Moda in medicina

next generation
187.92a
addicted
addicted

Re: Moda in medicina

Postby 187.92a » Thu Dec 02, 2010 8:36 pm

si eu cred ca i-a pus sa semneze ceva, cu atat mai mult cu cat era ceva vizibil, afisat etc... totusi pare incantatoare ipoteza strangerii sangelui de la laboratoare pt nush ce masurare de ceva, asa, fara semnatura.

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Thu Dec 02, 2010 8:39 pm

Au fost informati dar mie nu mi-a zis pe larg,dar parca era un antibiotic nustiu ce generatie.

adnana
junior
junior

Postby adnana » Thu Dec 02, 2010 8:48 pm

riley, daca mai poti, schimba. ia macar morfopat.
relax, take it easy

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Thu Dec 02, 2010 10:38 pm

schnauzer wrote:http://www.senonetwork.org/Breast+Unit+Directory/Austria/Breast+Center+at+Dept.+of+Senology+-+Paracelsus+Medical+University+of+Salzburg/4,9,340,

Breast multidisciplinarity team members
Radiologists, surgeons, pathologists, medical oncologists, radiotherapists and nurses

Niciun ginecolog....

Ginecologii sunt in linkurile date de mine.
Vad ca in cel dat de tine e trecut si "breast nurse", poate si asistentele astea fac un alt colegiu :lol:
la noi si in alte tari patologia sanului este apanajul ginecologului. iar patologia sanului nu inseamna doar neoplasme. ;)
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

DarkComy
senior
senior

Postby DarkComy » Thu Dec 02, 2010 10:46 pm

Riley wrote:In tarile occidentale med de lab colaboreaza strans cu clinicianul atat in viata de zi cu zi cat si din punctul de vedere al cercetarii, ba chiar face si consulturi (mai ales pe boli tropicale si pe hemato). Nu are insa drept de prescriptie ceea ce mi se pare normal dar ajuta si orienteaza clinicianul in stabilirea diagnosticului. La noi din pacate marea lor majoritate pun o parafa pe un buletin de analiza si cam atat.

In vest medicul de laborator se poate chiar opune cand vine vorba de efectuarea unor analize costisitoare si de finete, daca nu i se prezinta dovezi serioase si de multe ori doreste chiar sa discute cu pacientul si sa analizeze documentele medicale. Nu este o relatie de subordonare ca la noi, ci de colaborare.

ina_doc

Postby ina_doc » Thu Dec 02, 2010 11:53 pm

md_gr wrote:La Psihiatrie ai sanse sa te trezesti cu un cutit in spate, la Radio esti iradiat, ghinion ca dozele se acumuleaza, iar SPM-ul nu stiu cat poti patrunde in minister.

inainte de repartitie, si eu gandeam de rau pentru fiecare specialitate in parte. din greseala, am dat drumul la porumbel in fata unui doctor pentru care am tot respectul, care mi-a reprosat de ce am mai dat la medicina. apoi, in multa rusine si mustrare de constiinta, am stat eu asa si m-am gandit bine ce vreau de la viata, am facut 2 coloane pe foaie A4 pentru fiecare specialitate, am bifat bune si rele si am cantarit pana au ramas doar 3 specialitati. dar a fost timp pierdut. la repartitie am ales la plezneala si asa m-am trezit cu ortopedia. hai noroc si sper sa ies doctor mare! :P

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Dec 03, 2010 12:06 am

atunci cand nu se ocupa senologii (supraspecializare la endocrine)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 03, 2010 12:26 am

ina_doc wrote:
md_gr wrote:La Psihiatrie ai sanse sa te trezesti cu un cutit in spate, la Radio esti iradiat, ghinion ca dozele se acumuleaza, iar SPM-ul nu stiu cat poti patrunde in minister.

inainte de repartitie, si eu gandeam de rau pentru fiecare specialitate in parte. din greseala, am dat drumul la porumbel in fata unui doctor pentru care am tot respectul, care mi-a reprosat de ce am mai dat la medicina. apoi, in multa rusine si mustrare de constiinta, am stat eu asa si m-am gandit bine ce vreau de la viata, am facut 2 coloane pe foaie A4 pentru fiecare specialitate, am bifat bune si rele si am cantarit pana au ramas doar 3 specialitati. dar a fost timp pierdut. la repartitie am ales la plezneala si asa m-am trezit cu ortopedia. hai noroc si sper sa ies doctor mare! :P

Ortopedia e printre cele mai faine. daca voi avea mai incolo bani incat sa arunc cu ei in stanga si in dreapta voi face si ortopedie, asa, just 4 fun, ca sa-mi potolesc dorul. :peace:
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

ina_doc

Postby ina_doc » Fri Dec 03, 2010 12:28 am

a, nu, ca eu scriam tot la plezneala. am mers tintit pe ortopedie.
dar daca voi avea spaga grasa, ii pun deoparte si ma fac, de chichi, mare chirurg plastician.
orto si chir plastica merg mana-n mana. piele, os, pe-acolo.

