Moda in medicina

next generation
razi
senior
senior

Re: Moda in medicina

Postby razi » Sat Dec 04, 2010 11:07 pm

trident wrote:nu ma atacv; copilul ti l-ai dorit, nu il baga acum la inaintare :) daca ai copil prb ai si sot care munceste, etc. de regula.

"nu pra stiu sa fac altceva"??? paic a si rezident se numeste ca nu PREA stii sa faci nici macar asta-adica spec respectiva. nu este un argument.

sigur, daca te tine mami e nasol sa te faci ca e naspa sa iei spaga.

in afara se traieste f bine fara spaga. nu potis a mananci si sarmale romanesti, sa ai si copi, sa faci DOAR medicina si sa vrei sa ai si mertzan. in orice sunt compromisuri.

esti asteptata mai la vest, iti dau aia cateva mii de euro. dar nu, ca ne punem pb cum traim din 10 mil.

Asta-i solutia ta? Sa plecam toti?
Sotul meu e bugetar,nu e medic.
Nu vreau mertzan vreau doar sa traiesc decent.De obicei medicina facuta ca sa fii medic si nu "putin medic dar castig mai bine din vanzari sau altceva", este time-consuming.Poate sunt eu incapabila dar nu reusesc sa fac ziua de 25 de ore sa am timp si pentru putina bisnita sau altceva.

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sun Dec 05, 2010 12:14 am

Trident, gastro e foarte faina si e chiar invers, chirurgii pierd operatii in detrimentul gastroenterologilor si a endoscopiei. In primavara am fost la un congres roman-german de patologie colon unde erau chirurgi si gastro. Chirurgii nu se mai ocupa ca si pana acum cu partea de interventie chirurgicala pt. ca trimit la gastroenterolog pacientii.
la gastro pe sectie venea chirurgia sa asiste la colonoscopii, nu sa le faca ei.
Hepatitele se trateaza si la infectioase si la gastro, iar internistii nu primesc, cazurile de gastro din simplu fapt ca multi prefera sa mearga la unul specializat pe ce au ei.
Bani la cabinet se fac.

Si ulcerul varicos se trateaza la chirurgie, nevii se pot scoate la orice chirurg, fillerele si botoxul la cabinete mai rasarite de cosmetica samd. Si uite ca tot mai exista dermato. Da, stiu, sunt si pe langa astea, dar e exact ca si exemplul tau din gastro.

Ina, am inceput sa practic din anul 3. Nu linguseala. Si da, experienta bate geniul si viceversa. De desfacut picioare si sperat la renume sunt pline spitalele, raman la umila mea opinie ca nu tre sa-ti dezlipesti seara buzele de pe dosul cuiva ca sa ajungi sus.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Dec 05, 2010 4:38 am

razi wrote:Asta-i solutia ta? Sa plecam toti?
Sotul meu e bugetar,nu e medic.

da, asta e solutia mea.
inteleg situatia ta, cu totii facem alegeri gresite. sunt convins ca tu ai scoate in Vest mai mult decat scaoteti aici impreuna, asa ca poti sa-l tii tu pe el etc. sau sa pleci tu, ce, n-ai citti povestea Puiul de Bratescu Voinesti?

razi wrote:Nu vreau mertzan vreau doar sa traiesc decent.

pretentii nefondate, atata timp cat nu stii ca dupa virgula si punct se pune spatiu. Parerea mea. Poti sa vrei orice, aici in RO nu vei reusi, nu exista solutie matematica, dupa cum si tu ai remarcat.

razi wrote:Poate sunt eu incapabila dar nu reusesc sa fac ziua de 25 de ore sa am timp si pentru putina bisnita sau altceva.

Nu e "poate". Si nu trebuie sa faci "bisnita"-poti avea joburi chiar si mult mai demne decat meseria de medic. Oricum inteleg ca medicina este Superioara iar activitatile comerciale sunt Inferioare. Bravo, pai cam asta e si cauza pt care solutiile intarize sa apara, mentalitatea. Parera mea :) Hai sa iti spun un mic secret: nu esti cu nimic mai presus decat gigi care are un butic sau ana de la masajul erotic. La finele zilei ei mananca bine si au o casa misto si o masina misto si uatevar misto, tu mananci salam si zici ca esti o fiinta superioara.

