Numar de inscrisi pe centre

next generation
latte
senior
senior

Re: Numar de inscrisi pe centre

Postby latte » Fri Nov 11, 2011 1:06 pm

Suntmuci wrote:
medinst wrote:
canci wrote:Nu cred ca e chiar asa o tragedie, ei oricum anunta din 30 in 30 de minute, hasureaza niste patrate sau asa ceva...nici sa te uiti la ceas din 5 in 5 min nu mi se pare benefic. :P

e bine sa ai ceas.
degeaba este anuntat si pe tabla sunt hasurate cerculete. Te uiti pe tabla si vezi ca mai ai 30 minute si de fapt mai sunt doar 5 (din cele 30).
Pe scurt: pentru linistea ta in timpul examenului, e bine sa stii ca mai ai 1h32minute pe ceas si nu 2h pe cerculete.

Subscriu.

Si eu!

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 11, 2011 1:08 pm

sau mai simplu ca sa rezolve problema si sa stim exact ca mai avem 1.32 de min si nu 1.52 si tot asa.... sa cumpere un ceas de perete de la chinezi, o porcarie care nu costa o avere, si care poate sa se strice in 21 nov ... dar sa mearga corect in 20 nov ! si astfel fiind pus undeva in fata unde il poate vedea oricine, s-a rezolvat problemaaaa.... e mai inteligent asa, zic eu ! ( nush daca si ei vor zice la fel ) :allright: :allright: :allright: :allright:
Inteligenta mea sclipitoare incepe sa devina o povara . ~ Dr. House

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Fri Nov 11, 2011 1:14 pm

Dixie wrote:sau mai simplu ca sa rezolve problema si sa stim exact ca mai avem 1.32 de min si nu 1.52 si tot asa.... sa cumpere un ceas de perete de la chinezi, o porcarie care nu costa o avere, si care poate sa se strice in 21 nov ... dar sa mearga corect in 20 nov ! si astfel fiind pus undeva in fata unde il poate vedea oricine, s-a rezolvat problemaaaa.... e mai inteligent asa, zic eu ! ( nush daca si ei vor zice la fel ) :allright: :allright: :allright: :allright:

clujul a promis ceasuri de perete :peace: si eu sunt dependenta de timp la modu` ora, minut, secunda ... in alta ordine de ideei ma simt foarte batrana caci mi-am muncit mintea sa ma prind cum se poate copia dupa un tissot :lol: de telefoane, sms-uri, casti/magneti in ureche (chiar si pe dinti mi-a povestit cineva ceva) am auzit si eu prin facultate, dar cu ceasul deja ma simt depasita :shock:

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 11, 2011 1:29 pm

cristina1986 wrote:clujul a promis ceasuri de perete :peace: si eu sunt dependenta de timp la modu` ora, minut, secunda ... in alta ordine de ideei ma simt foarte batrana caci mi-am muncit mintea sa ma prind cum se poate copia dupa un tissot :lol: de telefoane, sms-uri, casti/magneti in ureche (chiar si pe dinti mi-a povestit cineva ceva) am auzit si eu prin facultate, dar cu ceasul deja ma simt depasita :shock:

am mai auzit si eu povesti de genu.... insa nush daca la rezi are cineva cum sa-ti dicteze raspunsul, sa fim seriosi. adica... ce faci? vorbesti cu glas tare, ii citesti lu' ala intrebarea, el da un search pe gogu' si-n materia ta de rezi si gaseste raspunsul, apoi ti-l comunica, si tu imbulinezi??? LOL... :lol: :lol: :lol:

sau nush, altfel nu prea ma duce neuronu cum ar putea cineva sa "iti sufle" raspunsurile corecte la rezi... sau vb ta , cristina, sunt depasita de tehnologia asta, cu toate ca inca is cu mintea fresh ... :peace: :peace: :peace:

si ... dispozitiv pe dinti??? pffff.... asta n-am mai auzit-o... :shock: :shock:

nelly_ct
junior
junior

Postby nelly_ct » Fri Nov 11, 2011 1:45 pm

dr_miky wrote:
latte wrote:Deci...multumim nelly pentru sfatul dat!
si miky...hai sa incerc sa te lamuresc...spitalul te plateste pe tine ca rezident da...ok! dar centrul universitar in care te pregatesti tu, adik iasi, ia bani de la minister pentru k te pregateste pe tine si implicit coordonatorul primeste o cota parte, si clar daca pleci lui i se taie din ratie, spitalul unde ai tu postul iti asigura doar salariul tau!
acum poate am mai reusit sa te luminez...din cauza asta tin de rezidenti, k doar banii de la spitalul unde ai tu postul nu ii ia spitalul unde faci rezidentiatul sau coordonatorul tau... ci tu, la tine in buzunar ajung! ...asta cred k a vrut sa spuna si Nelly! :peace: :peace: :peace:

