Page 1 of 1

Australia + New Zealand

Posted: Thu Apr 09, 2009 11:11 pm
by gold
intrebare de inceput: aveti idee daca sunt recunoscute studiile din romania in australia si noua zeelanda?
orice alte informatii sunt bine venite.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Fri Apr 10, 2009 1:13 am
by danhia
depinde la ce nivel de studiu esti, si ce anume studiezi.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Fri Apr 10, 2009 9:24 am
by gold
sunt pe sanatate publica, anul 2.
din cate stiu tu esti plecata in anglia. in anglia lucrurile stau altfel pe sanatate publica fata de australia. m-am interesat destul de putin de australia pana acum, mai exact ieri a fost prima data. am observat ca la ei exista o scoala de sanatate publica separata de facultatea de medicina asa cum este sa zicem colegiul de tehnica dentara in raport cu stomatologia. chestia e ca outcomeurile pregatirii in scoala(tinand cont de cursurile obligatorii) sunt mai apropiate de ce se face in romania si de aici este, zic eu acum, mai accesibila. de fapt in romania nu se face mai nimic(tin sa precizez asta; eu ma refeream la ce ar trebui sa se faca), insa chestiile teoretice care se invata in australia(la scoala din cadrul universitatii din sydney) se pot invata, in mare, din carti. sunt putin axati pe latura adminitrativa(au cateva cursuri optionale) si din cate am inteles activitatea se bazeaza mai mult pe studii si dezvoltarea de programe de sanatate. in anglia situatia e alta la nivel educational si outcomeurile pregatirii in scoala de sanatate publica sunt peste posibilitatile unei pregatiri individuale(asa apreciez eu). sunt admisi cei care au facut F1 si F2 si trainingul in scoala dureaza 5 ani(la noi se fac 4). diferenta de atributii pe sanatate publica deriva presupun eu din modul de organizare a sistemului sanitar.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Fri Apr 10, 2009 9:40 am
by gold
am uitat sa-ti zic ca eu as vrea sa plec ca specialist din tara. am avut un coleg(cu un an mai mare) care a plecat in suedia si isi continua studiile acolo. eu nu pot sa fac asta ptr ca am o problema la capitolul limba engleza. eu nu am facut in scoala. o sa incerc sa o invat pana la terminarea rezidentiatului. e un domeniu pretentios la capitolul engleza asa ca nu am decat sa sper.
cam astea ar fi datele problemei.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Fri Apr 10, 2009 9:55 pm
by danhia
in australia se dau niste examene gen stepuri.
nush noua zeelanda.
banuies ca intrebi asa ca sa te afli in treaba, si ca esti in anul 1 de rezi. si nu stii nici engleza.Hm. :roll:

Re: Australia + New Zealand

Posted: Sat Apr 11, 2009 5:39 pm
by gold
problema cu australia e distanta. stiu engleza cat sa invat din carti in engleza. mai folosesc si dictionarul. dar nu stiu sa construiesc fraze in mod corect in engleza si nu stiu pronuntia.
in australia exista doar master in sanatate publica si nu se adreseaza numai medicilor spre deosebire de anglia unde public health este specializare.
eu verific fiecare posibilitate si am in vedere tarile care au ca limba oficiala engleza, asta ptr ca literatura de specilitate e in engleza(deci engleza oricum trebuie sa o stiu pana la sfarsitul rezi).

Re: Australia + New Zealand

Posted: Sun Apr 12, 2009 12:55 am
by rouadefoc
Vrei sa stii engleza pana la sf reziului??? :roll:
Vad ca nu te motiveaza nimic sa pleci si cred ca in stilul asta o sa ramai in Ro.
Ca o paranteza: eu nu stiam nici o boaba franceza si dupa un curs intensiv de 3 sapt am ajuns in Fr...unde sunt si acum si muncesc bine merci.
Asa ca n-are rost sa mai intrebi chestii care si-au primit deja raspunsurile pe forum uite asa ca te plicti...
intra la Discutii nu la Plecari.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Sun Apr 12, 2009 9:53 pm
by gold
te grabesti. eu stiu de ce sunt pesimist.
nu te-ai gandit ca poate din motive necunoscute tie invat mai incet.
nu cred ca ai citit tot ce am scris. am spus ca sanatatea publica nu este acelasi lucru peste tot si dupa cum ziceam asta tine de modul de organizare a sistemului si mai adaug ca si in functie de disponibilitatile financiare ptr imbunatatirea sanatatii populatiei si a sistemului sanitar.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Mon Aug 10, 2009 7:25 pm
by Fanfan99
Cum se poate face rezidentiatul in Australia sau Noua Zeelanda? Cum se pleaca? Cum e acolo? Multumesc :help:

