Germania - rezidențiatul (arhivă)
-
dvg
Re: Cum e rezidentiatul in Germania?
Salut. Sunt nou pe forum. Este cineva pe neurochirurgie deja plecat? Sau imi puteti spune daca se gasesc locuri pe aceasta specialitate? Multumesc.
- vmc
- elite

no scuze de raspuns, dar eram tare nervoasa (pe Im desigur
). Pe psihiatrie e greu sa gasesti fara limba, dar incearca in Reha de neurologie ca oricum trebuie sa faci un an. Poate te ajuta skriptu ca el se lauda ca are locuri la el in spital. NU aplica in est ca acolo e obligatoriu B2 si pt erlaubnis. Arnsberg si bremen cer interviu (sigur), in rest nu mai stiu.
Www.aerzteblatt.de
mult mai multe joburi
Www.aerzteblatt.de
mult mai multe joburi
nicht wahr?
-
stroela
- newbie

Salut!Urmaresc de cateva luni bune forumul acesta si m-am hotarat sa intru si eu in discutii,dar deocamdata mai mult pentru intrebari decat pentru raspunsuri
...sunt incepatoare in invatarea limbii germane si as fi curioasa daca cineva de pe forum imi poate da mai multe detalii despre ginecologie:cat dureaza rezidentiatul,ce stagii presupune,cum e ca specialitate,etc....mersi 
...sunt incepatoare in invatarea limbii germane si as fi curioasa daca cineva de pe forum imi poate da mai multe detalii despre ginecologie:cat dureaza rezidentiatul,ce stagii presupune,cum e ca specialitate,etc....mersi -
animustatea
- junior

va multumesc mult, vmc n ai pentru ce sa te scuzi totul a fost ok , dorintza(manata de disperare) m a facut sa scriu atat de tragic.o sa incerc sa trimit cv si sper sa gasesc pe cineva care sa ma accepte cu a2.multumesc ink o data pentru ajutor.promit ca din primul salariu fac cinste la toti
- vmc
- elite

[quote="animustatea".multumesc] ink o data pentru ajutor.promit ca din primul salariu fac cinste la toti[/quote]
pai zi asa ca-ti caut eu un job, intr-o luna esti aici
pai zi asa ca-ti caut eu un job, intr-o luna esti aici
nicht wahr?
-
alexandru_v
- newbie

La un moment dat s-a vrobit de traduceri si Apostile...dar acele pagini nu mai sunt. Asa ca am si eu o intrebare...pe ce documente trebuie pusa Apostila? (eu stiu de diploma licenta si foaie matricola) Si pot sa merg la orice centru autorizat de traduceri? Va multumesc
- cris3
- senior

stroela wrote: as fi curioasa daca cineva de pe forum imi poate da mai multe detalii despre ginecologie:cat dureaza rezidentiatul,ce stagii presupune,cum e ca specialitate,etc....mersi
Eu sunt pe gineco, dar detalii iti dau mai peste o luna, cand o sa ajung si eu in Germania...
Ca si specialitate, e superfaina, oricum.
-
alexandru_v
- newbie

La un moment dat s-a vrobit de traduceri si Apostile...dar acele pagini nu mai sunt. Asa ca am si eu o intrebare...pe ce documente trebuie pusa Apostila? (eu stiu de diploma licenta si foaie matricola) Si pot sa merg la orice centru autorizat de traduceri? Va multumesc!
-
bogdanelbbb
- newbie

va rog sa-mi spune-ti si mie ce documente trebuie apostilate? eu stiu ca trebuuie doar diploma si foaia matricola... multumesc anticipat. o zi buna.
-
stroela
- newbie

multumesc cris3... 
- Electric
- junior

bogdanelbbb wrote:va rog sa-mi spune-ti si mie ce documente trebuie apostilate? eu stiu ca trebuuie doar diploma si foaia matricola... multumesc anticipat. o zi buna.
eu am apostilat 5 documente:
diploma licenta
anexa diplomei
certificat conformitate
cazier judiciar
certificat nastere
-probabil trebuie si certificatul good-standing (eu nu am avut nevoie).
You don't need eyes to see,
You need vision !
You need vision !
- cris3
- senior