multumesc Latte

Da, in mare asta am vrut sa zic.
Nu e vorba de salariul tau de rezident, ala nu intereseaza pe nimeni.
Si indiferent daca esti pe post sau pe loc, banii iti vin de la ministerul sanatatii, prin unitatea sanitara la care ai cartea de munca.
E vorba ca fiecare UMF primeste bani de la ministerul educatiei pe cap de rezident. Asta ii intereseaza pe ei. Sa fie cat mai multi. II doare la basca de tine.
Iar cu detasarile, am vazut ca scrie acolo ca nu se vor mai da decat pe o perioada de maxim 30% din totalul anilor de rezi. Restul te obliga sa-i faci in centrul de "origine". Asta ar fi o noutate pt anul asta.
pana acum puteai sa-ti iei detasari fara sa-ti dea o perioada maxima.
Orice shut in fund e un pas inainte!

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Fri Nov 11, 2011 1:50 pm

Dixie wrote:
cristina1986 wrote:clujul a promis ceasuri de perete :peace: si eu sunt dependenta de timp la modu` ora, minut, secunda ... in alta ordine de ideei ma simt foarte batrana caci mi-am muncit mintea sa ma prind cum se poate copia dupa un tissot :lol: de telefoane, sms-uri, casti/magneti in ureche (chiar si pe dinti mi-a povestit cineva ceva) am auzit si eu prin facultate, dar cu ceasul deja ma simt depasita :shock:

am mai auzit si eu povesti de genu.... insa nush daca la rezi are cineva cum sa-ti dicteze raspunsul, sa fim seriosi. adica... ce faci? vorbesti cu glas tare, ii citesti lu' ala intrebarea, el da un search pe gogu' si-n materia ta de rezi si gaseste raspunsul, apoi ti-l comunica, si tu imbulinezi??? LOL... :lol: :lol: :lol:

sau nush, altfel nu prea ma duce neuronu cum ar putea cineva sa "iti sufle" raspunsurile corecte la rezi... sau vb ta , cristina, sunt depasita de tehnologia asta, cu toate ca inca is cu mintea fresh ... :peace: :peace: :peace:

si ... dispozitiv pe dinti??? pffff.... asta n-am mai auzit-o... :shock: :shock:

da, imi povestea tipa aia ca e ca si cum "iti vorbeste Dumezeu" :lol: :lol: :lol: daca ai terminat facultatea in bucuresti probabil ai avut onoarea sa-l cunosti pe renumitul prof de fizio naergaZ (ca sa nu le facem probleme colegilor mai mici) si acest prof gasise el o metoda de examinare cu grila negativa si examinare orala. ideea era ca afisa intrebarile pe videoproiector cate una pt fiecare nr per slide... una peste alta nu prea aveai cum sa "trisezi" acel examen si ghici ce?! s-a gasit metoda de a frauda examenul :peace: dar nu o spun aici caci cine stie cine mai citeste :mrgreen: teaser: implica un nasture, o camera video si o casca :lol: mda, deci rezidentiat...cat m-am saturat :cry: :cry: :cry:

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Nov 11, 2011 1:54 pm

cristina1986 wrote:
Dixie wrote:

da, imi povestea tipa aia ca e ca si cum "iti vorbeste Dumezeu" :lol: :lol: :lol: daca ai terminat facultatea in bucuresti probabil ai avut onoarea sa-l cunosti pe renumitul prof de fizio naergaZ (ca sa nu le facem probleme colegilor mai mici) si acest prof gasise el o metoda de examinare cu grila negativa si examinare orala. ideea era ca afisa intrebarile pe videoproiector cate una pt fiecare nr per slide... una peste alta nu prea aveai cum sa "trisezi" acel examen si ghici ce?! s-a gasit metoda de a frauda examenul :peace: dar nu o spun aici caci cine stie cine mai citeste :mrgreen: teaser: implica un nasture, o camera video si o casca :lol: mda, deci rezidentiat...cat m-am saturat :cry: :cry: :cry:

Cu atat mai mult mi se pare corect sa fie stricti :P chiar dc pt voi pare ciudat sa nu ne lase cu ceasuri. Corect ar fi sa existe un ceas mare undeva in sala, asa ar impaca si varza si capra.

