darksunrise wrote:Eh, nu ma refeream la tine. Ca dupa tine, ai luat B2 si acum esti la C1 fara niciun efort) iar restul sunt mai prosti.
Si oricum s-au facut mai severi si aia de la Fides, picati etc.
Intrebam lumea mai normala.... adica mai realista si mai prietenoasa cu incepatorii in ale plecatului din tara
Cum e limba germana?
-
- senior
Re: Cum e limba germana?
omul are mania persecutiei daca nu ti-ai dat seama. nu-ti mai consuma energia raspunzandu-i . lasa-l sa se chinuie,nu-i mai da subiecte. e clar ca se plictiseste pin alte parti. unora li se potriveste "mai baieti ,puneti mana pe lopeti"(nu pe stetoscoape).
- manolo
- elder
darksunrise wrote:Eh, nu ma refeream la tine. Ca dupa tine, ai luat B2 si acum esti la C1 fara niciun efort) iar restul sunt mai prosti.
Intrebam lumea mai normala.... adica mai realista si mai prietenoasa cu incepatorii in ale plecatului din tara
iar vorbesti discutii. n-am spus niciodata ca as fi de C1 sau alte chestii asemenea. de altfel, daca chiar ai fi citit atent topicul vechi, ai fi tinut minte ca a fost o intreaga mini-discutie pe tema asta.
nici nu spun ca altii sunt mai prosti. ce e real insa e faptul ca unii invata o limba straina mai usor decat altii. nu cred ca are de-a face cu prostia, ci poate cu talentul pentru asa ceva. de asemenea, sunt metode si metode de a invata o limba straina si nu tot timpul o anumita metoda functioneaza la fel pentru toti.
apoi, nu poti sa ceri realism si prietenie de la niste oameni pe care ii repezi sau ii certi sau la care te rastesti sau eventual impotriva carora te constitui si tu parte civila, alaturi de amicul geo, mai ales atunci cand tu sustii cu o maxima convingere niste chestii despre aspecte pe care nu le cunosti suficient sau aproape deloc. quit pro quo!
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
- manolo
- elder
geocatalinfx wrote:omul are mania persecutiei daca nu ti-ai dat seama. nu-ti mai consuma energia raspunzandu-i . lasa-l sa se chinuie,nu-i mai da subiecte. e clar ca se plictiseste pin alte parti. unora li se potriveste "mai baieti ,puneti mana pe lopeti"(nu pe stetoscoape).darksunrise wrote:Eh, nu ma refeream la tine. Ca dupa tine, ai luat B2 si acum esti la C1 fara niciun efort) iar restul sunt mai prosti.
stii ca tot ce declari poate fi folosit impotriva ta la proces, da? deja colegul blegoo are scrinshoturi de la tot ce ai scris, asa ca ai mare grija!
-
- senior
manolo asta,are si el partea lui de dreptate,cine stie cum o sa ne comportam dupa 2-3 ani de lucru in germania ! manolo ,deja ti-am facut dosarul,ai grija ce mai scrii pe aici. o sa te chemam in tara la declaratii si vezi ca astia de la politie de la noi este foarte inteligenti,te fac sa spui tot. ACUM LA MODUL SERIOS, nu foloseste nimanui genul asta de discutii. asa ca am sa ignor tot ce nu consider ca m-ar ajuta,mai ales ca vad ca sunt si oameni care mai raspund la modul serios pe aici. asa se face selectia.
- manolo
- elder
geocatalinfx wrote:manolo asta,are si el partea lui de dreptate,cine stie cum o sa ne comportam dupa 2-3 ani de lucru in germania ! manolo ,deja ti-am facut dosarul,ai grija ce mai scrii pe aici. o sa te chemam in tara la declaratii si vezi ca astia de la politie de la noi este foarte inteligenti,te fac sa spui tot. ACUM LA MODUL SERIOS, nu foloseste nimanui genul asta de discutii. asa ca am sa ignor tot ce nu consider ca m-ar ajuta,mai ales ca vad ca sunt si oameni care mai raspund la modul serios pe aici. asa se face selectia.