Ioio wrote:fillerele si botoxul la cabinete mai rasarite de cosmetica samd. Si uite ca tot mai exista dermato. Da, stiu, sunt si pe langa astea, dar e exact ca si exemplul tau din gastro.

de cosmetica? adica cine, cosmteticiana? it's sooo ilegal. dar ai dreptate, am auzit de orl-isti care pun tatze, de fapt cele mai misto tatze din RO le pune un orl-ist. dar nu un cosmetician.
dar cforect, la fel de bine se fac astea la cosmetica cum se fac si avorturi cu andreaua in mahala.
SI totmai ce ai spus, mai sunt si pe langa astea,, (psoraiazis si inca celelalte 19999 de boli din derma :) ) in timp ce in gastro NU MAI EXISTA si altceva pe langa astea amintite, oricum nu exista afectiuni PROPRY GASTROENTEROLGIEI. Ceea ce inseamna ca gastro este foarte aproape de colaps. Parrea mea. O stiinta fara obect.
Ioio wrote:raman la umila mea opinie ca nu tre sa-ti dezlipesti seara buzele de pe dosul cuiva ca sa ajungi sus.

adiac sa il atingi cu buzele pe dos si in timpul noptii? :shock: uau.
eu nu cred ca tu chiar crezi asta, ca poti ajunge sus doar prin metode dintr-astea, oricum n-am urmati discutia si nu imi pasa, etc.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Dec 05, 2010 5:04 am

aaa, si cum adica
"sotul meu e bugetar, nu e medic"?????

:shock: :shock: :shock:
te anunt ca si medicii sunt bugetari. daca nu te prinseseshi deja la taierea de salariu :)

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sun Dec 05, 2010 8:30 am

trident wrote:
Ioio wrote:fillerele si botoxul la cabinete mai rasarite de cosmetica samd. Si uite ca tot mai exista dermato. Da, stiu, sunt si pe langa astea, dar e exact ca si exemplul tau din gastro.

de cosmetica? adica cine, cosmteticiana? it's sooo ilegal. dar ai dreptate, am auzit de orl-isti care pun tatze, de fapt cele mai misto tatze din RO le pune un orl-ist. dar nu un cosmetician.

Nu, nu cosmeticiana, plasticianul spre exemplu.

trident wrote:
Ioio wrote:raman la umila mea opinie ca nu tre sa-ti dezlipesti seara buzele de pe dosul cuiva ca sa ajungi sus.

adiac sa il atingi cu buzele pe dos si in timpul noptii? :shock: uau.
eu nu cred ca tu chiar crezi asta, ca poti ajunge sus doar prin metode dintr-astea, oricum n-am urmati discutia si nu imi pasa, etc.

Nu, era prea lunga povestea ca sa o scriu. Nu trebuie sa stai cu buzele lipite de dosul cuiva si sa le dezlipesti doar la plecarea spre casa. Poti ajunge un medic de top si fara ce spune ina.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

razi
senior
senior

Postby razi » Sun Dec 05, 2010 11:31 am

trident wrote:aaa, si cum adica
"sotul meu e bugetar, nu e medic"?????

:shock: :shock: :shock:
te anunt ca si medicii sunt bugetari. daca nu te prinseseshi deja la taierea de salariu :)

Medicii nu sunt bugetari, ei au contract individual nu colectiv, mai informeaza-te.
Cat despre caligrafia mea nu cred ca esti in masura sa comentezi tu care spui "copi" in loc de copii- nu am vrut sa-ti atrag atentia, m-am gandit ca ora e tarzie si oricine mai greseste, dar cand vad ca te uiti la altii cum tst dar la tine nu, si scrii numai balarii ma supar....,

razi
senior
senior

Postby razi » Sun Dec 05, 2010 11:34 am

Probabil si Guvernul a crezut ca si tine si de asta ne-a taiat si noua medicilor salariul :lol:

razi
senior
senior

Postby razi » Sun Dec 05, 2010 11:39 am

Cat despre mine Trident, ca ma cred o fiinta superioara, esti departe de adevar- cred ca nu esti atat de bun psihiatru cum crezi ca esti, mai grav, din cate stiu, esti din ala de copii- mah you dont have a clue!!!