Mie mi-au cerut apostila doar pe diploma de licenta, foaia matricola si certificatul de conformitate, dar probabil depinde de land....
-
yryna85
- junior

buna. are cineva vreun tratat de medicina interna/cardio in germana in forma electronica? multumesc anticipat!
-
docX
- junior

nu stiam ca se cere b2 si pt beruferlaunis. eu zic sa aplicati totusi si sa incercati, ca nu se stie. eu ama vut b2 dar tot a trebuit sa dau interviu la bezirksregierung.
eventual va ramane varianta cu brandler, sa mergeti la cursurile lui si apoi primiti garantat b2, cica ar avea el ceva aranjamente.
despre apostila, daca vi se cere spuneti-le ca romania este in ue si nu este necesara apostila. nu de alta dar mai scutiti ceva timp si bani.
eventual va ramane varianta cu brandler, sa mergeti la cursurile lui si apoi primiti garantat b2, cica ar avea el ceva aranjamente.
despre apostila, daca vi se cere spuneti-le ca romania este in ue si nu este necesara apostila. nu de alta dar mai scutiti ceva timp si bani.
-
dancorbeanu
- junior

nu va suparatzi ca tot insist cu aceasta intrebare dar sunt pusa in situatia disperata de a pleca imediat in orice conditii deoarece situatia mea finaciara s a inrautatit f mult nu imi mai pot permite cursuri pana la b2 desi sunt rezidenta nu mai fac fata cheltuielior si sunt cam disperata.[/quote].
daca nu mai ai bani pt. cursuri poti sa aplici printr-o firma de recrutare care sa-ti asigure un curs intensiv pana la nivelul B2. partea riscanta este ca va trebui sa semnezi un contract prin care te obligi sa ramai cel putin un an in spitalul(sau in unul din spitalele) unde iti gasesc ei loc, in caz contrar urmand sa platesti o suma X care inseamna contravaloarea cursului, cazarii, etc. De ce e riscant? Pt. ca sunt spitale neatractive, din diverse motive: oras mic, izolat, fara viata sociala, sau e un chefarzt nebun, porc, nesimtit, o atmosfera de lucru tensionata.
apropos de ce zicea @vmc cu reha de neuro. In Thüringen e un director de astfel de clinica care recruteaza oameni, le asigura cazare, masa, curs intensiv, plateste toate taxele pt examen si pt acte, dar ei sunt obligati sa ramana 3 ani, in caz contrar platesc peste 10.000 E (cred ca 14. 000, dar nu sunt 100% sigur). Am fost si eu clinica in vizita (sunt 3 medici din Ro),nu e stress deloc in garzi, doctorii joaca biliard, sunt multi pe la 50 de ani, dar pt unul tanar cred ca la un moment dat devine plictisitor.
daca nu mai ai bani pt. cursuri poti sa aplici printr-o firma de recrutare care sa-ti asigure un curs intensiv pana la nivelul B2. partea riscanta este ca va trebui sa semnezi un contract prin care te obligi sa ramai cel putin un an in spitalul(sau in unul din spitalele) unde iti gasesc ei loc, in caz contrar urmand sa platesti o suma X care inseamna contravaloarea cursului, cazarii, etc. De ce e riscant? Pt. ca sunt spitale neatractive, din diverse motive: oras mic, izolat, fara viata sociala, sau e un chefarzt nebun, porc, nesimtit, o atmosfera de lucru tensionata.
apropos de ce zicea @vmc cu reha de neuro. In Thüringen e un director de astfel de clinica care recruteaza oameni, le asigura cazare, masa, curs intensiv, plateste toate taxele pt examen si pt acte, dar ei sunt obligati sa ramana 3 ani, in caz contrar platesc peste 10.000 E (cred ca 14. 000, dar nu sunt 100% sigur). Am fost si eu clinica in vizita (sunt 3 medici din Ro),nu e stress deloc in garzi, doctorii joaca biliard, sunt multi pe la 50 de ani, dar pt unul tanar cred ca la un moment dat devine plictisitor.
- sugar_free
- newbie