hehehehehe! ce dragut! tu incepi prin a ne ameninta ca ne dai in judecata si tot tu ceri sa renuntam la astfel de discutii. i-as spune disonanta cognitiva, dar asta presupune sa existe deja partea cognitiva...
-
- senior
e greu sa renunti la ceva ce e deja un obicei,nu? nu ti-am cerut nimic, ti-am zis doar ca uneori sau de multe ori vorbesti degeaba,te mai faci si de ras. daca tii neaparat sa ai ultimul cuvant, iti dau si acest drog. doar ca acest forum e facut in alte scopuri,cred. oricum,merci pt raspunsurile utile de mai sus (pe bune).
manolo wrote:geocatalinfx wrote:manolo asta,are si el partea lui de dreptate,cine stie cum o sa ne comportam dupa 2-3 ani de lucru in germania ! manolo ,deja ti-am facut dosarul,ai grija ce mai scrii pe aici. o sa te chemam in tara la declaratii si vezi ca astia de la politie de la noi este foarte inteligenti,te fac sa spui tot. ACUM LA MODUL SERIOS, nu foloseste nimanui genul asta de discutii. asa ca am sa ignor tot ce nu consider ca m-ar ajuta,mai ales ca vad ca sunt si oameni care mai raspund la modul serios pe aici. asa se face selectia.
hehehehehe! ce dragut! tu incepi prin a ne ameninta ca ne dai in judecata si tot tu ceri sa renuntam la astfel de discutii. i-as spune disonanta cognitiva, dar asta presupune sa existe deja partea cognitiva...
-
- senior
Salut.Stie cineva unde pot incepe cursuri de B2 prin Frankfurt sau prin imprejurimi.Am B1 din RO si trebuie sa obtin B2 aici.Stiu doar de ProLingua.
Alte institutii unde pot face cursuri?
Multumesc.
Multumesc.
-
- senior
[quote="sunny2012"]Salut.Stie cineva unde pot incepe cursuri de B2 prin Frankfurt sau prin imprejurimi.Am B1 din RO si trebuie sa obtin B2 aici.Stiu doar de ProLingua.
Multumesc.[/quote]
https://www.vhs.frankfurt.de/ilink/Busi ... ages.aspx#
Multumesc.[/quote]
https://www.vhs.frankfurt.de/ilink/Busi ... ages.aspx#
- floare_albastra
- junior
Pana acum la Goethe se invata dupa EM-uri. Mai nou am inteles ca vor sa treaca la ziel. Sunt scoase de aceasi editura.
Cartea dupa care invatati nu prea conteaza. Oricare din din seriile de la Hueber (EM, Ziel) sau Langenscheidt (Aspekte) sunt absolut ok.
Cartea dupa care invatati nu prea conteaza. Oricare din din seriile de la Hueber (EM, Ziel) sau Langenscheidt (Aspekte) sunt absolut ok.
- Cristi_cj
- senior
floare_albastra wrote:Pana acum la Goethe se invata dupa EM-uri.
Probabil la Goehte la care ai facut tu se invata dupa EM-uri. Eu am facut la Goehte in Germania, si am facut dupa Studio D. Iar in Romanica am facut din Optimal.
Cred ca fiecare filiala isi poate alege dupa ce manual sa faca, nu prea cred ca e obligatoriu sa faca dintr-un anumit manual.
-
- senior
A facut cineva cursuri de limba germana B2 in Frankfurt aici http://www.did.de/index.php5?id=frankfurt&L=1
sau in alta parte,m-ar interesa cateva informatii.
Multumesc.
sau in alta parte,m-ar interesa cateva informatii.
Multumesc.
-
- senior
esti fenomenala! vrei sa primesti chiar totul mura-n gura??? la vhs frankfurt sau alt institut din frankuft e la fel ca la vhs munchen, berlin sau nu stiu care dorf. platesti niste bani, te duci la cursuri, pui mana si inveti germana...asta daca nu te astepti sa o invete cineva de pe forum pentru tine.
- Melania
- addicted
Fenomenalo!
-
- senior
maria_m wrote:esti fenomenala! vrei sa primesti chiar totul mura-n gura??? la vhs frankfurt sau alt institut din frankuft e la fel ca la vhs munchen, berlin sau nu stiu care dorf. platesti niste bani, te duci la cursuri, pui mana si inveti germana...asta daca nu te astepti sa o invete cineva de pe forum pentru tine.
Poate vrei tu sa o inveti in locul meu?Te descurci?