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sun Dec 05, 2010 1:35 pm

razi, asa esti tu sau asta e mahmureala de duminica dimineata?
bugetarii sunt aia platiti de la bugetul de stat, nu de patron.
trident - psihiatru de copii e prima oara cand o aud.

razi
senior
senior

Postby razi » Sun Dec 05, 2010 2:48 pm

Bine, lasa...poate va explica altcineva mai rabdator, eu nu mai pot, capitulez! O viata mai buna va doresc, aici sau prin Vestul acela minunat de care aminteati!

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Dec 05, 2010 4:22 pm

razi wrote:poate va explica altcineva mai rabdator,

buna seara razi, buna seara stimati telespectatori :D

cum va spunea si razi, medicii din spitalele de stat nu sunt bugetari, este adevarat ! Singurii bugetari sunt medicii rezidenti si personalul din UPU ! Daca intrebati de unde vin banii, veti afla ca doar pentru astea doua categorii vin de la Ministerul Sanatatii. Pentru restul angajatilor spitalului, banii vin de la casa de asigurari. Casa de asigurari, cel putin pana va trece in administrarea Ministerului, moment in care nu stiu ce se va intampla cu ea, este o institutie teoretic independenta, care teoretic primeste contributiile pt sanatate de 6,5+5,5%,adica bani cu destinatie speciala ce intra in Fondul National Unic al Asigurarilor de Sanatate. Banii astia nu reprezinta un impozit, deci nu sunt bani care intra la bugetul de stat ! Iar in bugetul de stat care se voteaza zilele astea nu sunt prevazuti si banii astia din FNUAS. Asadar, concluzionand, ANGAJATII SPITALELOR DE STAT NU SUNT BUGETARI ! Taierea de 25% este un abuz, pentru care sindicatele au zis ca dau in judecata statul, daca n-au facut-o deja.

Amuzant este ca, dpdv legal, taierea de 25% ar fi trebuit sa se aplice doar rezidentilor si personalului din UPU :D
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

razi
senior
senior

Postby razi » Sun Dec 05, 2010 4:35 pm

Multumesc frumos pentru intermediere si pentru ca m-ai scutit de alte jigniri gen " mahmureala" la adresa mea.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Dec 05, 2010 7:17 pm

alimori wrote:trident - psihiatru de copii e prima oara cand o aud.

da, sunt pe psihiatrie pediatrica :)

razi wrote:cred ca nu esti atat de bun psihiatru cum crezi ca esti, mai grav, din cate stiu, esti din ala de copii-

ok, daca stii te cunosti, bravo.

razi wrote:Medicii nu sunt bugetari, ei au contract individual nu colectiv

cat scrie pe fluturas ca se plateste pe conjtractul COLECTIV? :lol:
hahaha. lol.
si auzi ce explciatie :)

b3, "bugetari" se zice la aia care sunt angajati la stat, indiferent daca le vin bani din miezul bugetului sau prin nush cati intermediari. lol. *sigur, la cei care au contract colectiv:)
hehe

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Dec 05, 2010 8:28 pm

pai nu sunt angajati chiar la stat, pentru ca nici spitalele astea nu mai sunt chiar de stat. Daca ar avea manageri competenti ar avea gama variata de servicii cu taxa, fonduri din alte surse decat banii din contractul cu casa, ar putea sa angajeze cati medici vor, sa le negocieze salariu etc. . Eu nu sunt convinsa nici ca legea aia care a blocat angajarile este ok, decat daca exista niste legi ale spitalelor care mie imi scapa, si care impun niste limite in activitatea managerului.

Sigur, ca sa simplificam discutia, poti sa zici ca sunt bugetari/angajati la stat, dar nu sunt, asa cum nu sunt nici MF si nici ambulatoristii. Au contracte cu statul si iau bani de la stat, dar e altceva. Pe logica ta, si toate firmele de partid care fura de la stat sunt "bugetare".
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Dec 05, 2010 8:32 pm

frate lucreaza la stat sunt la stat, li se zice bugetari.

firmele de parteed nu sunt bugetare pt ca au capital privat (majoritar sau nu sa nu intram in aiureli d-astea), deci daca au capital privat este la patron, nu la stat.