Re: Australia + New Zealand

Posted: Tue Aug 11, 2009 8:48 pm
by amalia93
http://emigrare.info/

afli tot.
iar la engleza iti trebuie IELTS nivel 7. categoric nu inveti in 3 saptamani. avand in vedere nivelul la care esti, un an de studiu intensiv cu cine trebuie. daca te tii serios de treaba.
ca te apuca groaza cand vezi unde se duc unii sa invete engleza. ori la niste inginere care stiu niste engleza, ori la scoli care dau anunturi cu " angajam studenta in ultimul an,nu e nevoie de experienta", ori care nici macar un profesor nu au , ci tot felul de tinere absolvente de poli, ase, jurnalism, etc, numai limbi straine, nu. mai nou, lumea se duce la o scoala englezeasca unde ii baga pe toti la business. cand am intrebat doctorii de ce s-au dus la business, mi-au zis ca scoala are foarte buna publicitate in sapte seri, etc. :roll:
asa ca, atentie. apuca-te de engleza repede, cu cine trebuie. iti dau un pont: daca lucreaza pe materiale de la edituri englezesti cu cd audio, cu gramatica tot de acolo si carte de writing , e ok, asta e testul: intrebi pe ce materiale lucreaza.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Sat Jan 02, 2010 1:53 am
by sWeetangel
Buna la toata lumea ! Daca nu deranjez as avea si eu nevoie de cateva informatii . Sunt anul 6 si m-ar interesa un viitor ca medic in Noua Zeelanda.Insa sunt foarte nedumerita , pentru ca nu stiu absolut nimic despre conditiile care trebuie indeplinite sau sansele de a se ajunge acolo , iar pe net nu am gasit nimic . As vrea sa aflu cate ceva despre diploma , daca este sau nu recunoscuta , rezidentiat , daca se poate face acolo sau nu ( este doar o varianta ) , experienta sau vechime in domeniu ( ca sa poti lucra acolo ) si daca este printre meseriile cautate . In fine , care ar fi pasii . Multumesc anticipat ! :help:

Re: Australia + New Zealand

Posted: Sat Jan 02, 2010 4:45 pm
by gaurav_singh_md
sWeetangel wrote:Buna la toata lumea ! Daca nu deranjez as avea si eu nevoie de cateva informatii . Sunt anul 6 si m-ar interesa un viitor ca medic in Noua Zeelanda.Insa sunt foarte nedumerita , pentru ca nu stiu absolut nimic despre conditiile care trebuie indeplinite sau sansele de a se ajunge acolo , iar pe net nu am gasit nimic . As vrea sa aflu cate ceva despre diploma , daca este sau nu recunoscuta , rezidentiat , daca se poate face acolo sau nu ( este doar o varianta ) , experienta sau vechime in domeniu ( ca sa poti lucra acolo ) si daca este printre meseriile cautate . In fine , care ar fi pasii . Multumesc anticipat ! :help:

http://www.nzma.org.nz/about/info-for-f ... ctors.html
i am assuming u know english as u want go to to NZ.

Re: Australia + New Zealand

Posted: Wed Jan 13, 2010 12:47 am
by The Hobbit
How very nice of you! Thx indeed! :D
Nu de alta, dar prea putini ofera informatii pe aici...

Re: Australia + New Zealand

Posted: Thu Aug 05, 2010 6:57 am
by dexter65
ptr australia e nevoie sa dai ceva diferente ptr recunoasterea diplomei de specialist?

Re: Australia + New Zealand

Posted: Thu Aug 05, 2010 7:43 am
by dexter65
inca o intrebare mai am ca acum am vazut: ptr ce iti trebuie IELTS (daca chiar e adevarat ca trebuie)?

Re: Australia + New Zealand

Posted: Sat Sep 18, 2010 4:26 pm
by fantasy
buna...pt cei interesati ":o prezentare schematica a sistemului medical pe teritoriul australiei :allright:
http://www.doctorconnect.gov.au/interne ... hfinal.pdf

Re: Australia + New Zealand

Posted: Wed Sep 22, 2010 10:00 pm
by fantasy
http://www.doctorconnect.gov.au/interne ... df..schema pt practicarea medicinii in australia

Re: Australia + New Zealand

Posted: Thu May 19, 2016 8:12 pm
by lassirr
Buna

De cativa ani nu am mai scris pe acest site.

As vrea sa va intreb cum eviata de anestesist in australia sau noua zeelanda.Cam cate ore pe saptamana se lucreaza ce salriu primeste un medic specialist cu 1 an de cand e specialist?

Re: Australia + New Zealand

Posted: Fri May 20, 2016 1:32 am
by Chingachgook
de ce nu ramai in germania?

Re: Australia + New Zealand

Posted: Fri May 20, 2016 1:46 am
by adi
Iassirr --> Este irelevant atât timp cât Competent Authority Pathway pentru a fi recunoscuta specialitatea este valabila doar pentru UK, Canada, US, NZ și Irlanda.