- harciogu
- senior
ce e cu ura asta sunny boy (sau girl)?!
calm down! sau, vorba neamtuluii, komm runter!!
nimeni nu e aici ca sa iti ia banii din cont. sau dumicatul de la gura.
probabil ca auzi numai de povesti de succes cu Germania, dar nici nu stii pe jumatate cat s-au chinuit unii pe aici - situatie traita de mine zB si cu "visul american" aka work & travel - multa mizerie am gasit pe unde am fost si nu m-am intors ca cei din miturile urbane cu 10k dolari toamna
. fara ajutor, fara prieteni, fara alti romani, in locuinte infecte, fara caldura, fara arhive de forumuri.
de ce esti asa nervos? si aici nu fac misto/circ/caterinca, ci vorbesc serios. grow up! sau, tot la fel, auf gut Deutsch, werd endlich erwachsen!!
probabil ca auzi numai de povesti de succes cu Germania, dar nici nu stii pe jumatate cat s-au chinuit unii pe aici - situatie traita de mine zB si cu "visul american" aka work & travel - multa mizerie am gasit pe unde am fost si nu m-am intors ca cei din miturile urbane cu 10k dolari toamna

de ce esti asa nervos? si aici nu fac misto/circ/caterinca, ci vorbesc serios. grow up! sau, tot la fel, auf gut Deutsch, werd endlich erwachsen!!
Ceasul meu cu cuc, patentul si-un cutit de paine.
"[...]scartzaiala aia latrata care se cheama nemtzeste." © Tasha
Renault - Créateur du malheur.
-
- senior
daraus wird nichts !
harciogu wrote:ce e cu ura asta sunny boy (sau girl)?!
probabil ca auzi numai de povesti de succes cu Germania, dar nici nu stii pe jumatate cat s-au chinuit unii pe aici - situatie traita de mine zB si cu "visul american" aka work & travel - multa mizerie am gasit pe unde am fost si nu m-am intors ca cei din miturile urbane cu 10k dolari toamna. fara ajutor, fara prieteni, fara alti romani, in locuinte infecte, fara caldura, fara arhive de forumuri.
- darksunrise
- elder
Daca te duci la un nivel sub B2 la cursuri la VHS sau altele, e plin de imigranti care abia stiu sa citeasca, iti spun eu din proprie experienta. Celor care nu-s in UE le trebuie B1 ca sa ramana in Germania, ceva de genul asta (acum un an cand am fost eu era o discutie sa impuna B2 si pt ei, ca erau cam varza), si de obicei dupa B1 nu mai continua (adica turcii, thailandezii etc). Ceea ce ar fi ok pt tine, presupun ca la B2 sunt oameni care vor sa invete ceva.
Cred ca ar merita sa faci in Germania un curs de B2.1/ B2.2., sau germana medicala, ceva mai avansat un pic oricum.
Eu am fost la un curs de B1 si am pierdut vremea, nu stiau ceilalti nici regulile de citire si conjugarea verbelor regulate, ma enervau si ma tineau si pe mine pe loc, 2 luni pierdute degeaba.
Sper sa ai mai mult noroc de colegi cu care sa te intelegi
Bafta!
Cred ca ar merita sa faci in Germania un curs de B2.1/ B2.2., sau germana medicala, ceva mai avansat un pic oricum.
Eu am fost la un curs de B1 si am pierdut vremea, nu stiau ceilalti nici regulile de citire si conjugarea verbelor regulate, ma enervau si ma tineau si pe mine pe loc, 2 luni pierdute degeaba.
Sper sa ai mai mult noroc de colegi cu care sa te intelegi