PS: adev e ca dc ai scris numele ala invers si cu majuscula la sf nu se prinde nimeni...dar absolut nimeni. :lol:

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 11, 2011 1:59 pm

deci pe mine NU ma deranjeaza cu nimic daca imi pun un ceas mare cat capul in fata salii, sa-l pot vedea de cate ori am nevoie .... nu-mi tre ceas la mana. doar ca metodele astea de copiat ( gen camera, nasture si alte alea, in dinti/urechi ) , mi se par asa desprinse din filme... adica nush, tre sa fii chiar "bazat" ca sa te risti cu astfel de "obiecte ajutatoare"...
eu una... nici sa copiez dintr-o carte nu-s in stare, ca ma inrosesc toata... dar sa mai folosesc si obiecte SF :)) :)) :))

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Nov 11, 2011 2:05 pm

Urasc intrebarile luuunnngiiii!!! :hate: :hammer: :hate: Pur si simplu le urasc...imi pierd rabdarrreeaaa!!! :help:

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 11, 2011 2:07 pm

latte wrote:Urasc intrebarile luuunnngiiii!!! :hate: :hammer: :hate: Pur si simplu le urasc...imi pierd rabdarrreeaaa!!! :help:

daaaa, total de acord ! la fel patesc si eu... :peace:

hmm
junior
junior

Postby hmm » Fri Nov 11, 2011 2:23 pm

salut! am si eu ceva nedumeriri... m-am uitat pe bibliografie si am observat ca la hemoragiile digestive - daca e sa ne orientam dupa paginatie - ar intra si icterul! dar icterul noi il invatam din alta carte;
apoi, la apendicita intra si tumorile apendiculare? (stiu ca sunt doar o pagina, dar e important sa repeti doar ce conteaza, sa nu iti incarci memoria cu ce nu trebuie!!!)
Multumesc!
Ca sa ajungi cineva trebuie sa incepi prin a fi nimic.

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Nov 11, 2011 2:39 pm

S-a tot discutat treaba asta pe aici, noi am ajuns la concluzia ca nu...la icter ar fi chiar stupid.

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Nov 11, 2011 4:14 pm

heellloo!!!
ce faceti??? mai traieste cineva??? eu am terminat cancerul de colon si vreau sa-mi dau un test...voi ce mai faceti, ce-ati mai facut? :roll: hairsad.gif

bobi13
senior
senior

Postby bobi13 » Fri Nov 11, 2011 4:17 pm

eu is pe la hepatite...dupa vreau sa fac si hivul si mai pe seara cardiomiopatii :dizzy: :dizzy: :dizzy:

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Nov 11, 2011 4:26 pm

am vazut aseara k se incepuse un subiect ceva de genul k ar fi mai bn sa trecem inca oadata prin materie prin citit si mai putin prin grile...ce credeti e o metoda buna sau si grilele raman de baza? :roll: :question: dontknow.gif

bobi13
senior
senior

Postby bobi13 » Fri Nov 11, 2011 4:28 pm

parerea mea ca sa citim...acum fiecare cum crede... :dizzy: :dizzy: :dizzy:

medinst
junior
junior

Postby medinst » Fri Nov 11, 2011 4:33 pm

latte wrote:am vazut aseara k se incepuse un subiect ceva de genul k ar fi mai bn sa trecem inca oadata prin materie prin citit si mai putin prin grile...ce credeti e o metoda buna sau si grilele raman de baza? :roll: :question: dontknow.gif

cititul e baza; parerea mea.
cel putin 5 teste din toata bibliografia si doar atunci poti vedea ce subiecte trebuie repetate.
eu citesc maxim 3 subiecte/zi, iar seara fac un singur test din tot.
asa stiu unde am probleme.

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Nov 11, 2011 4:37 pm

latte wrote:heellloo!!!
ce faceti??? mai traieste cineva??? eu am terminat cancerul de colon si vreau sa-mi dau un test...voi ce mai faceti, ce-ati mai facut? :roll: hairsad.gif

Latte eu m-am enervat rau dupa ce am vazut cat pot sa gresesc la respirator...de nervi am lasat naiba tot si m-am pus sa dau cu peria pe covor , aspirat , sters pe jos ...chestii din astea care ma mai calmeaza.. :hate: :hate: :hammer: :hammer:

DrG
junior
junior

Postby DrG » Fri Nov 11, 2011 4:37 pm

bobi13 wrote:parerea mea ca sa citim...acum fiecare cum crede... :dizzy: :dizzy: :dizzy:

subscriu
eu nu mai fac nici un test.ma demoralizeaza rezitestsu' :) mai am cateva subiecte si termin de recitit materia si gata!