docX wrote:nu stiam ca se cere b2 si pt beruferlaunis. eu zic sa aplicati totusi si sa incercati, ca nu se stie. eu ama vut b2 dar tot a trebuit sa dau interviu la bezirksregierung.
Da fix. D`aia la ultimul curs din 18 au luat B2`ul doar 8, la Brandler. (curs care s-a terminat inainte de revelion cu cateva zile)

sugar_free
-
dancorbeanu
- junior

iertati-mi ignoranta, da` cine-i Brandler asta?
- wolu
- senior

dancorbeanu wrote:iertati-mi ignoranta, da` cine-i Brandler asta?
Brandler & Rauschelbach GbR - e o firma de recrutare nemteasca http://www.medic-job.com/
-
e_r_m
- newbie

Spuneti-mi si mie,va rog! In cazul in care am si cunostinte de alta limba straina in afara de germana,trebuie si pentru aceasta certificat de limba,sau e suficient sa specific in CV ca o stiu?Are vreo importanta pentru clinicile din Germania cunoasterea unei a doua limbi(de exemplu engleza)?
-
e_r_m
- newbie

Si va mai deranjez cu o intrebare,daca nu va suparati! Daca eu merg ca medic rezident in Germania,sotul meu poate lucra acolo ca brancardier/infirmier daca are studiile necesare?
-
stroela
- newbie

apropo de cei care au deja o familie(ca tot a deschis e_r_m discutia...) e cineva care a plecat ca medic in germania dar sotul/sotia sa nu aiba legatura cu domeniul medical?eu sunt cam in aceeasi situatie si imi fac destule griji din acest punct de vedere!au reusit sa isi gaseasca si partenerii vostri vreun job?sau macar se pot face cursuri de formare profesionala,alte studii,etc...poate cei aflati in situatia asta imi vor impartasi din experienta lor!multumesc!
-
Tiberius13
- junior

nu are Brandler nici o combinatie pt luat B2-ul.din ultima grupa au picat multi,va spun eu sigur.
- vmc
- elite

Vesti cat casa: m-a contactat dna de la firma (nu-mi da 8000 net
), dar mi- zis ca ei pot rezolva Berufserlaubnisul fara certificat de limba, dar numai in vest, doar cu o confirmare de la Chefarzt ca vb germana. Tipa vorbeste foarte clar germana asa ca nu va speriati daca va suna.
Ani, am intrebat daca au pe neuro si psihi si au.
Singura ei conditie e sa intelegi germana. pentru cei interesati pm. Eu zic ca e o sansa uriasa pt cei cu a2. mi-a zis ca nu are nevoie de nici un certifi at de limba.
Ani, am intrebat daca au pe neuro si psihi si au.
Singura ei conditie e sa intelegi germana. pentru cei interesati pm. Eu zic ca e o sansa uriasa pt cei cu a2. mi-a zis ca nu are nevoie de nici un certifi at de limba.
nicht wahr?
-
animustatea
- junior

multumesc. de luni incep un curs de 2 luni la fides prin amabilitatea unei cunostinte care mi a platit cursul.sper sa ajung la un sprechen de b1.daca intre timp gasesc pe cineva care sa ma accepte cu nivelul actual plec.am inceput deja sa pregatesc berile pentru ziua primului salariu 
-
aadyraa
- junior