Bafta!
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.
-
- senior
aici e un link cu exercitii,etc de limba germana. va si spune daca este corecta rezolvarea:
http://www.schubert-verlag.de/aufgaben/ ... ndex_z.htm
http://www.schubert-verlag.de/aufgaben/ ... ndex_z.htm
-
-
De http://www.dw-world.de/dw/0,,2547,00.html stiati?
Azi l-am descoperit si eu plimbandu-ma pe la http://ro-de.org
Azi l-am descoperit si eu plimbandu-ma pe la http://ro-de.org
-
- dremy
- junior
are cineva raspunsuri pentru Kursbuch de la em neu 2008 hauptkurs ?
-
- senior
am mai raspuns la intrebarea asta parca odata!! lb germana e o limba grea , cuvinte ca bomfraier, volkswagen, glasspapier, platfus, spielhozen, bleifrei, cremvurst, rucsac, fasung, halta, foraibar, boiler, gater, blit, procura, prodecan.. mosule cuvinte grele
fasung in special si foraiber mie mi se par..... 

-
-
- junior
Are cineva foi de observatie / sau alte fise in limba germana, care se completeaza in spitale?
Va multumesc
Va multumesc
-
- elder
citeste arhiva! a pus cineva la un moment data una acolo. parca era de ortopedie, dar in mare sunt aceleasi intrebari, numai ca in functie e specialitate se insista pe anumita patologie (asta o sa prinzi in spital).
oricum, nu te pune nimeni din prima ora sa faci foi.
oricum, nu te pune nimeni din prima ora sa faci foi.
-
- senior
eu am o anamneza luata tot de pe forum de aici. dai sus in dreapta la search si pui +anamneza . asta ca sa nu citesti toate balivernele. daca nu reusesti imi scrii pe privat si-ti dau fisierul meu.
-
- junior
Are cineva cartile ?
Mit Erfolg zum Geothe-Zertifikat B2 - TESTBUCH
Mit für Goethe-Zertificat B2,
Mit Erfolg zum Göthe-Zertificat B2 - Übungsbuch
Prüfungstraining Göthe-Zertificat B2.
Va multumesc
Mit Erfolg zum Geothe-Zertifikat B2 - TESTBUCH
Mit für Goethe-Zertificat B2,
Mit Erfolg zum Göthe-Zertificat B2 - Übungsbuch
Prüfungstraining Göthe-Zertificat B2.
Va multumesc
-
- elder
le gasesti pe net!
- dremy
- junior
lebada_calatoare wrote:le gasesti pe net!
pune un link daca stii unde
bitte !
-
- elder
nu mai stiu de unde le-am luat; le am in calculator; totusi, nu sunt foarte sigura ca alea sunt pt ca nu scrie B2 pe ele; or fi pt B1?! habar n-am; nu prea le-am folosit
- harciogu
- senior
si eu ca fraierul am dat bani pe ele
nu merita oare minima investitie pentru pregatirea de b2?

nu merita oare minima investitie pentru pregatirea de b2?

Ceasul meu cu cuc, patentul si-un cutit de paine.
-
- junior
Are cineva manualul Ziel editura Hueber pentru B2?
Va multumesc
Va multumesc
- Spass
- junior
Eu il am (B2/1 + B2/2). De ce?
- Spass
- junior
Am cartea tiparita, nu in format electronic.
-
- junior
Este cineva aici care a dat simularea sau examenul Goethe B2 la Bucuresti sa ne spune ce subiecte au fost, sau stiti cumva vreo sursa cu subiecte date pentru B2 (la Goethe Bucuresti).
Multumesc
Multumesc
- oya
- senior
Buna! Ma puteti ajuta cu niste lectii audio de limba germana? Era postat un link in topic dar nu mai merge download-ul. Multumesc anticipat.
- Chingachgook
- addicted
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- oya
- senior
Repede il iau, multumesc mult!
Seara buna!

Seara buna!
-
- junior
pentru cine a dat exam de b2 la fides. cum este fata de goethe? difera subiectele? ma poate ajuta cineva cu o modalitate de exam de la fides?
multumesc
multumesc