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 03, 2010 12:33 am

Da, colaboreaza des cele 2 sectii. Pana sa primesti spaga aia grasa sa te obisnuiesti sa mai creada unul si altul ca esti asistenta :lol: e super! :lol:
Plastica nu mi se pare asa faina, cateodata e chiar boring...

ina_doc

Postby ina_doc » Fri Dec 03, 2010 12:37 am

stiu de gluma la bancurile intre medici, am spus intre medici. riscul cel mai mare e pentru o asistenta ori somting sa fie tratata ca o infiermiera. sau mai rau.

a, nuu! chir plastica aduce multe satisfactii. cine stie, cunoaste.

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 03, 2010 12:38 am

ina_doc wrote:stiu de gluma la bancurile intre medici, am spus intre medici. riscul cel mai mare e pentru o asistenta ori somting sa fie tratata ca o infiermiera. sau mai rau.

Nu, eu ma refeream la pacienti :lol:

ina_doc

Postby ina_doc » Fri Dec 03, 2010 12:53 am

pentru cine are fata de asistenta, se intampla.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Dec 03, 2010 1:30 am

orto cica = ban gramada :)

mateig
senior
senior

Postby mateig » Fri Dec 03, 2010 6:56 am

Ioio wrote:
ina_doc wrote:stiu de gluma la bancurile intre medici, am spus intre medici. riscul cel mai mare e pentru o asistenta ori somting sa fie tratata ca o infiermiera. sau mai rau.

Nu, eu ma refeream la pacienti :lol:

Ce ti se pare asa boring la ch plastica in sine sau la pacienti??

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 03, 2010 10:13 am

ina_doc wrote:pentru cine are fata de asistenta, se intampla.

haha, asistentele de la voi au ceva aparte? Ca la noi in Tm sunt toti oameni si deh, nu se ghiceste gradul. Oricum stai linistita, fatza ta se va transforma brusc in cea de asistenta prin simplul fapt ca n-ai un scrot/penis atarnandu-ti. :allright:

Matei, mie personal mi se pare plictisitoare pt. ca e multa munca de bibilit cu microscopul pe ochi. partea aia nu ma prea incanta. Ins chimb reconstructiile sunt fantastice.

Trident, da, dar numai elita. Oricum aia ac pt. toti cei din bransa bani :mrgreen:

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Fri Dec 03, 2010 12:39 pm

Eu nu inteleg ce e cu fata de asistenta, de infirmiera sau de medic.
Bani multi vin peste tot, conteaza cum te vinzi tu, trebuie sa te vinzi cat mai scump.
Si cu spaga, e destul de enervant sa pui la calcul spaga, nu imi place nici sa dau, nici sa iau. Inca imi amintesc cand am primit un cadou pt ca am rezolvat calculatorul unei colege de cateva ori, am zis ca nu vreau, dar mi-a pus-o in buzunar, am ramas masca.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Dec 03, 2010 1:23 pm

Pai asistentele sunt mai frumoase ca doctoritele in general, cred ca aia inseamna "fata de asistenta", eu as lua-o ca pe un compliment.

zubenelgenubi
senior
senior

Postby zubenelgenubi » Fri Dec 03, 2010 1:28 pm

md_gr: imi place idealismul tau :)

ioio: chiar vb serios cu ortopedia dupa gineko? respect elanul, dar nu cred ca o sa mai ai chef sa o faci si pe aia...nu cred ca o sa ajungi sa te plictisesti pe/de gineko.
Your "best"? Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen.

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Fri Dec 03, 2010 1:36 pm

MumaPadurii wrote:Pai asistentele sunt mai frumoase ca doctoritele in general, cred ca aia inseamna "fata de asistenta", eu as lua-o ca pe un compliment.

