noi informatiile legate de rezi) :) Asa ca sa zicem mersi daca aflam cati sunt pe loc...

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Fri Oct 28, 2011 9:08 am

Mihai.doc wrote:

Nu stiu de ce dar eram ferm convinsa ca trebuie sa te inscri in Tm daca vrei sa dai in Tm pe loc .... am recitit metodologia si m-am prins ca am gresit caci nu e stipulata treaba asta (cu exceptia posturilor unde e alta mancare de peste :) ) Felicitari, timisoara e un oras mult mai frumos decat bucurestiul :peace: si m-am nascut si eu in bucuresti, facultate in Bucuresti si cu toate astea nu dau in bucuresti :lol: mult spor la invatat

sms_mihai
senior
senior

Postby sms_mihai » Fri Oct 28, 2011 9:19 am

Radonne wrote:Sunt 99,9% convins ca pana dupa examen nu vom afla concurenta exacta pe centre, pe loc respectiv post. Nu isi au rost nervii,, numai ne pierdem din concentrarea pe care ar trebui sa o avem la invatat. Din facultate ar trebui sa fim obisnuiti cu "povestile", "date si liste de afisare" si "pierderile de vreme aiurea". La examen conteaza ce si cum va fi, in rest sa fie sanatosi toti din UMF-uri, Ministere, Dsp-uri.... :devil:

Pai ce sa mai aflam, s-a cam zis anterior - pe Bucuresti sunt in jur de 2/loc, pt restul centrelor mult mai putin (1.2-1.4). Plus de asta pe Bucuresti dau cei care deja sunt in Bucuresti de anii trecuti, deci concurentii vor fi mai buni.
Rezulta din start ca transferurile in aceasta configuratie ar fi profund nedrepte. Ca asa ma duc si eu (care-s din Bucuresti), dau la Timisoara, stau 6 luni eventual, apoi ma transfer in Bucuresti pe motiv de boala, sau pt ca am parintii in alt oras (normal, ii am in Bucuresti :D ). Mi se pare o aberatie pe de alta parte si sa desfiintezi transferurile, intrucat poate chiar exista cazuri deosebite, reale, si nu inventate, trase de par etc
Si ar avea rost sa fim revoltati, sa nu ne lasam calcati in picioare, doar suntem maturi. Ce e chestia asta cu: Noi sa invatam, asta nu e treaba noastra ? Asa s-a gandit mereu si uite unde s-a ajuns, de se gandesc oamenii cu ce isi platesc chiria pe o jumatate de garsoniera.
In alte tari exista sindicate ale medicilor rezidenti, care se lupta pentru plata garzilor, concedii de maternitate etc

dr_miky
senior
senior

Postby dr_miky » Fri Oct 28, 2011 9:23 am

sms_mihai wrote:

Pai ce sa mai aflam, s-a cam zis anterior - pe Bucuresti sunt in jur de 2/loc, pt restul centrelor mult mai putin (1.2-1.4). Plus de asta pe Bucuresti dau cei care deja sunt in Bucuresti de anii trecuti, deci concurentii vor fi mai buni.
Rezulta din start ca transferurile in aceasta configuratie ar fi profund nedrepte. Ca asa ma duc si eu (care-s din Bucuresti), dau la Timisoara, stau 6 luni eventual, apoi ma transfer in Bucuresti pe motiv de boala, sau pt ca am parintii in alt oras (normal, ii am in Bucuresti :D ). Mi se pare o aberatie pe de alta parte si sa desfiintezi transferurile, intrucat poate chiar exista cazuri deosebite, reale, si nu inventate, trase de par etc
Si ar avea rost sa fim revoltati, sa nu ne lasam calcati in picioare, doar suntem maturi. Ce e chestia asta cu: Noi sa invatam, asta nu e treaba noastra ? Asa s-a gandit mereu si uite unde s-a ajuns, de se gandesc oamenii cu ce isi platesc chiria pe o jumatate de garsoniera.
In alte tari exista sindicate ale medicilor rezidenti, care se lupta pentru plata garzilor, concedii de maternitate etc

chiar daca vom revolta nu vom fi bagati in seama.Asta e Romania

Radonne
senior
senior

Postby Radonne » Fri Oct 28, 2011 9:40 am

sms_mihai wrote:

Iti dau perfecta dreptate dar in Romania e foarte greu sa apuci taurul de coarne si dupa lupte si nervi tocati sa ajungi la concluzia ca te ... impotriva vantului. Oricum dupa mine nu ai cum sa faci si o specialitate medicala bine si sa te si ei la trante cu sistemul. Si inca ceva de care sunt convins ca sunteti constienti toti: In Romania, oamenii in general nu sunt uniti, doctorii parca sunt si mai rau dezbinati. Am avut un prof de chiru generala in anul 3 care mi-a zis: "Ma baiete pe cand ajungi medic sa tii minte ca, cainii de la doctori is invatati sa se manance intre ei"

dr_miky
senior
senior

Postby dr_miky » Fri Oct 28, 2011 9:42 am

sms_mihai
senior
senior

Postby sms_mihai » Fri Oct 28, 2011 9:47 am

dr_miky wrote:
sms_mihai wrote:

chiar daca vom revolta nu vom fi bagati in seama.Asta e Romania

Daca ar pleca 1/3 din medicii tineri poate ar fi alta situatia.
Daca nu stiati, exista acea Carta a drepturilor omului etc unde se spune ca fiecare are dreptul la plata corespunzatoare a muncii sale. Se poate demonstra lejer ca nu se respecta asta pentru medici. Comparat cu standardele locale etc
Ideea este de a refuza un asemenea tratament din partea statului, complet nemeritat de altfel.

Return to “Rezidentiat 2011”