doctorii de la stat lucreaza la stat, nu la patron. probabil ca etimologic vbind iese nush ce concluzie, dar doctorii sunt bugetari, aia de la stat.

da, pe logica mea toti sunt bugetari ca au buget de cumparaturi

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Dec 05, 2010 8:45 pm

biiiiiiiiiiine, cum zici tu. Vedem ce rezultat o sa aiba procesele, daca le-au initiat sindicatele.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Dec 05, 2010 8:47 pm

:)

DarkComy
senior
senior

Postby DarkComy » Sun Dec 05, 2010 8:48 pm

aberatii sunt multe. ex: medicul rezident are contract pe perioada determinata de timp intre 3 si 7 ani ; conform legii muncii, contractul pe perioada determinata de timp nu poate depasi 1 sau 2 ani 8)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Dec 06, 2010 12:34 am

s-a mai discutat asta, sigur ca da. da, sunt multe aberatii, oricum sistemul functioneaza cu ele asa, pe sistemul romanesc cu las-o ca merge asa.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Dec 06, 2010 4:02 pm

ca sa fii chirurg( deci implicit ramuri chirurgicale), nu trebuie sa ai talent, ci doar o doza de nebunie si sadism, care o au in general mai toti tinerii la sfarsitul facultatii de medicina.nu cred ca e vreunul care sa lesine cand vede sange.in schimb ii apreciez pe cei ce se fac internisti si stau cu stetoscopul spanzurat la gat ani in sir si nu au " action" in garda, dar vin fardate, pe tocuri si cu unghiile facute la servici, fara riduri si au timp de sex.
i can resist everything except temptation

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Mon Dec 06, 2010 4:05 pm

ares/tm wrote:ca sa fii chirurg( deci implicit ramuri chirurgicale), nu trebuie sa ai talent, ci doar o doza de nebunie si sadism, care o au in general mai toti tinerii la sfarsitul facultatii de medicina.nu cred ca e vreunul care sa lesine cand vede sange.in schimb ii apreciez pe cei ce se fac internisti si stau cu stetoscopul spanzurat la gat ani in sir si nu au " action" in garda, dar vin fardate, pe tocuri si cu unghiile facute la servici, fara riduri si au timp de sex.

Am vazut si tipe chirurg care erau fardate si cu tocuri.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Dec 06, 2010 4:06 pm

atunci erau din alea care vad sala odata la 1 luna

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Dec 06, 2010 4:08 pm

ares/tm wrote:ii apreciez pe cei ce se fac internisti si ... dar vin fardate, pe tocuri si cu unghiile facute la servici, fara riduri si au timp de sex.

da. e naspa sa fii femeie chirurg ca nu ai cand si udne sa-ti etalezi tzoalele.

am tot obs ca lumea e terminata cu asta, cu cardiologia, pt care toti presupun ca trebuie mult talent. nu stiu ce talente si-au dat aia unde ati facut voi cardio, dar cardio nu presupune niciun talent, medicamentele alea sunt, investigatiile tot alea, sunt si o gramada -ekg, eco, scindti, holtere, coronarografii, probe de efort, o mie de minuni care iti servesc rezultatele pe tava+ca exista protocaole - nu vad unde e pb.

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Mon Dec 06, 2010 4:08 pm

Nu chiar, era aranjata, dar cam imbatranita pt varsta ei, pacat era mult mai frumoasa decat toate internistele la un loc.
Nu prea suna bine ce ai zis, ca am specialitate chirurgicala, dar cu ORL-ul nu ai prea multe urgente si nu cred ca te vor baga in sala des.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Dec 06, 2010 4:11 pm

orl-ul e specialitate chirurgicala????sa mori tu????
glumeam....eu stiam ca la orl se opereaza in nestire

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Mon Dec 06, 2010 4:12 pm

Da... Nu suna bine.
Daca ma aranjez, pt cine o fac :lol:

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Dec 06, 2010 4:14 pm

ma intreb si eu, cum poti avea unghii de 6 cm ca...ginecolog, de ex
e bine ca poti rupe membrane....dar in rest....
iar la orl,...la ce bun? la o scobeala auriculara????

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Dec 06, 2010 7:35 pm

ceva mai ontopic va rog, mesajele offtopic se sterg. chat-uiala pe shoutbox in forum feedback. multumesc.