Tu esti finuta cu doamnele medic, eu le-as face altcumva.
Nu, asistentele sunt mai vulgare, dupa mine. Femeile medic nu au ca atuu frumusetea, dar macar nu par vulgare.
Eu m-am bucurat cand mi s-a zis ca sunt de la Universitate. :lol:

Zubel: Eu sper sa nu mi se duca.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Dec 03, 2010 2:05 pm

ei da, cine face ortopedie dupa gineco.. poate in transa de la 120 la 150 de ani. acum ai luat asta, asta este viata ta.

md_gr wrote:Si cu spaga, e destul de enervant sa pui la calcul spaga, nu imi place nici sa dau, nici sa iau. Inca imi amintesc cand am primit un cadou pt ca am rezolvat calculatorul unei colege de cateva ori, am zis ca nu vreau, dar mi-a pus-o in buzunar, am ramas masca.

punem te rog pariu ca vei lua? daca nu vei lua iti dau eu ceva, daca nu, imi dai tu 10%?
cum sa nu iei. pai atunci orl e total naspa, cand ziceam ca se castiga luam in calcul spg, altfel salariile sunt egale la toti

rox
elder
elder

Postby rox » Fri Dec 03, 2010 2:26 pm

adnana wrote:riley, daca mai poti, schimba. ia macar morfopat.

desigur, macar morfopat :lol:
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Fri Dec 03, 2010 3:22 pm

Eu voi lua.
Nu vreau dezbateri despre corectitudinea acestui obicei.
Nu stiu insa cum reactioneaza superiorii la fazele astea,adica le intereseaza? Zic ceva? Sa se prefac ca nu observa?

(spaga ii munca neagra a medicului.intro tara unde aproape toata lumea ia X lei sa zicem 13 mill,dar este trecut cu salariul minim pe economie,la mine in familie cam toata lumea,si toti prietenii mei se plang,ca astfel si fondul de pensii va fi mai mic etc ,etc ==> ii munca neagra la cei care lucreaza in privat.si atunci,nu,nu mi-e rusine ca eu am un salar declarat corect,insa si eu fac munca la negru.)

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Fri Dec 03, 2010 3:27 pm

MumaPadurii wrote:Pai asistentele sunt mai frumoase ca doctoritele in general, cred ca aia inseamna "fata de asistenta", eu as lua-o ca pe un compliment.

Ca sunt mai multe, de-aia :lol:
Zubenel, zici bine, dar na.. e orto...
Trident, din cate stiu poti oricand sa renunti si sa faci altceva. Am ales gineco pt. ca dupa rezi vreau sa si practic ce am invatat, iar la orto acest lucru era imposibil cel putin aici in TM. daca aveam bani de nu puteam sa-i numar alegeam ortopedia si probabil tanjeam dupa gineco :lol:

Si eterna intrebare: voi vb de spaga sau de foloase necuvenite?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Dec 03, 2010 4:07 pm

este tot aia.

doi: schnauzer faptul ca lumea munceste la negru nu face gstul de a lua spaga mai moral sau ceva.
daca vrei bani te duci colea mai spre vest si acolo esti platit bine, nu tbuie sa perpetuezi aici in RO acest obicei mizerabil al spagii.
solutia nu este rezolvarea propriului buzunar, ci atitudinea de schimbare a prostului obicei. haideti sa militam impotriva spagii. sa ne revoltam. as spunem ca nu ne permite religia sa luam bani, ca sunt camere de luat vederile si tot felul de chestii, sa fim inventivi. numai noi putem opri spaga.
stop spaga!

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Dec 03, 2010 4:15 pm

nu doar vorbe pe forum, fa o campanie printr-un ong :D o declari si de utilitate publica (nu stiu care-s criteriile, dar sigur sunt flexibile si se poate rezolva :) ) si cred ca poti sa dai reclame gratis la tv si radio
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

ina_doc

Postby ina_doc » Fri Dec 03, 2010 4:38 pm

md_gr wrote: Si cu spaga, e destul de enervant sa pui la calcul spaga, nu imi place nici sa dau, nici sa iau. Inca imi amintesc cand am primit un cadou pt ca am rezolvat calculatorul unei colege de cateva ori, am zis ca nu vreau, dar mi-a pus-o in buzunar, am ramas masca.