stroela wrote:apropo de cei care au deja o familie(ca tot a deschis e_r_m discutia...) e cineva care a plecat ca medic in germania dar sotul/sotia sa nu aiba legatura cu domeniul medical?
Buna! Eu sunt cu prietenul meu aici. El este inginer si el a venit primul. Oricum am inteles ca si pe aceasta ramura se cauta "forta de munca" in Germania. El a venit in Hamburg si apoi eu am inceput sa caut de lucru. Nu am gasit in Ham., ci undeva in apropiere, dar nu suficient de aprope incat sa pot face naveta, asa ca mi-am luat si eu ceva cu chirie aici. E greu caci ne vedem doar la sf de saptamana, dar e mai bine decat acasa. Oricum in orasele mari, dupa cum au spus si altii, e mai greu pentru noi sa gasim,mai ales la inceput. Oricum eu am inceput munca doar de putin timp.
Multa bafta!
-
maria_m
- senior

prietenul meu e informatician. eu am venit prima si mi-am gasit in thuringen. el a venit dupa cateva luni si si-a gasit in munchen. e foarte greu pt ca sunt 500km distanta. fac cam 5-6 ore pe drum. cu vremea asta e si mai greu. in decursul anului asta imi caut si eu sa ma duc mai aproape de el. am o cunostinta are sotul pe hardware. tipul isi cauta de un an si nu a gasit nimic de lucru, desi stie germana.
- vmc
- elite

cunostinta de a mea, inginer electronist, nevasta-sa e aici cu copilul de 2,5 ani, el nu gaseste nici in ruptul capului de lucru
http://www.youtube.com/watch?v=XMV8ehocZ4k
toti nemtii au asta azi la status
toti nemtii au asta azi la status
nicht wahr?
-
maria_m
- senior

drept ca e amuzanta vremea in germania in ultimele 2 sapt 
-
stroela
- newbie

Asadar, e complicat...dar speranta moare ultima
!multumesc pentru raspunsuri...
-
camish
- senior

e_r_m wrote:Si va mai deranjez cu o intrebare,daca nu va suparati! Daca eu merg ca medic rezident in Germania,sotul meu poate lucra acolo ca brancardier/infirmier daca are studiile necesare?
La ce facultate se studiaza brancardieratul/infirmieratul?
Reformuleaza intrebarea si poate primesti raspuns, daca nu te superi.
-
green
- junior

Hilfe !!!!!!
S-a dus azi proaspatul meu soti cu certificatul de casatorie la Einwohnermeldeamt sa ne ceara modificarea la Lohsteuerkarte, dar nu se accepta certificatul fara apostila! Se poate rezolva apostila cumva pe aici, sau trebuie sa trimitem certificatul inapoi in Romania?
S-a dus azi proaspatul meu soti cu certificatul de casatorie la Einwohnermeldeamt sa ne ceara modificarea la Lohsteuerkarte, dar nu se accepta certificatul fara apostila! Se poate rezolva apostila cumva pe aici, sau trebuie sa trimitem certificatul inapoi in Romania?
-
camish
- senior

Mai mult curaj nu strica. Mai mergeti o data si explicati-i frumos doamnei ca Romania este un membru al Uniunii Europene. Daca va freaca, cere-i sa va inmane bucata de lege pe care se bazeaza.
-
CodrutaS
- newbie

toti nemtii au asta azi la status[/quote]
Tare faina e fatuca asta. Sa mai zica cineva ca nemtzii nu au simtul umorului si sunt inchistati. Pana si vremea e funny.
In alta ordine de idei, vreau sa va intreb daca stiti variante ok de transport intre Timisoara si Hamburg/ Hanovra/Bremen. Oricare din cele 3 localitati sunt egale ca distanta intre ele si locul unde trebuie sa ajung.
Si inca o intrebare (mai compusa asa
): in Niedersachsen a reusit vreun coleg sa capete Beruferlaubnis cu B1? Sunt rigizi cei care iti elibereaza docomentu? Interviu cu ei? Multzam fain.
toti nemtii au asta azi la status[/quote]
Tare faina e fatuca asta. Sa mai zica cineva ca nemtzii nu au simtul umorului si sunt inchistati. Pana si vremea e funny.
In alta ordine de idei, vreau sa va intreb daca stiti variante ok de transport intre Timisoara si Hamburg/ Hanovra/Bremen. Oricare din cele 3 localitati sunt egale ca distanta intre ele si locul unde trebuie sa ajung.
Si inca o intrebare (mai compusa asa
- Doll
- elder

