yookah wrote:Nu stiam ca in Germania sunt asa de neseriosi oamenii. Am sunat toata ziua la Frankfurt pt informatii despre Approbation, in cele din urma a raspuns cineva care m-a trimis pe site-ul lor si m-a expediat rapid. Si dupa ce am vazut ce era scris pe site, am cateva intrebari, am sunat inapoi, nu a mai raspuns nimeni. Va rog mult, pt cei care au obtinut Approbationul in Hessen, am cateva intrebari:
1.Trebuie actele neaparat in Germania traduse?
2.Examenul medical tot in Germania unbedingt? Pt ca sunt in Ro si sa ma duc acolo numai pt examen..la cate cheltuieli am avut..
3. Trebuie sa locuiesc in Germania neaparat? Sau pot pune adresa unor prieteni, chiar daca sunt in alt Land?
4. Voi cand ati primit App? Am intrebat la Frankfurt si mi-a spus ca poate sa dureze si 2 luni, si 4 luni??
Interviul l-am avut exact acum o saptamana si Chefarzt-ul imi zice azi ca ma accepta si sa incep pe 1 septembrie. Am sa vorbesc cu el ca nu am cum in 2 sapt sa fiu gata, dar daca App vine in doua luni, nu cred ca ma asteapta atat.
Am pus cam multe intrebari, sorry, dar sunt foarte stresata si trebuie sa dau un raspuns cat mai curand clinicii. Multumesc mult daca ma puteti ajuta..si dau o bere, doua!
1. Nu. Eu le-am tradus in RO.
2. Nu am dat niciun ex.Am trimis actele prin posta.
3. Trebuie sa ai resedinta in DE. Sa te ia prietenii tai in evidenta. Tre sa mergi la Primaria orasului.
4. Eu am primit App in 2 sapt de cand au avut toate actele la dosar. Initial am trimis actele fara certif de limba, ulterior (la vreo luna) l-am trimis si pe acesta. App l-am primit prin posta.