imi dau seama ce-o sa castig din spaga pe care o cer daca mi se solicita tija de aur cand eu am in depozit tija de plastic.
si pe gineco, in loc de sterilet de sticla, se poate folosi unul de borangic de damasc si uite spaga!

mdgr, daca nu-ti place ciocolata o dai unei prietene, vecine sau cuiva de pe strada! :)

in privat macar stabilesti o taxa de consult. acolo nu stiu ce spaga iese, n-am mai auzit. e, cum s-ar zice "sa iasa taxa mare!"

ina_doc

Postby ina_doc » Fri Dec 03, 2010 4:43 pm

[quote="Ioio"] Am ales gineco pt. ca dupa rezi vreau sa si practic ce am invatat, iar la orto acest lucru era imposibil cel putin aici in TM. daca aveam bani de nu puteam sa-i numar alegeam ortopedia si probabil tanjeam dupa gineco [quote]

mi-e ciuda ca nu am ales gineco.
pentru practicarea a ce am invatat. :(

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Fri Dec 03, 2010 5:00 pm

daca voi, cei care ati ales gineco, aveti senzatia ca e numai lapte si miere si e o placere sa o practici, habar n-aveti ce inseamna specialitatea asta.dupa 2-3 garzi si cateva stagii nu stii ce este ginecologia, mai cu seama obstetrica.mai vorbim peste 5 ani.sper sa nu am dreptate, dar vreau sa va vad dupa 5-6 garzi pe luna, zilnic stresati, scriind tone de foi si externari si concedii dupa ce ati asistat toata noaptea 4-5 tiganci care mai de care mai zgomotoase si mai colorate si mai parfumate in fiziologicul proces al nasterii( mai ales alea de zbiara cat le tine gura: ma doare p....a, tanti....), dupa care mergeti acasa si in loc sa va intindeti sa dormiti, aveti copil, barbat, menaj, etc.mai bine e in cazul celor care stau cu mama si li se pune totul pe masa de-a gata, dar cazurile sunt rare.iar cei care va pacalesc spunandu-va ca opereaza si sunt indispensabili sefilor lor, sunt frustrati care si-ar dori sa fie bagati in seama....
i can resist everything except temptation

ina_doc

Postby ina_doc » Fri Dec 03, 2010 5:11 pm

Ioio wrote:
fatza ta se va transforma brusc in cea de asistenta prin simplul fapt ca n-ai un scrot/penis atarnandu-ti. :allright:

Matei, mie personal mi se pare plictisitoare

nu ma pretez la schimbare de sex in interes de serviciu. dar tu ai mare grija ce lingusesti pe sectie, s-ar putea sa ai succese daca ai fata de asistenta din aia cum zici.

Matei, mie personal nu mi se pare plictisitoare.

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Fri Dec 03, 2010 7:44 pm

Nu stiu, eu am ghininionul ca la ORL sunt multe fete :lol:

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Dec 03, 2010 11:06 pm

schnauzer wrote:Eu voi lua.

Frumoasă atitudine! Poate că vei şi cere.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Dec 03, 2010 11:15 pm

ares/tm wrote:dupa ce ati asistat toata noaptea 4-5 tiganci care mai de care mai zgomotoase si mai colorate si mai parfumate in fiziologicul proces al nasterii( mai ales alea de zbiara cat le tine gura: ma doare p....a, tanti....),

amuzant, dar naspa cu atitud asta.
ares/tm wrote:mai bine e in cazul celor care stau cu mama si li se pune totul pe masa de-a gata

asa zicea si M Badea. Corect 100%.
ares/tm wrote:cei care va pacalesc spunandu-va ca opereaza si sunt indispensabili sefilor lor, sunt frustrati care si-ar dori sa fie bagati in seama....

corect, corect, corect...

totusi in ob-gyn ai multa libertate de miscare si multe directii de evoluat in.

elenam_elena
junior
junior

Postby elenam_elena » Fri Dec 03, 2010 11:43 pm

Cine e cat de cat realist, cred ca stie ca nu e lapte si miere in ginecologie. E normal ca tre sa inveti meserie ca sa vina si banu... ce se spune sus e valabil pentru cei care stau degeaba si asteapta sa curga banii...e logic ca tre sa muncesti si banuiesc ca...cateodata nu e chiar asa placut dar.. pana la urma fiecare specialitate are avantaje si dezavantaje, se va gasi intotdeauna cate unul care sa se planga de cate o specialitate... e vorba de medicina, rar gasesti una curata si sa traiesti si decent cu ea...

schnauzer
elder
elder

Postby schnauzer » Sat Dec 04, 2010 12:04 am

ca sa vina si banu

Adica spaga?
Sau consultatiile in privat?
Ca nu intleeg.
Vina banu...banu' vine la fel oriunde,nu??? Ii salariul lunar.

