dr_miky wrote:latte wrote:Deci...multumim nelly pentru sfatul dat!
si miky...hai sa incerc sa te lamuresc...spitalul te plateste pe tine ca rezident da...ok! dar centrul universitar in care te pregatesti tu, adik iasi, ia bani de la minister pentru k te pregateste pe tine si implicit coordonatorul primeste o cota parte, si clar daca pleci lui i se taie din ratie, spitalul unde ai tu postul iti asigura doar salariul tau!
acum poate am mai reusit sa te luminez...din cauza asta tin de rezidenti, k doar banii de la spitalul unde ai tu postul nu ii ia spitalul unde faci rezidentiatul sau coordonatorul tau... ci tu, la tine in buzunar ajung! ...asta cred k a vrut sa spuna si Nelly!

multumesc Latte
Da, in mare asta am vrut sa zic.
Nu e vorba de salariul tau de rezident, ala nu intereseaza pe nimeni.
Si indiferent daca esti pe post sau pe loc, banii iti vin de la ministerul sanatatii, prin unitatea sanitara la care ai cartea de munca.
E vorba ca fiecare UMF primeste bani de la ministerul educatiei pe cap de rezident. Asta ii intereseaza pe ei. Sa fie cat mai multi. II doare la basca de tine.
Iar cu detasarile, am vazut ca scrie acolo ca nu se vor mai da decat pe o perioada de maxim 30% din totalul anilor de rezi. Restul te obliga sa-i faci in centrul de "origine". Asta ar fi o noutate pt anul asta.
pana acum puteai sa-ti iei detasari fara sa-ti dea o perioada maxima.