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Mon Dec 06, 2010 8:41 pm

Actualmente CNAS varsa incasarile catre finante, care apoi vireaza banii inapoi, deci teoretic angajatii spitalelor de stat pot fi numiti bugetari.
cse kestie

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Dec 06, 2010 9:16 pm

Ceea ce desigur ca este o deturnare de fonduri facuta de guvernul romaniei, printr-un ordin din 2002 :D Contributia pentru sanatate este o suma de bani colectata cu scop precis, care trebuie sa intre in FNUAS pe care sa-l administreze direct CNAS, sa-i distribuie dupa cum o duce capul. Faptul ca banii mai fac un popas si pe la Ministerul Finantelor, unde probabil se mai dijmuiesc, desi nimeni nu poate sa stie sigur, se cheama deturnare de fonduri, pt ca banii aia se colecteaza cu scop precis.

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Mon Dec 06, 2010 9:53 pm

Agreed.
cse kestie

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon Dec 06, 2010 9:59 pm

ares/tm wrote:ma intreb si eu, cum poti avea unghii de 6 cm ca...ginecolog, de ex
e bine ca poti rupe membrane....dar in rest....
iar la orl,...la ce bun? la o scobeala auriculara????

deschizi flegmoane periamigdaliene. unghia la nevoie se cunoaste
qpepsi.gif

andrady
newbie
newbie

Postby andrady » Tue Dec 07, 2010 3:23 am

De fapt mesajele sunt f on topic. Nu e chiar topicul MODA in medicina? Se vorbeste despre cosmeticiene, farduri, rujuri, tocuri, sex (asta e mereu la moda)....glumesc, stiu ca ”moda” se refera la trendul in alegerea specialitatii dar n-am putut sa nu remarc potriveala :mrgreen:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Dec 07, 2010 9:12 am

cum s-a luat anul asta derma? s-a terminat a câta?> (desi au fost muult prea multe locuri, imho)
nu stiu daca a fost vreodata la moda, dar inteb ca poate cine stie

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Tue Dec 07, 2010 9:14 am

In TM s-a luat dupa 700. din cate imi amintesc in B nu mai erau locuri atunci.

lucia_claudia
newbie
newbie

Postby lucia_claudia » Tue Dec 07, 2010 10:03 am

Ultimul loc de derma la Cluj s-a luat la pozitia 279.

DarkComy
senior
senior

Postby DarkComy » Tue Dec 07, 2010 8:07 pm

trident wrote:cum s-a luat anul asta derma? s-a terminat a câta?> (desi au fost muult prea multe locuri, imho)
nu stiu daca a fost vreodata la moda, dar inteb ca poate cine stie

Pozitia pentru ultimul loc:

Cluj 279
Bucuresti 580
Iasi 587
Sibiu 613
Craiova 802
Timisoara 851
Oradea 1063
Tg Mures ???

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Dec 07, 2010 9:06 pm

multumesc. anul trecut fusese printre primele care s-a terminat, chiar a treia sau a patra.
anul trecut ministerul facuse un tabel cu pozitia la care se terminasera toate specialtiatile.

doi: sper ca nu era vba despre derma si farduri.
de exemplu e urat ca dermatolog sa nu stii sa prescrii un fond de ten cu SPF 20 sau chestii d'astea. si exista in deram ceea ce se numeste camouflage, asa, niste farduri care acopera niste boli naspa gen angioame samd.
etc

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Tue Dec 07, 2010 10:11 pm

ina_doc wrote:dai cu rostopasca

Bine ca ai ales ortopedia :allright:

Da, se cauta plastica. Sunt si putine locuri, in Tm a fost unul, s-a luat in primii 200 parca.
La fondul de ten si cremele "camuflaj" de care ai pomenit m-am gandit, dar ea avea pistrui pe tot corpul, al naibii de multa munca pt. fiecare aparitie publica...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Dec 07, 2010 10:14 pm

nu e asa de multa munca. plus ca daca pui SPF la marele greu si te tii de treaba asta cu protectia. nu stiu, mai sunt lasere, tot felul.

eu m-as apuca de oftalmo, mi se pare foarte la moda

Return to “Rezidentiat 2011”