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Dec 04, 2010 1:18 am

ina_doc wrote:
Ioio wrote:
fatza ta se va transforma brusc in cea de asistenta prin simplul fapt ca n-ai un scrot/penis atarnandu-ti. :allright:

Matei, mie personal mi se pare plictisitoare

nu ma pretez la schimbare de sex in interes de serviciu. dar tu ai mare grija ce lingusesti pe sectie, s-ar putea sa ai succese daca ai fata de asistenta din aia cum zici.

Matei, mie personal nu mi se pare plictisitoare.

Apreciez ce spui din experienta proprie dar la mine nu-i cazu', nu LINGusesc .

P.S:cine a fost norocosul/norocoasa de la care ai aflat cele de mai sus? cred ca ceva conf, prof, de-astea, nu? Intreb pt. viitor, cine stie? :allright:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Dec 04, 2010 4:07 am

elenam_elena wrote:stie ca nu e lapte si miere in ginecologie

foarte plastica fraza asta, parca-mi si imaginam :green:
elenam_elena wrote:E normal ca tre sa inveti meserie ca sa vina si banu...

aiurea.
eu stiu un rezid ginecolog care se inroseste cand vbeste cu pacientele si chestii d-astea, ala poate sa stie meserie de rupe. Nu cred ca o sa ajunge prea departe sau sa arate el ce meserie stie, gen.
doi: traiti in alte lumi, sec XXI cam toata lumea stie cam aceleasi chestii, gen cartea de baza din specialitate + niste notuati din revista de baza etc. mare jmen.

pe bune, e o aiureala fara seaman asta cu ala stie mai mult ca alalalt. stiu toti la fel. si de subtilitati se prinde DOAR colegul de specialitate, nu si pacientul :)
pacientul se imprsioneaza cu un zambet, o chestie autoritara, (la mom potrivit toate astea), cu refuzul spagii, cu lugu-lugu cand e cazul, cu implicarea partenerului de viata in actul terapeutic (smooth, ha?). adica ce vreausa zic e ca pacientul se impresioneaza cu total alte chestii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Dec 04, 2010 4:16 am

pacientul se impresioneaza si de mobilierul din cabinet si de sala de asteptare, am uitat sa spun :)

ma gandeam cum ar fi daca as lua doi laudatori si i-as pune intr-o sala de asteptare si tuturor pac care vin sa le zica astia "uau, dr asta e super bun, +tot felul de povesti". cred ca ar fi foarte misto.

sau pacientii se impresioneaza la faza aia cu "ne pare rau, dar va putem programa abia peste 3 sapt" chiar daca dr e liber. da bine de tot :) de fapt cu putina bunavointa cred ca reusesti sa programezi foarte misto la 3 saptamani fara sa ai timpi morti decat 3 sapt, la inceput.

as vrea sa atrag atentia si asupra fazei cu am luat gineco, al doilea, am luat radio, al patrulea
naspa, dar asta chair nu conteaza de fapt. am vazut ca e moda cu "am luat al n-lea". la mine nu era asa

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Dec 04, 2010 8:36 am

Trident, am azut atatia rezidenti care erau "pe langa" incat chiar nu conteaza daca ai aceleasi carti sau daca intri in aceleasi operatii. Sunt unii care isi aleg ramura chirurgicala desi nu sunt deloc indemanatici. De-a lungul celor 6 ani am intalnit persoane care dpdv didactic erau painea Lui Dumnezeu, tineau niste cursuri superbe si explicau totul perfect, dar in sala erau speriati.
Unii sunt mai buni, altii mai ptuin buni.

Referitor la pacienti, da :lol: poate sa fie un medic prost ca bata, de fapt poate sa nu fie medic, dar daca se poarta frumos lumea (o parte) spune despre el ca e cel mai bun. idem cu mobilieru'

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sat Dec 04, 2010 10:47 am

Pacientul se mai impresioneaza si cu lookul. Ingrijit, decent.
La un pacient impresionat si tratamentul functioneaza mai bine. Efectul placebo tine si de medic.

Return to “Rezidentiat 2011”