canci
elder
elder

Postby canci » Fri Nov 11, 2011 4:40 pm

Eu sunt la polul opus, am impresia ca rezitests-ul ma incurajeaza. :lol: Sa vezi ce pumni imi trag dc fac punctaj mai mic la examen. :hate:

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Nov 11, 2011 5:02 pm

eu nu sunt nici de-o parte nici de alta...asta-i marea problema, macar voi stiti...dar eu...eu ce ma fac, k as face si una si alta...da' Mafalda nu's in nici un caz! :help: crybaby2.gif
bubitza...stai linistita k si eu patesc la fel la pulmonar, cel putin cancerul mi-a mancat ficatii, dar poti sa spui k esti o fericita...la mn si la cardiac e aceeasi problema!!! ceee ma faaaccc??? uofff... :hammer: :hammer: :hammer:
cred k am sa incerc sa le combin...asta e singura cale pe care o vad, in ceea ce ma priveste...

procust
senior
senior

Postby procust » Fri Nov 11, 2011 5:04 pm

si eu citesc cam 3 teme pe zi si fac un test din toata materia, cred ca luni termin de repetat dar habar nu am cu ce sa ma apuc apoi, ca nu o sa mai fie timp de toata materia! eu zic ca ma ajuta sa fac cate un test din toata materia pe rezitests, pe de o parte vad ce nu stiu prea bine pe de alta imi mentine proaspata restul materiei in cap! Dar mai mult de 1-2 teste cred ca e pierdere de timp...

Dixie
senior
senior

Postby Dixie » Fri Nov 11, 2011 5:17 pm

pfff, si pe mine au inceput sa ma demoralizeze testele de pe rezitests....
deci azi mi-am selectat un test din 25 de teme, 1 CS si 2 CM .... iar rezultatul a fost catastrofal : din 350 punctaj maxim, eu am scos 265 !!! sa-mi dau pumni, nu alta.... :hammer: :hammer: :hammer:

deci.... cred ca prea curand nu mai fac nici un test. stau pe citit materie !!!

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Nov 11, 2011 5:19 pm

latte wrote:eu nu sunt nici de-o parte nici de alta...asta-i marea problema, macar voi stiti...dar eu...eu ce ma fac, k as face si una si alta...da' Mafalda nu's in nici un caz! :help: crybaby2.gif
bubitza...stai linistita k si eu patesc la fel la pulmonar, cel putin cancerul mi-a mancat ficatii, dar poti sa spui k esti o fericita...la mn si la cardiac e aceeasi problema!!! ceee ma faaaccc??? uofff... :hammer: :hammer: :hammer:
cred k am sa incerc sa le combin...asta e singura cale pe care o vad, in ceea ce ma priveste...

Latte si eu sunt la fel ca tine ..as si citi, as face si grile ..ma apuc de grile ..ma gandesc ca poate ar trebui sa citesc, las grilele ma apuc de citit si tot asa....dezastru...nu pot sa fac sau una sau alta ..
Cat despre cardiac ..la cardia am renuntat de ceva vreme sa ma mai chinui sa il stiu ..am zis macar cu respiratorul sa fac mai incerc o data , dar... :hammer: :hammer: ...macar in 8 zile ne scapam...

DrG
junior
junior

Postby DrG » Fri Nov 11, 2011 6:06 pm

Dixie wrote:pfff, si pe mine au inceput sa ma demoralizeze testele de pe rezitests....
deci azi mi-am selectat un test din 25 de teme, 1 CS si 2 CM .... iar rezultatul a fost catastrofal : din 350 punctaj maxim, eu am scos 265 !!! sa-mi dau pumni, nu alta.... :hammer: :hammer: :hammer:

deci.... cred ca prea curand nu mai fac nici un test. stau pe citit materie !!!

nu imi pare catastrofal rezultatul testului tau.probabil ai intalnit si intrebari dinalea aiurea...capul sus! :allright: :peace: :peace:

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Nov 11, 2011 6:19 pm

eu scot constant peste 330; o fi bine?

procust
senior
senior

Postby procust » Fri Nov 11, 2011 6:20 pm

pentru tine e suficient, nici nu trebuie mai mult...