Ai cautat printre zborurile companiilor low cost?
-German Wings
-Blue air
-Wizz air.
Dezavantajul acestor zboruri este ca aterizeaza numai pe cateva aeroporturi din Germania, adica de acolo trebuie sa te deplasezi cu trenul. Un bilet vreo 40 euro (Berlin-Leipzig de ex 42 euro).
-German Wings
-Blue air
-Wizz air.
Dezavantajul acestor zboruri este ca aterizeaza numai pe cateva aeroporturi din Germania, adica de acolo trebuie sa te deplasezi cu trenul. Un bilet vreo 40 euro (Berlin-Leipzig de ex 42 euro).
-
CodrutaS
- newbie

Doll wrote:Ai cautat printre zborurile companiilor low cost?
-German Wings
-Blue air
-Wizz air.
Multzam fain, Doll. De wizz air imi spusese un coleg. O sa caut si la celelalte doua, poate reusesc sa gasesc o varianta mai optimala decat Luftansa. Aveti cunostiinta de vreun site unde gasesc un fel de Mersu` trenurilor din De?
-
drgrecu
- junior

CodrutaS wrote:Doll wrote:Ai cautat printre zborurile companiilor low cost?
-German Wings
-Blue air
-Wizz air.
Multzam fain, Doll. De wizz air imi spusese un coleg. O sa caut si la celelalte doua, poate reusesc sa gasesc o varianta mai optimala decat Luftansa. Aveti cunostiinta de vreun site unde gasesc un fel de Mersu` trenurilor din De?
www.bahn.de
-
atlantiana
- senior