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Nov 11, 2011 6:27 pm

cred ca o sa iau intre primii 20

procust
senior
senior

Postby procust » Fri Nov 11, 2011 6:30 pm

daca nu esti intre primii zece tot degeaba :D

rox
elder
elder

Postby rox » Fri Nov 11, 2011 7:44 pm

Melania, dupa atatia ani e si cazul..... bine, acum mai depinde si ce o sa iei intre primii 20 :)
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

MedRx
senior
senior

Postby MedRx » Fri Nov 11, 2011 8:29 pm

Oricum sistemul de examene si concurs prin grile a scos numai tampiti!

romanasa
junior
junior

Postby romanasa » Fri Nov 11, 2011 8:45 pm

MedRx wrote:Oricum sistemul de examene si concurs prin grile a scos numai tampiti!

mai bine era interviu ca se putea aranja mai usor

E un examen destul de corect... zic eu... in urma caruia cei care invata nu au cum sa ramana pe dinafara

Suntmuci
junior
junior

Postby Suntmuci » Fri Nov 11, 2011 9:26 pm

romanasa wrote:
MedRx wrote:Oricum sistemul de examene si concurs prin grile a scos numai tampiti!

mai bine era interviu ca se putea aranja mai usor

E un examen destul de corect... zic eu... in urma caruia cei care invata nu au cum sa ramana pe dinafara

in urma caruia cei care au o memorie mai buna au succes . Ce daca nu au nicio treaba in clinica la patul pacientului .. majoritatea fetelor vor OG , dupa 1 an isi dau seama ca nu fac fata pentru ca viata de spital nu e viata din prima banca de la facultate si hop se inscriu in anul urmator .. eu cam asa vad lucrurile.
Arbeit macht frei !

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Nov 11, 2011 9:34 pm

:hate: :evil: :twisted: :hammer: :hammer: :hammer: Ahhhhhhh sa-l ia naiba de rezitest!!!Numai nervi imi face de ieri!!!

MedRx
senior
senior

Postby MedRx » Fri Nov 11, 2011 9:50 pm

La ce rezidenti 'bine prgatiti' vad zilnic, ma gandesc cu groaza la cate crime vor comite in viitor!!

latte
senior
senior

Postby latte » Fri Nov 11, 2011 9:53 pm

bubitza wrote::hate: :evil: :twisted: :hammer: :hammer: :hammer: Ahhhhhhh sa-l ia naiba de rezitest!!!Numai nervi imi face de ieri!!!

ce-ai patit?... la mn merge... :roll: :roll: :roll:
pana la urma azi m-am cam axat pe rezitests lor...dar am obs k nu prea-mi face bn...am un cap mare de la atata stat in fata laptopului...de as fi preferat de 100 de ori sa fi citit... :cry: ciudata senzatie... :dizzy: :dizzy: :dizzy:

bubitza
senior
senior

Postby bubitza » Fri Nov 11, 2011 10:12 pm

latte wrote:
bubitza wrote::hate: :evil: :twisted: :hammer: :hammer: :hammer: Ahhhhhhh sa-l ia naiba de rezitest!!!Numai nervi imi face de ieri!!!

ce-ai patit?... la mn merge... :roll: :roll: :roll:
pana la urma azi m-am cam axat pe rezitests lor...dar am obs k nu prea-mi face bn...am un cap mare de la atata stat in fata laptopului...de as fi preferat de 100 de ori sa fi citit... :cry: ciudata senzatie... :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Numai ma enervez de ieri :hate: tot incerc sa selectez un numar de intrebari dintr-o anumita tema si tot aiurea mi le da ..eu selectez 10 cs 15 cm imi apar doar 5 cm si tot asa ... :hammer: :hammer:

zunthor
junior
junior

Postby zunthor » Fri Nov 11, 2011 11:51 pm

pfuuuu :hammer: :hammer: :hammer: mor de draci, am facut test din toata materia pe care doar ce am terminat de citit si am luat 760 :hammer: :hammer: :hammer:

latte
senior
senior

Postby latte » Sat Nov 12, 2011 12:16 am

zunthor wrote:pfuuuu :hammer: :hammer: :hammer: mor de draci, am facut test din toata materia pe care doar ce am terminat de citit si am luat 760 :hammer: :hammer: :hammer:

mddaa...intr-adevar si eu as muri de draci in locul tau...de cate ori ai trecut prin materie?

Rasurbo
senior
senior

Postby Rasurbo » Sat Nov 12, 2011 12:29 am

ce aveti ma, va e rau? 760 e punctaj bun. La cati sunt pe loc in fiecare centru, 760 asigura o specializare decenta.
Da cat vreti sa luati? 1000 pcte? vreti cardiologie martziana sau cum?
pfff

Return to “Rezidentiat 2011”