http://www.prefectura-ct.ro/relatia-cu- ... 22811.html
Lista statelor semnatare ale Convenţiei de la Haga:
•Africa de Sud, Albania, Andora, Antigua-Barbuda, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Bahamas, Barbados, Belgia, Belize, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Botswana, Brunei Darussalam, Bulgaria, Cipru,China (numai regiunile administrative Hong Kong şi Macao), Columbia, Coreea de Sud, Croaţia, Cehia, Dominica, Danemarca, Estonia, Elveţia, El Salvador, Ecuador, Fiji, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Grenada, Honduras, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Lituania, Letonia, Lesotho, Liberia, Lichtenstein, Luxemburg, F.R.I. Macedonia, Malawi, Malta, Marea Britanie şi Irlanda de Nord, Moldova, Muntenegru, India, Insulele Cook, Insulele Marshall, Mauritius, Mexic, Monaco, Namibia, Norvegia, Niue, Noua Zeelandǎ, Olanda, Panama, Polonia, Portugalia, România, Federaţia Rusǎ, St.Kitts and Nevis, Saint Vincent şi Grenadine, Santa Lucia, San Marino, Samoa, Serbia, Seychelles, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Surinam, SUA, Swaziland, Tonga, Trinidad Tobago, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela.
3. Statele cu care România a încheiat o convenţie bilateralǎ care prevede scutirea de supralegalizare şi de orice formalitate similarǎ:
•Albania, Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Franţa, Moldova, Polonia, Federaţia Rusǎ, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.
Chiar daca Romania este membru UE, nu are conventie cu Germania pentru scutire de supralegalizare (apostila). Asadar, apostila se cere in continuare. Cel putin asa inteleg eu.
Din ce document rezulta ca odata cu intrarea in UE nu mai e necesara apostila?
Lista statelor semnatare ale Convenţiei de la Haga:
•Africa de Sud, Albania, Andora, Antigua-Barbuda, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Bahamas, Barbados, Belgia, Belize, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Botswana, Brunei Darussalam, Bulgaria, Cipru,China (numai regiunile administrative Hong Kong şi Macao), Columbia, Coreea de Sud, Croaţia, Cehia, Dominica, Danemarca, Estonia, Elveţia, El Salvador, Ecuador, Fiji, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Grenada, Honduras, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Lituania, Letonia, Lesotho, Liberia, Lichtenstein, Luxemburg, F.R.I. Macedonia, Malawi, Malta, Marea Britanie şi Irlanda de Nord, Moldova, Muntenegru, India, Insulele Cook, Insulele Marshall, Mauritius, Mexic, Monaco, Namibia, Norvegia, Niue, Noua Zeelandǎ, Olanda, Panama, Polonia, Portugalia, România, Federaţia Rusǎ, St.Kitts and Nevis, Saint Vincent şi Grenadine, Santa Lucia, San Marino, Samoa, Serbia, Seychelles, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Surinam, SUA, Swaziland, Tonga, Trinidad Tobago, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela.
3. Statele cu care România a încheiat o convenţie bilateralǎ care prevede scutirea de supralegalizare şi de orice formalitate similarǎ:
•Albania, Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Franţa, Moldova, Polonia, Federaţia Rusǎ, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.
Chiar daca Romania este membru UE, nu are conventie cu Germania pentru scutire de supralegalizare (apostila). Asadar, apostila se cere in continuare. Cel putin asa inteleg eu.
Din ce document rezulta ca odata cu intrarea in UE nu mai e necesara apostila?
-
ralucas_id
practica de vara pe neurochirurgie
buna, numele meu este raluca si as vrea sa va intreb despre posibilitatea de a face practica de vara p neuro sau neurochirurgie in Germania?eu sunt in anul 5 am nivel de limba A2 iar lucratea mea de diploma e p neurochir.multumesc
- coolscript58
- senior

rog colegii medicII Care miau dat mesaje private pt posturi fara b2 sa vb cu vmc.
sunt in australia : 39 de grade, serpi veninosi, copaci de 70 de m inaltime in care te poti urca, rechini in ocean, canguri si emu la tot pasu, kukabara peste tot si papagali... e plin.
deci e frumos.
nu mam abtinut sa nu scriu :
1. cu garzi cu tot am avut si eu luni peste 4k in mana , dar am avut 10 garzi pe luna.
2. catedrala din koln e in patrimoniul mondial , si e capodopera, nu se compara nici macar pe departe cu aia din ulm. e un fel de notre damme de paris vs biserica neagra.....
3. IM si eu am tipat la secretara un pic si dupaia iam dus o cutie de bomboane... si mie mia facut legatura de vreo 2/3 ori cu headhunters.... fugi cu cutia de bomboane acuma spre secretariat @@
4. ma intorc in 3 sapt si vb mai pe larg dar nu uitati VA URMARESC !!
sunt in australia : 39 de grade, serpi veninosi, copaci de 70 de m inaltime in care te poti urca, rechini in ocean, canguri si emu la tot pasu, kukabara peste tot si papagali... e plin.
deci e frumos.
nu mam abtinut sa nu scriu :
1. cu garzi cu tot am avut si eu luni peste 4k in mana , dar am avut 10 garzi pe luna.
2. catedrala din koln e in patrimoniul mondial , si e capodopera, nu se compara nici macar pe departe cu aia din ulm. e un fel de notre damme de paris vs biserica neagra.....
3. IM si eu am tipat la secretara un pic si dupaia iam dus o cutie de bomboane... si mie mia facut legatura de vreo 2/3 ori cu headhunters.... fugi cu cutia de bomboane acuma spre secretariat @@
4. ma intorc in 3 sapt si vb mai pe larg dar nu uitati VA URMARESC !!
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
- Im
- elite